Ratad

Känner mig allmänt ratad idag. :( 
 
Ringde HFAB förut och fick höra att han gärna tog emot mig som praktikant men att ingen ville ha ansvar för mig, och att han själv inte hade tid. :'(  Så då hängde jag läpp över det en stund och kontaktade sedan två andra företag. De förfrågningarna resulterade i 1½ nej. Så nej nej nej. Det går inte särskilt bra idag. :( Det ena stället skulle jag kanske kunna övertala men jag tvivlar på det för jag saknar deras krav att man måste gå på en journalistskola. Bläh! :( Jag kommer givetvis inte ge upp för det. Bara för att jag inte är journalist betyder inte det att jag inte kan göra nytta på en tidning. Jag ska bara samla alla idéer och argument och formulera dem till ett skärpt och trevligt mail. Men inte idag. Inte förrän jag hört något från HEM.Ja, jag kontaktade dem också. Tror nog att jag skulle kunna lära mig väldigt mycket där med. Har inte hört något därifrån ännu så 'nu håller jag tummarna. HEM känns ungefär som el-motsvarigheten till HFAB. Med andra ord vill jag väldigt gärna vara där också.
 
Jaja, nu ska jag leka lite med Malva. Såvida inte hon ratar mig också... -_-

Simone

Jaha.. Då har hon kommit och gått. Vi märkte knappt av stormen. Eller, märkte den gjorde vi väl. Det blåse ju som.. Tjae.. en storm. Fönstren knakade och regnet slog hårt mot rutorna. Strömmen försvann någon gång under natten men det var ju inget vi märkte förrän vi vaknat. Om inte lampan bestämde sig för att ta en tupplur förstås men det har den aldrig gjort förut så det tvivlar jag på. Jag hade faktiskt tänkt gå en promenad idag och undersöka förödelsen här i området men insåg just när jag skulle gå att vagnen ligger i bilen. Som står på Mattias jobb. -_-
Några av grannarna har haft otur med sina staket. Verkar vara staketen mellan de olika gårdarna som gått sönder. Och en annan granne med ett högre insynsskydd har haft otur en sida av skyddet hade blåst ner helt och en annan sida lutade oroväckande. Vi har ju inget staket, och inga buskar heller så det enda som syns hos oss är lite flera löv än vanligt. Inte särskilt dramatiskt alltså. 
 
Katterna var i alla fall överlyckliga över att deras utegångsförbud är hävt. Läste igår på Facebook om någon som blivit av med sin hund (papillon) i blåsten. Jag fattar inte!? De varnade för stomen i förväg så varför i hela fridens namn går man ut med hunden när vindarna börjar bli farliga?! Varför planerar man inte lite och går innan. Eller helt enkelt låter hunden kissa och skita inne om man inte kan gå med den innan?! Det måste väl ändå vara bättre än att den ska försvinna?? Vem vet vad den stackars vovven blev utför? Kanske flög den in i ett träd och dog direkt. Eller kanske ner i nissan? Helt skräckslagen och iskall kanske den drunknade. :( Så jäkla onödigt! Hoppas innerligt att den klarade sig helskinnad men med tanke på att till och med tak blåste iväg och lastbilar blåste av vägen så känns det ju inte särskilt troligt att en liten papillon hade någon chans. Usch! :(
 
Det var dagens gnäll. Nu ska jag försöka övertala Malva till att sova lika länge som igår (3.5 timme mitt på dagen). 
 
 


Inte glömt

Alltså jag har inte glömt bort bloggen. Jag skrev faktiskt ett inlägg på telefonen igår men givetvis gick det inte att publicera det. Det är andra gången det händer på kort tid. Ytterst irriterande! 
 
 Nåja, det inlägget handlade i alla fall om vad som komma skall. På min blogg alltså. Inte stormen som är på G. Jag har några inlägg planerade jag ska bara orka skriva dem. Ni har en del recensioner att se fram emot. Till exempel en choklad recension. Och en recension från Gekåsdöden igår. Sen var det en till men den har jag för närvarande glömt bort. 
 
Nåja. Nu till stormen. Ja, jag måste givetvis blogga om det. Jag är ju inte riktigt van sånt här. Inte att det ska vara så här allvarligt. En klass 3- varning. Känner hur jag bleknar lite. :S Ville inte att Mattias skulle åka iväg till jobbet idag. Vill inte att han ska dit i morgon heller. :( Det kommer förvisso vara som värst vid 20- tiden ikväll om man ska tro medias rapportering. MEN det kommer ju förvärras från och med nu tills dess. Så vädret lär ju vara ganska långt från underbart innan Mattias slutat och kommit hem i säkert förvar. Blä! :( Eftersom jag har den fantasi jag har så har nu inbillat mig att det kommer slitas loss träd och flyga in i hans lastbil. :@ Usch dumma hjärna! Tur att Malva vaknar snart så kan hon distrahera mig lite. 
 
På tal om den skitungen. Hon tyckte det var en utmärkt idé att kliva upp klockan 5 i morse. Mardröm! Då hade jag "haft" henne hela natten så jag tog pick och pack (dvs enbart mig själv) och övergav både Malva och Mattias för en liten powernap i soffan. Givetvis lyckades Malva somna om i vår säng medan jag fick ligga med ryggvärk på soffan. :@ Men det gav mig en lugn förmiddag för hon däckade strax efter 9 och sover fortfarande. Önskar jag gjort henne sällskap men det är ju försent att komma på det nu. Hon vaknar väl som sagt när som helst. 
 
Kvällen bjuder troligtvis på en strömlös lasagne. Spännande.
 
 
 

Kvällsmystik med flygande potatis

 
Efter att ha busat med Malva på golvet så upptäckte jag att jag hade potatis över halva tröjan. Upptäckten gjordes på "the ladies room" och när jag försökte skaka av mig den förbaskade potatisen så flög den upp och satte sig på badrumsspegeln. Just another day in the life of a hobbit. Eller en småbarnsförälder. Hobbitarna har förvisso kanske flygande potatisar i sin närhet men jag tvivlar på att de har blöta pussar. Osammanhängande inlägg? Ja kanske det. Jag är lite trött. Lovar att jag inte tullat på vinet. Som vi för övrigt inte har. 
 
