Trött

Det här har varit en sån där dag när jag bara är trött. Inte trött som i "sova trött" utan trött som i jag är så less på världen. Eller mer specifikt: människor. Jag blir så trött på människor. Eller besviken kanske passar bättre. På konstigheter. Usch det ger mig ångest! Och nej, nu syftar jag inte på idioten som "stulit" kurslitteraturen. Men på tal om den.. Jag kopierade de kapitel som kaaanske är passande för min rapport. Har börjat läsa dem men orkar inte mer ikväll. Vi får väl se hur det går..

I morgon är det plugg som gäller för min del. Och på kvällen har vi gymmet igen (hade det idag med). Kanske inte är så imponerande att bara träna 30 minuter åt gången men vi får ju iaf träna bägge två ett par gånger per vecka. Antar att det är bättre än inget. :)

jaja. Nu ska jag väl gå och lägga mig och läsa lite. Hoppas på bättre drömmar än i natt då jag drömde att det var krig. Vi var i Fagerdal när bomber började regna ner från himlen. Usch säger jag bara!

Helgplaner

Jaha. Klockan 11 ska jag infinna mig på bibblan och hoppas att jag får tag på kurslitteraturen som behövs. Det jäkla aset som lånade boken innan mig har fortfarande inte lämnat tillbaka den. Och slutrapporten ska vara klar i morgon. Usch! Igår var jag heligt förbannad. Milt sagt. 
 
Nu har jag dock lugnat ner mig lite och förlikat mig med att jag kanske inte hinner klart i tid och därmed förlorar alla möjligheter till ett vg. Är ju inte ens säkert jag får ett även om jag skulle hinna klar i tid. Vet bara att jag har hyfsat goda möjligheter eftersom de andra uppgifterna gått ganska bra och jag har ju vg i betyg på flera delkurser. Men men. Försöker förtränga min prestationsångest som under gårdagen vandrade upp i en miljon procent. Typ. Fick till och med så mycket ångest av stressen så jag fick ont i magen. Bara för att jag inte får tag på den jäkla boken. Nåja, det är som sagt bättre idag och jag är inte längre sugen på att gå bärsärkargång och demolera hus. Jaja jag ska vara ärlig. Ett hus hade knappast räckt, kanske ett helt område? Hehe. Jaja, gårdagen var som sagt jobbig.
 
Idag är det panikpluggning under förmiddagen som står på menyn. Sen ska vi kika in Anderbergsfestivalen en sväng och sen ikväll lär jag väl plugga igen. Trist men jag har ju inte så mycket att välja på. 
 
En positiv sak är att vi nu fått ordning på några program i datorn så nu slipper jag i alla fall skriva och lämna in rapporten från en wordpadfil. Det hade varit rena rama mardrömmen. Avsaknaden av ett riktigt ordbehandlingsprogram innebär dock att texten kommer kräva rejäl korrläsning. Den här gången kommer stackars Mattias inte undan. 
 


Över

Jaha. Då var praktiken över. Vad ska jag göra nu då? 
Gårdagen inleddes lugnt och avslutades stressigt med att jag fick stanna kvar en timme. Hehe. Men det gör inget. Så är det ibland. :) 
 
Idag är det ingen förskola för Malva heller så vi är hemma allihop. Jag ska väl i och för sig försöka plugga lite. Har gjort typ 10% av allt som ska skrivas och det ska vara klart nu på söndag. Plus att jag måste förbereda min presentation inför seminariet nästa vecka. Sen är det över. Spännande! :)
 
Gårdagen bjöd på något mycket oväntat. De förkunnade att de var så nöjda att jag skulle få en bonus. Jag har väl aldrig fått en bonus i hela mitt liv vad jag kan minnas. Häftigt! :D Så nu har jag ju råd att åka till den där klassgrejen. Då återstår bara frågan om jag har tid också. Det återstår att se men håller tummarna. :)
 
 

 

1 Dag

Nu är det bara en dag kvar av min praktik. Skönt. Men känner mig lite för stressad för att kunna njuta ordentligt av det.

Efter jag slutat idag cyklade jag in till stan för att kolla på kläder till mig och regnkläder till Malva. Efter en mindre evighet kom jag hem. Då var klockan 18:20 (jag slutade 16). Men det resulterade i alla fall i shorts, en klänning och tre bhar feån triumph. "Plågades" där i nästan en timme innan jag var klar. Alltså. De som jobbade idag var jätte trevliga och mysiga. Men det var många kunder, de var stressade och jag var stressad eftersom jag ville hem. Nåja. Väl hemma fick vi slänga i oss mat (Malva hade redan ätit då) och sen in i bilen och åka till stadium outlet. Där fyndade vi regnset + vantar och hatt för 300. Underbart! :-D SEN var det bara att åka hem och hoppa in i köket och börja baka. Då insåg jag att jag saknade huvudingrediensen till mina daimsnittar, dvs daim. Så det fick bli kolasnittar. Orkar inte göra ngt annat. Men men. Kul att kunna ha med sig ngt i morgon.

Nåja det var det. Ska väl sova snart, ska upp så tidigt i morgon. Sista dagen. Läskigt. Spännande!

Lunch

Njuter av lunchen uppe på sjuan. Torskfilé, potatis och äggsås. Need I say more? Underbart!

