Sjukling

 
Alltså det har hänt något med Tusse. :( När jag åkte iväg i eftermiddags för att hämta Mattias på jobbet så stötte jag på Tusse ute, då var han som vanligt, pigg och alert och han följde efter mig till bilen som vanligt (och jag försökte schasa iväg honom som vanligt). Men nu ikväll när vi släppte in honom för kvällen så är han helt annorlunda. Han har inte "gnällt"/mjauat en enda gång, och Tusse är nästan lika verbal som Maya så det är märkligt. Han rör sig långsamt och verkar slö. När jag gav Maya mat så brydde han sig inte ens, jag fick lyfta ner honom från vår säng och bära honom till köket. Han brukar bli vansinnig och "skrika" och tigga jättemycket när det gäller mat, men det gjorde han inte nu. Han åt upp allt jag gav honom men han gnällde inte efter att få mer. Sen lyfte jag upp honom för att bära honom till klösträdet där vattenskålen står för jag vet att han brukar vilja dricka vatten efter han ätit. Nä jag lyfte upp honom så gnällde han till/protesterade lite svagt, vilket får mig att anta att han har ont någonstans, troligtvis i magtrakten/bogen. Jag har funderat på om någon kört på honom under den korta stunden vi var borta, men han stödjer sig på alla ben och haltar inte det minsta. Ett annat alternativ är att han varit slagsmål eller att någon sparkat honom eller nåt. Stackars liten :( Nu ligger han i klösträdet och orkar inte bry sig om något alls, han drack lite vatten och lade sig sedan ner, hoppas inte det är något allvarligt fel. :( Han får nog hålla sig inne i morgon och visar han inga tecken på förbättring så ringer jag nog djurkliniken efter skolan, även om han retar upp mig och gör mig ilsken bortom alla gränser så vill jag ju inte att han ska må dåligt. :(
 
 


Pärlan är på väg!!

 
 
Igår fick vi mail ang. vagnen. Pärlan är nu på väg hit från tyskland. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar. :)
 
 
Just nu befinner den sig vid den lilla markeringen:
 
 
 
Och den ska alltså resa därifrån till hit:
 
 
 
Här får ni en liten påminnelse om vad det är för vagn/kombination. :)
 
 
 
 
Och färgvalet:
 
 
Tihii! :thumbup:
 


En dröm

 
I natt drömde jag att vi hade fått en liten pojke. För att vara nyfödd vara han förvånanasvärt söt. Amningen fungerade bra och så där. Däremot så hade jag en underlig rutin. Varje gång jag skulle byta blöja, spelade ingen roll vart jag gjorde det, om det var på skötbordet, köksbordet eller i soffan, så tog jag fram en av de nya skärbrädorna vi köpte från ikea och lade honom på den. För det var visst så man skulle göra. Dvs lägga bebisarna på skärbrädor när man skulle byta blöja.
 
 


Piratspråket

 
Haha gravidhjärna deluxe! Jag var mäkta förbryllad alldeles nyss när jag insåg att min kära sambo aaaldrig hört talas om piratspråket. Jag tog på mig ansvaret att utbilda honom men insåg då att det inte ens finns något som heter så. Det var ju det klassiska rövarspråket jag menade. Hehe, det är ju vanligt att munnen är snabbare än tanken, men i mitt fall så är även tanken själv snabbare än tanken. Om nu det är möjligt. 
 
 


Notering

 
Note to self:
 
SLUTA sova i soffan utan filt. Det är SVINKALLT! :thumbdown:
 
 
 


Dystert

 
Har försökt få lite ordning på hela opponerings-mardrömmen men det går inte särskilt bra. Som det ser ut just nu så får jag inte göra opponeringen förrän i maj om jag missar tillfället i januari. :mad: Jag är dock inte den som ger upp i första stund (fast just nu har jag god lust att göra det ;( ) så jag ska boka in ett möte med programansvarig. Jag måste ändå gå igenom hur fasen allt ska arrangeras för i maj kommer jag ju inte ens finnas registrerad på kursen för det är exakt mitt i mitt studieuppehåll. Inte okej. :thumbdown: 
Nåja, jag och Filip har varit duktiga och blivit klara idag med uppgiften som har deadline på torsdag så därför fick vi komma hem tidigt. I morgon förbereder vi presentation samt gör klart PP:n som jag började med idag, men det är i morgon, den dagen den sorgen. NU däremot tänker jag sjunka ner i soffan och tycka synd om mig själv. Over and out!
 



Det där med "facelook"

 
Idag är det 70 dagar kvar till BF. Weird. Tyckte nyss det var 150 typ. Men men, tack vare skolan så rusar tiden fram nu. :)
 
Idag är det grupparbete som gäller, och beroende på när jag kommer hem kanske jag agerar huslig och städar lite. Oddsen för det är dock ganska låga. Inte att jag inte kommer hem tidigt, är nog hemma till 14-tiden kanske, men chanserna att jag städar då är rätt små. Är jag hemma vid 12 däremot, då kanske.. Eller nej. Inte ens då. Haha :P 
 
 
Jaja, vet ju att många bloggar lägger upp en massa "dagens facelook" så jag tänkte ta och göra det jag med. Så här har ni den, dagens facelook:
 
 
 
 
Blek och 100% oredigerad, vem har tid med sånt liksom?  Fast egentligen är det gårdagens facelook för fotot togs igår (det syns inte så tydligt men jag har faktiskt klippt mig) men jag ser likadan ut idag bortsett från andra kläder, true story, men jag skulle lika gärna kunna kalla det för "månadens facelook" eller "årets facelook".  Faktum är att jag inte fattar det här med "dagens facelook". Man ser ju i princip likadan ut ALLA dagar, det enda som ändras är ju hur mycket eller hur lite smink folk kletar på sig. Enda gången facelook-bilder är riktigt intressant är väl om man håller på med sånt i "Face off" serien som går på sexan. Sådana facelook-bilder skulle då jag vara intresserad av, lite i alla fall. 
 


Bränt bröd och baby/gravidboxar

 
Jag är egentligen inte dålig på att fota till bloggen. Jag är bara dålig på att ladda upp bilderna. 
 
 
Så här har vi bildäventyr 1:
 
Jag kom hem från skolan var vansinnigt hungrig en dag. Tror det var förra veckan. Nåja, jag skulle i alla fall rosta en macka, och givetvis brände jag den för att jag tryckte ner mackan i brödrosten en gång till och råkade glömma bort den. Jag gav upp hoppet om den mackan och rostade ny men som jag bara lät vara i brödrosten en omgång. Men den blev OCKSÅ bränd. Vilka är oddsen för det liksom?! 
 
 
Nåja, här har ni bevismaterial 1:
 
 
Bevismaterial 2:
 
 
När man är sjukt hungrig så blir man lite deppad av en sån här syn:
 
 

 
Nåja, det var ju bara det första äventyret. Det andra äventyret var att jag (för några dagar sedan) gick igenom alla gratixboxarna jag hämtade ut på lite olika ställen. 
 
 
Box 1:
 
 
 
Box 2
 
Den här ser lite tom ut men det var med någon tidning också som jag inte fick med på bilden.
 
Box 3:
 
Här fick vi också med någon tidning plus en katalog från babyproffsen som också missade fototillfället.
 
 
Det var det. Idag trillade det även ner någon tidning som tydligen ska innehålla lite rabatter och grejer, hade till och med glömt bort att jag beställt den. Kanske ska ta och undersöka den lite närmare nu när jag ändå inte har något för mig. 
 
 

 

Ett virrvarr av lycka och oro

 
Trots dagens dåliga start och trots det faktum att det skitväder så känns det riktigt bra nu. :) Efter seminariet körde vi grupparbete, jag och Filip skrev på år fallstudie som har deadline på torsdag morgon men vi har satt en egen personlig deadline på onsdag (på torsdag är vi nämligen på TV4 Halland igen). Vi kom förvånanasvärt långt idag och om vi lyckas vara lika effektiva i morgon så blir vi nog klara redan då, känns underbart! :thumbup: 
 
Dock har jag upptäckt ett orosmoln. Eller, egentligen har det väl funnits där hela tiden det är bara jag som inte insett det förrän nu. C-uppsatsens deadline är ju strax före jul. Men sen EFTER jul så kommer ju opponeringarna. Den 10e januari närmare bestämt. Det känns ju en aning besvärande då förlossningen är beräknad till 8 januari. Jag har kontaktat vår handledare angående detta och ska se vad hon säger om saken. Förlossningen är ju inte direkt något jag kan styra över så det räknas ju troligtvis som en giltig frånvaro, frågan är bara hur jag ska kunna komplettera frånvaron. :question: Men men, får se vad hon säger om saken, troligtvis måste vi ta en diskussion med examinatorn också men jag vänder mig helst till handledaren i första hand för hon är ju redan insatt i situationen. 
 
Nåja, så var det med den saken. Nu ska jag äta en jitterbugg och njuta av att vara inomhus, och ännu bättre: hemma
 
 


Billiga katter

 
Idag är katterna billiga! Någon idiot (troligtvis Tusse) hade spytt på vardagsrumsmattan under natten, -IGEN! :mad:  Det är inte jäkla roligt att inleda morgonen med att torka katt spya, fick ta mig tusan lite hulkningar av det. :thumbdown: VAD är det med katter och kräkas på mattor? Är de för fina för att kräkas någon annanstans?!
 
Senare idag åker mattan ut, eller bort i alla fall. Nu är den så kontaminerad med äckliga baciller och gud vet vad så den kommer inte fram förrän jag kommit på ett sätt att rengöra den. Samt hittat en användbar spray eller något som luktar döden så katterna inte vill vara på den. Ättika hade kunnat funka, men ättika kan ju även vi känna lukten av så det har jag ingen större lust att använda mig av. Usch och fy och blä! Katt bortskänkes typ!
 
