Ränner

Idag har jag och Elsie ränt runt en del. Mice kom hit med barnen i morse så vi kunde käka frukost tillsammans. Sen gick vi alla till bvc. Pölsan växer som hon ska trots krånglande amning. Men det är väl inte förvånande. Det är ju bara jag som har ont av det. Bokstavligen.

Sen lämnade jag och Elsie gänget för en tur in till stan. Blev en snabb visit för jag åkte hem och slängde ihop lunch åt oss alla innan det var dags för ett besök till sjukan (bb/amningsmottagningen). Återigen konstaterades white spots. Djupt liggande och en hel hög av dem. :-( En läkare försökte punktera en prick med en kanyl (ja det gjorde ont). Tvättandet var underligt nog mycket värre än själva nålsticken. Det var dock förgäves för det enda som hände var att jag började blöda och nu har jag jätteont. :-(

På tal om sjukhuset... Jag har glömt att berätta resultatet från mitt senaste cellprov och bitarna de knipsade bort. Tydligen hade cellförändringarna läkt av sig själva för de kunde inte hitta något denna gång. Men jag måste ändå göra en kontroll redan om ett år.

Jaja det var det. Ska försöka lägga pölsan så jag kan få läsa lite också. God natt på er.

Denna

Jaha, då var helgen snart slut igen. :( Fast jag borde inte klaga på den, Elsie har bara vaknat en gång de senaste nätterna. Underbart! Och i natt tror jag faktiskt inte hon skulle vaknat alls om inte Malva väckt henne. Barnen tycks koordinera för oftast när Elsie sover dåligt så sover Malva bra, och tvärt om, händer bara ibland att de prickar in och sover dåligt samtidigt. Det är väl egentligen både bra och dåligt. Jag och Mattias (oftast jag) får aldrig någon helt bra natt, men vi får ju inte så många jättedåliga nätter heller.
 
Igår var jag hos specsavers och gjorde undersökning för linser. Fick med mig någon ny sort hem att prova. Snacka om skillnad mot dem jag haft innan. Dessa är säkert mycket dyrare (har inte vågat kolla upp det ännu), men det är det nog värt med tanke på att de är mycket bekvämare. 
 
På eftermiddagen åkte vi till Falkenberg och blev bjudna på middag. Sen fick barnen leka på lekplats där. Härligt. :) Kvällen avslutades med dubbelfika och lite spel (Talisman). Dessvärre tröttnade både Pölsan och Malva så vi fick som vanligt åka hem när vi i princip bara hunnit komma igång. Synd. Dubbelfikat bestod av rockyroad kladdkaka samt en tårta som vi tog med oss resterna av en tårta vi fått av min svärmor. Mumsigt. :) Vem det än var som fick för sig att svärmödrar var onda/dåliga (med tanke på hur de portärtteras i många filmer) kan ju omöjligt ha träffat min. :)
 
Idag sticker vi till eurostop och kikar på kläder till Mattias och skor till mig. Väntar bara på att de ska öppna.
 
(Malva bestämde rubrik)

Helt bort i tokmoset

Alltså jag hoppas verkligen vi (dvs jag) får börja sova mer snart. I natt vaknade Elsie återigen 3 gånger, det låter lite, men jag kom i säng vid 22:30. 00:30 vaknade hon första gången. Sen 03:00 och slutligen 05:30. Notera att vi då är uppe ca 30 minuter vid varje tillfälle, ibland mer och ibland lite mindre. Sen var det dags att gå upp vid 7. Och Malva vat stökig både igår och inatt. Somnade inte förrän efter 21 (??!). Hon var väldigt orolig och ledsen. Och hon vaknade och skrek som en stucken gris vid 3 på natten och skulle prompt till mig. Men jag satt givetvis och ammade. Så Malva fick ett vansinnesutbrott och var nära inpå hysterisk. Mattias var så lugn och tålmodig så efter många om och men fick han henne tillslut att somna om. Men sen vaknade hon under natten igen och då fick hon sova i vår säng. 
 
Och nu på dagen är Pölsan övertrött. Sover gärna om hon får ligga och tugga på mig med sina huggtänder 
(känns det som). Men om jag lägger ner henne så vaknar hon. Alternativt så ger hon mig falska förhoppningar och fortsätter sova tills jag lägger mig ner och försöker slappna av. Då är det kört. :(
 
Malva sover i alla fall. Skönt att någon av oss får göra det.
 