Vad som mer är underbart är att lillskruttans besök på dagis gick bra idag med. Inte för att jag var där men jag får väl lita på informationen jag får.

Snart återstår bara en dag av praktiken. En dag! Galet!


Märkligt

Ja här hemma händer det märkliga saker... Både Mattias och Malva sover men jag är fortfarande vaken. Riktigt weird alltså!
 
På tal om märkliga saker. Man måste smälla igen vår tumlare för att den ska stängas ordentligt och för att vi ska kunna starta den. Igår gjorde jag som vanligt. Stängde igen den med en smäll och startade den, inget märkvärdigt. Men efter en liten stund så small det till jättehögt och luckan bara flög rakt upp! Knasigt. :S 
 
Idag var Malva på dagis för första gången. Gick kanonbra. Hon rusade omkring och lekte med allt hon kom över (vilket var väldigt mycket). Hon märkte knappt att jag och Mattias var där. Vi var där i ca en timme. Blir en timme för henne och Mattas i morgon med och sen två timmar på onsdag. Enda vi märkte av var att hon var extremt grinig när vi kommit hem. Arg och kinkig och vet inte riktigt vad hon vill. Vill vara nära men samtidigt är hon arg och vill inte. Blev väl mycket intryck för henne. Men men, nu sover hon i alla fall, och hon däckade väldigt snabbt efter lunchen med. 
 
Jag får inte följa med till dagis (ja ja, jag vet att det heter förskola) i morgon för då är jag på praktiken. Två praktikdagar kvar. Vansinnigt! :) 
 
 


Helgen

Gaaah! I morgon börjar Malvas introduktion. Känns både bra och dåligt på samma gång. Eller bra och dåligt är egentligen fel ord. Det känns spännande. Och fruktansvärt. Men det kommer nog bli superskoj för lillan. Vi har dock inte pratat så mycket om det här hemma. Har berättat det för Malva några gånger och haft glad ton osv, men jag tror inte hon fattar vad vi menar (det kan man ju inte förvänta sig att hon ska heller). 
 
Nåja, den här helgen har varit riktigt bra. Till stor del för att veckan avslutades med ett spännande och glädjande besked. Tihii! Berättar mer om det efter onsdag när jag vet hur säkert/osäkert det är osv. TihiI! :D 
 
Yttererligare en imponerande sak är att jag och älsk har gymmat tre gånger den här veckan (kors i taket!). Men det har inte varit helt lätt. I fredags fick jag nämligen för mig att Malva skulle inviga sin pool när jag kom från praktiken. Men vi har ingen slang eller nåt så vi fick fylla den genom att spola en hink full med vatten och sen springa (gå) fram och tillbaka med den. Malva var otålig men tyckte det var superskoj att få bada. Extra kul nu kanske när hon hade mer utrymma att plaska på. :) 
 
 
 
 
Samtidigt som jag fyllde upp hennes pool med vatten (Mattias fick passa Malva) så arrangerade jag mat som vi fick slänga i oss efteråt innan det var dags att dra till gymmet. Var rätt så jobbigt att träna. Minuter efter att vi slängt i oss middagen, plus att det var väldigt varmt och kvavt. PLUS att vi gymmade samtidigt så vi hade Malva med oss där inne. Hon tyckte nog det var rätt skoj men hon envisades med att ge sig på gåbandet så det försvårade träningen lite. 
 
Igår var vi ute en sväng på gillet. Gjorde av med en del pengar inte på något direkt vettigt, typ mat och svindyrt franskt fika. Vi betalade 150:- för 5 franska bakelser av något slag. Men det hade nog ändå varit godare att köpt chokladbollar för en tjuga. Men men, nu vet vi ju det i alla fall (få saker toppar chokladbollar, hehe). :P
 
Nåja, nu ska jag snart gå och duscha, väntar bara på att älsk ska komma tillbaka från gymmet. Men bjussar på en bild till från helgen. Kartonger är ju rena rama guldgruvor!
 
 
 
Senare idag bär det av mot Oskarström. Goodie. :)
 
 
 
 

Evighet?

Känns som det är en evighet sedan jag bloggade. Men det är det ju inte. Känns dock som det hänt massor med saker den här veckan men jag minns inte allt. 
 
Igår var vi i alla fall i Oskarström nästan hela dagen för de fixade med rören här hemma. Stack överjävligt när vi kom hem. Trots öppna fönster och dörrar under kvällen så blev det inte bättre. Hade öppet på toan, i köket och i vardagsrummet under natten men det luktade ändå på morgonen. Och idag. Men det är inte lika hemskt nu som när vi kom hem igår. 
 
På praktiken går det framåt. Hem söker ju en kommunikatör just nu. Skulle söka tjänsten idag men givetvis har jag tappat programmet som jag kan redigera mitt cv i. :( Har inte ens tillgång till word i dagsläget. Katastrof! Texterna är mer eller mindre klara med designen är det värre med. Så ska slänga ihop det lite snabbt på praktiken i morgon och sedan skicka in eftersom det är sista ansökningdag i morgon. Vore verkligen jättekul om jag fick jobbet. :) 
 
På lördag är det Halmstads gillet. Tyvärr ska vi visst få dåligt väder då men vi ska nog våga oss in till stan i alla fall. Utöver det händer det nog inte så mycket. Jag ska väl plugga och skriva på min slutrapport. Är bara 3 dagar kvar på praktiken. Weird. I morgon går jag halvdag, samma sak på måndag. Det är för att i morgon ska jag och Mattias gå en hlr kurs för barn. Ska bli skönt att få det gjort. 
 
