Sova eller inte sova?

Ja det är frågan!
 
Jag är helt slut, har ju (trots 4½ timmes brutan sömn) varit uppe sen strax före 4 i morse. Malva ligger och sover och jag funderar på om jag borde joina henne. Hon har dock redan sovit i en timme så det finns ju en liten risk att hon vaknar snart igen. Dessutom väntar jag på att Mattias ska komma hem från fotbollsträningen. Då blir det käk. :) 
 
Hmm.. Näe, jag orkar inte sitta här. Kanske kan lägga mig i sängen och läsa lite i alla fall. Har ju läst ut magikerna som var lite trög i starten men hade sina stunder. Slutade spännande så nu måste jag givetvis läsa uppföljarna. Nåja, har som sagt läst ut magikerna och påbörjat beautiful creatures. Har dock inte kommit så långt med det verkar lovande. Jag kan förstå att folk tycker den påminner om Twilight. 
 
 


Mornin'

Jaha. God morgon. Eller nja. Jag sträcker mig nog bara till att konstatera: morgon. 
 
Malva har hållit låda halva natten. Hon väckte mig redan vid 23:30, sedan igen strax efter 2 och sedan IGEN vid 03:50.  Och nu vägrar hon somna om utan ligger och gapar och skriker och försöker berätta en massa viktiga saker. Jag var tvungen att ta ut henne från sovrummet så Mattias får sova klart. Så nu sitter hon hät bredvid i babysittern och förkunnar högt: ppfrrrrr! Awaaah! Waah.. Waah! WAAAH!!
 
Inte särskilt snällt tycker jag. :( 
 
Om jag orkar så bär det av mot Falkenberg vid 7. Ska lämna av Mattias på jobbet och sån åker jag dit och snyltar frukost och umgås lite innan mamsen åker hem senare idag. Fast varken jag eller Malva lär väl vara särskilt roligt sällskap. Malva lär väl sova hela tiden och jag lär ju vilja sova hela tiden. 
 
Jag kan dock inte vänta med frukost till 7 utan det blir en första frukost nu och en andra frukost i Falkenberg. Har liksom ingen lust att ge mig ut på motorvägen med lågt blodsocker. 
 


Ruta 1

Vi är tillbaka på ruta 1 när det gäller dagisletandet. Nästan i alla fall. Igår fattade vi äntligen beslut och började fylla i ansökan. Men så visade det sig att man MÅSTE välja ett dagis inom området som man bor i som första val. GRRRR!!! Så nu är vi så illa tvugna att välja ett dagis inom Vallås även fast det som vi allra helst vill ha ligger i Frennarp. :@ 
Så nu måste vi göra om vårt beslut och kika runt på de dagis som finns här i området. Vi står nu och väljer mellan 4 alternativ. Ska åka runt och kika på dem ikväll men egentligen vill jag inte välja något av dem. Jag vill ju ha det i Frennarp. Alternativt ett som ligger i Snöstorp. Men icke. Vallås först.. Pffft! :(
 
Malva fortsätter förövrigt med att sova mindre om nätterna. I början väckte hon mig oftast vid 3-4 tiden. Men nu väcker hon mig nästan alltid vid 2. Ibland lite tidigare och ibland lite senare. Men det verkar inte spela någon roll när jag lägger henne. I förrgår kom hon i säng strax efter 19 och väckte mig 2. Men igår när vi hade besök kom hon inte i säng förrän strax före 22 men vaknade ändå klockan 2 i natt. ZzzzZZzzz. Jag börjar för övrigt tro att mjölken börjat sina. Hon ammar oftast bara en liten stund nu när hon är hungrig och sen blir hon skitförbannad och grinig. Stackars liten. :( Kanske är därför hon sover sämre. Hon får i sig mindre mat och blir därför mer hungrig under natten. 
 
Om 1 vecka åker vi till Stockholm. Jag börjar få lite resfeber. Har ju aldrig åkt så långt med lillskruttan. Men det går nog bra. Det kommer väl ge oss en liten uppfattning om hur det blir att åka till Jämtland. Fast jämtlandsresan blir nog lättare eftersom den kommer ske på natten när hon ändå sover. Sen om ca 1½ vecka börjar jag plugga. Men jag har fortfarande inte fått tag i någon litteratur lista. Störigt! :@
 

 
 

Prioriteringar

Efter en jobbig gårdag och en lika jobbig natt tog jag och lillskruttan sovmorgon till 8. Inte för att det blev någon imponerande mängd sömn eftersom hon var på dåligt humör i natt. Humöret började förövrigt redan igår morse. Jag och lillskruttan var helt slut efter en så kinkig dag, Och under natten tog tålamodet i princip helt slut. Men så i morse möttes jag av världens underbaraste solskensbebis som avfyrade leende efter leende. Så nu är tålamodet påfyllt igen. :)
 
