Jamtland, Jamtland, jamt och ständut!

Som jag redan skrivit så var det en fantastisk kväll igår. Kommer skriva mer om det när vi kommer hem och jag kan ladda upp bilderna och filmerna från kameran. Bilderna här nedanför har jag lånat från Storsjöyrans sida på Facebook.
 
 
I samband med presidenttalet av Evert Ljusberg. 
 
 
Återigen i samband med talet. Det var en del folk.
 
 
Har använt mina lysande pain-skills för att visa på ett ungefär vart vi stod. Hade någorlunda samma platser under Cooper. Men vi kom lite närmare mot slutet när folk längst fram tröttnat/blivit för fulla/ insett att man behöver syre.
 
 
 

Sovaaaa!

Vilken kväll/natt! Och som ett perfekt avslut fick jag komma hem till en sovande liten baby<3. Nu är det min tur att få besök av john blund.

Har varit en lysande kväll. Cooper är ett geni! True story!


Ett dygn i jämtland

 
När vi kom fram till Östersund igår gjorde vi ett uppehåll för att få ordning på biljetterna till Yran. Någon senilis (jag) glömde ju biljetterna hemma i Halmstad. Men det var ordnat på ett litet kick så vi gick in till Stortorget för att byta in dem mot band. Det fanns dock ingen där så vi fick pallra oss tillbaka till bilen och åka vidare. Väl framme i Hammerdal snyltade vi frukost och sen ockuperade jag, Mattias och Malva mammas säng. Det var såååå skönt att sova. :) 
 
Det var ett bra första dygn, om man bortser från en incident med vår inte alltför billiga kamera. Det blev ju en hel del fotande och filmande under yran (som för övrigt levererade!). Men när In Flames började spela så blev publikem tamejfan helt jäkla tokig. Vi stod kanske lite väl långt fram för det var trångt, folk knuffades osv, och hela galenskapen som uppstod i den förväntansfulle publiken som taggat och ropat efter bandet i över en halvtimme resulterade i att vår fyra tusenkronorskamera åkte i marken. :( Jag som ville fota och filma MASSOR under In Flames, det gick inte så bra. Jag dök ju ner efter kameran, fick upp den utan att ramla så det var ju skönt, men då upptäckte jag att batteriet åkt ut så det var ju bara att dyka ner igen. Hittade det dock på en gång så jag ramlade inte då heller. Tur. Men men, kameran mår inte bra. Zoomen är paj, det knastrar i den när man slår på och av den, bilderna blir suddiga osv.. Total besvikelse alltså. Så den händelsen förstörde kvällen lite, men men, vi har ju en försäkring på kameran så antingen lär de väl laga den eller så får vi helt enkelt ny. Så till folk som tycker att extra försäkringar är onödiga. Det tycker inte jag. 600 kronor för försäkringen vs 4000 kronor för en ny kamera.. Hmm?
 
Jag var dock deppad eftersom jag så gärna vill fota ikväll, och fota när vi är i rudsjö osv. Tursamt nog så blev ju pappa  så pass inmpad av vår kamera att han köpte sig en likadan. Trots gårdagens missöde har han varit vänlig nog att låna ut sin till oss så vi får använda den medan vi är här. Goodie! :D
 
Vi åkte lite innan In Flames spelning var slut för att slippa trängseln när alla ska hem. Fast ikväll vill jag nog se slutet också. Vi kom fram i Hammerdal klockan 2 i natt. Då hade Malva ganska nyligen somnat om igen, hon hade vänligheten att låta mig sova ända till halv 8, så 5 timmars sömn blev det i alla fall. Mattias den turollen fick sova ända till 10. Men men, nu tar vi det lugnt och taggar inför ikväll. Ska åka in lite senare idag så vi inte behöver gå runt lika länge. Blir ganska påfrestande för rygg och fötter. Så just nu står middag och eventuellt ett besök på kyrkogården på menyn. Hehe, ja det är så man som småbarnsförälder taggar inför festivaler. 
 
Ang. Malva så hade hon förresten uppfört sig exemplariskt igår. Mycket snällare än vad hon brukar vara hemma, haha :) Men hon var vaken längre än vanligt också så det var väl därför hon sov så länge i morse. Nåja, eftersom det gick så bra igår så känns det inte lika jobbigt att åka ifrån henne igen.
 
Nåja, det var det, lång uppdatering men så blir det ibland. :)
 
 
 
 
 
 
 

Målgång

Nu börjar vi närma oss målgången. Jaja, vi har ca 15 mil kvar men det räknas som nära eftersom vi avverkat över 80 mil. :-)

Resan har gått bra. Malva har inte gjort så mycket väsen av sig, inte mer än vanligt i alla fall. Körandet har väl gått bra men vi har båda ont i ryggen plus att jag fick ont i nacken och högra axeln tidigt i natt. Lite jobbigt.

En annan jobbig sak. Jobbigare än allt annat sammanlagt.. Det är att vi glömde våra Yranbiljetter hemma (????????) :@ Jag kom på det när vi kört 30 mil eller hur långt det nu var. Hade liksom ingen lust att vända då så innan vi kör mot Hammerdal blir det ett stopp i Östersund i hopp om att jag ska kunna lösa det ändå. Ibland bara hatar jag mig själv. Jag var sååå noga med packningen och ändå glömmer jag det som jag haft i tankarna så länge. Störigt. Helidiotiskt. Det är jag det, störig och helidiotisk. Grrr! :@

Intervallerna

 
Malva fortsatte på 2 timmars intervallerna i natt. Fast sista gången gick det bara 1.5 timme efter att jag lagt henne för hon jagade upp mig vid 5:30. Misstänker att hon vaknade av Mattias alarm men det gör ju inget. Hon var tapper oich höll sig vaken till 7 sen däckade hon igen och jag gjorde henne sällskap. Så vi fick sovmorgon ända till strax före 10 då det var någon (inte för att nämna några namn men.. Mice...) som ringde och väckte Malva som i sin tur väckte mig. Men men, vi har ju fått sova i alla fall. Har jag riktig tur blir det en tupplur på eftermiddagen med och då är jag fit for fight inför natten. :) 
 
Gruvar knappt alls nu, känner mig mer förväntansfull. :) Vädret är väl både bra och dåligt på samma gång. Vi har fått regn. Det är skönt att det är svalare ute så inte bilen förvandlas till en bastu. Och så länge det bara regnar lite så är det väl okej, men jag har problem med ösregn. Tycker det är så obehagligt att köra i det och jag är livrädd för att jag själv eller någon annan i trafiken ska få vattenplaning. Men men, det är ju bara att köra försiktigt och hoppas att antalet idioter i trafiken är begränsat just idag. 
 