 

 

Sovaaaaa!

 
ZzzzZzzzzZzzzz.. Har nu pluggat färdigt för idag och är redo för sängen. Varför är inte klockan mer?  :question:
 
Kalaset var riktigt trevligt, lite surrigt och rörigt (eller hur man nu ska säga) var det ju, men så är det ju alltid när det är en massa folk. Dvs mer än typ 4 personer eller nåt haha :P Vi hade för övrigt med oss betydligt mer saker hem än vad vi hade med oss dit. Dels min kvarglömda väska, men även två Gekåskassar med en massa smått och gott. Mycket bebiskläder som vi ska låna samt lite kvarglömda saker sen förut osv. Ska försöka göra en kraftsamling någon dag (troligtvis nästa helg) och gå igenom allt. 
 
Idag är det förresten exakt 6 veckor sedan vi beställde vagnen, nu börjar det alltså dra ihop sig för tyskarna. 2-4 veckor kvar till leverans. Och 10 veckor kvar till BF (eller, på tisdag är det 10 veckor kvar, om man ska räkna noga).
 
 
Nåja, det var det, nu ska jag kila iväg och plocka ut mina linser, svider fruktansvärt i mina stackars ögon som nu för tiden bara är vana vid glasögon. 
 
 


Drömmar, kalas och bakäventyr

 
Åh jag drömde en så underbar dröm i morse. Det var värsta kärlekshistorien, minns inte så jättemycket av den nu längre men det var så fint. Och alla karaktärerna var fiktiva, eller jag vet åtminstone inte vilka de var. Jag själv var inte ens med i drömmen utan det var som att kolla på film. Jag hoppas att en liknande film kommer nån gång. :)
 
Idag är det kalas som står på menyn. Dagens till ära tog jag och klippte av nästan 2 dm hår. Har funderat på det jättelänge och det känns så onödigt att gå till en frisör och betala 300-400 för något som jag lika gärna kan göra själv. Alltså visst, det blev ju inte särskilt rakt men det skiter väl jag i. Om folk stör sig på det får de väl titta åt något annat håll. (Y) :) Den dagen jag samlar mod och beslutsamhet och bestämmer mig för en särskild frisyr jag vill ha klippt, ja den dagen går jag till en frisör. 
 
Nåja, kanske ska ger er en liten uppdatering om hur det gick med mitt bakäventyr igår. Jag har ju bara ätit jitterbuggare en gång förut och det var typ 5-6 år sedan så jag vet inte riktigt hur jag lyckades. Men de smakade i alla fall inte skit så jag misslyckades ju inte helt i alla fall. Och älsklingen som dessutom var övertygad om att han inte tyckte om dem gav dem godkänt. Såvida han inte plågade i sig kakan och sa att den var god bara för att göra mig glad, men det tror jag inte. :)
 
Det var väl vad jag hade att komma med för tillfället, snart ska vi bege oss till city gross för den "veckliga/veckovisa" (hahaa vad säger man egentligen?!) storhandlingen. Ikväll blir det en massa plugg igen, men det deppar jag över då. :P
 
 


Lördagkväll

 
Jaha, då har halva helgen försvunnit. :thumbdown: Idag har vi städat, haft besök. kört tvättmaskiner och sånt "skoj". Vi har även shoppat en ny vaxduk till vardagsrummet. Jag är nöjd med den men kan inte sluta störa mig på att den fullkomligen stinker. Känns som om vi bor i ett moln av kemikalier typ. :S 
 
I morgon blir det kalas för min kära systerson som fyller två år den 1 november. Tänk vad stor lillskiten börjar bli. :) 
 
Hmm.. Jag hade visst inte så mycket mer än så att komma med. Funderar på om jag ska våga göra ett försök till att baka jitterbuggare, har aldrig gjort det förut men är sugen på att prova. Bakning är dock inte min starka sida och jag har en tendens att misslyckas titt som tätt känns det som, men men, träning ger färdighet. Eller som min telefon en gång ville säga: "träning ger fängelse"
 
 


Ett mellanting

 
Aaah, nu känner jag mig nästan mänsklig igen, var verkligen vansinnigt trött igår. Det var helt sinnessjukt mycket folk på Gekås, FRUKTANSVÄRT! :( Jag blev dessutom påkörd 3 gånger, fast två av gångerna var det Ida som körde på mig, haha, jag kanske ska börja åka ensam till Gekås för det tycks alltid vara minst en i sällskapet som kör på mig :question: Nåja, jag hittade i alla fall allt på min lista så det var ju bra. :) Nu är vi ett bland annat ett stycke skötväska rikare, samt amningskudde. Det var avsevärt billigare att köpa det på Gekås än på typ babyproffsen. Dock så hade inte skötväskan riktigt den upphängningsfunktion som jag vill ha, men å andra sidan så var det ju inga knappar på den heller för det vill jag absolut inte ha. Det är förvisso lättsamt med knappar men jag litar inte på dem, tänk om de blir utslitna på direkten? Antar att jag får vara nöjd ändå eftersom jag fick ett mellanting. :P
 
 

 
 

En gräns och ett telefonsamtal

 
Alltså, jag är inte särskilt äckelmagad när jag äter (har blivit härdad sedan jag arbetade inom vården). Jag tappade dock matlusten en smula idag när några klasskamrater förde ett högt och livligt samtal om mensfloder, förstoppning och avföring i största allmänhet. Kan tillägas att jag åt lasagne och köttfärsen hade en misstänkt färg. :bigeyes:
 
Nåja, det var det. Nu ska jag strax bege mig mot stationen och ta tåget till Falkenberg. Väntar även spänt på ett telefonsamtal. Råkade missa ett samtal med hemligt nummer. Antingen var det bara en försäljare så då kvittar det, eller så var det kanske Aleris som ringde angående mina provsvar. Det kan också ha varit från barnmorskan för jag fick ett mail från henne lite senare ang mina provsvar på levaxinet (det såg förövrigt fortfarande bra ut så dosen behöver inte ändras). Men barnmorskan eller Aleris brukar i princip alltid lämna ett röstmeddelande, nåja, får väl se om de ringer igen. Var det Aleris så hör de väl av sig på måndag igen, och OM det var dem så betyder det att blodproverna som skickades dit inte så helt bra ut. Läskigt. :S
 
 
 


Sovmorgon har visst sina nackdelar

 
Sovmorgon oh my god!! Jag sov till 7 idag, sjukt imponerande faktiskt. :) Fast det krävdes lite envishet för jag vaknade några gånger, å andra sidan ångrar jag att jag inte gick upp tidigare för innan jag vaknade sista gången så drömde jag en ytterst obehaglig mardröm. Involverade demoner och andra hemskheter. Uscha! :thumbdown:
 
Snart ska jag göra mig i ordning och bege mig till bussen. Känns konstigt att åka buss, har inte gjort det på evigheter, men det är ju bättre att bilen får stå hos älsklingen så han kan ta sig hem från jobbet när han slutat (och hämta mig på stationen när jag kommit hem från dagens äventyr).
 
 
Tror förövrigt ibland att jag börjat få sammandragningar men jag är inte säker. Har ju ingen som helst aning om hur det känns men ibland, oftast i samband med att jag går fort (fast egentligen är väl inte min "snabba" hastighet särskilt snabb men ändå :P ), så får jag ont i magen. Som när jag var på babyproffsen och hämtade ut boxen i onsdags, jag stressade som en tok och försökte gå på så snabbt jag kunde och då fick jag jätteont i magen, det liksom ilade och jag var tvungen att stanna upp och först stå stilla en liten stund och sedan kunde jag bara gå jättelångsamt resten av biten för varje steg gjorde ont i magen. Men sen när jag satte mig ner så gick det över och kom inte tillbaka på hela dagen. :question: Samma sak hände igår, då gjorde det bara ont i kanske 20-30 sekunder och sedan gick det över igen. Men som sagt, har ju aldrig varit med om det här förut så jag har ingen aning om det är sammandragningar eller om det är något annat påhitt. :bigeyes:
 
Hmpf, dålig blodcirkulation? Nu har hela mitt ena ben domnat samt foten på det andra benet. -.-
 


Torsdag

 
*gäääääsp* trots att jag tog en "lång" sovmorgon till 6 i morse så börjar jag bli ganska trött nu. Tanken var egentligen att jag skulle sova till 7 men jag vaknade tidigt av mig själv och kunde inte somna om, är ju ingen mening att ligga kvar i sängen då.
 
Idag lyckades vi bli färdiga med uppgiften som har deadline i morgon, så skönt att vara klara lite i förväg. Men det innebär inte någon paus från pluggandet, i morgon fortsätter vi med en annan uppgift som jag började skriva på idag. Jahjösses det tar aldrig slut känns det som. Men men, morgondagen blir nog relativt kort, jag ska nämligen ta tåget till Falkenberg under eftermiddagen och hänga med systeryster och Mice till Gekås. Älsklingen åker ju helst inte dit så då tänkte jag passa på att shoppa lite när de två ändå ska dit. Lär ju vara en aningen trött efteråt men å andra sidan så är det skillnad på att vara trött efter att ha pluggat en hel dag och att vara trött för att man gått på Gekås. Plugg-tröttheten är betydligt jobbigare och bråkar betydligt mer med humöret.
 
