Åskmoln på nyårsafton

 
Jahopp.. Då var årets sista dag här. Undrar om det finns tokar som påstår att jorden ska gå under nu också eftersom kalendern "tar slut". Hehehe. 
 
Jag hade egentligen planerat att skriva en liten årsresumé med lite smått och gott men det har inte blivit av. Har ingen direkt motivation att blogga heller. Har inte direkt någon motivation till något alls. :S Möjligtvis läsa, sova och spela idiotiska spel på telefonen. Haha, annat var det minsann när man var liten. 
 
Idag är det 8 dagar kvar till bf. 8 DAGAR! Helt sjukt. En del av mig hoppas att jag hinner med opponeringen men en annan del av mig är så less att jag skiter fullständigt i om bebisen kommer tidigare. Det går inte att röra sig utan att det gör ont någonstans. Det går inte ens att sitta still utan att det gör ont någonstans!! Och titt som tätt är det en led eller sena eller något i högerben som får frispel och gör att det ilar och känns som om jag ska få sendrag, samt att benet viker sig eftersom det - givetvis - gör ont. Det är svinjobbigt att böja sig ner till golvet för att plocka upp skärp och de hårtussar som katterna envisas med att lämna efter sig, och att laga mat är ju en hel vetenskap som jag helst skulle slippa. Men icke. Faktum är att hela idén med att laga mat gör mig numera skitsur, nästan jämt. Önskar så innerligt att jag hade lättare för fryst mat, då skulle jag kunna göra ett storkok på söndagarna och sen kan vi äta samma mat hela jäkla veckan så slipper jag eländet. 
 
Nåja. Jag skulle kunna fortsätta gnälla om det här i all oändlighet. Jag tror ni förstår poängen: jag är sjukt less. Och sur. Haha. Kanske dags att äta frukost och jämna till blodsockernivån så slutar jag känna mig som ett jäkla åskmoln en liten stund i alla fall. 
 
 


Modig

 
Efter en mumsig lunch i Falkenberg bestående av Tacos, samt upphämtning/hem-hämtning av julklappar så bar det av hemåt igen. :) Vi passade på att låna med oss filmen Modig. Och eftersom jag velat se den i evigheter så har vi så klart redan kikat på filmen. :P 
 
 
 
Jag insåg under filmens gång att jag verkligen missuppfattat handlingen. Grovt. Haha, men den var bra ändå. :) 
 
Nu ska jag försöka hålla ögonen öppna till 21 i alla fall innan jag myser ner mig i sängen och läser. Har ju en massa böcker jag måste läsa nu. Varav en är en biografi om ingen mindre än Johnny Depp *mums* :thumbup: Jag får dock inte läsa den förrän jag läst ut de andra två böckerna jag håller på med. annars kanske jag aldrig läser ut dem om jag ger upp nu. 
 
I morgon blir det soffläge som gäller. Ska se om jag uppbådar lite motivation till att sticka. Bråkade färdigt med min ena torgvante idag. Eller vad som skulle bli en torgvante, det slutade i tragedi, den blev helt misslyckad. :( Tror jag får skärpa till mig och hålla mig till mönster ett tag till. Det enda jag stickat på mönster är ju mössan och även om inte den blev så överdrivet bra så blev den ju bättre än det jag experimenterat fram. :bigeyes:
 
Kommer förresten ner på en siffrigt när det gäller antal dagar fram till BF. I morgon är det 9 dagar kvar. Sjukt. Och sjukt nervöst. Fast enligt mina planer så innebär ju det att det i morgon är 11-12 dagar kvar till förlossningen. Hehehehee, jag vill verkligen hinna med opponeringen. Fast allra helst vill jag sova. Adjöken. 
 


Ett minne

 
Det där med sovmorgon är verkligen ett minne blott. Vaknar ju till och från hela tiden under nätterna nu. Efter att ha vaknat 4 gånger på 6 timmar slog jag upp ögonen igen vid 6 och sen var det helt omöjligt att somna om. Jag tjurlåg i sängen i en timme men det gick ändå inte att somna om. Tusse gjorde ju inte saken bättre genom att gå runt och skrika i lägenheten. Kattskrälle! :mad: 
 
Förutom en sväng till Falkenberg så händer det inte så mycket idag. Såg nyss att jag fått mail ang. kameran och det verkar som om den har nått Halmstad nu, eller är på väg hit i alla fall, så snart har vi den. Spännande :)
 
 


Hårbollen

 
Hmm.. Har städat, "diskat" (dvs plockat ur diskmaskinen :P ), tvättat och dammsugit idag. Nu såhär i efterhand känner jag att jag kanske skulle valt bort något för jösses vad trött jag blev nu. :tired:  Sen gick det även åt en del energi till att bli förbannad på katterna för att de envisas med att håra ner soffan. Gjorde några halvhjärtade försök att få bort det men kan inte påstå att jag lyckades. Men men, är bättre än innan i alla fall, "Tusses" hörna är ju inte orange längre i alla fall. Och mitt i ilskan beslutade jag mig för att spraya ner soffan med ättika. Mohahaaa! Ska bli kul att se om de fortfarande tycker det är mysigt att ligga i den
 
