Gillet

*gääääsp* 
 
Idag spenderade vi några timmar i stan tillsammans med Ida,  Mice och barnen. Det var nämligen återigen dags för HalmstadGillet.  Egentligen så var väl Gillet bra.  Det hände ju en massa olika saker i stan.  Betydligt fler saker än vad man har tid att se/uppleva.  Tyvärr var det ganska dåligt väder så det försämrade ju allt en del.  Men Jag måste då säga att samtliga barn uppförde sig exemplarisk. Elma och Malva tröttnade och var båda väldigt trötta och ledsna när vi skulle hem.  Klockan var då nästan halv 3 så det är inte så konstig.  Elsie sov nästan hela tiden och jag behövde bara amma en gång medan vi var iväg.  Men Elsie hade också tröttnat på stan när vi skulle hem så hon och Malva grät ikapp i bilen.  
 
Just nu samlar jag ork för att kliva upp ur soffan och gå och lägga mig.  Är galet trött.  Malva också. Blev väldigt kort vila och sen hade hon svårt att komma till ro.  Hon grät en del ikväll när hon skulle sova.  Var så rädd för "björnen".  Är ganska säker på att hon menar pandan som gick runt på stan och lekte och spexade idag.  Malva var väldig,  väldigt rädd för den.  Men hon accepterade min förklaring när jag sa att alla björnarna är i skogen uppe hos mormor. ;-) 
 
 

Zombiedrömmar och andra hemskheter

I natt drömde jag en zombiedröm. Den (för mig) absolut värsta sortens dröm som finns. Jag fullkomligen avskyr dem och får en sån extrem ångest. Tack och lov var den här långt i från den värsta (jag får fortfarande ont i magen när jag tänker en sådan dröm när en zombie började gnaga på mitt ben *ryser* ). Men även om den inte var så fruktansvärd som de brukar vara så vill jag då minsann ändå klassa den som en mardröm. Uacha! Jag skyller det på 6:an som sände en zombiefilm för några dagar sen. Det ironiska med det hela är att just den zombiefilmen vill jag se. Den gick dock så sent så jag såg bara en liten stund på den.
  
 
Från en hemskhet till en annan. Idag grät Malva rekordmycket när jag skulle lämna henne. Visst har hon varit ledsen ibland förut och inte velat att jag skulle gå men det har vanligtvis gått att distrahera henne, men inte idag. Hon bara grät och grät. Personalen föreslog (till mig och Malva) att jag kunde vinka till henne genom fönstret. Det brukar funka på de andra barnen. Så jag tog med mig Elsie och gick ut och runt till det rätta fönstret. Jag hörde redan innan jag rundat hörnet att Malva fortfarande grät. När jag kom till fönstret så knackade jag på det och vinkade till Malva. Hon kom då fram till fönstret, fullt med tårar i ögonen och resten av ansiktet. Hon grät fortfarande jättemycket och sträckte upp armarna mot mig och sa "komma mamma". Herregud vad hemskt det var att vinka till henne och sen bara gå. :'( Jag hade så dåligt samvete att jag köpte en ny bok till henne. :S Förvisso en billig, men ändå. Vi får hoppas det inte blir någon tradition. 
 
Idag fick jag i alla fall tag på banken. Hejja vilka framsteg! Vi fick ett möte på torsdag nästa vecka så nu är det bara att hålla tummarna för att de inte säljer lägenheten innan dess. Och att banken går med på att ge oss lånelöfte. Vilket jag betvivlar men kan samtidigt inte låtabli att känna mig hoppfull. 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag fånga Malva och övertala henne att ta på sig pyjamas. 
 


