Zzzzzsnark!

 
Jag har spenderat dagen med att sova. Tragiskt men sant. Gick upp strax efter 5 i morse när Tusse satte igång. Han börjar faktiskt gnälla senare och senare nu. Nåja, var uppe till halv 9 ungefär och sen kröp jag ner i sängen och sov till strax före 13. Haha, såååå skönt! Är dock rädd att jag ska ha ännu svårare för att somna än vanligt ikväll. Men den dagen/tiden den sorgen. Idag är ju sista sommarlovsdagen så då passar det väl med en maffig sovmorgon. :)
 
 


En dröm

 
I natt drömde jag att vi fick en liten pojke. Underligt nog så var jag inte medveten om förlossningen. Jag och en okänd kompis var ute och red i skogen. Jag red på en oerhört vacker, vit häst och naturen var helt fantastisk. När jag kom hem till huset i Fagerdal så var bebisen där. Mamma höll i honom och berättade för mig att vi fått en pojke. Jag tyckte inte det var det minsta underligt att jag missat min egen förlossning, det tyckte ingen annan heller. När jag skulle gå och lägga mig så slängde jag ihop två mjuka filtar på matrumsgolvet som bebisen skulle sova på. Själv skulle jag sova på en luftmadrass alldeles bredvid bebisen. Knas.
 

 

Det där med vita köksluckor..

 
Det gör mig vansinnig. Alltså verkligen VANSINNIG! :mad: 
 
Har skrubbat dem en mindre evighet nu eftersom de var så sjukt fläckiga. Man ska verkligen inte ha vita köksluckor. Och inte blir det bättre av att färgen släppt så de ser ännu mer skabbiga ut. :( Har skrubbat, skrubbat och skrubbat så nu ser det ju nästan normalt ut. Är bara ett skåp som envisas med att fortsätta se smutsigt ut så jag känner mig frestad att slänga ut det.
 
Nåde den som kommer hem till oss och skitar ner luckorna. Den personen kommer åka ut med huvudet före och sedan kommer jag ansöka om besöksförbud. Med undantag för mig själv. Och kanske även min kära sambo. :P
 
Känner mig också frestad att måla om dem men det känns som slöseri med tid och pengar. Kanske ska önska mig det i födelsedagspresent? Någon som målar om mina köksluckor.. Eller ännu hellre: någon som skrubbar och håller dem rena åt mig i ett helt år framöver. Synd bara att det är så länge tills jag fyller år för det vore den bästa presenten.  
 
 


Taktik

 
Wow, min taktik kanske fungerar.. Idag väcktes jag en halvtimme senare än vanligt av Tusse. Who knows, kanske kan bli lite ordning på hans dygnsrytm tillslut. I och för sig gör det inte mig något om han är vaken på nätterna/tidigt på morgonen. Så länge han är tyst. Vilket han inte riktigt har lust att vara än. Men även om han inte riktigt fattat mitt budskap än så tror jag att han i alla fall börjat misstänka det. Goodie. (Y)
 
 


Tablettdöden

 
Fick nyss ett samtal från barnmorskan gällande resultatet av blodprovet som jag tog "härom dagen". Härom dagen?! :bigeyes: det har liksom gått en vecka..?! 
 
Nåja, antar att mina värden inte var särskilt bra för läkaren ville höja min Levaxindos. Och inte så lite heller, dosen ska tripplas. TRIPPLAS!? Snacka om att slå på stort på direkten. Så numera ser min morgon ut enligt följande:
 
1 tablett 5 mg Folacin (folsyra)
2 tabletter á 1 mg Behepan (B12)
3 tabletter á 25 µg Levaxin
 
6 jävla tabletter. Innan jag ens får/kan käka frulle. :mad:
 
Och sen under resten av dagen är tanken att jag ska trycka i mig två multivitaminer samt två kalktabletter också. Fast det gör jag ytterst sällan, brukar som mest bli en av varje, och ibland inte ens det. Gruvar inför järnvärdets framtida nedgång för då kommer jag få börja knapra det också. Usch! Blä för tablettdöden! :(
 
 



Katten från helvetet 2

 
Grrr! Är vaken eftersom de förbaskade katterna vägrar låta oss sova. Varena jäkla morgon sätter Tusse igång. Mjaaauu..? Mjauuu.. MJAUUU! Jag blir tokig! Sprutade lite vatten på honom för att visa vad jag anser om att bli väckt strax efter 4 varje morgon. Han blev faktiskt tyst, i ungefär 5-10 minuter. Sen började han slåss med Maya och sen satte skrikandet igång igen. Så nu sitter jag här, beredd med vattensprutan och planerar att ge honom en kalldusch vid minsta lilla antydan till bråk eller ljud. Han måste verkligen lära sig att det inte är okej att väcka oss hur som helst, klarar han av att ligga inne och sova en hel dag så klarar han han fasen av att vara inne en hel natt också. Och ja ja, jag kan förstå att vissa kanske tycker det är elakt att köra med vattenbestraffning, men tro mig när jag säger att det är avsevärt lindrigare än vad jag egentligen vill göra med den förbannade katten!! :mad:
 
Så nu springer han omkring i lägenheten och skriker och jag rusar efter med vattensprutan. Är ju ingen mening att ens försöka sova. Huvudsaken är ju att man kära sambo får lite sömn för det är trots allt han som ska iväg och jobba hela dagen. Fast jag tvivlar på att han heller kan sova, jag är ju ungefär lika smidig som klösträdet som inte ens går att få ut genom dörren. 
 
