Lördagsgnäll

 
Nu är det snart två dagar sedan ingreppet/operationen (känns dock överdrivet att kalla det operation). Är fortfarande ömt och svullet. Och jag har ett inte alltför tjusigt blåmärke. 
 
Snart är det veckohandling som gäller och senare ska vi till oskarström för att köpa en present till Malva. Helst hade jag nog bara gått och lagt mig igen. Jag hade hoppats på sovmorgon i morse när jag tvingade upp Mattias klockan sex för att underhålla en morgonpigg och frukostsugen Elsie. Han kontrade med att ta med henne till vår säng. Så Elsies tjatande/pratande höll mig vaken och inom tiominuter/kvart kom Malva. Så jag fick surt pallra mig upp. :( ZZZzzz ZZzz...
 
Igår var Malva så söt igår (fast det är hon ju alltid). 
Elsie drog i Malvas fot/strumpa. Malva kontrade med att dra sig undan och säga:
"Aaajjeeee! Du tar sönder min fot!!".
 
Hihi gullfia 
 
På tal om Malva. Jag försökte mig på att klippa hennes lugg igår. Det är ju snart dagisfotografering. Det var ett stort misstag! Hennes lugg blev alldeles för kort. Och jag tvivlar på att kommer hinna växa ut till en vettig längd innan fotograferingen. Som är om 1½ vecka. Snopet. Kanske kan dölja det med hårspännen. Eller fårspännen som jag först råkade skriva. :P
 
 

 


 

Opererad

Idag oprerade de bort blåsan/cystan/vad-det-nu-var-för-något. Den var hade krymt och var nästan helt platt så först var de osäkra på om de ens skulle försöka ta bort den idag. Men efter lite velande, funderande och tittande bestämde tandläkaren för att den skulle bort. 
 
Så nu sitter jag här hemma med en värk utan dess like. AAAAJ! :( Känns som om de skurit upp insidan av min läpp. Vilket de i och för sig har gjort också. :(  Vid mitt förra besök förklarade de proceduren för mig och sa att jag skulle få något stygn också. Jag trodde jag skulle få typ 1-3 stycken. Men när de höll på och sydde så kändes det som om de satte skitmånga. Jag har försökt snegla lite och kolla, är rätt säker på att det definitivt är fler än tre. Snarare fem, eller kanske ännu fler. Det gör så ont. :( De sa ingenting om att det skulle göra så här ont, och inget om hur länge det är normalt att ha ont heller. Bajs. Har tagit  två alvedon men det hjälpe inte alls. Så nästa gång utökar jag min cocktail med en ipren. Och som det är nu sa har bedövningen inte ens släppt helt. Usch för detta! :( 
 
Vid själva ingreppet så la de en sån där pappersduk över mig som används vid operationner. De hade klippt ut ett hål för näsan och munnen. Tnadläkaren upplyste mig om att man kunde få hjärtklappning av bedövningen. Jag märkte inte av det. Men jag var så nervös och rädd så mitt hjärta slog säkert redan onormalt snabbt. Sen vet jag inte om det var en reaktion på bedövningen, eller för att jag spände mig eller om jag glömde bort att andas (men jag försökte fokusera på andningen) men halvvägs genom ingreppet blev jag jätteyr. Hela världen snurrade och det kändes som om jag var på väg att svimma flera gånger. Var jätteotäckt. Så jag försökte signalera till dem att jag var svimfärdig. Lättare sagt än gjort med en skalpel i munnen. De trodde först att jag hade ont men tillslut lyckades jag få ur mig att jag var yr. De fortsatte naturligtvis bara på som vanligt. Kanske inte förstod att jag menade att jag verkligen var rejält snurrig. Kändes som om jag fick kämpa som en tok för att behålla medvetandet där ett tag. Var väldigt otäckt. Jag öppnade ögonen och stirrade ut genom springan vid näsan och stirrade på handen som jag kunde skymta. Det hjälpte mot yrseln att fokusera på något. Huvva. Detta vill jag verkligen inte göra igen. 
 
Nu ska jag väcka upp Malva och sen ställa mig och göra köttbullar. Helst hade jag bara nallat av min gamla morfintabletter som jag fick efter magoperationen och gått och lagt mig. Fast det vågar jag inte göra. Får snällt vänta i två timmar till innan jag får unna mig två ynga alvedon. :(
 


lgh svar

Det blir ingen flytt för oss i januari. Vi fick inte lägenheten. :/ Är besviken men bara lite. I början kändes det som om vi skulle få den. Men ju mer tid som gick så kändes det som att den skulle gå till någon annan. Men lite störigt är det ändå för jag tror att det bara var vi som kom och tittade på den (om man ska tro de som bodde där dvs). Jaja, finns en ny trea ute nu. På bottenplan. Men de på bottenplan brukar kräva högre poäng än de på andra våningen så har vi för lite poäng för en på övervåningen så lär vi väl aldrig få en på bottenplan. Vi får helt enkelt hoppas att det kommer ut många lägenheter kring jul. Under högtiderna när människor är för upptagna med att ha semester och supa (eller vad de nu gör) så är intresset för lägenheterna svalare och då ökar våra chanser lite. 
 
Jaja, det var det. Idag bär det av till Falkenberg. Mice erbjöd sig faktiskt att komma och hämta oss med bilen. Jag ville gärna tacka ja men nu har jag ju redan lovat Malva att vi ska åka tåg så då kan jag helt enkelt inte försumma henne den chansen. Så det får vara krångligt och bökigt. Men har man lovat så har man. Det blir tåg idag. 
 
Men innan dess ska jag röja lite här hemma. Pölsan är nöjd och leker för sig själv så då får jag passa på och röja lite (och uppenbarligen även lata mig framför datorn ;) ). 
 
I morgon är Mattias ledig. Jag (tandläkaren) ska operera bort en körtel ur min mun. Creepy. Min största fasa är inte att jag ska få bedövning (även om knappast ser fram emot det heller). Men jag gruvar mig för att blöda i munnen. Det är så fasansfullt äckligt. :(
 
Jaja, det var det.
Hejsvejs i lingonskogen! 

Lägenhetsresultat närmar sig. Sakta men säkert.

