147 köttbullar senare

 
Vad hände med "jag ska bara lata mig i soffan"?! :question:
 
I stället har jag arrangerad/undersökt barnvagnen. Kört tre tvättmaskiner + tumlat/hängt samt gjort en uppsjö med köttbullar. Jag tänker då INTE laga köttbullar en enda gång under hela vintern, jag vägrar! Troligtvis lär jag väl inte behöva det heller. Sista plåten är i ugnen nu och sen tänker jag inte befatta mig med det igen på läääänge.
 
Jag har inte ens hunnit äta lunch, och inte mellanmål heller för den delen nu när jag tänker efter. Har visst inte ätit sen 7 i morse. :S Har ingen aptit heller, men det förklarar varför jag börjat känna mig lite konstig, kanske dags att boosta blodsockret lite.. :bigeyes:
 
 


Fredagsplaner

 
Min plan att ta sovmorgon till 7 gick inte särskilt bra. Vaknade 06:05 och sen var det omöjligt att somna om. Dels för att halsen gör så förbaskat ont och dels för att Tusse bestämt sig för att jag minsann inte skulle få sova mer. :thumbdown: Nåja, kan ju alltid ta en låååååååång "lunch-nap" sen, heheh :)
 
Dagen ska spenderas här hemma, jag ska inte plugga något alls, och jag ska dessutom försöka att inte tänka på C-uppsatsen heller. Tänker fasen bara hänga i soffan under favoritfilten, snegla på tv och sticka färdigt strumpa nummer 2, och inget kan stoppa mig!
 
 


Åka kollektivt och pyjamas-häng

 
ZzzzZzzzz.. Ska bege mig iväg mot bussen igen om en timme. Då är det dags att åka till mvc för att gå på ammningsmottagningen. Inser hur bortskämd jag är med bilåkning nu, det är seriöst obekvämt att åka kollektivt. Dessutom träffar man på en massa irriterande människor då. Usch!
 
Längtar tills på fredag, jag och Filip ska ta tidigt helg denna vecka (första veckan på eeevigheter) så vi ska inte ses eller plugga alls på fredag. Det ska bli sååå skönt, jag tänker minsann sova till 7, minst! Och strosa runt utan byxor hela dagen lång (det är min variant av pyjamas-häng eftersom jag inte äger någon), gud så underbart det kommer vara!
 
 


Sjuuuuuuuk!

 
Japp, nu är det konstaterat: jag är sjuk. Och jag har fyra huvudmisstänkta: 
 
Ida, Mice, Leo och Wapnö. Hur kommer det sig att varje gång jag blir sjuk så är det efter att jag umgåtts med dem? (Men undantag för Wapnö då). Rent fakta mässigt så stämmer mitt insjuknande väldigt väl in med mitt besök  samt umgänge på Wapnö. Usch. Nåja, nu får ni ursäkta mig, jag ska gå och sätta munkavle på den jävla katten så han blir tyst nån gång. Han retas bara för att jag ska släppa ut honom men det kan han glömma. han får minsann vänta en timme till.
 


Oh no!

 
Neeeeeeeej! Har börjat få känning av en förkylning! ;( Vill verkligen inte bli sjuk nu, men det sticker misstänksamt i halsen, näsan känns underlig och till råga på det har jag huvudvärk. :thumbdown: Jag har INTE tid med det här :mad: Nåja, känner mig inte alls särskilt bra så nu tänker jag bädda ner mig i sängen och läsa. Ny kämpig dag på skolan i morgon plus att jag ska på amningsmottagning och familjerådgivningen på eftermiddagen.. Ååh kan det inte bli helg snart?! Tror jag ska sova mig genom hela den kommande helgen, gud så underbart det vore! 
 
 

 

Gnällfis

 
Den här dagen har inte varit fullt så hemsk som gårdagen. Men det börjar verkligen bli jobbigt i skolan. Har svårt att hålla koncentrationen så länge och det är ju inte direkt en ergonomisk arbetsställning (om det nu ens finns någon sådan), så varje gång jag ska resa mig efter att ha suttit så är jag extra stel och känner av fogarna extra mycket. Kunde inte gå i trapporna vare sig igår eller idag för att höften säger ifrån. :thumbdown: Å andra sidan är det ju inte konstigt man blir stel av att sitta på en datorstol i 6 timmar med få uppehåll för att sträcka på sig. Nåja, nu är det dags att samla kraft och påbörja middagen. Ska köra köttfärslimpa idag och den ska visst stå i ugnen en mindre evighet så det är bäst att börja tidigt eftersom älsklingen ska iväg på pilen. Personligen tänker jag nog hänga i soffan ikväll så snart maten är klar för då orkar jag minsann inte göra något mer. Fast orkar gör jag egentligen inte redan nu men jag är ju så illa tvungen. Usch. :(
 
