Påsk

Jahopp, då var påsken här. Skönt att få ha Mattias hemma två dagar längre än vanligt. :) Helgen kommer spenderas i "rännandets" tecken. Idag ska vi till Oskarström och roa oss med dubbla besök. Sen i morgon åker vi till Falkenberg. Jag behöver inte laga mat på hela helgen typ, snacka om lyx! :D 
 
I övrigt är det lugnt hemma hos oss, älsk är lite lätt krasslig, och själv har jag ont i halsen men hoppas att det stannar där. Lillskruttan var lite snuvig i morse men utöver det är hon sitt vanliga bergochdalbane-jag. Bortsett från en rekord spya för en liten stund sedan. Jag är sjukt imponerad över att hon inte spydde ner klänningen. Så bara för att vara på den säkra sidan fick den åka av och hon får inte tillbaka den förrän vi ska iväg. 
 
Innan vi åker till Oskarström blir det en sväng till Eurostop också, jag ska kila in på Life och se om de har det där hälsokostgrejset jag ska käka. Kan inte påstå att det känns så överdrivet lockande att jag ska börja käka ytterligare ett piller, men samtidigt så är det ju värt det om det får väck den täppte mjölkgången. Ja jösses, folk blir ju avskräckt från amning för mindre. Men men, är man envis så är man. :) Nåja, nu ska jag förse mig själv med något ätbart, är löjligt hungrig.
 
 
Oh, just ja, Glad påsk på er! :)

Fredag

 
Nu är det spikat. Ska iväg på introduktion halv 9 på tisdag. Det tog inte alls så lång tid som jag trodde att det skulle göra så Malva kommer få följa med dit. Jag håller tummarna för att hon inte är alltför kinkig, men men, hon brukar vara ganska så lättsam den tiden. :) 
 
På amningsmottagningen gick det bra. Hon försökte skrapa bort min white spot, tror hon fick bort lite men det är fortfarande täppt, och jag blödde en del, men men, det är ju inte så konstigt heller, det är ju liksom ett känsligt område. Men men, jag ska fortsätta att skrapa på den hemma, samt prova käka något naturläkemedel som kanske kan hjälpa, så det ska vi införskaffa i morgon. 
 
Nåja, så var det med den saken, nu ska jag börja laga mat. Blir köttfärssoppa ikväll, gaaah vad gott! :D
 


Sweet television

Ja jag vet ju vad jag ska göra idag. Ska bosätta mig framför teven eftersom det är en sån där magisk högtid när alla kanaler inser att fler personer har tid att titta och att de kanske borde ta och sända en massa bra saker. 
 
Idag går både Lejonkungen och 101 Dalmatiner. Och en massa annat smått och gott. Sen att vi råkar äga Lejonkungen är ju inte relevant. Det är liksom speciellt när de går på teven. Haha. xD 
 
Nåja, nu ska jag väcka lilla skrutt som väckte mig och sedan valde att somna om. Hon borde vara vrål hungrig för hon har inte ätit sen klockan 9 igår. Och eftersom hon hade gått upp halvdåligt i vikt så tar jag mig friheten att väcka henne. Hon förlåter mig säkert när hon är mätt i magen och får somna om igen. Morgonbebysmys
 


Liten och stor

Malva är liten och stor på samma gång. Vi har nyss kommit hem från bvc, lillskruttan var lite missnöjd för hon var trött men utöver  det gick det väl bra. Men hon dalar fortfarande på vikten. Eller dalar och dalar, och går ju upp, men inte riktigt så snabbt som hon kanske borde. Men enligt bvc-sköterskan så är det ingen fara så då får vi väl lita på det. Så som sagt, hon dalar på viktkurvan (hon brås uppenbarligen inte på mig, hehe :P ) och på längden så sticker hon fortfarande iväg. Hon är nu 60 cm lång och till det väger hon 4975g. Hennes bmi är väl på minus snart. Näe men det är som sagt ingen fara.
 
Men en sak som gjorde mig lite fundersam var att jag nu blivit beordrad att ringa amningsmottagningen. Den s.k. "white spot" som jag har har fortfarande inte försvunnit. Jag har inte brytt mig om det eftersom det inte gör lika ont att amma längre. Alltså, visst gör det lite ont, men inte så jag får lust att fälla en tår eller två. Men men, hon tyckte jag skulle boka en tid så jag får komma dit så de får kolla på mig eftersom hon var "fundersam". 
 
Så nu har min lilla hypokondriker växt till sig och jag är helt övertygad om att jag drabbats av hepatit c, cancer och aids. På samma gång, givetvis. Okej, det tror jag kanske inte (bara lite). Men sköterskan hade ett underligt uttryck så då blir man ju lite.. Knasig. Nåja, så nu ska jag snart ringa dem och sedan är det lunch som står på menyn. Är svinhunrig. Och Malva tror visst också att hon är det, hon vill ha snuttmaraton men det går jag inte med på eftersom jag vet att det bara resulterar i att hon spyr ner både sig själv och mig. Hon har för övrigt spytt ner sig själv en gång redan och såå himla roligt tycker jag inte det är att tvätta. 
 
