Sjukstuga. Som vanligt.

Hoppsan! Nu är det verkligen länge sen jag skrev. Jag har inte riktigt haft tid eller ro till att skriva något inlägg. Men nu ska det väl ändå bli av.. Så vad har hänt sen sist? 
 
Elsies inskolning gick bra och det fungerar bra på förskolan. I början blev hon väldigt ledsen när jag lämnade henne men det har börjat gå allt bättre och jag har lyckats lämna två gånger nu utan att hon blir ledsen alls. Däremot blir hon så glad när jag hämtar att det ofta slår över så hon börjar gråta jättemycket. Det går dock över så fort jag lyfter upp henne. 
 
Vi var på bröllop förra lördagen. Det var himla fint. :) Och utöver det så är det mest skolan som cirkulerar i mitt huvud. Det är intensivt och stressigt. Vi har tre kurser samtidigt och alla har olika delmoment som ska in varje vecka så det är en hel del att stå i. 
 
Just den här helgen hade jag längtat efter för det var den första helgen sedan skolan började som vi faktiskt skulle kunna vila upp oss. Men icke! Under veckan fick Malva 40 graders feber och mådde väldigt dåligt. Åt inget och drack nästan inget heller. Hon har dock repade sig nu, men igår fick Mattias hämta Elsie tidigare från dagis för att hon hade feber. Hon har gråtit och skrikit sig genom nästan hela den här natten så jag och Mattias är helt färdiga. Elsie hade en temp på 40 grader i natt och hon tycks ha ont både i halsen och magen. Troligtvis är hon förkyld (det var hon redan tidigare under veckan) och sen har hon blivit smittad med någon form av magsjuka. Hon kräks inget men hon mår verkligen inte bra i magen, pruttar fiser och har haft diarré två gånger på ett dygn. Hon äter nästan inget heller och dricker väldigt lite också. Vid midnatt var jag så frustrerad och rådvill att jag ringde 1177. Då hade Elsie gråtit/skrikit i över 2 timmar i sträck. Där fick jag rådet att avvakta i ca 30 min till och hade hon inte kräkts, haft diarré eller lugnat ner sig under den tiden tyckte hon att vi skulle åka till akuten. Tack och lov lyckades jag faktiskt lugna ner henne (med lite (mycket) hjälp av Laleh). Sen har vi sovit till och från under hela natten. Elsie vill väldigt gärna sova på mig. I teorin är det mysigt, i praktiken är det i längden obekvämt. Dock fick jag faktiskt henne att somna strax före 12 idag och hon sover fortfarande. Bra. Hon behöver verkligen vila. Jag och Mattias däckade i vår säng och Malva kollade på tv en stund då. Tyvärr hamnar hon i skymundan nu när Elsie skriker hela tiden och när Elsie väl är tyst/lugn (och i bästa fall sover) så är vi så trötta att vi inte orkar något annat än vila.
 
Jaja det var det. Nu ska jag smyga in och kika på henne och försäkra mig om att hon lever. 
 


RSS 2.0