I övrigt så tar vi det lugnt idag. Försöker njuta av Malvas goda humör medan det håller i sig. Är städning som står på menyn för vi får besök ikväll. Kanske blir en promenad också för att rensa tankarna lite. Har hakat upp mig på folks prioriteringar. Alltså jag är den första att erkänna att mina prioriteringar inte alltid varit särskilt bra. Snarare tvärtom, de har stundvis varit helt värdelösa! MEN när man blir vuxen så ska det väl ändå ändras? I alla fall så trodde jag det. Å andra sidan så är väl folk olika viktiga för varandra. Men men, det är ju "kul" att veta i vilken ordning man själv prioriteras. Men men, om vi är oviktiga så finns det ju inte så mycket jag kan göra åt det mer än att släppa det och helt enkelt strukturera om mina egna prioriteringar. Men visst känns det trist. 
 
Resten av veckan ska jag väl försöka få någon ordning i den här grottan som vi bor i. Fattar inte att det tar så lång tid att städa men kan gå hur fort som helst att stöka ner. Gruvar mig för när Malva blir lite äldre och börjar sprida saker. Stackars Mattias som då får stå ut med två stökfior. Ska ta tag i det här med sommarkursen också. Har ju blivit antagen till två kurser men planerar att bara läsa den ena. Vill ju spendera sommaren med en massa mys också eftersom kursen infaller i samma veva som Mattias semester. Min tajming har visst aldrig varit bra. :S
 
Nåja, det var det. Nu ska jag återgå till min glada baby. :)
 
 


Regression

Ja jag tror nästan Malva drabbats av regression. Hon vaknar allt tidigare in på natten vilket innebär att hon vaknar fler gånger, och när hon ammat färdigt är det svårt att få henne att acceptera sängen och somna om. Uscha. Hej tålamodsprövning! :( Nåja, ska nog hålla henne igång på förmiddagen i morgon/idag. Sen få hon sova när vi lämnat av systeryster på tåget för då kanske jag också kan få mig en tupplur *hoppas hoppas*.

En liten uppdatering

Blir inte så mycket bloggande när jag har besök. Men jag tar väl igen det senare. Namngivningen i lördags gick i alla fall bra, kommer lite bilder sen.

Igår blev det en lugn dag innehållande rester, en promenad på stan, hemmaskvälls godis samt besök av svärisarna. Idag blir det en tripp till Gekås. Hoppas lillskruttan är lika medgörlig som sist. Särskilt som jag själv är tröttare än sist. Malva väckte mig både halv 2 och klockan 4 idag. -_-



D-Day

Jahopp. Då var den här. Namngivningsdagen. Och jag har sovit fem timmar uppdelat i två omgångar. Heja heja! Malva hade vänlighet att väcka mig strax efter 6 för att sedan somna om. Busunge! :)


ZzzzZzzz

Jag är helt slut... Malva väckte mig strax efter två och sedan igen vid halv 4. Tur att vi inte har ngt planerat idag, förutom gymmet då. Men vi får se om jag går dit. Mår inte bra och vill hellre sova. Ska dock inte dit förrän 8 så tills dess kanske jag hinner piggna till. ZzzzZzzz...

Sjuk

 
Tror faktiskt jag är sjuk på riktigt. Är evigt tät i näsan och halsen gör ont och känns svullen. Så antingen har jag en irriterande förkylning eller så är jag allergisk mot något. Men jag gissar på förkylning för det var extra jobbigt att träna idag. Blev 40 minuter crosstraining som resulterade i 4.9km. Fast tröttheten kan ju bero på att jag inte sovit ordentligt på ett tag nu. I natt väckte Malva mig strax före halv 3. Hon var extra missnöjd med allt och lät mig inte somna om förrän nån gång efter halv 5. Och sedan klev vi upp igen klockan 7. ZzzzZzzzz.. Hade hemskt gärna velat vila på dagen men det tillåter inte Malva. Lite taskigt av henne tycker jag. 
 
Nåja, efter träning bar det av in till stan. Har investerat i en gästbok till namngivningen. Det var väl ungefär allt jag hade att komma med nu. Ska hälla i mig ett glas iskallt vatten och se om det kan få mig att piggna till lite. Gäääääsp!
 
 


Matte!

Jaaah jösses vad jag gillar matematik!

Har fått hjälpa till att lösa några geometrital ikväll och guuud vad roligt det var! Jag älskar klurigheten! Insåg nu att jag saknar matten betydligt mer än jag trott. Och det gör mig lite ledsen att jag glömt så mycket men. Det ligger förvisso under ytan och bubblar men ändå. Är faktiskt löjligt lycklig för att hypotenusan och pytagorassats mm gjort sig påminda. Hade velat läsa lite mer matte innan allt försvinner. Funderar allvarligt på att köpa mig några begagnade matteböcker. Kan hända att matematiken jag kan/har kunnat inte är nämnvärt avancerad men det vore roligt att reptera. Och kanske lära mig en nivå, eller två till. Det är nästan så det pirrar i magen för jag tycker det är så roligt. Tror nog man kan påstå att jag är passionerad när det gäller matte. Vill bara räkna mer och mer! Är inte ens trött längre!
 