Ska ringa systeryster också och tjata åt mig barnvakt. Egentligen har jag ingen lust alls att lämna ifrån mig Malva men jag har blivit erbjuden att komma på introduktion och då kan jag ju inte släpa med mig henne.
 
 


Jobb

Tjohoo! Jag har eventuellt blivit erbjuden ett jobb! Tihii! :) Det handlar förvisso bara om 1 dag/vecka men det är i alla fall något. Det gäller reklamutdelning i ett område en bit utanför Halmstad och skulle isf ske på en helgdag, vilket är alldeles utmärkt eftersom det inte krockar med min föräldrapenning då. 
 
Jag sökte det här jobbet för evigheter sedan och hade typ glömt bort det. Men de hade visst inte missat min ansökan i alla fall. Skoj! :) Så nu håller jag tummarna för att det blir av. Det ger ju lite sysselsättning och lite pengar. Och det bästa av allt är att jag kan ta med mig Malva eftersom man levererar med hjälp av privat bil och får milersättning. Malva skulle nog inte protestera eftersom hon tycker om att åka bil.
 
På tal om Malva, vi har nu öppnat ett sparkonto åt henne. Goodie, skönt att få det gjort. Jag har t.o.m. varit lite organiserad och samlat alla hennes papper i en egen pärm åt henne så nu är det lite ordning på torpet. :)
 
 


Loppis?

 
Har rensat lite i förrådet och beslutat mig för att sälja av lite grejer på tradera. Det är ju grejer som bara ligger ändå. Först ut är mitt gamla överkast. Känns inte alls roligt att skiljas från det men vi har ju ändå ingen användning för det eftersom vår säng är för stor för överkastet och det är ju onödigt att det bara ligger, då kan vi ju lika gärna sälja "skiten" och få lite pengar i stället. Särskilt som överkastet var ganska dyrt. Men buhuu, VARFÖR köpte jag inte ett större när jag väl köpte det? Bajs! 
 
 


Vår på riktigt

 
Alltså det är verkligen vår nu. Inte bara för att jag bestämt det utan för att det faktiskt är det. Igår när vi var på stan så såg vi att Bulls börjat plocka fram sin uteservering, det är = vår. :)
 
Jag hade tänkt gå en långpromenad med lillskruttan idag men det blir nog inte av. Har så vansinnigt ont i magen..?! :( Det gör så pass ont att jag på fullaste allvar överväger att käka alvedon, men det känns så himla dumt att käka tabletter när jag har ont i magen. Kan hända att alvedon är något av det lindrigaste man kan äta, men det betyder ju inte att det är bra för magen för det. Usch, hoppas det går över snabbt för jag vill bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Alternativt kräkas lite. :@ Eller kanske båda delarna. 
 
 


Babyn i gymmet snurrar runt runt runt..

 
Eller nästan runt i alla fall.
Jag lade lillskruttan i babygymmet nyss. Tittade bort en liten liiiten stund och när jag tittade tillbaka möttes jag av detta:
 
 
Sen dess har hon gjort flera vändningsförsök och när jag kollar till henne ligger hon ibland på rygg och ibland på sidan och konverserar intensivt med Pingu. 
 
Nåja, så var det med den saken. Jag borde väl ta och kamma håret eller nåt snart. Ska bege mig mot skolan vid halv 12. Det tar ju sin lilla tid att packa bebis, vagn, hitta parkering och packa ur allt igen. 
 
Först blir det lite fix med uppsatsen med Filip, vi ska ansöka om ett stipendium så vi ska fylla i något formulär och maila iväg den. Sen drar jag och Sandra in till stan för en mumsig lunch på Subway. Igen, haha. Men det var faktiskt hennes förslag. Och jag tackar ju inte nej till Subway. Än i alla fall. :P 
 


Vårkänslor

 
Japp, idag har jag en känsla av att det är vår. Eller känsla och känsla. Det är snarare så att jag hängde in vinterjackan, plockade fram sommarskorna (yepp, jag hittade ett par: Elisabet: 1, Garderob: 0, hehehe) samt skinnjackan och bestämde mig för att det är vår nu. Såååå skönt! Så jag och Malva har varit på en promenad. Eller, jag har varit på en promenad, hon sov hela vägen. :D Blev lite kallt när solen försvann men när den kom fram igen var det nice.
 
Nu ska jag slänga ihop en lunch och hoppas på att jag hinner äta den innan lillskruttan vaknar igen. Det blir risotto för min del. Förvisso en mycket lat halvfabrikatsvariant. Men ris är ris. Och det är så gott. Mmmh! 
 
