Märkliga ting

 
I morse fick jag ett lite annorlunda uppvaknande. Mattias hade nämligen gått upp före mig. Ni vet det där läget när man är inte riktigt vaken men man sover inte heller? Nå, jag var på väg in i det läget. Fast jag sov nog mer än vad jag var vaken. Hur som haver så vaknade jag av att Mattias kom in i sovrummet, gick förbi sängen och nöp mig i ena stortån. 
 
Det är väl egentligen så överdrivet märkligt. Det märkliga är att jag vaknade till på allvar när han nöp mig i tån.Så jag kastade en blick mot klockan och vände mig om mot hans sida i sängen för jag tänkte att han skulle lägga sig igen eftersom det fortfarande var tidigt. Nåå.. När jag vände mig om så insåg jag att han låg och sov. Djupt. För en liten stund senare ringde hans väckarklocka och då vaknade han. 
 
Som sagt. Märkligt. Kanske var det bara en väldigt verklig och halvvaken dröm och hjärnan skickade ut en impuls så det kändes precis som om någon nöp mig i tån. Ja, jag vet inte. Konstigt var det i alla fall. 
 

 
Igår firade vi jul nummer två. Denna gång var vi i Oskarström. Jag kan inte säga annat än att det var som vanligt bra. :)  Malva terroriserade lillkusinen sin med en hel hög med pussar. Som liten man kan man väl acceptera det ett tag men Willgott tröttnade på henne tillslut eftersom hon envisades med att sno hans leksaker och pussa honom på huvudet. Kanske var det hennes sätt ett kompensera för de stulna leksakerna? :P
 
Idag ska vi skrota runt här hemma. Golven skriker efter lite kärlek så jag ska väl dammsuga idag (notera att det är INTE så jag visar kärlek till min lilla familj. Bara till golven). Blir även en tur till ICA bara jag kan komma ihåg varför jag skulle gå dit. Jaa, jag ska väl våga mig på och avsluta bakningen också. Trots tidigare misslyckanden. Så så ser vår dag ut. Vad ska ni göra idag? 
 
 


Det där jäkla sockret..

 
Dagens bakning gick ju sådär. Jag har nu lärt mig att man inte ställer sig och bakar efter att ha kört/åkt så långt som vi gjorde igår. 
 
Till skorporna missade jag sockret. Jag stirrade ändå på receptet flera gånger och tyckte det var märkligt att sockret inte stod med som ingrediens men jag tänkte att jag följer väl receptet. Så mandlarna var nog oskyldiga till skorpornas motbjudande yttre. Men jag fattar inte.. Sockret stod verkligen inte med i receptet. Men sen när jag kollade för typ 5e gången så stod det där.. Grrr! :@
 
Sen så glömde jag även sockret i längderna som jag gjorde sen. Inte i själva degen, men i fyllningen. Så det blev ju bara "törbulla" av det. Jag kom dock på det när jag hade hälften kvar så en tredjedel av satsen blev enligt receptet. En tredjedel? undrar ni säkert nu. Jo, det är nämligen så att det även skulle vara med lite vit choklad. Jag beräknade den förbaskade chokladen så att den skulle räcka. När jag höll på med den näst sista så fanns det choklad. Men när jag skulle hacka det sista så var det helt plötsligt slut. Hmpf! Så jag fick jäsa och köra in dem i ugnen ändå. Sen när jag plockade av bordet så dök givetvis den jäkla chokladen upp igen. :@
 
Jag gjorde ett sista försök men en simpel kola. Vi får väl se hur det blir. Det är väl en sån sak som är lite smålätt att misslyckas med och med tanke på hur dagens verk blivit hittills så är det ju bara en tidsfråga innan det förstörs. Eller tills köket brinner ner. Kylskåpet slutar fungera, ja you name it! 
 
 
Jaja, nu har jag gnällt av mig och tagit tillbaka mina anklagelser mot den oskyldiga mandeln, Nu ska jag våga mig ut i köket. Håller tummarna för att inget mer gått på tok.
 
 


Frånvaro

Jag har visst varit lite frånvarande här. Sorry! Men ni har säkert ändå haft annat för er.
 
Nu är vi i alla fall återigen i Halmstad. Så härligt att få komma hem. Men det känns ändå vemodigt att åka. Inte för att resan är jobbig (fast det är den). Utan det känns vemodigt för att jag är där så sällan. 2-3 veckor/år är så lite jämfört med när jag bodde där. Samtidigt så har jag givetvis ingen lust att bo i Strömsund heller. Jag trivs alldeles för bra här. Dessutom har jag ju Mattias. Och vi har Malva. Och åren i Strömsund var ju ändå mestadels fyllda med ångest så det är märkligt att det känns så där. Men men, hjärnan är bra konstig. 
 
På tal om resan så tog den 17 timmar. Malva var trött, less, arg och ledsen. Men hon var så duktig ändå. Känner mig rent av elak som drar iväg med henne så här långt. Jag är sugen på att ta tåg, eller kanske till och med flyg. Men i så fall måste vi hyra en bilbarnstol när vi kommer fram för annars tar vi oss inte längre än till Östersund ju. 
 
Idag har vi varit trötta. Jag har roat mig med att köra 3 tvättmaskiner och ska snart dra igång en 4e. Blev lite veckohandling samt bakning med. Jag försökte mig på att följa receptet på saffransskorporna jag gjorde hos mamsen. BIG MISTAKE! De ser ut som tre gula och knottriga bajskorvar. :(  Ångrar att jag hade i den förbaskade mandeln, den sabbade allt! :@ Vi får väl se hur de ser ut när de är färdiga. Jag har även en dag på jäsning. Och planerar att baka två saker till också. Sen ska vi väl hinna med någon middag också. Vi kör rester idag eftersom jag var  för trött för att laga mat. Men baka går minsann bra. Tydligen. Allra helst hade jag dragit med mig Malva i sängen och sovit en stund. Men det finns det inte tid till. 
 
