Feber. Igen.

Då var det dags igen. Malva har feber. Igen. Tredje gången på tre veckor. :/ Med andra ord är hon hemma från dagis. Jag skulle egentligen börjat jobba 13 men som ni förstår så gick ju inte det. Sticker till jobbet i samma sekund som Mattias kommer hem och i morgon får han vara hemma med henne medan jag jobbar så får vi se sen hur resten av veckan ser ut. Stackars lillan. Nu får det vara nog med det här! Men tydligen var hon inte ensam, var fler barn från dagiset som hade feber så det kanske går något. 
 
Jaja, Det var väl egentligen bara det jag ville säga. Känner mig tjurig och stressad av hela situationen och nu går jag bara och väntar på att Mattias ska komma hem så jag kan åka och jobba. Inte för att jag är särskilt motiverad just nu. Vill helst bara lägga mig ner i badkaret och sova i en vecka. Minst. 
 


Några ord

 
 
Det där med symptom. Jag har ju hävdat att jag inte känt några symptom trots att doseringet varit åt skogen och mina värden likaså. Men om jag tänker efter lite så har jag varit löjligt trött. Så pass att jag längtar efter att Malva ska sova så att jag själv kan lägga mig en  timme eller två mitt på dagen och ta igen mig lite. Men idag ska Malva sova på dagis för jag börjar jobba ett. Det innebär med andra ord att jag inte går någon tupplur mitt på dagen. Och det känns fruktansvärt! Än mer fruktansvärt blir det när jag tänker på att jag ska jobba till 22. :S 
 
Nåja. Nu är ju dosen minimal i tre veckor så då kanske jag blir lite mer normal igen. Alternativt så blir värdena fel åt andra hållet. Men men. Det får vi väl ta då. 
 
Den här veckan är det mestadels jobb som står på menyn. Sen ska jag väl +kl+ura ut en present också eftersom min kära sambo anER fyller år. 
 
Och ang. textens märkliga utseende: jag fick just sällskap av Malva som också vill säga några ord: 
 
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaöz  b.,-,FDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDjjjjjjDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD bh nassssss  jkllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll, 6y7 å
¨hpö mmäv               thhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vvgggggggggggggggo0wq
w22222+++å
 
 
l
 
Tack för oss! :)

Dags för en drastisk åtgärd

När läkaren ringer och säger att sköldkörteln är mycket ansträngd och det är dags för en drastisk åtgärd....

Yepp. Lämnade blodprov i morse och läkaren hörde av sig redan på eftermiddagen och var märkbart bekymmrad. Så nu undrar jag om jag är döende...?

Näe, riktigt så farligt är det inte men hon sa faktisk att det var dags att bli bekymmrad och att det krävdes en drastisk åtgärd.

Den drastiska åtgärden innebär egentligen minskad dos. En MYCKET minskad dos. Och nya prover om tre veckor. Så får vi se vad som händer sen.

Dagdrömmar

 
I natt drömde jag om Outlander. Tror att jag var på inspelningsplatsen av serien. Eller tror och tror, jag måste ha varit där. Men det var så underligt för det kändes som om det var på riktigt. Alltså att de spelade inte bara in serien utan karaktärerna var sig själva. Dvs det var inte Sam som spelade Jamie utan det var Jamie som spelade Jamie. Och givetvis var vi i Skottland. 
 
Drömmen har ställt till det lite för mig. Nu vill jag nämligen inte göra något annat än sjunka ner i fåtöljen och läsa outlander. Ja, just det. Outlander, dvs första boken och inte den sprillans nya som jag förtillfället läser. Trots att den nya är väldigt spännande. Men ingen bok kan någonsin mäta sig med den första även om de andra också är väldigt, väldigt bra. 
 
Nåja, förutom extrem läslust tog drömmen fram inspiration att skriva. Igen. Jag får det inte särskilt ofta tyvärr. Å andra sidan har jag sällan tid till det ändå. Problemet är att jag har ingen bra idé så jag har inget vettigt att skriva om. Ska fundera på det. 
 
Förutom läs och skrivlusten blev jag även sugen på att åka till Skottland. Och givetvis att resa tillbaka i tiden till 1700-talets Skottland. Hehe. Jäkla dröm! Det spelar minsann ingen roll hur många gånger jag läser böckerna, hur gammal jag är eller hur länge jag och Mattias varit tillsammans och att vi har en dotter tillsammans. Jag är minsann lite kär i Jamie ändå. Diana Gabaldon är helt klart ett geni! 
 
Jahopp. Nu ska jag väl ta och bygga lite med lego med Malva och tråna efter en värld som inte existerar. 
 