Anledningen till mitt trötthetsgnäll är att jag i morse fick för mig att den bärbara datorn var vår babysitter. Det var så märkligt. Jag såg att babysittern stod på golvet nedanför datorn som stod på bordet. Ändå sträckte jag mig mot datorn som för att sätta Elsie "i" den. Nåja, fick mig ett gott skratt kan jag lova.
 
Något som var mindre roligt var att jag fick rejäl yrsel på väg hem från dagis när jag hämtat Malva. Blev rädd och trodde jag skulle svimma eller köra av vägen. Var väldigt otäckt. Tror mitt blodsocker har något med saken att göra också eftersom det inte är första gången jag blir yr vid just den tiden. 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag dagdrömma om bättre tider. Tider när jag inte ammar.
 
 
 

De där förbaskade rutinerna

Alltså.. Rutiner är ju rätt nice att ha. MEN gud förbjude att man petar på dem! Hela vår morgon har varit lite upp och ner eftersom Malva somnade sent igår, sov oroligt och var tvungen att väckas i morse. I gengäld väcktes Pölsan av mitt alarm (hon brukar vanligtvis inte bry sig om det). Så ungen som skulle upp tidigt tog sovmorgon och ungen som brukar ta sovmorgon vaknade alltför tidigt vilket  resulterade i att hennes goda tålamod tog slut lagom till den tid jag brukar väcka henne. Och nu är hon trött, grinig och snuttig. Vill sova men kan inte om inte hon får snutta på mig. Vilket jag inte uppskattar eftersom jag genomlider helvetets alla plågor när jag ammar (känns det som i alla fall). Snacka om att dagen började fel. Hoppas den går till sig så småningom. 
 
I lördags lurades Mattias iväg på sin svensexa, hihi! Tror de hade de rätt skoj. :D Och igår bar det av till Göteborg för att fira lilla Willgott som fyller två år i morgon om jag inte minns fel. Vi kom fram sent för att Elsie fick frispel och tvingade oss att vända hemåt igen (vi hade knappt hunnit iväg ändå) så jag kunde amma henne (hon var egentligen inte hungrig utan bara varm men amningen är ju det som snabbast lugnar ner henne). Sen var det en drös med olyckor längs vägen så vi kom fram ganska så sent. Synd. Nästa gång får vi minsann åka 3 timmar i förväg tror jag för det var samma visa sist vi skulle till Göteborg. Då blev vi också sena på grund av olyckor eller nåt. 
 
Jaja, det var det. Nu ska jag plåga mig lite till med den där lill snuttgrisen jag har här hemma idag. 
 


Dröm eller verklighet?

Jag fortsätter väl gnälla om mina nätter i hopp om att de ska bli bättre nån gång. Den här natten var rätt jobbig av flera anledningar. Dels så vaknade Elsie redan vid 23, sen igen 02:20 Och igen vid 4 och igen strax efter 5 i morse. Sista uppvaket fick jag inte lägga ner Elsie spjälsängen mer så tog henne till vår säng strax före 6, men lagom tills hon hade somnat och jag skulle göra ett försök så var det dags för M att gå upp och i samma veva kom Malva. 
 
Men även om hon vaknade många gånger och jag knappt hann somna om emellan så var det inte det jobbigaste. Vid tre-tiden i natt började det nämligen spelas högljudd musik inne i köket. Den bärbara datorn står ju där inne och jag hade lyssnat på youtube tidigare under dagen men istället för att kryssa fliken med musik så hade jag bara stängt ner skärmen eftersom datorn då går ner i viloläge och automatiskt pausar allt. Men i natt började musiken plötsligt spelas igen (och nej, ingen av oss hade varit inne och pillar på datorn). Jag satt ju och ammade så fick väcka Mattias som fick gå in till köket och "starta" datorn för att sedan stänga av musiken. Det var weird. Men teknologi är ju som den är så det finns säkert en logisk förklaring. Men man blir ju lite halvrädd så där mitt i natten.
 
Sen när jag lagt mig efter det så hade jag en konstig dröm. Som jag inte ens vet om det var en dröm eller om det var verklighet. Jag vet fortfarande inte om det var en dröm eller om det var verklighet. 
 