Konspirationsteorier

Usch vilken hemsk natt vi haft. Den sämsta natten på.. Tjae.. Över ett år i alla fall. Precis när vi lagt oss vid 22 så vaknade Malva och var helt galet upprörd. Skrek och grät och klagade först på ont i magen och sen ont i benet. Jag var givetvis den enda som dög. Hon gick med på att sova i vår säng men bara om hon fick sova på mig. Jag fick inte släppa taget om henne eller lägga ner henne i sängen för då började hon gråtskrika igen. :/ 
 
Nåja, efter ett tag lugnade hon ner sig och gick med på att sova mellan oss. Så hon och Mattias slocknade medan jag låg vaken. halv 12 vaknade Malva igen och tog omtag med skrikgråten. Återigen så dög ingenting och hon ville inte sova i vår säng. Vi försökte få henne att sova i sitt rum men det gick då verkligen inte. Så tillbaka till vår säng igen. Efter lite övertalning, skrik och gråt gick hon återigen med på att sova mellan oss istället för på mig. Malva och Mattia somnade igen, jag låg vaken rätt länge. Tror jag fick sova en kvart tills Malva vaknade igen 01:45. Tårar och skrik. Igen. Vid det här laget fick jag nog och tog med mig henne till hennes rum. Efter lite gos i soffan varvat med tårar och skrik så lyckades jag faktiskt få henne att somna i sin egen säng. ÄNTLIGEN fick jag också sova ordentligt. Bara för att väckas 1½ timme senare av Elsie. När amningen väl var avklarad fick jag ju i och för sig sova igen. Underbart! Har totalt sovit cirka 3 timmar i natt. 
 
För att öka spänningen ytterligare ryckte jag upp Malva klockan 6 för att åka till Torup och möta Ida och ta Cola eftersom de akut behövde hundvakt.
 
Malva är förvånansvärt snäll för att ha sovit så dåligt och klivit upp en timme tidigare än vanligt. Busig som vanligt förstås, men inte överdrivet kinkig. Elsie däremot, den enda av oss i familjen som sovit som vanligt, är kinkig. Hon som typ aldrig är kinkig på förmiddagen vill inte göra något annat än att amma. Hejja! Jag tror hela världen konspirerar mot mig idag. 
 


Stretching, Eurovision och en fyra

I Idag är vi lätt (extremt) sömniga.  Vår i Oskarström igår och kollade på eurovision.  Kom i säng strax före 2 i natt.  Men vi hade det trevligt och programmet var spännande  (eller i alla fall rösträkningen).  :-)
 
Idag får vi besök av Ida och Nice (och barnen förstås).  Men nu närmast ska jag träna.  Blir tredje dagen i råd och det känns både bra och motigt.  Har en rejäl träningsvärk.  Jag vet så väl att man ska stretcha men ändå struntar jag i det.  Jag är som en rökare.  :-S
 
Ang.  Lägenhet så sitter vi och håller tummarna här hemma.  Står i kö på en fyra och vi finns med i topp 5 (dvs de som har chans att få lägenheten).  Sista anmälningsdag är i morgon så jag hoppas ingen går om oss.  

Förföljelsen fortsätter..

Idag när Elsie sov passade jag på att leta runt bland lite olika företag som säljer klänningar. Till min icke-förvåning har jag nu fått annonser och reklam om klänningar från klädföretag. Hehe. Facebook levererar återigen. 
 
Jaja, jag ska väl försöka göra någon nytta. Lillosten ligger och sprallar i hårdliften som står på bordet medan Lillskruttan sitter och pärlar. Själv sitter jag bredvid på den bärbara datorn. Jag hade tänkt laga mat men fick skjuta upp den planen eftersom Mattias måste jobba över. Som vanligt. 
 


Låst

Uscha vad jag känner mig låst utan telefonen. :( Har en massa samtal att ringa men det är inte helt lätt utan telefon. Så typiskt att vår extratelefon också är paj. Vi misstänker vattenskada efter att Malva lekt med (dreglat på) den. 
 
Skulle behöva boka frisör tid, boka hotell, ringa "matstället" och ringa vårdcentralen. Antar att vårdcentralen är mest akut eftersom det är meningen att jag ska ta ett blodprov på måndag. Det är dags att kolla upp mitt tsh-värde nu för att se om jag äter rätt dos levaxin eller inte. Direkt efter förlossningen så halverades nästan min dos men efter en viss tid måste man ju kolla så att allt står rätt till. 
 
