Rutin


Känns som om dagarna kommer upprepa sig en hel del framöver.

Vakna (trött som en gnu), tvinga ner lite frulle, skola, (projekt, projekt, projekt, projekt), släpa sig hem, ordna middag och eventuellt städa om lusten faller på. Sen orkar man inte så mycket mer än så. Sitter här med en utomjordisk huvudvärk. PANG! Den slog till på nolltid. Det beror så klart på brillorna. Men jag hade ett snack med optikern igår vi har kommit överens om att jag ska använde dem intensivt i två veckor och om det inte känns bättre med huvudvärk och underliga vinklingar och sånt så ska jag in på en kontroll igen. Och på tal om undersökningar. Jag var ju hos läkaren igår. Precis som jag misstänkte så var nedtrappningen förtidig, han sa typ direkt att han ville skriva upp mig på sertralinet igen så nu ska jag få mumsa det i alla fall ett halvår till, sen får vi se vad om händer men den saken. Jag var så ivrig att sluta för en månad sedan när jag kontaktade honom och började insistera på nedtrappning men nu så här i efterhand så äter jag ju hellre ett piller om dagen och mår bra av det än att inte göra det.

Så vad händer i morgon?
Skola skola skola! Dvs projektarbete. Vi väntar på svar från alla håll just nu. Dvs vi väntar på att höra från vår beställare, vår handledare samt vår beställares brasch-konkurrenter. Håller tummarna för att åtminstone två av de tre möjliga svarat i morgon så vi kan komma igång med vår nulägesanalys på allvar. Hela jag är ju en ångande hög av nerver och prestationsångest så det känns inte riktigt bra att komma till skolan och bara jobba lite "halvdant" i 3 timmar och sen måsta åka hem igen. Inte okej.

I helgen (fredag) ska vi förövrigt mest troligt vara bebisvakter, (med vi menar jag mig själv för Mattias ska iväg till en kompis). Ska passa Leo och Cola medan deras föräldrar hänger lite på stan i Halmstad och gottar sig med hjälp av ett presentkort de fick av oss i julas. Ska blir roligt med lite bebis och hundbus, mysigt avbrott i vardagen. Under förutsättningen att Leo inte gör som han alltid gör när han är här: skiter ner sig fullständigt och tycker det är fasligt roligt när jag ska försökta ta reda på skiten. Bokstavligen.





Spooky


I morse när jag just hade duschat och kom ut från badrummet så hörde jag en dov smäll/krasch eller vad jag ska kalla det innifrån sovrummet. Jag misstänkte att Maya varit i farten och ropade på henne. Och mycket riktigt, hon kom från sovrummet så jag antog att hon försökt bryta sig in i garderoben eller nåt. Men när jag kom in i sovrummet så var garderobsdörrarna helt stängda men när jag vände mig om så upptäckte jag att en Harry Potterbok låg på golvet med sidorna neråt, ungefär som i min "fina" paint illustration.


Jag fattar inte hur den kunde ramlat ur bokhyllan och att det inte hördes tydligare eftersom nivån under där böckerna står sticker ut lite så det borde ha smällt både när den nuddade där och när den föll i golvet. Och att den ens landade på det viset?? :question: Mycket konstigt. Och nej, Maya brukar sällan vara i bokhyllan och de få gånger hon faktiskt hoppar upp i den så gör hon det aldrig på den nivå där böckerna står, så jag tror inte det var hon som knuffade ner den. Å andra sidan hoppas jag ju att det var hon som gjorde det för någon annan förklaring finns det ju inte. :bigeyes:





Skeptisk


Jag känner mig smått skeptiskt och undrar om jag ska våga mig ut genom dörren idag. Men jag misstänker att oturen håller i sig. För det första jag gjorde i morse när jag stigit ur sängen var att lyckas riva ner min plattång och en ljusstake som vi har på en byrå i hallen. Vet inte hur det gick med plattången men ljusgrejen som har glasdelar gick förvånansvärt nog inte sönder så det kanske betyder att oturen har vänt? :) För hade jag haft otur så hade väl glaset gått sönder i en miljon delar varav jag skulle fått hälften av dem i ögat, eller nåt.

Idag är det projektarbete som gäller heeeeela dagen lång. Faktum är att det är det som gäller heeela veckan lång. Och egentligen kan jag ju faktiskt sträcka ut på det och säga att det räcker resten av terminen, för det gör det ju faktiskt. Alldeles i början på juni avslutas kursen, men innan dess kommer det ordnas en mässa och vi kommer ha uppsjöar med seminarier.

Nåja, nu blir det frulle. Slits mellan optimism och pessimism, har jag lite tur kanske jag inte sätter mackan i halsen.





SOM OM INTE DET VAR ILLA NOG!!?!?!?!???


När jag hämtat älsklingen så var det dags att laga mat. Potatisen hade jag redan påbörjat innan jag åkte och hämtade honom. Den lyckades jag därmed koka sönder.

Sen var det dags att göra stuvning till den misslyckade potatisen. Stuvningen brände jag, TROTS att jag stod vid spisen?!?! :question:

I ett desperat försök att få bort den brända smaken så tänkte jag dränka in maten i kryddor, så jag fyllde på med ännu mer salt, ännu mer peppar och hel uppsjö med dill. Eller rättare sagt vad jag trodde var dill men det visade sig vara persilja.


Min.dag.suger.




SOM OM INTE DET VAR ILLA NOG


Så försvann internet just som jag publicerade förra inlägget så allt försvann. Gaaah! Lyckades dock få tillbaka den lite enkelt genom att gå bakåt när internet väl kom tillbaka. Tur var väl det annars hade jag nog stängt in mig i sovrummet och inte kommit ut förrän om en månad.




Som om inte DET var illa nog


Så visade det sig att vår tredje gruppmedlem inte skulle hinna till skolan inför seminariet. Tack och lov var jag genialisk och förutseende så jag hade redan strukturerat upp så att vi delade upp hennes delar mellan oss två som kunde vara med. :) Men nu till det som faktiskt rubriken egentligen syftade till: Läraren hade inte fått in vår rapport. Gaaah! :bigeyes: Jag som skrev värsta gnälliga inlägget om "att hålla deadlines" förra veckan och sen visar det sig att min grupp inte ens gjort det själv. Dock blev vi alla chockade för den ska tydligen vara mailad till honom men den hade på något underligt vis inte gått fram, men gruppen som skulle opponera på oss hade i alla fall fått vårt arbete så det var ju bra.

Den här dagen har hitills varit motsträvig och kantad och hemskheter. Jag hoppas innerligt inte det håller i sig till morgondagen för då ska jag ge mig in i aktieträsket och officiellt bli fondsparare. Fick något innfall i fredags och tyckte det kunde vara en bra/"kul" idé, men om det fortsätter såhär så är jag väl luspank innan helgen. Nåja, nog om det. Efter seminariet blev det lite möte inom projektgruppen och sen hem igen. I morgon kör vi igång igen. Har hur mycket som helst att göra så det här kommer bli en lååång och tung vecka. En sån där vecka som man bara drar upp axlarna och plågar sig fram tills det plötsligt är helg och eländet är slut. :) Inte för att projektet inte är kul, jag tycker det är både kul och spännande. :) Det är bara det att det hela är så stort. Och läskigt. Och mycket, på något vis.




Som om det inte var illa nog..


Som om dagens början inte redan var illa. När jag skulle hem igen från älsklingens jobb så lyckades jag repa bilen mot en sån där betongsugga eller vad de nu kallas. Buhuu! ;( Jag såg den inte och visste inte att det stod två såna alldeles vid bilen så när jag backade och svängde så sa det "pang" och jag kände kände en stigande lust att strypa mig själv. En arbetskompis till älsklingen stod alldeles vid bilen och viftade mot mig precis innan det hände. Han insåg att jag inte fattade att de var där men i samma stund som jag uppfattade hans signaler och ställde mig på bromsen så kom jag åt betonsuggan, uscha! :( Tack och lov så blev det ingen buckla på bilen utan den nöjde sig med ett gäng fula repor. Åh vad arg jag är på mig själv! :mad:

När dagen sett ut så här hitills så vill jag inte ens föreställa mig hur seminariet kommer gå! Jag håller tummarna för ett påhittat bombhot eller liknande så kanske vi slipper det. Dock känns det inte särskilt troligt att det skulle inträffa så det är bara att pallra sig iväg om en halvtimme. Och ingen frukost får jag heller. Usch.

