Sommarlov

Nu har jag officiellt fått sommarlov. Gött! :) Gårdagens tenta gick väl sådär. Kan ha klarat det, men oddsen är lika stor att jag inte blev godkänd. Det var klurigt och jag satt hela  tiden ut. Dvs jag satt i fyra timmar i ett sträck och skrev. Tvingade i mig en av de två mackor jag hade med mig efter 3 timmar för jag började bli snurrig. 
 
Läraren har lagt ut de rätta svaren, och några har jag klarat och på några är jag helt ute och cyklar (det gäller för majoriteten av frågorna). Så det är bara att invänta rättningen och se om det blir omtenta i augusti eller inte. Oavsett hur det gått så har jag sommarlov nu i tre veckor innan jag börjar jobba den 27e juni. Härligt. :) Bär av upp till jämtland nästa vecka. Ska bli kul. 
 


Tentadagar

I måndags hade vi mattetenta. Det var på eftermiddagen mellan 15-19 (helt värdelös tid). Jag var (är fortfarande) sjuk (igen), trött och stressad för vi skulle iväg till BoKloks turordningsdragning efteråt. Med andra ord: jag gjorde inte särskilt bra ifrån mig. 😓 Jag gjorde många slarvfel och jag är verkligen inte nöjd med min prestation. Men.. Jag blev godkänd!! Tihii! Det var helt underbart att kunna avanmäla sig från omtentan. 🤘👌

Natten som var var dock väldigt kämpig.  Jag hade svårt att varva ner. Jag la mig vid 23 men kunde inte somna. Var fortfarande vaken då tjejerna vaknade vid halv 1 på natten och var upprörda. Jag somnade nån gång efter halv 2... Så idag har jag, och de andra också förstås, varit slitna. 

Ska försöka ta min hosta och försöka sova snart för det är dags att ladda om: tenta i fysik i morgon. Fasansfullt! Usch så nervös jag är inför den. Undrar hur många mitt hostande och snörvlade kommer störa.  Hostar så jag blir illamående. 😩

Men oavsett hur det går så får jag sommarlov i tre veckor innan jag börjar jobba. Härligt och välbehövligt för hela familjen skulle jag tro. 😊

ögondroppar

Jag fick vara lite envis mot vårdcentralen för att de skulle ta emot oss idag. Efter telefonsamtalet fick vi en tid 20-25 min senare så det var bara att göra oss i ordning och åka. Skulle fått koma in 14:10. Men vi fick väl komma in strax efter halv 15 tror jag. Sköterskan undersökte dem inte. Det behövdes inte. Hennes spontana och direkta reaktion när hon såg dem var: "ja. ni behöver salva". Så nu har de fått antibiotikasalva i ögondroppsform. Direkt eter vc blev det en sväng till ica för mellis och sedan tog vi och åkte till IKEA i Helsingborg. Införskaffade bokhyllor (eller egentligen kryddhyllor) till tjejerna. 
 
 
i skrivande stund sitter Elsie i mitt knä medan Mattias lägger Malva. Det var en mardröm att ge dem dropparna. Malva kunde vi ju förbereda och resonera med så med henne gick det väl hyfsat ok även om hon tyckte det var otäckt. Elsie däremot var katastrof svår. ;( Jag hoppas verkligen detta hjälper snabbt.
 


Förbättring

Avslutningen på helgen känns avsevärt bättre än inledningen. Fredagens ångest klingade ut under lördagsförmiddagen. Jag har nog seriöst den bäste studiegruppen ever! Tror helt ärligt att jag inte skulle klarat den här terminen utan dem. 
 
Blev (som ni kanske förstår) lite plugg i lördags. Med betoning på lite. Var på skolan i ca 1-2 timmar bara. Jag tror fortfarande inte att jag klarar fysiken. Jag kan alldeles för lite. Men jag ska verkligen försöka banka in kunskap i min lilla hjärna under veckan. Blir låååånga kämpiga dagar för oss. För mig skolan och för Mattias här hemma. :/
 
Igår kom svärisarna hit och gjorde oss sällskap för att kika på Eurovision. Trevligt trevligt. :) Dessvärre är jag löjligt besviken på hur Ukraina kunde vinna..?! Helt plötsligt sprang politiken in och vann. Igen! Tummen ner för det! 
 
Idag ska jag försöka plugga lite till. Har deadline på inlämningen idag men det känns ok, jag är inte så nervös över den (tack vare min underbara studiegrupp). Blir eventuellt en tripp till helgmottagningen med tjejerna. Deras ögoninflammation hänger fortfarande kvar. Jag vill dock avvakta tills Elsie vaknat så jag får undersöka hennes ögon lite. Ja, ni läste rätt: hon sover. Elsie var uppe till kvar över ett i natt. Hon somnade igår, lite senare än vanligt, men vaknade efter ett tag och var väldigt ledsen. Så då fick hon vara uppe och kika på eurovision med oss. Inte för att hon direkt tittade på det. Men hon fick vara uppe i alla fall. Sen blev det välling (igen) och sen i säng. Men hon var inte så intresserad av den. Drack bara halva flaskan (tidigare på kvällen hade hon också bara druckigt hälften ungefär). Får se hur hon mår idag. Är det oförändrat åker vi som sagt till vårdcentralen. Men jag vill inte väcka henne. Både hon och Mattias sover ännu. De får inte sovmorgon särskilt ofta så det kan de unna sig idag. Jag och Malva har varit uppe sen 8 - halv 9 ungefär. :)
 


helg

Man skulle ju kunna tro att livet bara känns överdrivet fantastiskt och underbart bara för att det är fredag. Men det gör det inte. 
 
Jag har varit förkyld i nästan två veckor. Har nästan repat mig helt men är lite snuvig ännu. Tjejerna har åkt på en ytterst otrevlig ögoninflammation. Det är väl bara en tidsfråga innan jag och Mattias blir smittade. Fast sjukdomseländet är väl egentligen ingenting. Min stora oro är tentorna. Framför allt fysiken. Idag fick jag sån ångest över fysiken att den kändes fysiskt i kroppen. Jag ganska dåligt när jag åkte från skolan. Usch. Är bättre nu men det har inte gått över än. Känns som om jag skulle vilja kräkas. :(  
 
Måste tillbaka till skolan i morgon igen. Jippie. 
 


jobb

Äntligen börjar tjejernas förkylning bli lite bättre. Min däremot har slagit ut i full blom så jag mår väl inte jättebra. Har fått en envis huvudvärk som alvedonen inte riktigt biter på. Sen har vi det klassiska med att man inte kan andas och blir andfådd av minsta lilla ansträngning. Och givetvis, eftersom jag är som jag är, ska jag jobba i natt. Men har ändå hunnit få lite gjort på skolan. Jag ska ev. sitta vak i natt och isf får nog matteböckerna följa med. Så om en liten stund är det bums i säng för min del så jag orkar vara vaken hela natten. Sen vila i morgon på förmiddagen och sen skola igen på eftermiddagen. 

RSS 2.0