Nederlag

Efter två amningsfria dagar (alltså bara dagarna, inte nätterna) blev det en hel del ammande/snuttande idag. Men lillskruttan är sjuk och hon är så ledsen och arg stup i ett, och då blir hennes hosta värre också.

Jag har spenderat större delen av dagen i fåtöljen med en trött och kelsjuk bebis. Ganska mysigt men man blir ju trött själv tillslut.

Hoppas på en bättre natt i natt men vet alltför väl att det är ingen idé att hoppas för mycket för då blir man bara besviken. Skulle dock vara tacksam om hon inte väckte oss varannan timme. Malva själv behöver ju mer sömn än hon får också. Nåja, i morgon blir det nya tag. Eller nåt. Troligtvis nåt.


En lång dag

Sömnen lyser med sin frånvaro. Malva har blivit lite sämre igen. Jag tog och höjde ena änden på spjälsängen för att underlätta andningen. Tror det hjälpte lite men hon vaknar ändå ofta och är hostig och ledsen. Hon har tydligen bestämt att nyckeln till sömn är amning och så är det bara. Jag håller inte med. Så tillslut förvisade jag oss till soffan så åtminstone Mattias kan få någon sömn.

Det blir en lång dag det här. På många sätt. För många.

För mycket frisk luft

 
Det blev visst för mycket frisk luft. 2 timmar på stan har resulterat i att min hosta blivit lite värre igen. :( Hoppas det bara är tillfälligt. Har försökt passa på att vila nu när lillskruttan sover med den är mission impossible. Hostar alldeles för mycket. Bläh! Har börjar göra ont i halsen igen bara p.g.a det. :@
 
Nåja- Trippen in till stan resulterade i mörkare ögonbryn,  (den andra tjejen var också duktig så jag har nog hittat min salong här i Halmstad (efter 3 år)), ett par vantar till Malva och en topp till mig. Jag hittade hur mycket kläder som helst som jag "bara måste ha". :( Men men, i stället för en nota på 5000 eller nåt så landade dagens nota på 179:- så vida inte jag räknar med ögonbrynen för då tillkommer det 150:- Ganska överkomliga utgifter ändå. :) Jag hade dock gärna köpt en kofta men kunde inte hitta något. Å andra sidan var jag ganska trött vid det laget så det kanske helt enkelt var så att jag inte såg dem. :)
 
 

 

Framsteg

Kors i taket! Idag fick jag i Malva lite havregrynsgröt utan tjafs! :D Den var förvisso utblandad med den vanliga gröten (50/50) men ändå. Hittills har hon ju inte varit det minsta intresserad av den trots att jag varit väldigt givmild med purée till. Men nu har vi löst nöten. Eller vad man nu säger. :) 
 
Om två timmar bär det av in till stan. Ska vandra runt där lite, sen fixa ögonbrynen och sen vandra runt lite till. Jag behöver seriöst köpa något inför dopet i morgon. Att se ut som en luffare här hemma är väl en sak men det kan man ju inte alltid göra. Jag är dock lite nervös inför ögonbrynen, vet inte om det är samma tjej som ska göra dem eller inte. Förra gången var jag ju jättenöjd så det är väl bara att hålla tummarna för att det är samma. Eller att andra tjejen är lika duktig. 
 
I natt sov jag förresten i vår säng. Givetvis vaknade Malva en del, men det var inte så hemskt. 4 gånger kanske men det var hanterbart.
 
Dagen bjuder som sagt på en del rännande. Jag ska till biltema och byta skruvarna jag köpte eftersom jag råkade köpa för små. Typiskt. Men SEN får vi kanske äntligen upp hyllorna. Goodie. 
 
I morgon blir det som sagt dop för lillkusin Willgott, utöver det vet jag inte vad helgen har att bjuda på. Egentligen skulle jag och Malva till lek och bus landet med Ida, Mice, Leo och Elma idag men eftersom jag, Malva och Leo blivit sjuka så blir det inget. Jag är förvisso nästan frisk nu. Tror inte jag smittar längre, och Malva verkar inte heller vara krasslig längre. Det var verkligen på tiden, tisdag och onsdag var riktiga mardrömsdagar. Uscha! 
 
Dags att jaga baby. Katterna, framför allt Maya, envisas med att lura iväg/locka med sig Malva till hallen och ännu värre, vårt kaos-kök. Rena rama dödsfällan där inne nu. 
 


Sjukstuga

Snart har vi sjukstuga här hemma. Eller snart och snart. Malva är smittad och trolitvis så är Mattias också det. Huvva. Och igår var vi till vc för min hosta. Jag har ju inte haft den särskilt länge men det har påverkat oss så mycket på nätterna och inget hjälpte ju. Väl där blev jag försedd med en liten kortisonkur mot luftstrupsinflammation (?) tror jag hon skrev. Nåja, vi får väl se om det blir bättre. Har inte hostat lika ofta idag men när jag väl hostar är det riktiga hemskingar. Känns som om det aldrig ska ta slut, som om antingen lugnorna eller halsen ska explodera. Givetvis väser jag som en orm också. Men men. Det blir väl bra tillslut. Var nog bra att jag fick hjälp för igår vad jag dålig att jag var frestad att ringa Mattias och be henom komma hem för jag orkade inte ta hand om Malva. Men men, idag är det lite bättre. Å andra sidan har jag ju inte ränt runt som igår heller så det kanske bara är därför det känns bättre. Det återstår att se. 
 
Dagen ska spenderas med att inte göra något. Roa Malva som är lite ledsen och mycket kelsjuk idag. Sen kanske jag faktiskt lagar mat idag. Vi har levt på helfabrikat i två dagar nu för att jag har varit för slut för att orka med maten. Men idag känner jag mig nästan positiv. 
 
