Matkoden

Alltså jag tror jag börjar knäcka matkoden...  Varje vecka säger jag: "den här veckan ska vi äta billigt". Och varje vecka planerar jag in maträtter som är mer eller mindre billiga. En del billiga och en del medelmåttsrätter typ. Sedan har jag gjort handlingslistan och stolt förkunnat för mattias att: "den här veckan blir det billigt". Och varje vecka som det gått till det sättet har det också blivit dyrt. Med något enstaka undantag. När jag säger dyrt så menar jag veckor då vi landar kring 7-800 (vilket är typ varje vecka nästan).
 
Inte för att det egentligen gör något, vi budgeterar ca 3000 kronor i månaden till mat och sånt (där ingår även blöjor och hushållsgrejor och sånt).
 
Den här gången gjorde vi tvärtom, jag tänkte inte så mycket på vad som är billigt utan på vad jag är sugen på. På listan hamnade därför saker som burgundisk köttgryta, kyckling och torskfile (alltså riktig filé om än fryst). Jag förkunnade att det troligtvis blir dyrt. Och notan då, tjae.. Den landade på ca 600 kronor. Weird! Vi köpte förvisso inga blöjor den här gången eftersom vi redan gjorde det igår så ska man vara noga så blir det väl egentligen 700. Men ändå, kanske ska börja lägga mindre vikt på vad som är billigt och på vad man verkligen vill ha eftersom det ändå kostar ungefär lika mycket.. 
 
Jaja, det var det. Sjukt intressant för er att veta liksom.. Haha. :/
 
Just nu har jag lägenheten för mig själv. Mattias och Malva är ute och sträcker på benen efter veckohandlingen. Och jag då? Jag orkade inte följa med, väntar på att vi ska käka lunch och att Malva sedan ska sova för då tänker jag dra en filt över mig och sova i soffan. Alternativt läsa lite Diana Gabaldon om jag orkar. Har blivit löjligt sugen på att läsa Sjöfararna. Aaaah. <3 :)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0