Nackdelen är att det luktar ättika här hemma nu. Och jag är ju inte så sugen på att vädra lägenheten mitt i vintern.. Men kanske ska våga mig på ett försök i alla fall. Värmen ingår ju ändå i hyran, hehehe (A) :P
 


Bara och "bara"

 
Blev "bara" 5 timmar i skolan idag. Vi har fortfarande lite kvar att göra men de stora grejerna är förhoppningsvis färdiga nu. Vi har dock mailat iväg lite funderingar till vår handledare så beroende på vad hon säger kanske vi måste ses före den 2a januari. Men men, det återstår som sagt att se. Med lite tur kanske vi inte behöver ses förrän då *hoppas*. Är trött på att ränna till skolan och släpa runt på en väska som väger ton. Okej då, den väger inte ton men idag vägde jag den faktiskt och den jäkla väskan taxade in på ca 9½ kg. Tjohoo, vad min kropp inte tyckte om det. Eller så var det bebisen. Eller en kombo för jag fick lite jobbiga sammandragningar av att bära runt på den och då var det ändå ganska korta sträckor. 
 
Resten av dagen ska jag ägna åt att komma på vad vi ska äta till middag, och tillaga det, samt övervaka skolmailen i hopp om att vi får svar från handledaren redan idag. 
 
Nåja, det var väl allt från mig. Nu ska jag hämta andan innan det är dags att bege sig iväg och hämta hem min kära sambo. 
 


Jamenjaha

 
Blev 6 timmar i skolan idag. Hann gå igenom de flesta kommentarerna men har fortfarande en hel saker att fixa till på C-uppsatsen. Blir en vända till skolan i morgon igen och sen kommer den absolut sista finputsningen ske den 2a januari, dvs EN dag innan deadline. Men det för att vi är i behov av bibblan och de har stängt fram till nästa år. :thumbdown: 
 
Nåja. Är jättetrött efter dagens pluggpass trots att det var lugnt på skolan, var typ bara jag och Filip i hela R-huset tror jag. Just nu försöker jag förlika mig med tanken på att det snart är dags att ställa sig och laga mat. Blä! Hade hellre legat på soffan resten av kvällen. :(
 
I övrigt är det lugnt. Bebisen håller sig i skinnet och visar inga tecken på att komma för tidigt (peppar peppar). 
 
Igår beställde vi förresten kameran. Efter lite velande fram och tillbaka mellan olika affärer samt mellan två olika kameror. Stod mellan Canon powershot sx 50 hs och Nikon coolpix p510.
 
 
Nåja, när vi väl bestämde oss fick det (återigen) bli Canonkameran. Beställde den från netonnet eftersom det var näst intill omöjligt att få tag på den från elgiganten som egentligen hade det bästa priset. Men men. Netonnet hade ett hyfsat paketerbjudande så nu får vi kamera, väska, stativ, minneskort och försäkring till ett "hyfsat" pris. Egentligen tycker jag det var svindyrt för en jäkla kamera men samtidigt så har ju min kära sambo rätt i att det är bättre att köpa en rejäl om än lite dyrare kamera som förhoppningsvis är bra och håller ett tag i stället för att slänga 2000 i sjön på en kamera som håller ett år eller nåt. 
 
Ska bli spännande att testa den när den kommer, är rädd för att bli lite besviken eftersom jag har skyhöga förväntningar på kameran, men men, då får jag ju skylla mig själv  :)
 


En dröm

I natt drömde jag att jag och Mattias skulle gifta oss. Det var i ett stort hus men vi höll bara till i ett enda litet rum. Det mesta som hade med bröllopet kräktes jag upp. Till exempel de dukar vi skulle ha. Jag kräktes upp dukarna för att vi skulle få tag på dem. Likaså med blommor och annan dekor med mera. 
 
Förutom bröllopsdrömmen drömde jag även att jag, ida och någon till var jagade. Vi hade fått tag på något, typ en skattkarta eller nåt, som en annan grupp "ondingar" ville åt. De jagade oss och tänkte mörda oss för att få tag på den. Minns att vi gömde oss i en liten, delvis vattenfylld, stengrotta mellan en vägkant och en åker för att de inte skulle hitta oss. Sen minns jag även att vi kom till en stor gård och ett enormt hus där det bodde två stenjättar som ville åt kartan. De slog sönder hur mycket saker som helst och försökte mörda oss hela tiden för att få kartan för det var tydligen de som hade haft den första början. De ville inte åt någon skatt eller något sådant utan de ville bara ha själva pappersbiten
 
Bröllopsdrömmen vetetusan vart den kom ifrån. Men den andra kan nog ha sin logiska förklaring då vi kikade på journey to the mysterious island igår. :)
 

 

Morgonstart

 
Tack Tusse! Tack så jääävla mycket!! Det är verkligen INTE roligt att inleda morgonen med att stå och torka kattskit. Men det är väl hans sätt att säga "så går det när man är borta hela dan". Jäkla skitkatt! Kattlådan var liksom kliniskt ren men den dög minsann inte. :thumbdown: Så idag kan han ju bara fetglömma att han får vara inne medan vi är borta.
 