Sen att serien är extra aktuell för att den snart kommer synas på tv gör ju inte saken bättre. Fast jag tycker naturligtvis det är extremt spännande och har nog sett alla trailar fler gånger än vad som är nödvändigt. Hehe. Håller bara tummarna för att den kommer till Sverige också men det lär nog dröja. Men 9 augusti har den premiär i usa. Men har för mig att man kan se första avsnittet onlinde redan den 2a augusti. Dvs NÄSTA HELG! OMG! Hoppas det går att se avsnittet i Sverige också. Spännande!
 
 
 
 
 
 
 

Deprimerande

Det är så deprimerande hur trångsynta vissa (de flesta) företag är ibland... Malva sover än och jag snokar runt på nätet i hopp om att hitta ett lämpligt jobb. Eller lämpligt jobb är väl fel. Ett jobb som jag är lämplig för. 
 
Men nästan alla babblar om erfarenhet på minst si och så många år. Och här sitter jag, med erfarenhet på ynka 4 månader men med brillians i fingrarna (ja, nu skryter jag faktiskt lite för jag är dåligt humör. Jag skyller på värmen). De vill tydligen hellre få någon halvtrött stackare med tio års erfarenhet med hälften av min talang (om man nu kan kalla det talang) bara för att jag inte bor i en storstad och haft flera arbetsmöjligheter. :@
 
Bläh! Jag kommer givetvis söka jobben och hålla tummarna. Har hittat ett som är perfekt för mig. Eller som jag är perfekt för. Nackdelen är ett pendlingsavstånd på 1.5. timme. Enkel väg. Men det är ett jobb. Och jag skulle vara suvären på det! Men givetvis kommer jag inte få det för man är tydligen totalt inkompetent utan någon längre erfarenhet. Störtlöjligt!
 
Jaja, nu ska jag sluta gnälla om det och försöka sluta fantisera om att fortsätta gå skola för jag vill inte ta på mig mer studieskulder. 
 
--------------------------------
 
What else is new? Malva skulle ha vaccinerats idag men det blev inte av eftersom hon haft feber de senaste helgerna. Så nu blev det uppskjutet till augusti (?). För egen del är jag ledig idag. Jobbar kort dag imogon (7-13) och sen jobbar jag helgen. 
 
Var i kontakt med min läkare som är tillbaka från semestern. Jag ska lämna blod igen på fredag, de vill hålla koll på min sköldkörtel. Men jag tror nog mina värden har blivit bättre. Kan inte säga att jag känt mig dålig och plötsligt känner mig bättre. Men på något undermedvetet vis så känner jag mig ändå ganska säker på att nästa provresultat kommer vara bättre.
 
Förutom sköldkörteln fick jag även veta att jag har d-vitaminbrist. Ironiskt med tanke på hur mycket sol vi haft. Men det räcker uppenbarligen inte långt. Läkaren trodde att den bristen var kopplad till att min sköldkörtel fått frispel så troligtvis (förhoppningsvis) går det till sig när sköldkörteln gör det. 
 
Jahopp. Det var vad jag hade att komma med. Nu ska jag väcka lillskruttan som sovit i 2½ timme. Det är kämpigt i värmen. Tack och lov kom vi ut en stund i morse och fick oss lite firsk luft innan bastun drog igång. 
 


Rapportering: sömnrekord, vagnvandalism, sköldkörtelsjuka

I natt tog Malva personligt reckord i sömn tror jag. Vi la henne vid 20. Hon låg och stökade en stund men är ganska säker på att hon sov vid 20:30. Vanligtvis brukar hon vaknade runt 6-7 på morgonen. Men i morse vaknade jag först. Och då var klockan 8:45  (!!!). Jag klev upp för att kontrollera att hon ens levde. Vilket hon tack och lov gjorde. Strax efter nio väckte jag henne (hon får ju inte vrida alltför mycket på sina timmar). Men det innebär att hon sov över 12 timmar i sträck i natt. 12.½ närmare bestämt men ändå. Galet underbart! :D 
 
En annan underbar sak är att min yrsel inte gjort sig till känna ännu så den kanske är borta. Halsen är inte helt bra än men är en liten bit på väg. Skönt. :)
 
Idag har vi en massa stök för oss här hemma och i morgon bär det av mot Göteborg och ettårskalas för lillkusin Willgott (Malvas lillkusin alltså (jag har inga lillkusiner eftersom alla mina kusiner är typ dubbelt så gamla som mig). 
 