Jag blev för otålig så idag ringde jag hfab för att fråga hur det går med lägenheten egentligen. Han som har hand om ärendet arbetar tydligen bara deltid så därför kan det ta lite längre. Men de hade tydligen "pratat" (vad menas med det då) om just den lägenheten idag och att vi troligtvis skulle få svar antingen i morgon eller i början på nästa vecka (för han var ledig både torsdag och fredag). Spännande tider..
 
Snart är det middagslagning som står på menyn. Blir curryfisk till middag. Jag har längtat ända sen i lördags. Har inte ätit det på minst 6-7 år tror jag. Mums! Och nej, Mattias den stackaren ska inte svältaihjäl, han får äta gårdagens rester. ;)  Om han nu kommer ha någon aptit när köket kommer lukta curry. MEN han har redan sagt att det är ok så nu är det försent att ångra sig. Det ska bli såååå gott! :D Curry! 
 
 
 


Malva har "smörjat sig" med microcid

Hmm.. Det var misstänksamt tyst i sov/vardags/datarummet. Jag gick då dit och möttes av detta. 
 
 
Svarta kudden, överkastet, babyskyddet och nallen hade också fått lite smörj. 
 
 
 
hihi sötfia xD
 
Det blev en snabb tur in i duschen och nu är ordningen återställd igen. 

Trött

Sitter och överväger om jag ska lägga mig och sova en stund eller inte. Träffade psykologen idag så nu är jag helt slutkörd. Kände mig rätt bra i morse men besöket triggade igång ångesten. Fast nu har den börjat lägga sig igen. Hon förnyade dessutom min beslutsångest om framtid/skola/jobb. Både på gott och ont. Beslut som kändes fattade igår känns inte ett dugg fattade idag.
 
Vad är det mer som händer.,? Vi borde snart höra något om lägenheten. I morgon har det gått en hel vecka sedan sista svarsdag. Tycker seriöst vi borde hört något nu, det gick betydligt snabbare att få svar förra gången. 
 
Mattias är ledig på torsdag. Spec. tandläkaren ska gräva i min mun (opererade bort en skadad körtel). Vi passar nog på att åka och titta hos några bilhandlare då. I min lilla fantasivärd kanske vi även åker upp till Galgberget. Är länge sedan vi tog en promenad där och nu när hösten är här så vågar jag sätta rätt mycket på att Galgberget är en av mina favoritplatser just nu (med undantag för Skottland som alltid ligger etta). Men det känns ju lite orättvist att jämföra ett litet berg (är det ett berg, på riktigt?) med ett helt land. 
 
Jaja, det var det. På onsdag ska jag ge mig ut på äventyr med barnen. Vi ska åka tåg till Falkenberg för att (hör och häpna!) vara barnvakt. Snacka om att jag och Mattias har vårt på det torra när det gäller barn- och djurpassning för en hel evighet framöver. ;) Men jag ser faktiskt framemot själva tågåkandet lite. Malva kommer gilla det och hennes entusiasm smittar av sig. :) Det känns dock mindre kul att jag måste ha med Elsie i babyskyddet. Det är tungt och utympligt att släpa runt på den grejen. Först till bussen och sen till tåget från bussen. Hoppas bara hon är på ett bra humör. Men pölsans humör är sällan något problem så just den biten oroar jag mig väl inte alltför mycket över. Så varför ska jag åka tåg när vi har en bil som seglade sig igenom besiktningen? Jo för att Mattias är som sagt ledig på torsdagen så han ska komma till Falkenberg senare när han slutat för dagen. Så åker vi bil tillsammans hem sen på kvällen. Omständigt men det blir nog bra ändå. :)
 
Jaja det var det. Nu lägger jag mig nog och blundar en stund. Snart dags att väcka Malva så det får nog bara bli en powernap. 
 

Loppisfyndat

Fast nu när jag tänker efter så stämmer inte rubriken riktigt. Det mesta på en loppis är väl ändå ett fynd för det vanligtvis är så billigt. 
 
Nåja, för ca 250 kronor fick vi en uppsjö med byxor till Malva, typ 5-6  stycken tror jag. Och 3 tröjor, en klänning en tavla, en sängmobil, en badgrej för småbarn (till Elsie) och kaffe/saft och bulle till mig, Mattias och Malva. Heeelt okej. 
 
Det var det. Nu ska jag slänga in mig och Pölsan och åka till badet. Tror inte jag glömt något denna gång. *Peppar peppar*

Lördagsbabbel

Idag drog Malva och Elsie igång morgonen klockan 6. Vi har med andra ord redan hunnit veckohandla. En vanlig lördag har vi knappt hunnit hemifrån ännu. Och snart är det dags att besikta bilen (9.40). 
 
I eftermiddag bär det av mot Gnosjö för dop. Innan dess ska vi (jag) väl organisera samtliga familjemedlemmar. Duschning och nån form av finkläder ska bör kanske ordnas. Men först ska jag få pölsan att somna. 

Kontrast

Snacka om att den här dagen är en rejäl kontrast till gårdagen I den mening att den är mycket bättre. Som jag skrev redan igår så började dagen inte bra. Då natten var dålig. Efter det dalade det bara utför:
 
1. Dålig natt med lite sömn.
2. Jag fick sparken. 
3. Guldfynd hade stänkt p.g.a. tekniska problem.
4. Hallbergsguld hade stängt av någon okänd orsak.
5. Jag slog ut ett helt glas mjölk över bordet. Hade lika gärna kunnat vara en hel ko. 
 
Jag hoppar väl till det ni är mest nyfikna på: "Sparken". Det är inte alls så dramatiskt som det låter men jag har slutat. Eller hon sa snarare att vi skulle "pausa" men det är nog bara att finare sätt för att säga att jag ska sluta. Det höll inte för det blev alltför stressigt och jag har fel typ av skrivsätt (jag skriver inte riktigt artiklar, jag skriver romaner/litteratur, typ). Visst känns det lite tråkigt, men jag är samtidigt lättad att slippa den stressen. Och slippa få dåligt humör och dåligt samvete av det. 
 