Jaja, det var det. Är helt slut. Först är jag trött för att det är grått och vått. Sen blir jag trött för att det är varmt Tokigt. Men men, så är det. God natt på er gott folk! :)
 
 


Jobb

Idag blev jag erbjuden jobb. Det har inget med min utbildning att göra men i det här läget bryr jag mig inte. Jag kan inte vänta på svar i all oändlighet. Jag tackade givetvis ja och det känns riktigt bra. :-) Är ett sommarvik på ca 80% (typ 81 om jag inte minns fel) men jag har möjlighet att jobba upp till 100 om jag vill. På intervjun så sa jag att jag var intresserad av 75-80 eftersom Malva just ska börja på dagis. Kan nog bli bra det här.

Förutom lite utbildningar som är i början på juni så börjar jag själva vikariatet 23 juni har jag för mig. Spännande! Ska bli skönt att jobba igen. :-D


Lördag

Hehehee. Ja, jag var kanske lite virrig, upprörd, chockad, förbannat you name it, igår. Men men, idag är jag (mer eller mindre) återställd.
 
Ska shoppa databord i Falkenberg. Om jag får svar från säljaren dvs. Hoppas verkligen det för i såfall flyttar jag och Mattias ut i vardagsrummet idag. Haha, spännande! Känns som om vi är tonårsrebeller och ska flytta hemifrån typ! Hihi! :D 
 
Jag är även sugen på att åka till Rowico igen. De har utförsäljning (igen!!). Vi var där igår och shoppade två stolar. De är kanske inte jättebra, och de ser inte ut som vara andra köksstolar, OCH vi behöver fixa tygöverdrag till dem. Men de kostade 95kr/st så då köpte vi hellre två stolar för 200 kronor än två stolar för 8-900. :) Men när jag pratade med en kvinna i kassan så sa hon att om det började ta slut på saker så skulle de fylla på med annat. Så kanske finns det nya/andra saker idag. Who knows. Å andra sidan behöver vi väl egentligen inget. Förutom en ny vardagsrums matta kanske. Och en soffa men det hittar vi inte där. 
 
Däremot hittade jag en tv-bänk och ett vardagsrumsbord som jag väldigt gärna ville ha. Men vi har ju redan sånt så det behöver vi ju inte. 
 


omg omg OMG!!!

Har just sett senaste avsnittet av Revenge. HUR ska jag kunna sova efter detta?!?!?!??? Och nu är det ju en EVIGHET till nästa säsong. Blääh!  Mår nästan lite illa för det hände så mkt, massa blod och chock mm (fast den kan bero på pollyn jag åt också).
 
Ytterligare en sak som gör mig lätt illamående är att jag har förvånansvärt många rasister i min släkt. Eller så är det förvånande att jag inte är det. Eller rasister och rasister. Man ska inte ropa rasist hit och dit hur som helst. Men att blint bara lita på en massa skräp, och att samtidigt påpeka att alla politiska partier är skärp förutom sd är ju.. Pinsamt. :( Visst finns det skräp inom det mesta, sen finns det ju mer eller mindre skräp. Sen har väl inte jag någon rätt och tycka att mina åsikter är vettigare än någon annans. Men jag kan bara inte förstå hur en någorlunda bildad människa kan.. näe det går inte! 
 
Varje gång vi går till ica så sitter det en tiggare där utanför. Vi brukar ofta ge honom en liten slant eller två. Han är trevlig, verkar tycka om Malva. Hon är i alla fall nyfiken på honom även om hon är lite blyg. Vad gör det att han sitter där? Egentligen?! Ja, tiggarna stör mig, men jag tror att de stör mig mest bara för att de ger mig dåligt samvete. 
 
Min bästa väns pojkvän är utländsk. Han är inte kristen, fast vilken religion han "tillhör" är egentligt totalt oväsenligt (eller borde i alla fall vara det). Ska han inte ha rätt att vara här eller vadå? Jag har aldrig träffat honom men han verkar vara väldigt snäll och rar, och jag har fått höra lite om hans familjs historia. Det är ju helt fantastiskt att de kunnat komma hit, vem vet hur det annars skulle gått liksom. 
 
Ska vi stänga in oss i vårt lilla Sverige? Ska vi förbjuda svenskarna att åka härifrån? Eller är det okej att utesluta andra från att jobba i Sverige men helt okej för svenskarna att åka utomland och jobba? 
 
Eller om vi går ifrån den frågan en stund. Sd säger ngt om att vi vill locka fler kvinnliga väljare, genom kvinnors "rätt att välja". Därför vill de ha fri abort fram till v12. Idagsläget är det fri abort till v18... Need I say more? 
 
Åh jag blir så ledsen. Och förbannat. För det är så jävla stört allting! Om det är något jag bara inte tål så är det idiotfasoner. Jag har svårt för saker (och människor) som beter sig korkat. Jag själv är ju inte särskilt världsvan alltid (snarare tvärt om) men jag har så svårt för hur människor kan tycka så illa om andra människor (ofta) utan orsak att jag blir känner hur jag mörknar inombords. HUR man man dömma ett helt folkslag på några individer? Eller på en religion? 
 