Så vad har hänt mer..? Igår upptäckte jag att dagis förstört bromsen på Malvas vagn. Jag blev helt galen (inombords). Vagnen är liksom bara använd i 1½ år. Bromsen ska INTE vara trasig redan nu. Jag har dessutom visat hur det fungerar men det verkar inte som om det hjälp. Nåja, väl hemma fungerade den visst igen så tydligen har de "bara" slitit ut den så den glappar. Ska ta upp det med personalen på tisdag. Funderar på att lämna en beskrivning på vagnen över hur bromsen fungerar. Alternativt inte låsa den alls. Känns inte så kul just nu. Känns som om jag bara gnäller på dagis. Pratade ju med dem tidigare den här veckan om att jag blev orolig när jag kom dit och fann Malva helt högröd i ansiktet och sjöblöt av svett (hon satt ute och lekte direkt i solen en dag när det var över 30 grader varmt ute). Egentligen är jag ju nöjd med dagiset, och Malva verkar trivas jättebra. Igår grät hon och blev arg när vi skulle åka hem. Varade i knappt en minut men ändå. Hon verkar som sagt trivas. Å andra sidan blir det väl lite rörigt och sådär på sommrarna när det är sammanslagning. För tillfället är hon ju inte på sitt vanliga dagis. Nåja, de öppnar väl igen om två veckor om jag inte minns fel.
 
Men men. Vi ska nog ändå köpa en vagn till. En billig strunt vagn från "1800-talet" som vi kan ha ståendes där jämt som inte är värd en massa pengar. Å andra sidan är ju vår vagn så sliten den med nu så den är väl knappt värt något längre heller. Men är ju ändå trevligt om den håller ett tag till.
 
Hmm. Vad mer? Jooo.. Mina sköldkörtelvärden är verkligen inte bra. Ska tillbaka och ta nya prover igen ganska snart. Min ämnesomsättning går på högvarv och jag har börjat gå ner i vikt på grund av det. Det kan man ju tycka är roligt men.. Näeee... Jag vet ju att samtidigt som jag går ner i vikt så sliter min kropp ut sina organ och då känns det liksom inte lika roligt längre. 
 
Jahopp. Det var väl vad jag hade att rapportera för den här gången. Blir kanske lite oftare igen nu när vi fått tillbaka datorn som dog förra helgen. Nu blir det frulle. Lysande! 
 
Hejsvejs!
 
 
 
 

Min tur

Jaha. Då var det min tur. Sjuk. Malva hade rätt hög feber i helgen men nu ör hon bra. Jag däremot har fått den där hemska grejen med extrem halsont. Och huvudvärk. Och övrig värk. Och yrsel. Och feber. Med andra ord jobbar jag inte i morgon. Eller under resten av veckan.



Röda nyanser

 
Hmm.. Idag när jag skulle hämta Malva på dagis så satt de ute och lekte. I solen. Notera dvs INTE i skuggan. Och notera också att det är minst 30 grader varmt idag (var 32 när jag kollade efter vi kommit hem från dagis).
 
Till saken hör att när jag kommer tid så ser jag direkt att hon är alldeles röd i ansiktet. Ungen är röd i ansiktet och sitter i direkt solljus och leker. Jag kände lite oro men tänkte att det kanske var hennes solhatt som skuggande ansiktet så det såg konstigt ut. Jag sa hej till Malva och hon kom då fram till oss (mig och en fröken som satt vid sandlådans kant med ett annat barn i famnen). Då såg jag att jo minsann, hon var röd i ansiktet. Så jag påpekade det och frågade om hon bränt sig. Men fröknen sa att hon inte trodde det utan trodde det berodde på värmen. Sen frågade hon mig om jag inte smörjt in henne (??????????????!). Förklarade lite försiktigt att jo det har vi ju men det behöver bättras på under dagen och det är därför vi lämnas hennes solkräm på dagiset. Alltså kom igen! Vi smörjer henne klockan sex på morgonen. Det håller INTE ända till halv 5 då ju! (Grrr). 
 
Nåja, vi tackar för idag och packar ihop sakerna och går till bilen. Väl där tar jag av Malva hennes hatt, hon är helt dyblöt av svett! Stackars liten. :( Malva är den blekaste blekfisen (med möjligt undantag för en albino) så hon måste ha långärmat på sig när hon är ute såna här dagar.
 
Alltså... Jag orkar inte vara ute i solen. Så jag har svårt att förstå varför man låter så små barn vara ute, direkt i solen, en dag som den här. Det har verkligen varit stekande varmt hela dagen. Blir faktiskt ledsen. :( 
 
När vi kom hem så baddade jag av henne, det röda har faktiskt minskat nu även om det inte försvunnit helt ännu. Så kanske hade hon på dagis rätt i alla fall. Men det kändes ändå inte bra. Stackars lillan vad varm hon var. Och hur törstig som helst. :( 
 
 

 

Vaaarmt!!

När jag kollade utetempen tjugo i sex så var det 22 grader. Tvivlar på att den ens sjunkit under 20 grader. Vaaarmt!