I övrigt är det lugnt hos oss, bebisen har sparkat som en jäkla galning under kvällen, det är ytterst obehagligt för det börjar göra ont ibland. Dessutom ser ju magen ut att komma från en scen ur i Cradle of fear eller nåt, haha, creepy! :P
 
 
 
 
Fast jag insåg ju nu när jag kikade igenom youtube-klippet ovanför att jämförelsen inte var särskilt bra. Dessutom är den filmen verkligen skitäcklig, och då har jag inte ens sett hela men bara trailerna ger mig lust att kräkas lite, haha. Fast äcklig eller ej, jag är nog ändå lite hemligt kär i Dani Filth fortfarande, haha :P 
 


Två pojkar och en bandyboll

 
Måste bara berätta om gårdagens möte när jag skulle åka och hämta Mattias på jobbet. Jag blev haffad av två små söta pojkar som brukar spela bandy här utanför. De hade tappat bort sin bandyboll och undrade först om jag sett den men sedan halkade samtalet iväg lite. 
 
 
Pojke 1:  - Jag ska börja träna bandy
Jag:        - Jahaa, vad kul.
Pojke 2:  - Jag ska också börja träna bandy.
Jag:        - Jaså där ser man. När ska ni göra det då? 
Pojke 1 : - Alltså jag kan ju börja när som helst!
Pojke 2:  - Ah, jag ska ju börja träna i morgon!!
 
                          Tystnad
 
Pojke 1:  - Ah, jag ska ju börja träna ishockey.
Jag      :  - Vad spännande. Men är det inte svårt att spela ishockey?
Pojke 1:  - Nej det är det inte! ... Fast jag har aldrig spelat det förut.
 
Lite senare:
 
Pojke 2:  - Alltså han köpte sin bandyboll för Tie.. Tjugi.. 30.. 40.. (Räkningen fortsatte sådär, långsamt).. 80... 90... Ja! Bandybollen kostade 99 kronor! 
 
Inte för att jag vet vad en bandyboll kostar men jag påpekade ändå att det lät som en väldigt, väldigt dyr bandyboll, alternativt fiktiv med tanke på att den bara gått upp i rök. Nåja, nu ska jag äta frukost, på riktigt den här gången. :)
 
 
 


Lite ditt och datt

 
Gårdagen var precis som befarat en lång dag. Det var roligt och intressant att vara på TV4 Halland, nerverna blåste bort förvånansvärt fort när vi kommit dit, det var en riktigt trevlig redaktion. :) Inte för att jag har särskilt många redaktioner att jämföra med men ändå :P
 
Efter att vi hängt där i ett par timmar samt lyckats få till två intervjuer bar det av mot skolan igen. Jag var dock inom Babyproffsen och hämtade ut en sån där gratisbox. Blev riktigt impad av mig själv när jag lyckades ta mig dit utan att drabbas av panik och jag körde bara fel en gång. Framsteg, hehe. 
 
Nåja, sen satt jag och Filip och jobbade med en uppgift som vi absolut behövde bli klara med igår. Vi blev typ klara, hann till och med korrläsa, jag känner mig dock inte helt nöjd med vår text men å andra sidan så är jag ju nästan aldrig helt nöjd, känns som om jag kan göra bättre ifrån mig, men jag orkar bara inte. :S Men men, huvudsaken är att vi åtminstone får godkänt på den så att den inte drar ner betyget på själva kursen. Är ju bara ca 2 veckor kvar på den här kursen, sen kommer allt fokus att äntligen få ligga på C-uppsatsen. :)
 
När jag kom hem från skolan gjorde jag ju en mindre rolig upptäckt. Kom hem vid 16:30 och insåg att någon stulit min cykel. IGEN! :mad: Usch vad förbannad jag blev. Så nu vägrar jag på obestämd tid att köpa en ny. Ska även försöka komma ihåg att tjata på älsklingen att ställa in sin cykel i förrådet, vore ju surt om hans också blev stulen. 
 
Det var väl ungefär vad jag hade att komma med så här på morgonkvisten. Nu blir det snart frulle, egentligen skulle jag inte ens klivit upp ur sängen ännu men jag vaknade vid 6 och kunde inte somna om. Har skola mellan 9:30-12:00 och sedan, om vi har tur, hinner vi klämma in en slutputs på vår uppgift som vi tänkt lämna in idag.
 
Åh, en sak till, idag går vi in i vecka 30 (29+0) :thumbup: "Baaara" 75 dagar kvar till BF. Läskigt. :bigeyes:
 
 


Livets ironi

 
Det är så jäkla typiskt! Idag är det typ den viktigaste dagen på hela den här förbannade veckan och givetvis har jag sovit dåligt. Sämre än vanligt till och med. :mad: Vaknade vid 02:30- tiden och var verkligen klarvaken. Kan inte fatta vad det var som väckte mig :question: normalt sett skulle jag anklagat katterna, men det var tyst i hela lägenheten och troligtvis så låg de också och sov.  Efter att ha stirrat på klockan till och från fram till 4- tiden i morse samt suckat och mummlat "va fan" så lyckades jag somna om. Den här dagen kommer vara händelserik och lång och jag känner redan för att lägga mig i sängen och lipa. Jippie!! :mad:
 
 
 


Rekord

 
Idag spenderades 7 timmar i skolan. 7!!! :bigeyes: Tror inte jag gjort det sedan jag gick i ettan typ, om ens då. Så det är inte underligt jag känner mig... konstig... Jag blev ju så vansinnigt trött i morse så jag åkte tidigare till skolan för jag var rädd att jag skulle somna annars. Så vid 8:30 fanns jag redan på skolan och satte igång med pluggandet i väntan på att Filip skulle komma. Givetvis var han sen, IGEN :mad: så jag gnällde lite över det. Inte för att han var särskilt mycket sen, 10 minuter kanske. Men tider/tiden är helig, så är det bara. Jag oroar mig lite inför i morgon, jag dör om vi blir så mycket som en minut sena in till TV4, sådant är bara såå oacceptabelt och oproffsigt. Är för övrigt ganska nervöst inför morgondagen, första mötet med forskningsfältet, och förhoppningsvis får vi in åtminstone en intervju också. Efter observationen bär det återigen mot skolan för plugg. Morgondagen hotar att bli minst lika lång som idag, så med andra ord lär jag ju storböla i morgon eftermiddag bara för att jag är trött. :S
 
Nåja, nu ska jag försöka varva ner lite innan det är dags att åka iväg och hämta älsklingen. Om han inte ska på pilkastningen idag kanske jag släpar ut oss på ett litet äventyr. Jag har nämligen beställt några gratisboxar för gravida så det vore lite roligt om vi kunde hämta ut dem. Jag var in på Kronansdroghandel vid Eurostop och hämtade ut en alldeles nyss innan jag kom hem, så nu har vi två kvar att hämta ut om jag inte minns fel. Grejen är bara att jag tycker inte om att köra i trafiken som är nu så då är det bättre att Mattias får sköta den biten. Och vad finns i boxarna då? Lite gratisprover på sånt som kanske kan vara användbart och kanske en och annan rabatt. Fast helt gratis är de ju egentligen inte, i gengäld går man ju med på lite vansinniga saker som att de får lagra ens uppgifter, skicka reklam och eventuellt ringa till en i "marknadsföringssyfte". Men men. Jag svarar ändå aldrig på okända nummer så bring it on! :P
 
 


Zzzz

 
Neeeej! Jag vill verkligen inte till skolan. :( Har blivit så himla trött under de senaste 15-20 minutrarna och det går bara utför. Funderar på att ta med mig en filt så kan jag mysa ner mig i en soffa någonstans under lunchen. Maten bör kanske prioriteras men vad är det för mening med det om man är för trött för att äta liksom. Snark!
 
 
 


Bara en timme till

 
 
Åhh tänk om man fått sova en timme till. Idag är det verkligen en sån dag. "Baaaara eeen timme till".. :thumbdown: Men icke! För idag är det massor av ambitiöst plugg som gäller, hur nu det ska gå till. :bigeyes:
 
 
 
 


Kontroll v.29 (28+4)

 
Man kan nästan tro att jag inte gör något annat än bloggar idag. Tredje inlägget liksom och klockan är inte ens tolv! :bigeyes:
 
Men men, tänkte ge er en liten uppdatering om hur gick det gick hos barnnmorskan. :)
 
Mitt blodtryck låg på 120/65 och sockret låg på något med 4 så det var ju också bra :thumbup: 
Bebbens hjärtslag låg på 157, vilket kanske är lite högt men fortfarande okej/normalt, och sen det bästa av allt: SF måttet var 27 cm. Förra gången var det 23, så det är ju ett tecken på att det ändå hänt en del även om det inte riktigt syns än. Men måttet var i alla fall riktigt bra och låg verkligen på milimetern längs kurvan så än så länge tycks lill*n växa i rätt takt, fast helt säkra på det kan vi ju inte vara förrän om 3½ vecka då det är dags för tillväxtultraljud.
 
Jag fick dessutom beröm för att jag var så lätt att mäta, vanligtvis så kan det ju vara ganska svårt att mäta sånt på oss tjockisar men jag var visst ett undantag. Vilket jag beklagade mig lite för, alltså, det var ju bra att det var lätt att mäta på mig, men jämfört med många andra i samma vecka, tjocka eller inte, så syns det så tydligt på dem men det gör det verkligen inte på mig. Jag ser fortfarande bara tjock ut. :thumbdown: Å andra sidan så lär jag väl ångra att jag gnäller över det när magen verkligen kommer fram på allvar. Man är ju aldrig riktigt nöjd. :P
 
Nåja, nu ska jag kanske ta och boosta blodsockret lite med en andra frukost innan det är dags att göra sig i ordning för skolan. ^^
 
 


Maaaat!

 
Gaah! Ska ju på labb men jag tror visst inte de öppnar förrän 8:30. Och proverna ska tas fastande så jag får bara dricka vatten. Mitt blodsocker ligger redan i underjorden och jag är megahungrig. :thumbdown: Om jag hamnar i koma så får minsann någon annan köra hem mig!! 
 