Hur många gånger har jag inte hört " dom där muslimerna". Som om de kommer från ett och samma land. Landet försvinner i bakgrunden bakom religionen. Vad är vi då? "Dom där kristna". Sen att jag gått ur kyrkan och har svårt att tro på gud.. Det spelar ingen roll. Kristen som kristen. Eller? Sverige, Norge, Finnland.. Näe, vi kan ju slopa landgränserna helt för vi är ju "dom där kristna". 
 
Får rent av lite ångest av det, det kittlar i magen och jag känner mig frestad att slå handen genom en vägg. Om jag hade kunnat det alltså. Varför är folk så jävla korkade?!?!?? :@ :@
 
 
Nåja, det är väl lika bra att jag inte kan det för annars hade jag väl demolerat halva stan. Och hela Jämtland. 
 
Näe fy! Ber om ursäkt för ett snurrigt och förmodligen totalt obegripligt inlägg. Men jag kan inte gå och lägga mig den här irritationen.Som för övrigt spårade totalt. Jag skulle ju egentligen bara skriva om Revenge men en titt på facebook fick mig att inse att det är hög tid att rensa upp bland bekantskapen (tack S för inspirationen förresten). :)
 


Freiiiiidaaaa! :)

Idag känner jag mig nästan pigg. Vågar dock inte ta ut något i förskott eftersom jag vet att tröttheten kan svepa in på sekunder och slå mig i skallen. Men ändå, nästan pigg. Inte illa! :) På tal om det här med trötthet.. Undrar om man kan bli trött av för hög levaxindos? Min dos är ju höjd igen för lite mer än en vecka tillbaka. Den är dessutom inte bara höjd utan rekord hög, dvs högre än när jag väntade Malva. Men men, ska nog få ta nya tester nästa vecka så då får vi väl se vad som händer. 
 
Dagen kommer innefatta praktiken (förstås). Sen ikväll vet jag faktiskt inte vad vi hittar på. Städar lite kanske. Om inte annat så borde vi göra det för i morgon flyttar troligtvis jag och Mattias ut i vardagsrummet. Spännande. :) Men innan dess ska vi shoppa databord samt kanske åka till systeryster och spela Drakborgen. Goodie. 
 


Godkänd!

 
Heja heja!! Var godkänd på uppgift 5. Med andra ord är det "bara" slutrapporten som står mellan mig och min examen. UNDERBART! Sen skulle det säkert kunna gå i stöpet om HEM meddelar skolan att jag skolkat nästan hela terminen, varit full på arbetstid, kraschat en arbetsbil och somnat under viktiga möten. Men det har jag ju inte så jag känner mig inte särskilt orolig. :D 
 
Idag är det 8 dagar kvar. Om man räknar den här dagen också. 8 arbetsdagar kvar. Sen är det slutseminarium veckan efter jag slutat praktiken och SEN är jag klar. KLAR! FINITO! Jösses. Vad i allsin dar ska man hitta på då? 
 
 


Positiv

 
Är hemma efter intervjun. Känns så konstigt. Alltså det känns jättebra. Det är det som är så konstigt. Trodde att det skulle kännas bra men inte så här jättebra. Just nu känns det som att jag skiter i om jag hör något från Hylte eller ej eftersom jag gärna jobbar där jag nu varit på intervju. Exakt som vad och vart är lite oklart och det får man inte veta förrän man får jobb och schema. Men det kändes faktiskt riktigt, riktigt bra och jag sitter och verkligen hoppas att jag får det. Goodie. :)
Nu blir det minipaus och sedan plugg. Kanske tar jag mig en bit eller två av den vita tobleronen vi har här hemma. Mums! :)
 
 

 

Ljusa tider

Jah jösses. Jag börjar faktiskt känna mig lite mer positiv nu. Så ni kanske får en paus från alla trista negativa-jordens-undergång-inlägg. :-) Sitter i skrivande stund utanför Hemvårdsförvaltningen och väntar på att klockan ska gå. Vill inte komma in för tidigt. För er dom inte vet så ska jag på en arbetsintervju. Gäller bara sommarvik men det är ju bättre än inget. :-)

Sen blir det plugg. Dags att dra igång med slutrapporten. Min sista inlämning till skolan (dvs om uppg5 som jag lämnade in senast blir godkänd). Sen står examen på menyn. Sjukt!

I övrigt börjar saker och ting ljusna. Och jag har inbillat mig att vi kanske kan åka till Skottland. Men då får vi nog punga ut med 12 000 också. Minst! Hmm. 12 000.. Det är liksom två hyror och en elräkning. Typ. :-S men men. Vi får se vad som händer. Känns inte så smidigt att ta med Malva men jag vet inte om jag klarar av att lämna henne heller.


Ditt och datt och ingenting

Åh så underbart det var att få komma hem! Vi strosar omkring här hemma som tre zombies och gäspar ikapp. Fattar inte varför vi är så trötta. Malva hade svårt för att sova på dagen i helgen, och natten mellan lördag och söndag vaknade hon en del men utöver det så sover hon rätt bra så vi kan ju inte direkt skylla på henne. 
 