Ang. de andra punkterna så åkte jag in till stan direkt efter mötet för att köpa en present till dopet på lördag. Men jag möttes som sagt av stängda butiker. Det hade inte en bra inverkan på mitt humör. Så jag gick till panduro och köpte stickor (som sen visade sig vara försmå, samt tatueringspennor). Sen när jag kom hem så var det väl lugnt ett tag men på eftermiddagen skulle jag vara barnvakt. Först slog Elma ut ett halvt glas med oboy över bordet. Men det gjorde inte så mycket. Sånt händer ibland. Det vara bara att torka upp (det gjorde för övrigt Mice som fortfarande kvar då) och ge henne mer. Men så blev jag inspirerad av barnen och tänkte  ta ett glas mjölk. Ibland får jag ett infall och blir jättesugen på mjölk. Sagt och gjort. Jag hällde upp ett fullt glas och lyckades sedan välta glaset. Det var mjölk överallt kändes det som. Usch var sur jag blev på mig själv. :( Sen fortsatte dagen i ett töcken av trötthet. Men det var bra att barnen kom. Det blev så rörigt och ruschigt och skrikigt att jag inte kunde fokusera på så mycket annat än att springa mellan barnen och köket (någon måste ju laga mat också). Tatueringspennorna var en succé i alla fall så det var roligt. :) 
 
Igår var både jag och Mattias helst slut. Malva stökade på kvällen och somnade inte förrän efter 21. Då hade jag redan lagt mig. Jag la mig 20:20 igår och Mattias gjorde samma sak. Men det blev lite spring ändå innan vi fick sova eftersom Malva kom upp ett par gånger. 
 
Elsie var också helst slut så hon hade nog sovit hela natten om det inte vore för att Malva kom springandes in till oss och mer eller mindre hoppade upp i sängen 03:50 i natt. Hon tog med sig sin egen kudde (som hon alltid gör) men blev ledsen när vi la den till rätta och sa att hon skulle sova på den. För hon ville absolut inte sova på den. Jag var trött och sur så jag sa åt henne att hon kunde ligga på sin kudde i vår säng och vara tyst eller gå och lägga sig i sin säng igen. Hon dämpade sig då. MEN skadan var redan skedd för då Elsie hade vaknat. Hon hade då sovit typ 8 timmar i sträck så hon var hur pigg som helst. Var inte så intresserad av att amma utan ville mest ligga och prata. Så fick jag sitta uppe med henne i 1½ timme i natt. Inte jättekul. Jag somnade nog om typ strax före 6. :/
 
Men jag har ändå fått rekordmycket sömn för de senaste veckorna så idag är jag nöjd även om jag inte var det i natt. Så idag är det en bra dag. Typ. :)
 

 

Konspirationer

 
Tror barnen konspirerar igen... Fick sova ca 2 timmar efter jag lagt mig, sen började karusellen.
 
Strax före midnatt: Elsie vaknar. Ammar 30 min och sen får vi somna om. 
Ca 01:00 Malva vaknar och vill komma till vår säng. Vi (jag och Malva dvs) får somna om ganska snabbt.
03:00 Malva väcker mig (viskandes faktiskt, jag blev mycket imponerad) och meddelar att hon vill på toa. Jag tvingar upp Mattias. 
04:55 Elsie vaknar igen. Och jag får inte somna om mer. Väckte Mattias runt halv 6 och bad honom ta Elsie så jag fick försöka sova en liten stund till. Men då vaknade Malva och huserade, tror hon väckte hela huset. Så det vara bara ett ge upp. 
 
Idag ska jag ut till Slottsmöllan för möte med chefen. Känns väl sådär för jag är som vanligt trött, och Elsie är också det, så hon är väl inte så sitt allra soligaste humör.. Sen i eftermiddag/kväll ska jag vara barnvakt. Leo och Elma kommer hit. För jag är för lat/bekväm för att köra till Falkenberg. Idag får jag vara lat. 
 


Frånvarande kudde och grötbullar

Idag får vi kanske veta om vi får lägenheten eller inte. Spännande! Och samma gäller för jobbet jag sökte i Falkenberg. Har jag inte hört något idag/ev i morgon så gick jag inte vidare. :/ 
 
För att fördriva tid släpade jag med mig barnen till Netto. Såg i reklam från dem att de sålde dekorationskuddar för 40kr/st och jag hade sett ut en jag ville köpa. Ironiskt nog så hade de inte just den kudden hemma. Så jag köpte väl allt annat utom kudde. Hehe. Närå, men det blev lite jäst, mjöl och ägg och annat livsnödvändigt.Jag fick ju ett infall igår för jag hittade torrjäst hemma så jag bakade grötbullar. Blev riktigt mumsigt trots att de var lite deformerade eftersom jag inte reflekterat över om vi hade tillräckligt med mjöl hemma. Det var på gränsen att det räckte. Men resultatet av den kletiga degen blev riktigt goda frallor. :) 
 
Idag har jag och tjejerna heldag. Jag lekte med tanken att åka till badet med dem men vågar inte. Elsie ska ju bara bada i den tempererade basängen och den är oftast för djup för att Malva ska kunna bottna i den. Och jag kan ju inte gärna gå runt med ett barn på varje arm hela tiden. Blir itne så kul varken för dem eller för mig. Och jag kan ju inte direkt lämna Malva vid den grundare delen obevakad. *ryser* Så det får bli när de antingen växt till sig eller när jag har energi nog att köra någon annan stans och bada med dem. 
 
Jahopp. Det var det. Nu ska jag fokusera på mina små trollungar igen. Jag försöker få Elsie att förflytta sig framåt. Men hon vill nästan aldrig försöka när jag tittar. Så jag ser nästan aldrig hur hon tar sig fram (mer än när hon snurrar ibland). I morse reste hon sig dock upp ordentligt på armarna och försökte dra sig framåt. Resultatet: hon åkte baklänges. Men men, det är roligt att hon försöker i alla fall. Även om hon helst inte vill göra det inför publik.
 