 


Malva

 
En glad liten baby :)
  
 
 
 
Och en smått irriterad baby ^^
 
 


Härliga måndag

 
Aaaah, det här känns som en bra dag. :D Även om nätterna inte riktigt återgått till det normala så var den gångna natten ändå avsevärt bättre än den föregående. Jag fick faktiskt nästan 4 timmar med sammanghängande sömn, plus ytterligare 3-4 timmar urspritt, känner mig i alla fall mänsklig idag, lite trött med definitivt mänsklig. :) 
 
Hittills har vi (jag, Malva engagerar sig inte så mycket) jagat Swedbank, men jag tröttnade på att stå i kö så jag ska prova ringa dem senare igen. Vi vill ju öppna ett sparkonto åt Malva, borde vi ha gjort för länge sen men det tar ju hundra år att få arslet ur vagnen och få något gjort. Sen ska jag även ta och ringa bvc, har tid där på torsdag men jag fick aldrig någon lapp och jag kan inte minnas vilket klockslag vi skulle vara där. 
 
Och sen då? Jag borde köpa skor. Men skjuter upp det på obestämd tid för jag känner mig snål. Kan ju ha vinterskorna en liiiten stund till även om det börjar bli lite väl varmt med dem. Kanske kan ta och städa förrådet någon dag, vem vet, det kanske trillar fram några gamla dojjor då. Man kan ju hoppas. :)
 


Gnäll

Den här dagen kommer bli lååååång. Det är länge sen en natt var så här jobbig. Inte för att Malva varit överdrivet kinkig under själva natten, men det är länge sen jag sov så här lite. Jag lyckades aldrig somna om så jag har varit vaken sen 4 i morse, tjurlåg i sängen till strax efter 6 när Malva bestämde sig för att det var morgon och dags att kliva upp.. -.- Jag har alltså fått 2x2 timmar med sömn. Jaja, jag klagar, men det är sjukt irriterande att vara jättetrött men ändå inte kunna somna. :( 
 
 


2 timmar

I natt har vi kört gamla hederliga två timmars stöten. Malva har inte sovit lika bra som vanligt vilket resulterar i att jag inte heller gör det. Så nu ska jag ligga och stirra upp i taket i en timme eller två och se om jag lyckas somna om. Fattar inte varför jag har så svårt för att somna. T.o.m i natt när jag bara fått sova två timmar så var det svårt att somna. Lär ju bli dubbelt så svårt att somna nu när jag sovit ytterligare två timmar. Bläh!

Dålig

Ja usch. Jag känner mig dålig. Malva har varit på hyfsat bra humör, i alla fall fram tills kvällen kom. Hon började kinka ordentligt vid 17- tiden om jag inte minns fel och efter det gick det bara utför. Misstänker att hon haft ont i magen. Hon har skrikit och skrikit och skrikit och spytt. Och tårarna har bara runnit på henne. :( Och det enda hon ville, eller trodde att hon ville, var att amma men det vägrade jag låta henne göra eftersom hon redan ätit för mycket och spydde titt som tätt. Usch, man blir så frustrerad och känner sig så dålig när hon är så ledsen och man inte kan göra något. :( Lillskruttan somnade, troligtvis av ren utmattning, för en liten stund sedan. Hon fick nöja sig med nappen, detta är första gången på länge som hon nöjt sig med den. Hon gav väl upp tillslut, eller blev så trött att hon inte märkte någon skillnad. Nåja, just nu sover hon. Antingen kommer hon vakna om en liten stund igen och vara lika upprörd. Eller så har hon verkligen somnat för natten. Vilket betyder att jag troligtvis kommer få sova runt 3-4 timmar innan jag måste upp igen för jag kommer aldrig kunna somna redan nu. Men men, det är bara att snällt pallra sig upp igen då. Nåja, nu ska jag titta till lillskruttan igen. Det är svårt att inte kolla henne var 5e minut när hon varit så ledsen ikväll. Huvva!
 
 


Lördag

 
Idag har vi invigt subway här i Halmstad. Betyg? Lika gott som alltid. :) Men det märktes att det är nytt och att de som jobbade där är oerfarna, men det har ju inte varit öppet så länge heller så de får säkert in rutinerna så småningom. :)
 
I övrigt händer det ingenting idag. Vi funderade lite förut på om vi skulle åka till gbg men eftersom jag är en torrboll som inte har lust att åka så långt så blir det inte av. Kanske drar med mig Malva och eventuellt min kära sambo (om han vill) på promenad senare. Det är ju riktigt bra väder idag så jag borde passa på. Känns ju dumt att bara vara ute och gå när det är snöstorm liksom. Ikväll blir det kanske film. vi började kika på the woman in black igår. Hann se typ 40-50 minuter eller nåt och jag hann hoppa till löjligt många gånger. Jösses vilken fegis jag är. Haha.
 

 
 

Vår

Ja nu tycker jag minsann att det kan bli vår. För då kan jag, utan att få dåligt samvete, tvinga katterna att sova utomhus. Och med "katterna" menar jag Tusse. Det lilla odjuret väckte mig klockan fem och eftersom jag är som jag är så har jag inte kunnat somna om. Grrr! Så nu vandrar jag omkring i lägenheten och skramlar lite odiskret med olika saker i hopp om att Malva ska vakna. Om hon vaknar snart så finns det nämligen ett litet hopp om att hon sover lite längre senare idag, vilket ger mig en chans att sova lite mer också. Goodie. 
 