På  tal om Malva, usch vad hon slog sig idag! :( Först ramlade hon ur soffan, IGEN! Tycker hon borde lära sig vid det här laget hur man ska bete sig i en soffa men icke! Nåja, det fallet var inte så farligt. Visst blev hon ledsen och slog sig men för en gångs skull så slog hon varken huvud eller ansikte. 
 
Men vid ett senare tillfälle så tappade hon balansen av någon anledning och for huvudstupa ner mot golvet. Rak in i benet på datastolen. Fy tusan vad hon slog sig. Och vad hon skrek! Stackars lillan! :'( Ett blåmärke dök upp riktigt snabbt. Försökte hålla det borta med en kyld kniv men vetetusan om det hjälpte. Hon har en rosa/blå/lila fläck ovan för ögat. Uscha! :(
 
Blåslagen eller ej. Den obligatoriska kvällspromenaden blev av ändå. Malva försökte sätta cykellsadelskyddet vi fick från Hallandsloppet på huvudet medan hon sa "dut". Ibland kommer hon även släpandes på skorna och säger "duut"! Sen om det är hennes, Mattias eller mina skor kvittar.
 
 
Blåmärket syns inte så tydligt på bilderna men tro mig, det är där. :(
 
 
Bjussar på en bild från Hallandsloppet/Wapnörundan. Efter (typ) 5 km nedförsbacke kom pausen som var (hör och häpna) på Wapnö. :) Tycker Malva ser stor ut ibland men här når hon ju inte ens ner med fötterna, Hihi, min lilla lillskrutta! :)
 
 
 
Nu är det för övrigt 14 dagar kvar av praktiken. Men då är samtliga dagar inräknade. Tar vi bort studiedagar och rödadagar (kristihimmelfärds) samt klämdagen där så är det bara 9 dagar. 9 dagar kvar. SJUKT! Gruvar mig för att det ska ta slut. Alltså, det ska ju bli roligt att ta examen förstås. Men nu är jag ju så van att vara på HEM så det känns tråkigt att jag inte kommer vara där mer. :/ 
 
Dessutom måste jag bestämma mig för om vi ska fira det på något vis. Skolan har bjudit in till lunch men jag tror jag kommer avstå. Känner ju inte någon där och har inte träffat lärarna på 1½ år.. Känns trevligare att hitta på något eget istället. 
 

Usch!

Jaha. Då var min lunchrast snart slut. Tänk vad saker ändras fort. För en timme sen fantiserade jag min mumsiga lunch, dvs burgundisk köttgryta från igår. Men nu får bara tanken på det mig att rysa. Ska snart gå ner från mitt underbara 7:an igen. Har suttit här och stirrat på min oaptitliga lunch i 25 minuter. Har jag inte ätit den än så lär jag ju knappast göra det sen heller. Bläh! Jag trodde att skitveckan tog slut igår. Jag hade visst fel... Nädu! En säng och en månads ostördsömn, det hade jag inte tackat nej till.





Över!

ÄNTLIGEN är  den här förbannad veckan över! Tyvärr är jag fortfarande övertrött så jag skulle gärna vara ledig en dag till. Eller en månad... 
 
Veckan som gått har verkligen varit jobbig, känns som om jag simmat runt på botten av en kolsvart tjärn. Typ. Gårdagens hade helt klart flera ljuspunkter, Wapnörundan var riktigt mysig att cykla (synd bara att Malvas hjälm gick sönder när vi kommit halvvägs). Sen på kvällen bjöd Mice på en underbar middag i form av svindyr oxfilé. Han har defintivt påbörjat en omvändning av min motvilja inför att äta oxfilé, köttet vi åt i går var ljuvligt (fast egentligen borde man ju inte förvänta sig något annat heller för en köttbit för övr 400kr, jaja, det var ett helt kg, men ändå, 400 kronor liksom!!). Gårdagen hade som sagt sina höjdpunkter och sina dalar. Usch! Men jag var ju redan förberedd på att den här jäkla veckan skulle sluta lika överjävligt som den började. Vilket den givetvis gjorde också. Men nu är den över. Äntligen. 
 
Ny vecka i morgon. Förhoppningsvis är jag inte lika trött. Det är  bara tre veckor kvar av praktiken. Under den kommande veckan ska jag på arbetsintervju. Ansökte om jobbet för typ en vecka sedan och har redan blivit kallad på intervju. Jag är dock inte förvånad. Eftersom det gått så dåligt på jobbsökarfronten så tog jag tillslut och sökte inom Hemvårdsförvaltningen. Även om det inte har med min utbildning att göra är det ett jobb, som jag kan. Lär ju bara gälla ett sommarvik men det vore ju roligt att dra in lite pengar. Inte för att det krisar eller så men jag har ju börjat inbilla mig att vi kanske kan ut och resa något framför (destination Skottland. Alt. en weekend i Rom eller nåt). 
 
Jaha, det var det. Jag ska väl återgå till att vårda vår middag. Burgundisk köttgryta står på menyn idag. Sen ska jag fira att veckan äntligen är slut genom att gå och lägga mig tidigt. Helvetet är äntligen över. Förhoppningsvis. 
 