Monday

Jösses vad lite sömn det blivit i helgen.
I lördags pallrade vi oss upp strax efter 4. Kom iväg 06:15 men fick göra ett stopp för tankning. Jag körde till norrköping och sen körde Mattias därifrån. Sen i söndags väckte Elsie mig ett par gånger under natten. Sista gången väckte hon mig vid 3 och stökade till halv 4. Jag fick inte lägga ner henne för hon vägrade somna om. Malva vaknade av Elsies stökande så då väckte jag Mattias också och sa att vi lika gärna kunde göra oss i ordning och åka hem igen (vi hade tänkt kliva upp vid 4 nämligen). Blev lite fler förarbyten på vägen hem. På gott och ont. Jag smlurade väl runt 40 min totalt, under de 5-6 timmar det tog att köra hem. Mattias skrämde slag på mig två gånger för jag trodde han höll på att somna vid ratten. Med ett huvud som alltid är inställt i flyktmode kan jag gå från låg puls och slummrande till att hjärtat nästan hoppar ut ur kroppen på mig på en halv sekund. Känns det som i alla fall. Han påstår själv att han inte höll på att somna med  att han var trött/disträ. Han ljuger aldrig så det tror jag på. Men bilen ryckte till i sidled vid två separata tillfällen och om man då ligger och slummrar och försöker sova så känns det som om han ska köra av vägen. Huvva. 
 
Tjejerna var väldigt snälla att åka med. De sista 5 milen hem var dock jobbigare än övriga resan. Båda hade tröttnat och var olyckliga då. Får hoppas deras humör/tålamod räcker lite längre i december när vi åker upp till Jämtland. 
 
Sen var gårdagen för övrigt vansinnigt irriterande. Vi plågade ju iväg oss så tidigt dels för att barnen skulle kunna sova i bilen och dels för att vi skulle hinna hem till Elsies simning. Vi han hem, med god marginal (vi hann t.o.m. veckohandla innan). MEN när vi kom till badet så upptäckte jag att jag packat allt, UTOM min baddräckt. Alltså jag blev helt galet arg/trött/ledsen/frustrerad - You name it.. Så det var bara att åka hem igen. Elsie hade då slumrat lite innan så när jag väckte upp henne vid badet så var skadan redan skedd. Misstaget resulterade i att varken jag, Mattias eller Elsie fick någon vila. :S Tack och lov så sov Malva som en stock i alla fall. :) Men Malva fick i alla fall bada som vanligt igår. 
 
Idag lär jag nog inte göra många knop. Känner mig helt mosig i huvudet. Elsie ville inte somna igår på kvällen (eller somna gjorde hon, men hon ville inte att jag skulle lägga ner henne). Sen stökade hon lite på natten också och vid 5 kom Malva och ville krypa upp i sängen. Så när Malva väl är installerad på dagis kanske jag lägger mig och sover en stund. Om jag får. Vilket jag tvivlar på eftersom Elsie sover just nu så hon är väl pigg sen. Jaja, gnäll gnäll. Idag är i alla fall sista svarsdag på lägenheten här i Vallås. Snart får vi veta om det blir flytt i vinter eller inte. 
 


Fredagsplaner

Blä, har en huvudvärk som börjar tränga sig på. :( 
 
Idag hade vi ovanligt mycket tid över under morgonen så jag packade ihop ungarna och gick till bussen. Malva uppskattade det enormt och var överlycklig över att få åka buss till dagis. :D Hon satt och hojtade i bussen halva vägen:
 
"Mamma! JAG SER VALLÅS MAMMA!"
 
"JAG SER MITT HUS"
 
Hihi sötfia. <3 Jag påpekade lite finkänsligt att det inte var hennes hus. Då dämpade hon sig lite och höll med om att det inte var hennes hus hon såg. Sedan tog hon ny fart igen:
 
"MEN JAG SER VALLÅS MAMMA!". Haha. :) 
 
 
Just nu tar jag igen mig lite. Tror Pölsan är inne i nån utvecklingsfas igen eftersom hon sover så oroligt/lätt om nätterna igen. Och hon är inte direkt hungrig när hon vaknar bara snuttig.
 
När jag skrotat färdigt framför datorn ska jag packa. Tidigt i morgon åker vi till Stockholm för en blixtvisit. Åker som sagt tidigt i morgon och sen hem igen tidigt på söndag så vi hinner med simningen. Hoppas bara det inte blir alltför jobbigt för Elsie så hon orkar med den. Blir lite jobbigt med så mycket bilåkning/körning. Men å andra sidan är det rätt skönt att det bara handlar om ett dygn. Blir inte så mycket packning då (borsett från den klassiska packningen som fyller halva bilen som man alltid måste ha med om man åker iväg med småbarn, oavsett om det handlar om ett dygn eller två timmar). 
 


Ett kryphål!

I did it! Jag har hittat ett kryphål som kan ge mig behörighet till en hel hög med andra utbildningar. UTAN att behöva vända mig till komvux. Tihii underbart! :D :D :D :D Eller hittat och hittat, jag har väl haft den tanken många gånger förut men aldrig undersökt den närmare.
 
Ett kryphål är förresten kanske fel uttryck egentligen. Det innebär ju fortfarande att jag måste studera en hel termin först. Det är en teknisk bastermin. Jag har som sagt funderat på dem innan men inte trott att de ger behörighet till vad som helst. Det gör de väl egentligen inte heller. MEN idag är det sista ansökningsdag till högskolans vårtermin. Så i panikstress kollde jag upp lite olika utbildningar och skickade in en ansökan. Innan jag skickade in min ansökan kontaktade jag högskolan och frågade lite nyfiket om det var möjligt att använda basterminen för att få behörighet till en annan utbildning än den som basterminen är avsedd för. Och tjohoo; det är ok! I alla fall så länge man håller sig inom samma skola. De kunde inte lova att basterminen ger mig behörighet hos ett annat lärosäte men om jag läser den i Halmstad så öppnas ändå möjligheterna upp. VARFÖR fanns inte just den här terminen när jag började plugga ?? :( Eller så kanske den fanns, men jag var för blind för att se det. 
 