 


Praktikdrömmar och vinterkläder

Fick nyss tag på hfab. Verkar som om det inte är helt bestämt än hur det blir med praktiken. Han sa i alla fall att han skulle återkomma ang. det i morgon eller övermorgon (antar att det är måndag). Nåja, det hela får ett ljus att tändas. De verkar ju faktiskt överväga det ordentligt åtminståne *hoppas hoppas hoppas*. Vore så bra om jag fick vara där. Först och främst för att jag så gärna vill vara där. Tror jag skulle kunna lära mig mycket. Men också för att det vore skönt att inte behöva leta efter nya ställen. Dessutom så vore  det bra att veta så här tidigt vart jag kommer vara för då kan jag sätta igång med lite research. Läsa på om företaget och damma av böckerna om omvärldsanalys och annat smått och gott som hör till. Ååh! Det finns så mycket att läsa, repetera och sätta sig in i igen. Det ska bli så kul! *pirr i magen* :D
 
 
I övrigt har dagen spenderats på öppna förskolan. Det var nog ren otur de där besvärande upplevelserna jag hade av det förut för nu är det ju bara trevligt. :) Trots att det kom dit tre andra mammor som tycks känna varandra väldigt väl så jag hamnade lite utanför/hade inte så mycket att säga i deras diskussioner men det var ändå trevligt. Sen lite senare kom min badkompis dit med sin son också så det jämnade ut sig. :) Malva levde loppan och tyckte som vanligt att det var skoj. Jag trodde hon skulle däcka och sova flera timmar efteråt men skitungen sov bara i 20 minuter. Då blev det intag av lunch och sen bar det av tillbaka till förskolan. Jag gnällde nämligen lite över att vi missade loppisen i söndags som jag så gärna ville gå på. Malva behöver ju vinterkläder. Nåja, hur som haver. Hon ordnade så att en mamma som sålde kläder där tog med sin en overall som ingen köpt, en fin, lila sak i storlek 80. Perfekt! Så Malva har något att växta i i vinter. :D 80 kr ville hon ha för den. Det är ju inga pengar alls så vi (dvs jag) slog till. Den är dessvärre inte vattentät men den duger ju till att åka vagn och pulka med och det är väl mest det vi kommer roa oss med. Och någon enstaka snöängel överlever den nog också. :)
 
Jaha, det var det. Nu ska jag muta Malva med lite mellis och försöka få henne att sova. Hon är trött. Hon vet bara inte om det. Än. 
 

 

Aj

Aaaj! Dumma, dumma hals! Varför känns den alltid värre på kvällen. Snustorr och svullen. Det känns förvisso inte som om någon kört ner ett järnrör med piggar i den längre. Piggarna är faktiskt väck. Men röret är kvar. Undet den mörka tiden på dygnet i alla fall.

Jaja. Jag borde väl försöka sova istället för att ligga här och gnälla (blogg på telen). Malva har sovit i knappt en timme men redan vaknat och gnällt tre gånger. Hoppas att det inte är en hint om hur natten kommer te sig.

Nåja. Då får jag försöka komma ihåg hur duktig hon var natten innan. Alltid skönt att få sova ut o mötas av en glad, pigg och busig baby på morgonen.




Det var på tiden!

 
JAAA!! ÄNTLIGEEEEN! Tror inte riktigt det finns ord som kan beskriva vad jag känner. Men lycka och lättnad kommer väl närmast. Dels så är vi definitivt på bättringsvägen. Malva är nästan helt frisk och även om jag själv fortfarande har ont i halsen och hostar så känner jag att det är bättre. Nu ska bara snuvan bli bättre också så kanske jag kan andas igen. Mattias blev dessvärre smittad sist så hans förkylning lär väl hålla i sig längst, men han är ju pigg nog att orka jobba i alla fall.
 
Ovanstående är dock bara en liten del till denna morgons enorma glädje. Malva väckte mig nämligen bara en gång i natt. EN! Vid fyra. Och jag fick henne att somna om på 5-10 minuter. UNDERBART! :D Ironiskt nog var det svårare för mig att somna om. Dels för att jag redan nyss hade somnat om (vaknade vid 3 och kunde inte riktigt komma till ro igen). Men ändå, en enda gång! Helt fantastiskt! :D
 
Jag vågar dock inte hoppas på för mycket. Det här kan ju ha varit en sån där klassisk natt när Malva sov bra för att ta igen sig lite efter alla hemska nätter. Men med lite tur så kanske hon sover bra någon natt till. Åååh vilken total lycka att få sova! :') 
 
Malva har för övrigt en hälsning till er alla. Jag tror i alla fall det för hon står här bredvid mig och förkunnat glatt:
 
"Baba ba ba baaaba! Äääh baba ba baaa!" Sen får ni själva komma fram till vad hon menar med det. :)
 

 
 
 

Den bistra sanningen

 
Förkylningen har nu avanverat och tagit över min hjärna (jag försöker i alla fall skylla på den).
 
Konversation från igårkväll. Jag, Mattias och Malva är på ica och rör oss mot kassorna. Där finns det hyllor med olika drickor. Jag pekar på en cuba cola och utbrister följande:
 
Jag: - Vet du vad jag blir sugen på när jag ser en sån här? 
Mattias: - ... Nej?
Jag: - Cola sandwich! Eeh nej! Vad heter det? ... Marshmallows? Nej, men vad heter det?! 
 
 tystnad...
 
Jag: -  Milkshake! Cola milkshake!
 
 
Jaaah.. Jag kan ju bara meddela att Mattias fann det hela ofantligt lustigt och beordrade mig att blogga om det hela. Så nu vet ni den bistra sanningen. Mitt undermedvetna är sugen på cola sandwhich med marshmallows medan mitt medvetna är sugen på cheez hearts från OLW. Och nässpray. Mest nässpray. Från apoteket alltså. 
 


God morgon!

