Vardagen närmar sig

Jösses vilken vecka det varit. Förra veckan alltså. Jag är vagt medveten om att det är en ny nu. Efter allt planerande, handlande, checklistor etc så gick äntligen Mattias kalas av stapeln. Och jag är nog rätt så nöjd. Jaja, det var ju inte ens mitt kalas men jag har minsann jobbat en hel del med det så jag får påstå att jag är nöjd. Det hävdar för övrigt Mattias också att han är. Dock har sommarens jobb varvat med sjukdomar med kalas-stress-hets tagit ut sin rätt nu. Jag har faktiskt nästan blivit helt frisk, men idag, helt utan förvarning blev jag helt tvärtrött och däckade i soffan och sov i två timmar. Det var underbart! 
 
Idag var Elsie iväg på sin första inskolningsdag på Malvas förskola. Antar att vi måste börja kalla det för "Elsies förskola" nu också. Tror det gick bra. Jag var med ica 30 min och pratade med med personalen sen åkte jag hem igen till mamsen och Malva. Vi planerade att åka till Österöö fårfarm men ångrade oss och åkte in till stan istället. Malva uppförde sig som en dröm under hela stadsvistelsen. Sen tyckte hon tydligen att hon varit tillräckligt lugn för hon var sjövild resten av dagen/kvällen. Puh! 
 
I morgon är det mammas sista dag här. Eller, idag var väl snarare den sista dagen eftersom hennes tåg går 9:50. Så Mattias skolar in Elsie i morgon också så vinkar jag och Malva av mamma när hon beger sig hemåt. Sen på onsdag lär det väl bli jag som vara på förskolan. Är långa inskolningsdagar, 9-14. Jag har redan gnällt om det och Mattias har erbjudit sig att ta inskolningen men stackarn måste väl få ledigt nån dag han också.
 
Det var det. Nu ska jag nog krypa till kojs. Lär väl drömma mardrömmar om skolan för jag började titta i den ena kurslitteraturboken idag. Handlar om transformer och signaler och skräckinjagande formler. Men men, det är matte så det har potential att vara kul i alla fall.
 


"Ledig" måndag

Bläeh! Nu har jag varit sjuk i över en vecka. Buhu! :( Dessutom tog det omtag. Jag var hemma tisdag och onsdag men kände mig tvungen att jobba torsdag och fredag eftersom jag visste att det var fler som var sjuka. Plus att det var min sista vecka. Hur som haver så var det dumt att jobba. Blev sämre igen på fredagen så hela helgen har jag varit mer krasslig igen. Mer ont i halsen, trögt att svälja, ont i huvudet, mossig i skallen typ. Men men, det är i alla fall inte så jag måste vara sängliggandes (inte hela tiden i alla fall). I förrgår, dvs lördags, var vi till falkenberg och gick på matmarknaden samt Sjönevads marknad. Och med vi menar jag att det var ida plus familj samt jag plus familj men minus Mattias. Han stannade i falkenberg och kollade på film när vi andra var till Sjönevad. Sen igår kom Ida, Micke och barnen hit. Vi åt kvällsmat ihop och hade lite pyjamasparty/disco på kvällen. Rätt kul faktiskt. Leos och Elmas förskola har stängningsdag idag så de sov över här igår så idag har jag passade samtliga busar. 
Men det har gått ganska bra faktiskt. Vi har dock mest varit inne och det har blivit en del tv, och städande för mig. Jag springer efter dem och gnäller om att de måste plocka ihop efter sig. Men vi (dvs jag) vågade mig faktiskt ut en stund och ända bort på affären med allihop. Min motivation (och mitt humör) hade ändrats lite på vägen tillbaka men rent generellt uppförde de sig ganska bra. Men det är alltid lite stressigt att organisera fyra barn i åldersintervallet 2-6 och se till att ingen blir påkörd eller demolerar något. Men det gick som sagt bra och vi kom hem helskinnade. 
 
Snart kommer Ida hit, då passar hon barnen medan jag beger mig ut till flygstaden för att hämta ut en elcykel som jag fått låna av kommunen. SEN ska vi hämta mamsen som kommer med tåget 17:05. SEN ska vi hämta bilen som kommer bli stående ute vid flygstaden. Mycket rännande. 
Vid ett tillfälle däckade jag nästan på madrassen under Malvas säng. La mig där i hopp om att det skulle uppmuntra barnen att leka där inne. Det fungerade faktiskt. (Y)
 


Sommaren är kort

Jösses. Snart är sommaren verkligen slut. Känns lite vemodigt. Inte för att jag haft en särskilt bra sommar. Jag har varit mer sjuk än frisk hela sommaren. Men jag har trivts väldigt bra på mitt jobb. Nu är det bara en vecka kvar. Känns lite märkligt, men det ska bli skönt att få lite ledigt. Gruvar mig inför att skolan ska börja. Det kommer bli så offantligt mycket jobbigare än att jobba. Men men, har det gått hittills så ska jag väl klara två år till. 
 
Den här helgen har ägnats åt prepp inför Mattias kalas. Har bakat lite småkakor och stoppat i frysen. Har även provat göra filmjölksbröd. Det blev rätt så mumsigt. Dock lite torrt. Vi hade på tok för lite havregryn hemma så jag höftade med lite grahamsmjöl och var kanske lite väl generös. Men men, som sagt gott! Ska definitivt göra det fler gånger. I äkta söndagsanda har jag även slängt ihop en efterrätt. Hallonmousse. Det är så fantastiskt gott! (Och när jag nu säker "äkta sönagsanda" och får det att låta som det är något jag gör varje helg vill jag förtydliga att detta sker ungefär en gång i kvartalet. Jag bara önskar att jag gjorde det oftare för det känns så lyxigt). 
 
I skrivande stund är Mattias ute med tjejerna och leker. Själv har jag nyss dammsugit hela lägenheten så nu får jag minsann lata mig en liten stund. Blir mer städning senare. Ugh! Det jobbiga med städning är att barnen blir extra inspirerade att stöka ner. VARFÖR är det så? Ju mer vi plockar bort, desto mer drar de fram. Det är som att leksakerna blir roliga och får nytt liv när vi försöker städa undan dem. Weirdness! 
 
Jaja, det var väl vad jag hade att komma med. Nu: På med musiken och fram med städmotivationen (hahahahaa som om jag skulle bli motiverad). 
 

 

RSS 2.0