Nåja, nu ska jag käka en tidigt lunch. Makaroner. Är svinhungrig och eftersom vi tömt kylen här hemma så var det väl ungefär det enda ätbara vi hade. Makaroner, potatis, grädde eller lök. Eller ris, men det åt vi igår, så heja pasta! Pasta ftw! Jaja, begreppet är helt ute men det är ju jag med så det blir ju passande. :)
 
 


Förklaring

Jag tror Malva hörde (och förstod) mig igår när jag sa att det vore bra om vi fick lite snurr på dygnet. Finns iiiingen annan förklaring till varför hon fått för sig att väcka mig med två timmars mellanrum. Först runt midnatt och sen nu igen. -_-

Fast jag hade ju gärna sovit ordentligt. Får hoppas hon tar sig en tre-timmars powenap senare idag så jag hinner ladda batterierna Inför i natt. Gruvar inte lika mycket längre så det är ju iaf bra. :-)

En natt kvar

 
Nu har vi bara en natt kvar att sova här hemma innan det bär iväg. Fy så jag gruvar mig! Nu gruvar jag mig inte bara för resan. Alltså, jag saknar jämtland, saknar att vara där, saknar naturen osv, men samtidigt så trivs jag så bra här hemma att jag aldrig vill åka härifrån. Känner redan att jag troligtvis kommer få hemlängtan. Jösses! Aldrig är man nöjd. :/ 
 
Idag blev det en tidig morgon med en Malva som var tokledsen. Vet inte om hon drömde något konstigt, blev ledsen för att hon vaknade eller om hon kanske slog huvudet mot en spjäla eller nåt. Oavsett vilket skrek hon som en stuckengris, stackars liten<3. Fast nu är allt frid och fröjd och hon jagar katterna i gåstolen. Båda katterna har husarrest nu. Jag lär väl hinna bli tokig innan det här är över. Mjauu..? Mjaauuu! MJAUUU!! 
 
 
 


Ris och Ros

Dagens ros går (hör och häpna)...
 
 
 
... Till Tusse (!!!?)! För att han inte drivit mig till vansinne genom att tjata hela dagen utan nöjde sig med halva dagen. 
 
Dagens "ris" däremot.. Nu snackar vi inte vanligt "ris" utan nu snackar vi en smaskig blandning av tistlar och brännässlor (mahahaaaa!).
 
 
 
det går till vår inte så kära hyresvärd HFAB. GRRRR!! 90% av alla gånger är det svårt att få Malva att somna. Hon har svårt att komma till ro och är väldigt lättväckt när hon just somnat. Efter många om och men lyckades jag få henne att somna och då tyckte hfab att det var ett utmärkt tillfälle för att vattna blommorna här utanför.  Det är väl egentligen lysande och duktigt av dem. Men de använder sig av en vattenpump som låter som en borr som försöker göra hål i asfalten eller nåt. GAAAH!! Och med tanke på vilket oväsen den för så kan man ju tycka att det ska vara lite tryck i den, dvs vattningen ska gå fort. Visst, vi har lite grönska och rabatter här utanför men jag tycker det är en rejäl överdrift att vattna blommorna i ÖVER EN HALVTIMME!!!!! GRRRRRR!!!! :@ Enda ursäkten som jag skulle kunna acceptera är om hon är en förymd dement tand som tror att hon fyller upp en 25 metersbasäng med vatten. 
 
Som ni kan förstå så väckte allt oväsen Malva och nu är det mission impossible att få henne att somna om. Så antingen kommer hon vara trött och grinig hela kvällen eller så kommer hon somna sent, vakna ännu senare och hålla mig uppe i natt. Tack så jäääävla mycket för det hfab!
 
Sådär ja.. Aaaah, det är så skönt att gnälla av sig även om det sker i virtuell form där boven i dramat inte ens kommer se det. 

Missnöjd

 
Igårkvälls kom Tusse hem. Han har därför fått husarrest. Han är mycket missnöjd med det hela. I ärlighetens namn är jag ganska missnöjd jag med. Jag är glad att han är hemma men fy tusan vad han stört vår sömn. Efter lite om och men fick vi Malva att somna igår och sen har hon sovit som en ängel hela natten. Tusse däremot.. Fram till 2-3 i natt så väckte han mig 5 gånger. Och 5 gånger på 5 timmar låter kanske inte så illa, men då har jag inte räknat med den tid som han höll mig vaken efter att han väckt mig. Kattskrälle. Han gick omkring och skrek, trampade på våra huvuden, vässade klorna/gosade med våra kuddar, vi lät honom sova i vår säng i hopp om att han skulle ligga ner och vara tyst. Så naiva vi var... När jag tillslut ledsade och stände sovrumsdörren så lyckades han bryta upp dörren (???). Stackars är i högsta grad olycklig. Särskilt eftersom Maya får vara ute. Men från och med i morgon har även hon husarrest men som det är nu så orkar jag bara med en jobbig katt åt gången. 
 
Nåja, nu har hans mjauande väckt Malva också. "Bwhhab wwhaab wwahhh! Äähh baah waaah"
 
 


Kattskrället är fortfarande borta

 
Tusse är fortfarande borta oroväckande mycket. Har inte sett honom sen igårmorse. :/ Var ute och kikade efter honom ikväll men utan något resultat. Men jag träffade i alla fall på en granne som också ser honom ibland (men som inte sett honom på sistone), som lovade att hålla utkik efter honom och knacka på här om hon såg honom. Hoppas verkligen han kommer hem. Kan ju inte åka till Jämtland utan att vara säker på att han har mat och vatten.
 
 
 


Paus

 
Puh! Tog en paus i packandet. Det är så himla varmt så jag smälter väl bort snart. Vi har 23 grader i skuggan. En skugga som inte varit i kontakt med solen sen igår *svettas*. 
 