 


Vill och vill inte

 
 
Jag vill sovaaaaaa! Sitter på skolan och vi försöker bråka med C-uppsatsen men det går bara inte. Det här är en sån där hemsk dag när inget man skriver blir bra, och allt man skrivit tidigare bara är skit. Vi kommer aldrig bli godkända på det här :( Bläh! Vill hem och käka en saffransbulle och mysa ner mig i soffan.
 
 
 


Quick knit

 
Ja, nu har jag äääntligen fått arslet ur vagnen och lagt in bilderna från quick knit grejorna. True story!
 
Låt oss inleda med den klassiska "lådan"- bilden. Hehe :)
 
 
 
 
Jag inledde min quick knit-karriär med att försöka göra en mössa. Och nej, mössan är inte självlysande även fast bilderna antyder det (som sagt, jag behöver/vill skaffa en kamera).
 
 
 
 
 
Fäääärdig: 
 
 
 
Kan inte påstå att den blev särskilt lyckad, men helt misslyckad blev den väl inte heller eftersom det åtminstone går att ha den på huvudet. :)
 
 
Sliten och prickig, precis som jag är. Verkar som om jag vuxit ifrån det där med att överexponera bilder tills man inte ser ut som sig själv längre. :thumbup:
 
Nästa steg i min quick knit-karriär kändes helt naturlig (nästan), nämligen att göra strumpor. Har dock bara gjort en än så länge :P Världens fulaste dessutom haha :D
 
 
 
 
 
Hahahaha! xD Jag ska nog inte krångla till det för mig själv med ribbstickning nästa gång, eller så kör jag enbart på ribbstickning i stället för att mixa. Hehe nåja, trots sitt frånstötande yttre så uppfyller även denna sin funktion:
 
 
 
Så, det var det. Ska väl ge mig i kast att göra den fula makan till strumpan så småningom, men inte idag. Den här dagen ägnas åt städ, tvätt samt en inledande packning av BB-väskan. Lika bra att få det gjort så slipper jag gå runt och tänka på det. :)
 
 

Wapnö

 
Idag har vi haft besök av systeryster med familj, efter en gemensam lunch, spaning på flygstaden samt fika gav vi oss av till Wapnös julmarknad. Det fanns mycket fint där och det blev lite shopping. Nu känner jag dock av att vi gått runt en hel del, känns som om jag har ont i alla leder jag har. :( Okej, kanske inte alla men det värker mer än vanligt i både rygg och ben så nu är jag stel och extra långsam :thumbdown: Nåja, det var allt jag hade att säga, nu ska jag återgå till att sticka på min strumpa. Hoppas klockan blir 20 snart så jag kan gå och lägga mig med gott samvete. :tired:
 
 
 


Skräpning

 
Skärpning! Eller skräpning som jag så ofta skriver (ja, rubriken var faktiskt med flit). Min bloggmotivation har visst börjat vackla en aning. Nåja, igår var det sista mötet med föräldragruppen, jösses vad fort det har gått. Nästa vecka, på onsdag närmare bestämt, är det ett möte på amningsmottagningen plus att vi ska lyssna på någon nisse från familjerådgivningen. Sen är det inga fler möten. Weird. :S Fast jag ska ju iväg upp till sjukhuset den 6e för att göra/få en narkosbedömning. Sjukt läskigt. Tror det är rutin att göra det på tjockisar här, så att de med säkerhet vet i förväg om det ens är möjligt att lägga EDA och gud vet allt ifall det skulle vara så att man helt enkelt inte orkar eller kan föda vanligt. Nåja, jag tänker minsann inte vara med om något kejsarsnitt. Och jag vill definitivt inte att någon rotar runt i min ryggrad med en nål. Inte okej! Men men, som jag sagt innan, det är ju lätt för mig att sitta och vägra EDA nu, jag lär ju hinna ändra mig ifall jag inte står ut. Å andra sidan har jag haft ganska hög smärtgräns tidigare så jag kanske klarar mit utan ändå. Who knows. 
 