Grejen var att jag hade precis ammat färdigt och lagt Elsie. Jag mig i vår säng och blundade och försökte somna. Men så kände jag ett starkt obehag och hörde ett knäpp. Då slog jag upp ögonen igen och såg att det lyste från köket eller badrummt (ser bara att det lyser när man har huvudet ut mot hallen, ser såklart inte varifrån). Jag blev lite rädd och irriterad men blundade för jag tänkte minsann INTE gå upp och undersöka saken. Var det tänt fick det minsann vara tänt också. Obehaget bara ökade och när jag öppnade ögonen igen så var det släckt. Sen var den ömsom tänt och ömsom släckt med ojämna mellanrum när jag öppnade ögonen och jag kände hela tiden ett hemskt obehag. Jag kände mig rädd och orolig och försökte säga "ge faaan i lampan". Men det kom inga ord (det är detta som tyder starkt på att det hela var en dröm). Varje gång jag försökte prata så kunde jag inte få fram det jag villa ha sagt. Och det var lika skrämmande och irriterande som "lampans" beteende.  Tillslut tröttnade jag och ville vända på mig men vågade inte ha ryggen fri. Så jag väckte Mattias och bad honom hålla om mig. Vilket han också gjorde. Och detta hände faktiskt på riktigt. 
 
Antar att jag måste ha somnat och sedan drömt och sedan vaknat igen utan att ha märkt att jag gjorde det. Det var väldigt obehagligt i alla fall. :( 
 
Oh, en sak till: igår på kvällen lossnade någon plastgrej som sitter i fläkten i köket. Mattias sa att det var märkligt för den sitter ganska så hårt, han fick ta i lite för att klicka tillbaka den på rätt plats. Och nej, ingen av oss hade städat eller rotat där omkring. 
 
Jag vet att jag är väldigt trött (jag slocknade efter jag lämnat Malva på dagis och sov 1½ timme. Nu när jag vaknade så trodde jag det var morgon (som i ny dag) och jag blev både ledsen, arg och stressad över att vi försovit oss). Men jag vetetusan om jag tycker min trötthet är förklaring nog till alla myskogrejer som börjat hända här hemma. Jaja, det finns kanske en logisk förklaring för det hela. Men det är INTE roligt att gå upp fyra gånger per natt och amma när man är mörkrädd och det händer en massa spooky saker. Inte ett dugg roligt. :(
 
Idag har jag dessutom fått ytterligare en whitespot, har nu tre på samma sida. Som om det inte var illa nog fick jag mjölkstockning också. Förkunnade för Mattias idag att om detta inte går över så tänker jag sluta amma. Jag tänker INTE ha det såhär i 6 månader till i alla fall. Never ever! Jag kanske skulle överväga det om det fanns en sida som inte gjort ont. Men som det är nu gör det ganska ont på ena sidan och helvetets-alla-plågor-ont på den andra sidan. Inte okej. :/

uppdatering

 
ZzzzZzzz! Natten som varit var inte snäll mot mig. Jag fick trots allt fyra timmars sömn tillslut (2x2). Jag gav upp vid midnatt och lät Pölsan sova i vår säng. Då sov han faktiskt ända till strax efter 2. Jag hade lite svårt för att somna. Var väl övertrött. Dessutom har jag ju svårt att sova bredvid barnen. Är så rädd att det ska hända något. Nåja, vid halv 3 fick hon alvedon igen och sen höll hon igång till halv 5 i morse. Då fick jag äntligen lägga henne i spjälsängen. Jag själv lyckades varva ner och lägga mig igen vid 5 och väcktes sen av Malva klockan 7. Då låg telefonen intill mitt ansikte. 1 minut efter att alarmet ringt. Har inget minne av att alarmet ens ringt så jag misstänker att Malva kanske redan var vaken och hade klättrat upp i vår säng. Tror Malva stängde av alarmet för jag har inget som helst minne av att jag gjort det. Eller att jag ens petat på telefonen. Och det var som sagt Malva som väckte mig. Tur det, annars hade vi väl missat dagis. 
 
Jaha, om jag nu sovit så dåligt, varför vilar jag inte nu då? För ja, Pölsan ligger faktiskt och sover. Men jag ser ingen mening med att ens försöka eftersom jag ska hämta Malva om en timme igen. Är rädd för att somna försent så jag bara kommer vara tröttare. 
 