Får köra hårdträning med katthelvetet den här veckan och hoppas att han får in i sin lilla skalle att han minsann kan vänta tills vi vaknat med att gå ut, och att om han rensar sin matskål (plus Mayas), så får han inte mer mat genom att väcka oss mitt i natten. Måste få någon ordning på det här nu innan skolan sätter igång.
 
 
 

Hormonbomb

 
Känner mig som en tickande hormonbomb ibland. Usch.
 
 
 
 
Dessutom har hormonerna (jag tror att det är dem i alla fall) börjat påverka min sömn. GRRR! :mad: jag drömmer så himla mycket konstigt om min kära sambo. Och alltid är det att han på ett eller annat vis är elak och gör en massa saker som man inte ska göra om man är i en sån här relation. Hmpf! Tror att dumheten får mig att blanda ihop honom med mitt ex, för väldigt mycket av det jag drömmer ligger nära min gamla verklighet, bara det att nu råkar ju min kära sambo vara alldeles underbar och snäll och inte alls sådär knasig som de andra. Men det är förvirrande att vakna upp på morgonen och vara skitförbannad på honom för något som min hjärna inbillat mig att han gjort. Sen inser jag såklart att det bara varit en dröm och då vill jag såklart inte skälla längre. Men det känns ändå skumt eftersom minnet av drömmen fortfarande hänger kvar i huvudet och retar gallfeber på mig. Inte okej helt enkelt, så jag hoppas dessa drömmar ger upp snart. Å andra sidan så lär ju den här graviditetsdumheten sitta i ett tag till. Tydligen kan man bli lite korkad när man är gravid. Eller korkad är egentligen fel ord, men man kan bli trögare än normalt. Jag blev i och för sig lättad när barnmorskan berättade om det för mig igår eftersom jag börjar oroa mig för att jag är på väg att bli dum på riktigt. Men samtidigt så känns det inte okej att bli alltmer trög inför skolstarten för jag kan se vad som hägrar den kommande månaden, det är min ärkefiende vetenskapsfilosofin, och nu när jag går omkring och är extra dum och trög så kan jag ju bara säga bye bye till det betyget. 
 
 


Resultat

 
Mötet med bm idag gick bra. Blodtrycket var bra, likaså blodsockret trots att jag ganska nyligen ätit, men hon ville att jag ska komma in igen för att ta ett värde på fastande mage så de har något att jämföra med. Men det var visst ingen brådska med det så jag ska tillbaka om två veckor igen för att kolla blodsocker, blodtryck samt lyssna på lill*ns hjärta. :) Idag höll även läkaren på att kika på mitt provsvar från när de tog blod för att kolla sköldkörteln förra veckan, dock var läkaren upptagen när jag var där så de skulle höra av sig ang. provsvaren och om dosen behöver justeras något. 
 
Det var det. Nu ska jag mysa ner mig i soffan bredvid sambon. :)
 
 


Sviktande motivation

 
Min motivation har sviktat en del de senaste dagarna. Känns inte som om jag har något att skriva om och om jag har det så är jag för lat för att ta mig tid till det. 
 
Nåja, om ca en timme bär det av till mvc för att träffa barnmorskan. Vet inte exakt vad det är för möte, det enda jag med säkerhet vet är att vi ska kolla blodsockret. Jag kommer ha lite tätare blodsockerkontroller än normalt eftersom operationen gör att det inte går att göra en glykosbelastning på mig, jag skulle kunna bli jättesjuk av det. Men men, några stick i fingret gör inte mig något, det är ju för att hålla utkik efter graviditetsdiabetes. Vet inte riktigt om det kommer hända något mer på mötet så det återstår att se. 
 
Det är väl ungefär vad jag hade att dela med mig av just nu. Resten av dagen ska jag ägna åt lite tvätt samt slappa i soffan och tycka synd om mig själv. Har haft ont i magen sen igår och det tycks inte vilja gå över. :(
 


Livets mystiska ironi, och exorcisten

 
Försöker fördriva lite tid. Ska på labb hos mvc vid 8:30 för att kolla sköldkörteln. Men det är ju länge tills dess, och har ingen lust att somna om. Sov ändå bara dåligt i natt, och det tog hundra år att somna. Kan inte begripa varför jag ska tänka så mycket när det är dags att sova. Som igår till exempel, av någon underlig anledning började jag tänka på exorcisten och blev rent av löjligt mörkrädd. Fast det kändes ju inte löjligt just då såklart. VARFÖR ens tänka på något som gör mig mörkrädd?! Särskilt när det är becksvart och jag försöker slappna av och sova. Antar att det är en del av livets mystiska ironi som omger oss hela tiden. 
 
 
Nåja, efter besöket hos mvc så ska jag pallra mig till Falkenberg. Blev häromdagen tillfrågad vad jag hade för mig idag och trodde lite glatt (och naivt) att vi faktiskt skulle hitta på något. Men så var givetvis inte fallet. Utan tanken är att de andra ska hitta på något medan jag är hund och barnvakt. Känns lite som den gången alla åkte utomlands och jag fick stanna kvar i Sverige för att vara hund och kattvakt. Lite surt egentligen, men återigen, livets mystiska (och konstanta) ironi.
 