 
 


En dröm

 
I natt drömde jag att jag var till mvc för kontroll. Efter undersökningen ville barnmorskan samt en läkare lägga in mig på förlossningen och starta igång den, trots att jag bara var i v30. Mattias hann aldrig komma dit för han var på jobbet. Men själva förlossningen gick bra, jag var själv förvånad över att det inte gjorde det minsta ont. Bebisen visade sig vara en söt liten pojke. Vi övernattade på förlossningen/BB ensamma i väntan på att Mattias skulle komma dit. Men i stället kom min lillasyster. Hon hade varit på fest i närheten och behövde någonstans att sova över. Under natten spydde bebisen ner sig, jag spydde ner mig och Ann-Louis som var väldigt bakfull spydde också ner sig, alla på nästan en och samma gång, jag tyckte det var väldigt jobbigt för det var jag som fick städa upp alltihop och se till att alla blev rena igen. När morgonen grydde skulle jag till en redovisning via skolan. Mattias var plötsligt där och skulle skjutsa mig till kyrkan där redovisningen skulle vara. Men först hade han lovat att lämna av en vän, som egentligen är en kille från Hammerdal, han är lång och hans enda transportmedel var en pytteliten cykel. Nåja, efteråt var jag slutligen i kyrkan, Ann-Louis skulle passa bebisen medan jag var där, men jag hann aldrig redovisa för bebisen grät en massa och var hungrig så jag var tvungen att gå ut därifrån och möta upp dem på parkeringen för att amma.
 
Hmm.. Jag hoppas att det inte var en sanndröm, haha :P Ska ju till mvc om 3½ timme för kontroll. Fast jag är förvisso inte i vecka 30 utan i vecka 29 så det kanske är lugnt :P 
 
 
 
 
 
Dagens fundering: varför har blogg.se gjort om så att man inte kan se sekunderna på inlägg som man rättat/publicerat om? Många inlägg ser ju nu ut som om de vore tidsinställda bara för att man kanske fixat till stavfel och sånt? :question:
 


Tänk om..

 
 
ZzzzZzzz, tänk vad skönt det vore om man kunde gå och lägga sig nu. Förutom att göra några halvhjärtade försök till att plugga har jag roat mig med att tvätta upp lite bebis saker idag. Det var nog rätt bra att börja redan nu för det blev minsann 4 maskiner, så därför får min och älsklingens tvätt vänta till nästa helg. Sen roade vi oss med lite veckohandling, klarade oss faktiskt under 400 kronor, det är ganska så bra gjort med tanke på att det ska räcka till 8 middagar för två personer. Å andra sidan så hade vi ju en hel del hemma redan, men ändå :P
 
Tidigare idag lyckades vi även motera ihop babyskyddet igen efter vår "avmöglisering" (jaja, det är söndag, då får man hitta på ord!). Det var lite utav en utmaning men jag tror vi fick till det rätt. :) Tror dock Ida och Mice får ta en titt på den och se om den ser ut som de minns. Men vi har såklart inte monterat in den i bilen, det gör vi inte än på lääääänge. Den tar ju bara en massa plats så den får minsann stanna i lägenheten tills det verkligen börjar närma sig.
 
Babyskyddet vi lånat ser ut ungefär såhär, fast den är lila i stället för brun och ljusgrå istället för röd. :)
 
 
Nu har vi nyss intagit en mumsig middag bestående av dubbelpanerad rödspätta, potatis och sås, och jag har nu bänkat mig framför datorn. Men jag överger den nog snart, är ju Face Off på 6an om 45 minuter och jag gillar fasen det programmet. :)
 
 

 

Slitsamt

 
Tror det var en slitsam dag igår, jag tog en sen tupplur mellan 16-17 men ändå så har jag sovit hyfsat gott nästan hela natten. Om man bortser från att ingen liggställning är bekväm längre, och när jag väl hittar en som är bekväm så visar det sig att den inte är det genom att mina armar somnar. Usch. Armar och ben somnar hur lätt som helst hela tiden nu, sjukt störigt. :thumbdown:
 
Igår blev det en hel del shopping, vi är nu stolta ägare av nya kuddar till sängen, (vilket var huvudorsaken till att vi åkte till ikea), sen blev det presenter till Leo, lite babyprylar typ handdukar och lite sånt. Sen införskaffade vi även en blöjhink samt en nappflaska. Tycker det är så svårt att veta hur många man ska ha :question: Men vi lär väl köpa en till så vi åtminstone har två, men det är ju inte ens säkert att vi behöver några nappflaskor på direkten heller, beror ju lite på hur amningen fungerar. Nåja, jag spanade även på en amningskudde på barnenes hus, jäklar vad dyr den var! 999:- för en jäkla hård kudde formad som en falukorv? Nädu! Jag tror jag nöjer mig med en vanlig i så fall. Idag är det för övrigt 5 veckor sedan vi beställde vagnen, vilket borde betyda att den kommer om ca 3-5 veckor. Jösses, det börjar gå fort nu. Om 2½ vecka börjar föräldragruppsmötena. Weird. Och tiden tills dess lär ju rusa fram, min kommande vecka ser ut enligt följande:
 
Måndag:
8:00 Labb, ska ta blodprov som sedan skickas till Aleris i Lund för halvårskontrollen efter min operation.
10:00 Besök och undersökning hos MVC.
13:00-15:00 Obligatorisk föreläsning
Plugga hemma.
 
Tisdag:
Grupparbete hela dagen med Filip + hämta ut inspelningsutrustning inför morgondagen.Vi MÅSTE bli klara med en inlämningsuppgift den här dagen.
 
Onsdag:
7:45 Inleds första besöket på TV4 Halland. Efter besöket och eventuella intervjuer är det återigen grupparbete på skolan som gäller. 
 
Torsdag:
9:30- 12:00 obligatorisk föreläsning
Grupparbete efteråt
 
Fredag:
Grupparbete + deadline för en inlämningsuppgift.
 
Plugg hemma under helgen + kalas för Leo på söndagen.
 
 
Och veckan därpå ser i princip likadan ut med besök på TV4 Halland, två seminarium samt inlämning till handledare plus en massa grupparbete, det enda som skiljer är att jag inte ska på vare sig labb eller mvc den veckan, vad jag vet i alla fall. Sen delas även vår hemtenta ut den fredagen, creepy! 
 
Ja jösses, jag blir lite trött bara av att tänka på det. Kan inte få in i min skalle hur vi ska hinna med artikeluppgiften och fallstudien (inledande C-uppsats för vår del), det är så himla mycket som ska läsas och skrivas! :bigeyes: Usch! Nu skiter jag i det här och äter frukost i stället. 
 
 

 
 
 

Lördag

 
 
Vad underbart det är när katterna börjar skrika klockan 6 på morgonen. Eller inte. :thumbdown: Nåja, efter en envis kamp masade jag mig ur sängen vid 7 och slängde ut dem.. Aaah, tystnad! :thumbup:
 
Om ca 1½ timme ska vi bege oss mot ikea, är så länge sedan vi var där så jag blir nästan lite pirrig i magen för att jag ser fram emot det så mycket. Hahah :)
 
 
 


Cookies!

 
Tihii!! Nu är jag stolt ägare av "Sju sorters kakor". Den enda kakboken man behöver typ :thumbup:
 
 
Bevis:
 
 
 
Så nu ska jag roa mig med att kika i den och sedan slipa på ikea-listan inför i morgon. :)
 
 


ÄNTLIGEN!

 
Wihooo! HEEEEELG! :thumbup: Fast jag är inte helt fri från pluggandet bara för att det är helg, har en artikel att läsa men det tänker jag skjuta upp tills på söndag, idag tänker jag inte ägna skolan en tanke under resten av dagen. Försöker intala mig det i alla fall. 
 
Så hur inleder jag den kommande helgen? Jo genom att äta/laga till en enormt onyttig och näringsfattig lunch, yepp, ska käka nudlar. Men men, det är ju bättre än ingenting, och jag får ju mig liiite vätska i alla fall. :)
 
 
 


Lustigheter

Haha, hittade ett gammalt och opublicerat inlägg med tokigheter där gravidhjärnan gjort sig extra gällande. För ett tag sedan frågade Mattias vad vi skulle ha till middagen och mitt svar löd:
 
- Makaroner... Nej inte pasta! Spaguetti... NEJ! Herregud, spaguetti!? Jag menar såklart pasta.
(Fast egentligen menade jag ris)
 
Haha, snacka om att förvirringen var hög, ungefär lika hög som den gången jag föreslog att Mattias skulle ringa nummerupplysningen för att se om han kunde få reda på sin blodgrupp via sin journal men egentligen menade jag ju sjukvårdsupplysningen.
 
Och härom dagen lurade han mig förövrigt rejält. Vi skulle äta soppa och jag fick den luriga frågan "Vill du ha gaffel eller kniv?". Intet ont anande svarade jag gaffel, men insåg att man kan ju inte äta soppa med en gaffel så jag utbrast ett bestämt "nej!" och sade sedan truimferande att jag minsann ville ha en kniv. Haha, sen insåg jag såklart att det är ganska svårt att äta soppa med kniv också. :P
 
 
Nåja, det var det. Har nyss varit och lämnat älsklingen på jobbet så jag ska fortsätta morgonen till lite ljuv musk av Damien Rice :)
 
 
 
 
Skola vid 9. Men vi ska bara köra en kortis idag, utmärkt, då kanske jag hinner städa lite, (kan ju i alla fall försöka övertala mig själv om att jag borde göra det). För i morgon blir det nog inte så mycket gjort för då sticker vi till ikea, goodie! Jag försöker även lägga upp en slug plan för hur jag ska övertala min kära sambo om att gå en sväng på Väla också när vi ändå är i närheten. :thumbup:
 
 


Tonfiskgratäng

 
Har påbörjat tillagning av min allra första tonfiskgratäng, är rent av spännande (som i vardagsspänning alltså) så jag tänkte föreviga det här på bloggen. :P
 
 
Är bara ris, tonfisk och stekt purjolök. Skulle egentligen vara svamp i också men såna hemskheter äter ju varken jag eller Mattias så den struntade jag i. :)
 
 
 
 
Sen överst skulle man slå någon sörja med gräddfil, mjölk och chilisås, blev sweetchili för vår del. :)
 
 
 
Tycker nog det såg godare ut innan man slog på gegget, men men. Förhoppningsvis smakar det bra, annars blir det matlådor ikväll, hehe. 
 