Överväger att åka till elgiganten eller nåt och faktiskt köpa ett batteri trots att jag troligtvis kan få ett gratis via garantin. Det handlar ju bara om 3-400. Visst är det nice att få det gratis, men det är ännu mer nice att ha en fungerande telefon, och ett batteri är ju billigare än en ny telefon. Ska dock försöka motstå frestelsen eftersom jag ska få låna en telefon i morgon eller på lördag. Dock är det försent i helgen eftersom jag måste ha fått tag på vårdcentralen senast i morgon så de hinner ordna med remissen för blodprovet. Gaah! Fast en dag hit eller dit kanske inte spelar så stor roll. 
 
Jaja, det var det. Hade tänkt jobba idag men sen ångrade jag mig. Ska bara ta det lugnt och skönt idag och skrota runt här hemma. Jobbet tar jag tag i igen i morgon (ja, jag hör hur bortskämd jag låter. Men det får man när man dagarna innan ammade och jobbade samtidigt). 
 


Bevakad

Idag känner jag mig extra bevakad. Löjligt egentligen, men inte obefogat. Jag vet ju att sociala medier som exempelvis facebook egentligen inte är gratis. Vi betalar förvisso inget för att använda tjänsterna, MEN de säljer ju istället sina användare till olika företag/annonsörer. Och för att lyckas så bra som möjligt bevakas vi. 
 
Igår kikade jag och Mattias runt på olika hotell på Öland. Natten efter bröllopet kommer vi inte sova på själva gården utan på ett hotell. Inga konstigheter med det. Det intressanta i det hela är att det första jag fick se när jag gick in påm in facebook idag var en annons från TridAdvisor som handlade om vilket som är Färjestadens populäraste hotell. Ren tillfällighet? Skulle inte tro det. Det är inte direkt första gången heller. Vad man än googlar eller läser på om så tycks det titt som tätt poppa upp en passande annons om det på facebook. Brukar vanligtvis inte bry mig eftersom jag redan vet att jag/vi säljs till annonsörerna, men just detta reagerade jag på och känner mig iakttagen. Irriterande. 
 
Nåja, förutom det har jag väl inte så överdrivet mycket att tillföra. Vi (dvs jag) hade en fruktansvärt jobbig dag igår.  Dels har det blivit dåligt sömn av diverse anledningar de senaste nätterna och dels så ville Malva inte sova utan hon lekte hela havet stormar, hela dagen. Och Elsie mådde dåligt och kunde inte sova. Vår lilla ängel som sovit som en dröm kunde bara sova max 15 min i sträck på dagen igår. På kvällen gick det inte att lägga ner henne alls, då skrek hon direkt tills hon blev svettig. Hade en temp på 37.5 fast hon varit utan kläder typ hela dagen. Stackars lillan. :( Hon slocknade av utmattning vid 21, och jag gjorde det samma strax efter halv 22, Bara för att väckas en lätt hysterisk Malva som skriker i högansky. Vet inte vad det var men Malva vaknade två gånger i natt och var helt galet ledsen, hon bara skrek och skrek och givetvis dög inte Mattias så jag fick pallra mig upp. Så istället för mina vanliga två ynka uppvak blev det fyra, plus att vi gjorde morgon strax efter 6. *gäääsp*
 
Elsie hade det så jobbigt igår (och vi andra med för den delen) att jag började oroa mig för kolik. De senaste två kvällarna har nämligen varit identiska med gråt och skrik fram till 21 och sen strax efter det slockar hon som ett ljus, troligtvis för att hon helt enkelt inte orkar mer. :/ Jag håller tummarna för att det bara är tillfälligt och att allt återgår  till "det normala" så snart som möjligt. Helst nu. Men hon har i alla fall sovit ovanligt mycket idag på dagen (tar väl igen sömn från igår).
 