Börjar för övrigt känna att skolan närmar sig. Drömde om den i natt. Drömde att vi hade en inledande föreläsning samt att det var dags för lunch, misstänker att jag var hungrig för portionerna vi fick var enorma. Det var liksom inte fat vi åt på utan stora diskbrickor som brukar finnas i skolkök och på restauranger och sånt. Som sagt, hungrig. 
 
 


Min onsdag

 
Vicotory! Har slutligen fått tag på Aleris. En av kirurgerna där ringde mig för en stund sedan. Dock blev jag inte ett dugg klokare. Eller, på sätt och vis så har jag väl möjligheten att bli klokare, men som den skeptiker jag är så har jag lite svårt att ta till mig och tro på vad han sa. Det lät helt enkelt för bra för att vara sant. Jag tror nästan att han trodde att jag var en sån där orolig hormonstinn person som bara är allmänt orolig och rädd och han kanske kände ett behov av att lugna mig. Ironiskt nog är jag inte ett dugg orolig över det som jag tog upp med honom. Jag vill bara veta så att jag har lite koll på vad jag kan förvänta mig. Men kirurgen var så lugnande och allt lät ju så himla bra och normalt. Antar att det är det jag har svårt att tro på. Situationen är trots allt INTE normal. Det är INTE normalt att kapa bort större delen av magsäcken och koppla om tarmarna för att försämra näringsupptaget och dessutom bli gravid i samma veva. INTE normalt helt enkelt. Så när inte det fungerar normalt, hur kan då något annat göra det?? Å andra sidan kanske de menar att med tanke på omständigheterna så fungerar saker och ting normalt. Men det är ju inte det jag vill veta heller. Normalt eller inte, det skiter jag i, jag vill bara veta hur det fungerar. Men men. Ska ta upp det hela med barnmorskan med, om hon säger samma sak så får jag väl helt enkelt lita på dem. Deras kompetens på området är ju trots allt avsevärt bättre än min.
 
I övrigt så händer det inte mycket. Har nyss bokat två tider på gymmet, en på fredag och en på lördag om jag inte minns fel. Jag funderar även på att dra igång en häxjakt på tandvården eftersom de inte hört av sig sedan jag ringde dem för 2½ vecka sedan. Misstänker att de glömt bort mig. Så så är det, det är min onsdag det. 
 

 

Ljusets hastighet

 
Bläääähe! Middagen idag bestod av en äcklig soppa. Så jag misstänkte att jag skulle behöva äta igen så småningom. Med det sagt kan jag meddela att jag ställde mig och stekte korv och kokade mos vid typ 20-21 tiden ikväll. :bigeyes:
 
Nu är jag svinmätt på snudd till illamående. Är övertygad om att jag åt på tok för fort eftersom min puls steg upp i ljusets hastighet. Nästan. Den har lugnat ner sig lite nu så om en liten stund kanske jag rent av kan gå och lägga mig. Försöker samla mod inför att fösa över min kära sambo till andra sidan av sängen så jag kan smygläsa lite. Har ju bara lampa på ena sidan. Är dock rädd för att råka väcka honom så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det än. Kanske kan sätta mig på kanten och puffa lite diskret på honom, ibland flyttar han ju faktiskt på sig. Och ibland sliter han åt sig allt täcke, som någon sorts kompensation tror jag. Återstår att se vad som händer ikväll.
 

 
 
 
 
 

Dissad Dessutom

 
Hmpf, känner mig dissad. Har försökt nå Aleris men det är visst ingen där som vill prata med mig. :mad: De kan ju omöjligt fortfarande ha semesterstängt. De var ju borta på semester när jag var på förlossningen och fick dropp och det är snart en månad sen. Dessutom är väl inte alla lediga prick samtidigt?! Nåja, ska försöka ringa dem i morgon igen för att fråga lite saker kring amning, tror inte jag kommer kunna göra det p.g.a min näringsbrist men jag kan ju inte gå på vad jag själv tror utan måste ta upp det med kirurgerna så klart. Dessutom tänkte jag att de skulle få hänvisa mig till lite intressant forskning kring gbp-opererade och gravida, det är helt enkelt dags att öka på mina kunskaper hade jag tänkt. Hade velat hinna kolla upp lite saker tills jag ska träffa barnmorskan på måndag så kan jag ju ta upp sakerna med henne då. Dessutom är det bra att ha lite mer information i bagaget tills skolan börjar för jag måste verkligen planera in ett möte med programansvarig då för att få klarhet i huruvida jag borde skriva c-uppsatsen eller ej. Jag håller fortfarande tummarna för att jag kan skriva uppsatsen, vill verkligen göra det men det är ju tveksamt om tiden räcker till. :S
 
Tror för övrigt att ett av mina favoritord är "dessutom". Insåg nyss att jag använder det ganska ofta. Så går det när man gått hemma en hel sommar och sakta men säkert tappat både ordförråd och intelligens. :( Tur skolan börjar snart. Känner mig dock smått skräckslagen inför första kursen som, i likhet med första året, bland annat kommer handla en del om vetenskapsfilosofi inom samhällsvetenskapen, gick ju inte så bra för mig förra gången. Efter 2-3 IG så känner man sig inte så morsk även om jag klarade kursen på sista kompletteringen istället för att behöva göra om hela skiten ett år senare. 
 