 
Nåja, tänkte hämta älsklingen innan jag äventyret får åka in i ugnen, vet aldrig hur lång tid det tar att ta sig dit och hem och oavsett vilken tid jag gissar på så har jag nästan alltid fel. 
 

 

Längtan

 
Woop woop! Yes, jag är redan hemma. True story! Vi ska läsa en artikel idag och det är betydligt lättare att göra det hemma än på skolan. Under förutsättningen att man inte hamnar framför datorn förstås, heheh. 
 
Innan jag kom hem var jag faktiskt inom försäkringskassan och bad dem dubbelkolla mitt papper, tydligen fick det godkänt för han tog det och sa att han skulle skicka in det. Hehe, där sparade jag 6 kronor på ett frimärke, SCORE! :P Nåja. om allt går som det ska så kommer jag få föräldrapenning från och med 1 januari till och med 31 juli nästa år. Goodie, fast vi kan ju ändra om i planeringen om vi vill också, tex lägga till eller ta bort någon dag osv. Som det är just nu kommer jag ta ut 5 dagar på sjukpenning nivå varje vecka, vilket resulterar i ungefär 4000 kronor före skatt om jag inte minns fel. 
 
Nåja, nu ska jag äta en sen och dålig lunch (mackor) och slappa innan jag kör igång med läsandet. Och angående rubriken så syftar den till något annat som jag veeeerkligen vill läsa. En bok som har release på tisdag. Åh vad jag vill ha den!! Gaah!
 
 
 
 
 
Fast jag vill ju ännu hellre ha åttonde boken i serien, dvs Written in my own hearts blood. Men den släpps ju inte förrän om en evighet. Nåja, jag vet ju vad jag ska läsa när jag är mammaledig, hehehee :D
 
 
Att vara mammaledig låter förövrigt helt sjuk. Det är ju för mammor liksom. Inte är väl jag en sån.. Känns/låter helknäppt.  :bigeyes:
 
 


29

 
 
Idag går vi in i v 29 (28+0). Sjukt att det bara är 11 veckor kvar. Det var ju alldeles nyss som jag gnällde över att vi bara hade gått halvvägs. :question: Har genomgått ca 70% av graviditeten, helt galet! Tror bebisen väger runt 1kg nu och kan se skillnad på ljus och mörker. Inte för att jag begriper hur det kan finnas särskilt mycket ljus där inne, men men. Nåja, det var dagens bebiskunskap. 
 
Jag ska infinna mig på skolan vid 9 för grupparbete, vet inte hur länge vi ska sitta men blir väl som längst till 14-15 tiden. Jag och Filip har nämligen kommit fram till att om vi börjar plugga vid 9 så är vi inte längre riktigt funktionella efter den tiden. Dessutom blir jag så trött efter det att jag kan börja gråta för ingenting, haha ja det är ju som det är. Nåja, nu är det bara 2 dagar kvar av den här veckan och sen är den heeeelg! :thumbup: På lördag ska jag och älsklingen åka en sväng till Helsingborg, eller till Ikea för att vara exakt. Jag har beslutat att det minsann är dags att köpa nya kuddar till sängen (eller till oss rättare sagt), plus att det är lite annat smått och gott som ska ordnas. Vi ska ju på kalas nästa helg och fira lilla Leo som fyller 2 år den 1 november, mosters gofis så det börjar väl bli dags att trolla fram någon sorts present. 
 
Jaha, det var väl vad jag hade att komma med. Borde äta frukost för jag börjar bli så hunrig att jag mår illa.
Over and out! 
 
 

 
 

Värt det!

 
Jag struntade i dagens föreläsning, den var det enda momentet under den här kursen som inte är obligatoriskt så därför tog jag mitt pick och pack efter seminariet och flydde fältet. Det var verkligen välbehövligt att få komma hem tidigt. Och vad gjorde jag? Jo jag la mig på soffan och sov. Haha, kanske låter dumt att hoppa en föreläsning bara för att få sova men det var värt varenda minut! :thumbup: Dessutom går det ju att läsa sig till det som föreläsningen skulle handla om med hjälp av kurslitteraturen. 
 
 
 


Onsdag

 
Aaah, efter 6-7 timmars sömn känner jag mig nästan funktionell igen. Otroligt. :thumbup: 
Idag är det skola som gäller för hela slanten. Först seminarium under fm och sedan föreläsning på em. SEN om det finns dit ska jag se om vi kan släpa oss in till stan så jag kan få prata med någon på försäkringskassan. Fick hem papper igår angående föräldraledigheten som jag ska fyllla i/planera. Jag kände mig nästan smart när jag förstod hur jag ska fylla i första sidan, men glädjen blev kortvarig då det var en sida till med en massa konstiga saker, så därför vägrar jag fylla i sida nr2 utan att någon från fk övervakat det hela. Har liksom ingen lust att skriva fel och behöva göra om hela proceduren för till saken hör att det är en maskin som ska kunna läsa vad jag skrivit så det är bäst att allt bli rätt första gången. 
 
Igårkvälls fick för övrigt min kära sambo äntligen känna sparkar han med. :) Han har känt lite någon gång förut men den gången var min mage i uppror så det kunde lika gärna varit den som bråkat. Men den här gången var det definitivt en liten bebis som lekte runt där inne. Mysigt. :) Att han kunde känna alltså, det är mindre mysigt när lill*n får in en fullträff i revbenen eller vad nu är h*n sparkar på/jonglerar med. 
 
 


Ibland krävs det så lite

 
Aaah, nu har jag fått lite mat i magen, fått sitta ner och slappna av en liten stund samt hunnit umgås med min kära sambo i 30 minuter. Med andra ord känner jag inte för att ligga i sängen och gråta längre. Fast ligga i sängen hade förstås varit skönt. Men sånt finns det inte tid till. Har varit hemma i två timmar nu och det är snart dags att ta tag i pluggandet igen. *Kräks* 
 
 
 


Skratt och gråt

 
Ja jösses vilken dag. Den har bjudit på väldigt många skratt, men samtidigt har den varit jobbig. Kom alldeles nyss innanför dörren och är helt slut. Vi är "typ" redo ifall vi kommer få redovisa i morgon, men jag hoppas innerligt att vi slipper för det känns verkligen inte bra, känns som om vi kunnat göra mycket bättre ifrån oss. Vet dock inte om så verkligen är fallet eller om det är min prestationsångest som spökar. Jag kände ju trots allt lika dant inför tentan och den gick ju trots allt ganska bra.. Men men, har som sagt ingen lust att redovisa. Just nu kan jag bara tänka på att få sova. Men det får jag givetvis inte. Hade först tänkt slappa i soffan till 17 då jag ska bege mig ut igen och hämta älsklingen på jobbet. Men så insåg jag att han ska iväg på pilkastningen så jag måste göra middagen klar innan dess. Med andra ord är det bara att lyfta på arslet igen och fortsätta dona. Usch! Vill hellre ligga i sängen och gråta en skvätt och sen sova 12 timmar. ;(
 
 


Spökradio

 
Usch vad trött jag är! Den här natten var riktigt jobbig. :( Vaknade vid 01:30 och kunde absolut inte somna om, låg vaken till efter 03-tiden. :( Inte blev det bättre av att radion fick frispel. Ni vet det där ljudet när en telefon eller liknande står bredvid till exempel en radio och så börjar det låta i radion, som om telefonen skulle börja ringa eller om man får ett meddelande med mera. Nåja, så började radion låta till och från. Detta trots att telefonen låg på golvet medan radion stod på nattduksbordet. Jag blev helt vansinnig, jag försökte rent telepatiskt att få den att sluta, men det gick inte särskilt bra, antar att mina telepatiska förmågor helt enkelt är dåliga, eller så existerar de inte :P nåja, tillslut flyttade jag ner radion till golvet och tog upp telefonen till nattudsbordet (enda anledningen till att den låg där från första början var för att jag råkat tappa den och helt enkelt inte brytt mig i att ta upp den). Telefonen har legat bredvid radion förut och den har då inte brytt sig sådär innan. Dessutom var radion inte ens på! :mad:
 
Så det här kommer bli en lååååång dag, både i bemärkelsen att jag sovit dåligt (och lite) och för att vi har MASSOR vi ska hinna med idag. Usch! :( Jag vill bara krypa ner i sängen igen och somna om. 
 
 


Maaaaat!

 
 
Herreguuuud vad hungrig jag är! :( Brukar inte vara särskilt hungrig den här tiden men nu är jag verkligen vrålhungrig, men det blir minsann ingen frukost förrän om en halvtimme. Buhuu! :( Måste ju låta det fördömda levaxinet få en chans att tas upp i kroppen innan jag öser på med något annat. Å andra sidan så ska jag ju egentligen inte vara hungrig, blir man hungrig så har man ju, enligt kirurgerna, väntat för länge med att äta. Vilket måste betyda att jag gör det varje dag, ofta flera gånger per dag. Måste skärpa till mig. 
 
 
Nåja, idag är det först seminarium 10:00-12:30 och sen ska jag och Filip köra lite grupparbete. Men jag lär nog infinna mig på skolan redan vid 9 för att korrläsa och skriva ut min textreflektion. Så så ser dagen ut, as always.
 