Sen funderar jag på hur jag ska lura hem Tusse. Är frestad att följa efter honom nästa gång jag får syn på honom för antingen är han sjuk eller så matar någon in honom. Vi har tur om vi ser honom i 2-3 minuter per dag nu. Han har inte tömt sin matskål på snart 3 dygn och han brukar vanligtvis tömma den på 3 minuter. Så något står som sagt inte rätt till. Vill ju inte riskera att behöva åka ifrån honom när vi åker till Jämtland så nästa gång ska jag stänga in honom. Han får helt enkelt agera innekatt. Sen ska jag införskaffa ett halsband igen så folk fattar att han faktiskt tillhör någon. Tycker jag borde få mängdrabatt snart med tanke på hur många halsband jag köpt åt honom. 
 
 


At last...

 
Ja, nu är den här. Jag har fått resfeber. Gruvar mig mycket inför bilresan upp. Dels för att det är jobbigt att köra, men också för att det finns så förbaskat många idioter i trafiken. Och hur säkert/försiktigt man själv än försöker köra så kommer de ändå dyka upp och göra livet surt för en. Inte okej. 
 
Så nu sitter jag här och undrar varför vi inte tog tåget. Samtidigt som jag mycket väl vet varför vi inte tog tåget. Fattar inte hur någon klarar sig utan bil och körkort där uppe när lokaltrafiken är som den är. Å andra sidan kanske folk inte flänger omkring så mycket som vi gör heller. 
 
Igår kom Ida, Mice och Leo hit. Först spelade vi monopol och mumsade lunch tillsammans. Och efter en promenad på stan (eftersom marknaden + tivolit återigen visade sig vara en besvikelse), blev det middag. 
 
Nåja, det var det. Idag blir det förberedelser inför resan. Ska börja packa redan nu så kanske vi med lite tur är färdiga tills på torsdag. ;) Sen står det städning på menyn, vi kan få till det rätt så stökigt här hemma. Men det är ingenting jämfört med röran som uppstår (framför allt i köket) när man har folk på besök en hel helg. :)
 
 


Lördag och Söndag

 
Igår åkte vi iväg en sväng till Långås marknad. Blev lite shopping, fyndade bland annat strumpor till mig själv. Lysande! 14 par för 100 kronor kan jag leva med. :) Jag blev dock lite förvånad eftersom marknaden i Långås inte alls såg ut som jag minns den. Min lilla hjärna har nämligen lyckats blanda ihop den med Sjönevads (stavning?) marknad. Undrar om vi missat den..
 
Sen på kvällen kommer Peter förbi med sin tjej. Vi mumsade tacos och kikade på film. Trevligt trevligt. :)
 
Idag är det lite osäkert vad som händer. Det är en marknad med tivoli här i Halmstad vi vill spana in. Vi har egentligen förbi den redan igårkväll eftersom det hade öppet äääända till 22. Fast när vi kom dit vid 21:15 var allt nerstängt. Dålig stil. Så vi kanske åker förbi där idag i stället. Sen har vi diskuterat lite löst om att eventuellt åka och bada med Ida, Mice, Leo och Cola. Men vädret för väl styra lite över det. 
 
Bortsett från en skrikande baby i natt vid 2 så har Malva sovit gott och gett oss sovmorgon. Just nu sitter jag bara och väntar på att hon ska vakna. Det är roligt att bli väckt av henne när hon är på bra humör och bara leker runt i sängen, men det är riktigt skönt att känna sig helt utvilad och vakna före henne också. :) 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag föra lite oväsen och se om jag kan jaga upp mina favoriter. :P
 


Mrs Nervsystem är ett praktpucko!

Gaaah! Jag vill sluta amma. NUUU! Helst redan igår! Det gör så himla ont igen. Är över en timme sen jag ammade så jag tycker att det inte borde göra ont längre men det håller inte min nervsystem med om. Vilken idiot! :@
Och nej, jag har ingen vettig förklaring till varför mitt nervsystem har samma titel som en gift kvinna. Jag skrev faktiskt "mr" först men det blev ju alldeles för knäppt. :P
 
 
Idag ska jag tvinga oss in till stan. Har egentligen bara lust att slappa i sängen och inte ens gå utanför dörren. Men men, lillskruttan blir 6 månader idag och jag vill göra hand och/eller fotavtryck. Gör jag det inte nu så kommer jag ångra mig under en väääldigt lång period. Typ för alltid.
 
 
 
Glömde förresten skriva hur det gick hos bvc. Lillskruttan är nu 68cm lång och väger 7120g om jag inte minns fel. Hon är kärnfrisk och snabb i sin utveckling. Om jag är stolt? Hihi en aning. Vår lilla baby har visst lysande gener! :D Okej då, utvecklingen har väl inte enbart med generna att göra. Men det hindrar mig inte från att skryta om vår lilla skitunge som verkar tro att hon är 7-8 månader och inte bara 6 månader. :)
 
Nåja, jag borde kanske tvätta håret om jag ska på stan. Egentligen struntar jag fullständigt i om det är skitigt, men jag lär väl vara för trött för att göra det efteråt och jag har ingen lust med att inviga helgen med att det flyttar in skadedjur i barret. Okej, så illa är det kanske inte.
 
Blir eventuellt marknadsbesök. Jag har fått nys om att det är någon marknad här i Halmstad i helgen. Plus att det är långåsmarknaden i helgen. Mattias var dock inte sugen på att åka dit så vi får väl se om jag är elak och tjatar eller inte. Lär väl ändå ångra mig om jag åker dit för det brukar alltid vara trångt och fullt med människor där. Och fullt med en massa äckliga rökare *spyr lite*. Å andra sidan kan man ju inte låta de förbaskade skorstenarna styra ens liv. En vacker dag uppbådar de kanske tillräckligt med intelligens och empati för att sluta med såna dumheter. Jag hoppas i alla fall det. 
 

 
 
 

Shopping

Nu har vi shoppat en bärsele. :) En babybjörn sele, provade den bara lite snabbt där och sedan en gång till hemma och då fick Malva sitta i den också. Hitills har jag bara upptäckt ett minus, och det är att man inte kan bära på ryggen utan man bär barnet enbart på magen. Vilken blir påfrestande för ryggen i längden men det är nog lite en vanesak också. I övrigt så gillar jag den, Malva gav sitt godkännande när vi kom hem också genom att kräkas på den precis som jag skulle lyfta ur henne. 
 