Jag tror att detta är något jag verkligen vill göra för nu sitter jag här hemma och känner mig alldeles sprallig och lycklig. :D Inte ens den elaka mjölkstockningen jag fått kan dra ner mitt humör nu. Mattias ringde och meddelade att han behövde jobba över och jag blev inte ens irriterad. :) Men bara för att jag sökt till högskolan så innebär ju inte det att jag faktiskt kommer plugga. Det är så många faktorer som spelar in.. Dels måste jag ju först och främst komma in på utbildningen. Och mitt resultat på högskoleprovet som gjorde att jag kom in förra gången har blivit för gammalt så nu söker jag enbart in på mina gymnasiepoäng. Mina katastrofbetyg från gymnasiet är ju inte mycket att hurra över eftersom jag förstörde typ hela mitt sista år på gymnasiet. Usch! Jag kommer alltid ångra det. :( 
 
Sen även om jag kommer in så lär jag nog ändå prioritera jobb före skolan. Skolan kommer ju finnas kvar men det finns inga garantier för att en anställning gör det. Men men, jag sitter här och känner mig lite pirrig ändå. Skoj! :D 
 
Och ja.. För att vara någon som vill planera saker i förväg så kan jag tydligen fortfarande vara ganska spontan också. ;)
 

 
 

Beslutsångest

Igår var vi iväg på två lägenhetsvisningar. Jag fick åka själv på den ena eftersom de envisades med att enbart visa den under kontorstid och då jobbar ju Mattias. Visningarna har resulterat i en enorm beslutsångest. :( 
 
Lägenhet 1: 
Lägenheten är en trea på 80kvm och ligger i Bäckagård. Det ska tydligen vara ett populärt område och det bor en hel del barnfamiljer och det är nära till dagis (vilket får mig att anta att kön till dagis är lång). Lägenheten ligger tyvärr på andra våningen och det är inte egen ingång, men den hade en balkong som var rätt stor. Området är lite lummigt så det var väl mysigt. Men lägenheten är inrökt. Och då menar jag inte lite inrökt utan verkligen extremt jag-känner-att-jag-blir-sjuk-av-att-vara-här-inne-inrökt. Den kräver en del renovering vilket innebär att inflyttnignen skjuts upp en månad. Vilket i vårt fall bara råkar vara bra. Ett plus ang. renoveringen är att hyresgästen som får lägenheten får vara med att påverka ang vilka färger, tapeter och golv som ska in i lägenheten. Det kommer inte påverka hyran något. Däremot finns ju varken disk- eller tvättmaskin så efter att det lagts in lär nog hyran landa på strax över 7000 i månaden tror jag. 
 
Lägenhet 2: 
Är en trea på 78kvm och ligger här i Vallås. Lite längre ner på samma gata vi redan bor på. Lägenheten var rätt fin. Badrummet var nyrenoverat och det fanns redan tvättpelare. Köket hade nya skåpsluckor och i övrigt såg lägenheten helt okej ut. Bättre skick än den vi bor i nu. Men den ligger också på andra våningen. Men återigen så är balkongen rätt stor. Det finns dock en hake: de har också rökt inne i lägenheten. :( Jag blir så arg, hur kan det finnas rökare i ett modernt samhälle. Usch. :( Minuset med detta är ju att den här lägenheten inte kommer renoveras så får vi den så får vi ju bo i röklukten. Den var förvisso inte överväldigande som i lägenhet 1 men å andra sidan så vet ju inte vi hur länge de hade vädrat innan. Dessutom hade de tänt doftljus, vilket satte igång varningsklockor hos mig direkt. Det var huvudsovrummet som luktade mest rök. Å andra sidan tror jag att det kanske går att få bort stanken,  med envist städande och vädrande. Men tillträdesdatum är ju i januari. Inte direkt perfekt årstid för vädring... Plus för den lägenheten är ju att den ligger i vallås. Vi behöver inte byta dagis på Malva och vi får bo kvar i ett område som vi är bekanta med och trivs i. Men om vi vill ändra något i lägenheten, tapeter etc, då får vi ju bekosta det själva.  
 
Hmm.. BESLUTSÅNGEST! Jag ville få upskjutet svarsdatum på lägenhet 1 så vi kunde få mer tid att fundera. Vi fick ju liksom se den först igår (och det var INTE vårt fel) men sista svarsdatum är idag. Men vi kunde inte få mer tid. :( Däremot sa hon att man får tacka ja och kan ångra sig sen. Och enligt hemsidan så är "ja-et" inte bindande. Det går att ångra sig så länge man inte skrivit på något kontrakt. 
 
Sen vet jag inte om vi ens borde ta någon av lägenheterna alls. :/ Det vore underbart att få flytta till större, även om det bara är en trea och vi drömmer om en fyra. Men vi vill ju helst bo på bottenplan. Vi använder dock inte vagnen så mycket så just den skulle nog inte bli så störande. Dessutom tror jag de hade sånt där stort förråd där där man kan ställa in cyklar och sånt. Så vagnen skulle ju kunna stå där inne liksom. 
 
Ett plus, som dock inte direkt är kopplade till lägenheterna, är att tydligen får man ha separata inlogg och köpoäng trots att man är gifta. Jag trodde man var tvungen att gå samman och bara få samla köpoäng gemensamt men det behöver man visst inte. Det innebär att om Mattias skriver sig på lägenheten vi flyttar till så kan vi fortsätta att samla poäng i mitt namn. Vilket innebär att även om hans köpoäng nollas så har vi fortfarande 2100 poäng hos mig (motsvarar 5½ års köande ungefär). 
 
Suck.. Som ni ser så har vi en del att fundera över. Men idag vetetusan om jag kommer ge det så mycket tanke. Ska försöka släppa det lite. Har sovit så dåligt i natt och igår efter jag tittat på lägenhet 1 hade jag jättestor beslutsångest, med betoning på ångest. Hmm. "Jag, jag, jag, mig, mig, mig"... Jag diskuterar naturligtvis det här med Mattias också så han har förstås också en åsikt. Tur är väl det, för annars skulle vi nog aldrig komma fram till något beslut. 
 


Bister och nervös

Detta skrev i morse under rubriken Bister. Jag missade tydligen att publicera eländet. 
 
