Söndag

Usch. Vi är fortfarande ett gäng sjuklingar här. Den enda som klarat sig hittills är Mattias. Tur badet ändå är inställt så "slipper" vi det. Hade tänkt sätta upp en spegel i hallen idag. Hade lånat en borr av hfab (vår egna är inte så stark så man får slita arslet av sig för att ta sig genom betongen med den). MEN vi hade ingen plugg i vettig storlek så det blev inte av. Typiskt. Får långa den igen senare. Istället har vi dragit fram lite fler lådor som vi ska gå igenom. Jag har plockat fram kökassistenten och dragit igång en bulldeg. Bra att hålla sig igång, hade jag inte gjort det hade jag nog legat i soffan och sovit nu. Är galet trött. Typ gravid-trött. Vilket får mig att misstänka att det kanske är något lurt med min levaxindos för när den spökar kan man också bli vansinnigt trött. Å andra sidan har det varit en tuff vecka så det kan ju bara bero på det med. Hoppas det går över i alla fall. Det var det. Nu ska jag kolla till min fördeg. 
 


Eländes elände!

Elsie har blivit sjuk. Inte sådär lite snuvig och hostig-sjuk. Utan pang bom från ingenstans 39.7 i temp-sjuk. Hon har haft feber till och från i två dagar. Kvällarna är helt klart värst. Hon är grinig, känslig och närhetstörstande. Fullt förståeligt. I natt vaknade hon vid 2 och skrek till halv 5. Typ. Zzznark! Eftersom jag har tenta i morgon så tog jag henne i natt ifall hon är lika jobbig den kommande natten för då får Mattias ta henne själv. Men Mattias var ju också upp och hjälpte mig med henne i natt. Hon somnade i min famn men vaknade så fort jag rörde mig. Tillslut klättrade vi upp och la oss i Malvas säng (Malva vaknade och kom till oss vid 1 eller nåt i natt). Elsie fick 2 dl välling och sen slocknade hon som sagt vid halv 5. Då var det 1½ timme kvar tills mitt alaram skulle ringa. Usch! Snacka om att jag var trött i morse. Det är jag fortfarande. Pölsan är för tillfället feberfri men trött. 
 
Hade SI- matte (handledningsmatte av andra studenter, typ). Vi var bara tre personer där idag. Dvs handledaren, jag och en till ur klassen. Ingen hade någonstans att vara heller så vi drog över tiden en hel del. Men det var ganska givande. Skönt att repetera. Efteråt räknade jag några tal med mina studybuddies sen åkte jag hem. Ska försöka repetera lite ikväll också. Försöker i alla fall intala mig det. Men först ska jag försöka hålla mig vaken. 
 
Egentligen hade vi tänkt åka till Lek och busfabriken idag men det blir uppskjutet på obestämd tid eftersom Elsie är sjuk. 
 


Slut på helgen

Så då var helgen slut. Känns inte alltför bra. Hade varit skönt att ha nån dag till här hemma för att organisera mer, leka med tjejerna och bara vara. Men icke. I morgon är det tillbaka till allvaret. Eller, egentligen har jag väl aldrig lämnat allvaret. Det är tenta på onsdag. Inför duggorna var jag inte så nervös, med undantag för sista duggan. Men tror nog att min nervositet kommer stiga drastiskt för varje timme som tentan närmar sig. Vill så gärna klara den men tror inte jag kommer göra det. :/ I morgon blir det lång dag i skolan igen. Ska plugga från morgon till kväll. Tjejerna lär nog sova innan jag kommer hem. :( Sen på tisdag blir det nog inget plugg alls. Alternativt väldigt lite. För att vila hjärnan lite. Intalar jag mig i alla fall. Det var lärarens råd till oss: att inte plugga alls på tisdag. Och på tisdag är ju Malva "ledig" från dagis med så jag funderar på att lobba för att vi ska åka till Lek och busfabriken då. Vill passa på innan Elsie fyller 1 för innan dess kommer hon in gratis. :) 
 