 
 

Viktigt

 
Känns som om jag glömt något viktigt. Sjukt frustrerande. :question: Men samtidigt så kan det ju inte vara så överdrivet viktigt eftersom jag nästan aldrig har något viktigt jag måste göra. Inte nu medan jag har sommarlov i alla fall. På torsdag ska jag till mvc för att kolla värdet för sköldkörteln så det kan ju knappast vara det. Jag hoppas innerligt att värdet är normalt nu så jag slipper trappa upp medicinen. Ska ju redan äta så himla många tabletter och flera av dem får inte ens tas tillsammans så man måste göra ett schema för att de inte ska störa ut varandra. :bigeyes:  Dessutom ska jag ta mig i kragen och börja med kalktabletterna igen. Jag har fuskat med vitaminerna, men det är inte ens i närheten av hur dålig jag varit på att ta kalken. Inte okej, så nu är det skärpning som gäller. 
 
 


Bloggpaus

Ja, jag känner att det är dags för en bloggpaus. Med bloggpaus menar jag nu inte en paus från bloggen utan en paus från städningen så jag kan skriva ett inlägg. Samt hämta andan lite. Även om hostan snart är ett minne blott så har jag nog inte repat mig helt ännu för jag blir helt slut för ingenting. Men tänkte att det kunde vara skönt för älsklingen att få komma hem till en smått stökig men åtminstånde ren lägenhet. Han fyller ju trots allt år idag. :)
 
Kalaset hade vi i lördags. Något som troligtvis märkts på bloggen också för jag har visst varit en smula frånvarande. Det tar tid att repa sig. Hehe :P Nä men det var riktigt trevligt. Blev dock en lång dag så både jag och älsklingen var helt slut när vi kom hem. Men det var trevligt och han var nöjd, vilket är huvudsaken ju. :) 
 
På söndagen åkte vi till en av Mattias kompisar för att käka lunch. Vi fick en hel del smörgåstårta över så då fick det bli det till lunch. Efteråt svängde vi även inom några andra av hans släktingar som bor i närheten för att bjussa på smörgåstårta, så vi blev kvitt den och slapp slänga något. :) Inser nu när jag sitter och skriver om det att jag glömde fota tårtorna när vi var klara med dem. Lite snopet. :S 
 
Nåja, det var väl vad jag hade att komma med för tillfället. Dags att ta mig i kragen igen för tvättmaskinen kommer snart skrika på mig. Sen tänker jag banne mig dricka isvatten och ligga i sängen en stund. Har haft ont i magen sen igåreftermiddag. Trodde att det berodde på att jag drack lite fanta på kalaset, får ont i magen av dricka ibland, men det brukar vanligtvis inte hålla i sig såhär länge så det kanske är något annat. :(
 
 


En besvikelse och en tårta

 
Igår blev jag sjukt besviken. De har nämligen tjatat på 6an om att det är säsongstart för Once upon a time. Givetvis utgick jag från att det var säsong 2 som började. Jag och älsk hade laddat upp inför avsnittet genom att se sista avsnittet av säsong 1. Men tji fick vi. Vi har ju följt USAs hastighet i serien och inte Sveriges. Och det har visst bara varit uppehåll i Sverige, som bara kommit halvvägs genom serien eller nåt. Buhuu! :( Snacka om enorm besvikelse för jag hade verkligen enorma förväntningar, haha. Så det kan gå. :bigeyes: Men det var i alla fall en bra sak, avsnittet som sändes igår var nämligen ett av mina fravoritavsnitt eftersom det handlar så mycket om en av mina favoritkaraktärer. Kan hända han är en smula ond och oerhört självisk, men han är ändå min favorit. :)
 
 
 
 
 
 
 
Tror jag är lite hemligt kär i honom, haha xD 
 

 
Nåja, det var ju bara halva rubriken. Den andra halvan syftar till en smörgåstårta. Vi ska ju ha kalas för älsklingen i morgon som fyller 25 om tre dagar. Vi blir ett gäng så det kommer troligtvis behövas två tårtor. Har just gjort färdigt den stora tårtan. Tog förvånansvärt nog inte så lång tid. Bara två timmar den här gången. :thumbup: Det börjar dock bli en smula fullt i kylskåpet. 
 
 
Nu är ju inte tårtan helt klar än, allt jox som ska vara på toppen och runt om lägger vi dit i morgon så det håller sig riktigt fräscht. :)
 
Det som återstår nu är att försöka återställa köket till sin forna glans och sluta oroa mig över att tårtan kanske blir för trorr. Tårta nummer två väntar jag med tills älsklingen kommer hem. 
 
 

 

Utrensning

Har roat mig under kvällen med att rensa i en låda. Jag har en tendens att spara på så mycket skräp så nu var det dags att starta rensa lite. Nåja, hur som helst så snubblade jag över ett papper är jag skrivit ner en bit ur en konversation som jag hade med systeryster Ida för ganska länge sedan. 
 
 
Personligen tyckte jag det var fasligt roligt så jag tänkte att jag delar med mig av det:
 
Jag: Jag tänkte på Ikeas Ingvar Kamprad...
 
Ida: Heter han också Göran?
 
Jag: Ehe, han heter Ingvar Kamprad..?
 