Elsie är i alla fall feberi idag. Hade en temp på 37.6 i morse, fast då hade alvedonet inte helt gått ur kroppen. Har inte kollat något mer, och det tänker jag inte göra heller så länge det inte finns stark misstanke om att hon fått feber igen dvs. Tror jag tog hennes temp 7-8 gånger igår. Stackars liten. :(
 


Avvakta

Dagens dom var att avvakta. Mest troligt har det med förkylningen att göra. Men de var lite bekymmrade över hennes temp och ringa ålder så de ville att vi skulle åka till akuten vid minsta lilla förändring till det sämre. 

När vi väl kom hem från vc (fick vänta i nästan en timme innan vi fick komma in) så hade pölsan en temp på 39.3. Men hon fick alvedon och efter en timme hade tempen faktiskt gått ner till 38.6. Goodie. I skrivande stund ligger hon och snuttar. Ska snart samla mod och ork och försöka lägga henne. Har försökt med det i 1.5 timme nu. Men hon blir upprörd varje gång. Det blir jag med. Har ammat i 2.5 timme nu med bara små korta uppehåll för läggningsförsök och temperaturkoll. Jag. Vill. Soovaaa!!! 😭😭😭 

Vet att pölsan fortfarande är lättare än vad Malva var.. Men de senaste två veckorna har varit jobbiga och jag känner mig så himla trött. Slut. Fattar inte hur jag klarade av Malvas mardrömsnätter ensam i typ 6 månader när jag börjar bli så slut redan nu.. Uscha.. Tänk om man ändå kunde beställa lite styrka. Eller mycket. :-(



Feberepidemi

Alltså det har varit rena rama feberepidemin här. Först Malva, sen Mattias, jag själv och Leo. Och nu har även lilla Pölsan fått feber. Trots alvedon hade hon 39 grader så det var bara att ta och ringa 1177. De dirigerade oss till nyhems vårdcentral som har kvällsöppet så just nu väntar vi på att de ska ringa. Blir hon sämre eller om febern går upp eller om den vägrar gå ner så skulle vi åka till akuten. Men vi inväntar nog samtalet (de ska ringa om typ 10 minuter). För tillfället sover lillskruttan. Efter en massa skrik och tårar och ihärdigt ammande. Stackars lillan. Hon är helt kall om fötter och benen men jättevarm om huvudet. Försöker kyla henne med en fuktat tvättlapp. Tror hon tycker det är skönt men den tycks inte hjälpa alltför mycket. Jaja det var det. Nu måste vi tyvärr väcka henne så vi får en "färsk" temp att berätta för vårdcentralen. Hoppas den har gått ner så vi får hålla oss hemma.
 
 


Baciller och tårta

 
Bacillerna tycks ha vänt om nu. Vi är på väg att bli friska igen. Alla är feberfria nu. Hejja! Mattias och jag själv känner oss lite möra och klena än, och jag har fortfarande löjligt ont i halsen. Malva är sitt vanliga glada och spralliga jag och Pölsan är väl sig själv hon med, men snorig. 
 
Idag införskaffade jag Lecitin i pulerform. Har fått whitespots igen som jag hade med Malva. Galet smärtsamt! Innan var det hanterbart men igår tog jag alvedon (och ipren) för att ens våga amma på sidan som är värst drabbad. Samma sak idag. Börjar nästan grina för det gör så ont om jag inte tagit smärtstillande i förebyggande syfte. Känns dock inte så bra att käka piller och sen amma. :( 
 
Idag gör vi nog inte många knop. Försöker bara komma kapp med all tvättning. Körde igång första maskinen redan klockan 5 i morse. Fick ändå inte somna om för Pölsan så jag har varit vaken sen dess. Kanske är därför jag känner mig så mosig. Dammsugning och planering inför bröllopet står på menyn.
 
På tal om bröllopet. Idag beställde vi tårtan! :D :D Känner mig riktigt nöjd. Extra nöjd med priset faktiskt. Tror den kommer kosta runt 800:- vilket är en rejäl skillnad mot 2500 som det var nära att bli förut. Hejja alternativ! :D 
 

 

Min tur!