Nu tycker jag det är dags för en bra natt snart. Egentligen har vi väl haft bra nätter under helgen eftersom Elsie inte vaknade så mycket. Tror rent av att hon sov sig genom flera hela nätter. MEN då kom vi ju inte i säng förrän runt midnatt heller. Znark! Idag hade jag nog kunnat få sovmorgon om det inte vore för att Mice ringde och väckte mig 06:50. Vem tusan ringer till någon så tidigt på morgonen utan att vilja något särskilt?? :O Jag svarade inte men skadan var redan skedd. Jag hade lätt kunnat somna om för jag var så trött. Det var däremot inte Elsie som jagade upp mig. Malva den lillskruttan har precis vaknat och begärde lite barnprogram. Lat och trött som jag är så lät jag henne titta. Men jag ska strax slänga fram lite frukost och försöka planera dagen lite. 
 
Var hos psykologen igår och hon sa att jag borde gå till öppna förskolan då och då. Så det kaaanske blir en sväng dit idag. Men min motivation är verkligen låg så jag tvivlar på det. Går nog hellre ut på en promenad. 
 

 
 
 
Nervös:
Vid 15 ska vi kolla på en inrykt nedgången lägehet i Bäckagård. Det är mäklarens beskrivning av lägenheten. Visst låter det lovande? ;) :P 
 
Vi har dock även  blivit erbjudna att titta på en lägenhet här i vallås så jag jagar stackaren som bor där eftersom jag vill titta idag, senast i morgon (så vi kan jämföra lägenheterna med varandra). SEN har jag även hittat en lägenhet på bobytet här i vallås så nu jagar jag den stackaren också. Dock har den lägenheten legat ute flera gånger förut och jag har anmält intresse på den förut. Men nu gick jag ett steg längre och skickade ett sms också. 
 
För tillfället sover barnen och jag granskar karor på googlemaps. Överväger att åka extra tidigt eftersom jag aldrig kört ute i Bäckagård förut. Har bara åkt med Mattias så jag själv hittar ju inte alls där ute. Och Malva är inte en pålitlig kartläsare. 
 
Det blev förresten ingen öppnaförskola i morse. Jag drog med mig barnen ut på promenad istället. Malva fick till sin enorma förtjusning cykla. Så vi tog oss ner till änderna vid Vallåspölen. De blev dock fasligt besvikna för vi hade inte med oss något ätbart till dem eftersom vår destination bestämdes av Malva efter att vi begett oss ut. 
 


Lång helg

Helgen som gått har känts väldigt lång. :) Antar att det beror på att Mattias var ledig i fredags. På eftermiddagen åkte vi till Falkenberg och kom inte hem igen förrän runt 23-00 nån gång, minns inte riktigt. 
 
Sen på lördagen var vi till Oskarström för 40-årskalas.  Malva var rätt blyg först men sen for hon omkring som en projektil som vanligt. Kom hem runt tio halv elva eller nåt sånt. 
 
Och igår åkte vi till Oskarström igen. Mumsade tacos till lunch och passade på att träffa Kenneth, Hanna och Willgott innan de åkte hem till Göteborg igen. Det blev dock lite väl stressigt när vi kom hem. Vi var nämligen hemma 13:15. Och jag brukar ju åka till simningen vid 13:20 - 13:25. Men jag var tvungen att amma för Elsie var så trött, ledsen och snuttig. Så det blev en snabbamning på 4 minuter sen fick vi kasta oss in i bilen och köra till arenan. Elsie var ledsen först men väl framme var hon hur snäll som helst. Som vanligt. Efter simningen var hon dock helt slutkörd. Hann knappt lämna parkeringen så sov hon. Vaknade till när vi kom hem men somnade om efter lite snuttande och sen sov hon i tre timmar. För min del blev det inget vilande för jag var tvungen att köra igång med maten. 
 
I natt blev jag väckt fyra gånger (Elsie två gånger och Malva två gånger) så jag är verkligen inte pigg idag. Ska åka till vårdcentralen vid 11 för att träffa psykologen. Ni anar inte hur gärna jag vill ringa och ställa in det och lägga mig och sova istället. :( 
Sen efter mötet så ska jag hämta Malva på dagis och sen åker vi direkt till Falkenberg för att vara barnvakt en liten stund. Jag kommer nog inte ens hinna äta lunch. Får väl ta med mig en matlåda dit istället. Längtar tills ikväll när jag får gå och lägga mig. 

Ditt och datt och sånt där

Besöket hos spec. tandvården gick bra. Det var rent av mysigt att åka dit (så mysigt det nu kan vara i sjukhusmiljö). Men personalen var så trevlig. :) Besöket tog typ 5-10 min bara. Det var som de misstänkt: att det är nån sorts salivkörtel som blivit skadad. Den ska tas bort så jag ska dit igen i slutet av oktober så de kan skära ut den. Ibland har man otur och man måste göra om proceduren men oftast går det bra. Sen ska jag dit igen för återbesök i slutet av november. Detta ska ju äga rum i steril miljö så barnen får inte följa med då heller.. Hmmm..? 
 
Eftersom vi skulle kolla på en lägenhet idag (som blev inställt) så är Mattias hemma idag. Så nu försöker jag komma på hur mycket vi kan klämma in att hinna med idag. Jag lekte med tanken att åka till ikea men vi hoppar nog det. Har behov av en ny barnstol men behovet är inte tillräckligt stort för att det ska vara värt att åka så långt för att köpa den. Men vi ska nog åka iväg och besikta bilen i alla fall. Goodie. 
 
Igår sökte jag förresten ett jobb i Falkenberg. Hoppas verkligen att jag får det. Eller åtminstone går vidare för intervju. Inte för att verka skrytig eller så men det jobbet var perfekt för mig. Och jag är perfekt för det jobbet också. Så nu är det bara att hålla tummarna. :D Isf kan Mattias ställa in sig på en lååååång föräldraledighet. Dubbelt så lång som den han hade med Malva. 
 


Ändrade planer

Vi får inte titta på lägenheten i morgon. :S Den måste tydligen renoveras först (?). Jag och Mattias tror det handlar om någon liten renovering, typ tapetsering kanske. För titten är bara uppskjuten till nästa vecka nån gång. Det är rätt bra ändå. Det ger oss mer tid ifall vi blir erbjudna någon av lägenheterna här i vallås. Jag lever på hoppet. 
 