Borde kanske lägga mig snart ändå. Malva har somnat tidigt så hon väcker mig nog i natt. Och om inte så ska jag ändå upp i morgon och gymma. Och kanske åka in till stan. Ma få si! 
 


Slutspurten

 
Ja, jag antar att det här är slutspurten inför namngivningen. Jag skulle egentligen fixa en liten gästbok idag när jag ändå var inne i stan men det var ju inget som hade öppet då. Så det får bli någon annan dag i stället. Jag var på mvc och satte i p-staven. Det kändes en del men var inte jordens undergång direkt. Var ju bedövat också men det är mission impossible att få bedövningskrämen bra. Jag kände inte själva instickningen men jag kände när de tryckte in nålen längre in(upp) i armen. Men men, nu är det gjort så nu blir det inga fler bebisar. På ett tag i alla fall. :P 
 
Efter mvc har vi bara hängt här hemma. Jag hade tänkt städa idag men jag orkar bara inte. Kände mig mer död än levande när jag väcktes i natt och återigen när jag vaknade tjugo i 6 i morse. Malva och jag själv hade dock vänligheten att låta mig ta en tupplur idag. Fick sova i ungefär en timme. Underbart! 
 
Och igår när det var tänkt att vi skulle städa så slocknade jag i soffan och sov 2½ timme. Hmm, jag börjar ana ett samband... 
 


blää

Gaah! Känner mig mer och mer sjuk för varje gång jag vaknar. Men jag vääägrar vara sjuk den här veckan. Det får vänta till nästa vecka för jag har inte tid! Men det är nog försent. Känner mig slö och påkörd och om 1,5 timme ringer alarmet. Blää! :(

4 månader

 
Idag blir vår lilla favoritbaby 4 månader. Det är helt otroligt vad fort de växer! Tänk att hon varit så här liten, vår lilla Malva. 
 
På den här bilden är hon ganska så nykläckt. 5 timmar "gammal".
 
Och här är lillskruttan ungefär 2 dagar.
 
Och idag blir hon 4 månader. Tiden har bara rusat fram, den har varit jobbig, ja rent ut sagt outhärdlig med hormoner som löper amok och sömnbrist under alltför lång tid, tiden har också varit alldeles... Alldeles underbar! 
 
Dagen firas med en mumsig lunch (gårdagens rester). Men innan dess blir det lite shopping. Sånt som glömdes bort igår vid veckohandlingen. Men innan dess ska jag ta igen mig lite. Har varit på gymmet för en liten stund sedan. Blev 5.1 km idag på 40 minuter. Men det är ju bättre än ingenting. Igår kom jag ju inte ens in där. Dumma knasnyckel som inte fungerar ordentligt. Så det blev en vilodah igår. Och blir vilodag i morgon igen, då ska jag in till stan samt få besök av svärmor, men sen på tisdag och onsdag ska jag pallra mig dit igen. Goodie! :)
 
 
 

Fredag

Nu blir det tredje gången gillt. Försökte blogga från mobilen. Just när inlägget var klart så försvann internet och tog inlägget med sig. Försökte sen blogga från den stationära datorn men halvvägs genom inlägget hängde sig tangentbordet. Blogg.se hävdade att inlägget sparades men de ljög bara för jag var minsann tvungen att börja om från början. Nu sitter jag vid bärbara så funkar det inte nu så ger jag väl upp. 
 
Nåja, till själva inlägget:
 
Blev mindre träning idag. Malva ledsnade så jag hann bara med 28 minuter crosstraining som resulterade i ca 3.76 km. Inte så mycket men antar att det är bättre än ingenting. Ska försöka pallra mig till gymmet i helgen också och köra vilodag på måndag. Resten av den här dagen ska spenderas i städandets tecken, jag försöker i alla fall intala mig själv det. Sen blir det äntligen fredagsmys. Det bästa fredagsmyset som finns eftersom det är kombinerat med bebismys. :) 
 
Igår passade vi på att smaka samt beställa köttet till namngivningen. Mumsigt! :) Vi beställde lite bröd också bara för att vara på den säkra sidan. Vi kollade på lokalen igår också. Jag gillade den, köket såg lite slitet ut men vad spelar det för roll. Lokalen är dock alldeles för stor för vårt sällskap. Men men, hellre för stort än för litet. :) Och vi har redan blivit lovade att få nycklarna på fredag. Fredag morgon dessutom! Det kompenserade för hur svårt det var att få tag på henne så allt är förlåtet nu. :) Vi behöver dessutom inte lämna tillbaka nycklarna förrän på söndag så det är ingen stress med städningen heller. Lyyysande! :D Vi kan ju kalasa hela helgen om vi vill. Hehehe. :P
 