Angående att vara borta så var det en trevlig julafton. Vi var betydligt fler personer än vad jag är van vid men det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Vid närmare eftertanke var det inte jobbigt alls. :) Däremot var det en smula jobbigt att komma hem så sent. Jag kom i säng vid halv 2 i natt och sen tog det en stund innan jag kunde somna. Är liksom van att lägga mig vid 21- tiden så redan vid midnatt var jag sjukt övertrött.
 
Idag ska vi åter en sväng till Oskarström. :) Och sen i morgon börjar allvaret igen. Då är det dags att infinna sig i skolan och fortsätta med C-uppsatsen. Inga hemska ord i hela världen kan beskriva hur det känns. ;( (Och givetvis inga bra ord heller)
 
 

 

Sjuklingar

 
God jul! Och här har vi två sjuklingar. De små missarna tycks ha drabbats av någon luftrörsgrej. :( Tusse verkar ha det ganska lindrigt, vetetusan om han ens är sjuk men Maya lär ju smitta honom. Maya däremot är det definitivt något knas med. Hon nyser på tok för ofta. Kan vara någon liten snuva, kan vara värre. :( Det började igår så nu ska vi ge det några dagar och se om hennes egna immunförsvar kan ta hand om det och om inte så blir det en tripp till veterinären. Hej då kära Canon sx 50 hs. :thumbdown: 
 
Jag inleder julen med att bara försöka fördriva tid. Är så himla hungrig men får inte äta förrän vid 9 som tidigast p.g.a levaxinet. :( Och ja, det är sjukt dåligt av mig att gnälla över att behöva vänta en timme på att få frukost när hundratals svältande människor mördades i Syrien igår. Mina perspektiv är helt sneda. Precis som alla andras. :bigeyes:
 
 


mkv-konst och åldrad risifrutti

Det här med att skapa människor är verkligen sjukt energikrävande. La mig på soffan strax efter mitt förra inlägg och slocknade direkt och sov i en timme. Så underbart skönt. Fast jag längtar efter att klara av en hel dag utan att längta efter en tupplur. Undrar hur många år det kommer dröja innan jag når tid? :bigeyes:
 
Tänka sig att det bara är 16 dagar kvar till BF. Och jag kommer aldrig att träffa min klass igen. Alltså, jag lär ju träffa någon enstaka, till exempel i samband med opponeringen (om jag nu kan gå på den). Men I övrigt så är det verkligen tack och good bye. Känns underligt att snart i princip vara klar med skolan. Jag har förvisso praktiken kvar men den terminen kommer ju inte spenderas särskilt mycket i skolan. Inte i jämförelse med den här. Jag och Filip har ju nästan bott inne på media. 
 
Klassisk mkv-konst. Gällande de lärare vi mestadels haft:
 
 
Översättning:
Veronica lärde oss att tänka (inte förstå)
Lena lärde oss att skriva
Lennart lärde oss att fel kan vara rätt ändå
Frippe (Fredrik) Lärde oss: cool!
Knoll lärde oss att det finns en värld utanför skolan
Matts lärrde osss attt dett ärr coollt attt stavva medd tvvå konnsonnanntterr ochh norrdiskk döddssmmettall
Vad vi tog med oss: Allt funkar med två knappar uppknäppta!  
Tack Jonas Myrstrand /Framtiden (3:an)
 
Sen har ju även medias arga kylskåpslapp:
 
 
Det stod en hel hög med gamla (smutsiga) matlådor uppe på kylskåpet efter sagda rensning. Jag och Filip tröttnade på det tillslut och slängde allihop. Så, så går det när man inte kan städa efter sig. (A)
 
 

 

23 dec

 
Jösses! Tänk att det är jul i morgon! :bigeyes: Blir första julen någonsin som jag inte firar i Jämtland. Spännande. :) Dagen har spenderats med lite städ här hemma. Jag blev dock helt slut nästan på direkten så nu orkar jag inte mer. Blev helt matt och orkade knappt hålla upp armarna. :question: Därför blir det häng framför datorn, om jag orkar (är riktigt sugen på sängen faktiskt) innan det är dags för att göra ett ryck igen. 
 
 
 


Lördag

 
Tog en lång sovmorgon och masade mig inte upp ur sängen förrän vid 7:50. Nice. :) Fast vid det laget hade jag redan vaknat 5 gånger också. 
 
Besöket hos barnmorskan igår gick bra. Det var inte så farligt att träffa någon ny. Men hon var betydligt mer hårdhänt än vad min barnmorska brukar vara. Det gjorde seriöst skitont när hon skulle mäta SF måttet. Och när hon skulle känna på livmodern samt lyssna på bebisens hjärta genom en tratt först så kändes det som om hon skulle köra tratten rakt genom magen på mig. :bigeyes: Men men. Bortsett från lite ont så gick det bra. Dock kollade hon varken hb värde eller blodsocker vilket jag tyckte var lite underligt för det har min barnmorska kollat vid exakt varje tillfälle jag varit där. :question: Men den här nya barnmorskan sa att det inte skulla kollas nu. :question: Det är liksom 2½ vecka kvar till förlossningen, man kan ju tycka att det vore bra att hålla koll så inte något värde rusar i höjden eller dimper ner, men men. Jag får snällt vänta på nästa kontroll som är den 4 januari. 
 