"Jag, jag, jag och mig, mig, mig". Man skulle ju kunna tro att jag är lätt (gravt) egocentrisk. Jaja, nu har jag inte tid med det här. Degen har snart jäst färdigt (om den jäst över huvudtaget dvs, börjar oroa mig för att jag råkade döda jästen). Sen ska jag väl ta mig en titt på de förbaskade gula bajskorvarna också.
 
Tack för mig och ha det bra!
 
 


25 december och allt vad det innebär

Jaa.. Mina rubriker lämnar väl lite att önska kanske. Men i brist på fantasi så får de helt enkelt heta så. 
 
Idag har vi inte gjort många knop. Med undantag för mamma eftersom hon faktiskt jobbar idag. 
 
Gårdagen var lugn och trevlig. Precis som jag vill ha det. :) Vi tog dessvärre inte så många bilder men jag har ju lovat er så någon bild kan ni väl få. 
 
 
Det var lite svårt att fota Malva eftersom hon hela tiden rymmer ut ur bilden. Tillslut fick vi muta henne med en julgranskula. Fast det fick vi också ge upp eftersom hon bet/gnagde av färgen på dem. 
 
 
 
 
 
 
Det tog sin lilla tid men med lite hjälp så fick hon upp sina julklappar. Papperet  var förstås mest intressant. 
 
 
 
Malva använde givetvis alla sina sinnen under den processen "öppna julklappar",
 
 
 
Det var det. Nu får ni inte fler bilder. Själv ska jag ta och unna mig lite lunch. Vi kommer bara gå omkring och dra fötterna efter oss här hemma idag. I morgon bär det av en sväng in till strömsund. Det blir sista hela dagen här. I morgon alltså. Vi har bestämt oss för att åka dagtid trots att det var lite kämpigt för oss allihop. Så går allt enligt planen beger vi oss härifrån runt 4 på morgonen den 27e. 
 
 

 
 
 
 
 

24 december och allt vad det innebär

 
Då var den här. Julen. Lillskruttans första jul. Den inleddes med att jag pallrade mig upp före alla andra och körde igång med lite gröt. Min morbror kom hit så vi åt en gemensam grötfrulle. Till och med Malva fick lite risgrynsgröt. Dock tror jag att kombon med för mycket gröt (hon åt nämligen sin egen gröt som "för-frukost" före frukosten) och en massa mjölk  och grädde resulterade i några spyor. 
 
Bilder? Ja, givetvis kommer det bildbevis på vårt julfirande. Dessvärre har jag inte tagit en enda bild än så länge. Och Malva ligger och sover för tillfället. Fortfarande iklädd pyjamas. Förutseende som man kan vara ibland så insåg jag att det är säkrast att ta på Malva julkläderna så sent som möjligt. Det var ett klokt val eftersom hon spydde ner sin första pyjamas, samt en dreglis efter att vi bytt på henne, för bara en liten stund sedan.
 
Jaja, det var det. Jag ska väl inte skriva så långt för det är ändå ingen som har tid att läsa skiten. 
 
Det kanske kommer en uppdatering ikväll men jag lovar inget! God jul på er! :D
 
 


23 december och allt vad det innebär

I morgon är det julafton. Som om ni inte visste det redan? Dagen har vi ägnat åt lite förberedelser. Jag gjorde äntligen färdigt kexchokladen. Gjorde bara halva satsen färdig förra gången för chokladen tog slut. Vi har även hunnit med en tur till strömsund för lite shopping till julbordet. Väl där bjussade ica (i form av en tomte) på julklappar. Julklapparna bestod av chokladaskar. Vi fick faktiskt tre stycken. Mamma och Ann-Louis fick varsin medan jag och Mattias inte fick någon alls. Malva däremot gick en. Det är ju tydligt vilka som varit snälla i år och inte. ;) 
 
I skrivande stund håller mamsen på med att griljera skinkan. Själv har jag nyligen bakat saffransskorpor och väntar på att de ska kallna. Nu blir det en titt på gårdagens avsnitt av julkalendern innan jag ska köra igång med middagen. Sen ska vi köra köttbullar och SEN åker granen fram. Så sent som möjligt i hopp om att Malva inte ska hinna riva ner den alltför många gånger. Och på tal om den trollungen. Hon har sovit TVÅ HELA NÄTTER I RAD. Helt otroligt! Och UNDERBART! I morse fick jag faktiskt väcka henne. Hade jag inte gjort det hade vi nog fått sova längre. Men jag ansåg att vi inte hade tid med det så jag jagade upp allihop vid halv 8. Som plåster på såren ordnade jag faktiskt frukost till oss allihop så jag är faktiskt inte bara ond. :) 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag faktiskt kolla på det där avsnittet. Så det så! :)
 
 


Ja, tack!

 
Efter lite funderande och diskuterande så har vi tackat ja till lägenheten. Det är fortfarande inte så stor chans att vi får den eftersom det är 4 personer före i kön varav samtliga måste tacka nej för att vi ska få den. 
 