Ytterligare en sak om igår, jag fick mitt resultat från IQ testet. För att vara ett gäng högintelligenta människor så tycker jag att de var ganska tröga. Nåja. jag fick min teori om testet på hemsidan bekräftat, att det är lite lättare, troligtvis för att locka folk att göra det riktiga testet, men men. Enligt intyget som jag fick, som förövrigt ser ut som något sorts diplom (jag hade nöjt mig med en liten papperslapp så om det var därför det tog över en månad blir jag lite besviken), så är mitt IQ 117. Inte jättehögt men högre än 87% av resten av Sveriges befolkning. Är jag nöjd? Inte direkt. Fast jag är ju inte missnöjd heller, snarare "jaha"- känsla. Har dock inte bestämt mig om jag ska göra om testet eller inte för jag var ju inte helt frisk när jag gjorde testet och sånt kan ju påverka. Men men, vi får se, i så fall blir det senare. Kanske efter sommaren eller nåt. 
 
Nåja, nu har min övertrötta baby vaknat och vägrar acceptera läget. Ajöken. 
 

Besviken

Återigen en natt med lite sömn. Denna gång för att Malva vägrar sova om inte jag sitter och håller i henne. -_- Besvikelsen gäller löjligt nog facebook. Här sitter jag och inte kan sova och hoppas tragiskt nog på något intressant från fejjan. Men 97% av alla uppdaterigar handlar om ishockey eller fotboll. Jag skiter väl i såna fjanterier! Okej då, jag tycker kanske inte sport är fjantigt. Det kanske är så att jag är trött. Och förvirrad efter en läskig dröm innehållande en tiger, ett lejon och en puma. Tror drömmen är Aftonbladets fel.

Lovely!

Woop woop! Vilken härlig dag det här är! :D Solen skiner, vi har 19 grader i skuggan och det är fortfarande morgon. Enda minus är att jag väckte mig sjävl en massa i natt igen. Samt teleporterade bort en kudde.
 
Jag har dessutom gymmat. Första gången på över ett år! Känns underbart. Det gick rätt bra ändå med tanke på hur kass kondis jag har. Blev 40 minuter crosstraining, förvisso bara 5.55 km men det är ju en början. Målet är att klara 1 mil på under en timme. Eller, helst orka en mil över huvudtaget utan att få hjärtsnörpen. Men allra helst under en timme eftersom bokningen bara gäller en timme. ;) Men jag kan ju alltid dubbelboka. Men det ska jag inte göra förrän jag faktiskt tror jag orkar det. Blev löjligt stel i benen/höfterna. Känner mig ungefär lika rörlig som när jag var höggravid. :S Fast det gör ju inte ont nu i alla fall, är väl bara att jag är ovan. Sen blir det kanske inte bättre av att jag inte har några träningsskor utan tränade i 5 nummer för stora fejkfoppatofflor. Jag hittade inte mina så jag stal Mattias.
 
Malva var i alla fall snäll under hela tiden. Hon låg i vagnen och hejade på mig. Eller, jag intalar mig det i alla fall, jag har ju egentligen ingen någon aning om vad arghh, uuuhh och öeheh betyder.
 
Nu ska jag underhålla babyn, förse oss med mat och sedan åka in till stan (försäkringskassan). Ska ge dödsbussarna en chans till. Dummar de sig igen gör jag slut för alltid.
 
 

 

När babyn sover...

Väcker man sig själv. Suck.. Ja i natt har Malva bara väckt mig en gång. Sen har jag själv väckt mig 2-3 gånger. Ganska elakt av mig själv tycker jag. -_-

Gääääsp!

ZzzzZzzz. Fy vad jag är trött. Har varit en kinkig förmiddag med en trött bebis som inte vill/kan sova. När jag väl fick Malva att somna så gjorde jag också ett försök till vila med det omöjligt att somna. Är alldeles för mycket som rör sig i huvudet för att det ska gå. Namngivning... Jämtland... Namngivning... Synpotik... Namngivning. Ja, som ni ser så tänker jag mycket på namngivning och planerar vilka listor jag ska skriva. Haha, vore kanske lite mer produktivt att faktiskt skriva listorna i stället för att planera listor på vilka listor jag ska skriva. Tokerier! I morgon ska vi i alla fall kika på lokalen. Goodie. 
 