Nåja, på tal om Malva. Jag kikade på ett klipp som en släkting lagt upp på sin bebis när hon är lite arg. Malva hörde klippet och blev upprörd. Då tog jag upp henne i famnen och visade klippet för henne för att hon skulle få se. Dum idé. Malva blev rent av löjligt ledsen. Hon bara grät och grät och tårarna sprutade. Spelade ingen roll vad jag sa, gjorde eller sjöng (försökte sjunga). Hon lugnade dock ner sig efter en stund när vi kikat på skrattande bebiser på youtube. Haha, lillskruttan då! Inte lätt alltid. :)
 
 


Mer gnäll

 
ZzzzZzzzz. Det gick väl rätt bra på skolan. Malva stal lite uppmärksamhet från läraren men jag tror inte han hade något emot det. :) Men nu är jag helt slut. Efter skolan blev det en tur till Eurostop, och efter det till biltema och efter det City Gross. Åkte hemifrån vid halv 9 i morse och kom tillbaka kvart i 12. :S Sen somnade Malva och jag tänkte passa på att vila men illbattingen sov bara i 30 minuter så jag hann bara varva ner och lägga mig i soffan innan det var dags att kliva upp igen. Men men, så kan det gå. Mattias får vara ensam babyansvarig ikväll så jag får lite paus. Vi får väl se om jag orkar laga nån mat. Vi ska ju snart ut på andra omgången. Då bär det av ut till flygstaden. Ska köpa en begagnat matstol som vi kan släpa med oss i bilen. Sen lär väl kvällen och natten spenderas i soffan. Igen. *host host* Börjar för övrigt misstänka att nåt litet krälbrustit för ibland smakar det järn när jag hostar. Blä! :(
 
Jaja, mer sjukdomsgnäll. Men jag är så illa tvungen att gnälla här för Malva begriper ju inte att det är synd om mig. :P 


naiv

Det var en naiv dröm att tro att jag kunde sova i sängen. Redan före midnatt förvisade jag mig själv till soffan. Sen flöt natten på ganska bra. Malva vaknade bara en gång och Mattias fick då tyst på henne på nolltid. Själv vaknade jag några gånger, gav up vid 5 för då var det omöjligt att somna om. Sen vaknade Malva typ halv 6-6 nån gång och pratade intensivt så det gick ändå inte att somna om. 
 
Idag är det en massa saker som ska göras. Usch! Först ut blir en tripp till skolan. Jag gruvar som bara den! Inte nog med att jag inte är ett dugg bättre än, hostmedicinen hjälper inte så jag hostar som aldrig förr och till råga på allt har Malva också blivit smittad. Hon verkar dock inte dålig, bara lite snorig så jag håller tummarna för att jag åtminstone hinner med skolan innan hon blir sämre. Vill ju inte släpa omkring henne runt stan om stackarn är sjuk. Så vi får väl se vad vi hinner och inte hinner med idag. 
 
Överväger för övrigt att ringa vc. Hur länge ska man ha haft hosta för att få hostmedicin? Jag vet ju att det finns fler sorter på apoteket men alla dem är ju mot slemhosta och det har ju inte jag. Inte än i alla fall. 
 


Gäääst nys host harkel snyft

Fy vilken jobbig dag. Jag är helt slut. Egentligen har väl dagen varit som vilken som helst, nästan. Om man bortser från att jag fått ha Mattias hemma på en veckodag. Och tur var väl det för jag hade aldrig orkat själv. Inte för att Malva varit jobbig. Tvärtom, natten var jobbig men inte dagen. Natten resulterade för övrigt i att jag, efter att vi fått Malva att somna för sjuttioelftegången, förvisades till soffan. Eller förvisades och förvisades.. Mattias erbjöd sig att sova där med Malva i famnen men jag tackade nej. Jag sover ju dåligt oavsett om jag sover i soffan eller sängen så då kan ju de två lika gärna få det mjukt och mysigt så kan jag hosta i min ensamhet där jag inte stör lika mycket. Fast i natt tänker jag prova ligga i vår säng igen. 
 
Är som sagt helt slut, trodde jag skulle börja bli frisk nu men icke. Ögonen är svullna, röda och kliar stup i ett. Jag har blivit överkänslig mot ljus vilket varit väldigt jobbigt eftersom vi varit ute en del idag och solen har verkligen varit ett problem. Jag hade alla gånger föredragit mulet eller kanske till och med regn. Vi köpte någon tragisk hostmedicin i tablettform idag också, som inte tycks hjälpa heller. Det enda positiva är väl att vi lyckades göra hål i våra förbaskade väggar och påbörjade en montering av hyllorna i köket. Notera påbörjade, jag ska väl slutföra det projektet i morgon. Eller nästa år. 
 
Hela lägenheten ser dessutom ut som ett bombnedslag. Tycker alltid det är stökigt här hemma. Men det märks att man gör mer än vad man själv tror, för dagar som den här, då jag inte lyft ett finger för att städa eller plocka ihop något alls. Jag har ignorerat alla leksar, ignorerat disken och katastrofområdet som ska förställa vårt köksbord.. Tjae det är såna dagar som man inser vad som händer när man INTE tar hand om saker och ting varje dag. Total misär alltså! Blääh! Och inte tänker jag göra något åt det i morgon heller. För i morgon ska jag till skolan och sen flänga runt stan igen (usch!) så jag kommer vara helt slut efteråt så då tänker jag njuta av lugn och ro och en massa te. Och glass. Och isvatten. Men SEN. På torsdag är det andra bullar som gäller. Då tänker jag nämligen vara frisk igen. Så är det bara. Jag har fått nog av den här skiten så på torsdag ska den vara väck!  Så det så! 

grrr!