Jag trodde att jag bara var larvig. Lite trött och mesig typ. Men eftersom det inte blivit bättre (snarare sämre) trots att jag varit inne och druckit vatten och ätit lite så var det dags att ta reda på fakta... Och jag har tydligen trillat dit jag med. Har feber. Så nu ska jag kurera M och mig själv OCH ta hand om ungarna. 😩 Men har iaf fått den ena i säng så nu är det bara jag och pölsan kvar. Hoppas hon inte vaknar fyra gånger i natt också. Planerar att vara feberfri och frisk i morgon. 😝

Nästa omgång

Verkar som om förkylningen kör igång på rond 2. Mattias är sjuk och jag själv har antingen fått solsting eller så är jag på väg ner i avgrundens hål jag med (yrsel, huvudvärk och ont i halsen). Kan dock även bero på att vi vandrade runt på stan väldigt länge idag och vi drack rätt lite. Och det har varit både soligt och varmt. Och givetvis smörjde jag Malva men inte mig själv (solen gömde sig ända tills vi börjat gå till bussen). 
 
Mattias har kört till Öland för att hämta hem vår bil igen. Och jag roade mig själv och barnen med att följa med Ida och Mice (med barnen förstås) på den internationella matmarknaden. Eftersom jag är utan bil så fick det bli buss. Ack vilket meck!! Men Malva tyckte det var riktigt skoj och spännande. Elsie var inte riktigt lika imponerad. Men ändå skönt att ha det gjort, nu vet jag ju att jag klarar upp det liksom. 
 
I skrivande stund väntar vi på att maten ska anlända. Efter en lång dag på stan och sedan fortsatt bus här hemma så är vi helt slut allihop. Elsie sover och jag och Malva skulle nog behöva det med. Så därför orkade jag helt enkelt inte laga någon mat så jag beställde hem från någon ny mat-sida på internet. Dyrt som sjutton blev det (200 kronor för mig och Malva), men det är lätt värt det en dag som denna.
 
Nu är det dags att hinka en liter vatten (dvs 2-3 dl, ett glas) och hålla tummarna för att halsen och huvudet går till sig snart.
 
Och ja, jag brände mig i solen... -_-

feber

Stackars Malva. Igår sprang hennes temp iväg till 39.4. Var rätt impad av henne för hon var inte direkt grinig. Bara lite trött. Somnade redan vid 7 på kvällen. Men vaknade igen vid 22 och ville absolut inte vara själv så hon fick en alvedon och sen fick hon sova i vår säng. Kors i taket! Det händer verkligen inte ofta. Som vanligt var det mest jag som stördes av hennes närvaro men när Malva väl slutade peta mig i ansiktet så fick även jag sova. 

I morse hade febern gått ner till 38.4 men nu (för 1.5 timme sen) hade hon 39.1. Hon sover nu och jag försöker övertyga pölsan om att också göra det. Kan inte påstå att jag är särskilt framgångsrik. Hon bara grymtar och drar i min tröja. Med jämna mellanrum ger hon mig en snyting också. Tur hon inte "slår" (viftar) så hårt än. 

Trött

De senaste dagarna har jag känt mig så trött. Inte trött som i "jag-sover-för-lite-trött", även om jag faktiskt gör det eftersom Pölsan börjat vakna allt oftare om nätterna. Jag känner mig snarare psykiskt trött. Och det är en underdrift. Igår hade vi en tung dag här hemma. Mattias den stackaren slutade inte jobba förrän kvart över 7 på kvällen (2h och 45 minuter senare än han skulle slutat). Och jag hade två kinkiga barn så det hela resulterade i att vi inte fick någon middag förrän strax efter 20. Dvs en halvtimme senare än när Malva ska sova. Hela dagen var fel. 
 