Får se vad den här dagen har att erbjuda. Jag kanske vågar mig ut på en ny promenad, men bara kanske. Det var ju hyfsat fint väder igår så jag gick ut på en längre sträcka med lillskruttan, och när vi var som allra längst hemifrån (och jag kände mig en smula vilse) så kom det någon sorts jäkla snöstorm från ingenstans typ! :S Usch. Malva tyckte att det var ett utmärkt tillfälle för att vakna och skrika. Så där yrade jag omkring i snön: kall, halvblind av all snö och stressad med en skrikande bebis. Huvva! Men men, jag var inte vilse någon lång stund så det var ju bra. Innan jag gick hem blev det en sväng på ica. Malva hade somnat om vid det laget men valde att vakna igen vid kassorna. Lillskruttan skrek och skrek och skrek. Och det var lång kö. Jag måste medge att hennes tajming var perfekt. Hon ylade i högan sky under hela tiden som vi stod i den långa kön vid kassorna, men så snart jag betalat och var klar så blev hon tvärtyst och somnade om. De andra som stod vid kassorna blev dock inte särskilt irriterade tror jag (ingen lät oss gå före iaf så så hemskt kan de ju inte tyckt att det var). Däremot så märkte jag hur folk diskret drog sig närmare och närmare vagnen. Som om de ville kika in i den för att se att det faktiskt var en skrikande bebis. Eller som om deras beklagande blickar skulle få henne att tystna. Nå, det fungerade inte. Och jag stirrade envist ner i vagnen för att slippa prata med folk. Att vara ute med en bebis tycks nämligen alltid fungera som någon sorts isbrytare och folk ska alltid prata med en. Ibland är det trevligt, ibland inte. 
 
Nåja, nu blir det frulle. Om inte Malva vaknat efter det så får jag minsann ta till lite högljuddare metoder. Bye bye then ^^
 
 


Hemleveranser och frostskadade matlådor

Vaaaarföör har inte subway hemleverans?! :( Är svinhungrig och har inte alls lust att ställa mig och laga någon maffig lunch. Så det får bli någon frostskadad matlåda ur frysen + guds gåva till folket: ris
 
Å andra sidan är det lika bra att Subway inte har hemleverans, det skulle sätta min behärskningsförmåga på prov, haha. :P 
 
I övrigt kör vi bebysmys hela dagen. Dvs som alla andra dagar. Vi kanske beger oss ut på en promenad efter lunch om Malva går med på det. Fast troligtvis så gör hon inte det för hon har nyss sovit typ 1-2 timmar så nu är lillskruttan en piggelintjej och då kan man inte under några som helst omständigheter åka vagn. Påstår HON i alla fall. Själv tror jag det skulle vara riktigt nice.
 
Något som blivit bestämt idag är att jag ska till skolan på tisdag. Creepy! Ska dit och hälsa på en klasskompis som är i krokarna just då. Ska bli skoj att hälsa på henne men samtidigt känns det lite underligt att åka dit. Antar att större delen av min klass kommer vara där. Och en massa andra människor förstås. = Baciller. 
 

 
 
 
Men men, vi går kanske en sväng också eller nåt. Jag tänkte ändå eventuellt kila till vaktmästeriet och skriva ut C-uppsatsen och få den inbunden. Vill ju ha en kopia här hemma ju. :)
 


Vad som inte gjorts

Jag har verkligen tappat dagsuppfattningen. Jag vet att det är tisdag idag. Eller vet och vet, almanackan påstår det i alla fall. Men det skulla lika gärna kunna vara fredag. Och vad det gäller månaden skulle det lika gärna kunna vara februari, eller april. Finns inte så mycket som skvallrar om att det är just mars. Förutom almanackan då. 
 
Så vad händer idag denna tisdag-den-19-mars-för-att-almanackan-säger-det? Tjae. Jag kan i alla fall berätta vad som inte händer:
 
Det blev ingen fotografering av Malva idag. Jag sneglade runt lite på webben och ungarna som ligger ute nu är födda förra året så därför väntar jag 1 eller kanske 2 veckor till. Vi har ju ändå en hel månad på oss. En månad exakt faktiskt för idag blir Malva två månader. Om man ska tro almanackan alltså. ;) 
 
För två månader sedan låg vi fortfarande på förlossningen. Eller låg och låg, jag tror nästan att jag stod i duschen vid den här tiden. Malva hade äntligen somnat i pappas famn efter massiva skrikprotester. Hon tyckte inte alls om förlossningsupplevelsen. Jag kan inte påstå att jag var särskilt imponerad heller. Snarare lättad. Haha :) 
 
Nåja, nu håller Malva på att vakna igen. Hon pruttar misstänksamt mycket. Så jag ska återgå till henne samt känna ett allmänt lyckorus över den ofantligt bra nyheten jag just tog del av:
 
Det är nämligen så att Subway ÄNTLIGEN kommit till Halmstad. Tihii! Och Tjohoo och allt sånt där. :D 
 
Mmmh, Subway
 
 


En hög med idioter!