Jag längtar en hel del till helgen så jag slipper vara ensam hela dagen, och kanske kan få lite jobb gjort utan att känna mig disträ och stressad. Hann i alla fall klart till dagens deadline så det kändes ju bra (det kändes dock mindre bra igår morse men det var ju då det (innan jag visste att jag skulle hinna). Nästan hela dagen igår så satt jag och ammade Elsie medan jag jobbade och stackars Malva for omkring som ett oväder och var allmänt försummad. :( 
 
I helgen är det ju Andersbergfestivalen också så vi kanske åker dit en sväng. Men några större utsvävningar blir det väl inte. Vi spar oss till Gillet som är helgen därpå. Goodie! :)
 


Lever ännu

Hoppsan! Nu var det visst ett tag sedan jag skrev. Jag lever ännu även om bloggen är lite halvdöd.
 
Idag fyller Lillosten, eller "Pölsan" som hon numera kallas 7 veckor. Känns som om hon är mycket mindre, OCH mycket större/äldre samtidigt. Weird. Elsie har varit sjuk en del. Hennes förkylning har tagit omtag. Eller omtag och omtag, jag misstänker att det är en helt ny förkylning. Stackars lillan, hon har nästan varit sjuk i halva sitt liv. :/ 
 
Förkylda eller inte så rullar väl saker och ting på här hemma. Jag roar (stressar) mig med att jobba när tid och ork finns. Det är galet lyxigt att kunna säga så. Jag är glad åt jobbet och tycker det är roligt även om magen knyter sig lite ibland när jag stirrar på datumen och försöker få Elsie att somna så jag ska hinna med allt i tid. Men å andra sidan så är jag ju tidspessimist så det är nog ingen fara egentligen.
 
Utöver jobbet så försöker vi planera bröllopet förstås. :) Jag har alltid varit lite skeptisk och har inte kunnat begripa varför folk behöver så lång tid på sig att planera ett bröllop (många börjar ju typ ett år i förväg liksom). Jag har hela tiden tyckt att "äsch, vi har gott om tid" (ironiskt med tanke på att jag nyss refererade till mig själv som tidspessimist). Nu har jag fått börja tänka om. Det är knappt 3 månader kvar till bröllopet och jag fattar inte hur vi ska hinna något alls. Och då har vi inte ens ett stort bröllop, tvärtom. Kalasen bland Mattias släktingar brukar liksom ha fler gäster. Haha :) Men men, det ska nog bli bra tillslut. Jag måste bara börja skriva ner alla funderingar och "bra idéer" jag får. Dagtid kånkar jag runt på en pömsig och sjuk Elsie och när hon sover så jobbar jag eller sover. Så kvällstid när jag äntligen får sova så ligger jag och funderar och planerar. Hjärnan går på högvarv så nu har jag fått svårare att sova igen. Egentligen borde jag försöka sova nu men ska hämta Malva snart så det är ingen mening att ens försöka. 
 
På tal om bröllop och förlovningar och sånt. Igår var det 6 månader sedan vi förlovade oss, jag hade inte direkt reflekterat över det så jag fick mig en liten överraskning när Mattias kom hem från veckohandlingen med ett gäng rosor. :D
 
Hmm, vet inte riktigt vad mer som hänt. Vi har varit hund och kattvakt i helgen medan Ida med familj varit på semester. Jag kan inte minnas att jag känt mig så bevakad förut. Vart jag än gick, satt, stod eller låg så fanns Cola där. Jag förväntade mig nästan att han skulle börja sjunga: 
 
 
Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take
I'll be watching you

Every single day
Every word you say
Every game you play
Every night you stay
I'll be watching you
 
Tack och lov så gjorde han inte det. Nog för att jag känner mig knasig rätt ofta men då hade jag definitivt ifrågasatt min psykiska (o)hälsa. 
 
Jaja, jag skulle säkert kunna skriva en miljon rader till eftersom jag befinner mig Ordbajseri-stadiet. Tur för er så finns det inte tid eftersom jag ska hämta hem min lillskrutta snart. Ja, Malva är fortfarande lillskruttan, det kommer hon alltid vara. :)
 

 
 

Kämpiga dagar

Usch vilken jobbig eftermiddag vi hade igår. Malva var mer eller mindre tokig (extremt busig och en fara för sig själv och andra) och vi bråkade nästan nonstop i 3.5 timme. Och Elsie som alltid är snäll var givetvis grinig. Tror båda var trötta. Malva sov naturligtvis ingenting heller. Efter att ha lagt henne gång på gång i typ 1-1.5 timme gav jag nämligen upp. Naturligtvis var Mattias tvungen att jobba över en timme också. Den timmen kändes seriöst som en evighet. Jag har sovit sämre de senaste dagarna så det var säkert också en bidragande faktor till mitt helvete. Det är så hemskt att bråka med Malva. Jag får så himla dåligt samvete. :-( Tack och lov så är det bättre idag. 