Fast om jag tar hänsyn till mitt föregående inlägg så kan jag ju få lite perspektiv på det hela och tänka att det hade ju faktiskt kunnat vara värre.




Dödsfall


Hade ingen vidare bra start på dagen idag. Loggade in på facebook och fick se att det varit ett dödsfall i mina hemtrakter. Kan inte på stå att jag kände honom, men det är ändå sorgligt. Att ungdomarna håller på och kör i hjäl sig stup i ett. Det har ju inte ens gått ett år sedan olyckan på 45an då en som jag var lite bekant med dog, men jag kan inte låta bli att förundras över, och kritisera, människors eviga "åh så orättvist" och "vilken otur". Som om personerna skulle befinna sig på fel plats vid hel tidpunkt. I flera fall är det givetvis så, men jag tvivlar ytterst starkt på att det alltid är så. Det är hemskt och det är sorgligt, men det är inte otur! Jag skulle snarare vilja påstå att det är tur att inte fler dör med tanke på hur oerhört vårdslösa många av dem är. Folk som ger sig ut i trafiken och tror de är driftinghjältar fast att de inte ens har körkort, det är tur att de inte haft ihjäl någon, vare sig det är sig själva eller andra i samhället och ute i trafiken. Nu menar jag inte att den döde i frågan var sådan, jag vet inte, jag kände honom inte (och tänker inte låtsas som om jag gjorde det heller som många tycker om att göra när sånt här händer). Men faktum kvarstår att det är MÅNGA som beter sig som puckon och de, och folk i närheten har tur att de faktiskt lever och att inte olyckorna (med dödsfall som följd) händer tätare än vad de faktiskt gör.




Frågetecken


Tror jag lyckats skrapa ihop någon sorts presentation och opponering. Känner mig dock inte särskilt motiverad inför morgondagen. :tired: Hade hellre stannat hemma och badat hela dagen, och spelat sims typ. Hehe :)

Så i morgon blir det som sagt skola. Tror inte vi kommer hinna med så mycket grupparbete efter seminariet för de andra har nog annat för sig, jag hoppas dock vi hinner klämma in ett litet möte i alla fall så vi kan organisera upp det hela igen. Kändes som man hade all koll i världen i tisdags men har plötsligt förvändlats till ett frågetecken.
Det kan förvisso också bero på det faktum att jag suttit framför datorn i typ 3½ timme i sträck och börjar känna mig lite sliten. Så nu blir det bye bye datorn och hej hej till min bästa vän, sängen. :)





2 timmar


På två timmar har jag tagit mig till Helsingborg, till Väla närmare bestämt och tillbaka. Samt hunnit med shoppingen där inne. Hihihiii, jag blev inte ens rädd under bilkörningen, progress! :thumbup:  Körde inte ens fel :)

Nu ska jag hänga framför datorn. Har sneglat lite på rapporten som jag ska opponera på men har inte skrivit något än. Det får bli i em istället. :)





En kortis


Jag har visst inte bloggat något idag. Och det blir inget imponerande inlägg nu heller. Är sjukt trött. Kom just innanför dörren efter att ha spenderat eftermiddan och kvällen i Göteborg. :) I morgon ska jag eventuellt köra en sväng till Helsingborg och gå på Väla. Ska bli intressant att se om jag klarar av att köra dit ensam utan att få panik. Har bara varit i Helsingborg en gång förut. Men som sagt. Beror lite på hur morgondagen ser ut och om jag ens har lust att göra det. Har ju dessutom en opponering att skriva eftersom det blev så sent beslutat igår hur det skulle bli på måndag så jag hade varken ork eller lust att hålla på med det på kvällen. Så det får bli i morgon det med. Nu blir det sängen, finaly! :thumbup:





Försenad


Gaaah! Rapporten som min grupp ska opponera på har inte blivit mailad än. Grrr! :mad: Det var deadline för strax över en timme sedan och jag har då fortfarande inte sett röken av den. Tycker det är oansvarigt! Om den inte kommer snart så blir jag riktigt sur, man ska ju liksom hinna läsa igenom den ordentligt och reflektera över innehållet och skriva ihop en någorlunda opposition, och eftersom seminariet är på måndag så är det egentligen bara den här dagen vi har på oss för man ska INTE behöva sitta med det under helgen. Grrr!! De sätter ju en deadline av en anledning och inte för att det är roligt. Jag hoppas innerligt att läraren tar in sådant i sin betygsbedömning sen. Vi har trots allt pluggat i 1½ år nu, ALLA vet vad en deadline är.




Dagens absoluta måsten


Är nu avklarade. :)

Har korrläst projektplanen och mailar den vidare. Älsklingen var snäll och korrläste den han med. :)

Jag skulle egentligen till studenthälsan idag och träffa läkaren där ang. medicinen men de ringde i morse och berättade att han blivit sjuk så jag behöver inte åka inom där idag utan ska dit på tisdag i stället. :)




Motivation


Har fått för mig att det är Lördag idag, men det stämmer ju inte riktigt, fast helgen är ju snart här så den lär ju kännas extra lång :)

Idag ska jag korrekturläsa rapporten och sedan eventuellt (om jag känner mig motiverad) städa lite. Vi har ju lite olika besök idag så då kan det ju vara trevligt om det inte är så rörigt hemma. Vem vet, om jag städer kanske jag hittar mitt presentkort. Men just nu är motivationen låg. Faktum är att det enda jag känner mig motiverad att göra är att krypa till sängs igen.





Kom nu kvällen!


Åååh! Kan det inte bli kväll snart så jag kan gå och lägga mig?! :( Är sjukt trött.

Blev inte alls lika mycket gjort idag som igår men vi blev ändå i princip färdiga med projektplanen. Tycker det var ganska bra jobbat ändå att på två dagar, ca 7 timmar totalt (tror jag), åstakomma en projektplan på strax över 8'000 tecken. Det som återstår är lite kontrolläsning samt förberedelse inför presentation men jag orkar seriöst inte göra mer idag :tired: Dessutom kan jag inte ens kontrolläsa idag ändå för jag har skrivit så himla mycket i rapporten och blir blind av min egen text eftersom mitt huvud redan bestämt sig för vad det står och att det är rättstavat. Så i morgon ska jag göra ett försök att kika på det. Samt klocka mig själv inför presentationen.

Har för övrigt äntligen fått arslet ur vagnen och pratat med studenthälsan. Hon tyckte jag skulle boka in en tid med läkaren så han får träffa mig och inte bara pratar över telefon. Inte för att jag ser vad det gör för skillnad, mer än att det kostar min en massa pengar alltså. Men men, ska dit i morgon så då får vi se vad som händer. Dvs om jag ska börja med medicinen igen eller om jag ska fortsätta utan.





Det nya msn


Wordfeud är verkligen det nya msn. En del verkar inte ens bry sig i att spela utan bryr sig bara om att ragga upp folk. Jag blir så förbaskad. Äcklad!! :mad: Hade en som jag spelade med som ställde massor med frågor, nu snackar vi riktigt personliga frågor, inte bara uteseende utan även typ frågor om barn och framtidsönskiningar och sånt där. Som om en wordfeudfrämling har något med det att göra.

Fattar inte varför folk ska hålla på, kan de inte bara spela ett spel, och om de är så förbannat  trött på sin fru och sitt liv kan de väl göra något åt det i stället för att försöka ragga upp någon som är halva deras ålder. Usch!