Idag ska vi bara ta det luuuugnt. Jag planerar att hänga framför datorn och köra lite tvätt och försöka släppa tankarna på C-uppsatsen. Vi fick tillbaka kommentarerna på den igår och tjae.. Jag blev nog en smula deppad av det hela. Är dessutom frestad att åka till skolan och reparera ALLT, nu på en gång!  Men jag ska hålla mig till efter jul. Jag skulle ju vara ledig nu ju. Nu gnäller kissemissarna efter frukost, och om jag ska vara helt ärlig så är det inte långt ifrån att jag också börjar göra det.
 
 


Något jag inte kommer sakna

Alltså något jag inte kommer sakna med graviditeten är drömmarna. Eller nu när jag tänker efter så lär jag ju inte sakna något alls. Men men, angående drömmarna:
 
Jag har en tendens att drömma mycket, och ofta även komma ihåg det jag drömmer men nu börjar jag seriöst tröttna på att drömma att jag har en massa pojkvänner. Jag har en, min kära sambo, och mer än så vill jag absolut inte ha. Men min hjärna tycker ändå att det är skitkul att drömma en massa idiotsaker. Som i natt till exempel, orkar inte gå igenom hela drömmen men nattens dröm involverade huvudsakligen följande:
 
Jordens eventuella undergång
3 pojkvänner (Mattias, en klasskompis samt Gordon Ramsay) :question: 
Tjejen i Resident evil 
Rudsjö
En danstävling
Samt en MYCKET underlig väg för att ta skydd för jordens undergång (inte nog med att vägen dit var knäpp, den enda som behövde gå igenom den var tjejen ur resident evil, vi andra behövde bara titta på). 
 
Drömmarna är jätteknasiga och ändå vaknar jag och tror att det kanske har varit på riktigt..?! Sjukt störigt. 
 
Nåja, det var det. Om några timmar ska jag bege mig iväg till årets sista kontroll hos mvc. Min barnmorska är på semester så jag ska få träffa någon ny idag, känns nästan lite läskigt men det ska väl gå bra. 
 
Sen kan jag även meddela att vadslagningen angående bebisens kön samt födelse är i gång nu. Och vad får vinnaren?: Äran. Och kanske lite bebismys :)
 
 


Bannor och fnissningar

 
Hmm, vad ovanligt jobbigt att gå upp klockan 6 i morse. :question: Men men, nu är jag pigg. Och lycklig. Fick det stora nöjet att se Tusse bli uppjagad i ett träd av en rottweiler valp/unghund. :thumbup: Nu slipper jag hans tjat i säkert en kvart i alla fall. 
 
Hunden gav sig även på mig och hoppade glatt och skulle hälsa. Jag gjorde givetvis inget för att uppmuntra beteendet utan puttade ner henne till marken igen, är ju van hundar så jag blir inte rädd. Men så här i efterhand inser jag att jag borde bråkat på min granne för att han hade hunden lös. För så fort den fick syn på Tusse som följt efter mig från parkeringen satte hon av och sprang på honom. Inte för att jag är orolig för hans hälsa eller så, Tusse är snabb och alert och har som sagt inga problem med att klättra. Men tänk om han i panik sprungit ut på vägen? Både hund och katt hade ju kunnat bli påkörda. Och även om jag inte är rädd för hundar så finns det ju faktiskt människor som är det, och även om hunden var relativt liten så är ju rottweilers ganska biffiga hundar, en gammal tant hade ju vält. Det hade troligtvis jag också gjort om jag hade haft samma foglossning som jag hade förra veckan, tack och lov har den varit mildare de senaste dagarna. 
 
Men men. Så nu sitter jag här och fnissar åt minnet samtidigt som jag bannar mig själv för att jag inte sa till. Tokigt. 
 
 


Gossip Girl

 
Aaah, C-uppsatsen är inlämnad. Nu blir det inget pill på den förrän efter jul. UNDERBART! :thumbup:
Firade det hela med att köpa pulvervåfflor - ja höjden av lathet!  Jag vet mycket väl hur man gör vanliga våfflor, och det går mycket fort, men pulvervåfflor går helt enkelt liiite snabbare. Har dock inte gjort några våfflor så egentligen var det helt onödigt. 
 
Nåja, när jag kom hem sneglade jag på Gossip Girl. Det visade sig visst vara sista avsnittet. Alltså VERKLIGEN sista avsnittet. Var inte helt förberedd på det. Trodde att serien skulle ha säsongsuppehåll med tanke på hur förra avsnittet slutade men icke. Nu kommer det inga fler avsnitt och hela världen vet vem Gossip Girl var. Verkar som om många inte riktigt vet hur de ska hantera nyheten och gå vidare med att serien är slut. Personligen känner jag mig likgiltig. Och trött. Jaha, vi har fått veta vem Gossip Girl är. Vem bryr sig om det när C-uppsatsen är "typ" klar. :D
 
 


Tänk vad lite sömn kan göra.. Och hoppet om ledighet.