Det är ju inte direkt drömlägenheten. Men det är bottenplan, det är i samma område och det är ett lugnt område (enligt de som bor där nu). Synd bara att lägenheten saknar både tvättpelare och diskmaskin. Något vi kommer be HFAB sätta in så fort lägenheten är vår om vi får den. Det kommer förstås höja hyran ytterligare, men det är det värt. Dock är vi osäkra på hur platsen är i badrummet så vi måste kanske göra oss av med badkaret för tvättpelarens skull. Alternativt göra oss av med duschen och glasa in badkaret och använda det som dusch. Sen så har minst en av personerna i hushållet rökt inne i lägenheten. Enligt systeryster ska det inte lukta rök där men vi lär ju troligtvis behöva byta tapeter och sånt bara för att vara på den säkra sidan. Men men. Återigen, det är ju inte ens säkert att vi får den. Nu återstår det bara att vänta och se om det eventuellt blir en flytt i vår. Jag funderar kring det hela med en skräckblandad förtjusning. Så underbart det vore att få "eget" rum. Men samtidigt så är det här den bästa lägenheten jag bott i. Den är förvisso tätt åtföljd av mitt allra första boende efter att jag flyttat hemifrån. Den lägenheten hade dock duschen i källaren. Utan något som helst lås. En sådan källare som det skulle kunna gömma sig en mördare i - det har dragit ner betyget lite. Men annars var det också en underbar lägenhet. :)
 
Jaja, känner att jag är på god väg att bara babbla en massa gojja nu.
 
Idag var mamsen ledig så vi har roat oss med att baka. Daimsnittar, pepparkaksdeg och chokladbiskvier blev det. Ärligt talat. Biskvierna var nog mitt sämsta bakverk någonsin. Enormt fula och misslyckade. :S De var värre än Mices bisviker och tro mig - det är en bedrift. Kan hända att hans biskvier inte var vackra. Men de gick ju i alla fall att äta. Mamma och Mattias tyckte förvisso att de var okej, trots sitt motbjudande yttre. Usch, jag måste gömma dem innan lillsyrran kommer hit i morgon. Den "baktanten" kommer ju skratta ihjäl sig om hon får syn på dem. Sen kommer hon mobba mig. För all framtid. 
 
Jaja, nu luktar det skit. Vi misstänker Malva.
 
 
 
 

Lägenhet -IGEN!

WEIII! Vi har blivit erbjudna att kolla på en lägenhet igen. TJOHOO!! :D 
 
Fast om man tänker lite längre så kan ni säkert förstå problematiken kring detta. Vi befinner oss 100 mil från den jäkla lägenheten. Tack och lov har Ida och Mice lovat att ställa upp som ögon, öron och näsor. Goodie. Resten av deras kroppar får givetvis också följa med. Så i morgon eftermiddag ska de göra ett besök till Vallås o våra vägar. Eller hur man nu säger. Spännande! :D 
 
Lägenheten är förvisso "bara" en trea. Men det är ju ändå ett rum extra, vilket är exakt vad vi behöver! Inflyttningsdatumet är dessutom lysande eftersom det skulle innebära en dubbel månad i stället för två. Då har vi tid på oss att låta HFAB att ordna eventuella renoveringar och tillägg (jag klarar mig inte utan egen tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin (I lööööv maskiner, hehe!)) innan vi flyttar in. 
 
Det är dock lite märkligt. Det står att den som har lägst poäng bland "top 5" har en poäng på 2040. Det är nästan 200 poäng mer än vad vi har. Märkligt. Kanske har vi fått erbjudandet för att vi har barn? 
 
Men samtidigt så känns det lite trist att flytta. Det är ju fortfarande i samma område, till och med på samma gata. Men om vi flyttar så får vi ju inte samma grannar, och vi får inte egen ingång. Men men, det lär ju vara värt det för ett rum extra. Hoppas bara katterna inte fortsätter gå till den gamla lägenheten. Finns ju viss risk för det. Nåja, jag ska (försöka att) inte gå händelserna i förväg. Vi har inte fått lägenheten, bara fått tillstånd att titta på den. Men jaa.. Jag blir ju lite (MYCKET) ivrig. 
 


Drama

Dagen bjöd på ett besök till Åshamra. Allra först stötte vi på en barndomskompis som gått i min klass samt växt upp i samma by. Hans kommentar om mig var att han inte kände igen mig för att jag såg så gammal ut. Det är väl en sån där kommentar som man skrattar åt för annars börjar man gråta. ;) Hehe, nää men jag sa bara att det blir så när man får barn (i alla fall jobbiga ungar :P )
 
Gammal eller ej, efter Åshamra åkte vi till Strömsund. Blev en tur till dollar, ica och pappsen. 
 
Ang. rubriken så har Malva för första gången blivit riktigt, riktigt rädd. Alltså visst har hon blivit skrämd förut. Men inte såhär. Dunder försökte kommunicera med mamma och bestämde sig för att bästa metoden var att skälla. Högt! Malva satt vid tillfället på golvet och hon blev jätterädd av hans skall. Hon började gråta, samtidigt som hon slängde iväg leksaken (en legogris) som hon lekt med, och satte av i en väldans fart mot mig som satt i soffan. Hon kröp nog rekord snabbt. Jag fångade upp henne och hon var alldeles stel i kroppen och jätterädd. Inte blev det bättre av att Dunder la av två skall till. Stackars lillan. Fy så rädd hon var! Jag gick mot köket med henne för att så fort hon lugnat ner sig lite så tog gråten omfart när hon fick syn på hunden igen. :( Hon var verkligen stel som en pinne, så rädd var hon, typ panik! :( Nåja, efter lite tröst och lite mummel så insåg hon att det var ju inget farligt så hon återgick till sitt vanliga glada jag. Verkar inte rädd för Dunder längre heller utan det var bara just då.
 