Tror att det är en sån här vi har:
 
 
Kostar över 1000 kronor som ny så då känns ju 150 som ett ganska rimligt pris. Den har en viktgräns på 13 kg men jag tvivlar starkt på att vi kommer orka bära Malva i den när hon väger så mycket. Då får hon minsann gå själv. :P
 
 

 

Hemskheter

Igår skrämde Malva oss rejält igen. Det var i klass med den gången vi fick åka på akuten. Jag var på toan och rengjorde min piercing när jag plötsligt hör ett skrik. Alltså inte ett "skrik" skrik, utan verkligen ett SKRIK. Det var ett nytt skrik som jag inte hört förut, ljuden var korta, höga och rejält snabba. Jag slängde iväg det jag höll på med och rusade ut. Mötte Mattias som berättade att Malva ramlat ur vår säng. Jag blev så rädd. Fick hålla henne en liten stund, hon bara skrek och skrek. Sen trodde jag att jag skulle få en hjärtattack när jag upptäckte blod på hennes huvud. Men så insåg vi att blodet kom från mig. Jag hade råkat göra illa mig själv när hon började skrika så det var min piercing som blödde. Sen fick Mattias ta henne igen så jag kunde ringa 1177. Malva svimmade aldrig och kräktes inte (mer än vad hon brukar göra alltså) så vi skulle bara vara hemma och hålla koll på henne. Störa hennes sömn med jämna mellanrum för att kolla att hon reagerade osv. 
 
Så det blev en sent kväll igår. Jag somnade ungefär vid midnatt. Malva blev ju pigg igen efter fallet så det tog tid att lugna ner både henne och oss själva. Men men, det tycks ha gått bra. Hon har fått ett märke i pannan men värre än så är det inte. Jag hoppas dock att jag aldrig någonsin behöver höra det där skriket igen *ryser*. 
 
Idag ska vi iväg och prova en bärsele. Jag la ut en liten annons på facebook och det är faktiskt lite lustigt. Av alla som svarade så lyckades jag, utan att veta det vid tillfället, välja ut den som fanns i Vallås. På samma gata som vi bor på, haha. :) 
 
Näe, nu ska jag pyssla om min blivande 6 månaders baby (i morgon) som spatserar omkring i gåstolen här hemma och säger: Maaah MÄÄÄH! Aaah aaah! Bbaaabbaaawaaah! :)
 
 


Onsdagsmeny

Idag är det tvättning som står på menyn. Senare ska vi till bvc. Förutom vägning och mätning är det läkarbesök, de ska undersöka hur Malva utvecklas. Jag är dock inte särskilt orolig eftersom hon är tidig med utvecklingen. Det som de ska titta på idag kunde Malva redan vid förra besöket. :) 
 
Mellan tvättningarna jagar jag bärselar eller sjalar. Vi behöver verkligen det. När vi är ute och går så vill ju Malva gärna vara i famnen nu, men man orkar ju bara bära runt på henne ett tag sen blir det för tungt. Så därför letar jag nu efter bagagnade. Har eventuellt redan hittat en sjal (tog typ 5-10 minuter, hejja facebook!) så det blir kanske en sån. Jag hade hellre haft en sele, men sjalarna tar ju mindre plats och är dessutom billigare. Har undersökt hur de ska knytas också och det verkar inte vara så svårt som jag inbillat mig. Goodie! 
 
T'änka sig att det bara är en vecka tills vi åker upp till jämtland. Eller 8 dagar för att vara exakt. Ska bli skoj men jag är lite nervös inför bilresan. Sen kommer det bli så himla dyrt också, och inte blir det bättre när vi kommer hem för då ska vi lägga ut en mindre förmögenhet på en bilbarnstol, vägrar köpa det begagnat från någon främling, stolen kan ju vara krockad liksom. Inte okej! 
 
Nåja, det var det. Nu är det dags att ta itu med tvätten igen, Passar på medan lillskruttan sover. Tror det var slitsamt att vara på djurparken igår. Malva sov till 7 (jag vaknade före henne vilket inte händer särskilt ofta), och sen slocknade hon igen för 30 minuter sen. Skööööönt för då får jag roa mig med tvätten ifred. 
 
 


En dröm

I natt drömde jag att vi alla fick veta att Mice inte var Leos pappa. Leos pappa hette i själva verket Anders och var en kille som Ida dejtat innan hon och Mice blev ihop, underligt nog var han också en vän till Mice men det upptäckte vi ungefär samtidigt som faderskapet. Anders skulle nu ha en massa umgänge med Leo och jag tyckte det hela var konstigt. Och jag tyckte så klart synd om Mice (såhär i efterhand tycker jag det är märkligt att jag inte reagerade på det faktum att Ida och Mice var tillsammans i mååånga år innan de fick Leo, och enligt drömmen blev Leo blev till innan Ida och Mice blev tillsammans..? Snacka om lång graviditet). Vi var i alla fall på öland och hade haft grillkalas. Det underliga var att det var i Stockholms skärgård samtidigt som vi var på öland. Märkligt. Nåja, alla var uppklädda och efter grillkalaset var vi några som gick ner till havet, vi åkte till en pytte liten ö som låg bara någon meter från strandkanten. Någon hade byggt en tjusig hydda där. Ön var dessutom delad i två delar men det var så grunt mellan delarna så man kunde gå eller hoppa mellan dem om man ville. Ön(öarna) hade ett mellanrum på ca 1 meter, de var kanske 2-3 meter breda och kanske 5-6 meter långa. Som sagt, små. När vi satt och väntade kom det lite mer folk. Det var jag, Mattias, Mattias morfar och mormor, Mattias föräldrar, prins Carl-Filip samt Claes "Clabbe" Geijerstam. Ida och Mice var på väg dit men de skulle hämta Leo hos Anders först. Medan vi satt och väntade kom det en båt. Det var en massa folk som fotograferade oss. Då kom vi på att Mattias morfar var kung av Sverige och att det var därför som folket i båten var så nyfikna. Vi bjöd in dem att fika med oss. De körde in båten in i hyddan och stod mellan öarna (hur den fick plats där kan jag inte begripa). De skulle inte fika med oss men de ville ta några närbilder. Medan båten stod där så kom jag på att jag var hovets informatör och var tvungen att underhålla dem. Så jag började sjunga.. "Egon... skulle fylla fem år nästa daaa. För han var fyraa... År! Han undrade mycket..." Osv. Clabbe tyckte det var ett bra sångval (????) så han hakade på och började sjunga han med så vi sjöng låten mer eller mindre i kanon. Carl-Filip kompade oss med att knäppa med fingrarna och Mattias morfar, kungen, skakade bara på huvudet. Han tyckte nog att vi inte skulle underhålla folket utan ville att de skulle åka därifrån. Nåja, jag och Clabbe fortsatte ändå sjunga och sen vaknade jag.
 