Ska väl försöka göra något vettigt snart antar jag. I skrivande stund sover Elsie och Mattias. De hade varit uppe tidigt i morse. Han lät mig få sovmorgon (vilket inte var helt lätt för Malva kom in och hoppade på mig ett par gånger). Så nu är det hans tur att få vila. Malva sitter och tittar på tv. Mest för att jag inte vill att hon ska väcka Elsie. Nån annan dag hade det inte gjort så mycket om hon lekt och stojat högljutt, men idag är det som ni kanske vet bad. Och då behöver hon få vila innan, och gärna efter med för den delen.
 
Nåja, det var det, ska som sagt försöka få något vettigt gjort. Hänga tvätt kanske.
 
Adjöken.

torsdag

Igår var jag i skolan till 20:20 ungefär. Så jag var i skolan i ganska precis 12½ timme igår. Pust! Men det gick minsann inte bättre idag för det. Tror den här duggan blev sämst av dem alla. Trist. :( Om 6 (snart 5) dagar är det tenta. Katastrof! :O Får nog förbereda mig på att skriva omtenta i påsk. Men det blir naturligtvis en hel del plugg nu sista dagarna för det vore underbart om jag klarade tentan. 
 
I övrigt händer det väl inte så mycket. Nästan hela mitt liv kretsar kring matten nu känns det som. I helgen kommer Ida och Mice hit och har med sig Maya. Goodie. De har tagit hand om henne i typ tre veckor så det är väl hög tid hon kommer hem. Ska bli intressant att se vad hon tycker om lägenheten, och framför allt balkongen. Jag ska köpa ett "riktigt" klösträd och ställa där ute. Tror jag i alla fall. Men det får bli lite senare för de jag vill ha är så himla dyra. Blir nog bara liten klöspelare nu som start. 
 
Nåja, jag har väl inte så mycket annat att säga. Tris med min klass och har träffat några fler nu som är tänkta att gå samma utbildning som jag. Skoj. Fast jag pluggar fortfarande inte med dem. Som det är nu är det två blivande maskiningenjörer, två blivande elektroingenjörer och en blivande uvecklingsingenjör. Och jag då. Som kom in på/via data. 
 

 
 

Mattetankar

Jaha då var den här helgen över. Skönt. Eller, egentligen tycker jag ju om att ha helg. Men jag har prov i morgon, OCH på tordag så alla mina tankar cirkulerar kring matten nu. Är väldigt stressande. Jag var inte alls såhär stessad inför de andra duggorna. Misstänker att det beror på att jag klarade  den förra duggan så min prestationångest fick en kick och skenade iväg. Usch. :( 
 
Igår var vi i alla fall i oskarström, men jag klämde in matte på högskolan innan dess, och lite matte medan vi var där. Sen blev det även förstås Mellomys. :) Idag har jag återigen försökt plugga matte, och vi har även börjat få ordning på våra kläder så allt mer kommer in i garderoberna. Blev av med 2½ flyttlåda idag (dvs urpackade) goodie. Det tar tid men det blir nog bra tillslut. :) Sen var jag och Elsie förstås iväg och badade. Elsie brukar tycka det är roligt men idag var hon helt salig. Hon pratade, stojade och tjoade hur mycket som helst så hon smittade av sin lycka på andra som var där. I alla fall på de vuxna. De andra bebisarna där brydde sig väl inte så värst mycket. Idag var vi även ut för första barnet som kräktes i vattnet. Alltså, små kräkningar har väl hänt förut, men idag flöt det omkring mat... Givetvis var det Elsie som var skyldig. Haha jag dog nästan för det var så pinsamt. Först blev jag rädd för jag trodde att hon hade lyckats bajsa igenom badbyxan. Så jag blev väl försåts lite lättad när det bara var spya. :P Nåja, det gjorde inget. Men vi missade lite sång och vi störde nog de andra lite. Haha, som sagt: pinsamt! 
 