 
 

 
 

Superwoman

 
Ja, det sammanfattar väl hur jag känner mig idag. 
 
Jag har diskat, städat, tvättat (och vikt tvätt såklart), dränkt in babyskyddet med ättika (vilket resulterade i att jag själv luktar ättika om händerna, USCH!), pluggat, renbäddat sängen (döden!! avskyr verkligen det), veckohandlat med min kära sambo, (och även tvingat honom dammsuga (mohahahaaa!!)), samt lagat äppelpaj. Och just nu håller jag även på med en förhoppningsvis god middag, ska bli fläskfilégryta. :) 
 
Jag får dock ett minus eftersom jag inte är färdig med pluggandet ännu. Har ungefär 5-6 sidor kvar att läsa men det är svårt att hinna med när man har så mycket annat för sig. Och ja ja, man ska ju lära sig prioritera, men ingen av oss orkar städa på veckorna så då måste vi ju roa oss med det på helgen så inte hemmet förvandlas till en total svinstia. 
 
Nåja, när vi intagit vår middag ska jag väl återuppta pluggandet igen, har hittills pluggat i tre omgångar idag och sedan pausat genom att städa. Roligt liv man har ibland, true story! 
 
 


Vart är den?

 
Vart tog motiationen vägen? Var lite pluggmotiverad i morse men nu har det försvunnit. :( Och jag har typ 12 sidor kvar att läsa. :thumbdown: 
 
Nåja, blir en paus nu en stund och sedan är det bara att tvinga sig till det igen. Men först ska jag nog roa mig med lite tvättning och städning. Orkar aldrig med det på veckorna så då får det bli på helgen i stället. 
 
Idag är det förresten 86 dagar kvar till BF. Jag tycker tiden går svinsakta, men samtidigt så börjar jag tycka att det går fort också. Dagarna släpar sig fram men helt plötsligt så visar det sig att det gått en vecka. Om 8 dagar ska jag till mvc igen för kontroll, då har det gått en månad sedan jag var där förra gången så tiden går nog snabbare än jag tror ändå. Om 5 veckor är det dags för tillväxtultraljud och hjälp vad mycket det är jag ska hinna i skolan innan dess. Antar att det är därför tiden känns som den går allt fortare, allt går på rutin:
vakna, medicin, frukost, medicin, plugga, plugga, lunch, plugga, hem och laga mat, plugga och sedan sova igen. Tråk. :(
 
 
 


Fäääärdig, eller?

 
Jahopp, då var spjälsängen målad. Nu är det bara att låta den torka en sista gång så ser vi ju sen om den är klar. *Hoppas hoppas* 
Pluggandet har gått sådär, var duktig och aktiv i morse men sen åkte vi iväg och målade sängen. När vi väl kom hem igen blev det en lunch på coop och sen slocknade både jag och älsklingen och sov i nästan 2 timmar, haha. Men härligt var det. :)
 
Nu väntar vi mest på att vår middag ska bli klar, tacopaj. :) SEN ska vi väl se om jag lyckas återuppta pluggandet. Hade gärna blivit klar med textreflektionen idag så jag enbart behöver fokusera på det andra kapitlet i morgon. :)
 
 


Normalt funtad

 
 Gooood morgoooon! Eller nåt. :) Jag var faktiskt duktig och gick upp strax före 7 i morse. Nu kan man ju fundera över vilken normalt funtad människa som går upp klockan 7 på en lördag när det finns möjlighet att ta lååång sovmorgon.. Nåå, den "normalt" funtade människan är visst jag, hehe :) Vill behålla rytmen av att gå upp tidigt om dagarna så då är det bara att fortsätta med det på helgen också, men bara för att jag just skrev det så lär jag väl sova till 9 i morgon. 
 
Idag ska dagen spenderas med att i första hand plugga. Har en textreflektion som ska in på måndag så den måste göras under helgen, plus att jag har ett kapitel till en annan redovisning som jag måste läsa och göra anteckningar till. Men men, lär ju inte orka göra det hela dagen så vi får väl se om vi kanske drar oss bort mot Oskarström och målar sista omgången på spjälsängen, vore skönt att bli klar med den. :)
 
Meeen, innan jag gör något alls tänker jag minsann äta frukost. Kanske världens godaste frukost, rostat bröd med ost. Aaaah, ljuvligt! :thumbup:  Det enda som fattas vore ett glas med juice. Mmmh, mumsigt. 
 
 


Obeskrivligt

vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg vg!
 
VI FICK VG PÅ TENTAAAAAN! 
 
Lyckan jag känner går helt enkelt inte att beskriva. Jag var så inställd på underkänt, eller möjligtvis att vi med nöd och näppe lyckades få G- . Men icke! Jag och Filip drabbades av en smärre chock när vi insåg vilket betyg vi fått. Och resultaten på tentan innebär också att vi får VG i betyg på hela kursen, dvs VG i betyg på en kurs om vetenskapsteori och metodologi. Är det inte ironiskt att den allra första kursen jag läste här på högskolan handlade också om just det och att jag hade allvarliga svårigheter med att få godkänt i den kursen.. Så jag kan inte låta bli att undra hur tusan det här gick till?! :bigeyes:
 
Å andra sidan så la vi ner ganska mycket jobb på den här tentan, vi la nog ner minst 15 timmar på den i alla fall. Kanske examinatorn märkte det. Eller så var det alla våra petnoga formuleringer som lyckades hålla oss på VG-nivå för vi lyckades klara oss undan några generella fallgropar. Ibland lönar det sig att vara ordhäxa och meningsformuleringsnörd. Hehehe.. Fast jag förstår om ni har svårt att tro mig när jag säger det, mitt språk här i bloggen är förskräckligt! Jag använder naturligtvis inte det i något som har med skolan att göra. Där ska allt vara fläckfritt. Tack och lov har jag en bra C-uppsatskamrat som har överseende med min petighet, dessutom verkar det ju löna sig. :) Men åååh vad glad jag är! :thumbup:
 
Så hur firade jag detta? Jag köpte en svindyr lunch i skolan café, pastasallad för 38 kronor. Av hela innehållet åt jag 5 makaroner, kunde inte få i mig mer för det var på tok för mycket dill i. Så med lågt blodsocker och tankar ovan molnen köpte jag mig en glass på vägen hem, för att fira, åt väl ungefär halva sen blev det bara äckligt. Nåja, blodsockret har fått sig en liten kick i alla fall och jag tar nu en välförtjänt paus innan jag kör igång med pluggandet. Yepp, kommer inte undan även fast det är helg. Kursens tembo kombinerat med vår C-uppsats gör att vi verkligen har fullt upp. Men men, just nu känns det helt okej. VG i vetenskapsteori liksom, hihihi! :D
 
 


Fredag

 
 
Tänk vad underbart om man hade fått sova någon timme till.. Aaaaah! *drömmer* 
 
Ska försöka infinna mig på skolan vid 8 för att putsa färdigt på min textreflektion. Den är ju "typ" klar, men behöver korrläsas och skrivas ut. Dessutom behöver jag kanske ta bort lite eftersom jag har 217 ord för mycket. :( 
 
Nåja, klockan 9 är det tentagenomgång. Ja, jag känner skräcken komma krypande! :bigeyes: Och sen 9:30 är det seminarium, och SEN när seminariet är klart (troligtvis (hoppas hoppas) runt lunch någon gång) då är det handledning som gäller. Herregud! Jag har inte ens gått igenom de andra gruppernas arbete innan handledningen än och det skulle vi också ha gjort. Gaaah! GE MIG MER TID! Tack. :)
 
 
 


Hjärnsläpp

 
Har tagit en paus från de tematiskt öppna intervjuerna. Tänkte bara berätta om det enorma hjärnsläppet jag drabbades av idag skrax innan jag och Filip blev klara på skolan.
 
 
 
Jag: Vad heter det.. det vi har gjort dag... när vi skrivit på datorn...
 
                Kort tystnad
 
Jag: ... det man gör på föreläsningar?
Filip: du menar antecknar?
Jag: Jaaa! 
 
 
 
Notera nu att jag dessutom satt och funderade på ordet en stund innan jag ens försökte beskriva det. Hur kan ett så simplet ord som 'anteckningar' bara försvinna ur ens vokabulär? Tokigt! :bigeyes:
 
 


Kurslitteraturmys

 
 
Zzzz.. Satt på skolan och körde lite grupparbete mellan 9-12. Sen bar det av hemåt för att fortsätta med textreflektionen som måste vara klar tills i morgon. Har just tagit mig igenom första kapitlet, one down, one to go, så att säga. Dvs 30 sidor om intervjuer. Typ. MEN innan jag myser ner mig med kurslitteraturen i soffan (hur mysigt det nu kan vara) tänker jag minsann käka en rostad macka med ost  
 
 
 


Stryk?

Trodde jag skulle åka på däng igår. 
 