Jag menar.. Som om jag skulle finna det intressant?! Även om jag inte hade pojkvän så skulle jag fortfarnade finna det hela motbjudande. Folk borde skämmas över hur de håller på. Och det är inte första gången heller. För snart två år sedan började en arbetskompis till min mamma hålla på och dumma sig. Trots att han är gift och har flera barn. Och att jag känner hans fru. Jag tycker om hans fru! Nu är det iofs ett tag sedan han höll på för jag sa till på skarpen tillslut men det ska ju egentligen inte ens behövas. Jag tror faktiskt jag skäms över hela jävla mänskligheten när folk håller på sådär! :mad:




En dröm


I natt drömde jag att det hade varit ett stort firande av något slag. Miljön påminde om min farbrors gård i Rudsjö. Jag och älsklingen skulle bege oss hemåt för vi hade så lång väg att köra, vi var de första som skulle åka därifrån. Men när vi höll på att packa och jag gick in i huset så var det plötsligt en affär där. När jag stod vid kassan så kom en tant/kvinna dit för att tränga sig i kön och då begärde han som satt i kassan att få se den påse som hon haft med sig in i "affären". Hon gav den motvilligt till honom och då visade det sig att den var stulen för han lyfte upp en skjorta som tillhörde älsklingen och frågade vems det var. Sedan visade det sig att jag tappat bort 1000 kronor som också låg i den påsen så de fick vi också tillbaka. Sen när jag kom ut igen skulle jag leta upp bilen, det var massor av bilar parkerade på en lång rad på gräsmattan men hur många varv jag än gick så kunde jag inte hitta den bland alla kombibilar. Då kom Mice sladdandes i deras bil och ville att jag skulle åka med en sväng. Jag var lite skeptiskt men hoppade in i bilen, det var Mice, Leo och Ann-Louis som satt där. Plötsligt började han busköra hur mycket som helst på gräsmattan och gasade som en tok och sladdade ännu värre. Jag blev åkrädd och tyckte det dessutom var oansvarigt att köra som en idiot så när han var mitt uppe i en slagg skrek jag åt honom att: "nu slutar du göra EXAKT det som du håller på med!". Vilket resulterade i att Mice släppte ratten och bara lät bilen ånga fram i en rejäl hastighet. Jag blev skiträdd! Vi snurrade förbi gräsmattan, igenom ett buskage och plötsligt befann vi oss i Fagerdal. Vi korsade utsidan av byn vid 45:an och dundrade rakt in i skogen. Där tog det stopp mot några träd. Mice sa att jag inte fick åka mer och jag hade ingen lust att göra det heller så jag klev ur bilen. Då började vi bråka och han slog mig en massa och då upptäckte jag att han förmodligen var ond. Han backade en bit med bilen, kanske 10-15 meter och drog sedan ut bebisen ur bilen (det var inte längre Leo som var där). Jag är inte säker men jag tror bebisen var en föryngrad Ann-louis av något slag för hon hade också försvunnit. Bebisen hade en skyddsväst på sig men Mice försökte ändå skada den. Han slog och stack och hade en liten trubbig träbit på 4-5 cm som han försökte sticka bebisen med. Skyddsvästen satt högt vid magen så då försökte Mice sticka träbiten in i bebisen snett underifrån och uppåt i hopp om att den skulle göra så mycket skada som möjligt. Jag skyndade mig dit för att stoppa honom och då började vi bråka jättemycket. Det var mitt i bråket som jag vaknade.


Knasig dröm. Har ingen aning om var den kommer ifrån? Bortsett från att Mice är som de flesta andra pojkar och tycker om att busköra så är han ju inte alls som han var i drömmen. Drömmen var knasig och obehaglig.




Blodet droppar


Lyckades hugga mig själv med en köttkniv idag. Var nästan klar med middagen och skulle bara hälla i lite passerade tomater och försökte öppna den dumma förpackningen med kniven och råkade i stället hugga till mig i fingret. Fy tusan vad det blödde! :bigeyes: Gjorde inte så ont just när det hände, lite, det gjorde mest ont när kniven tog stopp för den stötte i nageln vid nagelbandet, men blev ändå ett hack i nageln. Uscha. Nu gör det i alla fall rejält ont. Blää! :(

Förutom blodbad i köket har jag varit på skolan idag. Jag och en annan tjej i gruppen satt på skolan i nästan fyra timmar i sträck och arbetade med projektplanen, tyckte vi var ganska duktig och kom en bra bit på vägen. Så i morgon ska vi försöka vara lika effektiva så vi blir klara snabbt och kan förbereda vår presentation. Seminariet blev flyttat från fredagen till måndagen så tack vare det fick ju en hel dag till på oss att plugga. Utmärkt. :)

Kvällen har bestått av mys i soffan framför teven samtidigt som jag och älsklingen avnjöt varsin semla efter maten. Nu ska jag strax mysa ner mig i sängen och försvinna in i huset vid världens ände med tjuven Althalus och resten av gänget :)




EU har snoozat färdigt..?


Så underbart att bara slira runt på nätet och mötas av en artikel som berättar att de vaknat till Bryssel, tjohoo! :thumbup: Sen kan man ju kritisera artikelns vinkling om man vill. Jag tänker dock inte göra det eftersom den trots allt hör till en tidning för jägare, så givetvis är den vinklad så det ska passa dem, men spela roll, oavsett om man inser artikelns vinkling eller inte så kvarstår det faktum att de i Bryssel (dvs EU) verkat sluta snooza. Utmärkt! :)

http://www.jaktojagare.se/aktuellt/eu-kraver-full-kontroll-pa-skyddsjakt-pa-varg

Hihihiii :) Nu ska jag kleta på lite smink och rota fram något som framstår som kläder och sedan rulla, eller eventuellt halka, till skolan.


Bye bye then ^^




Tisdag


Zzzzsooooooovaaaa! Åh vad jag vill somna om. Men ska infinna mig på skolan om lite mindre än fyra timmar så det känns nästan bara dumt att somna om nu. :(  Så istället får jag pallra mig in i duschen och sedan uppbåda någon sorts entusiasm inför frullen.

Dagen kommer bestå av intensivt klapprande på tangenterna i en datasal på skolan. Vi ska köra igång med projektplanen, har idag och i morgon på oss för på torsdagmorgon ska den lämnas in. Omg! Hur ska vi hinna 10'000 tecken på två dagar? Bäst att skriva så fingrarna glöder.





McJacob


Hmpf. Skulle laga till en sen lunch i form av makaroner. Det gick ju sådär. Ställde ju kastrullen på plattan men glömde visst att vrida på den. Typiskt.

Egentligen skulle jag varit på skolan idag, dagens föreläsare är så himla rolig, haha :D Dock visade det sig att vi redan varit på just den här föreläsningen förut så då gjorde han om den och improviserade lite men jag kände att eftersom jag redan varit på originalföreläsningen så kan jag lika gärna åka hem. Dessutom stod jag inte ut med stolarna i den salen, helt sjukt obekväma. Mot slutet kunde jag inte ens fokusera på vad han sa för att stolen var så obekväm. Nästa gång det är föreläsning i den salen så ska jag minsann ta med mig en kudde att sitta på!

Ang. rubriken så är den kopplad till dagens föreläsning. Likaså följande citat:

"Vi är alla grisar"

"Folk fokuserar på hamburgarna och sen kommer mackorna in"

"Jag ska skriva in ett ord i er hjärna"


Nu är ju citaten så klart tagna ur sitt sammang, vi diskuterade nämligen bland annat omvärldsbevakning och konsekvensen av dålig eller obefintlig omvärldsbevakning samt nischning och dual marketing med mera. Men men. Roligt var det i alla fall :)




Den vridna världen


Nu kan man kanske tro att jag ska skriva ett bittert inlägg om korruption och maktmissbruk och sånt. Men nej, jag menar faktiskt den vridna världen bokstavligen.

Världen är helt j*vla sned! Så fort jag har glasögonen på mig så drar saker och ting lite åt höger, nu när jag sitter här och skriver så kan jag svära på att både datorn och bordet är snett neråt mot höger. Ungefär som ett ljus som stått i solen för länge. Ska det verkligen vara såhär?!?!? Ger det någon dag till och går det inte över så ringer jag optikern. Där med basta! Så där har ni det! En uppdatering från mig, mitt i den snedvridna världen. :bigeyes:





Invigning


Lyckades somna förvånansvärt fort igår trots att jag inbillat mig att huset skulle brinna ner. Tur att det bara är inbillning.

Just nu sitter jag och inviger mina nya brillor. Hade linser på mig igår så kunde inte göra det då. Måste nog säga att det känns kanske konstigt. Dessa är ju helt anpassade efter mina ögon, mer anpassade än vad ens linserna är så jag ser ju som en hök! Jag ser allt, känns det som. Och då jag inte är helt van vid det så blir jag en smula yr av min plötsligt goda syn. Ett tag tyckte jag t.o.m. det såg ut som att soffan var sned, inte sned som i att den stod snett på golvet, utan sned som i att den lutade jättemycket framåt. Haha, så är det ju så klart inte, bara min hjärna som tycker det är roligt att busa lite. Nu blir det frulle och sedan plugg eller städning., beror lite på när älsklingen vaknar.