 
Ja, för det är EXAKT vad jag anser att hfab är, eller deras undersåtar närmare bestämt. Jag ringde varje dag förra veckan i jakt efter lokalen här i området. VARJE dag (med untantag för helgen då). Jag ringde idag igen och jag har även lämnat meddelande. Har inte fått svar en enda JÄVLA gång så nu fick jag nog och ringde det andra numret jag fått. Hon berättar då för mig att den andra kvinnan troligtvis är bortrest. Att hon faktiskt är en "vanlig hyresgäst som är MYCKET aktiv och MYCKET upptagen" och att det är bara är för mig att fortsätta ringa och hoppas på att jag får svar tillslut. Jag sa då att jag kanske kunde prova att lämna ett meddelande igen och vänta på att bli uppringd men då fick jag till svar att hon (precis som hon jag pratade med) inte ringer upp andra hyresgäster om det handlar om att man vill hyra lokalen. Med andra ord är det helt jävla omöjligt att boka lokalen eftersom hon INTE svarar i telefonen och INTE ringer upp. GRRRR!! Alla galningar som tänder på bilar här kan ju lika gärna elda ner den lokalen också eftersom det verkar vara totalt omöjligt att få använda den!!!!
Sur? JA, EN ANING! 
 
 
 
Nåja, jag tänker inte slösa mer tid eller energi på puckon som inte ens kan svara i en telefon så därför ger jag nu upp den lokalen. Det finns andra ställen och andra personer att låna av. Folk som INTE driver en till vansinne. Goodie.
 
På tal om något annat så ska vi få våra dosor av anticimex så nu ska våra äckliga små inneboende dö. MOHAHAHAAA! Och nej, jag menar givetvis inte katterna. Fast de var billiga i morse. Någon av (de större) odjuren hade legat på köksbordet och förstört en del på pusslet. Tålmodigt försökte jag reparera skadan. Hahaha neeej. Inte tålmodig: galet irriterad försökte jag reparera skadan. Sagt och gjort. Sen efter att jag och Malva vaknat efter vår morgon-nap så insåg jag att någon av katterna hade gjort samma sak IGEN. Så nu är de totalt bannlysta från köket. Och sovrummet. Om det inte vore för att kattlådan står i badrummet så skulle jag kunna hängna in vardagsrummet. 
 
Det här känns ju inte direkt som en lysande start på veckan. Nu blir det lunch. Eller nåt.
 

Söndag

 
Jaha.. Då har ytterligare en vecka med tillhörande helg passerat. Lillskruttan är nu 8 veckor (och en dag för att vara exakt). På tisdag blir hon två månader. Om hennes humör och min motivation ligger på samma nivå så ska vi kanske åka in till stan för att fota henne till tidningen då.
 
I övrigt tror jag det blir en stillsam vecka. Som vanligt. Jag ska fortsätta jaga lokal till namngivningen. Och pussla. Vem vet, jag kanske blir klar med pusslet den här veckan. Frågan är vad fanken jag ska göra med det sen. Vi har ju inte direkt någon vägg att hänga upp det på. Eller ens något att klistra fast pusslet på. Och nej, jag vägrar ha sönder hela och börja om. Hemska tanke! Dessutom har jag ju ett till 2000- bitars pussel att färdigställa. Ska öva mig på den storleken, och sen, en vacker dag i framtiden (eller nåt) ska jag ge mig i kast med ett 5000 bitars. :) 
 
 


Gnäll

Usch vilken skitkväll det här är. Malva har varit ovanligt lättsam idag men det har jag minsann inte kunnat njuta av. Har haft en "white spot" ett tag, dvs en igentäppt mjölkgång. Har haft det i ett par dagar och det är ingen rolig historia kan jag lova. Som om inte det var nog så har jag nu fått begynnande mjölkstockning, IGEN! På samma sida som det är täppt. Bläää vad jag har ont! Har provat amma, pumpa och massera men det hjälper inte. Grrrr! Som sagt, skitdag! :(
 
 


Lööördag

 
Idag har jag verkligen inte gjort många knop. Vi har veckohandlat och utöver det har jag bara pusslat, kollat på Sagan om ringen - extra material  och gosat med Malva så klart. Ja jösses, jag har inte ens kört en enda maskin tvätt. Vilket för övrigt är första dagen på hela den här veckan som jag faktiskt inte tvättar. men man vet aldrig, dagen är ju inte slut än.
 
Ikväll blir det filmmys framför teven. Får se om jag släpar med mig Mattias och Malva ut på en promenad innan dess. Det är ju trots allt väldigt fint väder idag. :) Sen ska jag väl försöka komma underfund med vad vi ska hitta på när jag fyller år. Är ju 3 veckor kvar och något borde jag kanske planera. Men bara kanske. Jag måste ju komma underfund med vad vi ska hitta på på namngivningen också. Nåja, tur det är lite längre tid kvar tills dess. :)
 
 


Badlycka

 
Malva är som sagt väldigt förtjust i att bada Tänkte bjussa på lite bilder från senaste badet. :) Och i helgen kanske jag rent av vågar mig på att bada med henne. Mysigt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myset efteråt är inte så dumt det heller :)
 
 


Då var det dags..