Idag är det som vanligt plugg. C-uppsatsskrivande. :tired: Sen är det äääntligen helg. Helgen ska för övrigt spenderas till att socialisera med Ida, Mice, Leo och Cola. Plus att vi tänkt göra ett besök på Wapnös julmarknad. :) Jag lär nog bo en hel del framför datorn också. Har beslutat mig (efter konsultation med min kära sambo förstås) att skjuta upp mitt datorköp och investera i en rejäl kamera i stället. Det är ju inte direkt så att vi är i aktut behov av en dator till liksom, det är ju mest en lyx-grej. Men kamera däremot, det har jag velat ha ganska länge men lyckades på något vis glömma bort det fram till för några dagar sedan. Jag har exempelvis ingen större lust att fota med mobilen på bb, inte om det finns ett bättre alternativ. Nu ska vi bara luska ut vilken sorts kamera vi ska ha samt när vi ska köpa den. Jag vill ju som sagt ha med den till bb, men samtidigt så är det smartast att vänta med att köpa den till efter jul för då kan vi shoppa under mellandagsrean. Men samtidigt så är risken att om vi väntar och bebisen kommer för tidigt så får jag lik förbannat dras med mobilkameran. Jaja, I-landsproblem, I know. 
 
 
 
Men hur fanken väljer man?!?!?! :question:
 
 
 
 


Fas

 
Börjar smått undra om jag är inne i någon sorts fas. En VG-fas. Yess! Fick VG på sista tentan för det här programmet - true story! UNDERBART!!  Ärligt talat så känner jag mig en aningen stolt. :thumbup: Inte en enda kommentar, ingen notering, ingenting. Tentan var helt blank (bortsett från det jag skrivit då). Måste vara ett mycket bra tecken :D Nu återstår det ett moment för den här terminen, trillar det in ett vg där också så får jag vg för hela terminen dvs VG i slutbetyg på hela terminkursen eller vad det heter. Det läskiga är bara att det sista momentet är C-uppsatsen men nu känner jag mig rejält motiverad att sträva efter ett VG på den. Lär ju vara mission impossible men om vi siktar på ett VG så kanske vi i alla fall hamnar på ett G och därmed slipper en massa jobbiga kompletteringar. Tihiihihihi! Nu ska jag äta en välförtjänt lunch. :)
 
 


I tankevärlden finns bara plats C-uppsatsen (?)

 
Ve och fasa! Idag är det deadline på den metodologiska ansatsen, är vi klara? N.E.J!! Men men, deadline är 11 så vi ska ses vid 9 och sitta i två timmar med den, lämna in det vi lyckats knåpa ihop och sedan fortsätta jobba på antingen den eller något annat livsviktigt som hör till C-uppsatsen. Tänkte även försöka hämta ut min tenta idag. Läraren sa att från och med slutet på denna vecka skulle vi kunna hämta ut våra tentor, eftersom "slutet" är en väldigt flytande beskrivning så tänker jag minsann gå och tjata lite i expeditionen redan idag. Vem vet, de kanske redan är inlämnade? Vore roligt att se vilken feedback jag fått på tentan, med tanke på hur nära uppgiften låg det vi håller på med nu så kanske vi kan ha användning av kommentarerna till C-uppsatsen. 
 
Och ang. det här med C-uppsatsen så börjar det gå för långt nu. Jag tänkte på den igår innan jag somnade, och när jag vaknade i morse vid 05:20 (tredje dagen i rad som jag vaknar den tiden (??)) så var C-uppsatsen det första jag tänkte på. Inte okej, jag behöver fokusera på något annat också tror jag. 
 
 


Mindre hopplöst och torra fötter

 
Home sweet home Jag hade så gärna lagt mig på soffan och sovit en timme eller hundra men det finns det inte tid till. Vi lyckades göra ett genombrott med C-uppsatsskrivandet idag så nu känns det lite mindre hopplöst. :) Jag lyckades dessutom hitta ut till flygstaden för att strosa runt på skopunkten. Ack älskade skor! :thumbup: Hittade massor med snygga skor så rent utseendemässigt var det svårt att välja. Sen underlättades min beslutsångest genom att jag inte kunde ha alla skor. Är inte så lätt alltid att hitta skor när man är hälften människa och hälften ko. Men men, jag tror jag lyckades. Två par blev det i alla fall, varav det ena paret ska vara lite vattentåligt medan det andra ska vara vattentätt, goodie. Sen kan man ju inte ta på sig dojjorna och ge sig ut på en simtur men det hade jag inte planerat heller. :) Kan även tillägga att de båda paren kostade ca 400 tillsammans, vilket är alltså hälften av vad ett par hade kostat om jag köpt skorna jag föll för igår, ibland kan jag prioritera jag med (sen kan man ju ifrågasätta vad jag ska med två par vinterskor till, men nej.. Schh!) :P
 