 


Too soon

 
Hmmm, var nog lite för tidigt för att ge sig ut på cykeln. Även om jag bara cyklade till affären. Det är nedförsbacke nästan hela vägen till ica men ändå återuppstod hostan från helvetet. :( Tyckte synd om de andra som stod i kassan och väntade medan jag stod där och lät som om jag höll på att kvävas. De lär ju ha blivit måttligt äcklade. För att inte tala om livrädda för att jag möjligtvis smittat dem med något livshotande. :bigeyes:
 
Nåja, överlevde i alla fall hemvägen också så nu sitter jag här och hostar och ångrar att jag cyklade till ica. Blääeh :( 
 
Gjorde dessutom en hemsk upptäckt. Jag har ju ett gäng plastpåsar på min cykel för att sadeln har en tendens att suga upp vatten. En av plastpåsarna som jag en gång i tiden rivit sönder hade formats som en liten skål under sadeln och när jag började granska den så upptäckte jag att det låg något i den (förutom vatten alltså). Först trodde jag att det var en humla eller en fluga eller nåt som lyckats hamna där inne och sedan drunkat. Men när jag (icke särskilt framgångsrikt) försökte riva sönder påsen för att ta bort den så fick jag möjlighet att granska "varelsen" lite tydligare och då såg den snarare ut som en liten fisk..??? Så nu börjar jag tro att det kanske är ett litet grodyngel som bott (och dött) där. Usch vad hemskt! Inte för att jag för något i världen kan begripa hur i allsin dar ett grodyngel skulle kunna hamna under min cykelsadel?! Och dessutom leva så pass länge så det utvecklas till det stadiet och sedan bara dör?? Kände mig smått äcklad av upptäckten så jag har inte granskat den ytterligare sedan jag kom hem. Ska väl samla mod och göra det någon dag. Hoppas verkligen att det är en fluga och inte ett grodyngel. Kommer få sjukt dåligt samvete om det är ett litet grodyngel. Och ja, jag är medveten om att det kanske är en smula elakt och partiskt av mig att hoppas att det är en fluga och inte ett grodyngel. MEN grodyngel är INTE äckliga, och dessutom finns det betydligt fler flugor än grodyngel. Faktum är att jag skulle nog kunna tänka mig att ha ett litet akvarium/terarium med grodyngel. Är roligt att följa utvecklingen på dem. Dessutom är minigrodor sjukt söta, tror det är en barndomsgrej. 
 

 

En vanlig morgon

Host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host HOST.. 
 
Följt av tanken: aaah, nu tror jag det lugnat ner sig. 
 
Följt av händelsen:
 
HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST HOST
 
 
 
 
Kan inte påstå att jag tycker om det särskilt mycket.
2012-08-13 @ 09:27:20 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilbevis

 
Jag tänkte det var dags att ge er bevis på att jag faktiskt var med och drejade förut. Är ganska länge sen jag skrev om det (inlägget hittar ni här) men nu är det i alla fall dags för bevis. Den ena skålen har vi (som ni ser) invigt som godisskål. Vet dock inte riktigt vad jag ska ha den andra till än, men dess syfte uppenbarar sig säkert så småningom. Om inte så kan jag ju alltid snegla på den ibland och känna mig lite nöjd. :)
 
 
 
 
 
 
Som ni kan se så är inte skålarna särskilt stora. Man kunde dock få ännu mer lera att jobba med och då hade man ju kunnat göra större grejer. Men som fullkomlig nybörjare kändes det säkrare att hålla sig ifrån några större projekt. Men roligt var det i alla fall. :thumbup:
 

 
2012-08-12 @ 20:19:35 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glömsk

 
Jösses, glömde jag blogga igår? Det var värst! :bigeyes:
 
Nåja, gårdagen spenderades delvis hemma, delvis på marknad i Sjönevad och delvis (mestadels) i Hylte där det var grillning hos en vän till Mattias. Blev även en del kortspel framåt kvällskvisten. Jag kände ju inte direkt någon förutom Mattias och han vi var hemma hos men det var trevligt ändå. :)
 
Idag tänker jag strosa runt utan byxor och dricka oboy, utmärkt. :thumbup: Sen blir det ett experiment ikväll. Vi ska nämligen äta hemgjord pizza idag. Ska bli spännande att se om jag kan äta det. Känner mig smått skeptisk till degen men jag har ju klarat av att äta ljust bröd flera gånger innan så vem vet, det kanske går bra. :) 
 
Nåja, nu kallar oboyen på mig. 
 
TjIillevippen ^^
 
 

2012-08-12 @ 09:46:18 Permalink Allt möjligt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hosta och skötbord

 
Blääääähe! Hostar så in i bomben mycket nu att jag får ont i magen av det. :(
 
Ikväll ska vi i alla fall iväg och titta på, samt troligtvis köpa, ett skötbord. Har hittat ett som är ganska prisnedsatt och finns i Kungsbacka så det är ju nice att vi inte behöver slösa en massa pengar på ett nytt. Dock så kommer vi behöva köpa en ny dyna, men det kan man ju hitta billigt på typ Gekås eller Ikea eller nåt. Börjar få en enorm shoppinglist till Gekås för övrigt. Känns nästan lite gruvsamt. :bigeyes: Men den shoppingturen skjuts upp till skolan har börjat för då börjar ju csn rulla in igen. Måste bara se till att köpa min
jobbiga kurslitteratur först. 
 
Ungefär såhär ser skötbordet ut.
 