Det märkliga med det hela är att han skällde tidigare under kvällen också. Högt och gällt. Och alldeles intill henne. Hon satt då i barnstolen. Både mamma och Mattias som också satt i köket vid hunden hoppade till. Malva däremot rörde inte en min. Kanske blev hon rädd den här gången för att hon var på golvet, ensam (med undantag för hunden då). Eller kanske för att det gjorde ont i öronen? Vad vet jag. Rädd blev hon i alla fall, min lillskrutta. 
 
Det var det. I morgon har vi bara två planer, det är att investera i potatis och svartvinbärsgele (eller nåt sånt) (vi ska mumsa porterstek till middag. Spännande!) samt returnera en film som vi råkat få hem från Homeenter som vi inte ska ha. Inte så många krav och måsten med andra ord, jag tror nog vi kan klara av potatis, gelé och en film liksom. :)
 
 

 
 
 

Fullmåne

Blev inget besök till Åshamra idag. Vi bestämde oss för att bara gå en promenix upp till ica för att shoppa twist (såldes så himla billigt den här veckan). Så den här dagen har vi mumsat lite sånt, och käkat en gudomligt god gryta som jag hittade recept på när jag bara drack nutrilett. 
 
Nu på kvällskvisten har Malva varit lite kinkig och trött. Hon lyckades dessutom tappa balansen och trilla så hon landade med pannan i en legobit. Ajaj stackars lillan! :( 
 
Det är fullmåne i dagarna så jag passade på att fota den lite också. Var pappas idé, jag trodde inte kameran kunde få månen så tydlig så det var en trevlig överraskning. 
 
 
Jaa, jag måste givetvis visa några bilder när jag inte zoomat så mycket också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: kameran var/ÄR ett kap! :D 
 
Jaja, ni skiter väl i tråkiga bilder på månen. Ni får dock hålla tillgodo med dem så länge. Malva ska sova så det vore ju inte så bra av mig att köra upp en kamera i nyllet på henne just nu. Men det kommer. Nån dag. Nån gång. Promise!
 
 


Kärt återseende

 
Nu har vi varit i Jämtland i snart ett dygn. Eller, ska man vara petig så har vi redan varit i Jämtland i ett dygn, men vi har snart varit framme hos mamsen i ett dygn. Vi kom fram igår runt 21:45 eller nåt sånt. Så liiite senare än vad vi planerat eftersom vi siktade på att komma fram redan vid 20. 
 
Resan gick väl egentligen ganska bra. Det var kämpigt på slutet för vi hade stundivis jobbigt väglag (de varnade dessutom flera gånger på radion för blixthalka så jag tror problemet var ganska utbrett). Förutom sundvis halka så hade vi en extremt jobbig dimma från Sundsvall och till strax innan Hammerdal. Det var inte dimma hela vägen men en del långa sträckor inne i skogen såg man ju nästan ingenting. Jag låg och puttrade i 30-40km i timmen ibland för det var nästan som en vägg framför oss. Ändå blev vi omkörda av folk som helt enkelt inte hade tid med mina stoppklossfasoner. Jag fattar inte hur man vågar köra så fort i dimma?! Man såg ju inget!! De personerna hade ju uppenbarligen inte lika dyrbarlast som jag/vi hade. 
 
Nåja, resan tog allt som allt 16½ timme (inklusive våra stopp). Vi var med andra ord ganska möra när vi kom fram. Malva var väldigt ledsen på slutet. Hon hade säkert ont i rumpan och ryggen, och hon var bergis trött också. Stackars lillan. Men hon var duktig ändå tycker jag. Mattias stupade i säng ganska snabbt sen vi kommit fram. Malva var lite svårare att få att varva ner. Jag lyckades lägga henne vid halv 12. Men jag fick faktiskt sova ända till 8 i morse. Imponerande må jag säga! Men då vaknade hon 4 gånger under natten också och var lite ledsen. I natt ska Mattias få vara baby ansvarig så han fick den stora äran att ta en längre sovmorgon i morse. Sen hur mycket sömn han fick är ju diskutabelt med tanke på hur att jag sprang in och ut ur sovrummet hela  tiden (alla saker stod ju där inne). Bortsett från resväska som Tarzan tyckte var en utmärkt plats för att kissa lite på. :/ Men men, det är redan fixat så den är väl så gott som ny. Eller begagnad. :P
 
Idag har vi mest lullat på här hemma. Jag och Mamma tog en promenad "på byn" för att shoppa lite på ica och apoteket. Jag investerade i två nya salvor till Malva. Väl på apotekt blev det ett kärt återseende. Jag träffade nämligen en av mina lärarinnor från högstadiet. Jag har inte träffat henne på evigheter. Måste vara minst 8-9 år sen tror jag. Till saken hör att hon var en av mina absolut favoriter. Hon är så mysig! Åh det var så roligt att träffa henne igen! :D 
 
Kvällen kommer spenderas i samma anda som dagen: dvs inte göra något alls. Repa oss från resan typ. I morgon blir det troligtvis en tur till Åshamra för att hälsa på sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Vi ska väl till strömsund något också. :)
 
Jaja, det var dagens uppdatering. Vi får väl se hur duktig eller icke-duktig jag kommer vara på att uppdatera. Brukar vara lite ojämnt med det när jag är iväg. 
 
