Det kanske är dags igen.

Jag hade egentligen tänkt ha en rubrik som löd: "Det sista som dör" för att syfta till ett ordspråk eller vad det nu är "hoppet är det sista som dör". Men det lät så fruktansvärt dramatiskt så jag struntade i det.
 
Sen varför jag slösar tid på att ens skriva ut det här kan man ju undra över. Jag skyller på att det är mitt i natten, jag är svinhungrig, (och tydligen svintrött också för det råkade jag skriva först men rättade till) och har pluggat programmering i 2½ timme. Det har varit riktigt roligt. :D (Därav hoppet är det sista som dör). Jag har känt mig så korkad och hopplös och har inte kunnat fatta hur jag ens ska klara hälften av alla uppgifterna på tentan. Jag är fortfarande långt från tenta-redo men nu känner jag ökat hopp. Det var riktigt roligt och de flesta uppgifterna klarade min hjärna att klura ut på egen hand. Älskar när det händer! hihi :D Sorgligt nog händer det inte lika ofta som det gjorde för tio år sedan... Programmen är förvisso inte det minsta avancerade, och en "riktig programmerare" skulle kanske fnissa åt min förtjusning över mina egna framsteg, men det struntar jag i. Just nu känns det bra. Och jag hade tänkt fortsätta någon timme till om det inte vore för att batteriet på min dator tog slut. Jag samlar alla mina program på min underbara skoldaton (jag borde egentligen inte göra det med tanke pår hur deppad jag blev när den förra datorn kraschade och alla program försvann) så då tappade jag lustan att fortsätta. Nu ska jag glo på teven och försöka varva ner min förtjusande hjärna (ja, idag tycker jag faktiskt om den). 
 
Ah. kanske borde säga något om julen.
 
När ledigheten väl kom (dvs t.o.m. en  timme innan den ens skulle börja) fick jag hämta hem en magsjuk Malva från förskolan. Tog hem Elsie i samma veva och fick då veta att hon troligtvis också hade magsjuka. Mycket riktigt så hade hon det. Så under julhelgen har vi roat oss med att sprida magsjuka hejvilt omkring oss. Nä, riktigt så illa har det väl inte varit, men vi har inte varit isolerade som vi egentligen borde. Julen var trevlig och mysig trots magsjuka. Men jag är ändå glad att saker och ting ska återgå till vardag igen. Det har varit så himla jobbigt att vara hemma och slitas mellan sjuka barn, städbehov, tvättbehov och tentaspöken. Ser fram emot att få tentorna avklarade och sedan vår vecka på Teneriffa. DÅ kan vi få vila lite. Förhoppningsvis utan någon magsjuka. :)
 


December

Är nästan en månad sedan jag skrev här så då kanske det är dags igen för ett inlägg. 
Idag hakade vi på Ida och Micke tll Gekås. Samtliga barn var förstås också med. Blev hel del shopping. Nu är nästan alla julklappar klara. Tror jag. Hoppas det. Nästan alla är inslagna också. (Y) 
 
I fredags var jag till vårdcentralen med Pölsan eftersom hon har feber så himla ofta. Där konstaterade läkaren ganska snabbt att hon har öroninflammation. De behandlar inte öroninflammation på de som är så pass "stora" som Elsie så därför får hon helt enkelt försöka stå ut. Med hjälp av alvedon och panodil. Har det inte gått över om en vecka (eller om det blir värre) så får vi komma tillbaka till vårdcentralen igen. Så Lillosten får helt enkelt kämpa på. Man märker oftast inte på henne att hon är sjuk. Det är vissta små tillfällen man märker att hon inte är riktigt hundra. Och vissa dagar är hon mer ledsen och visar att hon inte är helt kry. Men andra dagar är hon som vanligt och är glad och leker för fullt. Barn är konstiga. 
 
I morgon är det avslutning med simningen. Känns dock väldigt osäkert om Elsie kommer vara med. Får se hur hennes dagsform är. I övrigt så lär väl söndagen se ut som vanligt, Dvs städ och tvätt. Och vi måste nog veckohandla också för det missade vi idag eftersom vi inte var hemma. 
 
I övrigt rullar väl saker på. Sen sist jag skrev har jag fått tentaresultatet från tentan i algebra och diskret matematik. Jag klarade tentan. UNDERBART! Fick t.o.m. en 4. Kändes rätt så bra måste jag medge. :) Så nu har vi påbörjat ytterligare en mattekurs: envariabelanalys. Det är lite mer bekant än det vi höll på med i förra kursen. Inte för att jag direkt är lätta saker. Men det är avgjort med bekant i alla fall. Än så länge. Sen läser jag som vanligt en perspektivkurs och programmering samtidigt. Har tenta i matte och programmering i januari. Jag ser fram emot de datumen med total fasa. Få saker får mig att känna mig så trög som programmeringen. Det är galet roligt när det fungerar. Eller t.o.m. när det inge fungerar men man har en hum om hur man ska kunna lösa problemen. Dessvärre händer det inte mig särskilt ofta. Jag sitter oftast och känner mig som en idiot. Hoppas det går över innan tentan. 
 
Jaja det var det. Jag har tjuvtvättat lite nu på kvällen så jag ska väl ta och hänga det. Tvättmaskinen tjatar på mig. 
 
 

RSS 2.0