 
Fast vi kommer som sagt att inte ha någon dyna. Vi vet ju inte än om det passar vårt badkar men det ska passa alla badkar som är av "standardmodell" vad nu det betyder. Men med tanke på att vi bor i en hyrslägenhet så lär det ju vara ett ganska vanligt badkar vi har här. Hoppas jag i alla fall.
 

 
 
 
 
 
2012-08-10 @ 10:36:43 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjärinrökta korvar

 
Nu när jag börjar bli frisk har jag sakta men säkert insett att det faktiskt har sina fördelar att vara sjuk. Mitt smaksinne har inte återvänt helt så det saknar jag lite. Men däremot så har luktsinnet återvänt med full kraft. Det saknar jag inte. Det började komma tillbaka redan igår. Kylskåpet luktar återigen som döden och jag blir då och då illamående av att vistas i köket. 
 
På tal om luktsinne, igår hamnade min stackars sambo nästan i bråk på grund av mig. :( Vi stod i kön på ica och väntade på vår tur, då kom det någon snubbe och ställde sig bakom oss och han stänk värre än döden! Han luktade typ blöt cigarett. Det var så hemskt och eftersom jag har ledsnat på alla stinkande rökare så beklagade jag mig till älsklingen att det stank cigarettrök och att det gjorde mig illamående. Jag brukar försöka hålla en bit av tröjan/jackan eller något för näsan och andas genom den, oftast hjälper det inte men det kanske dämpar. Men igår fungerade det inte så Mattias sa att jag inte behövde vänta med honom inne i affären eftersom lukten fick mig att må dåligt. Så jag vandrade ut därifrån snabbare än kvickt och då tog tydligen den andra snubben illa upp (personligen anser jag att han borde gjort det också). Han frågade i alla fall Mattias varför jag gick ut och ärlig som han är så upplyste han honom om att jag inte klarade av cigarettstanken. Snubben blev då sur och sade troligtvis vad han ansåg om den saken, för hans cigarett var ju inte ens tänd, han hade "släckt den innan han gick in i affären och gick ju nu bara runt med den i handen" (???????????).  Hmpf, som om det tar bort lukten av döden liksom. Nåja, min kära älskling stod på sig och ansåg att tänd eller inte så stank det fortfarande fruktansvärt. Då blev sagda "snubbe" skitarg och var på väg att börja bråka på allvar. Kassörskan eller vem det nu var sa åt dem att lugna ner sig. Stackars älsk :(
 
Men något jag retar mig på är att rökare tror att lukten försvinner bara för att cigaretten är släckt?! De kan väl ändå inte på fullaste allvar vara så dumma?! :question: Bara för att de själva är tjärinrökta korvar så betyder ju inte det att alla andra är det. Om de vill suga i sig gifter och stinka skit så får de väl göra det. Men då kan de vara så säkra på att folk går undan också! Samma sak gäller så klart för människor som badat i några liter parfym. 
 
 

2012-08-09 @ 10:36:00 Permalink Allt möjligt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ultraljudet

 
Hmm, syns att vi gått ut med detta på facebook, min besöksstatistik steg drastiskt idag. :P 
 
 
 
 
 Bebisen mår bra och sprattlade hejvilt. Moderkakan ligger i framvägg vilket troligtvis är anledningen till att jag inte känt något än, men det kommer jag göra så småningom men som det är nu så dämpar den sparkar och sådant. Vi fick se hur lill*n drack fostervatten, det såg riktigt roligt ut. :)
 
Vid ett tillfälle hade barnmorskan svårt att hitta lillhjärnan, dels för att det var lite suddigt, blir ju så när man är en tjockis som jag, och dels för att bebisen inte alls ville visa upp sin lillhjärna. Men efter en liten stund (och efter att jag "ruskat" om magen med en mini-workout på britsen) så ändrade lill*n läge och då fick hon slutligen syn på den. Nice, annars hade ju situationen känts en smula jobbig.
 
 
 
 
Innan besöket var jag nästan mer nervös inför mötet med barnmorskan än inför själva ultraljudet. Min första barnmorska har nu semester och sen kommer hon gå i pension så jag hade bara fått veta att barnmorskan som skulle göra ultraljudet på mig också var den barnmorska som skulle ha hand om mig under resten av graviditeten. Oron var dock helt obefogad. Barnmorskan var snäll och trevlig och jag tror jag kommer trivas med henne. :thumbup:
 
Jag trodde dock att jag skulle känna mig mer övertygad om könet efter ultraljudet, det blev jag dock inte. Så jag tror fortfarande på tjej samtidigt som jag uttrycker/råkar tänka kille. Ibland är jag en riktigt knasboll. :)
 

2012-08-08 @ 20:04:34 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hermafrodit

 
Ja, jag har nu konstaterat att bebisen troligtvis är hermafrodit. Det gör inte mig så mycket, så länge hjärna och sånt sitter där de ska och fungerar som de borde. Men något annat kan den ju inte vara.
 
När Ida skulle ha Leo så var jag verkligen bombsäker på att det var en pojke, jag tvivlade inte en enda gång. Men nu när det gäller mig själv så är jag betydligt mer osäker. Jag känner mig lite mer övertygad om att det är en tjej (notera: LITE). Men även om jag tror att det är en flicka så kommer jag på mig själv med att hela tiden tänka "han" eller tänka om/kring bebisen i manligt genus. Det gör mig naturligtvis en aningen förvirrad och nu har jag därför dragit slutsatsen att vi får en liten hermafrodit. Punkt. 
 