Var på väg för att hämta Mattias på jobbet, jag hade precis kört in på en 40-väg och låg bakom en annan bil. Bakom mig hade jag ytterligare en bil som legat och tryckt jättenära bakom mig och så fort vi kom in på en raksträcka svängde han ut jättehastigt för att köra om, brydde sig inte om eventuell mötande trafik eller något alls i omgivningen. Han körde verkligen vårdslöst och började gasa upp som en jäkla galning. Jag blev då förbannad och la mig på tutan. Tutan/VARNINGssignalen är ju till för att varna vid fara, och killen var ju uppenbarligen helt jävla livsfarlig. Nåja, när jag väl tutat så blev han tydligen skitsur för han ställde sig på bromsen och avbrött omkörningen av bilen som jag hade haft framför mig. Sen svängde han hastigt in rakt framför mig så jag var tvungen att ställa mig på bromsen (vilken i sin tur ledde till att två stackars tjejer på moped som plötsligt dykt upp bakom mig också blev tvugna att göra det). Sen stirrade han på mig och såg helt skogstokig ut och pekade fucken åt mig. Haha, ja jösses. Jag blev så irriterad, och min barnsliga sida kunde helt enkelt inte motstå det. Så jag pekade det tillbaka, samtidigt som jag  sade (halvskrek) några ytterst fula ord. Inte för att han kunde höra det, men det fick ju mig att må lite bättre, haha. :P Nåja, då trodde jag faktiskt att han skulle kliva ur bilen och ge mig en snyting, men i stället körde han gasen i botten och körde därifrån skitfort. Han körde ikapp bilen som legat framför mig på nolltid och försökte slänga sig om den bilen i en begynnande kurva samtidigt som det kom möte, jag trodde seriöst det skulle smälla men han hann precis svänga in bakom bilen framför och släppa fram mötet innan han fortsatte sin färd som en jävla ångvält i 300km/h. Eller nåt. Så om någon ser en misstänksam bil med bokstäverna PKO i Halmstad, var försiktiga för det är troligtvis en idiot bakom ratten. Tyvärr, (men förståeligt nog med tanke på hur fort han körde) hann jag inte uppfatta siffrorna, men det kan väl inte finnas hur många bilar som helst här med de bokstäverna. 
 
 Nåja, det var det. Nu ska jag käka frulle och göra mig i ordning för skolan. Zzzzz...
 
 


Knaserier

 
Ingen rast, ingen ro! Nu har vi lyckats planera grupparbetet för den här kursen. Vi har även fått 3 besökstider spikade med TV4 Halland plus att vi blivit lovade intervju med nyhetschefen samt biträdande nyhetschef, vi har även lyckats boka inspelningsutrustning också till alla besöken, utmärkt! 
 
Efter skolan bar det av till försäkringskassan, snacka om ironiskt besök. Jag köade i 20-25 minuter och hade assistans i ungefär 2 minuter. Jag ville nämligen anmäla föräldraledigheten, det kan man ju göra långt i förväg liksom. Men då var det visst någon lapp jag skulle fylla i och de kunde minsann inte låta mig fylla i den där utan de skulle prompt skicka den hem till oss, och det kan ta upp till 10 dagar innan vi får hem den. Varför kunde jag inte få den i handen liksom när jag ändå var där?!?!?!?? :question: Weird. Jag försökte ju göra anmälan på mina sidor på hemsidan men där står det bara att jag måste kontakta kontoret. Urk! Så nu är det bara att vänta på den förbaskade blanketten. 
 
Nåja, nu ska jag strax ordna fram något ätbart och sedan fortsätta plugga, är väldigt högt tempo under denna kursen så vi har fullt upp jämt känns det som. Ska skriva två textreflektioner tills på fredag för jag har ingen lust att sitta med det under helgen. Gaah! :(
 
 
 


En morgon update

 
 
Tänk om man kunde utöka dygnet med en si sådär 5 timmar eller nåt. Och alla de timmarna skulle man kunna lägga på natten, guuud vad underbart det vore. Tror visst jag får förlika mig med att sova dåligt igen för det här tycks inte vilja gå över. Nåja, jag vaknar i och för sig hellre 5-6 gånger på en natt av mig själv än att vakna 1-2 gånger av en mardröm så jag antar att det hade kunnat vara värre. 
 
Känner mig inte särskilt motiverad att pallra mig till skolan lagom till 9. Det är ju SVINKALLT ute!! Det var frost på bilen?! :bigeyes: Känner att jag är inte alls redo för vinter än utan tycker det kan vara höst i minst 1-2 månader till. Fast det är nog dags att inse att jag borde köpa mig en riktig jacka. Snart. I alla fall. 
 
 
Dagens plus går till:
Frullen
 
 
Dagens minus går till:
Att hosta och nysa samtidigt
 
 


tom

 
ZzzzzZzzzzZzzzzz.. UUUsch vad trött jag är! :( Blir definitivt en tidig kväll ikväll, var i skolan till 15 och som vanligt rullar det på ordentligt direkt efter kursintro. Ska träffa Filip (japp, vi är i samma grupp igen haha :P ) i morgon för att både jobba lite inför arbeten den här kursen samt inför C-uppsatsen. Det går ett rykte i klassen nu om att vi får tillbaka vår tenta redan på fredag. Jag tycker det känns sjukt skrämmande, vanligtvis brukar det ta ca 3 veckor innan vi får tillbaka dem. Jag kan inte låta bli att undra om det är många som blivit underkända med tanke på hur snabbt vi får tillbaka dem. Iså fall lär ju vår tenta höra till dem som inte höll måttet, kände mig inte det minsta nöjd med den. :thumbdown: Jag dör nog lite om vi åker på omtenta eller komplettering samtidigt som vi ska hinna med tempot i den här kursen. :bigeyes: 
 
Nåja, har väl inte så mycket mer att skriva. Vi lyckades i alla fall komma ihåg att lämna in vår anmälan till föräldrakursen så nu är ju i alla fall det gjort. Jag hade tänkt åka till försäkringskassan idag också och ansöka/anmäla/planera föräldraledigheten men det hann vi inte med eftersom jag var på skolan så länge. Får se om jag hinner/kommer ihåg att göra det i morgon, just nu känner jag mig bara tom, ska väl läsa lite kurslitteratur men sedan är det minsann sängen som gäller.
 
 

 
 
 

Inte?

 
 
Finns det inga bekväma sovställningar längre?? :question:
 
 
 


Gäralaus

 
Jaa, det är väl så jag känner mig nu. Kan ju knappast ha så mycket för mig med tanke på hur mycket jag bloggat idag? :question:
 
Har varit i kontakt med csn nu och sagt upp sista utbetalningen för den här terminen, vill ju inte att det ska krocka med föräldrapenningen så att jag blir återbetalningsskyldig, uscha! Nåja, jag tror att jag ÄNTLIGEN börjar fatta något av den där föräldrapenningsdjungeln. Har suttit och planerat lite men vill inte anmäla något innan jag konsulterat med Mattias. Såg dock att alla mina uppgifter gått in nu och att jag har rätt att få föräldrapenningen beräknad utifrån lönen jag hade innan jag började studera, underbart! :thumbup: Det innebär att utbetalningarna är grundade på sjuknivån istället för lägsta nivån. Inte för att det skiljer så mycket, jag har ju haft kass lön så därför blir ju inte skillnaden särskilt markant, lägsta nivån ligger på 180 kronor/dag men jag har möjlighet att ta ut 244 kronor /dag. Goodie. :)
 
 
 


100 köttbullar senare..

 
Jösses! Det är slitsamt att göra köttbullar, tog över en timme tror jag. Tack och lov är det äntligen över! :thumbup: Blev strax över 100 stycken. 103 för att vara exakt om jag inte missade någon, vilket jag troligtvis gjorde. Orkade dock inte steka dem i stekpanna, de fastnar bara ändå när jag försöker mig på sånt, så istället för det körde jag dem i ugnen, jäkligt lättsamt att köra 50 köttbullar åt gången. :) Nåja, nu ska jag ta en välförtjänst paus och sen ska jag minsann öppna mitt paket från adlibris, har visst inte hunnit göra det än. Dessutom måste jag leta fram en lämplig kartong. Kruxet är bara att alla våra kartonger är i förådet utanför lägenhet, och jag vet minsann vad det finns där inne! SPINDLAR! :mad: Tror jag får be min kära sambo göra det i stället, hehehee. :)
 
 

 
 

Böcker, zink och köttbullar

 
Adlibris har överträffat sig själv. Min nya kurs börjar ju i morgon och idag kom böckerna, nice att ha dem innan kursstart, fast jag hinner ju inte kika något i dem men men, får försöka kompensera för det så småningom. 
 
 
Har förresten nyss pratat med Aleris eftersom jag tappar alldeles vansinnigt mycket hår plus att jag enligt vågen här hemma gått ner 3 kg på två veckor, vilket blir totalt 5 på en månad. Jag tyckte det lät mycket med tanke på att det ändå är ett tag sedan jag opades plus att jag samtidigt som jag går ner i vikt lägger på mig vikt eftersom bebisen växer och blir större. Men enligt Aleris är det är tydligen oerhört individuellt hur mycket man droppar. Fast de ville ändå att jag skulle ta ett snack med dietisten och försöka kartlägga maten eller nåt. Fast jag ser egentligen ingen mening i det, jag vet ju hur jag ska äta, och att det är viktigt att jag fokuserar på proteiner och allt det där. Kanske det är så att jag bara hamnade på en platå när jag trodde att jag började stanna av och sen satte det igång igen. Who knows.  Men men, fick även förslaget att införskaffa ett extra tillskott av zink för det kan hjälpa mot håravfallet, fast det finns inget som helst garanti för det, snart får jag väl klippa av eländet för det börjar bli lite väl tunt tycker jag. :(
 
Nåja, har en liten välförtjänt paus just nu och sedan ska jag köra igång med köttbullarna. Ska göra 1.5kg köttbullar, gaaah vad jobbigt! Kommer ta tusen år känns det som.. Men men, slipper ju förhoppningsvis göra det igen på ett tag då, för hemmagjorda köttbullar det går minsann att käka efter de varit frysta också, trots att vår frys förförsöker förvandla allt man stoppar i den till isglass. 
 
 


Måååndag (N)

 
Gaaah! Shit vad jobbigt det var att kliva upp i morse. :tired: Skulle kanske inte sovit till 8-9 under helgen så hade jag fortsatt i mitt jag-är-pigg-på-morgonen-flow. Visserligen är jag väl hyfsat pigg nu, och jag kan väl inte direkt påstå att morgonen är över. 
 