 
Aaaah, underbara sömn! Gud vad jag har sovit bra i natt. Somnade före 22 igår och vaknade bara 2 gånger under natten (som jag minns iaf). Underbart :thumbup: Sen vaknade jag förvisso vid 5 och trodde det var dags att gå upp, antar att jag blivit van att gå upp 5 nu, men men, idag fick jag ju sovmorgon till 6, också underbart. :D OCH ytterligare en underbar sak är att detta troligtvis är sista dagen med C-uppsatsen innan jul. Vi ska korrläsa och lämna in den bara. Och göra något mycket, MYCKET svårt: komma på en titel. Men men, när det väl är gjort så tar jag julledigt från C-uppsatsen och behöver inte sitta med den igen förrän i mellandagarna. Tjohoo! :thumbup: Fast jag ska på skolan igen på torsdag, ska träffa programansvarig och fylla i mitt studieuppehåll så att det mesta pappersgrejset är färdigt så slipper jag fundera på det när bebisen kommit. Tihii vad den här dagen känns bra. :D
 
 


Rekord

Gaaah! Rekord! Idag var jag i skolan i nästan 9 timmar non stop. :bigeyes: 8 timmar 50 minuter närmare bestämt. :tired: Och vi roade oss med C-uppsatsen nästan hela tiden - med undantag för när det var lunch, då brukar vi sitta på facebook och aftonbladet. :P Men men. Fick en hel del gjort också så i morgon är det korrläsning som gäller samt komma på en bra titel. Hur nu det ska gå. :question: Fast vi tycker minsann att vi förtjänar lite sovmorgon efter det här så vi ska inte ses förrän 9 i morgon. Jag ska hämta upp Filip så ska vi åka in till stan och fota lite innan vi beger oss mot skolan igen (behöver en bild till framsidan). Så i morgon får jag sova en timme längre än vanligt, ska inte upp förrän klockan 6. Wihoo! :thumbup:
 
Den långa dagen i skolan var inte populär. Hade väldigt ont i ryggen plus att fogarna bråkade plus att ja fick en massa sammandragningar. :thumbdown: Fast 20 minuters vila i sängen rådde bot på eländet så nu känner jag mig nästan som vanligt igen. Tror jag.
 
Nåja, nu blir det snart en sen, och misstänksam middag, som jag slängde ihop lite snabbt. Kan smaka gudomligt, kan smaka fruktansvärt, det återstår att se. Vet inte om det är spännande eller skrämmande. 
 
 

 

Still there

 
Den mystiska knölen är fortfarande kvar. :bigeyes: Och knöl eller inte så lär ju den har dagen bli "intressant". Somnade inte förrän vid midnatt och vaknade sedan tre gånger på fem timmar innan det var dags att stiga upp. Och idag är den en lååång intensiv dag av c-uppsatsskrivning. Som sagt, intressant dag. :tired:
 
 
 

 

Dagens gåta

 
Vad är det här?? :question:
 
 
 
 
Och i profil:
 
 
(observera att jag är avslappnad i handen på båda bilderna så det är inte någon konstig grej som ploppar upp när jag spänner handen, den är där hela tiden)
 
Jag får en knöl vid handen/handleden ibland och upptäckte nyss att den dykt upp igen. Gör lite ont om man trycker på den i en viss vinkel och i en annan vinkel känns det inte alls. Vad tusan är det för något? Är bara på vänster handled, den andra handleden är helt slät. Jag tycker inte om mystiska knölar som dyker upp. Särskilt inte på händerna eftersom de är tillräckligt känsliga/klena som de är. 
 

 
 
 

Hårda dagar

Haha jösses vad bakvänd man är ibland. Idag har varit den lugnaste dagen på.. Jaa, länge! Faktum är att vi har bara strosat omkring här hemma och ordnat med lite disk och tvätt. Vi har inte ens veckohandlat än! Men det gjorde ändå oss så trötta att både jag och min kära sambo kröp ner i sängen och vilade en stund. Jag tjuvstartade och låg i 30 minuter före honom men ändå. Haha. Så kan det gå. :) Vi ska dock ge oss iväg snart och ta itu med shoppingen. Ärligt talat känns det lite motigt, jag hade mycket hellre legat kvar i sängen.
 
Nu är det för övrigt två dagar som återstår. Om två dagar ska C-uppsatsen vara klar i ett första utkast som ska lämnas till handledare för en sista granskning. Och då börjar min jul-ledighet. Känns inte katastrof längre att det bara är två dagar kvar, tvärtom! Jag kan nästan se ljuset på tunneln, herregud, jag kommer liksom vara ledig några dagar den här veckan! :thumbup: Den 19e ska C-uppsatsen finnas hos vår handledare. Vi kommer sen få feedback på den och under mellandagarna blir det den sista finputsningen på uppsatsen innan den lämnas till examinatorn den 3 januari. Läskigt. :)
 
 


2 år

 
Tihiii! Bio idag! :D Plus att jag och älsklingen har varit tillsammans i 2 år idag. :thumbup: Fast vi ska inte fira något särskilt (att bion är just idag är faktiskt lustigt nog en ren slump, ungefär som när vi träffades), firandet tog vi nämligen förrförra helgen om jag inte minns fel. :)
 
Dagen har spenderats i organiseringsanda: roar mig med tvätt samt packar lite i smått i BB-väskan. Helt sjukt att det är 24 dagar kvar till BF. :bigeyes: Snart ska vi väl käka lunch och snegla på julkalendern, har inte hunnit göra det än. 
 