Eller god och god. Morgon i alla fall. Jag kan inte somna om för halsen gör alldeles för ont. Malva och Mattias sover än. Hoppas de får göra det någon timme till i alla fall. Mattias hade vänligheten att ta henne vid 3-tiden, sen har jag inte sett skymten av dem förrän vid 6. Vet inte om de sovit i soffan eller inte. Troligtvis har de väl det för jag brukar nästan alltid vakna så fort det är någon rörelse i lägenheten (med undantag för katterna). 
 
Som ni ser verkar vi inte vara friska idag heller. Önskar Malva kunde sluta hosta. Det ser så hemskt ut. Stackars liten. :( Hon verkar hosta värre/mer på nätterna än på dagarna. Jag upprepar det Ida sagt: det verkar vara en riktigt aggressiv förkylning det här. Jag undrar just hur många vi smittat ner de här senaste två dagarna. :( 
 
 

Rutin

Skrik, skrik, gnäll och skrik. :( Är det 4e natten som är så här jobbig? 5e? Jag har tappat räkningen. Inte har jag hjärta att be Mattias om hjälp nu heller eftersom jag tror att han fortfarande har feber. Vilket egentligen är lite lustigt eftersom jag nästan alltid tar Malva mest på nätterna, oavsett om jag är sjuk eller inte. Nåja. Det här har blivit rutin de senaste dagarna. Och följer hon dem lär hon däcka runt antingen 3 eller 5. Låt oss hoppas att det blir vid 3.

Det där med att känna efter

Ibland är det skönt att inte känna efter. Vi var en sväng till Oskarström idag och då kände jag mig piggare. Det känns förvisso fortfarande som om ett gäng köttätande bakterier försöker äta upp min hals inifrån men jag tror de tog en paus medan vi var borta. Mattias den stackaren fick dessvärre feber då. :( Men nu när vi är hemma är det lite ombytta roller igen. Hans feber verkar ha gått ner så han mår lite (mem bara lite) bättre. För min del är bakteriernas paus över och jag är nästan säker på att de ätit sig ända ut till huden snart. Tycker jag kunde fått slippa ont i halsen åtminstone eftersom jag redan haft det två veckor i sträck föf inte så länge sen. Känns dessutom löjligt att gnälla över ont i halsen. Å andra sidan är det väl kombon av nacke, huvud och hals som är eländig. Jaja. Gnäll, gnäll, gnäll. Man ska verkligen inte känna efter.

Det var det. Lillskruttan sover och jag överväger att knarka lite strepsils och göra henne sällskap. Lika bra att passa på för hon kommer ju ändå vakna om en timme. Och om två. Och två och en halv.. *ryser*

18 Oktober

Varning för lååååångt inlägg. Förslagsvis bunkrar du upp med saft och en bulle eller två. Eller tre.
 
Idag har det varit en jobbig dag. På många sätt. Det hela började med en jobbig natt. Ännu jobbigare än vanligt. Malva vaknade 22, 23 och 00. Sen från 00:30 och till 3 vaknade hon med 15-20 minuters mellanrum. Jag hann inte ens somna om en enda gång innan hon vaknade. Klockan 3 stod jag inte ut längre så då fick Mattias ta henne. Han kämpade tappert i 45 minuter och sen var det min tur. Jag gav upp igen redan efter en kvart så vid 4 fick hon ligga i vår säng. Hon kinkade i kanske 30-40 minuter till innan hon tillslut somnade. Själv däckade jag strax efter 5 och fick sova tills alarmet ringde 6:30. :/
 
Senare bar det av mot Oskarström. Klockan 10 var det begravning för Mattias morfar. Det var väldigt fint men precis som alla begravningar var det också en prövning. Kollektiv sorg av det slaget är så tungsam. Men samtidigt är det kanske skönt på ett sätt för alla är ju där av samma anledning. Ingen är ensam i sin sorg. Småttingarna (Malva och Willgott) uppförde sig under omständigheterna exemplariskt. Malva var gnällig och klängig men tack och lov var hon inte särskilt högljudd. Mattias bror hade vänligheten att ta Malva en liten stund också så vi fick en liten paus. :)
 
Efteråt var det fika i församlingshemmet. Det är en märklig förteelse att på så kort tid gå från sorg och saknad till att umgås, skoja och skratta. Nu menar jag inte att sorgen och saknaden försvinner bara för att begravningen är över. Absolut inte! Men det är ändå en märklig övergång. Å andra sidan är den samtidigt logisk. Umgänget, fikat och skojet bidrar till att lätta upp sinnet. Att gå direkt hem efter något så tungsamt med enbart sina dystra tankar som sällskap.. Nej.. "Den märkliga tillställningen" må hända att den är märklig. Men den är även i högsta grad nödvändig.
 
Vi velade lite över om vi skulle stanna kvar i Oskarström. Både jag och Mattias ville vara kvar men samtidigt ville vi hem. Malva var trött och grinig. Och både hon och jag är sjuka och vi var rejält trötta allihop. Så det slutade med att vi åkte hem. Vi däckade allihop efter ett tag och jag och Mattias fick faktiskt sova i en hel timme. :)
 
Nu har vi nyligen intagit en besvikelsemiddag i form av pizza från Milano. Vi äter inte "ute" (tekniskt sett var vi ju hemma och åt) särskilt ofta, så när man väl gör det så förväntar i alla fall jag mig att maten ska vara gudomligt god. Maten vi fick var inte det. Snarare ätbar. Knappt.
 
Dagens återstående utmaning är att hålla oss vakna till 20 när lillan får välling. Sen hoppas jag på en bättre natt. Blir det en repris kommer jag ärligt talat gråta av trötthet. Nåja, det var det. Hoppas bullen var god. Det har du förtjänat om du orkat läsa ända hit.

Sjuk.. Igen! GRRR!