Under helgen blev förresten balkongen in-nätad så nu kan Maya kom hem och vara trygg. Goodie. Det var Mattias som ordnade det hela, medan jag typ hängde i hans ficka och var rädd att han skulle trilla över balkongräcket. 
 
I morgon är det som sagt skola som står på menyn. Vi är inne på slutspurten på första mattedelen. Egentligen skulle vi haft prov i fredags men läraren blev sjuk och därför är provet (duggan) på måndag istället. Sen har vi prov igen på torsdag och sen veckan därpå har vi tentan (åh gud jag dör!). SEN drar fysiken igång (åh gud jag dör ännu mer). Det var det.
 
Tjillevispen! (som Malva säger) 

Torsdagsprat

Wohoo! Har haft två dagar som nästan varit helt utan huvudvärk. Goodie!  Vad som är mindre roligt är att det varit lite krångel på skolan p.g.a. att vår ordinarie lärare är sjuk. Så två föreläsningar sköts upp förut och morgondagens dugga är uppskjuten tills på måndag. Med andra ord måste jag till skolan under helgen med om jag ska ha en chans att hinna lära mig allt. Vilket jag ändå inte kommer hinna. Är helt inställd på att inte klara duggan den här gången. Det var jag förvisso förra gången också. Men logaritmer, trigonometri och enhetscirkelns ekvation inom loppet av en vecka är halvsvårt för vem som helst. Min trötta amningshjärna göt inte saken bättre. Men arkiven börjar sakta men säkert dammas av.
 
Fast läraren vi hade idag istället för vår vanliga satte skräck i oss genom att visa oss prov och tentor från första året på ingenjörsutbildningen. Han är ansvarig för basterminen och hade väl tagit del av våra provresultat och tjae.. Han vad nog rätt missnöjd. Resultaten var ju helt klart inte bra. Och han babblade på om att man verkligen måste vilja detta om man ska klara av det osv. Sen fortsatte han med att kritisera våra gymnasieskolor eftersom vi uppenbarligen inte lärt oss något vettigt. Eller i alla fall inte något som vi hade användning av nu. Tror han försökte sig på tough love eller nåt. Hehe.  Jaja. Oavsett så är det ju bara att kämpa på och hoppas det går vägen. Vilket är ironiskt eftersom jag inte riktigt vet vilken väg jag ska gå. :P 
 
Nåja, i morgon är det skola igen. Sen om vi hinner så blir det en sväng till Allman, eller "Granngården" för att investera i lite rådsjursnät till balkongen. Jag hade tänkt granska och måtta den men nu är det så mörkt så det får bli i morgon. Jag har dessutom inte ens hittat något att måtta med. Och ska jag vara helt ärlig har jag inte ens letat heller. Hehe, kanske därför jag inte hittat något. ;) 
 
Dagens positiva: vi fick ny spis idag. Och i morgon får vi nytt golv i sovrummet och SEN kan vi äntligen börja få lite mer ordning här hemma. Tjohoo! :D 
 


Usch!

 
Blä! Somnade med huvudvärk. Och vaknade med huvudvärk. Och där emellan drömde jag att jag dog. :(
 
 


Glädjande besked och inte så glädjande huvudvärk

Idag fick vi svaren från fredagens dugga (prov). Jag trodde jag skulle få 4, kanske 5 poäng
 Till min stora glädje hade jag lyckats skrapa ihop 7 poäng (!!!) Och därmed tagit mig över godkänt gränsen.  Wihoo! 😃 Synd bara att dagen avslutas på ett tråkigt vis; Ligger i sängen sedan 40 minuter tillbaka för jag har så ont i huvudet. :-( Började under eftermiddagen och blir bara värre.  Strålar dessutom i nacken och känns som om jag har fått nackspärr samtidigt som det trycker över tinningen och bakhuvudet/nacken. Usch! 😔😣 knäpper/knastrar i näsan med jämna mellanrum. Precis som igår. Men då kändes inte huvudvärken så här. Då satt den mer i pannan. Blä för detta!  Hoppas det släpper helt snart. I morgon får jag äntligen vara med på SI-matten  (Typ gruppövningar) och vill vara på hugget då och under resten av dagen så jag lär mig något. Håller på med logaritmer och trigonometri denna vecka så duggan på fredag kommer troligtvis bli en riktig rysare. 😨