 

2012-08-08 @ 11:15:50 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Host, nys och snörvel

 
Japp, jag har hittills spenderat dagen med att hosta, nysa och snörvla (fast jag känner mig tveksam till om "snörvla" verkligen klassas som ett ord). 
 
Blev inte mycket sömn i natt heller. :( Sov som bäst mellan 5 och 8, vaknade bara någon enstaka gång då. Goodie. I övrigt ska dagen spenderas inomhus, kämpar med tvätten. Känns som ett plus att ha rena kläder inför i morgon när vi ska iväg på ultraljud. Ska se om jag kan ta mig iväg till ica en snabbis när älsklingen kommer hem från jobbet. Ska hämta ut ett paket men jag är lite osäker på hur stort det är så jag har ingen lust att ta det på cykeln. Dessutom tror jag inte ens jag skulle orka cykla till affären. Igår dukade jag ju nästan under när jag gick en vända fram och tillbaka till bilen för att jag hade glömt plånboken. Dåligt. :bigeyes:
 
Nåja, snart ropar väl tvättmaskinen på mig, det innebär alldeles lagom mycket action, utmärkt. 
 

 
 
2012-08-07 @ 11:22:44 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smisk

 
Fy faaaaan! Jag hade gärna sovit nu. Tack! ;( Hostar så illa att jag väcker min stackars sambo. :( Och vaknade dessutom tre gånger INNAN midnatt. TRE GÅNGER! Sen har jag tappat räkningen på hur många gånger jag vaknade efter midnatt. Tror jag sover ungefär 5-10 minuter åt gången. Om det nu räknas som sömn. Är seriöst less på detta. Vem det än var som smittade mig så förtjänar personen uppenbarligen hel del med smisk. Det kommer dröja länge innan jag sätter mig på ett tåg igen efter det här i alla fall! :mad:
 
 

2012-08-07 @ 03:22:44 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Repa mod

 
Zzzzz... Jag försöker samla mod för att bege mig till affären, modet lyser dock med sin frånvaro för jag har börjat må illa. Har spenderat minst 4 timmar i soffan idag med att bara ligga och stirra upp i taket. Och tycka synd om mig själv, så klart. Men nu är det dags att göra ett ryck. Måste nämligen investera i någon sorts middag, nämligen sallad och creme fraiche.
 
Jaja, det blir kanske något mer till också.
 
 
 

 
 
2012-08-06 @ 14:27:15 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dödeeeen!!

 
Blääh vad jag mår uselt Hostan har kommit för att stanna så halsen/munnen smakar nu misstänksamt mycket av järn, och under natten blev jag även blivit täppt i näsan. Dessutom har det börjat göra misstänksamt ont i olika leder..? :( 
 
Blev därmed inte mycket sömn i natt, somnade vid 22 tror jag, men vaknade igen strax före midnatt och sen låg jag vaken i tre timmar. För att sedan avslutningsvis köra en "vakna - somna, vakna - somna, vakna - somna". USCH! Och huvudet känns som om någon använt det som en trumma. ;(
 
Jaja, det här är verkligen en gnälligt inlägg. Men jag mår skitdåligt och tycker väldigt synd om mig själv. Det enda jag vill ha är te, och det får jag inte ens dricka. :mad: 
 
Ett plus är dock att även om jag hade en liten temphöjning så har jag i alla fall ingen feber. Än. 
 
Och ja, med tanke på att jag bor i Halland så kanske man kan tycka att jag borde skriva om något mer spännande än min förkylning. Som jordbävningen till exempel. Men det skiter jag fullständigt i. 
 

2012-08-06 @ 08:29:57 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En lördagskväll med vampyrer

 
 Woop woop! Hann slänga i mig en macka i morse innan illamåendet kickade igång så nu känner jag mig nästan normal. :thumbup:
 
Igårkvälls bestämde jag och min kära sambo oss lite spontant för att gå på bio. Vi kikade på Abraham Lincoln - Vampire Hunter. Efter 5-10 minuter in i filmen började jag undra vad jag gett mig in på för då hade jag redan fått hjärtat i halsgropen två gånger. Är länge sedan jag hoppade till så förbaskat för en film. Haha, vilket var lite förvånande för filmen är ju knappast klassad som en rysare eller skräckis. Jag skulle snarare se det som action, eller möjligtvis som thrillerliknande, men inte rysare. Men men, min lilla hjärna var oförskämd och struntade fullständigt i det så jag hoppade till rejält några gånger, särskilt i början av filmen, sen blev man van händelseförloppen och de fula vampyrerna.
 