Gaaah! Min jäkla förkylning håller oss alla vakna. Halv 1 vaknade Malva (för andra gången) och sen dess har hon hållt oss vakna. Jag har fått henne att somna om 3 gånger (!!!) men varje gång vaknar hon efter bara några minuter av min förbaskade hosta. Det är såna här gånger man önskar att man tog hostmedicin på lite större allvar och hade det hemma. :-(


Falsk trygghet

 
Alltså den här jäkla förkylningen! Jag blir TOKIG! :@ Malva vaknade typ 5 gånger igår, och igen 4-5 gånger i natt. Sen vaknade jag själv 2-3 gånger utöver de gångerna hon väckt mig. GAAAH! 
 
Dessutom är det extra irriterande eftersom jag från början bara hade torr och irriterad hals i 2½ dygn. Förkylningen vaggade in mig i en falsk trygghet om att det bara var en reaktion på dammet jag andades in och sen BANG! Sen slog den till mig rätt i nyllet med en tegelsten. :@
 
Idag skulle jag egentligen iväg och investera i en julklapp till lillskruttan. Det blev dock ändrade planer då vi vaknade till ur dimman 07:17 och insåg att ojdå, Mattias försov sig visst. Jag blev alltså utan bil. Helt okej, det är ju tusen gånger viktigare att han kommer till jobbet. Ironiskt nog låg vagnen i bilen så jag kan inte ta bussen heller. Eller, kan kan jag väl. Men det finns inte en chans att varken jag eller mina axlar (bärsele) orkar bära henne hela vägen. No way, no how! Så vi kör en hemma dag med tecknad film, mys, host och snor. Kanske lite städning också. Det är hög tid att rensa vardagsrumsbordet eftersom Malva nu har kommit på hur hon ska göra för att nå alla spännande saker där. Gisses vilken fart det blev på ungen när hon för några dagar sen kom på hur man ställer sig upp utanför spjälsängen. Och på tal om den, nu för tiden så väcks man ofta av en jollrande Malva som står upp i spjälsängen och stirrar på en på morgonen. Under förutsättningen att hon känner sig utsövd, annars ligger hon och skriker som vanligt. 
 
 


Definitivt

Yepp, sjuk. Definitivt sjuk. :@ :-(

Och Malva har återställts till sitt vanliga jag. Dvs en gnällfis med sömmsvårigheter i klass med Guinness (stavning? ) världsrekord.

Bläh! Vem fanken smittade mig?! BVC?? :-(



Kanske var jag sjuk i alla fall

Mitt ont i halsen satte igång exakt samtidigt som jag höll på med allt damm. Jag har därför varit helt övertygad om att det bara berott på det. Men nu ikväll, för bara några timmar sen, så började jag bli sämre, snabbt. Jag trodde det berodde på trötthet men nu är jag inte lika säker längre. Börjar känna tryck över näsryggen och ögonen. Har till och med lite huvudvärk. Men den är inte så farlig. Halsen är svårare att stå ut med. Och jag har ingen lust att göra en upprepning av natten som varit så därför tog jag och "unnade" mig två panodil. Känns störtlöjligt att ta det för ont i halsen men bafucinen kunde jag inte hitta (och dessutom blir jag illamående av den så jag letade inte så överdrivet noga) och jag vägrar som sagt att göra en repris av gårdagen(natten). Känner dock ingen skillnad än så vi får väl se om den har någon effekt alls. 
 
I övrigt har vi haft en trevlig dag som spenderades med lite hyllshopping här hemma och som sedan avslutades i Oskarström med middag och The Avengers. Lysande! :)
 
Vi kom dock ur rutinerna lite och Malva skrek och grät hela vägen hem. :( På slutet var det så hemskt att jag trodde nästan jag skulle börja gråta jag med. Stackars lilla hjärtat! :( Sen när vi kom fram så lyfte jag inte ur henne ur bilen direkt utan plockade undan sakerna som hon hade i knät först och gav dem till Mattias. Malva hade då blivit tyst, som hon alltid blir när vi parkerkat bilen. Men eftersom det tog knappt en minut för lång tid så började hon illskrika som en galning igen. Kanske trodde hon att vi skulle lämna henne i bilen eller nåt. Oavsett vilket blev hon galet ledsen och fortsatte vara ledsen ända tills hon somnade. Hon grät inte riktigt hela tiden, men nästan. Usch vad jobbigt det måste vara att vara liten, det är säkert därför ingen kommer ihåg det. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag dricka vatten, hosta och krypa till kojs. Vi har som sagt spårat lite i våra rutiner och jag har lyckats inbilla mig att det är mitt i natten. Time to sleep med andra ord. :) 
 
 


Halsdöden

AAAAAJJ!! :-(

Oooh the irony

 
Malva har sovit förvånansvärt bra både igår och i natt, har bara vaknat två gånger. Mattias den turollen har fått sova två hela nätter i rad och jag själv är överlycklig över att jag fått sova så mycket! :D Ironiskt nog blev det inte så många timmar i sträck i natt för även om hon sov så vaknade jag själv. Är fortfarande besvärad av halsen och natten var jobbig eftersom jag vaknade hela tiden av det. :( Jäkla damm alltså! :@
 
 

 
 

Sjukdomskänsla och planeringar

Idag var vi till bvc. Lillskruttan blir ju exakt 8 månader. Domen lyder följande: 71 cm lång och 8.4kg. :) Hon ligger helt normalt på vikten men är lite längre än normalt. Men hon följer ju sin kurva så hon kommer nog fortsätta att vara en smalis. Vi blir helt enkelt utan de där toktjocka valkarna som skymtas överallt på facebook.
 
Ang. rubriken så går jag omkring och har sjukdomskänsla över mig. Typ förkylning. Jag är helt säker på att det beror på att jag möblerade om förut. Flyttade lite på datorbordet samt lyfte upp dator och alla sladdar från golvet. Tror inte det blev städat där sen.. tjae.. Någonsin. Det var ENORMT mycket damm. *kräks lite*. Så nu när jag städat bort äcklet så är jag snustorr i halsen och känner mig småsjuk. Spelar ingen roll hur mycket vatten jag dricker, det jäkla dammet har satt sig i halsen. Och hjärnan.  Men men, nu kan jag ju med gott samvete låta Malva krypa där under. Så länge hon låter bli vägguttaget förstås. Ska klura ut något att ställa där så hon inte kommer åt det.
 