 
Ääääntligen!! Idag ska vi åka till mvc. :) Ska dit för att göra en kontroll av mig för att se hur jag repat mig efter förlossningen. Goodie. 
 
Och igår var vi ju på bvc. Lillskruttan väger nu 4865g och är 58 cm lång (?!). Hon följer alla kurvor fint förutom längden, för på den skenar hon iväg. Haha. Forsätter hon såhär är hon väl längre än mig innan hon fyllt 1. Hehe (hope not!). På 7 veckor har vår lilla bebis växt 7 cm. Undrar om så små barn har växtvärk? 
 
Nåja, som sagt är det enda som händer idag mvc. Och det räcker gott och väl. Om jag finner inspiration kanske jag tar och bakar lite. Med betoning på kanske. 
 
Jag ska göra ytterligare ett försök att nå tanten med lokalen här i området också. Får jag inte tag på henne nu så ger jag upp och ringer och tjatar på någon annan. 
 

 
 

Tisdag

 
Jag skulle kanske inte varit så snabb att lovsjunga Malvas nya underbara rutiner. Igår blev det ett rejält sidospår. Malva hade rejäla problem att komma till ro, somnade vid halv 12 i natt tror jag. Sen upp igen ca 01:20, och sen upp IGEN vid 4:00. Fast efter det fick vi faktiskt sova till 8, nästan. Så det blev ju en del sömn ändå, antar att jag blivit bortskämd med alla dessa bra nätter. 
 
Nåja, just nu ligger hon och pratar med kräftan i babygymmet. Jupp, det som jag trodde var en spindel under väldigt lång tid har visat sig vara en kräfta. Och det känns faktiskt en smula pinsamt att jag inte upptäckt det tidigare. Haha. Jag menar, spindlar brukar inte ha klor, eller vad det nu heter. Och dessutom har ju spindlar åtta ben, inte sex. Som sagt, pinsamt. 
 
Nåja. Nu protesterar min lilla skrutt igen. Hon är inte riktigt på humör för något idag. Förutom att snutta, vilket jag inte alls tycker är särskilt kul eftersom snutteriet bara resulterar i att Malva spyr på både sig själv och mig. Huvva.
 
 


Funderar

 
ZzzzZzzz.. Funderar på att krypa ner i sängen. Om Malva bara ville somna nån gång. Vi var ute på en liten promenad i det fina vädret och jag blev helt slut efter det. Vi gick inte ens särskilt långt, var ute i ca en halvtimme men det räckte minsann. Malva tyckte inte det var ett dugg roligt utan skrek i 20 minuter, sen när vi väl kom hem igen så passade hon på att spy ner sig själv tre gånger, jag hann givetvis byta body på henne emellan så nu får hon vara nakenfis inrullad i en stor handduk, den får hon spy hur mycket hon vill på. 
 
Har för övrigt varit i kontakt med Hfab ang. lokal till namngivningen. Har blivit dirigerad till olika personer varav den tredje som är den som jag faktiskt ska prata med, givetvis inte svarar. Blir nya försök i morgon. Ska även ringa anticimex. Vi har ju npgra silverfiskar i lägenheten. De tycks ha funnits här sen urminnes tider men nu har jag tröttnat på dem på allvar så nu ska dem bort.  
 


Rekord

 
Igår fick jag lägga lillskruttan kl 21. Helt otroligt! 21 liksom!?? Och hon sov lugnt och snällt ända fram till 05:30 i morse. Snacka om rekord. Men det blir nog ingen morgontupplur idag för nu är Malva väldigt pigg, inte så konstigt heller. Och nu blev hon sur också.. Bye bye. 
 
 


7 veckor

 
 Idag blir Malva 7 veckor och 1 dag. Ja, jag hade egentligen tänkt skriva det här inlägget igår, dvs på hennes 7 veckors dag. Men så blidde det inte! 
 
Dagen till ära bjussar jag på ett litet videoklipp när vi (hon) tränar nacken. Flera av er har säkert redan sett videon då jag även laddat upp den på facebook. Nåja, så var det med den saken.
 
  
 
 
Så vem är Malva nu då? Redan från dag ett så har vi noterat hennes humör. Det märkte vi redan från sekund ett eftersom hon, som jag sagt förut, skrek i en hel timme direkt efter förlossningen. Vår lilla skrutt går från noll till hundra på "tre röda" och humöret når ofta stormstyrka och ibland även orkanstyrka (känns det som). Men nu när hon blivit lite äldre så har hon faktiskt börjat ha lite fler, och även lite längre, nöjda stunder. Hennes favorit tid på dygnet är morgonen, då är lillskruttan på bra humör och avfyrar massvis med leenden. Det brukar dock gå över fram emot lunchtid och humöret börjar svänga då för att sedan bli sämre och sämre. Jag tror det beror på att hon är trött men inte kan somna. Hon har nämligen svårt för att komma till ro och sova så lillskruttan vilar inte så ofta. Vissa dagar vilar hon inte alls på dagen. Vi brukar göra kväll/natt runt 23- tiden (ibland senare och ibland tidigare) och sedan är det en natt/morgonammning som gäller runt 4-5 tiden. Ibland sover hon till och med till 6 men ofast blir hon hungrig tidigare. Hon tycker om att prata, även om det inte alltid kommer ljud så gör hon sitt bästa. Hon tycker även om att vara i upprätt läge - att ligga ner är för småbarn. Något jag försöker upplysa Malva om att hon faktiskt är men hon håller oftast inte med. 
 