 


natt/kvällsfika

Sakta men säkert inser jag att kyckling är rätt så gott ändå. Idag överträffade jag mig själv med baconlindadkycklingfilé som var fylld med färskost. Goodie! Och kycklingen blev inte ens torr! Wohoo! Jag hade ju tänkt använta vår stektermometer till matlagningen för en gångsskull eftersom jag är rätt för att köttet ska vara rått så har jag en tendens att steka allt för länge. Men givetvis har det kommit in vatten hos batteriet så termometern eller batteriet är dött. Men men, lyckades rätt bra ändå om jag får säga det själv. 
 
Ikväll ska vi gosa ner oss framför teven och kika på the 100. Jag inväntar jobb, och har gjort det hela dagen. Det lär väl trilla in runt 23 eller nåt. Får lite ont i magen för jag blir stressad av att tänka på det. 
 
Jaja, den egentliga anledningen till mitt inlägg var att jag ville lägga ut ett foto som jag tog när månen gick bananas för nån vecka sen (tror jag det var?). 
 
 
Ja bilden är redigerad. Och nej, det stod inte copywright elasans.blogg.se på den. ;) 
Ångrar lite att jag inte släpade fram stativet, så jade bilderna inte blivit så skakiga. 
 
Rubriken är Mattias verk eftersom jag inte kunde komma på någon. Tack för det. (Y)
 

 

Onsdag

Hmm.. Nu har det trillat in två lägenheter till hos hfab. Dessa ligger i mitt kära vallås. En på samma gata som vi redan bor på. Och den är dessutom en direktlägenhet, en trea på bottenplan. Så vi får veta rätt snabbt om vi får erbjudande om den. Stort minus är att det är inflyttning 1 november. Men i min drömvärld kanske man kan gnälla till sig om att få flytta in senare (fast det tvivlar jag starkt på). Eller om vi kan få bli av med den här lägenhet megabega snabbt så vi inte skulle åka på dubbel hyra i tre månader, det vore verkligen otrevligt.
 
Den andra är en trea på andra våningen. Lika stor som den ute i Bäckagård. Än så länge ligger vi rätt bra till poängmässigt. Men det är många dagar kvar (12e är sista anmälningsdag). Vi brukar ju vanligtvis lyckas klänga kvar i kön några dagar och sen kastas vi ur den. Men men, jag håller tummarna. Den här lägenheten är dessutom närmare Malvas dagis. :)
 
Jaja, vi ska i alla fall titta på den i Bäckagård på fredag morgon efter mitt besök och tandläkaren vid sjukhuset. Börjar bli lite nervös. Troligtvis så är det väl bara en harmlös bitskada jag har i munnen, men jag har ändå fått fylla i en hälsodeklaration med varierande frågor. Vissa av frågorna är rätt standard som för vilket tandläkarbesök som helst, typ om man har nån sjukdom och äter nån medicin mm. Men vissa av frågorna är av en lite mer läskig karaktär. Men men som sagt. Det är nog bara en bitskada. *hoppas*
 
Idag är det jobb som står på menyn. Elsie är dock trött, hon sover fortfarande (??) så jag får väcka henne strax innan dagis så får hon käka när vi kommer hem igen. Jag håller tummarna för att hon somnar om igen snabbt så jag får jobba. Men hon borde vara rätt trött för hon gnällde upp oss 4 gånger i natt. :/
 
Jaja det var det. Nu ska jag organisera lite kläder och sånt där spännande. Åker mot dagis om en kvart. Goodie. 
 

 

Känslostorm

Haha ja jösses! 
Det har blivit rutin att jag går in på hfab:s hemsida och letar lägenhet varje dag. Men jämna mellanrum loggar jag även in då och då för att kolla poängsaldo osv. Fick en liten glädjechock när jag loggade in i morse och insåg att vi bliviterbjudna att komma och titta på en lägenhet. 
 
Det är en trea på 80kvm och den ligger ute i bäckagård. Tyvärr är den på andra våningen. 
 
Först blev jag förvånad. Sen överlycklig. Sen rädd och slutligen pessimistisk. Varför är den så billig (strax under 7000 i månaden) när den ligger i bäckagård?? Tjusiga väster brukar vara rätt dyrt ju.. Sen måste vi nog byta dagis på Malva isf. Och det är längre bort från centrum. Längre bort från Mattias jobb och längre bort från en motorvägspå/avfart.  Hmm. :/ Meeen vi ska åka och titta på den i alla fall.
 


Mondays...

Idag ringde de från sjukhuset. Jag har fått en tid till specialisttandläkaren. Läskigt. De erbjöd mig en tid redan på onsdag men de vill inte att jag ska ha med mig barnen dit. Lättare sagt än gjort. Så efter lite klurande lyckades vi lösa det genom att Mattias ska börja senare på fredag. Så på fredagmorgon ska jag dit och de ska kika på min blåsa eller vad det nu är. Jag tog mig även i kragen och kontaktade vårdcentralen ang. ett födelsemärke som inte beter sig om det borde. De hade dock ingen tid till mig utan jag fick order om att återkomma på onsdag så de kan ge mig en läkartid nästa vecka. Känner mig nästan hypokondrisk. Inom loppet av en vecka kommer jag träffa en specialisttandläkare, en psykolog och en allmänläkare (tror jag det är i alla fall). Så går det när man bara skjuter upp saker hela tiden. :/ 
 
Idag har vi haft det ganska lugnt. Höstförkylning nummer två är på ingång. Tror jag i alla fall. Elsie har nämligen sovit bort nästan hela dagen. Och hon brukar inte vilja sova så mycket på dagarna men idag har hon varit helt väck. 
 
Malva har fått fler mystiska utslag. De första två har försvunnit. Men i morse hade hon en hel drös på andra armen. Typ 5-6 stycken. Och de ser inte riktigt ut som de andra. Jag pratade med dagis om det och tydligen hade ett av de andra barnen haft något som påminde om detta. Och det hade hen fått från katten. Typ kattloppor eller nåt. Så det är ju inte omöjligt att Malva har något liknande eftersom vi också har en utekatt.
 
Förutom två trötta barn (Malva sov 3 timmar efter dagis, jag tvingade upp henne tillslut) så är jag själv inte på topp. Var ett tag sedan sist men idag fick jag en sån där konstig overklighetskänsla igen. Nästan om om jag druckigt alkohol och börjat tappa uppfattningen om omgivningen. Väldigt obehagligt. Trodde jag skulle svimma för jag kände mig så konstigt. Värst var det när jag körde bil. Usch! :( Och nej, jag hade inte glömt äta den här gången. 
 