Katastrofveckan går mot sitt slut

Nu kan jag se ett slut på tunneln. Kanske. Är lite diverse saker som dinglar över huvudet och hotar att förstöra veckan ännu mer. Jag är inte förvånad. Men snart är den slut och då kanske det är över. Sen hur jag kan tro det vet jag inte. Lever på hoppet antar jag.
 
Men idag har jag i alla fall beställt sol. Det här förbaskade gråa regnvädret ska väck nu! Så är det bara för jag står inte ut! Räcker med regn i två dagar för att jag ska bli helt däckad i skallen. Usch!
 
Förutom min solbeställning så har jag troligtvis ganska enkla uppgifter idag, i alla fall under förmiddagen(peppar peppar). SEN är det äntligen helg. Åh gud vad jag längtar! Tyckte liksom att kändes som en fredag redan i tisdags. Men nu är den äntligen här. Det var då på tiden!
 
 
 


Hur?!

Jag fattar inte hur den här skitveckan ens kan fortsätta!!!? Överväger starkt att sticka hem och stänga in mig i sovrummet med täcket över huvudet (eller upp till näsan i alla fall). Det hela började på en söndag så det kanske är över då. Så jag kaaanske vågar mig utanför sovrummet på söndag. Dagens positiva är väl att datorn är klar och det kostade baaara 400.. För något som vi lika gärna kunnat göra själva. :-(

På verket gick det väl både bra och dåligt. Antar att det är positivt att jag inte trillade ner i en avfallsbunker och jag trillade heller inte ner från taket. 40 meter upp. Antar att det är ngt att vara tacksam över *mumlar fula svordomar*.




Gos-godkänd

Har nu lyckats skapa en kudde, insåg efteråt att kan hända jag behöver träna på att sy med symaskin.. Men jag behöver träna på att sy för hand ännu mer.

Kudden blev väl sådär. Jag själv är nöjd med fodralet blev lite för stort och lite snett osv. Men ad spelar det för roll, det blev en kudde iaf. :-)

Tror den fick gos-godkänt av Malva för hon har släpat runt på den ett bra tag.





Sen hur hon kan tycka det förstår jag inte. Tyget är strävt och otvättat. Innerkudden likaså så kudden är väl rena rama giftfällan. Men men. Jag är nöjd ändå. :-)


Otursvecka

Usch! Hela den här veckan är kass! Den inleddes redan förra veckan med söndagens katastrofavslutning.
 
Måndagen var väl okej, lugnet före stormen, men gårdagen var ingen höjdare med en del rännande, folk som inte var på plats, glömska, förvirring, äckligt te på praktiken, en misstänkt trasig bil på praktiken, osv.. Idag ska jag plugga på bibblan men det skulle inte förvåna mig om någon ringer in ett bombhot så jag inte får gå dit... Datorn har betett sig konstigt så vi kanske måste lämna in den på lagning, är ju en fördel om den är i tipp topp form när Mattias ska till dreamhack. Och det är ju lite roligare att ha en väl fungerande dator hemma med för den delen.
 
Som om inte det var nog ska vi även lämna in bilen på Bendt eftersom den betett sig konstigt. Olika lampor har tänts, exempelvis servicelampan trots att skrället var inne på service för ett halvår sen. Dessutom är den svårstartad ibland. Och ibland vill den inte starta alls. Det är väl bara att säga adjö till en mindre förmögenhet idag. Hejdå! *vink vink*
 
Är rädd för att veckan ska fortsätta i samma spår. I så fall är vi väl ruinerade och hemlösa innan helgen. På torsdag ska jag nämligen äntligen få se verket, men eftersom både jag och min kollega haft sån otur än så länge så lär väl något gå fel och det lär väl resultera i att halva vallås sprängs bort. 
 
Jaja.. Lite negativ kanske jag är. Ska försöka hitta några glada tankar innan jag sticker iväg och pluggar. Happy place, happy place, happy place... 
 
 


En dröm

I natt drömde jag att Malva började på dagis. Det var ett kombinerat dagis och serviceboende för förståndshandikappade. De åkte iväg på dagverksamhet tidig på morgonen och då byggdes lokalen om till ett dagis. När jag kom dit så var personalen trevlig. De berättade om dagiset och vi pratade om hur inskolningen skulle gå till. Vi skulle börja med att jag och Malva skulle vara där i 3-4 timmar och umgås med alla där. Sagt och gjort. Men så blev det plötsligt kväll och då sa personalen att vi kunde åka hem när vi ville, men poängterade att vi måste göra det snart eftersom de förståndshandikappade skulle komma hem snart (vid 18:00) och då var det viktigt att dagiset redan var ombyggt till ett serviceboende igen. Jag och Malva hjälpte till att återställa serviceboendet och när vi precis var klara och kommit ut så hade brukarna kommit hem. De blev stormförtjusta i Malva. 
 