 

 
 
 
 
 
 

Förberedelser

Packa, städa tvätta.. Blääeh! Jag måste komma underfund med vad jag ska ta med mig för kläder. Vill alltid ha med mig så mycket, och jag använder oftast bara hälften ändå. Men det blir i alla fall mindre kläder än i sommras eftersom vi har mindre plats i bilen nu (alla julklappar ska ju med). Nåja, I-landsproblem. Det löser sig nog.
 
Igår färgade jag håret. Har varit sugen på det väääldigt länge. Förut färgade jag håret rätt ofta, kanske med några månaders mellanrum bara, men nu har jag inte gjort det på typ 4-5 år eller nåt. Om man bortser från när jag lagt slingor för att ljusa upp utväxten lite men det räknas ju knappast som att byta hårfärg. Nåja, nu är håret slitet och trött och i behov av en klippning, men jag är i alla fall brunett. Malva ställde sig ganska likgiltig inför min förändring. Hon var nöjd bara hon fick dra lite i det.
 
 
 
 
Jaja, jag ska väl återgå till den här packnings-(skräck)historien. Varvar det med att ta en sväng om med Malvis till ljuva toner  från musikhjälpen, men hon tycker det är ganska kul att dansa själv också. 
 
 

 

Traditionsföljare

Jag följer väl de senaste dagarnas tradition och skriver ett inlägg till. 
 
Vi kollade aldrig på lägenheten. Ångrade oss i sista stund eftersom ju mer vi pratade om hur vi vill ha det så insåg vi att lägenheten inte passar oss. Vi håller tummarna för den på nyvången. Men oddsen att vi lyckas få den är små. Jag har även spanat på bytestorget men det är ingen som vill byta ner sig till en tvåa. Nåja, vi får väl helt enkelt avvakta och fundea på hur vi ska lösa möbleringen här hemma i stället.Blir väl så att vi får flytta ut i vardagsrummet och Malva får bo kvar i sovrummet. Finns ju inget annat alternativ. Eller jo, alternativet är ju att fortsätta ha det som vi har nu. Med resultatet att vi fortsätter hålla varandra vakna och att jag och Mattias inte ens kan viska till varandra i sovrummet eftersom Malva vaknar av det. Bläh!
 
Jaja.. Det var det. Idag var vi förresten till bvc. Malva är fortfarande en liten långskånk. 74.5cm lång och väger 9180. Hon har med andra ord inte gått upp särskilt mycket sen sist, typ 200g bara. Men men, hon ligger nästan mitt på linjen så hon väger inte för lite. I morgon ska jag väl städa (jag försöker intala mig det i alla fall). Har ju en hel del packande och förberedande att se fram emot. Inte många dagar kvar tills vi kör. Hoppas bara att det inte blir någon ny storm tills dess. Och att Ivar inte ställer till med alltför mycket oreda så att de hinner röja upp innan vi når dit. Men men, det återstår att se. Att köra i efterdyningarna av en storm kan ju inte vara lika illa som att köra under en storm. Och det provade vi ju på förra gången. Never again säger jag!
 
Jaja, nu har vi busat oss trötta på Malva. Alltså, vi är ju inte trötta på henne utan trötta rent allmänt. Fattar inte att inte hon är helt slut. Det borde hon vara. Malva fick förvisso smaka lite pepparkaka igen idag, den lilla biten (kanske 1x1 cm) gav henne en liten sockerkick? Who knows. Jaja, film var det. Adjöken!
 
 


Mer lägenheter

 
Känner mig inspirerad (och sugen) sen vi fick erbjudande om en fyra från hfab. Det har dessutom kommit ut en trea här i Vallås. På bottenplan. Samma gata som vi redan bor på (bara annat nummer). 78 kvm. Ja, jag skrev upp oss på den med men vår (förvånansvärt) höga plats i kön lär ju ryka snabbt med tanke på att det är bottenplan. Men men. Drömma går ju. Dessutom vill ju jag egentligen ha en 4a. Men det var bättre inflyttningsatum på den här (1 mars) och vår månadshyra skulle stiga med ca 800 kronor. Det är ju lite mer hanterbart än 2500...
 
Men men. Utöver den så sitter jag och dreglar över lägenheter som vi aaaaldrig kommer ha råd med. Alltså, visst går det ju att ta lån osv. Men ska man köpa en lägenhet för +2 mille så ska man ju kanske vara övertygad om att man kommer bo där ett tag också. Något vi inte kan vara förrän jag fått jobb. Men men, man kan ju dregla, fantisera och hoppas ändå. :) 
 
http://www.blocket.se/halland/Westerbergsgata_4__Halmstad_46938996.htm?ca=20&w=1
Den här skulle jag ju liksom inte tacka nej till. Jag tycker förvisso att den ligger liiite för nära stan, och ärligt talat har jag hellre en grön utsikt än en grå. Men den verkar såå fin! Och kolla BADKARET. Gaaah! MÅSTE...HA..! *dreglar*
 
 
 
 
 
 
 


Lägenhet

 
Gaaaah! Vi har blivit erbjudna en fyra! EN FYRA! :D (Y) Nackdelarna är dock många. Som att hyran skulle stiga med 2500 kronor. Och att det är inflyttning 1 februari, vilket innebär att vi får dubbel hyra i två månader. Dvs två hyror i rad på ca 12'000 kronor. Hmm, inte så lockande eftersom Mattias går på föräldrapenning då och jag på csn.. Sen är det ytterligare två minus, det är inte i vallås. Och det är på tredje våningen. :/ MEN, det är som sagt en fyra. Med en (egentligen) rimlig månadshyra. Den är på 96kvm och ligger bort mot Gustavsfält. Vilket är inte särskilt långt från stan men samtidigt ligger det närmare Mattias jobb. Hmm..
 