Idag har det väl inte varit lika mycket. Men nu har Malva fått feber. Hon blev väldigt grinig på nolltid nu under kvällen. Jag lovade henne ett bad och då var hon nöjd, men efter badet så började hon frysa. Visst är det normalt att man fryser lite efteråt medan man ska torkas osv, men hon frös galet mycket. Benen skakade så hon knappt kunde hålla balansen och tänderna hackade högljutt. Så jag kollade hennes temp lite snabbt och då hade hon 38.2. En halvtimme senare hade hon 39.1. :( 
 
Utöver kinkigabarn så har vi ju haft lite otur med bilen också. När vi skulle hem från Öland i lördags så la alla el-grejer av innan vi ens hunnit över bron till Kalmar. Väl framme i Kalmar slutade även servostyrningen (eller vad det nu heter) att fungera så ratten blev hård och bilen blev tungstyrd. Bilen var redan varm men efter att ACn lagt av var det som att sitta i en bastu. Vi trodde först att det var batteriet som krånglade så vi åkte till en mack (pump snarare) och stängde av bilen. Givetvis gick det inte att starta den igen men en vänlig själ hjälps oss att få igång bilen med startkablarna. Men el-grejerna ville ändå inte fungera. Vi letade upp en annan mack och åkte dit i hopp om att vi skulle kunna få hjälp där. Blev lite snopna när vi kom fram eftersom den inte var någon riktig mack, och stackaren som jobbade där hade inte bott i Sverige så länge (4 månader, vi blev lite bundisar senare) så han begrep knappt vad vi ville. 
 
Efter lite om och men och distanshjälp så ordnade folksam fram en som skulle komma och försöka laga bilen på plats eller alternativt bärga bilen till en verkstad. Vid det laget fick vi sällskap av svärisarna. :) 
 
Tog inte särskilt långt tid för "bärgaren" att komma fram till att det inte var batteriet som var problemet utan generatorn. Så bilen fick bärgas tillbaka till Öland och istället kom Mattias mormor med sin bil så vi fick låna den så vi kunde ta oss hem till Halmstad igen. Himla snällt måste jag säga! Och bra, för det innebar att vi slapp skjuta upp Elsies vaccinering igen (hon vaccinerades i måndags).
 
Idag blev bilen klar, det var tydligen inte ens generatorn det var fel på utan en sladd/slang eller vad det nu var. Så det var väl bra. Antar jag. I helgen byter vi väl tillbaka bilarna. Men jag måste nog erkänna att jag känner mig bortskämd för "den andra" bilen är väldigt bekväm att köra. Gillar bilar när man sitter lite högre. :) 
 
Jaja, det var dagens inlägg. Påbörjade det redan i natt men hann inte färdigt då (tröttnade halvvägs plus att Elsie somnade om så jag kunde lägga henne igen och försöka somna om). 
 
I morgon är jag Cola vakt (var det idag med) och om Malva är på bättringsvägen kanske vi får lite sällskap på kvällen. Det återstår att se. 
 
Adios!

Konspirationsteorier

Jag misstänker att värmen och flugorna konspirerar för att hålla mig vaken. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag var i helvetet. Eller möjligtvis en överhettad bastu. När jag, trots värme och flugor nästan somnat så väcker flugorna Malva och hela karusellen börjar om. Vid ett körde jag upp Mattias för att ta Malva och sedan passade vi på att slå ihjäl ett gäng flugor. Blev minst 20 st. 

Nu sitter jag och ammar och inbillar mig att jag ska få sova sen. Men värmen är kvar, och flugorna likaså. Och Malva sover oroligt. Nej, det blir nog ännu mindre sömn i natt. Antar att det bara är att gilla läget och beväpna sig med en flugsmälla. Igen. 

Uppdatering (02.21)
Nu är det nog snarare 30 flugor. För tillfället är det bara två kvar (här inne). NU ska jag försöka sova. Igen.


Uppdatering  (02.57)
Amning och flugdödande. Rond 3. 34 döda (flugor)  NU kanske (skrivet med stark skepsism för att inte inbringa alltför mycket falska förhoppningar) jag får sova.

Fredagslat

Gaaah! Fortfarande sjuk! :-( Är egentligen en massa saker jag ska göra nu men istället har jag ockuperat soffan. Vi packade en resväska igår så det är inte så överdrivet mycket packning kvar (kör till Öland i eftermiddag). 

Vill passa på att lata mig medan Pölsan sover. Fast egentligen borde jag nog städa. Och stänga av all el. Vågar knappt lämna lägenheten för vi har en vattenkokare som lever ett eget liv och försöker bränna ner vårt hem. Tror jag (ja, jag har dragit ur sladden redan). 

I morgon ska vi träffa floristen igen och provsmaka tårta. Spännande. :-) Börjar bli nära nu. Och vi är inte klara med sånt som andra är klara med flera månader i förväg. :-S 



RSS 2.0