Det var det. Nu ska jag förse mig själv med lite frulle. Dagen kommer bara spenderas hemma. Igår var vi i Oskarström, snyltade middag och kikade på Mello. Har sett flera på facebook som klagat på startfältet men jag tyckte minsann att vi hade ett bra startfält i år. :) Men men, frulle var det visst. 
 
 

 
 
 
 
 
 

Det var på tiden!

Ääääntligen fredag! :-D Dagen till ära har jag sökt sommarkurser. Yepp. Jag har varit borta från skolan i två månader och har lite lätt abstinens. Har sökt tre 7,5 poängs kurser. Alla är på distans så allt plugg kommer skötas hemifrån mellan blöjbytena. Jag var sugen på att söka två större 15poängs kurser men som inte är lika aktuella för det jag redan studerar, så därför valde jag bort dem. Dessutom vill jag inte läsa ngt alltför krångligt heller utan vill hålla mig till sånt som jag redan har en liten uppfattning om. Men men. Hoppas jag kommer in på någon av kurserna. Ska bli kul att plugga lite igen. Sen är det ju ett plus att det genererar mer pengar. Plus att vi sparar några förälderdagar. Goodie för de ska ju räcka ganska länge.

Idag är det städning som står på menyn. Och det eviga tvättandet förstås. Sen i morgon bär det av till Oskarström. :-)

Barnvakt och chaufför tack! :)

Åhh! Jag vill jag vill jag vill!! Gjorde mensas onlinetest igen och den här gången blev det också minst 126. Men det är ju bara en ungefärlig siffra, vore roligt att veta exakt. 
 
Ingen som ska till Helsingborg den 3e april? (A) 
 
https://forening.foreningshuset.se/mensa/evenemang
 
 
Vill så gärna åka dit. Det är den närmaste testorten men jag vågar inte köra dit själv. :( Och jag kan dessutom inte ta med Malva in i testlokalen ifall hon börjar kinka. Måste skaffa mig en chaufför samt barnvakt som kan passa henne under den korta stunden jag gör testet. Hehe. Hoppas systerysters vikariat har tagit slut då. Hehehee. Alternativen är Malmö eller Göteborg men det är ju ännu längre bort. Hmm.. Jag vill jag vill jag vill. Vill anmäla mig innan jag blir för feg och inte vågar, eller innan hjärnan slutar fungera bara för att jag traskar omkring hemma och är oaktiverad hela dagarna. 
 

 
 
 

Hobby

 
Yes.. Jag behöver verkligen skaffa en hobby. Min hjärna skriker efter stimulans. Alternativt vänner som bor närmare.
 
Men jag föredrar nog en hobby. Inte för att Malva inte är underhållande. Det är hon. För att vara så liten och obegripbar med sina "ooh", "grr" och "woow" så är hon ändå rätt underhållande. Hennes sällskap är dock inte särskilt stimulerande längre. Funderar på att plocka fram mitt pussel igen och kansle lägga färdigt det. Kruxet är att det är så stort så jag måste ju hålla till på golvet. Eller möjligtvis köksbordet, det kanske får plats där. Jag skulle kunna börja skriva på mina böcker igen men det är helt omöjligt utan inspiration så först måste jag få fram lite sånt, annars blir ju det jag skriver med säkerhet bara en massa skit. :S 
 
Jag vill åka till Gekås. Jag vill åka till Ikea. Jag vill åka till Jämtland. Jag vill åka på charter. Tjae.. Jag vill göra en massa saker varav samtliga antingen är onödiga eller inte genomförbara. Jaja. Gnäll gnäll gnäll. Kanske borde ta och lära mig något om foto nu när vi har en så bra kamera? 
 
Nåja, tack och lov är det onsdag så snart har halva veckan gått. Goodie. 
 

 
 

En sån där dum dag

 
Det här är visst en sån dag. En sån där dum dag. Nu under eftermiddan har jag fått en känsla av något. En känsla av att något inte riktigt är som det ska. Kan inte sätta fingret på vad tusan det är, bara att något inte stämmer. Är evigheter sen jag hade den känslan. Och jag tycker inte om den. Inte ett dugg! Jag förknippar den bara med obehagligheter. Vad det nu än kan vara. Usch! Försvinn dumma känsla! Försvinn dumma obehagligheter! Det här har jag inte tid med. Jag ska ju laga mat. Blä! Är betydligt mer sugen på att krypa ner i spjälsängen bredvid Malva och stanna där tills världen är normal igen. Vilket i och för sig borde bli ungefär aldrig eftersom hela världen är ett kosmiskt skämt. Men men, Malva är mysig så det gör inget. :)
 