Jaja, vi ska som sagt kolla på den. I morgon, eventuellt. Kruxet är att det kanske härjar maginfluensa hemma hos dem och jag har verkligen ingen lust att ta med Malva då och exponera henne för det. Samtidigt så är det ju totalt meningslöst om jag och Mattias åker dit själva eftersom vi kommer kunna bära med oss smittan hem. Gaah! Känner mig rädd. Kommer aldrig glömma när jag hade vinterkräksjukan. Har aldrig varit så dålig som då, det var så illa att jag trodde jag skulle stryka med. :S Å andra sidan så verkar det ju inte vara vinterkräksjukan men ändå. Man blir ju orolig. Men men, vi har gjort en deal som går ut på att vi ska dit klockan 18 i morgon. Om någon blir sämre under dagen så åker vi inte dit. De hade mått bättre idag nämligen så det finns ju lite hopp. Men men, jag är ändå rädd. 
 
Jaja, mycket tankar om för- och nackdelar som florerar. Vi har dessutom bara tills den 17e på att bestämma oss. Och det är ju inte ens säkert vi får den eftersom det är 4 andra före i kön. Så vi får väl se hur det går, och vad vi bestämmer oss för. Allra helst hade jag velat bo i ett radhus (ja, jag trodde aldrig jag skulle säga/skriva det). Men de flesta jäkla radhus har ju kallhyra. Bläh! 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag bala sirapslimpa.
 
 

 

Staua

Idag är det en dag i rännandets tecken. Först ska jag in till "staua" och möta upp en kvinna som jag ska köpa två böcker av. Under förutsättningen att böckerna är i bra skick förstås. Jag gillar minsann att köpa begagnade böcker. Oftast ser de ut som ny men kostar en bråkdel av ursprungspriset. Goodie!
 
Sen blir det en tur till Hårstudio58 för att färga ögonbrynen. Jag hade velat klippa mig och färga håret också men eftersom det kostar en förmögenhet att göra det (oavsett vilken salong man går till) så får jag vänta med det till.. Tjaee.. Framtiden? Nåja. Efter trippen dit ska jag ut på lite julklappsärenden. Ja, man kunde ju trott att vi var klara med det, men icke! 
 
SEN, om jag har några pengar kvar blir det eventuellt shopping. Eller så får min kära sambo göra det. Eftersom jag hungrig rätt ofta nu, och väldigt sugen på mat på kvällarna, så spenderar jag tiden när Malva somnat med att kolla på recept. Har nu hittat några grejer som "jag bara måååste" prova. Bland annat ett recept på sirapslimpa. Aaah, det väcker barndomen till liv (den bra delen alltså). 
 
På tal om mat och bantning och sånt. Jag har nu kört flytande i nästan exakt två dygn. Goodie. Och resultatet? Jag har tappat två (!) kg. Varav 98% av det tappade troligtvis består av vatten. Men men, det känns rätt bra ändå. Man blir ju mer taggad att fortsätta. Och när den här dagen är över så har jag dessutom gått mer än halvvägs. För den här gången. Jag lär nog göra det någon mer gång snart eftersom det går så bra. :D 
 
 
 

Rensning

Alltså.. Nu har jag rensat avloppet till både badkaret och handfatet (kräks lite (nästan)). Det luktar dock fortfarande men det kanske inte försvinner på en gång?
 
Nåja. När jag väl skruvat isär, rengjort och skruvat ihop rören till handfatet så fick jag syn på en liten svart gummiring. Den låg inte där innan så jag antar att den hör till handfatet. Jag vet dock inte vart..? Creepy! Och jag VÄGRAR göra om det hela. Än så länge läcker det inte så då tänker jag ignorera den, sådär lagom naivt, och tänka att det kanske inte gör något. 
 
 


Avlopp

 
Sen igår har det luktat avlopp i vårt badrum. -_- Vi vet inte riktigt vart det kommer ifrån men misstänker avloppet vid badkaret. Som vi inte använd på evigheter..? GRR! Jag vet att jag borde undersöka saken men är lite rädd för vad jag ska finna. Med andra ord har jag bara stängt dörren. Hmm, kanske inte värdens bästa lösning. Särskilt som jag håller på och tvättar kläder. Men upp till bevis. Tvättmaskinen användsflitigt (särskilt de senaste dagarna) så skulle det vara den så lär jag ju märka det snart. Usch! Hittar vi det inte får jag ringa hfab i morgon. Vill ju inte riskera att komma hem efter julfirandet i jämtland till en lägenhet som stinker avlopp. 
 
Jaja. I övrigt är det lugnt. Malva är lite småbusig som vanligt och jag håller inte på att svälta ihjäl längre. Var inte ens hungrig i morse. Å andra sidan brukar inte dagarna vara särskilt svåra heller. Det är kvällarna som på kämpiga. Men men, de första tre dagarna är ju värst. Så nu har jag ju klarat 1/3 av den jobbiga tiden. Goodie!
 


MAAAAAAT!!!!

Jag svälter ihjäl!!!