Nu håller jag på att bli sjuk igen. Fick tydligen bara vara frisk i knappt två veckor. :( Malva är säkert också sjuk för hon har varit skitjobbig de senaste dagarna. Igår var jag helt slut. Jag trodde hon skulle somna tidigt p.g.a badet men icke! Hon höll igång till halv 23. Jag var totalt rasande för jag var så trött. Hehe, jag skrev ett riktigt argt blogginlägg bara för att göra av med frustrationen. Fast jag tog bort inlägget igen efter en kvart eftersom jag var kanske lite väl trött, arg och frustrerad när jag skrev det. Det hela gick i alla fall ut på att jag inte kunde tänka mig att ha fler barn om de ens kommer påminna det minsta lilla om Malva för att hon är så överjävligt jobbig. Jag är förvisso lika trött idag men ikväll kanske jag kan få lite hjälp av Mattias om det är så att Malva får för sig att vara vaken länge. Halv elva låter kanske inte särskilt sent. Men när man haft dålig sömn i 9 månader och en ilsken bebis i ett par dagar så kan jag lova att halv elva är vääääldigt sent.Jag var redo att däcka redan vid halv sju. Och nu när jag tänker efter så jag har jag egentligen sovit dåligt betydligt längre än 9 månader. Nu syftar jag inte på det faktum att jag alltid har svårt att sova, men det här med vakennätter började ju ett bra tag innan förlossningen. Redan då vaknade jag ibland upp till varannan till varje timme för att det gjorde ont någonstans eller för att jag behövde vända mig men klarade inte av att göra det i sömnen. Jaah jösses. Nu när jag inte ammar längre så kan jag ju faktiskt ta mina sömntabletter igen om jag vill. Vilket jag inte vill. Ser ingen mening med det när Malva ändå väcker mig efter 1-2 timmar.
 
Nåja, hon sover just nu men jag vågar inte lägga mig. För jag vet att gör jag det så kommer hon bara vakna och då fortsätter skrikandet. Stackars liten. Jag misstänker för övrigt att det är Leo som smittat oss för det var han som blev sjuk först. Jaja det var det. Har börjat få ont i huvudet med så nu tänker jag bannemig ta två panodil och tycka lite synd om mig själv. Som vanligt.. :S Alltså det där med att tycka synd om mig själv. Inte att ta två panodil.. :P
 
Vi var förövrigt till bvc idag. Malva följer sin kurva jättefint. Hon ligger mitt på linjen på vikten och huvudet, och lite över linjen på längden. Det hela får mig att konstatera att Malva är inte alls någon liten lättviktare. Inte nu längre i alla fall. Det är snarare så att många andra bebisar är tjocksmockar. Hehe. Malva har nog fått mer av Mattias genpol än vad som just nu syns. ;) Och tur är väl det.. :)
 
 
 

Argbigga och gladbigga

Malva har varit vansinnigt grinig idag. Förmiddagen spendare hon med att skrika, skrika och åter skrika. Vad jag än gjorde så var det fel. Jag försökte trösta henne, men hon skrek. Jag satte henne på golvet - då började hon skrika ännu värre. Jag plockade upp henne - då började hon skrika ÄNNU värre. *suck* Skrik skrik skrik. Ett under att jag inte är döv än. Vet inte om det är tänder som krånglar. Eller magen. Eller båda kanske. Hon hade i alla fall ingen feber idag så det är ju inte det. 
 
Nåja, jag funderade på att avboka "simningen" men gjorde det inte för jag tänkte att det kanske skulle göra henne på bra humör. Och tack och lov så gjorde det det. Malva tyckte det var jättekul på badet. Hon skvätte som vanligt en massa vatten utan någon som helst hänsyn till någon annan. Tack och lov var det ganska lugnt. De delade av bassängen så på vår sida där vi var med småttingarna var vi först 6 stycken och som mest 8, dvs 4 vuxna och 4 barn. Innan vi gick hem igen så spenderade vi några minuter i bubbelpoolen. SÅÅÅÅ skönt! Var dock orolig att det skulle vara för varmt för Malva men det gick bra. Hon reagerade inte alls på värmen och det var ju inte så varmt att man blev rödflammig i huden (kan "råka" ha så varmt ibland när jag bader själv hemma). Efteråt var vi helt slut allihop. Glömde säga att jag gick dit tillsammans med en mamma som jag träffade öppna förskolan förra veckan. Malva somnade på vägen hem och sov faktiskt i 1½ timme eller nåt sånt. Jag hoppas på att hon ska sova lite bättre i natt också nu när hon fått aktivera sig på ett nytt sätt. Nåja, vi tyckte båda två att det var trevligt så vi tänker gå dit tillsammans fler gånger. Lysande! :) 
 
I morgon är det bvc som står på menyn. Och efter det ska jag investera i, och fylla på, spolarvätska. Spännande, har inte gjort det på år och dar. Låt oss hoppas jag inte råkar hälla ner det där oljan ska vara. ;P Efter det ska jag tydligen besikta bilen. Ja, man kan säga/skriva besiktiga också. Eftersom jag är en ordnörd så "googlade jag upp" det hela och transportstyrelsen påstår att bägge orden duger/existerar. Jag litar väl på det för jag orkar inte gräva i det djupare. :P 
 
Nåja, nu ska jag gå och vika tvätt och sen roa Malva. Jag lär nog stupa samtidigt som henne för jag har gäspar sen vi kom upp ur badet typ. 
 


Lurig eller ärlig?

Nu blir det snart upp till bevis om det är en ärlig eller lurig feber. Den Gick ner mycket under natten. Lillskruttan är fortfarande varm men ligger bara runt 38 i temp. Å andra sidan gjorde ju hon det igår också vid den här tiden. Nu återstår det att se om den fortsätter gå ner eller om den gör en helvändning, igen. Lillskruttan är piggare just nu äm igår. Fortfarande klängig men hon är extremt pratig och har MASSOR att berätta. :)
 
Idag blir det troligtvis en liten tur till apoteket. Har varit utan B12 i 2 dagar nu så det är väl hög tid att jag införskaffar lite mer. Känner även ett visst behov av att duscha också. Malva spydde gröt "i"/mot min hals och tio minuter senare nös hon ner en snorlobba i urringningen. Yes, jag lever det glamorösa livet som småbarnsförälder. Nåja, så länge det är Malva som gör det så gör det väl inget. Tänk om en främling råkade göra det samma? Jag skulle troligtvis dö bacillskräcksdöden. *Kräks lite*. Det är nästan lite knäppt hur rädd och/eller medveten jag blivit om baciller och smittor. Det hela har eskalerat sen jag slutade arbeta inom vården. Ironiskt nog var jag inte det minsta rädd medan eller innan jag arbetade med det. Alltså hände det något i samband med mitt slut som ärrade mig för livet? Haha, tokigt. Inte för att det är så där extremt att jag måste tvätta händerna var 5e minut osv. Men jag avskyr offentliga toaletter och måste jag använda dem eller offentliga skötbord så undviker jag att ta i handtag och lås direkt med händerna. Samma sak gäller när jag åker buss ibland. Då får jag för mig att knapparna plus stängerna/stöden man kan hålla i kryllar med baciller (vilket de i och för sig också gör). Jaja, det var nog om mina bacilltankar. Nu ska jag roa Malva så katterna får någon lugn och ro. :)
 