 


Mail

 
Hmm.. Har fått ett inte alltför roligt mail som säger att mitt lösenord blivit hackat och finns ute vind för våg på internet. :( Grejen är att jag har olika lösenord till olika saker. Just ifall något sånt skulle hända. Jag vet med 100% säkerhet att jag använt det lösenordet, men jag kan inte för något i världen komma ihåg vad jag använt det till?! Läskigt. Måste hitta sidorna som jag använt det till och byta. Så vida det inte är avsändarna av mailet som är skrukarna för de uppmanade mig att tacka ja till någon säkerhetstjänst genom att klicka på någon länk och bla bla.. Hmm.. Inte okej...  Men det får bli ett senare äventyr. Har en missnöjd bebis här hemma som inte är nöjd om inte hon får ligga och gosa i famnen. Hon var hur glad som helst hela förmiddagen, fram till 11 ungefär. Sen har det bara dalat utför. 
 
 


Snabba puckar

 
Den här förmiddan har verkligen gått fort. Besöket på vårdcentralen gick bra. Lillskruttan bjöd bara på ett kort litet gallskrik i sömnen sen var hon lugn. Förutom vårdcentralen har vi även hunnit med city gross samt arken zoo eller grizzly eller vad djuraffären där i närheten nu heter. Jag har införskaffat ytterligare ett halsband till Tusse. Men den här gången tänker jag plåga honom (och oss med för den delen) med att behålla pinglan på. Tycker inte om att han jagar råttor. Eller, han får gärna jaga dem, jag tycker bara inte om att han äter upp dem och drar på sig en massa mask. Blää! Så därför får han (och vi) dras med pinglan.
 
Nåja, sen vi kom hem har jag hunnit käka lunch samt boka om tiden till bvc. Av alla dagarna nästa vecka så hade vi fått tid den enda dagen jag inte kunde för då ska jag till mvc. Har även varit i kontakt med Aleris ang. receptförnyelse samt ang. ettårs besöket. Men det är ju inte än på ett tag så jag kommer få en kallelse hem. Jaha, det var väl ungefär vad jag hade att säga. Nu blir det soffhäng i väntan på att lillskruttan ska somna. Det känns dock inte särskilt troligt med tanke på att hon sov hela natten samt hela morgonen och förmiddan. Med undantag för när hon ätit såklart. 
 

 

Pest?

 
Idag blir det en sväng till vårdcentralen för min del. Goodie. Ska bli skönt att få veta hur skölkörtelgrejset ser ut. Jag har ju liksom inbillat mig att jag inte kommer behöva äta levaxin längre. Jag lär ju bli besviken, men men. Är ändå bra att kolla upp. Det känns dock lite gruvsamt. Jag måste släpa med mig Malva dit och det har jag inte alls lust med. Visst känns det lite gruvsamt att tänka på att behöva lämna bort henne men jag skulle då hellre haft barnvakt här hemma i en halvtimme än släpa med henne till den pesthärjade vårdcentralen. Okej okej! Jag tror väl inte på riktigt att det härjar pest på vårdcentralen. Men däremot är jag 100% övertygad om att det hänger fullt med sjuka människor där. Uscha! Bäst att plasta in henne och hela babysittern ifall någon får för sig att pilla på henne. Hehe. :P Nämen det ska nog gå bra, ska åka dit så sent som möjligt så vi minimerar tiden som måste spenderas i väntrummet.
 
Nåja, det var vad jag hade att komma med för tillfället. Dags att checka mailen och alla andra livsnödvändiga morgongöran (typ kolla facebook) och sedan blir det frulle. :)
 
 


En handduksmössa ?

Aaah, vi börjar verkligen få ordning på nätterna. Igår kom jag i säng vid 23 om jag inte minns fel. Upp igen strax efter 3 och sen fick jag lägga mig igen strax före 4 och sedan ligga till efter 8 i morse. Rena rama lyxen. Malva verkar ha kommit in i en sovperiod för hon sover rätt mycket nu. 
 
Efter morgonamningen blev hon tvärtrött igen så jag la ner henne i babysittern. Vill ha lite lutning på henne så kanske hon inte kräks lika mycket. Nåja, i babysittern har vi två handdukar ifall hon skulle kräkas. Inget märkvärdigt kanske, men när hon legat en stund och jag och älsk kastade ett öga på henne så hade hon visst gnessat så ena handuken lagt sig på hennes huvud. Hahaha lilla söten! 
 
 
 
 
 
 


Framsteg

 
Sömnen har verkligen börjat förbättras nu. Har fått 7 underbara timmar med sömn i natt med avbrott för amning bara en gång. Underbart. :) Så idag blir det städning och tvättning som står på menyn. När vi byter lägenhet så måste vi verkligen ha åtminstone tvättmaskin i den nya lägenheten, jag kommer inte överleva utan det med tanke på hur mycket vi tvättar sen lillskruttan kom. Sen om Malva går med på det så kanske det blir en promenad också. Är så himla fint väder så jag borde passa på att suga i mig lite sol. :)
 
 


RSS 2.0