Flammor


För lite mer än en halvtimme sedan började jag poppa popcorn åt mig och älsklingen för att mumsa på medan vi kikade på melodifestivalen. Problemet var bara att jag dels är väldigt trött och dels disträ. Jag hade i uppdrag att slå in en present som Mattias ska ha med sig på ett kalas i morgon. Det är en liten kusin till honom som fyller år så då ska han iväg och fira henne, eftersom kalas inte hör till mina favorit tillställningar så kommer jag vara tråkig och osocial och hålla mig hemma. Men tillbaka till historien. När jag slagit in paketet gick jag till vardagsrummet fram och tillbaka, vet inte hur länge jag var där inne men tror det handlar om minuter, sen gick jag tillbaka till köket för att kolla om oljan blivit varm och då slog det nästan halvmeter höga lågor ur kastrullen, gissa om jag blev rädd!  Jag ropade lite förbryllat till Mattias att "det brinner i kastrullen", samtidigt som hjärnan skrek åt mig att kväva elden. Men jag blev så förvånad och rädd så jag tappade handlingsförmågan i några sekunder och sen rykte jag åt mig ett lock och slängde det över kastrullen. Elden dog nästan direkt och fy tusan vilken rök som uppstod. Men imponerande nog han vi plocka ner brandalarmet innan det hann börja tjuta, men det uppstod lite hosta av röken, usch vad obehaglig luften var. Vi slog upp fönster och dörrar för att vädra ut så fort som möjligt. Nu känns det knappt att det brunnit i köket, men jag blev verkligen rädd. Blää! :(

Gjorde ett nytt försök att poppa popcorn direkt efteråt utan att lämna köket, men fy tusan vad rädd jag var. När jag slagit i popcornen och lagt på locket så var jag flera gånger bombsäker på att jag kunde se hur det brann under locket. Men det gjorde det ju såklart inte.

Förutom dramatiken i köket så har vi idag hängt i Falkenberg. Jag hittade aldrig mitt presentkort men hämtade ändå ut glasögonen, efter lite rännande på stan med Mattias och Mice blev jag helt slut, haha :S Vi åt en god middag bestående av mycket god Blue bell potatis och ugnsstekt lax med täcke av turkisk yoghurt, majonäs, dill och västerbotten ost. Mumsigt :) Till efterrätt hade vi lagat till en enkel panna cotta med någon hallongegga ovanpå. Givetvis blev det lite bus med Leo också :)

Nåja, nu ska jag återgå till melodifestivalen och försöka koppla bort tankarna. Är hela tiden rädd att det ska börja brinna någosntans :bigeyes:





Revenge


Sitter och sneglar på nyaste avsnittet av revenge. Den serien börjar seriöst bli riktigt spännande :)



Handledningen idag gick bra. Vi snackade även lite efter handledningen och skickade iväg ett mail till "vårt" företag, Infocube. På tisdag kör vi igång på allvar med projektplanen. Den ska vara på ca 10'000 tecken och vi ska ha seminarium på den på fredag.

I morgon bär det av mot Falkenberg för att hälsa på Ida, Mice och lilla Leo. :)





Freiiiiiiiiidaaaag :)


Äntligen fredag, tihii! :thumbup:

9:30 ska jag på projekthandledning på skolan och efter det ska vi i gruppen spåna lite på en projektplan. Lär nog pallra mig till skolan avsevärt tidigare för det är seriöst isgator ute. Uscha! :(

Sen ska jag även göra ett sista försök att hitta det fördömda presentkortet. Det MÅSTE ligga här hemma, hos Ida och Mice eller i bilen men det tycks inte vilja dyka upp. Det finns typ 0,00001% chans att det ligger på specsavers med, jag har ytterst svårt att tro att det ligger där men jag ska ändå ringa och fråga. Jag kan ju faktiskt ha lagt ner presentkortet i påsen jag lämnade tillbaka glasögonen i, you never know.

Nu är det tvagning på G och sedan frulle. Vid halv 8-8 nångång ska läkaren från vårdcentralen ringa. Kan inte påstå att jag ser fram emot det. Jag pratade ju lite med dem igår och efter det samtalet var jag på ett uselt humör ända tills älsklingen kom hem. Ville bara ligga i sängen och inte göra något alls. Helst sova. Ironiskt nog gick det inte att sova men jag låg och läste i lite mer än en timme i stället och sedan filosoferade jag den andra timmen. Kom dock inte fram till något vettigt alls.
Måste verkligen ta ett snack med den andra läkaren, den på skolan. Det var nog alldeles för tidigt för att sluta med pillren, typiskt :S






Grattis! :D

Min lilla blogg fyller tre år idag.

Grattis på treårsdagen! :thumbup:





Jamen jaha


Vaknade runt 05:40 av mig själv. Kändes rätt skönt att vakna till och inse att "yesssss, jag kan sova någon timme till".. Hmpf! Det var ju lättare sagt än gjort. Är alldeles för pigg för att kunna somna om. Men har inte direkt något att göra heller. Hade tänkt städa lite idag men bara för att jag inte kan sova så behöver jag ju inte väcka grannarna.


Ang. projektet så har det löst sig. Jag fick vara med i den andra gruppen. LÄTTNAD! :thumbup: Och jag tror det kan bli riktigt kul, nu står vi ju verkligen inför en "äkta/riktigt" uppgift och inte någon gammal eller fejk som någon annan redan löst. Det är vårt uppdrag att lösa det så bra och proffsigt vi kan. Spännande :)




Projektdöden


ARGH!!! Hela det här projekttjofset kommer snart ge mig mardrömmar! Usch. Det går verkligen inte bra nu. Vi har löst upp vår grupp eftersom projektet (idén) helt enkelt inte höll. Jag håller på och fiskar hos en annan grupp nu och väntar på svar för att se om jag kan hoppa in hos dem. Om jag inte kan det så vete tusan vad som händer :bigeyes:





En dröm


I natt drömde jag att det var krig. Det var människor, utomjordningar och ett mellanting mellan lik och skelett. Människorna var chanslösa och för att ha en chans mot utomjordningarna bestämde jag mig för att låta likskeletten ta över. Jag var egentligen likskelettens naturliga ledare men för att kunna ta min plats som ledare var jag tvungen att förvandlas. Så det kom en massa "onda" likskelett och skulle döda mig, och jag lät dem. Det var ytterst obehagligt. Men så snart jag blivit ett likskelett så fick jag sitta på en tron och styra över de andra skeletten och försöka komma på hur vi skulle klara oss mot utomjordningarna. Vi bodde tydligen på ett område som fanns högt ovanför jorden och var tvugna att strålas ner från vårt palats för att om vi hoppade rakt ner skulle vi dö. Sen minns jag inte så mycket mer. Men jag är ganska säker på att drömmen härstammar lite från Skyrim, haha. I alla fall likskeletten för de var väldigt lika en sort i Skyrim som kallas för Draugr. Inte direkt mina favoriter, haha :S











Presentkort och projekt


Har letat som en galning men kan inte hitta mitt presentkort som jag har på specsavers. Det försvann i slutet av förra veckan. Hade legat i min väska jättelänge och jag tänkte inte på det, men när jag skulle använda det hos optikern så var det plötsligt borta :( Nu är mina brillor klara så jag får hämta ut dem om jag vill men kan ju inte göra det innan jag hittar det fördömda presentkortet. Känns så dumt att lägga ut 1000 kronor som egentligen inte behöver lägga ut. Och om det slutar med att jag inte hittar presentkortet och får betala ändå så lär det ju dyka upp efter att jag hämtat ut glasögonen, det är så typiskt. Om det blir så, så tänker jag minsann köpa slipade solbrillor för de pengarna.

Idag är det två föreläsningar på skolan, känner mig inte helt motiverad men det kan nog bli intressant att höra om projektbiten eftersom det känns som om projekten nu står uppe på en kulle och sakta rullar mot startkanten. Och den startkanten är ett brant stup så när projektet väl börjat rulla nerför där är det bäst att vi kan hålla takten med dem. Men innan dess blir det frulle.