Fortfarande feber

Malva har fortfarande feber. :-( Den sjönk med nästan 1 grad under förmiddagen så vi åkte till Gekås. Men när vi kom hem och jag tog en ny temp hade den stigit igen till 38.7. Senare under dagen steg den igen 39.2. :@ Vi kollade för en halvtimme sen och då låg den fortfarande på 39. Stackars lillan. Man ska ju helst inte ge alvedon om inte det verkligen behövs men hon fick det då. Jag hoppas den ska hjälpa henne att sova bättre. Dvs klara av att sova själv så inte jag måste sitta uppe med henne i natt. Nästan hela dagen sen vi kom hem spenderades i fåtöljen medan Malva sov i min famn. Visst är det mysigt men man blir så låst. Och hon är ju så varm! Stackars min lilla baby. :-(

Vi ska egentligen gå och bada på onsdag men om inte hennes feber är väck i morgon får jag nog skjuta upp det. Synd. Tror det vore trevligt och Malva skulle nog tycka att det var jättekul. Men men.. Det kommer ju fler dagar. Resten av veckan är det bvc-besök, bilbesiktning och begravning som gäller. :-/


Den mystiska fakturan!

 
Vet inte om jag bloggat något om den mystiska fakturan men jag fick i alla fall en räkning av Telenor förra veckan. För mitt abonnemang. Som är uppsagt.. Som var uppsagt från och med 12e sept. Alltså jag sa upp abonnemanget i juni och det skulle sluta gälla/fungera den 12 september (något jag dubbelkollade med Telenor flera gånger i augusti). Men så fick jag en sluträkning på abonnemanget som gällde oktober, november och december. Dvs månader när jag inte ens hade ett abonnemang. Nåja, det blev lite diskussioner igår och jag blev ombedd att återkomma. Sagt och gjort, efter att ha pratat med en trevlig kille som hade full förståelse för min totala förvirring så tog han bort fakturan. Heja Telenor! Tänka sig att det kan bli rätt ibland. :D Nu menar jag inte att Telenor brukar ha fel. Jag var ju nöjd med dem som operatör. Jag bytte ju mestadels för att mitt nuvarande abonnemang passar mig bättre, plus att mamma och pappa kan ringa gratis till mig. Men men. Jag fick nästan lite dåligt samvete för att jag bytt för han var så trevlig. Haha. Snacka om att den snubben passar inom kundtjänst. Å andra sidan hade väl vem som helst blivit glad av att slippa betala en faktura som man inte ens ska ha.
 
Nåja, det var det. Malvas feber hade gått ner en halv grad sist jag kollade. Hon känns dock fortfarande ganska varm så jag ska kolla igen om en halvtimme. Är den stabil blir det Ullared, har den gått upp så får jag avvakta lite till. Hon är dock som vanligt bortsett från att hon är trött. Men det kan ju lika gärna vara mitt fel som feberns. Men då kanske hon sover hela vägen dit. Vore skönt. :)
 

 

Febrig

Idag släpade vi upp oss klockan 6. Malva var trött och behövde sova mer men jag ville komma iväg tidigt till Gekås och Netonnet i Ullared. Men när vi påbörjade morgontvagningen märkte jag att Malva var ovanligt varm. Visade sig att lillskruttan har 38.8 i feber. :(

Nu myser vi i fåtöljen (bloggar från telen) och håller tummarna för att hennes feber går över lika snabbt som Leos. Hon är mer eller mindre som vanligt så troligtvis blir det en tur till Netonnet ändå, men avvaktar än för att bevaka henne lite. Stackars lillan. :(

En lat söndag

Det är förvånansvärt länge sen jag bloggade nu. Trodde att jag bloggade i förrgår men det gjorde jag ju uppenbarligen inte. Igår spenderade Ida, Mice, Leo, Cola och Elma sin dag här. Vi passade på att gå till lekparken i närheten av city gross. Elma var inte särskilt imponerad men övriga tyckte nog det var ganska underhållande. Tanken var att de skulle komma hit idag också men Leo har gått och blivit sjuk så de stannar hemma. 
 
I deras frånvaro passar vi på att.. tjae.. göra ingenting. :P Men men. Det är rätt skönt, känns som om jag bodde i köket igår. Först lagade vi (jag) lunch. När den väl var över så var det hög tid att påbörja middagen. Skulle göra burgundisk köttgryta eller hur det nu stavas och det tar ju en mindre evighet. Det luktade suspekt där ett tag på grund av matlagningsvinet men jag tyckte det blev riktigt mumsigt tillslut. :)
 
Nåja, det kanske var lika bra att det blev besöksfritt idag. Vi kan behöva ladda batterierna för i morgon. Mattias ska ju jobba som vanligt och jag ska till Gekås. :S Vår kamera är klar (ÄNTLIGEN) så så kan jag äntligen få hämta ut den. Ellerm jag kunde ju hämtat ut den redan i fredags men jag orkar inte med en spontantur till Ullared då. Men i morgon när jag ändå är i Ullared så blir det en snabbvisit till Gekås. Ska ju dit igen med Ida och mamma om bara någon vecka så jag lär ju inte direkt slita ut mig för att hitta allt på vår lista. Som för övrigt är rekordliten. :) 
 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag snegla på ett gammalt avsnitt av det okända innan vi ska promenera till ica och investera i vår middag: mjölk och korv. Eller, alltså vi ska ju inte bara käka mjölk utan jag ska göra vitkålsgratäng (har aldrig gjort det så det kan ju bli spännande) men vi upplever en liten mjölkbrist här hemma. Ifall ni ville veta det. Hehe. Jaja, min vardags är ungefär så intressant. 
 