Där kom det! Suget. Jaja! Jag svälter inte ihjäl. Det är inte ens synd mig. Men jag har blivit vansinnigt, rent ut sagt obotligt, sugen på burgundisk köttgryta. Det är nästan det enda jag tänkt på ikväll. Mmh, burgundisk köttgryta... *dreglar lite(mycket)*

Mamsen kan ju förvänta sig att jag bara måste slänga ihop det någon dag.
Pff! Som om det är något jag kan slänga ihop på en kvart (som jag fick det att låta som). Med lite tur och noggrann planering kanske jag kan "slänga ihop" det på 3 timmar, aka 12 kvartar. Plötsligt lät det inte fränt längre. Men gott. För att vara kinkig när det gäller kött är jag väldigt förtjust i det. Mmh.. kött! <3


Jaja, ni struntar väl i mina köttfantasier. Jag ska försöka avvärja den burgundiska köttgrytan som svävar runt i min hjärna med lite kvällsunderhållning av Diana Gabaldon i form av "som ett eko". God natt, sov gott och bon apetit.






Taggad :)

 
Tjohoo! Känner mig taggad. Är än så länge inte sugen på något. Inte ens på kött. Och jag är vanligtvis ALLTID sugen på kött. Å andra sidan har det bara passerat tvp måltider än så länge och jag har druckit ½ liter vatten. Det lär ju låta annorlunda i morgonkväll. Då lär jag väl sitta och fantisera om kött. Haha. Och så fort man (ja. jag skriver man för jag vet att detta gäller fler än mig själv) håller på med sånt här, nån form av diet där man (åtminstone i början) är väldigt hungrig, så läser jag gärna mer om mat. Tittar på bilder om mat och givetvis också pratar om mat. Jaja, jag har redan börjat planera middagar långt framåt i tiden. Haha. Men men, har ändå inget direkt sug. Vi har ju choklad och diverse onyttigheter här hemma med de känns inte lockande alls. Vad som däremot känns lockande är att jag funderar på att "fuska" lite vid middagen. Så länge man håller sig under ett visst kalor-intag så är det ju okej. Så därför funderar jag på att dricka lite buljong vid middagen i stället, så jag får lite varm mat också. Har provat varma pulversoppor förut men de imponerar aldrig på mig. Fast nu får man ju tydligen blanda i lite grönsaker också så lite blomkål kanske skulle göra en sån med aptitlig. 
 
Jaja, nu är det fördigtjajat om mat. För den här gången i alla fall. ;)
 
 
 
 
 


Den förlorade julklappen...


... har återvänt!! Yepp! Jag hittade lilla Elmas julklapp. Lättnaden är ett faktum. Den var dock tätt följd av en rejäl avundsjuka. Haha, jag vet att det är löjligt men jag är verkligen avundsjuk. Samtidigt som jag (uppenbarligen) vill att det ska vara Elmas. Så jag får väl offra mig. Vad gör man inte för sin favoritsysterdotter liksom?

Nåja. Förutom julklappstriumfen så har vi varit och kalasat i Oskarström. Vi skulle egentligen till Hylte på kalas också men valde att åka hem för det var så dåligt väder. Hade ingen lust att ge oss ut på potentiella isbanor.

Nu ska jag glo på allt för sverige och äta lite choklad. Yes, gottar mig i det ikväll för i morgon kör jag igång med lite nutrilett, ska ersätta alla måltider med det så det kan ju bli intressant. Vet inte riktigt hur jag kommer reagera eftersom jag är opad nu. Men jag vet att andra opade gjort det några dagar så jag tänkte köra 5 eller 6 dagar. Nästa söndag blir det käk igen eftersom jag vill vara pigg när vi ska köra bil. :-)



Helgen och lite sånt.

 
Usch vilken jobbig kväll vi hade iförrgår. Malva kunde inte somna. Vilket resulterade i att hon blev övertrött. Hon skrek och grät i en timme. Det var inte bara sån där "fy-vad-jag-är-trött"- gråt utan det var verkligen skrik, vi började misstänka att hon kanske hade ont, så illa var det. Blir så ledsen när hon är så ledsen. Hon skrek så illa att jag själv var frestad att börja grina bara för att jag tyckte så synd om henne. :( en efter många om och men så somnade hon och vi hade en orolig natt. 
 
Natten som var nu senast var också orolig. Malva fick sova med täckte för första gången sen hon föddes (har bara använt oss av filtar innan). Tror hon tyckte det av svårt att röra sig och vaknade på grund av det. Men men. När hon väl kom till ro så började katterna sin tjatkampanj om att få gå ut. Vi hade storm igår (igen!) så katterna hade som vanligt utegångsförbud. Jag har med andra ord inte sovit så mycket i natt heller. Nu har jag tappar räkningen på hur många oroliga nätter vi haft. Borde komma en lugn och bra snart tycker jag.
 
I helgen är det kalas som står på menyn. I trippel bemärkelse för vi firar tre olika födelsedagsbarn. Först ut ikväll är firande för en kusin till Mattias som blir 18 år. Jösses, fyllde inte jag nyss det? Tänk att det är 7 år sedan *bleknar lite*. Sen på söndag är det ytterligare kalas för en lite yngre kusin till Mattias samt min svärmor. Lördagen kommer spenderas lite överallt. Vi har försökt intalat oss att vi kommer vila ut då. Men vi ska även investera i de (förhoppningsvis) sista julklapparna samt hälsa på en sväng hos en kompis till Mattias. 
 