Idag är det jobb, 7-16. Känns bra men det finns ett orosmoln. Min hals och näsa känns konstig (lite ont). Typ begynnande förkylnings-konstig. Jag får INTE bli sjuk nu! Ska ju liksom jobba i helgen.



Vad...


Vad gör jag vaken nu???? alarmet ringer om 2 timmar. :-/

Etapp 1

Jahopp. Då var etapp ett avklarad. Dvs jag och Malva har varit till vårdcentralen och tappat mig på 6 rör blod. Eller, det var ju inte vi som gjorde det men ni fattar... Nu har vi förtärt lite frukost och inväntar att klockan ska närma sig tio så vi kan åka in till stan. Kanske ska ta och ringa Bendt med jag väntar. Och kanske försäkringsbolaget med. Hmmm...
 
 
 


En liten uppdatering

Jaha. Då var min första lediga helg över. Men själva ledigheten är inte över för jag är ledig i morgon också. Men då ska jag släpa med mig Malva till VC för att låta dem tappa upp några liter blod (ska ta prover för tvåårskontroll samt kolla sköldkörteln). SEN ska jag ringa Bendt och klaga på att nycklarna de fixade till inte är tillfixade. SEN ska jag ringa försäkringsbolaget för att meddela att min telefon är paj och SEN ska jag och Malva in till stan. I skrivande stund kan jag inte ens minnas varför men jag har för mig att det var viktigt.. Hmm? 
 
Jo vänta.. Nu kom jag på det! Jag ska ta ut mina pengar. Tredje gången gilt. Kommer jag inte åt mina pengar i morgon så lär jag väl aldrig göra det.. 
Jahopp. Med andra ord är det fullt upp i morgon ändå. 
 
Utöver det har jag väl inte så mycket att meddela. Melo hårar ner vår lägenhet så till den milda grad att jag misstänker att en stackars allergiker skulle få en chock bara hen kom i närheten av vår gata. Han har dessutom förstört hallmattan. Men men, utöver det så är han ganska harmlös. 
 
Igår gick Mattias telefon sönder (Malva, need I say more?), så vi kilade in på tre för att få den lagad men kom plötsligt ut med en ny telefon. Malva levde loppan där inne och hade hur skoj som helst. Sprang fram och tillbaka i  butiken och besvärade exakt alla kunder och medarbetare. Hon stormtrivdes med andra ord. Hehe. :) 
 
Själv fyndade jag lite tyg på Panduro. Eller fyndade och fyndade. Det var ju inte megabilligt men halva priset är väl rätt okej ändå. Det kanske blir en klänning till Malva tillslut. :) 
 

 

Recension

Jahopp. Antar att det är dags att komma med en inledande recension gällande sommarviket. 
 
Gårdagen var ganska hård. Jag hade svårt för att hitta, var stressad och gjorde flera fel. Jag, "som absolut inte kan göra fel" gjorde fel. Prestantionsångesten var maxad. Förutom stress, fel och sådant så fick jag även ta emot en hel rad med förolämpningar. Alltså visst, det är inte första gången. Jag har blivit spottad på, biten,sparkad och slagen tidigare när jag jobbat (i jämtland) men eftersom det var första dagen igår och den var tillräckligt jobbig så tog jag åt mig betydligt mer än vad jag borde gjort. Det hela eskalerade när jag väl slutat vid 22 och kunde slappna av. Det resulterade då i en ångest attack deluxe. Jösses! Hyperventilerade nästan hela vägen från jobbet och hem. Och då satt jag i bilen på parkeringen en liten stund innan jag ens började köra. Övervägde dessutom att stanna vid några tillfällen eftersom det påverkade körningen. Men men, lyckades i alla fall lugna ner mig och även om det tog en stund att somna så sov jag rätt så bra. Å andra sidan så har jag alltid gjort det efter såna där anfall. Var för övrigt jättelänge sedan jag hade ett så stort. Har nog inte hänt sen jag gick hos Prällen, och det är ju länge sen.
 
Vet inte exakt vad som drog igång det hela men idag är det som vanligt igen. Jag vill nog nästan påstå att det gick bra på jobbet idag. Dessutom hade jag en kort dag så jag slutade ett. Är dock rätt trött. Lite jobbigt att gå 13-22 ena dagen och sedan börja 7 dagen därpå, måste ju även hinna med dagis och packning och sådant så jag fick ju pallra mig upp 5:40 i morse och det blev ändå stressigt.  Nåja, nu har jag två dagar kvar denna vecka, 7-15 i morgon och 7-16 på fredag. Sen är det helg. UNDERBART! :)
 
Jaja det var det. Nu ska jag snart infinna mig i köket. Känns ibland som om jag bor där. Och på badrummet, i tvättmaskinen typ. 
 
 


RSS 2.0