Nu blir det, Det Okända. Dvs det enda "spök"-programmet som inte gör mig mörkrädd, under förutsättningen att jag kollar dagtid. Kan inte säga hur jag skulle reagera mitt i natten. Och om jag var ensam. Usch!
 

 

förbaskat!

Idag kom Skyrim! Tjohoo! Och Malva låg och sov (sover fortfarande) när posten kom så jag kunde roa mig med att börja installera eländet på direkten. Gissa om jag blev besviken när jag insåg att man måste installera steam och spela genom det programmet (eller hur det nu fungerar). Gaaah! Jag vill ju att spelat ska fungera utan steam och utan internet också, blaha! :( Tror det finns någon väg runt det hela men eftersom jag är jag så lär jag väl aldrig begripa hur. Tur Mattias kan lite sånt där så han kanske kan hjälpa mig. Ytterligare en nackdel är att det tar typ en timme att installera skiten så när jag väl fått in det i datorn så hinner jag ändå inte spela något idag för då kommer Malva vara vaken plus att det är hög tid att börja med middagen. Såvida jag inte sitter uppe i natt men det känns ju inte särskilt smart eftersom jag ska orka med Malva på dagen. Jaja, I-landsproblem. Det är inte ett dugg synd om mig egentligen. Jag vet det. True story!
 
Och på tal om Malva, hon har varit sur och kinkig nästan hela dagen. Har ingen aning om vad det är som spökar men hennes humör har inte varit särskilt roande. Hoppas hon känner sig lite bättre när hon fått sova lite. Jaja, det var det. Nu ska jag väl gå och hacka lök eller nåt..
 


Öppna förskolan

 
Har varit hemma från öppna förskolan en stund. Malva tyckte det var riktigt skoj. Personligen så tyckte jag att det kändes betydligt bättre denna gång jämfört med förra. Men jag kände mig ändå en smula obekväm för vi var så många som var där. 8 vuxna och 10 barn. Men Malva tyckte som sagt att det kul och hon lekte och busade (besvärade) de flesta av de andra barnen som kom i hennes väg. Hon gav sig på några av de vuxna också så särskilt blyg kan jag inte påstå att hon var. :) Vi pallrade oss hem vid halv 11 och sen blev det en tidig lunch halv 12. Lillskruttan var så trött men jag ville ändå att hon skulle äta först eftersom klockan var så mycket. Sagt och gjort, efter lunchen var det bara att ge henne nappen och sen slocknade hon redan efter nån minut. Var inga problem med att lägga ner henne i sängen heller. Underbart! :) Så nu håller jag tummarna för att hon sover bortåt två timmar i alla fall. Tror hon behövder det. 
 
Själv sitter jag nu och bara väntar på att posten ska komma. Tror mitt spel kommer idag. Vore roligt att i alla fall hinna installera det innan hon vaknar. Men vi får väl se hur det går med den saken. 
 


At the point of no return

 
Yepp. Nu har jag skickat iväg mailet till HFAB. Lite nervöst är det ju men jag tror det blev rätt okej ändå. Hade dock ingen som kunde läsa igenom det för Mattias gick och la sig. :S Men men, det blir nog bra ändå.
 
Jag känner mig dessutom löjligt lycklig. Är länge sen jag satt uppe "sent" och klurade på ordval, pillade med meningar osv. Det är så underbart roligt att skriva! :D Vill börja skriva igen. Skriva på allvar! Men för tillfället saknar jag inspiration. Men bara att lusten att skriva återvänt är ju ett gott tecken. Synd bara att den troligtvis kommer hinna försvinna igen innan jag får tid att skriva ihop något vettigt eller läsvärt. Dagarna går ju åt till att passa Malva och på kvällarna när Mattias är hemma så hinner jag oftast bara laga middag och sen stupar vi allihop i soffan. Men en vacker dag. Då SKA jag skriva färdigt en bok. Så är det bara. :) Sen om det är någon av dem jag redan börjat på eller något helt nytt, det får framtiden visa. 
 
Det var det, nu ska jag slå följe med resten av familjen och sova. Jag har definitivt varit uppe för länge för jag börjar bli hungrig. Med andra ord är det hög tid att borsta tänderna. 
 
Sov gott med er! 
 


Pirr i magen!

Har nyss ringt ang. praktiken. Jag var väl mer eller mindre skräckslagen. Men jag tror det gick bra. Ska skicka iväg cv och lite uppgifter mm så får vi vänta och se sen. Hoppas hoppas hoppas! Vill så gärna vara där! :D Det mesta som ska mailas iväg är ju redan klart. Jag ska bara knåpa ihop några rader om varför de ska välja just mig som praktikant. Utmaningen i det ligger ju att vara tydlig utan att vara självgod. Och att inte skriva en roman. Inte för att jag tycker att jag själv är så underbar och gudsgåva till folket. Men jag tycker det är en utmaning att fatta mig kort.Som ni kanske märkt.
 
Men men, första kontakten är i alla fall tagen och det känns lysande. Nu blir det strax en promenad med mitt lilla bustroll så ska jag passa på att fundera ut något bra att skriva. :)
 
 


Måndag.. As usual..

Jag och Malva kom i sängt vid 22:30 igår och sen har natten varit förvånansvärt bra. Jag och Mattias kan inte riktigt minnas hur den varit/om vi blivit väckta av Malva eller inte, men oavsett vilket så har vi definitivt fått sova mer än vanligt. Fast man skulle inte kunna tro det om man frågade min hjärna. Jag känner mig tröttsamt avtrubbat. Tröttare idag än igår. Jag skyller det på vädret. Så vi lär väl mest skrota omkring här hemma. Kanske blir det en promenad, kanske inte. Vi får se. 
 