Har lyckats klämma in lite jobb och hobbyjobb. Har läst lillsyrrans C-uppsats och varvat det med lite korrläsning. Jobbandet fortsätter nog under kvällen. Är lite nervöst att inte riktigt veta när jag måste bänka mig framför datorn. Men snart lugnar det ner sig igen. Och då börjar vi om inför julnumren. ;)
 
Blir föresten kanske ett återbesök till bendt i veckan. Jag dreglade (nästan) över en bil där som var för dyr. Men nu har de sänkt priset på den med nästan 10'000 kronor. Så vi tänkte åka dit och kika på den igen och kanske provköra. För om vi sen kan pruta ner priset lite och samtidigt få en vettig peng för vår egna bil (vilket jag tvivlar starkt på om vi ska sälja till en bilhandlare) så hamnar i alla fall "intressebilen" inom en rimlig summa. Eftersom jag är som jag är har jag dock läst på lite mer nu och börjat vela om den verkligen är så bra för oss ändå. Tänk om någon bara kunde bestämma åt en hur saker och ting ska vara. Att vara vuxen och fatta egna beslut har verkligen sina fördelar OCH nackdelar. I alla fall för en velpära som mig. Men men, vi ska som sagt kika på den igen i alla fall. 
 
Jaja det var det. Nu ska jag dubbelkolla att Elsie inte har nån feber. Totalt har hon varit vaken typ 3-4 timmar idag tror jag. Resterande tid har hon sovit. Trötta lilla Lillosten. 
 


Ovanlig helg

Den här helgen har visst varit lite annorlunda. I fredags åkte vi på en spontanvisit till svärisarna i Oskarström. Malva fick sova över där vilket resulterade i en låååång sovmorgon för oss (väl behövligt också med tanke på att vi kom i säng efter midnatt nån gång), tror vi sov till 8-8.30 nån gång. Härligt. Jag var såklart upp och ammade Elsie vid 7 men rätt lyxigt att jag fick somna om igen. 
 
Sen igår kom svärisarna hit och passade barnen så jag och Mattias kunde gå på bio. Vi såg The scorch trials. Den var lite värre än vad jag hade trott, rent läskigthetsmässigt. Men den var bra, och idag har ju hunnit smälta alla hemska "äckligheter" så nu känner jag mig ännu mera positiv. :)
 
 
 
Idag är det vår tur att vara barnvakt. Åt Leo och Elma medan Ida och Mice åker på mässa. Sen nångång under dagen ska vi åka ut till Flygstaden, eller in till stan, beror på vad kockan blir. Och köpa oss en ny brödrost. Finns det tid (vilket jag tvivlar starkt på) så ska vi även åka iväg och kika på lite bilar. Men jag tror som sagt inte att vi hinner det. Som vanligt är det även simning som står på menyn. Goodie. :)
 


Invigningsdags

Snart ska jag släpa med mig en sömnig Elsie ut till eurostop. Hehe, låter så himla långt när man skriver/säger det så men tar ju typ bara 10 minuter eller nåt att köra dit. Jag hoppas innerligt på sinnessjukt bra erbjudanden. Om inte får jag bege mig ut till något köpcentrum och hoppas att någon försäljare ska hoppa på mig och överösa mig med bra erbjudanden. Pronto! 
 
I övrigt är det jobb som står på menyn. Min dumma mail är smått defekt och tar inte emot meddelanden som den ska. Så jag hade fått feedback redan i onsdags men fick inte veta det förrän i natt (?). Så nu har jag fixat det och sen blir det mer finputs av texterna. SEN om det finns någon tid över ska jag väl städa lite också. Och bry mig om Elsie. Hon är dock trött idag så jag räknar kallt med (hoppas naivt dvs) att hon ska sova mycket idag. Om inte så prioriteras städningen bort. Idag får jag tyvärr erkänna att prioritets mässigt ligger Pölsan och jobbet jämnsides idag *skäms lite*. Tack och lov så ammar jag ju fortfarande (trodde aldrig jag skulle säga/skriva det), så jag kan ju amma framför datorn medan jag jobbar. Inte bekvämt och inte bra för jag brukar kunna få mjölkstockning av det. Men det är lite tidseffektivt i alla fall. 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag förbereda oss för utgång. Vi får väl se om jag jublar eller gråter. Eller muttrar. När jag kommer hem. ;)
 
 


Torsdagsplaner

Inatt drömde jag att jag drömde en mardröm. Märklig känsla. Jag drömde att jag var rädd för att jag hade drömt en mardröm och att saker i verkligheten påminde om mardrömmen. Weird. Tack och lov så minns jag inte så mycket av det hela. 
 
Idag hade jag velat jobba men har ingen feedback och inget att utgå ifrån (än) så istället blir det bus med en småtrött Elsie som av någon underlig anlednign sov dåligt i natt. :( Passar på att röja undan lite tvätt och att städa lite. Vi brukar vanligtvis göra det på helgen men det är rätt skönt att få det gjort precis innan helgen istället. På så vis slipper man ha så många "måsten" på helgen. Plus att det alltid är skönt att slippa överfulla tvättkorgar (ja, vi har ju två stycken). 
 
Igår blev Pölsan 6 månader. Sjukt hur fort det går. Hon sitter rätt bra nu. Det bara sa pang så kunde hon sitta själv. Förvisso bara kortare stunder, ibland vinglar hon så hon bara klarar ett par sekunder men ibland klarar hon uppemot 5 minuter. Duktiga Lillosten. :) 
 
Jag hade egentligen tänkt åka iväg och kika på bilar idag men jag har verkligen ingen motivation. Så jag tog en snabbkik i morse via datorn istället. Hittade en suv med viss potential (som står här i Vallås) men det blir nog inte den. Men men, ingen panik ännu. Vi har ju tid på oss. Kanske ska fokusera på att besiktiga den bilen vi har först och främst. 
 
Jaja det var det. Nu ska jag dammsuga eftersom Elsie envisas med att rulla omkring på golvet. 
 


RSS 2.0