 
 


Potatistjuven

Tusse stjäl inte bara kött och fisk, han tar potatis också. Kattskrälle!
 
 
Ääääntligen är det helg! :D Idag har vi varit riktigt duktiga och kommit en bit så jag känner mig inte gråtfärdig längre ang. C-uppsatsen som jag gjorde i onsdags. Visst är det fortfarande nervöst, vi har måndag och tisdag på oss och när vi går hem på tisdag så ska den i princip vara klar. Helt jäkla sjukt. Men men. Helst ska vi bli klara på måndagen för vi hade tänkt ägna tisdagen åt att korrläsa den. Frivilliga korrläsare mottages med öppna armar för övrigt. 
 
Jag har just parkerat mig framför datorn men ska snart mysa ner mig i soffan och kika på senaste avsnittet av Vampire diaries. Ska dock slänga ihop något mellanmål också. Och ta lite vitaminer. Har börjat glömma dem igen, inte okej. Levaxinet däremot, det glömmer jag aldrig men det visade sig ändå att mina värden inte var bra längre så nu har dosen höjts - IGEN. Och eftersom tabletterna jag har hemma ligger på lägsta dosen som finns så måste jag ta 4 tabletter varje morgon nu, buhuu! :thumbdown: Nåja, mellanmål och mysa i soffan var det. Utmärkt! :)
 
 


En dröm

Drömmarna fortsätter att välla in. Den senaste tiden har jag dock haft svårare för att minnas dem men nattens dröm fastnade visst i artkivet:
 
I natt drömde att jag, Mattias, Ida, Mice, Leo och Cola bodde i Rudsjö. Vi gick igenom gamla lådor där som tillhörde Ida och Mice och hittade rester från när Leo var liten. Det var inte kläder eller saker utan det var en kropp. Jag och Mattias fick låna den - en pytteliten bebiskropp som hade skapats när Leo växt upp och blivit större. Den var bara lite större än mina handflator. Den var super liten och mega söt. Den fick liv och blev en riktig bebis och vi skulle ta hand om den i väntan på att vår egen skulle komma. Men den var sjukt bossig. Inte för att den kunde prata men den kommunicerade genom telepati och lät mig förstå att bebisens ord var lag. Bebisen växte upp lite och förvandlades till ett minirådjur, ett litet kid som verkligen var pyttelitet och sprang omkring i skogen utanför stugan. Plötsligt var vi i lägenheten här hemma och jag stirrade på mig själv i hallspegeln för jag hade fått kort platina blont hår. 
 
Ja.. Vad ska man säga om den drömmen? Haha xD
 
 

 

4 ynka dagar

 
Två dagar kvar... Två dagar kvar... Två dagar kvar sen är det helg. Gud vad jag längtar! Och på de 4 dagar som är kvar innan den 19e ska vi i princip bli färdiga med C-uppsatsen. Hur nu det ska gå till?! :question: Får verkligen plugga järnet de dagar som är kvar. Den 19e ska C-uppsatsen in till handledaren. Sen får vi feedback på det efter jul så vi kan rätta till alla fel och brister och sen den 3e januari ska C-uppsatsen in till examinatorn. Läskigt. Läskigt att lämna in och läskigt nära BF. 
 
Så idag är det som ni förstår plugg som gäller, som vanligt. Känns som om vi famlar i blindo. Jag var så vansinnigt sur efter gårdagens handledning. Den var så orättvis! En grupp fick 45 minuter. 45 MINUTER till att gå igenom deras C-uppsats. Jag och Filip fick strax över 5. 5 MINUTER! Som sagt, sjukt orättvist. Nu hade läraren förvisso inte hunnit läsa igenom vår uppsats heller, också orättvist, hur kommer det sig att vi alltid prioriters bort lite? Jag menar, bara för att någon annan grupp kanska behöver mer hjälp så ska ju inte det drabba oss så att vi får mycket mindre hjälp!? Och gårdagens handledning var den sista "fysiska" handledningen. Usch, var så sur (och troligtvis avundsjuk) att jag hade kunnat gråta en skvätt.  :mad:
 
Men men, två slit-dagar nu. Sen är det helg, och på lördag är det biioooo! :thumbup: Vi ska se The Hobbit. Hoppas filmen är dödligt bra för då kanske jag kan överleva den kommande veckan på jag-har-sett-en-svinbrafilm-ruset. :)
 
Nåja, nu blir det frulle, och om SVT skött sig och lagt ut julkalendern så ska vi nog snegla på den med innan det är dags att åka iväg. Goodie.
 