Helt plötsligt var vi i en jättestor grotta, med vi menar jag, jag, Mattias, Malva, Ida och Mice. Den var mörk men lystes upp av eldfacklor. Det bodde en drake i grottan som vi skulle fly från genom att spela oss bort. Det var Mattias som skulle spela tv-spel och på så vis få ut oss ur grottan och bort från draken. Runt grottans rum så stod det massor med garderober uppradade. Jag hade några kläder liggandes längst upp på en garderob längst bort i rummet. Mice klättrade upp på en annan garderob och tänkte gå på alla garderoberna för att hämta dem. Jag tyckte det var för farligt så jag skällde på honom och sa åt honom att klättra ner. Garderoberna var vingliga och om han välte dem skulle han kanske ramla ner i en avgrund. Dessutom kanske det skulle locka dit draken. Det gick dåligt för Mattias, hans tv-spels karaktär, Super Mario, dog hela tiden innan vi kommut ut ur grottan. Alltid på samma ställe, bland en massa guld och lava. Men så lyckades han ta sig vidare i spelet. Vi åkte utför i en gruvvagn som såg exakt ut som en barnvagn. Fattar inte hur alla fick plats i den, dessutom satt det helt plötsligt en enorm älgtjur i vagnen med oss. Sen vaknade jag. 
 
Hmm. Min hjärna har ju haft det roligt i natt. Men snart ska jag ut på nytt, inte så mystiskt (men hemligt) uppdrag. Vet inte om det egentligen är hemligt eller inte så just därför är det ju dumt att blogga om det. Men jag kan ju ändå uppmana er för att hålla tummarna för mig. Trott eller ej men jag ska agera kartläsare idag. Lås oss hoppas att vi kommer rätt och inte hamnar tio mil åt fel håll. 

Fasan, skräcken och mörkret.

Ja, rubriken är ett milt sätt att skriva gårdagens känslor på. Vi fick spontant för oss att åka till ikea för att köpa en mörkläggningsrullgardin till vardagsrummet, samt en sänggavel till.. Tjae sängen. Jag och Mattias har slutligen beslutat oss för att flytta ut i vardagsrummet. Inte direkt, det kräver lite planering. Och lite shopping. Men eftersom vi inte har lust att ruinera oss direkt så kör vi det i etappet. Gårdagen var etapp ett. Sen kommer vi investera i en ny (eller begagnad) soffa samt ett annat (mindre) databord. Och klösträdet kommer vi få säga adjö till. :/

 

Nåja, jag undviker ämnet. Åter till gårdagen. När vi var klara på ikea så skyndade vi oss in igen, en kvart innan stängning, för vi ville köpa någon mat. Det fanns ju matställen längs vägen men eftersom jag hela tiden pratade om att köpa korv och en kanelbulle så gick vi upp dit igen så att vi skulle kunna åka hem direkt. Väl där så köpte vi en blandad kompott. Det visade sig att jag inte tyckte om korven vi köpt så den fick Mattias och Malva dela på.

 

Jag vet inte om hon tog en för stor tugga, eller om hon bara svalde fel.. Men helt plötsligt så andades hon inte. Hon blev helt tyst (vilket aldrig händer när Malva är i närheten av något ätbart (eller något som hon tror är ätbart). För fattade vi ju inte att hon satt i halsen. När vi insåg det så avvaktade vi lite för hon brukar ju lösa det själv. Men inte den här gången. Jag försökte slita upp henne ur den förbannade ikeabarnstolen. Men stolen är ju så lätt så den följde ju bara med ungen. Minns inte om det var på andra eller tredje försöket som Mattias fick rycka in och hålla i stolen så jag fick upp Malva. Jag började slå henne på ryggen. Helt fel förstås. Slog med handflatan rak över ryggen först. Fortfarande ingen reaktion. Hon kunde fortfarande inte andas. Jag försökte lägga henne över min arm och slå med den andra men det gick inte, hon var för tung. Så jag sjönk ner på huk eller nåt (minns inte riktigt) och la henne över mitt knä. Då började slå rätt (tror jag). Tror nästan jag slog hårdare för varje slag. Dunk. Dunk.. DUNK! Hon kunde fortfarande inte andas. Här började paniken kicka in på allvar. Flackade runt med blicken i fiket medan jag slog henne i ryggen. Hade dubbel uppsättning ben intill mig, desperat frågade jag något. Tror det var någon i stil med "kan vi få hjälp" eller "kan någon hjälpa oss". Minns som sagt inte vad jag sa. Benen kom närmare och jag fortsatte slå henne. Vid något tillfälle kom det ett litet rossel från Malva. Jag fortsatte slå. Det kom upp lite dregel, eller galla. Jag vet inte. Hon andas fortfarande inte så jag slog henne lite till. Då kom det upp en liiiiten liten bit korv. Gjorde paus igen och hon tycktes repa sig. En man stod bredvid oss. Minns inte allt han sa. Jag reste mig och bara höll Malva hårt mot mig. Hon var inte ledsen, minns inte om hon grät men jag tror inte det. Mannen sa något i stil med att det var bra nu. Att det var otäckt men att det var bra. Han ville se Malva i ansiktet. Fick vända lite på mig och locka lite för att hon skulle vrida på huvudet. Hon var glansig i ögonen och lite ställd men annars var hon som vanligt. Han ville säkert se så att hon verkligen andades. Jag tänkte att jag kanske skulle säga tack, men vad skulle jag tacka för? Vet inte, hela situationen var så konstig.