En annan trevlig, fast egentligen otrevlig, sak är att jag igår, och idag haft dumping. Första gången på typ ett halvår. Ja kanske ännu längre. Det är så att jag bakade igår. Ingen märkvärdig kaka eller så men efter att vi ätit en sådan till efterätt igår så började jag må dåligt. Inte särskilt illamående men hjärtat började slå hårt och fort. Tidigare har jag varit med om att min puls gått upp ibland men det har inte varit så obehagligt/läskigt som det var igår. Kändes som om hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på mig. Jag trodde inte jag kunde få dumpingar längre men det kan jag tydligen. Och det är ju faktiskt bara bra. :D Men jag vågade mig på att smaka den idag igen, ville se om det faktiskt berodde på kakan eller det faktum att vi fikade för nära inpå middagen plus att jag drack vatten direkt efteråt. Jag mådde inte alls lika dåligt idag som igår men känner ändå att kroppen reagerar så den där kakan får nog Mattias ta och käka upp själv. Personligen känns det som om jag aldrig vill äta något sött mer i år. Helst inte äta något överhuvudtaget för resten av året. Ja, som ni ser så är jag fortfarande lite påverkad av det. Men men, jag tycker som sagt bara att det är bra. :)
 
Nåja, kanske ska göra ett viloförsök till. Måste passa på så jag orkar med lillskruttan ifall hon är lika besvärlig ikväll som hon varit hittills. 
 


Naiv

Nu ångrar jag att jag inte sov igår. Malva har redan väckt mig tre gånger. TRE!! -_- Jag var som sagt naiv och inbillade mig att gårdagen var en engångshändelse. Givetvis ska lillskruttan överbevisa mig genom att vara ännu jobbigare. jaah jösses. Tur att jag är så förtjust i min lilla baby.

ZzzzZzzzz

 
Efter att jag råkat väcka Malva vid 3 i natt så höll hon mig vaken till halv 5. Sen väckte hon mig vid 6:20 igen och passade även på att vara grinig hela morgonen. -_-  Om jag får för mig att göra samma sak igen så tar jag nog och flyttar på lampan så att jag inte kan nå den. Undrar vad tusan jag drömde som fick mig att vakna och direkt sträcka mig efter lampan. Lär ju knappast ha varit den som stört min sömn eftersom vi haft den tänd om nätterna sen Malva föddes. Nåja, så var det med den saken. Jag hade egentligen tänkt gå till öppna förskolan idag men jag orkar seriöst inte. Tror inte Malva gör det heller. Har äntligen fått henne att somna om. Är sugen på att göra henne sällskap men är rädd att jag inte somnar i kväll då.. Jaja, I-lands problem.
 
Ska vandra förbi gymmet senare idag och se om jag kan komma in nu. Enligt HFAB så ska låset inte vara bytt så vi ska komma in där. Om inte får jag besöka husvärdskontoret i morgon. De har ju helt värdelösa öppettider. Totalt på en dag har de öppet en timme uppdelat på två omgångar. Så en halvtimme på morgonen och en halvtimme på eftermiddagen. Inte okej. 
 
Vi ska även jaga "hon med lokalen": Har vi inte fått tag på henne senast i morgonkväll ringer jag HFAB och klagar. Någon som har så lite tid ska inte hålla på med det där. Dessutom så VET hon ju att vi ska höra av oss. Verkar inte spela någon roll om man lämnar meddelande eller inte. Inte okej! 
 
Oh. Borde kanske ta och ringa Wild west också och boka bord. 
 
 


Idiotiska saker

Gaaah vad jag inte tycker om när man är i det där nyvakna och förvirrade läget. Jag vaknade plötsligt till vid 3. Vet inte varför. Men mitt nyvakna jag fick för sig att det var lampans fel. Jag hann knappt tänka innan jag sträckte mig efter den och släckte. I samma veva vaknade hjärnan och skrek "neeeej"!!! Men det var redan försent. I och med lampans plötsliga frånvaro väckte jag Malva. Av alla jäkla idiotiska saker så släckte jag lampan??! GRRR!!

Iron man 3

Igår var jag och Mattias på bio och såg Iron man 3. Tyckte den var bra, vi såg den tyvärr bara i 2D eftersom 3D visningen inte började förrän 21 och det var lite väl sent. Jag gillade refereringen till tidigare filmer och Avengers. Gjorde mig sugen att se Avengers igen. Och de andra Iron man filmerna. :) Borde dessutom se tvåan för jag tror inte jag sett den. 
 
Nåja, innan bion gick jag på stan en sväng med systeryster och sen käkade vi lasagne innan vi gav oss iväg. Det var lite jobbigt att lämna Malva men det kändes inte fruktansvärt. Däremot när bion var slut så kändes det som att vi inte kunde komma hem snabbt nog. Haha, jag var till och med tvungen att ringa och kolla läget trots att det bara tar 10-15 minuter att ta sig hem från stan. Malva verkade knappt ha märkt att vi varit borta och hon struntade fullständigt i att vi kom hem igen. Men nu ska jag inte vara utan henne förrän om två veckor. Då ska vi till Wild west och käka och dit får hon inte följa med, det är alldeles för livat där. Men det blir nog bra, om middagen blir lika spännande som Iron man 3 så kanske det inte blir så jobbigt. "Sätta press på mitt sällskap?" Hehe näää vadå? (A) :P
 
Idag ska jag ringa konditoriet och förbjuda dem från att ha banan på tårtorna. Sen blir det kanske en promenix i solen med Malva. Borde nog ta och ringa Synpotik också, så här jäkla lång tid borde det väl inte ta? 
 