Jag trodde jag hade slutat med de här, men nej. De lär nog fortsätta dyka upp :P








Sovrummet - en farlig plats


När jag sover så brukar jag ligga en liten bit ner i sängen för att kunna sträcka på armarna uppåt ovanför huvudet, jag tycker det är mysigt/skönt att sova så. Igår hade jag råkat lägga mig för långt upp i sängen utan att jag var medveten om det. Jag skräckte på mig för att lägga mig till rätta och råkade dänga in huvudet i väggen. Det resulterade i ett "AJ"! Från min sida. Mattias mummlade till i sömnen och vände sig om snabbt som blixten för att hålla om mig, han vände sig så snabbt att jag först trodde att jag råkat väcka honom. Men när han skulle lägga armen om mig så låg vi fortfortfarande underligt så han råkade köra in sin armbåge i mitt huvud, det resulterade i ytterligare ett "aj!" följt av en massa fnissningar. Haha, vad tokigt det kan bli. Men jag sov gott i alla fall. :P





Skolan och skyr


Hänger i en datasal inne på media och väntar på att tiden ska gå. Textreflektionen får minsann vara klar. Så utöver plugg har jag lyckats lämna tillbaka boken på stadsbibblan och få sladd två gånger trots att jag körde jätteförsiktigt. Det är världens skitväder för körning idag så jag hoppas älsklingen är extra extra extra försiktig idag. Svängde även inom ica och köpte en alla hjärtansdags present till katten. Nu kan det kanske framstå som underligt att jag köper en present till min lilla djävulskatt och inte till min sambo. So be it. Vi hade tänkt fira i morgon i stället när han ändå är ledig. Ironiskt nog är inte jag det, men men, vi har ändå mer tid i morgon. Dessutom faller det in perfekt för då har vi varit tillsammans i fjorton månader, hihih, vilken tur jag har :thumbup: Fast jag kunde inte hålla mig så jag köpte ett litet kort till Mattias iaf. För att jämna ut orättvistan lite eftersom maya får både leksak och doftdroppar. Tänke dränka in klösträdet lite så hon spenderar mer tid till att sova i klösträdet i stället för att sova i soffan.

Passade även på att köpa lunch när jag var på ica, blev nyfiken på en ny isländsk yoghurt med jordgubbar, skyr eller var den nu heter. Ironin i det hela är att jag är svinhungrig och förpackningen är miniliten, och att jag inte ens gillar yoghurt. Jag gillar inte ens jordgubbar. Hahah, undrar hur jag tänkte där egentligen?! Fördömda reklam till att göra en nyfiken!






Lite allmänt sådär..


Aaah! Slumrade till på soffan i en timme, underbart! Känner mig avsevärt piggare nu, vilket jag inte kan säga om Maya. Hon låg och snarkade vid halv 6 i morse och ligger fortfarande kvar på samma ställe. Stackars lillfisen är trött idag.

Strax bär det av in mot stan, ska på bibblan och lämna tillbaka en bok samt ägna mig åt lite minishopping. Om jag hittar något dvs. Ska inte vara där särskilt länge, hade tänkt infinna mig på skolan vid 12 för slutputs på textreflektionen. Seminariet börjar vid 13. Sen återstår det två föreläsningar i morgon och sedan är kursen slut. Wihoo! Har ingen aning om hur det gått med textreflektionerna för vi har inte fått någon feedback än så jag vet inte om jag måste göra om någon av dem men det återstår att se. Tänka sig att kursen är officiellt slut i morrnkväll. Jösses. Då återstår "bara" den megastora projektkursen, C-uppsatsen samt praktiken. Sen är jag klar. Omg! :) Härom dagen velade jag jättemycket och tänkte att jag gått helt fel utbildning, att det här är ingenting för mig. Men någon nytta kommer jag nog ha av det. Känns så dumt att hoppa av när man tagit sig så här långt och en tjusig högskole examen på CV är ju aldrig fel.




Oh no!


Jaha.. Då var det morgon igen. Usch! Jag hade gärna sovit ett par timmar till. Eller tio :tired:





Lättad


Jösses! Klockan är bara tio och jag är "typ" färdig med textreflektionen. Hade jättemycket problem för att komma igång och ville nästa gråta när jag såg hur mycket jag hade kvar att skriva. Men så körde jag igång med reflektionen och då flöt det visst på. Det heter ju trots allt textreflektion. Dock blev det inte så mycket reflektion kring sjävla texten och hur övertygande författaren varit och sådär, utan snarare tankar kring vissa begrepp, men men.. Duger det inte så får jag väl göra om det senare men nu känns det så skönt att jag i alla fall har något att lämna in, och att jag inte ens behövde sitta hela natten med det. Lovely! :)






Bla bla blaa...


Halva dagen har gått åt till irritation. Vilket slöseri. Var på sjukan idag p.g.a remissen som vårdcentralen skickade till kvinnokliniken. Som jag misstänkte var det helt onödigt, jag tyckte väl det var underligt att de ville fortsätta undersöka mig även fast provtagningarna från vårdcentralen var normala. Hmpf! Läkaren på sjukan var minst sagt irriterad och undrade vad fanken jag hade där att göra. Det undrade jag med. :question: Nåja, jag hade ju redan betalat för skiten så då gjorde de undersökningen i alla fall. Det var betydligt mer smärtfritt jämfört med då jag gjorde cellprovstagningen för några månader sedan, men jag kan inte påstå att det var särskilt behagligt bara för det. Efter undersökningen blev det blodprovstagning och sen skickade de hem mig igen. De skulle ringa om det inte verkade normalt. Jag tror inte de kommer höra av sig för de kommer helt enkelt inte hitta något. Slöseri med tid och slöseri med pengar. Jag funderar seriöst på att byta vårdcentral. I morgon ska jag i alla fall ringa vårdcentralen och gnälla lite. Läkaren sa att vårdcentralen förmodligen kommer höra av sig till mig men att det är bättre att jag själv ringer dit och bråkar lite, så då får jag val ta och göra det.

Förutom det är det seminarium i morgon. Usch. Känner mig frestad att kräkas vi blotta tanken på det. Har inte ens kommit halvvägs på textreflektionen och den ska vara klar i morgon. Blir en uppesittar "kväll" för mig. Efter seminariet ska jag in till stan och lämna tillbaka på en bok på stadsbiblioteket. Jag har haft den hos mig i snart ett halvår tror jag.. Haha, ironiskt med tanke på att jag läste ut den på en dag. :bigeyes: Till min ursäkt kan jag säga att jag trodde att jag redan lämnat tillbaka den och att det var bibblans datorer som muppade sig men så upptäckte jag idag att jag hade den här hemma så i morgon ska den tillbaka. Lär nog få betala en liten förseningsavgift men den är nog minimini-liten, har ju lånat om boken i flera månader för att slippa avgiften men nu får jag inte göra det längre och sista inlämningsdagen var idag. Så jag tror inte de kommer kräva någon större förmögenhet av mig.

Nåja. Det var det. Nu blir det textreflektion. Jag ska hänga med grabbarna grus: Bourdieu, Putman och Weber. Paaarty paaarty! :(



En dröm


Det jag minns av nattens dröm var att jag följde med älsklingen till jobbet för att jag skulle kunna ta bilen hem. Miljön såg helt annorlunda ut och när vi kom fram så träffade jag Mattias chef. Han satte sig i baksätet på bilen för att han ville att jag skulle skjutsa honom till ingången. Jag skjutsade honom dit och han förklarade sedan hur jag skulle hitta ut därifrån (inhägnat område). Det fanns tre olika utgångar, alla påminde om utgångar som man passerar när man ska ut från parkeringshus och alla utgångarna hade en bom. Jag körde mot den han pekat mot men när jag kom fram visade det sig att man skulle sätta i sitt bankomatkort för att komma ut, då insåg jag att det var besöksutgången och den kunde jag inte använda eftersom jag inte satte i mitt bankomatkort när jag skulle in på området. Jag vände bilen och fick syn på en annan utgång och körde mot den. Det var ett stort, brett rullband som man skulle köra upp på, när jag kom närmare insåg jag att det inte kan vara rätt och försökte då passera rullbandet men det gick för långsamt och bilen fastnade uppe på rullbandet. Det var två människor som arbetade vid rullbandet för att assistera människor som var på väg ut. Men så visade det sig att de var sjukgymnaster och de var upptagna med att hjälpa två olika personer att träna bort sina åkommor.