I övrigt har vi inte gjort många knop. Spenderade 1½ timme på BVC. Stötte på Anneli där så vi slappade i fåtöljerna medan flickorna lekte. Freja var väldigt aktiv och lekte med det mesta där medan Malva mest förföljde henne. Stalker varning på min baby med andra ord. Det är klart, Malva lekte ju också med lite leksaker som var där. Men inte förrän Freja redan lekt med dem/höll på att leka med dem. 
 
Ikväll ska vi planera framtiden lite. Köket, föräldraledighet (Mattias), dagis och dagistider närmare bestämt (jaja, jag VET att det heter förskola egentligen). Ska göra en lista över alla våra alternativ och vad de innebär, dvs fördelar och nackdelar osv. Mmmh, listor 
 
I morgon får vi besök av Ida, Mice, Leo, Elma och Cola. Blir fullt hus med andra ord. Jag ska socialisera med Mice så vi kan hjälpas åt att hålla reda på vilddjuren (nej, jag menar inte Cola) medan Ida är iväg och vittnar i en rättegång mot någon miljöbuse. Men först ska vi visst förse dem med frulle. Eller vi och vi. Det ryktas om att de köper med sig frallor så man kan ju egentligen ifrågasätta vem som bjuder vem på frukost. Hehh..
 
 
 

Vedervärdig

Snacka om att vi haft en vedervärdig natt. Klockan 23 igår vaknade Malva. Jag hade då hunnit sova i typ 30 minuter eller nåt. Hon skrek som en galning i en timme, med korta uppehåll på någon minut när vi faktiskt fick tyst på henne, men när pausen var slut så tog hon i med ökad kraft igen. Anledningen var att jag vägrade i sten att förse henne med någon som helst form av mat. Hon SKA klara sig längre på vällingen än så. Så är det bara. Jag vill ju sluta amma helt ju!!!
 
Malva var dock arg och ville bara snutta. Vid midnatt hade det gått 3 timmar sen vällingen så då lät jag henne amma. Tror ni skitungen somnade eller? Hon slummrade faktiskt till och jag la henne i spjälsängen, varpå hon började skrika som en galning igen. Jag gav upp och ammade henne igen men liggandes i vår säng denna gång för jag fick så ont i ryggen av att sitta på kanten. Malva visade dock inga som helst tecken på att somna utan började leka i stället. Då var väl klockan 00:20 eller nåt. Jag tröttnade på att ha en lekande baby i sängen och förvisade henne till spjälsängen. Där fortsatte hon sitt busande och stojade högt. Hon höll på till 1 ungefär. Sen tröttnade hon igen och började skrika. Då prövade Mattias med ersättning. Funkade inte heller. Vi provade amning igen. Funkade inte heller. Skitungen ville bara busa. I vår säng. Vid 01:30 nångång gav jag upp och satt uppe med henne till 02-02:30 nångång. Vi är med andra ord trötta idag. Just nu busar hon i spjälsängen igen. Tokunge.
 
Jag funderar på att gå en promenad med henne men vill inte att hon somnar i vagnen för när Malva slocknar tänker minsann jag också sova. Och NÅDE den som ringer och väcker mig! Alternativt levererar post och väcker Malva. 
 
I morgon ska vi till BVC så då ska jag ta upp det här med sömnen för det funkar bara inte längre. Det är så tröttsamt att spendera majoriteten av alla nätter frustrerad och arg. Jag blir arg på Malva för att hon aldrig betett sig som en majoritetsbebis och sovit bra någon längre period (tror rekordet med hyfsad sömn i sträck är 5-6 dagar. När hon var 2 månader. Det är ju ett halvår sen dess (!!!!))). Sen blir jag arg på mig själv för att jag blir arg på henne för det är ju inte hennes fel. Hon kan ju inte rå för det. Sen blir jag arg på hela situationen för att jag bara vill slänga henne i Mattias armar så han får  ta henne en hel natt men det går ju inte eftersom hans sömn är viktigare än min. Och dessutom kan jag ändå inte sova mig igenom hennes gnäll. Och det resulterar i en frustration som nattetid är så stor att den gör mig frestad att köra huvudet genom en glasruta! GRRR!!!!
 
Jaja, jag är som sagt ganska trött och uppgiven idag. Efter lunch kommer Malva troligtvis däcka som en klubbad säl och då kommer jag göra henne sällskap och sen får vi väl lite förnyad energi. Såna här nätter kan ju lindras med lite dagssömn. Inte vill jag lämna bort henne till nån heller eftersom hon har separationsångest. Jaah, vilken jäkla soppa. Håller tummarna för att BVC kan komma med några vettiga idéer om hur vi ska få rätsida på sömnen. 
 
 

30 Bilder. Eller nåt.

 
Jag hade tänkt vara generös och bjussa på 30 bilder från telefonen. Varav nästan alla är på Malva. Dessvärre hamnade de i oordning när de laddades upp här och jag är för lat för att organisera om dem. Så ni får helt enkelt leva med det. :) De första bilderna är från förra fredagen när jag och Malva följde med Mattias till fotbollsträningen. Det blev ingen direkt träning eftersom de bara vara tre stycken som kom. Då de skojade väl mest och tränade lite straffar. Men avsaknaden av match var inget som påverkade Malva. Hon tyckte det var så kul att titta på, att leka med sina leksaker och att rycka i gräset. Vi hade soligt och fint vänder så jag själv njöt i fulla drag. :)
 
Sen kommer det en bild från första kundvagnsturen. Samt bilder från Falkenbergsbesöket i helgen. En kusinbild, utan lilla lillkusin.
 