Sjukstuga som vanligt

Blä! Tror jag åkt på bihåleinflammation. Har haft huvudvärk till och från i typ två veckor. Har hela tiden trott att skolan är orsaken och att jag helt enkelt inte är van att använda huvudet så mycket. Men idag har jag haft huvudvärk hela dagen och om jag böjer mig ner känns det nästan som om huvudet ska explodera. :( Usch! Ibland knastrar det till i näsan (?) och då blir huvudvärken ännu värre under nån sekund. Knas. Tycker jag varit sjuk så länge nu så det borde börja bli bättre snart.
 
I morgon är det bad som står på menyn. OM vi kan hitta badkläderna dvs. Misstänker att de är i oskarström. Vi får åtgärda det i morgon. 
 


Woops!

Hoppsan! Nu var det visst ett tag sen sist. Har haft fullt upp med en mycket strulig flytt samt skola. Har prov varje fredag. De är förvisso frivilliga men det är lika bra att gå på dem och få träningen. Om det nu ger någon träning. Första provet var så svårt att trots att vi var över 100 personer som skrev provet så var det vara 2 (!!!) som fick godkänt. Maxpoäng var 10, godkänt gränsen var 7. Genomsnittspoängen var 2. Så jag var rätt nöjd med mina 4 poäng. Hehe. 
 
Provet igår var avsevärt lättare. Vilket gjorde mig misstänksam. Tror fortfarande inte att jag får godkänt men tror att jag iaf lyckades få ihop 4 poäng, kanske 5, denna gång (vid förra provet trodde jag att jag skulle få två poäng). 
 
Jaja. Förutom skola försöker vi sakta men säkert få ordning i den totala röran som ska föreställa vårt hem. Köpa madrass till Malva igår och började skruva ihop hennes säng. Men nästan alla verktyg är försvunna så idag blev det en tur till biltema för att köpa insektsnycklar. Lätt värt sina 27 kronor för nu är sängen mer eller mindre klar. Fattas nån liten skruv här och där (mest för stabilitetens skull) men det går att sova i den i alla fall. Så vi får väl se om Malva vill inviga den ikväll eller om hon vill sova i nallesängen. Hon för välja själv. Hittills har hon somnat i nallesängen två kvällar men vaknat på natten och velat komma till vår säng. 
 
På tal om vår säng. Den står återigen i vardagsrummet. Old habits.. Hehe. Nämen vi ska ringa "golvfirman" på måndag och fråga när de kommer hit. Orkar inte flytta sängen fram och tillbaka så om de kommer någon gång snart så får sängen stå kvar. Annars får vi väl bära tillbaka den igen antar jag.
 
Sen till veckan, eller redan i morgon, vi får se, ska vi införskaffa rådjursstängsel och försöka planera hur vi ska hängna in balkongen. Finns inte så mycket att fästa stängslet i så vi måste nog köpa en del brädor och försöka göra någon sorts stomma/bas eller nåt. Nåja, jag ska googla lite inspiration (som om jag inte gjort det en miljon gånger redan). 
 
Jaja, ikväll blir det mellomys framför teven. Innan dess är det tvättning och kläduppackning som gäller (saknas dock misstänksamt mycket kläder). Men nu först blir det lunch. Dvs gårdagens rester: Tacos. Heeelt okej. :)
 
 


RSS 2.0