Malva phone home!

Malva har börjat med ett nytt ljud. Hon började på allvar med det igår. Hörs tydligast i slutet på filmen. Jag tror att hon försöker kontakta sin hemplanet. ;)
 
 
 
 
Men strax efter jag filmat det här så log hon huvudet igen. Men det gick fortare att trösta henne idag. Så sen gjorde hon nya kontaktförsök med hemplaneten. Eller så planerar hon att starta något sorts metalband. . Eller så låter jag och Mattias sådär utan att vi är medvetna om det. How knows. Det är lite gulligt i alla fall. Och läskigt, haha xD
 
 
Och jaaa. Youtube ska ha smisk som inte funkar som det ska! 
 

 

Lördag

 
Gårdagens olyckshändelse:
  
 
 Malva var ledsen mer eller mindre hela dagen efter det. Hon hade ju glada perioder också, men de var kortare än vanligt och så fort hon blev ledsen så blev hon riktigt superledsen på direkten. Fanns liksom inget mellanting. Det dåliga humöret gjorde lillskruttan helt utmattad. Hon däckade vid 20 och sov till strax efter 6 i morse. Men nu ligger hon och sover igen. Det är kämpigt att vara liten. 
 
Idag är det veckohandling som står på menyn. Jag ska kanske fortsätta med mitt bakäventyr också för jag hann aldrig färdig med det sist. Jag lyckades bara bränna choklad i micron samt baka världens kladdigaste kaka. Den blev väl god, men maffig och ful också. 
 
I morgon ska Malva ha barnvakt. Känns lite läskigt men det blir nog bra. Systeryster och Mice kommer hit för att passa henne så jag och älsk<3 kan gå och se Iron man 3. Goodie. :)
 
 
 
 


Dagens felsägning:


"Jag funderar på att släppa ut Malva. Mamma. Eeeh... Maya!


Japp, har redan hävt utegångsförbudet som egentligen skulle gällt tills på måndag. Det är ändå tråkigt väder idag så rätt åt henne. Mohahahaa!




Postjääävel!

 
Har haft en ledsenskrutt här hemma. Malva låg på sin filt, trött men ändå glad. Men så skulle hon försöka vända på sig och vändningen blev inte helt smidig. Det resulterade i att hon slog huvudet i golvet och blev vansinnigt ledsen. Så efter skrik och gråt i 1½ timme så fick jag henne tillslut att somna. Och vad händer? Jo då kommer den förbannade posten och väcker henne. GRRR! :@ Malva uppskattade det inte men det var lättare att få tyst på henne den här gången. Stackars liten, vilken jobbig start på helgen hon fått. Så ikväll blir det mys och eventuellt bad. Mattias däremot ska köra slut på sig själv genom att spela fotboll. Jag får nog lite dåligt samvete över att hänga framför teven när jag vet att han är ute och springer omkring. Men men, Malva är ju en väääldigt bra ursäkt också. Hehe ;) Dessutom är det extra synd om henne idag eftersom hon fick ont i huvudet. Det har hon gjort väldigt klart för mig.
 

 
 

Dagen

Idag var vi på öppna förskolan en sväng. Det var faktiskt mysigt så dit kommer vi gå fler gånger. Jag kände mig lite obekväm och ovan och visste inte riktigt vad jag skulle säga/prata om, men det är väl sånt som kommer med tiden. Blir väl bättre om man går fler gånger antar jag. :)
 
Sen kom systeryster med Leo och Cola. Hon bjussade på lunch och sedan fick Cola hänga med mig och Malva en sväng. Mest mig, Malva har sovit förvånansvärt mycket idag. Fast hon börjar faktiskt sova lite mer om dagarna nu, men antar att hon blev trött av alla nya intryck också. Hon slocknade i vagnen direkt på vägen hem och sov sedan i 1½-2 timmar. Sen har hon sovit en gång till nu på eftermiddagen. Tror all extra sömn var behövlig för nu är hon på ett lysande humör. Hon har skrattat mycket ikväll när vi busat med henne. Hon har skrattat förut också, och verkligen skrattat. Men nu var det ännu mer ihållande och massor med gånger i rad. Blir alldeles varm och gosig i hjärtat. :)
 
I morgon ska vi till bvc. Det är återigen dags för att mäta och väga lillskruttan. Sen efter det ska vi masa oss in till stan. Tänkte ta ett snack med försäkringskassan. Ska planera/anmäla vår föräldrapenning för resten av året och vill vara på den säkra sidan att allt blir rätt så därför går jag till kontoret. Dessutom ska jag bråka på dem eftersom Mattias fortfarande inte fått några pengar för de första tio dagarna i samband med Malvas födelse. Alltså, jag har väl förståelse att det kan ta lite tid men nu har de faktiskt haft över 3 månader på sig. Och de har inte sagt att det saknas några uppgifter heller så jag fattar inte vad det sitter i?! Så lite skäll ska de få. Och med skäll menar jag att jag bara kommer fråga vart fanken pengarna är. Fast jag kommer inte ens säga "fanken" eftersom jag är en mes i såna där situationer. :P
 