 



Jobbigt

 
Gaaah vilken jobbig natt det varit. Malva klarar verkligen inte av om man ruckar lite på rutinerna. När vi kom hem igår blev det amning och sen i säng. Till vår stora förvåning var hon inte ens nära att somna på vägen hem. 
Sen när vi lagt oss hade jag som vanligt svårt att somna. Slutade kolla klockan vid 22:30 nångång. Och runt 23:30 satte skrikandet igång. Gång på gång ville hon ha nappen. Hon nöjde sig ju med den och fortsatte "sova" varje gång så jag lät henne ligga. Fast efter 5-6 gången inom loppet av typ 15-20 minuter så tröttnade jag och plockade upp henne. Det blev amning igen och hon slocknade ganska snabbt. Antar att det var närhet hon behövde för att somna lite djupare. Jaah jösses, det är inte lätt att vara liten. Men det är inte lätt att vara stor heller. 
 
Sen vaknade jag vid 5 i morse, somnade om och vaknade igen när Mattias klev upp. SEN väckte Malva mig igen strax före 7. När jag pallrat mig ur sängen tyckte hon det var läge att somna om igen. Busunge! Kanske ska inviga bodyn som vi fick igår? ;)
 
Har dessutom drömt en massa konstigt i natt så jag var alldeles snurrig när jag vaknade. Men det kommer i ett eget inlägg.
 

 

Tändvätska i badet?

 
 
Grillning i alla ära men nu får grannarna ta och ge sig. Det STINKER tändvätska i hela vardagsrummet. :( Okej att någon har svårt för måttandet och råkar ha i lite för mycket någon gång. Men seriöst.. Badar de i skiten? Och VARJE kväll dessutom?? :@
 
 
 

Rensning

Jag hittade en uppsjö med kläder som jag ville köpa till Malva. Har nu rensat, rensat och rensat och gått ner från 1500:- till 350:-. :) Hihi
 
Fast jag har fortfarande inte beställt något. Jag nöjer mig med att bara titta på dem och flina lite. Särskilt den sista, den stämmer in så himla bra.. Hehe :P Sen har jag börjat klura på lite tryck och sånt. Tääänk vilken tur jag har som har en svärmor som har en massa spännande och skojiga maskiner. (A) :)
 

 
 

Uuuuusch!

 
Usch vilken mardrömsnatt vi har haft. Från 22-23:30 så väckte Malva mig 3 gånger. 3 gånger på 1½ timme. Det mest tragiska med det hela är att efter midnatt blev det bara värre. :( Har med andra ord blivit extremt lite sömn i natt. Uscha! Blev inget gym idag heller, ville passa på att sova den lilla stund jag fick. Tror jag ska ta och börja boka en senare tid så jag hinner dit oftare.
 
Nåja, eftersom det inte blev något gym fick det bli en promenix igen. Gick dock inte hela vägen till Eurostop idag utan nöjde mig med Stenalyckan. Gick in på någon barnaffär och sneglade på bilbarnstolar. Goodie. Kvinnan som visade dem och informerade mig var så himla trevlig att jag fick lust att köpa en stol där och då, hehe. :) Men men, ska nog ta ett snack med babyproffsen också och kanske affären ute vid flygstaden. Tror inte priserna varierar så mycket men det skadar ju inte att skanna efter reor. :P Dessutom har ju inte alla affärerna alla sorters stolar heller. Det är förvisso inte aktuellt för oss att byta förrän om typ en månad men jag vill vara ute i god tid så vi redan har en stol när det är dags att byta. Dvs vi byter i samma veva som lillkusin nr 2 föds för då behöver ju Ida och Mice få tillbaka babyskyddet. Jag måste medge att tajmingen är rätt så bra. Under förutsättningen att lillkusin2 inte tittar ut för tidigt förstås. 
 
Nåja, det var det. Ska väl försöka övertala Malvis igen om att hon faktiskt är trött. Trots mardrömsnatten så har hon sovit ca 10 minuter idag. Knasfia!
 
 


Vad vore livet utan fantasi.. Mindre skräckinjagande kanske?

Igår var jag verkligen inte på mitt soligaste humör. Den jäkla kulan till piercingen gick upp. IGEN! :@ Och inte gick det att skruva tillbaka den heller så jag tog och kokade mina andra smycken och bytte. Trots att man egentligen ska vänta i en månad innan man gör det men jag har ingen lust att bråka med den där kulan i 4 veckor till. Så nu har jag ett litet smycke som åtminstone sitter på plats. Dock uppskattade inte min läpp det eftersom det var typ dubbelt, närmare trippelt, så stor i morse. Men men, nu har svullnaden lagt sig. Antingen pillar jag på den i sömen eller så sväller det upp på natten för att jag ligger ner. Nåja, det var det.
 
Det var förövrigt bara det ena irritationsmomentet. Det andra var Malva, som var svårare än vanligt att lägga igår. Det tredje irritationsmomentet var min underbara, kära sambo som inte var så underbar. Efter att ha kämpat med Malva i 1½ timme och äntligen hade lyckats lägga henne så kröp jag själv ner i sängen. Då tyckte Mattias det var ett utomordentligt bra läge för att högt börja snarka och prata i sömen:
 
"Zzzznark, Zzzz.. Jaaah! Jaaah vet! PRRRR! (pressade ut luft mellan läpparna) ZzzzZzzznark!".
 
Malva uppskattade det definitivt inte.. Grrr! Fast det gick hyfsat snabbt att få henne att somna om. Så efter det fick stackars Mattias stå ut med att jag knuffade på honom så fort han gjorde minta ansats att ge ljud ifrån sig. Haha, men jag tror att sov rätt bra ändå. :)
 
Igår läste jag förresten ut Beautiful creatures. Jag kan förstå att folk tycker den är väldigt lik Twilight. MEN... Twiligt är avsevärt bättre. Inte för att jag tyckte boken var dålig, jag kommer läsa resten av serien också eftersom jag redan läst första. Men som sagt, den är inte i klass med Twilight som jag troligtvis kommer läsa fler gånger än denna serie. Å andra sidan har jag ju bara läst första boken så det återstår ju några som kan ändra min åsikt. 
 