Sen är det bilder från en promenad från förra veckan.Och SEN är det bilder från när hon reste sig själv för första gången. Minns inte länge vilket datum det var men det var väl för 2-3 veckor sen. Efter det kommer några bilder på den tragiska mössan jag stickade som var pinsamt för liten. Kanske något för lilla lillkusin? Sen avslutas hela  regnet med bilder från fotbollsträningen igen. Och varför de hamnat i den här ordningen har jag ingen aning om. Men enjoy i alla fall! :) 
 
 

Oväntad energi

Jag känner mig pigg. Sömnig men pigg i själen. Ja rent av sprudlande! Och vad beror denna nyvunna energi på?

Jo du! För första gången på.. tjae.. någonsin (!) så finns det word på min dator. Kära, underbara word<3 Jag installerade det för en stund sedan och nu har jag inte lust att sova. Vill bara skriva, skriva, skriva. Skriva hela natten! :-D Känns som när man var liten och det var kvällen innan julafton. Så full av förväntan. Eller kanske det är mer som julaftonskvällen. Fortfarande full av förväntan men så måste jag gå och sova i stället för att leka med mina nya leksaker.

Nåja, jag får nöja mig med att fantisera om allt roligt, spännande och sorgligt som kan flyga fram ur fingertopparna. Ja.. Det är nog så att min inspiration att skriva har återvänt. :-D

mumshelg

Helgen har spenderats "bort i gålan".. jaja, jag har ingen aning om hur man stavar på jamska.

I lördags var vi iaf i Falkenberg. Åkte till Vallarna en sväng och sen bjussade Ida o Mice på både lunch, middag och lördagssnacks. Vi bidrog med lite dyrfika från Haga. :-)





Sen idag var vi i Oskarström och firade Mattias morfar som fyller år i veckan. Nu är vi dock hemma igen. Jag ska väl börja med middan snart och Mattias ska väl förse Malva med käk. :-)

Hur är det möjligt?

 
Hur har en komplett idiot som Lena Ek lyckats bli utsedd till sveriges miljöminister? JAG FATTAR INTE!! ??????
 
Nåja, fortsätt för all del. För hon är ju inte aaalls det minsta partisk och fiskar röster till centern..
 
Nåja, fortsätt fortsätt. EU lär väl förhoppningsvis ingripa eftersom det uppenbarligen inte spelar någon roll hur många varningar eller reprimander sverige får, "vi" skiter uppenbarligen i direktiven som finns och EU kommer väl snart inse att vi inte är kompetena nog att fatta besluten själva så de tar väl ifrån oss ens möjligheten att göra det. Lika bra är väl det så länge det sitter en skjutglad och rösthungrande politiker med en pekpinne i handen.
 
 

 

Bajs i håret

Malva har hållit låda fram till nu. ZzzZzzz.. Dagen har bjussat på två promenader. Min första "långpromenad" blev oväntat kort när den fick ett abrupt slut då en j*vla fågelj*vel bajsade på mig. mitt på huvudet! ÄCKLIGT!! GRRR!! :@

Så det var bara att pallra hem igen och tvätta håret samt sanera både vagn och händer (tog ju i håret med handen innan jag insåg vad det var). Kände mig löjligt smutsig och besviken de 20 minuter som det tog att gå hem igen. Smutsig, tjae det kan ni nog förstå. Och besviken för att det känns svårt att finna tid och ork för att ens duscha ibland och vid tillfället var jag mer eller mindra nyduschad.

Jag vägrade dessutom ta i Malva tills jag blivit ren så hon hann ju bli måttligt sur innan jag fått rent håret. Spelar ingen roll om man stressar och får det gjort på 3-4 minuter. Hennes tålamod kan ta slut efter 30 sekunder. Nåja, det var det. Nu är det dags för mig att sova. Natti natti gott folk.

Frustrerad

 
Vi trodde att ersättning mitt i natten kanske skulle hjälpa. Att det skulle få henne att sova mer, men icke! Nu har vi definitivt ökat från att vakna 3 gånger/natt till att vakna MINST 4 gånger varje natt. Gärna 5 också. ZzzzZzzz.. Men men, snart kan det ju inte bli mycket sämre så då slipper jag ju oroa mig över det i alla fall. :) Det jobbiga är bara att ligga och ha ångest när man nyss lagt sig, stirra på klockan och veta att om en timme väcker Malva mig för första gången. Och om två timmar för andra gången.. Osv.. Nåja, det blir bättre. Det blir bättre... Det blir bättre. 
 
Nåja, det var inte alls det som min rubrik egentligen handlar om. Min frustration handlar om andra människor. Vuxna, tänkande människor.. Som tänker FEL! Jag blir gaaaalen!
 
Folk blir arga på invandrare för att "de har det ju så bra" och "får så mycket pengar som de inte behöver". De blir arga för att vi ska ta emot en massa syriska flyktingar. Dvs CIVILA människor som blir mördade i sina hem. Nej nej, de så kallade "tänkande vuxna" anser att syrierna ska stanna hemma eftersom Syrien kan ta hand om sitt eget folk så tar Sverige hand om sitt eget folk. Jag blir TOKIG! Syrien tar ju INTE hand om sitt folk. De gasar ihjäl människor! I den här situationen spelar det inte ens någon roll vem som är skylldig, hela poängen är att det är totalt orimligt att stanna där!! 
 
"Varför ska Sverige ta emot en massa folk". Varför ska vi INTE det?? Vi kan, vi har plats (större delen av norrland består liksom av obebodd skog och de mindre samhällena krymper till följd av städernas centraliseringar) och vi har råd! Nu har inte jag stirrat ner i stadskassan på senaste tiden (eller någonsin), men har vi råd att betala ut helt vanvinniga summor till folk som blivit sparkade så tolkar jag det som att vi har råd att slösa med pengar. Har vi råd att slösa med pengar så har vi även råd att bli av med pengar till folk som verkligen behöver det. 
 