På tal om föräldrapenning och ledighet och sånt där. Vi har kommit fram till att avvakta med flytten. Även om det är trångt hemma så funkar det ett tag till. Och i och med den uteblivna flytten så kan vi åka till Jämtland i alla fall. YESSSS! :D Så vi kommer åka upp en sväng. Jag har löjligt nog hemlängtan och har haft det ett tag så det ska bli kul. :) Vi dissar dock Dunder, trots 30 års jubileum och allt det där. Vi åker upp lagom till Yran i stället. ;) Det är inte bestämt att vi ska gå på Yran, men vi kommer i alla fall ha möjligheten om vi skulle få lust. Och nej, det är ingen slump att det infaller i samband med att Alice Cooper ska spela där... Vad Dunder än lyckas prestera så tror jag inte det kan mäta sig med Cooper, In flames och Stiftelsen mf. :) Ska bli så kul att få åka hem en sväng, och bäst av allt: få vara i Rudsjö några dagar. Aaah, kära lilla myggiga Rudsjö
 

 
 
 
 
 

Bildregn

Tänkte bjussa på några bilder från igår. Malva var på ganska bra humör faktiskt. Hon börjar tycka bättre och bättre om kalas. 
 
 
 
 
Leo var i toppform.
 
 
 
 
Cola också.
 
 
 
Bamse var inte så sugen  på att smaka.
 
 
Leo gjorde ett gäng vurpor.
 
 
 
I morgon ska jag masa mig till öpnnaförskolan. Spännande (läskigt). Sen blir det lunch med systeryster som ska hit med Leo. Och efter lunchen ska jag vara hundvakt en stund. Jahopp, det var min framtid det. 
 
Hare! ^^
 


Grusig lycka

 
Lyckan över att Maya kommit hem grusades lite av att hon ansträngt sig hårt för att hålla mig vaken hela natten. 
 
"Mjauuu, iimauuu, miaoouuu! -.-
Somnade någon gång efter 22. Sedan väckte hon mig vid midnatt, runt 2-3 tiden samt strax efter 4. Och sedan tyckte Malva som vanligt att det var läge att kliva upp klockan 6. :( Känns som om någon kört över huvudet med en bulldozer. :/
 
NU ligger så klart både Maya och Malva och sover igen. Tror faktiskt jag ska göra dem sällskap. 
 


Sightseeing

 
Efter den traditionella veckohandlingen åkte vi ut på lite sightseeig för att fördriva tid i väntan på att djuraffären skulle öppna.  Det var så mysigt, rena sommarvädret. Tror faktiskt det är sommar här på riktigt nu. Vi mötte många lättklädda människor nämligen. Och under vår sightseeing hittade jag flera ställen jag skulle kunna tänka mig att bo på. Jag trivs ju här i vallås, men det är inget ställe jag vill spendera resten av livet i. Vi åkte runt på ställen som gav lantigt intryck. Påminde om Fagerdal typ, trots att vi bara hade åkt 5-10 minuter från stan. Vi kunde liksom stundvis se Eurostoptornet även fast vi var ute i obygden. 
 
Nåja, nu blir det slapp och söndagsmys. Går fortfarande omkring i lyckorus för att Maya är hemma. Och som gräddan på moset så har vi nu 15kg kattmat här hemma. Som sagt, lycka! :)
 


Nu är vi hela igen

 
Jag tror Maya hörde mig för hon är hemma igen. FATTA! Min lilla håriga älskling är hemma! :D 
 
Jag och Mattias satt vid varsin dator när vi hörde det klassiska dunket i fönstret. Oftast är det Tusse som orsakar det eftersom han inte klarar av att stå på fönsterbrädan som hon gör. Trots min misstanke om Tusse flög jag ändå upp i ren iver och rusade fram till bakdörren. Och där stod hon, min lilla raring. :') Och liten är hon verkligen. Jag tror inte att någon granne försökt mata in henne för hon väger typ ingenting så hon har nog varit på en extra lång vårvandring bara. Men det kändes inte som "bara" för mig. Jösses, jag var fasen gråtfärdig i natt för att hon varit borta så länge! Och alla gånger som jag trott mig höra en katt och rusat till dörren bara för att mötas av  besvikelse. Nu har hon fått utegångsförbud på obestämd tid. Ska skämma bort henne så hon inte vill vara borta hemifrån så länge. Ska hon ut så får det minsann ske i koppel den närmaste tiden. 
 