Det var det, nu ska jag försöka övertala en övertrött bebis om att hon behöver somna. Känner mig lite trött jag med. Promenerade bort till Eurostop idag. Införskaffade lunch på donken eftersom jag ansåg att jag fick det när jag ändå gått hela vägen. Sen var jag naiv och trodde jag skulle orka en glass från city gross. Eller, tekniskt sett så orkade jag den. Men tappade suget på slutet eftersom jag lyckades inbilla mig att det var insekter i glassen (???). Det är bara en tidsfråga innan jag blir en sån där knäppis som behöver spärras in eftersom jag inbillar mig så mycket. Som igår när jag skulle sova, då fantiserade jag ihop/dagdrömde att Mattias skulle bli galen och försöka mörda mig och Malva. Det är inte alltid underhållande att ha en livlig fantasi. -_-
 


Mer bevis

 
Som sagt, här kommer mer bevis. Lillskruttan har hållt på hela dagen. Med undantag för när hon sov. 
 
 
 
  
 
 
 
Jag passar på att bjussa på lite bilder från när vi invigde en pyjamas som jag hittade via en loppis på fejjan. 
 
 
 
 
 
Det var det. Nu blir det gröt-häng i köket. 
 
Adjöken!
 

Filmbevis

 
Filmbevis på min lilla pratkvarn. Kommer fler lite senare. Men jag vet inte om "lite senare" betyder senare idag eller någon annan dag. Det återstår att se.
 
 

Modern fjortis

Woop woop! Har nu varit på gymmet. Första gången sen april. Jag kom av mig "en smula" i samband med namngivningen och det tog visst väääldigt lång tid att repa min från den. Hehe :P
 
Men nu är jag igång igen. Lite smått i alla fall. Blev bara 4 km på 28 minuter idag. Sen tröttnade Malvis. Och på tal om henne, jag tror lillskruttan försöker prata ibland. Hon har nämligen börjat öppna och stänga munnen ibland när hon låter, i stället för att bara gapa brett och ge ljud ifrån sig. Fast det är ju så hon oftast gör. Den här nya "öppna/stäng och låt" använder hos sig oftast av när hon är irriterad/arg. Hon brukar även öppna och stänga munnen rätt ofta nu utan att ge ifrån sig några ljud. Vet inte om det är för att härma oss eller om hon bara smakar på sina nya tänder. Har ju två som är på väg upp i underkäken. Min lilla baby börjar bli stor. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag släppa i soffan framför nyaste Pretty Little Liars och tycka synd om mig själv. Min läpp har svullnat upp ala fläskläpp deluxe. Sert ut som om jag försökt förstora läpparna och den som gjorde det åt mig gjorde bara ett halv-färdigt jobb. Så jag har nu sållat mig till skaran sned-ankläpp. Who knew! Tänka sig att jag skulle bli en modern fjortis tillslut. 
 


En mesig variant av mig själv

 
Idag var Maya billig. 
 
Malva hade svårt att somna trots att hon var trött så vi tog en promenix med vagnen. Lillskruttan somnade och jag drog på insektsskyddet och lät henne sova ute på baksidan i vagnen. Förutseende som jag är så lämnade jag dörren ut öppen för att inte katterna skulle stå och tigga vid den. Det hindrade dock inte Maya, idiot som hon är. Kattskrället ställer sig och "skriker"/jamar i högan sky: "släpp in mig! Släpp in mig". Den jäkla dörren var ju redan öppen!! Gaah! Jag fick gå dit så Maya såg mig innan hon begrep att det bara var att komma in. Börjar hon få dålig syn kanske? Nåja, vid det laget var det redan försent eftersom hon hade väckt en sömnig och vresig liten Malva. Tog närmare två timmar innan jag fick lillskruttan att somna om. Men men, nu har hon slummrat i snart 3 timmar i stället. Stackars var väl helt slut. 
 
I övrigt har jag träningsvärk sen igår när jag konkade runt på Malva i babyskyddet inne i stan. Men men, det gjorde mig lite motiverad så nu har jag bokat tid på gymmet igen. :)
 
Ang gårdagen så var själva piercandet en lustig historia. Inte lustig som i "haha", men lustig som i.. Tjaee. Löjligt. Jag tyckte på fullaste allvar att det gjorde ont. Alltså, visst har tidigare piercingar också känts och så där. Men kom igen. Efter att ha genomlevt en förlossning, varav jag spenderade 8 plågsamma timmar hemma ( + 2-3 (minns inte riktigt) på sjukhuset) med endast två alvedon som smärtlindring innan de "rullade" fram lustgasen så anser jag att en liten piercing är en fis i rymden. Men det var det inte. Alltså, smärtan kan ju inte jämföras med förlossningen förstås. Men bara faktumet att det gjorde ont finner jag en smula irriterande. Jag menar, det är ju JAAAG!! Jag som hejvilt piercade öron och läpp med gamla slitna, kokade synålar. Nålar som var avsevärt mindre än piercingen som skulle i vilket resulterade i att efter att ha åstadkommit ett hål med nålen så var det bara att pressa för kung och fosterland för att få i själva smycket. Och jag tyckte det gjorde ont igår. En piercing som var över på på under en minut. Tss.. Störtlöjligt! Jag har visst gått och blivit mesig. :S
 
Nåja, det var det. Just nu strosar jag mest omkring och väntar på att börja med middagen. Blir pannbiff, potatis och löksås. Har ingen aning om löksås passar men i mina öron låter det mumsigt i alla fall. Är för övrigt bara 16 dagar kvar tills vi åker till jämtland. Börjar få resfeber redan nu. Haha! :) Har dessutom redan planerat packningen. Vet redan hur det kommer gå. Jag kommer planera och planera, och skriva minst två listor som bara rör packningen. Sen kommer den skjutas upp in i det längsta så vi (jag) får packnings-panik på fredagen när vi ska åka. Det är den bistra sanningen. Och dessutom vill jag åka till Gekås! Inte för att det har något att göra med sammanhanget men nu vet ni det. ^^
 
Adjöken!
 