 
 

Onsdag

 
Alltså jag har verkligen svårt att förlika mig med att kliva upp vid 5. Inte för att jag är mer död än levande - förvånansvärt nog så är jag faktiskt inte det, men för att det bara inte känns rätt. :bigeyes: Fast så kan man ju så klart inte resonera när man har jobb eller skola. Eller barn för den delen. 27 dagar kvar till BF. Och ja, jag böjar känna mig smått nervös (skräckslagen),  haha, men det ska nog gå bra. :)
 
Idag är det skola som gäller (som vanligt). Först C-uppsatsgrejs. Sen en grupphandledning i två timmar kring C-uppsatsen och sedan mer C-uppsats. Plus att jag ska sälja av lite kurslitteratur idag. Goodie. Fast jag kan inte påstå att jag är särskilt förtjust i tanken, snacka om att man går back på böcker. När jag köpte böckerna kostade de tillsammans strax över 740 kronor och av den summan ska jag få (ta) 450 kronor. Böckerna ser dessutom i princip nya ut, det är bara en man kan se att man bläddrat i den men resten är som nya. Men men, Hellre 450 kronor i handen än 3 böcker jag aldrig kommer läsa i bokhyllan. :P
 
 

 
 

Föråldrad

 
Gaaah! Känns nästan som om det är midnatt eller nåt. :tired: Släpade mig upp ur sängen klockan 5 i morse. Och jag ska upp 5 i morgon också. :( Faktum är att jag ska gå upp 5 resten av veckan. Bläh! :thumbdown: Måste göra mig helt klar tills älsklingen ska iväg på jobbet för när jag lämnat av honom där åker jag nu mera direkt till skolan. Så i morse infann jag mi inne på media vid 07:20. Kändes inte riktigt rätt att vara där så tidigt. Huvva! Men men, det är så himla onödigt att åka hem bara för att vara hemma i typ 15-20 minuter så därför har vi börjat ses tidigare - igen. 
 
Efter skolan idag kom Mice med flera in till Halmstad. Det blev shopping av en julklapp och sedan åkte vi hem till oss där vi bjöd på en mumsig middag. Känns att jag traskat runt på stan idag också. Usch, längtar tills i morgon när det bara är att åka hem och faktiskt vara hemma. :) Börjar få sån värk lite överallt så det känns mest bara besvärligt att göra saker. Idag hade jag problem med att ens ta mig ur baksätet på Idas och Mices bil :question: Jag hade väl suttit där i 30-40 minuter och när det var dags att kliva ur kom kroppen med rejäla protester. Känns som om jag åldrats med 1000 år den senaste månaden. :bigeyes:
 
 


Måndag

 
Ny vecka. Nya tag. Ska snart bege mig till mvc för blodprov. Vi kunde inte kolla sköldkörteln i fredags eftersom jag var senil och tog min medicin som vanligt vilket man inte ska göra. Men men, så det blir blodprov idag i stället och sen är det skolan som gäller. Har massor kvar att skriva och massor att läsa. Ska läsa Tre andra gruppers C-uppsatser tills på onsdag samt komma med 1-2 sidor med kommentarer till varje uppsats. C-uppsatserna är förvisso inte färdiga ännu men de ligger på runt 25 sidor/styck ändå så det är som sagt en hel del att läsa. ZzzzZZzz..
 
 

 
 
 
 

Still here

 
Kors i taket. Kan inte minnas sist jag inte bloggade på så här många dagar. Nåja, jag lever. True story. 
 
Vi har varit helt 100% lediga idag, utan några måsten (bortsett från klassiska söndags-måsten, typ tvätta). Men vi har inte behövt gå utanför dörren en enda gång idag. Underbart :thumbup: Och lika bra är väl det för det är ändå dåligt väder här. I stället har vi roat oss med att slå in lite julklappar och jag har fått arslet ur vagnen och snickrat ihop en liten koja åt katterna, så nu kan jag med gott samvete tvinga åtminstone en av dem vara ute. Ska väl samla ork och göra en till någon gång framöver för även om båda katterna skulla rymmas i lådan så skulle de aldrig få för sig att dela, finns inte mycket vänskap mellan Maya och Tusse. Kojan är för övrigt "noggrannt" isolerad med sågspån och tidningspapper. Sen utanpå isoleringen klädde jag in hela kojan i en fleecefilt och avslutningvis rullades kojan in i en svart sopsäck för att det inte ska ta in en massa fukt. Så nåde den katt som kanske får för sig att skita, kräkas eller på annat vis besudla kojan.
 
Nåja, det var det. Det var ganska jobbigt att stå och såga och bebisen protesterade med jämna mellanrum. På tal om bebisar.. Idag är det bara 30 dagar kvar till bf. Sjukt. :bigeyes: Kanske dags att packa väskan snart? Leo föddes ju 3 veckor för tidigt så jag får ju förlika mig med att bebiser faktiskt kan komma för tidigt också. Fast det ska ju inte vår göra så klart, den ska minsann stanna i magen till 11 januari har jag bestämt, alternativt 10 januari på kvällen/natten. Tidigare än så har jag inte tid med. :)
 
 


men usch och fy och blä. Och gnäll. Som vanligt.