En snabb genomgång antyder att hon verkar vara sig själv. Ingen smärta eller så. Hon väger förlite och var tovig men tovorna blev kortlivade. Nu har hon mumsat blötfoder och ligger och sussar här bredvid. Nu är familjen hel igen. :)
 


Kom hem

Har varit slut mer eller mindre hela dagen. Men när jag äntligen får lägga mig är det omöjligt att sova. Det är Mayas fel! Kan inte sluta oroa mig för kattskrället. Vart fanken är hon?! :'( Hon är ju min första baby. Hon ska inte vara borta! :-( Hon ska vara hemma och driva mig till vansinne ju. Kom hem din dumma katt!

Ventilera

Alltså ibland blir jag så trött på folk! :@ Som de flesta vet sitter jag och läser på forum ibland. Och något som ofta dyker upp, och retar gallfeber på mig, är folk som blivit nekade ultraljud. Som nyss, nån person är lite orolig för att hon fått en liten blödning i första trimestern men hon blev nekad ultraljud. Då blir folk som galna och "du kan kräva det" och bla bla bla. OM det skulle vara ett missfall så kan läkarna ändå inte göra något när det är så tidigt. Och OM det är så att man vill ha ett ultraljud för att lugna sina nerver, för ja, man kan ju blir ganska nervös/orolig under graviditeten, det minns jag minsann, men OM det är så att det är sina nerver man vill lugna så behöver man snarare en psykolog än ett ultraljud! Grrr! Ultraljuden kostar en massa pengar och dessutom kan det störa bebisen. Låt den få växa i fred för gudsskull! GAAAAH! Som sagt, jag röstar på psykolog framför ultraljud. Å andra sidan är väl jag partisk, jag fick ju träffa min barnmorska oftare p.g.a. min operation så de hade väl lite bättre koll på Malva. Men så gör de ju med alla graviditeter som anses som lite mer riskabla.. 
 
Aaaah. Det var skönt att ventilera lite. Nu ska jag förse mig med en tidig och extremt onyttig lunch. Makaroner. Och ketchup förstås. Samt nyaste avsnittet av The big bang theory. Jag håller tummarna för att lillskruttan sover en stund till. (Y)
 


Ingen förskola

Blir ingen öppna förskolan idag eftersom jag ska till Falkenberg. Ska vara barnvakt till Leo i stället samt socialisera med systeryster. På tal om förskola så åkte vi förbi den som jag spanat på igår. Det tog 7 minuter att åka därifrån och hem, så en dag när det är mer trafik så tar det säkert runt 10 minuter. Det avståndet kan man väl leva med. Tror jag. Har mailat rektorn nu för att se om vi kan få besöka förskolan när de faktiskt har öppet. 
 
Och på tal om förskola och barn och sånt. I förrgår, den 30e april gjorde lillskruttan sin första vändning från mage till rygg. Det är fortfarande lite trixit och kämpigt för henne, men nu kan hon faktiskt vända sig helt själv. Min duktiga lilla baby. Bara 14 veckor och 3 dagar. Just med den biten har hon varit väldigt snabb i utvecklingen. Det är ju inget konstigt med det, det är visst rätt vanligt att de är snabba i utvecklingen med något men kanske långsamma med något annat. Jag håller tummarna för att hon är långsam med att krypa och gå och sånt. Att helt enkelt ta sig fram. Hehe. Vår lägenhet är ju inte dirket barnsäkrad med tanke på alla sladdar mm som dräller överallt. Å andra sidan tror jag inte att hon kommer vara en segis. Hon sparkar ju redan och försöker göra kryprörelser när hon ligger ner, hon orkar bara inte lyfta sin kropp. Och jag var ju snabb att gå när jag var liten.. Hmm, får hoppas att hon är en rebell och helt enkelt vägrar förflytta sig. Hehe.
 
Nåja, det var väl allt jag hade att komma med. Nu blir det frulle i lugn och ro medan lillskruttan slummrar innan det är dags för hennes second breakfast. Goodie.
 
 


Valborg

Jahopp. Igår var vi Oskarström och filade Valborg. Blev bjussade på mumsig två rätters och sedan kikade vi på fyrverkerier.  :)
 
Jag provade kameran i mörker också. Men jag hade definitivt inte rätt inställningar. Som ni kan se.
 
 
 
 
 
Raketerna blev lite bättre iaf. 
 
 





 
Idag ska vi bara försöka repa oss från morgondagen. Kom i säng någon gång efter 00:30. Sen väckte Malva mig i natt för att hon var lite orolig och sedan upp vid 6 gör lite morgon käk. Tack och lov fick vi somna om efter det och sova nästan ända till 9. Goodie, det behövdes. 
 
Vi hade så dåligt samvete igår när vi kom hem. Malva vaknade ju för att vi skulle klä av henne och ta på pyjamas mm (vi hade ju lyckats glömma skötväskan hemma så det var lite svårt att förbereda med sånt). Malva tyckte vi var extremt elaka och blev jätteledsen för att hon var så trött. Stackars liten. 
 

 

RSS 2.0