 
 

Statistik

 
Dagens statistik:
 
 
Ekonomi:   - 400:- 
Piercing:     + 1
Lokalsinne:  + 50
Armstyrka:  - 2 miljoner
 
Var ont om parkeringar så jag fick släpa Malva till studion. Vilket förvisso inte var särskilt långt, kanske 200 meter eller nåt. Men eftersom jag släpade på henne i babyskyddet kändes det snare som 200 kilometer. Sen kunde man inte betala med kort så jag fick släpa med henne in till en bankomat vid stora torg och sen tillbaka igen. Armarna är nu som gele. Dessutom är det ju svinvarmt idag *flås*. 
 
Dagens funderingar gäller huruvida vi ska säga upp lägenheten och slå upp ett tält på lilla torg, eller kanske i den stora rondellen inne i stan, i stället. Jag stressade när jag skulle iväg och ta ut pengar, med andra ord blev den en guppig färd för Malva, som för övrigt hade varit lite små kinkig inne i studion. Nåja, efter typ 2 minuter sov hon som en stock. Jag trodde nästan hon dött av värmen och var tvungen att stanna för att kolla att hon verkligen andades. Hon sov hela vägen tillbaka till studion och sen hela vägen hem. Men så fort jag kom innanför dörren i vår tysta och svala miljö slog hon upp sina stora blå och sa - Brrriih!
 
Hon sover alltså bäst i buller och bång. Släng in lite "shaking baby" också så är hon lycklig. Knasunge! :)
 
 

 
 
 

Beslut

 
Gaaah! Sitter och sneglar på olika telefoner. Jag hade ju bestämt mig för att inte köpa en ny när det är dags att byta abonnemang, meeeen... Min tele vill verkligen inte filma längre. Går inte ens kika på filmer i den längre. Inte okej.
 
Så nu velar jag mellan Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Zony Xperia Z och HTC One. 
 
Hur bestämmer man sig?! HTC har bäst skärm har jag för mig. Active och Xperia klarar vatten och snö och sånt utan problem. S4.. Tjae, det är ju trots allt storasyster till min lilla S2a som jag är så förtjust i. Active och Xperia är dessutom billigare. S4:an och HTC:n kostar 4320 kronor medan Active taxar in på 3600 och Xperia 3120. Priset gör att jag lutar mest mot Sony, den är ju ändå billigast. Frågan är hur jag kommer känna inför att byta från Samsung nu när jag blivit så van den sorten. Uscha.. Tror jag ska leka lite mer med Mattias telefon och se vad jag tycker, men rent användarmässigt så är jag ju som sagt redan väldigt förtjust i min Samsung.. Åååh! Beslutångest. Tur att jag inte behöver fatta något beslut förrän i september. 
 
 
 
 
 
Uppdatering:
VARFÖR dyker det upp en massa irriterande reklam för på min blogg??? GRRRR!
 

 

Läckande såll

Hmm.. Malva är en liten ängel och sover fortfarande. Själv strosar jag omkring och för lite oväsen ihopp om att hon ska vakna. Känns så typiskt. När hon ääntligen sover bra och länge så vill jag att hon ska vakna för att JAG behöver amma. Gaaah! The ironi! :( Försökte sova men det gick inte. Inte för att det gör ont eller så, men jag läcker ju som en jäkla såll. Usch! Har dessutom börjat få problem igen, började lite smått för en vecka sen och har bara trappats upp. Denna gång gör det ont på sidan som inte krånglat innan. :( Så nu är jag verkligen less på det här. 
 
Först var amningen näst intill outhärdlig i 3½ månad. Känns inte rimligt att man till och från ska gråta en skvätt för att det gör så ont. Sen i 2 veckor var det lite bättre även om det inte var bra. Sen (hör och häpna) var det helt smärtfritt i 1½ månad (!!!). Men ja, nu har det börjat gå utför igen. Blääh! 1½ månad av lättsam amning kompenserar INTE upp 4 månaders smärta. Inte okej. Tur att lillskruttan är 6 månader snart så vi kan börja introducera lite mer mat. Ska snart börja ge henne en riktigt grötportion också för hon blir alltid sur och vill ha mer när den är slut. 
 
Nåja, nu börjar hon mumla. Hallelujah! Jag är räddad. 
 
Adjöken!

Rensningen fortsätter

Ja, rensningen fortsätter. Men nu på ett digitalt plan. Har fört över alla bilder från kameran och mobilen till datorn. De ska nu granskas och sorteras för att se vad som ska tas bort och vad som ska läggas in på den externa hårddisken. Jag skulle känna mig lite mer motiverad om det inte vore för att jag har över 900 bilder att gå igenom och minst 280 filmer. Notera då att jag redan gått igenom en maaaassa bilder. ZzzzZzzz
 
Men men. När det väl är gjort ska vi ta och framkalla några foton också. :)
 
Idag är det för övrigt 18 dagar tills det bär av upp till Jämtland. Är framme om 19 dagar. Det ska bli så skoj! :D
 


Bortskämd

I natt väckte Malva oss genom att skrika som en stucken gris strax efter 1. Vansinnigt eftersom vi somnade strax före midnatt. Sen satte hon igång igen vid 6 i morse. :-/ Misstänker att hon bara var hungrig men blev lite extra ledsen p.g.a tänder och trötthet.

Märks att jag blivit bortskämd. Den här natten går inte ens att jämnföra med de första 5 veckorna men ändå tycker jag att den varit jobbig.

Nu slummrar hon igen i alla fall. Lyckosbaby.

Förändring

Ja förändringens vinder plåser här hemma. I förrgår eller när det nu var så var jag hos frissan. Det rök en hel del hår. Och förutom klippning färgades även ögonbrynen och fransarna. Något jag aaaldrig gör om. Fransarna alltså. Ögonen har inte mått bra efter det, det kliar nåt så fruktansvärt! (N) Dessutom har jag så små, både korta och tunna, fransar så det ger liksom inte så mycket färg ändå. Malva har ju längre och fylligare fransar än mig. ORÄTTVIST! :( 
 
Nåja, så här såg det ut då i alla fall:
 
 
Med brillor:
 
 
 
 
 
Och utan brillor, jaa, jag ser trött och sliten ut. Det är jag också.'
 