Plötsligt var jag inne på DHL. Hela min klass var där och vi skulle lyssna på en föreläsning av chefen. Jag tänkte att jag inte alls hade tid med det och jag hade inte ens blivit förvarnad om att vi skulle ha föreläsning, jag pratade med en klasskamrat som skulle ta anteckningar åt mig och sedan smög jag mig ut därifrån. Jag kom till ett rum där chefen pratade med företagets informatör/kommunikatör och två andra personer som jag inte vet vad de hade för ställning. De skulle i alla fall annordna en lunch och chefen förklarade hur han ville att den skulle se ut och vara upplagd. Han sa:

-   Jag tänker mig att det ska vara i stil med Foucault.

Jag minns att jag blev förvånad och tyckte det var underligt att lunchen skulle planeras och se ut på ett visst sätt med utgångspunkt i en död forskares teorier. Men jag blev samtidigt hänförd och tänkte "jahaa.. Så vi får användning av teoretikerna i arbetslivet ändå".
Sen hittade jag en liten Willys affär inne på DHL och gick in dit för att köpa falukorv men blev jättebesviken för de hade massor med olika korvsorter men ingen av de två sorterna som jag kunde tänka mig att äta.

Jag drömde även om spöken och någon ond pirat i en grotta. Men minns inte mer om det. Men efter att jag vaknade vid halv 6 i morse och sedan somnade om så drömde jag om politik.


Jag minns inte allt men jag lyssnade på radion när de pratade om politik. Minns att jag var i fagerdal och det började närma sig omval. Jag var skitförbannad och sa att om Moderaterna blev omvalda igen så skulle jag lämna Sverige för alltid för att det skulle förstöra landet bortom räddning.
Jag och några till gick till skolområdet i Fagerdal. Där fick vi se olika flaschbacks från en gång då moderaterna blivit valda då den "förre" kungen var kung, de satt i en vit vagn dragen av två häster. Han och hans fru blev jätteglada över att moderaterna vann. Jag frågade honom hur han kunde vara glad och då sa han att han var inte glad egentligen men att han inte fick ha en åsikt och att han var tvungen att verka lika glad oavsett vem som blir vald.


Sen minns jag inte mycket mer. I vilket fall som helst tycker jag både drömmarna speglar att jag funderar en del på framtiden. Haha, kanske ska sluta med det och leva i nuet i stället. Det är ju trots allt ganska underbart som det är.






Statistik


Dagens arbetsfokus:

Tvätt - 2

Plugga - 0

Skyrim - en miljon


:bigeyes:





Söndagsångest x 3000


Gaah! Söndag!! Buhhu!! :thumbdown: Söndagsångesten började redan igår innan jag gick och la mig. Usch! :( Känns som om den här helgen har gått mega fort! Inte okej.

För överigt är ledigheten slut för min del, även om det är helg. För idag ska jag försöka få ordning på den fjärde textreflektionen. Vi har ju seminarium på den på tisdag, och egentligen ska man ju inte behöva plugga under helgen men jag ser ingen annan utväg för jag tror inte jag hinner skriva allt i morgon. Tack och lov började jag ju redan i fredags så jag har ju kommit en liten (dock väldigt liten) bit på vägen. Problemet är bara att motivationen ligger i botten. Verkligen botten, underjorden, så det lär nog bli skrivande ikväll då själva skrivblockaded vanligtvis lättar. Kan ju ändå ta sovmorgon i morrn så..





Mums!


Tacos. Need I say more? :thumbup:





Det bästa som finns..


...
Är nog att sova. Det är så fantastiskt underbart! Är fortfarande trött sen jag steg upp vid 07:15 i morse och är oerhört frestad att gå och lägga mig igen för det är så skönt att sova. Finns dock ett litet problem: Jag.Kan.Inte.Sova.  Typiskt! Fast kanske lika bra ändå. Sova ska man ju göra på natten. Förutom om man jobbar natt då.. :P

Helgen ska förhoppningsvis gå ut på att göra så lite som möjligt. Jag ska släpa med mig älsklingen på stan eller eurostop idag och tvinga honom att shoppa lite åt sig själv för det är minsann på tiden. :)





Pirr i magen


Kollade just skolmailen och såg att jag nu fått svar från personalstrategen. Hon har lämnat mitt CV till chefen för ledning och styrning., hihih, kul att veta att det i alla fall når framåt :) Fick även tips att höra av mig till lite olika förvaltningar och bolag så nu blir det nästa steg :) Ska bara fila ihop ett nytt personligt brev också för att matcha mitt nya CV. Haha, får nästan lite pirr i magen för jag tycker det är så roligt, haha :)

Morgonen spenderas framför datorn, har ju kommit ett nytt avsnitt av Vampire Diaries. Utmärkt start på dagen. Sen bär det av mot skolan för slutfix på textreflektionen och sedan seminarium, sen är det äntligen helg. Tihihihii! :thumbup:





Shopping


Då var det gjort. Har nu, efter en hel del velande, bestämt vilka brillor jag ska ha. Det blev inte de dyra märkesbrillorna, kändes så dumt att slänga ut 2000 på något som jag lika gärna kan få för 1000. Typ. "Kalaset" gick lös på bara 1900 och då är allt inräknat, två bågar och glas till båda, rep- och reflexskydd till båda samt två års garanti. Lovely :) Brillorna borde vara klara om två veckor så då får jag åka och hämta ut dem :) Det blev ett par ljusrosa (ett av de par som jag haft här hemma under veckan) samt ett nytt par som är ganska mörka men inte svarta, mer åt det gråaktiga hållet.  :)

När jag ändå var i Falkenberg så passade jag på att svänga inom Vinberg och hälsa på där. Leo var en liten surfis men han är bra söt ändå :) Snart ska jag försöka ta tag i textreflektionen och få den färdig, är ett måste eftersom jag har ett seminarium i morgon.





Stalker..?


Eftersom jag inte har något bättre för mig såhär på morgonkvisten så tänkte jag berätta om min stalker. Antingen var det en polis eller bara någon som inte kunde bestämma sig för vart denne var på väg.

När jag var på väg hem efter att ha lämnat älsklingen på jobbet så valde jag att ta motorvägen (mot Göteborg), den går snabbast och det är ganska lätt att komma av och på den så tidigt på morgonen. Grejen var bara att jag skulle köra om en lastbil på motorvägen, och framför mig hade jag en annan lastbil som också bestämt sig för att köra om den första lastbilen. Inga problem kan man tycka. Men jag tyckte det var massor med problem för det tar en miljon ljusår för en lastbil att köra om en annan lastbil, det känns åtminstone så. Så när lastbilen äntligen tagit sig om jag kunde slutföra min omkörning så var det försent, jag missade såklart avfarten. :mad:

Nåja, det är ju inte jordens undergång. Jag fortsatte och tänkte ta av vid nästa avfart för att sedan vända och gå på motorvägen i andra riktningen, dvs mot Malmö. Då var det en bil som följde efter mig av motorvägen. Inget konstigt kan man tycka, många är ju på väg till jobbet nu. Men sen följde den efter mig på motorvägen igen fast i andra riktningen. Den låg bakom mig hela vägen och sen när jag tog av från motorvägen igen så följde den efter mig IGEN. Och skulle givetvis svänga i samma riktning som jag efter motorvägen också. Men sen när jag fortsatte mot Vallås så tog bilen bakom mig av IGEN och körde på motorvägen IGEN fast denna gång i samma riktning som den körde i från första början, dvs mot Göteborg. Tokigt. Och ja, jag har inte så mycket för mig. Fördriver lite tid och väntar på att hjärnan ska komma igång på allvar, då blir det lite pill med textreflektionen och sedan drar jag till Falkenberg och lämnar tillbaka bågarna jag lånat hem. Sen blir det en visit till Vinberg för att hälsa på Mice och Leo. Utmärkt.