 
ZzzzzZzzzz.. Vaknade strax före 4 i natt/i morse av ont i magen. När det väl gick över och jag kunde försöka somna om så började min kära sambo envist snarka i mitt öra. Antar att det är mitt eget fel för jag har visst smittat honom med förkylningen, stackaren. :( Nåja, så jag har varit vaken sedan dess och försöker nu uppbåda någon sorts motivation inför skolan. Går inte särskilt bra. Dagen ska spenderas på skolan men massor av plugg *kräks*. Under morgondagen blir det först en sväng på skolan, sedan en sväng upp till förlossningen för en narkosbedömning och sedan en sväng på stan (ska på jakt efter julklappar). Ser inte särskilt fram emot den dagen heller, jag har hamnat i en sån där period när jag helst av allt inte ens går utanför dörren. Usch! 
På fredag blir det först besök på mvc för kontroll och sedan plugg. Och sen om jag inte minns fel så blir det kalas både fredag och lördag. Men på söndag, DÅ! Då tänker jag minsann inte gå utanför dörren alls. Vem vet, jag kanske inte ens kliver upp ur sängen
 
Nehee, nu har jag inte mer tid till det här. Ska jaga ut kissemissarna i snön och sedan bege mig mot skolan. De fick vara inne nästan hela dagen igår (med undantag för två väldigt korta perioder) så idag åker de ut. Det är ändå inte särskilt kallt så det går ingen nöd på latmaskarna. Får inte jag vara hemma får minsann inte de det heller. Mohahahaaa! 
 
 


Otacksam och gnällig

 
Åååh! Jag vill inte! :( Vill bara vara hemma och sova. Börjar ha mer förståelse för programansvariges antydan om att jag kanske inte orkar med det här hela vägen. Det börjar seriöst bli jobbigt. :( Och inte blir det bättre av att förkylningen hängt med i en vecka och inte verkar ha några planer på att ge med sig. Bläh! Blir dessutom irriterad över så himla många småsaker. Som kurslitteraturen till exempel, blir skitförbannad för att jag måste släpa de där förbannade böckerna fram och tillbaka till skolan varenda jäkla dag. :mad: Okej om det var en, eller kanske två böcker, men under de senaste 2-3 veckorna har det rört sig om 10-13 böcker. :thumbdown: Idag har jag tur och ska endast släpa med mig 5 böcker, men det blir nog så tungt ändå. Grr! Skitgrejer! Skulle aldrig ha köpt någon bok för då hade jag sluppit den här skiten nu! Jaja, gnällinlägg, det finns folk som har det betydligt värre än mina små i-landsproblem. Jag ska vara tacksam att jag ens kan gå i skolan, men just nu känner jag mig inte särskilt tacksam. Jag vill bara sova. 
 
 
 


Ett inlägg fyllt av hat och kärlek

 
 
Gaaah! Håller på och kokar risgrynsgröt men det jävlas för mig. Först brändes riset :mad: och sen kokade mjölken över. GRRRR!!
 
 
 
Skulle inte förvåna mig och vi blir matförgiftade också när jag ändå håller på. :bigeyes:
 
 
Nåja, nu sitter jag och dreglar över olika kameror. Jag har blivit väldigt förtjust i Canon Powershot SX50 hs
 
 
Älsklingen delar mitt intresse för den kameran så någon dag ska vi väl leta upp någon butik som har den inne så vi får pilla och klämma lite på den också. 
 
Aja, det var det. Dags att återgå till gröten</3
 
 
 
 

Advent

 
Jaha, då var det första advent. Jag sitter här hemma och tar igen mig efter omständiga gardinbyten. Det är minsann lika svårt som det ser ut/låter att byta gardiner i ett fönster som är megalångt samtidigt som man har störig foglossning. Nåja, nu är det gjort så nu väntar jag på att sambon ska komma hem igen. Han är iväg och undersöker lite barnkläder hos en arbetskompis. Tanken var egentligen att jag också skulle följa med men det fanns det inte tid till eftersom vi ska hinna städa, tvätta, julpynta och gå på julskyltning/julmarknad samt veckohandla idag. Men men, jag litar på hans omdöme även om han själv inte gör det. :) Dock rör jag inte julpyntet förrän han kommit hem igen för det känns ju lite roligare att göra det tillsammans. :)
 
 
 
 


Som på beställning

 
Man kan nästan tro att det var någon som beställde vinter lagom till 1 december. De senaste veckorna har det alltid varit runt 7 grader på morgonen, ibland har det hoppat ner till 5 men det har inte varit särskilt ofta. Nu är det helt plötsligt -6 grader?! Och marken är misstänksamt vit. Det är förvisso bara frost (tror jag, har inga glasögon på mig) men det är väl bara en tidsfråga innan snön kommer. Nåja, det får den väl göra, jag gillar snö. Vad jag däremot inte tycker om är is. Och det skulle inte förvåna mig om det är jättehalt ute idag nu när det är minusgrader, luftfuktigheten här är ju på 2 miljoner procent känns det som ibland. :bigeyes:
 
Nåja, nog om det, kanske ska ta och väcka min kära sambo och inleda några försök att arrangera en frukost. Är vansinnigt sugen på te för halsen är helt skogstokig. Hade en hosta från helvetet när jag gick upp i morse, väckte troligtvis halva bostadsområdet. 
 
 


RSS 2.0