Ett annat vanligt argument är att vi skulle inte bli mottagna i deras land som de blir i vårt land. GIVETVIS INTE! Det är ju därför folk flyr! Vi bor i ett helt fantastiskt land där vi får tänka som vi vill, säga vad vi vill utan att staten går in och försöker mörda oss. Heja heja!
 
"Vi skulle inte få sätta upp kyrkor där".. Det påståendet är så dumt, och sorgligt nog vanligt, att mitt enda svar nu har förkortats till: hahahahaha!! :'D
 
Den största oron tycks handla om avundsjuka och pengar. Vad jag inte fattar är hur man kan vara avundsjuk på människor som haft det så svårt. Att vara arg för det faktum att man själv har ett jobb och skattar innebär att man bidrar till andras skolgång, vård och även de som varit utsatta för krig. Folk verkar tycka att det är helt oacceptabelt att "DERAS" pengar ska gå till någon annan än de själva. Det är så fruktansvärt SJÄLVISKT! Hur kan man vara så självisk?! Hur kan man ha växt upp här i Sverige och vara så förbaskat självisk?! Jag tror helt och hållet på forskarna som påstår att såna åsikter hör samman med en viss grupp av människor. Dvs alla är inte såna, men jag tycker ändå det är oroväckande många. Blir bara så uppgiven och ledsen av folk som hellre låter andra dö i sina hemland så länge ens egna levnadsstandard inte hotas.För HERREGUD! Tänk om svensken fick offra surströmmingen på midsommar, eller julskinkan vid jul, eller bara julmusten! Eller spriten! Tänk om vi inte har råd med SPRITEN om vi tar emot en massa flyktingar. Nu är det inte ju inte såna här argument jag hör men jag gissar att det grundar sig i sånt, för vad är folk annars rädd för om det inte handlar om risken att behöva ge upp något i sin egen vardag. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är skrattretande eftersom jag finner det hela urdumt. Men samtidigt vill jag bara gråta över att så många människor hellre ser andra dö än hjälper dem. Det är så hemskt! :(
 
Jaja, jag har ju ingen rätt att bestämma hur folk ska tänka. Då är jag ju inte bättre än Putin eller nån annan diktator. Men jag begriper inte hur man kan resonera sådär!
 
Jaja, känner att jag är osammanhängande. Nu ska lillan få gröt och jag ska försöka sluta tänka på människor som hellre låter andra dö än att dela med sig av tryggheten i Sverige. 
 
 


Inga järnspöken

Nu är det konstaterat, det var inte järnspöken! Jag är inte lat utan har faktiskt mått dåligt på riktigt. Läkaren ringde nämligen nyss. Järnvärdet var inte alarmerande lågt men det hade sjunkit sen sist så därför ska jag nu käka en järntablett per dag. Sen hade proverna visat att min sköldkörtel var understimulerad. Jag har ju något som kallas hypotyreos som innebär att sköldkörteln producerar för lite av en särskild hormon som jag just nu inte kommer på vad den heter. Mitt värde var dubbelt så högt som det som räknas som normalt, enligt min läkare så är det bäst om värdet ligger runt 3, och det ska absolut inte vara högre än 4, men jag hade ett värde på 6.75.. Så nu ökas min levaxindos och om 6 veckor ska jag tillbaka för nya prover.
 
Det känns så skönt att veta att det faktiskt varit något, att det inte bara skulle berott på Malva eller på att jag skulle vara lat eller nåt sånt. Nu har hon förvisso varit jobbigare än vanligt de senaste nätterna men min trötthet och dåliga humör har ju hållt på bra längre än så. Kan dock inte minnas att jag var så här trött när jag var gravid, den gången jag lades in på sjukan/bb, då upptäckte de ju att mitt tsh värde låg över 12. Å andra sidan mådde ju hela jag superdåligt eftersom jag hade ett luktsinne i superhero style och mådde vansinnigt illa.Fast det berodde ju inte på min sköldkörtel men det var väl så mycket på en och samma gång. Kanske var jag trött också, minns som sagt inte. 
 
 
Nåja, det känns som sagt väldgt skönt att veta att det inte var inbillning. Och att det inte var p-staven heller. Även om hon var skeptisk till den. Jag är själv en smula skeptisk eftersom hormonerna rusar amok. I morse fällde jag några tårar över att en tjej på animalplanet var så förtjust i sin katt. Hahahaa PINSAMT! Tur att det bara vara jag och Malva hemma. :) Nu när vi vet vad som är felet så kanske vi kan få någon ordning så jag kan återgå till att vara en normal människa. :)
 


Något annat

 
Hmm.. Det är inte hunger som väcker Malva om nätterna, det är dessutom troligtvis inte för att hon är otrygg/. I natt fick hon sova i vår säng efter att hon väckt mig två gånger tätt inpå varandra. Det hela resulterade i absolut ingenting. Hon har hållt på som de senaste nätterna och väckte mig/oss 4 gånger. Eller så var det 5, har liksom tappat räkningen nu. Så antingen är det väl tänderna, eller så har hon fått för mycket intryck så det är det som väcker henne, tycks inte ha drömt någon mardröm i natt i alla fall. I vilket fall som helt så suger det. Rejält! Stackars Malvis som inte kan sova, och stackars oss som inte får sova. 
 