 
 
 Trots månhoppen tyckte jag att filmen var riktigt bra, jag blev som sagt lite van händelseförloppen men det gjorde inte så mycket för filmen bjussade även på lite överraskningar. Skaparna har för övrigt lekt med fakta och fiktion på ett väldigt bra sätt. Och jag tyckte dessutom att det var vansinnigt lustigt att sydsidan i inbördeskriget var extra onda eftersom hela sydsidan utmålades som monster, dvs vampyrerna. Hehe. Det är en ganska intressant vinkling med tanke på att sydsidan också var den sida som var för slaveri, så då kan man ju dra en parallell mellan folk som är för slaveri samt monster. Det är i alla fall det som filmskaparna gjort, och ja, jag gillar den idén. :thumbup:
 
 
Nåja, nu är det slut på det roliga, måste proppa i mig Levaxin, Folvidon och Behepan innan jag får göra något mer. Kanske dags att återuppta kampen med vitaminerna också, tror det är en hela vecka sedan jag åt en vitamintablett, fy på mig. :S
 

 
 
 
 
 
 
2012-08-05 @ 10:14:08 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Droppen

 
Näeh nu har jag fått nog av det här!! :mad: Från och med i morgon ska det finnas något ätbart i sovrummet så jag kan käka något innan jag kliver upp på morgonen. Är så förbaskat less på att inleda dagarna med att må illa och ha ett moln av kräkreflexer hängandes över mig. Inte okej! :( 
 
På tal om spya och bebisar och sånt... Nu är det bara 4 dagar kvar till ultraljudet. Spännande. :) Jag har på något underligt vis lyckats inbilla mig att mitt illamående kommer försvinna efter ultraljudet..? Haha, lär ju bli sjukt besviken om det inte gör det, men men, hoppet är ju det sista som dör sägs det..
 
 
 

 
 
2012-08-04 @ 09:49:09 Permalink Allt möjligt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Oboy

 
Note to self:
 
Även om blaskig oboy* är förvånansvärt gott och lätt att dricka trots op så ska jag INTE dricka ett helt glas inom loppet av 20 minuter. Det är på tok för mycket. Kände mig lättad att jag lyckades få i mig 3 dl mjölk, vätska som vätska liksom. Men det blev lite för mycket så nu mår jag illa igen. :(
 
* Det var ganska utspädd oboy eftersom jag är lite halvrädd sockerhalten som är i oboy. 
 
 
 


2012-08-03 @ 10:27:47 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inledning och cigaretter

 
Hmpf. Sämre inledning på dagen får man ju leta efter. Hade pallrat mig ur sängen strax före 9. Hann inte mer än gå in i köket så började jag kräkas och fick fortsätta "roa" mig med det i 10 minuter. Inte alls uppskattat. :thumbdown: Fattar inte ens vart det kom ifrån?! Jag trodde illamåendet skulle börja gå över nu.. :(
 
 
Nåja, idag bär det återigen av till Falkenberg. Trodde att gårdagen var sista dagen jag skulle vara barnvakt med tji fick jag. Idag är däremot sista dagen. Goodie. Inte för att Leo inte är underhållande sällskap, han kan vara riktigt rolig att umgås med. Men det är ärligt talat inte så kul att pendla fram och tillbaka och trängas på tåg med stinkande människor. Usch! 
 
 
 
 
 
Jag kan inte för något i världen förstå varför normalt funtade människor fortfarande röker? Dessutom tycks rökare vara både slarviga och egoistiska. Alltså visst finns det säkert personer som frångår profilen lite, men att röka offentligt bland andra människor ÄR egoistiskt, spelar ingen roll om man är snäll i övrigt, man sprider fortfarande en massa gifter. Dessutom tycks det alltid ligga cigarettfimpar på marken: har de inte lärt sig vad en soptunna är till för? :question:
 
 
 
 

2012-08-03 @ 09:28:40 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pricken

 
Hmpf. Det är verkligen vansinnigt irriterande när man försöker nå folk och ingen svarar i telefonen. Har försökt ringa både Ida och Mice för att höra om de klurat ut vad det är för utslag Leo fått i ansiktet. Han hade inga igår, men idag hade han plötsligt utslag och han fick fler under dagen, och JAG har ingen lust att smittas av någon underlig bacill. Särskilt som vaccin inte tycks bita särskilt bra på mig.. :bigeyes: Oddsen för att han faktiskt ska ha röda hund är sakert små. Men om det så finns den minsta lilla risk att det är det han har så tänker då jag minsann inte vara barnvakt mer. Å andra sidan så skulle ju skadan redan vara skedd eftersom inkubationstiden är typ två veckor och han har haft gott om tid på sig att smitta ner mig. Och bebisen med för den delen, det är ju den som tar stryk om jag blir sjuk. Inte okej. 
 
Nåja. förutom mystiska utslag så har det gått bra idag. Jag och Leo tog en kort långpromenad. Vi gick inte så överdrivet långt men var ute i nästan en timme, och Leo gick nästan hela vägen själv. Duktiga lilla busfrö. Däremot hände det en hemsk sak. Jag råkade lugga honom för att mitt halsband hade fastnat i hans hår utan att jag märkt det. Leo tyckte tydligen det gjorde fruktansvärt ont och han bara grät och grät. :( Fick så dåligt samvete, stackars lillen :( Han var verkligen hur ledsen som helst och grät sådär mycket att andningen blir väldigt påverkad så man andas hackigt. :( Efter att jag sagt förlåt typ en miljon gånger och kramat om honom en lång stund så blev det ju bra igen, men så fort jag kom hem till Halmstad åkte halsbandet av. Är ett silverhalsband med tro, hopp och kärlek, och själva ankaret lyckades trassla in sig i hans hår. 
 
Aja, ska väl försöka få tag på de här människorna igen. Hoppet är ju det sista som dör sägs det ju. Vem vet. 20e gången jag ringer kanske det är någon som svarar. 
 
 

2012-08-01 @ 19:28:55 Permalink Allt möjligt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0