I morgon bär det troligtvis av till Öppna förskolan. Om inte jag hinner ångra mig förstås. Jag är inte lika sur längre över hur det var sist. Och jag går dessutom inte dit för min egen skull. Malva börjar ju bli så rörlig nu och hon tycker det är så kul att leka med andra barn så då är det ju bara elakt av mig att inte gå dit med henne. Men men, vi får väl se hur det går i morgon. Blir jag avskräckt igen så kanske det dröjer ytterligare 3-4 månader innan jag går dit igen. Och är det någon sjukling där går vi nog hem direkt. Förra gången blev hon ju förkyld för att någon idiot tyckte det var en lysande idé att låta sitt barn leka smitthärd. Alltså vanligt dagis, fine, man kan inte vara hemma för varje liten förkylning. Men öppna förskolan går man ju till när man själv är ledig och är ungen sjuk så kan man väl lika gärna stanna hemma och kurera i stället för att smitta alla andra. Å andra sidan så har ju Malva varit krasslig så då borde kanske inte jag själv gå dit. Men jag är 98% säker på att hon inte smittar så jag går nog dit ändå, *host host hyckleri host*. Hehh.. :) 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag roa Malva innan hon käkar upp hela lägenheten. Vi försökte babysäkra bordskanter och sånt igår. Malvas reaktion på det hela är att käka på kantskydden tills de lossnar. Hon har redan lyckats få lös en. Typiskt. :S 

Söndagsuppdatering

Idag har vi roat oss med sån där tråkig städning som inte syns. Natten var rätt jobbig så vi är ganska trötta. Malva vaknade i snitt varannan timme igen, hela natten. Ibland vaknade hon redan efter 1½ timme. :S Men det tog hon igen på eftermiddagen och sov i 3 timmar. Vaknade inte förrän halv 19. :S Men hon sov så gott att vi inte ville väcka henne. Och hon är ju fortfarande lite småkrasslig så hon behövde väl sova. Men men, vi får väl se hur det påverkar natten. Hon brukar ju vanligtvis bli grinig vid halv 20 men än så länge är hon på bra humör. :) 
 
Idag gick lillskruttan själv med gåvagnen som hon lånat av Leo. Tihi, hon är så duktig mitt lilla hjärta.  Hon har även för första gången fått smaka på min matlagning. Yes, jag har ÄNTLIGEN, efter 8½ månad fått arslet ur vagnen och lagat mat till henne. :) Blev pasta med köttfärssås. Hon åt då upp allt, plus att hon blev ledsen när Mattias tog tallriken så jag tolkar det som att hon tyckte om det. :) Är dock rädd att jag hade för lite vatten i maten. Inte för att den blev särskilt hård eller så men jag har ju aldrig lagat babyvarianten förut så man blir ju lite osäker.  
 
 
Vi har även hunnit med att gunga lite samt beställa ett spel till mig. Vi blev ju av med Skyrim när datorns hårddisk dog. Och själva filerna till spelet som man kan ominstallera det med låg på den externa hårddisken som kraschade för evigheter sen. Jag har inte varit sugen på att spela det på länge men idag kom spelet på tal och jag insåg att jo minsann, det vill jag nog ha. Hittade det rätt billigt online så då slog vi till. Får hoppas bara det dyker upp någon dag framför där jag hinner spela lite. Känns inte lönt om man bara hinner sitta i en halvtimme. Men men, det kommer nog dit till det med. 
 
Känns som om det är mycket som händer den här månaden. Nästa helg ska Mattias på utbildning på lördagen. Sen helgen därpå är det begravning. :( Sen veckan efter det kommer mamma ner och på helgen är det namngivning. Och efter det ska vi klämma in ett Gekås besök, och sen 1 november blir ju "min" lillkille 3 år. Jösses! Lilla Leo blir 3 år. När blev han så stor liksom?? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mosters lillkille. :) 
 
Jaha. Det var väl vad jag hade att komma med ikväll. Jag hade egentligen något mer specifikt jag ville blogga om men så fort jag satt mig vid datorn och loggat in på bloggen så glömde jag givetvis bort det. Typiskt. 
 
Nåja, God natt med er gott folk. Nu gör Malva troligtvis kväll snart och jag med. 
 

 
 

Sovmorgooooon!

 
Idag fick jag sova ända till 6:30. UNDERBART! :D Jag kände mig snäll och medgörlig så Mattias fick sovmorgon fram till 8:40. Egentligen tillhör ju Malva honom på helgen ;)  men stackarn behövde sova ut och även om Malva vaknade 4 gånger i natt så var det inte mission impossible att få henne att somna om och hon blev inte så där galet hysterisk som hon blivit alla andra dagar den här veckan. 
 
Dagen kommer spenderas i Oskarström. Men först blir det lite städning här hemma och vi kanske tar och fixar veckohandlingen med så slipper vi åka iväg och göra det i morgon. Ska göra 5 nya recept till veckan så jag känner mig rent av optimistisk inför matlagningen. :) Blir en del asiatiskt så vi får väl se hur det går, jag är ju inte riktigt van att laga sånt. 
 
 

Tvekar

Försöker samla mod för att ringa HFAB. Det börjar bli hög tid att göra det nu. Jag låg och tänkte på det i en mindre evighet igår när jag skulle somna. Och ju mer jag tänkt på det desto mer känner jag att jag verkligen vill göra min praktik där. Nu snackar vi inte att jag gärna vill vara där, utan jag bara MÅSTE vara där. Så nu har jag blivit rädd för vad jag hitta på om jag inte får vara där. Är osäker på vad jag ska säga och skriva till dem för att övertyga dem, om det nu skulle behövas dvs. Man får en chans. En chans till att förklara varför just jag ska vara där. Eller varför de ska ta emot en praktikant över huvudtaget. Det här känns läskigare än när jag varit på arbetsintervju. Har namn och nummer till chefen för affärsutvecklingen och kommunikationen framför mig men jag vågar fasen inte ringa. :S Tror jag ska ta en promenad med Malva snart och grunna på vad jag ska säga. Mitt CV behöver filas lite mer också. Men sen SKA jag ringa. I eftermiddag. Eller kanske nästa vecka. Gaah! HFAB har alltid så mycket ssaker för sig så jag tror det vore jättebra träning att vara där. 
 