Dancing queen


Gaaah!  Jag blir galen på denna trötthet! :bigeyes: Hade som vanligt seriösa problem med att somna igår men tillslut gick det. Klev upp 05:30 i morse för att hänga med älsklingen till jobbet så att jag får ha bilen idag. När jag kom hem så tänkte jag vila en halv timme - timme för klockan var ju bara strax efter 6. Problemet var bara att jag somnade inte förrän nångång efter 8 och vaknade inte ens när alarmet ringde vid nio. Telefonen låg liksom 30-40 centimeter från örat men det hjälpte visst inte. Tack och lov hade jag ställt ett till alarm en timme senare för att vara på den säkra sidan att jag inte missar mötet med mina klasskompisar idag. Men när jag vaknade vid tio var det med nöd och näppe jag lyckades skaka liv i mig själv. Grrr. :S Dessutom känner jag mig som en annorlunda människa från dag till dag. Misstänker att jag har hormoner som dansar salsa i kroppen eller nåt. Det ska de minsann lägga av med! :mad:




Äkta fejk


Jag tycker att hela vänskapskulturen på facebook är fascinerande. Det verkar som om många samlar på vänner där. Ju fler desto bättre. Som om alla de "vännerna" skulle komma ihåg att gratulera på ens födelsedag utan facebook? Eller skulle sörja om man rent av dog? De skulle förmodligen skicka något litet <3 eller :'( i loggen och sedan bry sig i de sekunderna som det tar att skriva symbolerna.

För några dagar sedan fick jag en vännerförfrågan på facebook. Frågan kom inte från en vän. Inte heller från en klasskamrat eller ens en barndomsvän som jag tappat kontakten med. Utan frågan kom från en barndomsväns syskon. En barndomsvän som jag inte varit riktig vän med på massor av år! Helt otroligt. Det här syskonet kanske jag totalt utbytt ett trettiotal meningar med i hela mitt liv, varav jag inte kan komma ihåg en enda av de meningarna. Jag har haft avsevärt fler samtal med min katt. Om vi möttes, eller befann oss i samma rum skulle vi möjligtvis kanske hälsa på varandra. Betyder det att man är vänner? Borde jag då lägga till min granne som vän på facebook eftersom jag vet mer (eller ja, faktiskt vet något över huvudtaget) om dennes vanor? Är det min vän? Grannen som pratar högt på badrummet, går tungt över golvet, envist borrar i väggen och lyssnar på sport ibland? Likaså försäljaren som brukar stå vid ingången till ICA. Henne har jag pratat med många gånger. Är vi vänner då?

Om vänner var en handelsvara (och facebook var regeringen) så skulle alla vara snuskigt rika. En stor siffra på min vänsida gör inte att jag känner mig rikare. Möjligtvis en smula ytlig.

Ironiskt nog kunde jag inte heller neka förfrågningen utan fick då dåligt samvete. Istället är vi nu "vänner". Vänner som inte ens sett varandra på över tio år tror jag. Vänner som inte ens känner varandra. Äkta fejkvänner.




Gääääääsp!



Dagen har hitills bestått av plugg samt dreggel över utlandsresor. Har en paus just nu men ska strax fortsätta med textreflektionen en sväng och hålla tummarna för att jag inte somnar över tangentbordet. Uscha.





En lååång uppdatering


Den här dagen har känts förvånansvärt lång. Typ 48- timmar lång. Blev lite väl lite sömn i natt, runt 3-4 timmar tror jag. Har varit uppe sen halv 6 i morse. :bigeyes: Lyckades faktiskt hålla mig från att somna om i morse. Efter lite velande skippade jag föreläsningen och åkte till Falkenberg i stället och hälsade på medan jag väntade på att klockan skulle bli tolv. Då fick jag se Leo gå själv för första gången. Hihihi, även om jag bara är moster så kände jag mig minsann lite stolt. Haha :) Dock måste jag nog notera att han är lite seg av sig. Eller lat. :P Han är trots allt 15 månader nu, det är nästan dubbelt så många månader som jag var när jag började gå. Jaja, jag skryter. Förlåt.

Synundersökningen gick i alla fall bra. Optikern var hur kul som helst, vi pratade och skrattade och hade det jättetrevligt under undersökningen. Dock kritiserade han den som gjort undersökningen på mig sist för jag har visst lite onödigt stark styrka på mina linser så nu ska jag börja köpa svagare styrka på dem för annars riskerar mina muskler att låsa sig när jag sitter och läser på typ datorskrämar och i böcker osv och om det låser sig så får ögonen problem att se på lång sikt efter att jag läst, vilket gör att jag kommer se sämre än vad jag egentligen gör. Tokigt. Men men. Ang. brillor så provade jag bågar i typ 45 minuter. EVIGHET! Och än är jag inte klar med det. Hade med mig tre olika bågar hem som jag ska lämna tillbaka på torsdag. Men nästa vecka får de in nya bågar också så jag vet inte om jag ska vänta med att köpa några tills dess så på torsdag plockar jag förmodligen med mig tre nya hem. Av de tre par jag hade med mig hem så är jag givetvis mest förtjust i de dyrasta bågarna. Har fallit för en märkesbåge för 2000 :( Vetetusan om jag ska slänga ut så mycket pengar på bara ett par bågar. Å andra sidan så får jag ju en till båge utan kostnad, med undantag för skyddsfilm och sånt som ska läggas på glaset.

Nåja, brillorna som jag har hemma just nu är följande:

Dyrbrillan

Brilla nr 2

Brilla nr 3

---------------------------------------------------------------------------------


Kvällen har spenderats framför teven, vi åt en härligt god ugnsstekt, baconlindad kycklingfilé fylld med gräddädelost, till det hade vi klyftpotatis, morot och lök. Mumsigt var det minsann. :) Sen har vi även kikat på Mästerkatten i stövlar. hihi jag gillade den :thumbup:


Nuu ska jag läsa Tjuven Althalus och mysa ner mig i sängen. Utmärkt.




jagkanintesova.se


Ååh, drygt! Går inte att sova. Och ja, jag är medveten om att jag inte kommer somna när jag sitter framför datorn heller. Men tankarna snurrar runt som tornados inne i huvudet så då var det bara att gå upp och försöka glömma bort det hela. Kan dock inte släppa tankarna på ett brev ang. projektarbetet som jag tänkt skriva. Skulle egentligen skriva och skicka det i morgon men jag tänker så intensivt på det och har redan börjat dikta ihop meningar så då är det ju lika bra att kliva upp och skriva skiten så jag kan få ut det ur huvudet sen.

Är för övrigt lite nervös inför morgondagen. Har ju föreläsning till 11, och direkt efter föreläsningen ska jag bege mig till Falkenberg, jag vet att jag egentligen kan vägen dit, problemet är bara att jag inte minns vägen..? Alltså, inte till Falkenberg, det är ju motorväg hela vägen. Men jag är lite osäker på hur jag ska ta mig in till stan, håller tummarna för att minnet kickar igång lagomt tills jag är där för jag har inte tid att köra allför mycket fel eftersom jag ska vara hos optikern vid 12. Uscha vad pank jag kommer bli i morgon. :bigeyes:

Nåja.. Kanske ska ta och skriva det där brevet då så min hjärna lugnar ner sig..




Söndag


Blev visst sovmorgon idag med. Usch. Eller, det är ju oerhört skönt att sova länge, men det är inte särskilt bra för att försöka skapa riktiga sömnrutiner. Men men. Idag var jag på city gross en sväng och investerade en mindre förmögenhet i mat. Vi planerade nämligen en matlista för hela veckan så slipper man gå runt och fundera på vad man ska laga för mat. Goodie. Dock hittade jag inte allt så det blir lite shopping i mitten på veckan med.

Förutom handlingen har jag faktiskt pluggat, kors i taket! Har börjat med den kommande veckans textreflektion. Upptäckte att jag hade kopierat en massa kapitel i onödan för vi skulle inte ens ha dem till textreflektionen utan det visade sig att de kapitel vi faktiskt skulle ha behöver jag inte ens kopiera eftersom jag äger hela boken.