 
Ang. förändringens vingar så har den inte bara med utseendet att göra. Även om jag seriöst övervägar att pierca mig igen. Har funderar på det i en mindre evighet och velat fram och tillbaka. Och nu är 97% säker på att jag kommer gör det. Goodie.
 
Nåja, som sagt har det inte bara med utseende att göra. Vi har röjt i ett föråd här hemma så snart ser det ju ut som en lägenhet här i stället för.. Tjae, som det sett ut tidigare. Vi saknar fortfarande en del förvaring men har lite planer på G. Huvudsakligen för köket, men men. Först ska vi hitta något som passar också. Vi är ju inte färdiga med undanröjningen så lägenheten ser väl ut som ett mellanting mellan lägenhet och föråd, men det är ju åtminstone påväg åt rätt håll. Finally! :)
 

 
Just nu försöker vi övertala lillskruttan om att sova. Hon är megatrött men vill/kan inte sova. Plus att jag väntar på en bulldeg som står på jäsning. Sen ikväll bär det av till Falkenberg för kalas. 
 
Är en kalashelg detta för vi ska iväg på kalas i morgon igen. Sen börjar Mattias jobba igen. Ve och fasa! Tror att jag gruvar mig mer för det än vad han själv gör. 
 

 

Neeeeeeej!

 
Malva tyckte det var en utomordentligt bra idé att jaga upp oss så tidigt som möjligt i morse. Enligt henne är det inte det minsta för tidigt att vakna 03:45 eller vad klockan nu var. Kan inte påstå att jag håller med henne. Hoppas innerligt inte att hennes sömn håller på att spåra igen. Vore så himla dålig tajmning nu när Mattias semester är slut. Inte okej. Och eftersom jag nu varit vaken i 1½ timme så börjar jag bli svinhungrig. Känns bara så fel att käka frukost innan klockan ens är 6. :/
 
Om ett par timmar ska vi dessutom vara hund och barnvakt. Cola är ju inte särskilt besvärlig men jag fattar inte hur vi ska orka med både Malva och Leo. Tur det inte handlar om någon längre stund. Leo är rar, men han kan vara sjukt jobbig, som den busiga två-åring han är. Och Malva.. Tjae.. Just nu tycker jag bara att hon är jobbig. 
 
Nåja, frukost var det. Lika bra att vänja mig med att gå upp tidigt för Malva lär ju slockna tidigt ikväll och vilja kliva upp ännu tidigare i morgon. Tjohoo! Eller inte. :/
 
 


Falskspel

 
Atjooooo! Tog just nytt personligt rekord i antal nysnigar. Kanske hög tid att städa här hemma? :S
 
Igår fick jag faktiskt arslet ur vagnen och bakade. Bullarna blev lite bättre än förra gången, inte lika torra. :) Grejen är att jag har alltid i för mycket fyllning, så det blir så himla kletiga/klistriga att äta. Men men. Har dock fortfarande en förpackning med jäst kvar. Antingen blir det en bullsats till eller så får jag hitta på något annat med den. Men jag gissar på bullar. 
 
Om vädret håller i sig kanske det blir en promenad på Galgberget. Fast jag vill helst göra det när vi får fint väder, men det blir det väl inte förrän i helgen och då har vi inte tid med det. 
 
Nåja, idag är det som sagt städning som gäller. Jag har påbörjat att rensa i förrådet/klädkammaren här inne. Tänkte vi skulle skänka lite kläder och sånt som inte används längre. Funderar också på att skänka böcker om de ens vill ha sånt (ja hör och häpna böckerna ska väck). Men det är bara för att jag inte läser dem och för att jag inte har plats för dem. Egentligen vill jag ha kvar böckerna, men NÄR ska jag ha tid att läsa dem? När jag väl har tid så prioriterar jag bara en massa andra böcker så därför är det nu dags att säga adjö. Adjö kära böcker, adjö! 
 
Det är dock en smula ironiskt eftersom jag i skrivande stund hoppas att en bok jag beställt ska komma idag. Jag har haft boken förut men så var jag naiv och lånad ute den (och 5 andra böcker) för typ 4 år sen eller nåt. Känns inte direkt som om jag kommer få tillbaka dem så därför har jag nu köpt en "ny". Snarare begagnad för den finns inte att få tag på annars. Är en sån där härlig, lättläst roman av Jilly Cooper. Var dock inte helt lätt att få tag på den eftersom jag inte kunde komma på vad den hette, varesig på svenska eller engelska. Men men, efter lite om och men och googlande så hittade jag den. Goodie! :)
 
 

 

Inte som planerat

 
Hade tänkt baka och städa och hålla på idag. Ursprungsidén var att påbörja processen med att sätta upp hyllor/skåp i köket eftersom vi behöver mer förvaring. Bakvägsmässigt skulle det bli mumsiga vaniljsbullar. Men så blossade min kroniska lathet upp så det fick bli sockerkaka. Inte särskilt snällt eftersom Mattias inte ens tycker om det. :S Men men, jag SKA baka bullar. Ikväll kanske. Eller i morgon. Inte kan jag skylla på Malva heller för hon är redan inne på sin andra tupplur för idag. Tar troligtvis igen sig sen igår. 
 
Vi har nu fått hem barnstolen som vi skulle låna. Den blev en hitt. Malva tyckte det riktigt skoj att vara i höjd med bordet. Det är något magiskt med att ha småbarn vid bord. De blir liksom så rena och tomma på nolltid. Om inte man tycker om att ha alla saker på golvet förstås för då hamnar de ju där förr eller senare. Just nu drar Malva till sig saker, smakar lite på dem och slänger sedan iväg dem. Med undantag för när hon tappar sakerna. 
 
Nåja, det var det. Så så livat har vi det här i Vallås. Min debatt på det där forumet pågår fortfarande. Läst över 14'000 och har över 400 inlägg. Goodie. Tror dock folk börjar ledsna nu så tråden dör nog snart. Lika bra är väl det. Det är ju bara förlika sig med att det inte finns någon riktig orsak och att de som kör som tokar helt enkelt är intelligensbefriade. Med undantag för de som kör utryckningsfordon då (varför skriver jag "uttryckningsfordon" varje gång jag ska skriva utryckningsfordon"? Nån sån vill jag verkligen inte ha på vägarna!). 
 

Bilder från torneringsgrejset kommer väl ngn dag också. Ni vet ju hur det är.. Jag har ju så fullt upp med att vara lat. :) 
 


RSS 2.0