Det enda som händer idag är väl att jag ska ringa Folksam kolla upp exakt vad vår hemförsäkring täcker, ska nog teckna en tilläggsförsäkring för min telefon. Så vida det inte kostar en mindre förmögenhet förstås. Någon sådan har jag ju inte. Om inte man räknas Malva förstås. :) 
 
Ang. bion igår så trycke jag den var rätt bra, lagom av allt, komedi, action osv. Sen att jag är en sucker för grekisk mytologi är ju en annan femma... Eller nordisk för den delen, så småning kommer ju uppföljaren till Thor, tjohoo! :D Sen när vi kom hem blev vi dessutom bjudna på middag av svärisarna som passar Malva, rena rama lyxen :)
 
Och på tal om uppföljare, hunger games är ju på G tror jag. Och Hobbit kommer ju 11 december', jah jösses, jag kommer inte ha tid med något annat än att gå på bio. ;) Heheh
 
 
 
 


Energi

Woop woop! Idag är det dags för bio. :) Vi ska se Percy Jacksson och monsterhavet. :) Som alltid känns det ju sådär att lämna ifrån mig Malva, men samtidigt så känns det kul att hitta på något. Bryta mönstret som vi hamnat i. Är dessutom välbehövligt eftersom Malva jagade upp mig fyra gånger i natt. Femte gången fick jag nog så då fick Mattias minsann gå upp. Konstigt nog var jag inte sådär bedövande trött som jag brukar vara om nätterna, tvärtom, jag kände mig pigg när hon väckte mig och jag hade väldigt svårt för att somna om. Knasigt, men skönt att vakna och inte känna sig trött och frustrerad medan en baby skriker en i örat. 
 
Nåja, innan det blir någon bio så står städning på menyn, den är dock mer eller mindre klar. Eller, klar blir man väl aldrig men det som vi (jag) planeratg att vi skulle göra är gjort. Goodie. Återstår bara lite tvätt att ta itu med. Plus att jag funderar på att baka. Gårdagens slappande har visst gett resultat eftersom jag känner mig lite piggare än vanligt. Så nu vet jag det, hädanefter ska lördagarna spenderas i soffan framför ett Awkward maraton och med quick nit i nävarna medan Malva sover ut i 2-3 timmar. Härligt! :)
 


En uppdatering

 
Jämfört med natten innan så hade vi en lyxig natt i natt. Vi blev bara väckta 3 gånger. Dock var lillskruttan helt hysterisk i 30 minuter. Först vaknade hon som vanligt. Jag fick henne att somna om men så vaknade hon igen efter typ 5 minuter bara. Så Mattias fick ta henne. Malva uppskattade det tydligen inte och var helt tokig. :( Det var så illa att jag trodde hon hade rejält ont nånstans. Det knasiga var att hysterin kom inte direkt heller utan den kom efter att han hållt henne en liten stund. Stackars lillan! :( Och stackars oss. Sen höll Malva oss vakna två timmar i natt innan vi alla kunde somna om igen. 
 
Nåja, det var det. Idag ska vi en sväng till eurstop. Hittar vi inte det vi ska blir det en vända in till stan med. Efter Eurostop blir det veckohandling också. Plus att jag ska luska ut något att göra med bananerna innan de blir gamla. Både Mattias och Malva avskyr bananer. Jag själv är i en period när jag inte är överförtjust i dem men något kan man väl hitta på. Lurar på en banankaka men vetetusan som jag har lust att ställa mig och baka. 
 
I morgon ska Malva få umgås med farmor och farfar en sväng medan jag och Mattias går på bio. :) Känns lite motigt att lämna henne när hon varit så ledsen som i natt. Men dagarna brukar ju vara ganska okej, och bion är ju medan hon brukar sova så det hela går säkert bra. Hoppas bara hon kan sova även fast vi inte är hemma. Kvällarna blir så förbaskat jobbiga om hon inte vilat iaf en timme på eftermiddagen. Nåja, den dagen den sorgen, det löser sig nog. 
 
 
 


Terrorbaby plus tangentbord uthyres!

 
Malva väckte mig 6 gånger i natt. 6 GÅNGER!!!!!! :@ Dessa gånger inkluderar INTE de 40 minuter som hon vaknade tre gånger och stökade runt i sängen innan jag ens hunnit somna.
 
Sen inledde hon natten med att väcka mig 3 gånger på ungefär 1½ timme. Jag hann knappt somna mellan gångerna. Sen vid 3-4 eller vad fasen klockan var så gav jag upp och la henne i vår säng. Det resulterade i att jag, även om jag fick svårt att somna, fick lite sömn i alla fall. Sen väcktes jag strax före halv 6 av att hon låg och puttades. Efter 10-15 minuter blev jag så sur att jag la mig på soffan. Det i sin tur resulterade i att Malva såklart började skrika, men efter den natten jag haft så tyckte jag minsann att Mattias kunde ta henne. Sagt och gjort, han fick tyst på henne och alla somnade om, vi vaknade inte förrän vid 7. Jag vill säga att det var underbart men en extra timmes sömn har inte gjort mycket skillnad när jag som mest har sovit runt 1 timme i sträck. Inte okej! 
 
Ang. tangentbordet så fungerar inte ''o''. Jag måste klistra in ett o varje gång det behövs. Störigt. men i helgen ska vi investera i ett nytt.
 
Jaja, jag vill ju inte hyra ut Malva egentligen men jag önskar så innerligt att jag fick sova en hel natt. Eller inte ens det, bara en halv natt vore underbart. Nåja, hon är väl trött hon med så vi däckar väl båda två i eftermiddag. :) 
 
Trots en jobbig natt så pallrade vi oss iväg till vårdcentralen för provtagning, det gick väl bra, men 3 av mina fingrar somnade (??), kan inte minnas att det hänt mig förut. Men men, nu är de vakna igen och jag ska väl försöka uppbåda någon sorts aptit. Känner mig hungrig men vill inte ha något. Knasigt. 
 
Jaja, totalt ointressant inlägg för er men jag behöver seriöst gnälla lite. 
 


Vårdcentralen

 
Jahopp, då har vi varit på vårdcentralen. Det gick väl bra, vi pratade ju bara. Jag ska åka tillbaka dit i morgon för provtagning. Vi ska kolla lite järn och tsh (sköldkörteln) och lite annat smått och gott. Visar det sig att allt är normalt så beror allt troligtvis på p-staven så iså fall får den hälsa hem. Jag tänker INTE ha det såhär i alla fall så då åker den ut oavsett hur smidig den än är så är det inte värt det. Läkaren var misstänksam mot p-staven och sa att hon inte trodde den var bra för mig. Hmmm..
 