Men Elsie är fortfarande lite mystisk. I morse började hon skrika tvärt. Totalt utan förvarning. Dvs inget gnäll lr så i förväg som det brukar vara. Dessutom var det ett nytt skrik. Nya skrik är så otäcka! 

Jag och Malva rusade dit. Hon hade ögonen öppna men jag vet inte om hon var vaken. Så fort jag lyfte upp henne blev hon helt tyst och stilla igen och somnade/sov direkt. Jag tog då med henne till badrummet för att byta blöja och kläder och tvätta henne osv. Men direkt när jag la ner henne så började hon skrika förtvivlat igen och fortsatte med det ända tills jag tog upp henne igen. Stackars Lillosten! :'(

Just nu sover hon och jag sitter och tar igen mig i soffan. Har t.o.m hunnit jobba lite. Skönt att komma igång igen men jag känner mig lite ringrostig trots att jag inte haft såå lång paus. Antar sömnbrist och amningshjärna gör mig lagom trög också. 

Om 1.5 timme hämtar vi hem Malva från dagis och i eftermiddag ska vi iväg på en lägenhetsvisning. Spännande! :-) 



Universum ger och tar..

Woop woop! I natt behövde jag bara gå upp en gång med Elsie. Sömnen blev förvisso orolig ändå för jag misstänker att jag fått "en släng" av mjölkstockning. Gör i alla fall ont som om det vore det. Såret är ju väck nu (försvann för ett par dagar sedan). Det var förvisso ömt att amma ändå men den här smärtan är annorlunda och känns i princip likadant som när jag fick det med Malva. Ibland (jämt) känns det som om universum verkligen inte vill att jag ska amma. När såret väl försvann så fick jag mjölkstockning istället. Vilket jäkla skämt!  Elsie blev 5 veckor igår och jag har hittills haft en bra amningsstund på höger sida. Två om man räknar försöket direkt på förlossningen. Men jag vetetusan om man ska det för även om det inte gjorde ont så la det grunden för all skit (såret) som kom sen. 

Nåja. Idag är det ingen förskola så jag ska tydligen försöka roa Malva på egen hand. Men det ska nog gå bra. Elsie är fortfarande sjuk men hon är bättre än igår. Nu är jag inte rädd längre för att hon ska kvävas av sitt eget snor. 

I morgon är det kontraktsskrivning  (jobb) som gäller och på torsdag ska vi kika på en lägenhet. Spännande. :-) 

Jäkla förkylning!

Usch vad galet trött jag är. Elsie vaknar lite oftare nu. Egentligen är 2-3 uppvak/natt inte särskilt illa. Snarare bra  (jag vet ju hur jobbigt man kan ha det). Hon somnar dessutom om ganska snabbt. Problemet är att jag inte gör det. La henne sist vid 5 i morse. Elsie somnade väl om efter en kvart eller nåt. Själv låg jag vaken i runt 30 min. Och nu, efter ytterligare 30 min är det dags att gå upp igen. Zzz Zzzz...

Tror att orsaken till de tätare uppvaken är att hon blivit sjuk. Malva hann besöka dagis 1-2 ggr och sen kom bacillerna. Kan förvisso inte bevisa att de kommer från dagis men med tanke på att Malva också varit krasslig så tycker jag det är ganska uppenbart.

Elsie är väldigt tät i näsan och hennes hosta har hållit oss (dvs mig och Elsie) vakna en del de senaste tre nätterna. Hon har dessutom haft näsblod. Stackars Lillosten. :-(  Hoppas hon blir frisk snart.

RSS 2.0