I övrigt tar vi det nog lugnt idag. Jag funderar på att gå och köpa kanelbullar. Hade hellre bakat men jag orkar inte. Får bli lite städning i stället. Kan behövas. Vi hade en ganska jobbig natt. Malva var så otrygg och ledsen. :'( Tror att hon hade ont i magen. Vi ska prova vällingen ikväll också men blir det lika dant i natt så måste vi kanske byta. Vore jobbigt för vi köpte en hel låda med massor av förpackningar för att det skulle räcka länge. Typiskt. :/ Sen har hon ju börjat vakna halv 6 varje morgon nu. Tycks inte spela någon roll när hon lägger sig eller hur många gånger hon vaknar på natten, hon vaknar ändå halv 6. Egentligen behöver hon sova mer då men jag orkar inte bråka och söva ner henne mer så hon brukar få komma upp i stället. På ett sätt är det ju bra för då hinner hon ju träffa Mattias en liten stund innan han pallrar sig iväg på jobbet. 
 
Jaja.. Kanske är dags att göra något.. 


Illa

Lillskruttan mår inge bra i natt. Nu har vi snart varit vakna i 2 timmar. Hon varvar mellan att slumra och gråta. :-( Går inte lägga ner henne, inte ens försöka, för då börjar hon gråta. Hon vaknar och gråter även fast man har henne i famnen också.

Provade en ny välling ikväll så jag misstänker att det beror på den. Hon kräktes nämligen för en timme sen. Jag får med andra ord troligtvis bosätta mig i fåtöljen i natt med min ledsna bebis och hoppas att vi får sova senare när hon mår lite bättre. Stackars lillan. :-(

En dröm

 
Gaaah! Malva jagade upp oss halv 6 i morse. Och det gör väl egentligen ingenting. Jag tänkte ändå ta mig friheten att sova lite när hon somnade. Väl medveten om att hon skulle däcka vid halv 9 så pallrade jag mig upp. Jojo! Den jäkla ungen sover ju inte!! Hon busar omkring som en orkan i vardagsrummet. Jagar katter, leksaker och nappar. ZzzzZzzz! Fast jag känner mig ändå hoppfull och tror att hon kommer somna snart. Innan lunch i alla fall. Den där "bra-iga" natten får ju gärna komma snart. Fast i natt fick jag faktiskt 3 timmar sömn i sträck mellan 22 och 01. Goodie. Dock stördes den av en orolig dröm som gick ut på att jag hade fått ögoncancer och skulle bli blind. Det gick att behandla lite för att dryga ut förloppet men jag var på rymmen från något/någon så i stället för att bli behandlad åkte jag pulka utanför vårdcentralen (????). 
 
 



Lite ditt och datt och foton

Är ju lite dålig på att göra inlägg med bilder så jag försöker kompensera det lite. 
 
Tänkte visa vilken dopfin baby vi hade i lördags. Eller dopfin och dopfin, det var ju inte Malva som döptes, men hon var fin i alla fall. :) Tänk att Malva hade den klänningen på sig på min 25års dag. Som var i början på april. Inte underligt jag tyckte den var lite stor då.
 
 
 
 
I förrgår blev det en liten promenix till Jula för att shoppa en skotork till Ida och Mice. På vägen hem stannade vi till vid en lekpark för att gunga lite. :)
 
 
 
 
 
Som ni ser så tyckte hon det var riktigt skoj. 
 
 
Idag åkte vi till Falkenberg en sväng. Malva fick gå loss bland Leos leksaker. Han brukar ju ha svårt för att dela med sig men idag när han kom hem från dagis så rotade han fram en leksak till henne det första han gjorde och sa att hon skulle låna den av honom. Sötis. :)
 
Malva vill dock givetvis ha samma sak som han höll på med. 
 
 
 
 
 
Sen blev det givetvis mys med lilla Elma också. Kan inte fatta att hon växt 6 cm sen hon föddes och gått upp över 1 kg. Hon är ju fortfarande så liiiten! Tycker fortfarande att hon är mikroskopisk så jag undrar just hur liten hon var förut egentligen.
 
 
 
Notera att Malva ligger i lä hos alla sina kusiner när det gäller hårmängd. Men det hon saknar i hår kompenserar hon visst med humör. I natt var hon helt skogstokig mellan 4 och 5. Det är förvisso inget ovanligt men den här natten var rekord, det var på gränsen bortom hysteri, om det nu finns något där. Stackars liten. Och stackars oss. Men nu har vi haft flera riktigt tuffa nätter i rad och de brukar faktiskt vara följd av en, eller (hoppas) kanske till och med två riktigt bra nätter. Så nu väntar vi med spänning på att få sova ut. :D
 
 
 

Kors i taket!

 
Hmpf! Otroligt nog så är jag uppe fast Malva fortfarande sover. Hon började röra på sig och låta lite så jag tänkte att jamen då vaknar hon snart så jag gick upp. Tji fick jag för nu sover hon minsann igen. Önskar jag gjorde det samma, man kan ju tycka att hon sovit förvånansvärt länge med tanke på vad klockan är. Nåå, jag håller inte riktigt med. I natt väckte hon oss en gång i timmen i 4 timmar, varav sista timmen höll hon i gång i nästan en timme innan det ens gick att få henne att somna om. Hon har gjort så tre gånger på en vecka nu, nästan vid exakt samma tidpunkt. Hmmm.. Sen vaknade hon så klart två gånger till innan hon körde igång på sitt "varje timme"- vak. 
 
Nåja, det var det. Idag ska vi bara skrota omkring här hemma. Jag ska ringa netonnet och se vart tusan vår kamera tagit vägen. Fick ju sms förra veckan om att den inte var klar. Men det var ju då det. När vi lämnade in den sa de ju att det ska aboslut inte ta mer än en månad.. Intressant med tanke på att det snart gått 1½! :/ Är lite irriterad över det för jag hade gärna haft kameran med på Willgotts dop. Men man kan ju inte få allt här i världen. 
 
Senae i veckan blir det troligtvis en liten tur till Falkenberg. Men inte förrän jag pratat med netonnet så jag vet om kameran blir klar denna vecka eller ännu längre fram. Vore ju onödigt att behöva åka till Falkenberg två gånger i rad Så kul är det ju inte att köra på motorvägen.
 
 


RSS 2.0