Jaja, nu luktar det misstänksamt av bajs här hemma. Dags att jaga i fatt Malva. 
 

 

Första inlägget

Första blogginlägget från telen. Hittills är jag nöjd med den. Den har dock en hel uppsjö med finesser som jag inte har koll på. Just nu försöker jag slappa och Malva busar. Min dag går ut på att vänta på vårdcentralens samtal. Ironiskt att jag fick rådet att ringa idag för att det skulle vara mindre kö och press men jag ringde tidigare idag än i måndags och kön är 5 TIMMAR längre (!!!) jag lär ju inte få komma dit den här veckan. Nåja, jag ska vara positiv. Har börjat intala mig det i hopp om att det ska påverka mitt dystra humör som dagligen åker bergochdalbana.

Jaha, dags att göra något. kanske...

Tips och trix

 
Just nu ligger min kära S4a på laddning. Ska väl starta upp den om nån timme eller så. I väntan på det (och för att fördriva tiden medan Malva sover) sökte jag efter lite tips ang. telefonen. Jag fick syn på en intressant video som ska visa fiffiga tips och trix ang. galaxy s4. Jag blev dock en smula besviken, i videon går de igenom 3 olika (små) saker. Varav två av dem redan är möjliga att göra med min gamla s2a. Med andra ord blev jag inte särskilt imponerad, men sökandet fortsätter. Ska dessutom arrangera mitt gamla minneskort. Trodde det var på 16g men det visade sig att det var på 32g. Varav jag hade 4g kvar, kanske dags att rensa lite...
 
I övrigt har det inte hänt mycket. Jag åkte till eurostop för att köpa ett skärmskydd. Väl där kände jag mig vilsen. Note to self: Sluta köra olika vägar till Eurostop och bli förvånad över att du hamnar på olika ställen på parkeringen. 
 
Jag skulle egentligen ringt och bokat en tid hos vårdcentralen men det har inte blivit av. Inte för att jag inte försökt.. Mitt gamla simkort stängdes tydligen av under natten så jag har varit okontaktbar hela dagen. Alltså jag visste ju att de skulle stänga av det, jag visste bara inte när, så jag kan ju inte tjura över det egentligen. Så jag får antingen ringa nu när jag får igång nya telen eller i morgon.
 
Nåja, det var det,nu ska jag återgå till google.
 
 
 


Kö..

 
Men hejja! Efter att ha sovit nästan en hel natt så bangade jag nästan när det kom till att ringa vårdcentralen. Jag känner mig ju nästan utvilad. Men men, jag ringde ändå och möts av 2½ timmes kö. Blääh! Det är dessutom bara för att boka tiden. Sen kommer det ju ta ännu längre tid innan jag faktiskt får prata med läkaren. Nåja, jag ska iiinte klaga. Alla före mig är säkert i större behov av hjälp, jag har ju faktiskt varit trött i veckor (månader?). Någon dag till dör jag inte av. 
 
I övrigt så strosar jag omkring här hemma och inväntar spänt min telefon som kan komma när som helst. Goodie! :D Kan dock inte inspektera det något eftersom jag vill införskaffa ett skärmskydd innan jag börjar använda den. Blir nog samma som jag haft på min s2a för det skyddet har ju hållt lika länge som jag haft telefonen. Jag fattar det där med livslängds-garantin de hade. Att om skyddet mot förmodan skulle gå sönder så får man ett nytt eftersom de ska hålla för alltid. Typ. 
 
Nåja det var det. Nu ska Malva få lite frulle. Hon ränner omkring på golvet och trakasserar katterna. Stackarna behöver en paus. :)
 
 

Insikt

 
I morse insåg jag den troliga orsaken till min trötthet och mitt dåliga humör. Jag måste ju ha brist på något. Skulle inte förvåna mig om det är järnet, folsyran eller sköldkörteln som det inte riktigt står rätt till med. Har inte tänkt på det innan eftersom jag hela tiden utgått från att det är Malvas fel. Men jag tror faktiskt inte hon är den huvudsakliga boven. Inte nu när jag tänkt efter lite. Kan hända att hon är en aning besvärligare än genomsnittsbebisen.. Men hon är inte så hemsk att det ska ge mig dåligt humör prick varje dag, morgon och kväll. Inte så bevärlig att jag ska bli så trött att jag får dåligt humör bara av att vakna för att jag inte känner mig det minsta utvilad.. Nää, jag tror det ligger något mer bakom. Inte så trött att jag blir yr, eller känner mig så matt i kroppen att det känns som om jag inte ens orkar lyfta armarna. Skulle inte tro det. Särskilt inte när det suttit i så länge. I början kanske det berodde på min kära lilla Malva men jag tvivlar starkt på att det gör det nu. Så i morgon ska jag ringa vårdcentralen och boka telefon tid med min läkare i hopp om att tigga till mig lite blodprover. Hon kan vara lite sträng (enligt sina egna medarbetare) så jag tänkte ta en telefontid först innan jag slösar några pengar på att gå dit ifall hon inte vill göra någon mer ingående undersökning. Men men, tjata ska jag. Det vore ju inte konstigt om järnet är fel. Jag har ju inte käkat järntillskott på över ett år eftersom jag hade megahögt värde vid inskrivningen på mvc när jag väntade Malva. Sen vid ett års kontrollen sa hon inget heller så jag antog att värdet var okej då också.. 
 
Nåja, vi får väl se vad som händer. Nu ska jag ta hand om min trötta lillskrutta. Jag har faktiskt lite ork såhär på kvällskvisten, jag fick en härligt varm och uppgiggande dusch utan att stressa förut. Det var underbart! :)
 
 

 

RSS 2.0