När hon börjat andas igen så återgick folk till sitt fika, några kanske inte ens slutade. Jag vet inte. Det var väl ungefär här chocken kom för det var då jag började gråta, och gråta. Och gråta. Och kunde inte sluta. Mattias tyckte nog jag konstig som började lipa efteråt när allt var bra. Vi (Mattias och Malva) fortsatte äta. Jag tappade matlusten helt och ville inte ha mer men vi tog med oss den förbannade kanelbullen som var kvar och lite vatten när de andra två ätit klart. Sen grät jag väl ungefär halva vägen hem för jag var så rädd. Tänk att livet är så skört. Malva kanske var utan luft totalt i en minut. Kanske mer kanske mindre. Hon blev aldrig medvetslös, men tänkt så nära det var ändå. Några minuter utan luft och sen är man död. Och är man inte död så får man med största sannolikhet grava hjärnskador. Inte för att jag skulle älska henne mindre för det men det är ju inte någon framtid jag har ljusa tankar om.


På vägen hem var jag så rädd och hade sån ångest att händerna skakade och jag fick tryck över bröstkorgen. Får det fortfarande om jag tänker för mycket på händelsen. Har beslutat mig för att vi ska gå en HRL kurs för barn. Mattias har ingen talan i saken, men även om han hade det så tror jag inte han misstycker. Förut (när Malva var typ spädbarn) tänkte jag att bara en av oss behövde gå och kunde informera den andre. Men det är bättre om bägge går och bägge får öva. Har tidigare snuddat vid tanken att kursen är dyr, men egentligen är den ju inte det, för den informationen är så viktig och efter gårdagens händelse skulle jag gladeligen betala betydligt mer än så.

 

Folk måste ju trott jag var helt jäkla galen som sliter upp min unge ur den lilla stolen och dänger henne så det bara dånar. Kanske slog jag inte så hårt som jag trodde, det tog ju sån tid innan hon fick upp det. Fattar inte hur någon kan slå sina barn. Usch så obehagligt! Även om man gör det för att hjälpa så.. Det ljudet.. Nej! Stackars min lilla baby! :(

 

Tror nästan jag påverkades mest av händelsen. Är fortfarande jobbigt att tänka på men både Malva och Mattias verkar ha glömt det, eller förträngt det. Jag blev så påverkad att jag sa till Mattias att jag kanske är en sån person som egentligen inte ska ha barn, inte fler. Eftersom jag verkar vara så känslig så jag fick världens ångestkick av hela händelsen. Jag vet inte. Jag är förstås inte lika skärrad idag, men har fortfarande ångest när jag tänker på det. Tänk om. Tänk om det inte fungerat. Om hon inte fått upp biten igen. Vi hade kunnat sitta här hemma utan någon fnittrande Malva som bits, kallar Shetlandponnys för vovve och growlar så fort man nämner farfar. Hon skulle lika gärna kunna ligga kall, likblek och orörlig i ett bårhus. Ensam. Död.

 


Nej, nu behöver jag en kram av min varma (men fortfarande bleka), och helvilda, i högsta grad levande, skruttunge.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


Känslohopp

En avslappnad, spontan och trevlig dag fövandlade på ett litet kick alla positiva känslor till fasa, panik och ångest. De negativa känslorna tog lite längre tid att få bort och vinglar fortfarande omkring i bakhuvdet. Nu sitter jag här, med en (smått fel)monterad mörkläggningsgardin (mitt fel) och varvar ner till kvällens partiledardebatt. Goodie. Berättar mer om eftermiddagens hemska händelse en annan dag. När jag orkar. Och när jag kan tänka på det utan att börja lipa som en fontän.


Matkoden

Alltså jag tror jag börjar knäcka matkoden...  Varje vecka säger jag: "den här veckan ska vi äta billigt". Och varje vecka planerar jag in maträtter som är mer eller mindre billiga. En del billiga och en del medelmåttsrätter typ. Sedan har jag gjort handlingslistan och stolt förkunnat för mattias att: "den här veckan blir det billigt". Och varje vecka som det gått till det sättet har det också blivit dyrt. Med något enstaka undantag. När jag säger dyrt så menar jag veckor då vi landar kring 7-800 (vilket är typ varje vecka nästan).
 
Inte för att det egentligen gör något, vi budgeterar ca 3000 kronor i månaden till mat och sånt (där ingår även blöjor och hushållsgrejor och sånt).
 
Den här gången gjorde vi tvärtom, jag tänkte inte så mycket på vad som är billigt utan på vad jag är sugen på. På listan hamnade därför saker som burgundisk köttgryta, kyckling och torskfile (alltså riktig filé om än fryst). Jag förkunnade att det troligtvis blir dyrt. Och notan då, tjae.. Den landade på ca 600 kronor. Weird! Vi köpte förvisso inga blöjor den här gången eftersom vi redan gjorde det igår så ska man vara noga så blir det väl egentligen 700. Men ändå, kanske ska börja lägga mindre vikt på vad som är billigt och på vad man verkligen vill ha eftersom det ändå kostar ungefär lika mycket.. 
 
Jaja, det var det. Sjukt intressant för er att veta liksom.. Haha. :/
 
Just nu har jag lägenheten för mig själv. Mattias och Malva är ute och sträcker på benen efter veckohandlingen. Och jag då? Jag orkade inte följa med, väntar på att vi ska käka lunch och att Malva sedan ska sova för då tänker jag dra en filt över mig och sova i soffan. Alternativt läsa lite Diana Gabaldon om jag orkar. Har blivit löjligt sugen på att läsa Sjöfararna. Aaaah. <3 :)
 
 


RSS 2.0