Nåja, det är en del sidor som ska läsas och det är väl inte den mest lättlästa engelskan heller så då är det bra att börja lite tidigare, lär ju inte bli mycket skrivande eller läsande i morgon för då har jag först föreläsning och sen sticker jag till Falkenberg för att göra en synundersökning samt shoppa lite nya brillor så jag slipper plåga ögonen med linser hela tiden. Goodie. Passar nog även på att hälsa på systeryster en sväng när jag ändå är i krokarna.



En liten snabbis


Blir en liten snabb uppdatering ikväll. Tror jag är väldigt trött för jag drabbades nyss av en otrolig fniss/skrattattack över något fullständigt oväsenligt. :)

Först var vi på 25- årskalas. Det var god mat och verkade vara trevligt folk där, jag kände dock ingen (förut Mattias då). Det enda som var en smula problematiskt var att lokalen var väldigt kall, runt 10 grader tror jag det var där så det dröjde inte särskilt lång stund innan vi frös rejält. Ironiskt nog bestod maten dessutom av kallskuret så då försvann hoppet om att bli varm av maten. Men men, kallt eller inte, gott var det i alla fall. Efter kalaset åkte vi hem till svärföräldrarna och snyltade åt oss lite middag och fika. Spelade även spel (jag vann för övrigt, hehehe, nybörjartur måntro?) och kikade på melodifestivalen. Tyckte att de två som gick vidare direkt till finalen var helt okej, men jag har svårt att acceptera att Thorsten gick vidare till andra chansen. Nej, nej, nej! Vill verkligen inte att han ska representera Sverige i Eurovision.

Nu ska jag strax inta sängläge. Känner att jag suttit en hel del idag så det ska bli skönt att byta ställning. Haha. Borde kompensera det i morgon med en promenad men får väl avakta och se hur kallt det är då..




Done and done

Jahopp. Då var man hemma igen och seminariet var avklarat. Kan inte påstå att jag var särskilt aktiv. Min aktivitet pendlade nånstans ungefär mellan 0-0.5%. Jag nickade faktiskt medhållande ibland.

Orkade inte engagera mig mer, börjar tackla av nu under eftermiddagen dessutom är jag yr igen. Det är helt ofattbart hur klen jag blivit..?! När jag gick på gymnasiet pendlade jag mellan jobb och skola. En månad hade jag antingen jobb eller skola varje dag under hela månaden, och vissa dagar hade jag båda delarna. Visst var det kämpigt, och efter den månaden vart jag helt jäkla slut och tappade orken och lusten till att göra något alls, men jag har inte ens varit hälften så aktiv den senaste månaden men känner mig ändå helt slut ibland. Dåligt. :S

Nåja. Nu inleder jag fredagsmys med Maya. Älsklingen ska jag hämta på jobbet lite senare så vi får klara oss utan honom så länge.

I morgon blir det kalas. Läskigt värre! En kompis till Mattias fyller 25 så vi ska till Oskarström och fira henne. Jag håller tummarna för att det inte kommer vara alltför mycket folk men jag misstänker att det bara är naiva förhoppningar. Jag lär ju inte känna en enda person som kommer vara där förutom Mattias. Läskigt. Men men, det får jag oroa mig för i morgon. Ikväll blir det fredagsmys som jag tänker toppa med att unna mig själv en atarax. Egentligen skulle jag inte ta dem längre utan köra på propavan (igen) i stället så jag får sova ordentligt, men jag tror jag kan ha användning för Ataraxens biverkningar inför morgondagen, kan ju i alla fall intala mig det.




Mellanakt


Yepp. Är nu hemma och försöker slänga ihop en snabb lunch för jag är svinhungrig. Om en timme bär det av mot skolan igen för seminarium. Känns förvånansvärt okej faktiskt. Och föreläsningen vi hade idag var väldigt bra, han som föreläste var väldigt rolig och intressant :)





En bra start..


Aaah.. Haft en underbar start på morgonen i form av ett nytt avsnitt från Vampire Diaries. Spännande! :thumbup: Om en timme ska jag bege mig till skolan för två timmar föreläsning, sen ska jag hem, fördriva tid, och sedan tillbaka till skolan igen för seminarium. Ska försöka svänga inom studenthälsan med och boka in ett telefonsamtal från läkaren.




Vilket ryck!


Wow vilket ryck jag gjort! Måste nog påstå att jag är lite imponerad av mig själv. För ca 1½ timme sedan hade jag kommit halvvägs och nu är jag i princip klar med min textreflektion. Jag har dock lite småputs på den kvar men det får bli senare. Jag skulle kunna lämna in den som den är nu men jag vill nog piffa till den lite först. En sista justering blir det i morgon på bibblan för vi har ju inte wordprogrammet här hemma så då får det bli slutputsning då. Måste verkligen skaffa word snart, synd bara att det är så dyrt. Det är så himla många program jag vill ha till datorn. Vill ha adobeprogrammen, i alla fall Indesign, photoshop och ett tredje program som jag inte ens kommer ihåg vad det heter. Allra helst vill jag nog ha Indesign, jag vill t.o.m. hellre ha InDesign än word. Kanske ska ta och investera i det snart..?




Vill ha! :(




Elisabet är en flitig flicka..


Hon kan både sy och sticka.. Eller hur den där dikten nu gick. Dock är det inte mina bästa områden. Men jag har faktiskt varit lite flitig idag. Har diskat och suttit med textreflektionen, har faktiskt kommit halvvägs nu. Har även passat på att skicka iväg CV och studieintyg till kommunen för att tigga lite jobb. Håller tummarna för att de behöver hjälp, vore så roligt att få pröva vingarna lite och inte bara hänga i skolan. Det blir mer verkligt om man kommer ut på marknaden. :)

Nåja, nu är det färdigpausat. Textreflektionen skriver ju inte sig själv. Dessutom har jag lovat mig själv att jag får bada när den är färdigskriven så nu får jag göra ett ryck så jag kan mysa ner mig i badkaret med en bra bok sen. Tihii :)




Neeeeej!


Det blev inget gym i morse för jag försov mig! ;( Fattar inte varför jag ska vara så trött?! :question: Har inget minne av att jag ens vaknat av alarmen och då hade jag ändå ställt två. Som om inte det var illa nog så har jag råkat sova med linserna i så idag är ögonen ganska ledsna. Typiskt. :S





Middag


Har just avnjutit en sen men god middag. Idag blev det biff med rivenmorot till grönsakspuré. Vi är så dåliga på att äta grönsaker här hemma så då tänkte jag att det var dags för lite grönsaker. Purén bestod av broccoli och blomkål, det påminde lite om potatismos. Var gott i alla fall. Dock råkade jag ha i lite för mycket vatten när jag mixade så det blev lite rinnigt, men lite potatismospulver och maizena fixade det.


Lånade bilden där jag hittade receptet:
http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsbiffar_med_gronsakspure




Som vanligt..


Har jag inte alls följt dagens planering.
Jag har inte pluggat (än) och jag har inte ens varit på skolan. Är så vansinnigt trött så jag gick och la mig igen och sov till typ halv 12 :bigeyes: Sen dess har jag kikat på Glee och ringt specsavers. Är ju så senil att jag glömde vilken tid, samt vilken dag jag skulle dit och dessutom kunde jag inte hitta lappen jag skrev upp det på. Men jag ska i alla fall dit på måndag. Vilket är lite knepigt för jag har visst en föreläsning då men jag minns att när jag ringde och bokade tiden förra veckan så var jag glad att de valt en dag som jag inte hade föreläsning på. Tokigt. :question:


Hahah, Glee är bra roligt ibland:

- Today is your lucky day. Auntie snake just arrived on the bitchtown express.

Nåja, nu är  det slutfjantat för en stund. Nu SKA jag plugga. På riktigt.




Onsdag


Idag är det plugg, plugg, plugg som står på menyn. Men jag är bra sugen att gå och lägga mig igen. Har börjat få allt svårare att somna igen, vet inte om det beror på nedtrappningen eller om sovproblemsperioderna är helt random. Det enda jag vet är att de är jobbiga för de brukar hålla i sig ganska länge. Usch.

Har föreläsning idag under fm. Men innan det är dags för skola bli det frulle och allmänt häng här hemma. :) Måste även ringa specsavers för jag har något svagt minne av att jag ska dit snart men kan inte hitta vart jag skrev upp datumet och tiden. Inte riktigt okej.





RSS 2.0