Tänk att det bara är 9 dagar kvar tills vi beger oss upp till jämtland. Jag har redan börjat gruva mig. Det ska bli skönt och roligt att få åka "hem". (Är klurigt det där eftersom jag kallar både Jämtland och Halmstad för hem/hemma). Det jobbiga ligger i själva resan upp. Vi har beslutat att våga oss på att köra dagtid. Det gick ju ganska bra när vi körde upp till Stockholm med Malva i sommras. Men det var då. Och det var knappt hälften så långt som vi ska åka nu. Längs vägen kommer det bli några stopp så att Malva får busa av sig lite. Vi kommer bege oss härifrån tidigt som tusan för stoppen kommer ju innebära att resan förlängs med x-antal timmar. Min förhoppning är att vi är framme i jämtland före 20 men jag tvivlar på det. Att enbart köra upp tar ca 12 timmar. Så med alla stoppen så lär ju resan ta minst 15-16 timmar. Ska vi då vara framme före 20 måste vi bege oss hemifrån senast 4-5 på morgonen. Vi får väl se hur det blir med den saken.. 
 
Jaja, nu står Malva och dansar till Mustach: I hunt alone. Utmärkt val. Jag ska väl ta och göra henne sällskap. :)
 
 
 

Dagens gnäll

Usch vilken ledvärk jag har i händerna idag. Vänster är ganska mild men den högra.. Bläh! :( Det började redan igårkväll. Jag var naiv och trodde det skulle gå över under natten, men icke. Vanligtvis är det tummleden som gör ont men nu är det pekfinger-, långfinger- och ringfingerleden som värker. Värst är det i själva handleden. Har dessutom som vanligt problem med att greppa saker. Det var rent ut sagt en pärs att låsa upp och låsa bakdörren när jag skulle släppa in katterna. :( Har skärpt till mig nu och tagit på mig torgvantar, håller tummarna för att lite värme ska göra saken bättre.
 
I övrigt sitter jag med mina tjuriga tankar och funderar över morgondagens "snösmocka" som de så fint kallar det i tidningarna. Folk uppmanas att lämna bilen hemma men Mattias måste ju jobba. Och dessutom har han jättemycket att göra. Stress, dåligt väder och dåligt väglag låter ju inte allt särskilt bra. :(
 
Jaja, det var dagens gnäll. Jag ska väl snart börja med någon form av mat innan Malva vaknar. Lika bra att göra det innan för det är så jobbigt att hålla med maten medan hon sitter och gnäller över hur tråkigt det är. 
 
 


Oroliga nätter och tomtebilder

Malva sover fortfarande lite oroligt. Stackars lillan! :( Idag blir det en sväng in till stan. Ska försöka komma iväg när allt öppnar så vi är hemma igen till lunch. Det är återigen en julklapp som ska ordnas. Skönt att vi börjar få ordning på dem så nu är det bara några kvar att fixa. Tror jag. 
 
Igår fick Malva prova sin tomtedräkt. Jag är förvisso partisk men jag tyckte i alla fall att hon som vanligt var bedårande söt. :)
 
 
 
När vi ställt henne i fåtöljen så klättrande hon själv upp längs ryggstöden på den. Ett tag var hon på väg över kanten högst upp. Men då fick Mattias rycka in och stoppa henne. :)
 
 
 
 
 
 
Älskar den här bilden! :D
 
 
 

 
 

Lek & busfabriken och en död dator

 
Igår dog den ena av våra datorer. Givetvis när jag just skrivit klart ett medellångt och (enligt mig själv) underhållande inlägg. Gissa om jag blev vansinnig! Alltså, att blogginlägg försvinner händer väl hela tiden. Men på den datorn så låg allt! ALLT fanns verkligen där.
 
Tack och lov så är jag ganska säker på att de flesta av bilderna och filmerna på Malva är överförda till den externa hårddisken. Men undntag för foton och sånt som tagits typ 2-3 månader tillbaka. Vilket förvisso är ganska många. Men med lite tur finns de på våra telefoner och i kameran fortfarande. Jag har inte vågat undersöka saken eftersom jag inte är helt säker. Så nu lever jag i lycklig ovisshet. Sen försvann det även ett lite större projekt som jag hållt på med under ganska lång tid. Nu snackar vi alltså över ett halvår, så det är väl mest det jag sörjer. :@ Kan inte skriva vad det gäller eftersom det är lite hemligt men jag ser verkligen inte fram emot att få börja om från ruta ett. Bläh! :( 
 
Idag ska vi ränna runt på stan. Blir en tur till Stenalyckan för att komplettera lite julklappar samt en tur till högskolan för att jaga rätt på min lärare och lämna in avtalet. Låt oss hoppas att det går bättre den här gången. Sist fick jag ju ge upp och åka hem eftersom jag inte hade tid att vara kvar där längre och vänta på min försvunne professor. 
 
Jaja, jag orkar inte skriva om gårdagens inlägg så ni får en trist och kort variant:
 
Förrgårnatten var helvetiskt jobbig. Jag somnade långt efter midnatt (tror klockan var halv 2 eller nåt) och efter dess väckte Malva mig 8 gånger plus att jag vaknade av mig själv 2 gånger också. Med andra ord vaknade jag minst 10 gånger på 6 timmar. Usch! Då har jag inte räknat med de gånger Malva vaknade och jag inte ens hunnit somna om. :/ 
 
Igår följde jag och Malva med Ida och "dom andra" till lek och busfrabriken. Malva tyckte det var riktigt skoj där. Jag oroade mig dock över hur natten skulle bli efter alla intryck. Och nu med facit i hand kan jag säga att det blev väldigt mycket intryck för lillskruttan. Även om natten inte var lika vedervärdig som den innan så har hon sovit oroligt, gråtit i sömnen flera gånger osv. Men men, fick ändå mer sömn i natt så det är jag tacksam för. Hon är fortfarande lite känslig och grinig så vi får väl se hur dagen utspelar sig.
 
 
Tack och goodbye! Eller nåt. 
 
 
 
 

RSS 2.0