Igårkvälls målade vi (förhoppningsvis) näst sista omgången på spjälsängen, tjohoo. En omgång kvar sen är den klar (om inte vi lyckas fuskmåla så klart). Ska bli skönt att få det klart, tiden går visst lite fortare än jag trott ändå. Har gått 67% av graviditeten nu, har 92 dagar kvar till BF. Creepy med tanke på att jag innan dess ska klara av 2 kurser till, varav den ena är en 15 poängare (C-uppsatsen). 
 
Idag händer det dock inte alltför mycket (bra!). Ska försöka få lite mer ordning på kaoset i sovrummet/vardagsrummet/hallen samt göra en massa köttbullar. Mer än så blir det inte. Har börjat få mer foglossning och kan inte påstå att jag är särskilt förtjust i känslan. Visst är det väl bra och häftigt hur kroppen förbereder sig och allt det där, men särskilt roligt är det inte. 
 
Nåja, det är väl dags att äta något, skrutten har vaknat till nu och arbetar för fullt med sin morgongymnastik, mysigt. :)
 
 


Söndags-göra

 
Fick något vansinnesryck idag och beslutade mig för att möblera om i sovrummet. Jag konsulterade såklart Mattias först och efter att han godkänt min plan så skred vi till verket. Vi har nu bytt plats på bokhyllan och sängen samt flyttat en garderob. Kruxet är att vi bara är halvfärdiga så nu är vardagsrummet fyllt med bokhögar lite här och där. Plus att en garderob står i hallen. Haha, nåja, ska snart iväg till Oskarström för att hälsa på svärföräldrarna samt måla lite på spjälsängen så det får helt enkelt vara kaos här hemma. Jag är ju ledig i morgon så då ska jag väl försöka återskapa någon sorts struktur här hemma. Tror i alla fall att det blir bra när allt är klart, har mer plats åt spjälsängen, och vår egen säng känns inte lika mycket ivägen heller, trots röran så ser det mindre rörigt ut, i sovrummet i alla fall. :P
 
 


Ryck

Seriöööööst?! Jag blir TOKIG!!! :(
 
Ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck ryck..
 
Ja ni förstår nog hur irriterande det är..
 
 


Muskelryckning

Har fått en vansinnig muskelryckning i ena ögat. Det har ryckt i ögat nästan konstant sedan jag vaknade. :question: Hoppas inte det blir som i våras när det höll i sig jättelänge, men då fick jag ju stressryckningar, det kan väl knappast vara det jag har nu?? Har ju knappt gått i skolan en månad liksom..
 
Nåja, middagen igår blev GUDOMLIG. Mmmh, det var så mumsigt. Laxen stod inne liiite förlänge, tror jag i alla fall, men det var så gott. Ironiskt nog fick jag ont i magen en halvtimme innan vi skulle äta, gissa om jag var deppig då för jag hade längtat efter just den här maträtten i en hel jäkla vecka och sen kunde jag inte ens uppskatta den ordentligt.
 
Innan tillagning: 
 
 Tyvärr har jag ingen efterbild . Herregud, vem ödslar tid på sådant när det finns mumsig lax att äta?
 
 ---------------------------
 
Igår när jag var ute och gick en sväng så fick jag sällskap av Tusse. Han tyckte visst det var riktigt underhållande. Eller så hoppades han på att få mat, 
 
 
 
Hade sällskap förvånansvärt länge faktiskt, och precis lagom tills jag skulle lämna själva bostadsområdet så blev han rädd för någon annan som var ute och gick så han gömde sig i buskarna, utmärkt tajming. Tycker han kan hålla sig på området i stället för att springa omkring där alla bilister kör som idioter. Okej, inte alla, men många gör det.
 
 


Rostat bröd

 
Blev vansinnigt sugen på rostat bröd med ost för en stund sedan. Så givetvis investerade jag i sådana nödvändigheter. Tror tamejtusan det var det godaste jag någonsin ätit. :D
 
I övrigt har den här dagen varit sjukt lång, trots att jag sovit i 1½ timme mitt på dagen. :S Tycker att min kära sambo kan komma hem nu så vi kan shoppa till middagen. Haha, längtar som en galning tills vi ska äta, blir lax med kokt potatis och romdressing
 
Gooooooott! :thumbup: Dock har jag aldrig tillagat färsk lax så det kan ju bli intressant. Dessutom är det tråkigt att vara ensam hemma hela dagen (hur tusan stod jag ut i sommras?? :O ), spenderade säkert 20 minuter med att bara stirra på mig mage idag, bebisen har varit så aktiv de senaste dagarna och magen guppar och har sig när den sparkar. Försökte filma det till min kära sambo eftersom bebisen alltid tycks bli blyg när han är i närheten. Kan dock inte påstå att jag är någon Woody Allen eller Steven Spielberg direkt så vi får väl se om han kan se något på filmerna. 
 
 

 
 
 
 

.......

 
Hmm.. Har fortfarande inte somnat om.. :question: Börjar däremot få ont i huvudet, har haft det till och från de senaste 2 veckorna eller nåt. Ytterst störigt. Nåja, eftersom jag ändå inte kan sova, har inget plugg och jag har absolut ingen lust att städa så ger jag mig i stället ut på en promenix. Håller tummarna för att jag inte stöter ihop med den där blottaren. Fast de kanske redan fått tag på honom? Känner mig sjukt icke-uppdaterad. 
 
 


Lurad

Känner mig lurad på min sovmorgon. Jag skulle ju liksom bara upp och ta min medicin och sedan somna om igen, men nu har jag varit vaken och framför allt pigg sedan halv 5 i morse (!!?) :question: Inte för att jag gick upp och tog min medicin då, utan jag vaknade bara då och kände mig utsövd. Varför kunde jag inte vara såhär pigg de dagarna jag skulle på skolan?? Å andra sidan så tacklar jag väl av igen om någon timme, och DÅ! Då minsann kryper jag ner i sängen igen. Idag får jag det. True story! :thumbup:
 
 
 

Övertygelse

ZzzzzZzzzz...
 
 
Spenderar morgonen med att inte alltför framgångsrikt övertyga mig själv:
 
Vi SKA bli klara med tentan och arikeltjofset idag. Jag VILL göra det här. Det ÄR kul.. Typ. :S
 
Jaha.. Frukost på det kanske?
 
 


Anonymous fjantarna

 
Guuud vad irriterad jag blir på allt detta tjat om anonymous. Det ska hackas hit och dit och bla bla bla.. Gruppen/personerna med ideologin hotar med att hacka och stänga ner sidor, som straff (?) eller hämnd eller nåt (om man nu ska tro media dvs) för att polisen gjort en razzia mot någon som hade med Pirate Bay att göra om jag inte minns fel (det här är ju dock en förenklad version såklart). Sååå, vad jag inte kan låta bli att undra är, om de nu är för yttrandefrihet och frihet på internet och allt det där.. VAD I HELA HELVETE får dessa idioter att tro att de har rätt att göra som de vill och stänga ner sidor som andra människor nyttjar och vill använda?! Va? Va? VA??! :mad:  HYCKLERI på hög nivå! Om de nu skiter fullständigt i att anledningen bakom polisens razzia är kopplad till att någon brutit mot svensk LAG så kan de väl lika gärna ge sig på länder med betydligt sämre förutsättningar för yttrandefrihet? Kanske dags att göra ett besök i Kina? Eller varför inte Nordkorea?? Om det nu är så jävla viktigt med frihet på internet så kanske det är dags att sluta bry sig i någon föråldrad och töntig nerladdningsplatå och faktiskt engagera sig på allvar för friheten?! Varför bry sig om möjligheten att kunna ladda ner en kass film när det finns människor där ute i världen som inte ens har hälften av de internetförutsättningar som vi har här! Skärpning för helvete, det är ju pinsamt!!
 
 
 

 
 

Onsdag

 
Idag är det återigen grupparbete. Vi satt 5 timmar igår också. Huvva! Jag hoppas innerligt att vi blir klara med tentan idag. Vore så skönt att ha den färdig så man slapp oroa sig över den. Igår skrev vi dock inget alls på tentan utan fokuserade på den andra uppgiften som vi inte ens hade påbörjat. Var hyfsat aktiva och kom i alla fall halvvägs med den uppgiften. Men eftersom vi hade paus från tentan igår hoppas jag att vi kan se på den med nya ögon idag. Känns tveksamt men hoppet är ju det sista som dör eller hur folk nu säger.. 
 
Nåja, nu ska jag mumsa i mig en macka och mysa i soffan en stund. Ska inte infinna mig på skolan förrän 10 så jag har hur mycket tid som helst att slappa bort. Goodie. 
 
 


99

 
Idag är det visst 99 dagar kvar till förlossningen. Tänka sig att det inte längre är tresiffrigt, tokigt. 
 
Dagen har spenderats på skolan, jag och Filip hade bestämt oss för att bli klara med tentan idag. Så givetvis blev det inte så. Men sakta men säkert så närmar vi oss slutet på den. Men i morgon tar vi nog en paus från tentan och ger oss på nästa uppgift. I alla fall till en början. 
 
Hade handledning idag också, vår handledare är så positiv och pepp så jag blir bara glad och motiverad av handledningarna. :thumbup: Vi fick dessutom bekräftat av TV4 Halland nu att vi ska få inta deras redaktion i några dagar och hänga där, så spännande! Känns suveränt bra att få det bekräftat för nu är verkligen grunden kring C-uppsatsfunderingarna klar: Vi har en någorlunda hum om vad vi ska studera, vi vet vart studien ska vara och vi vet hur vi ska studera, dvs vilka metoder vi ska använda oss av. Utmärkt! :)
 
 


RSS 2.0