 


Inte okej

 
Hmpf! Känns inte helt okej att det är måndag. Är ju en evighet kvar till helgen! :thumbdown: Dagen ska spenderas med C-uppsatsskrivande. Vi har verkligen tidspress på oss nu, på tre dagar ska vi skrapa fram 7 sidor om den metodologiska ansatsen i vår uppsats. Jag kan dock inte riktigt begripa varför vi ska ha 8 sidor (har 1 sida som jag lyckats knåpa ihop förra veckan) om det?! I alla gamla C-uppsatser vi kikat i så har de kanske använt sig av 3-4 sidor. Hmpf! 
 
Nåja, beroende på vad klockan är när vi ger upp för dagen så kanske jag ger mig ut på jakt efter skor. Är minusgrader nu, och igår var jag blöt om fötterna konstant i 6 timmar, INTE okej. Så nu är det dags för mig att köpa vinterskor. Vattentäta eller åtminstone vattentåliga vinterskor. Hittade ett par på internet igår som jag blev stormförtjust i. Skulle kunna gifta mig med det skoparet men de kostade 799:- :( Så det får vara. Men men, som sagt: skojakt idag om det finns tid och ork.
 
 
 

Närvarande

 
Oj vad dåligt jag uppdaterat den här helgen. Dvs ingenting alls. :bigeyes:
 
Nåja, vi ska strax bege oss mot Göteborg, tidsmässigt ligger vi lite efter i planen eftersom jag kom på att jag skulle påbörja middagen nu under morgonen (hade planerat det redan igår men glömde bort det i morse), + att jag tvingade min kära sambo att raka sig. Därav min närvaro här - jag väntar. 
 
 Middagen idag kommer bestå av dubbelmarinerad fläskfilé, potatis och kanske lite tzatisiki eller nåt. :thumbup: Är dock lite nervös för hur köttet kommer bli, det ska egentligen stå i första marinaden en timme, men nu kommer det ju få stå i marinaden hela dagen (av den enkla anledningen att jag inte har lust att äta middag vid midnatt, vilket vi skulle bli tvugna till om jag inte påbörjade maten nu, okej, kanske inte midnatt men ni fattar). Men det är nånting med att marinera fläskfilé halv 8 på morgonen som känns lyxigt och fel på samma gång.
 
 


Finally!!

 
Wihoo! Ääääntligen börjar klockan bli så pass mycket att man kan gå och lägga sig :thumbup: 
 Föräldragruppen idag var väl bra. Det mesta känner jag ju redan till då jag läst om alltihop innan. Men ett stort minus är verkligen stolarna, får ont i både rumpan och ryggen av dem. :thumbdown: 
 
Om nästan exakt 12 timmar ska vi infinna oss på förlossningen för kontroll samt tillväxtultraljud, tihii! :) Efter det är det skola som gäller och sedan har visst älsklingen planerat något. Jag får inte veta vad det är men jag är sjukt nyfiken. Nåja, sen i morgon kväll ska jag och systeryster gå på bio. Känns lagom ironiskt att det i morgon nästan är exakt två år sedan jag och Mattias träffades på bion (på lördag är det exakt två år sedan). Och att jag i morgon dissar honom för att gå på bio med systeryster, som var planen år 2010 också (bortsett från diss-biten) men då slutade det ju med att jag fick gå själv. Känns nästan som om historien hotar att upprepa sig, haha. Men även om jag gått ensam så skulle jag aaaaldrig byta ut honom mot någon ny främling från bion, never ever! Å andra sidan så dissar jag honom egentligen inte, jag har faktiskt frågat om han vill följa med, typ 2-3 gånger men han hävdar bestämt att han inte är intresserad av att se sista Twilightfilmen på bio. Jag lär ju ändå tvinga honom att se den hemma sen när jag väl köpt den. :P
 
 

 
 

En miljon

 
ZzzzZzzzz.. Sitter på skolan och väntar på att Filip ska anmäla sig för tjänstgöring. Det är med andra ord C-uppsatsplugg idag, som vanligt. Helst hade jag nog legat kvar i sängen, sover bara sämre och sämre :thumbdown:
 
I eftermiddag är det andra mötet med familjegruppsgrejen. Vet inte vad vid ska göra förutom att vi ska gå igenom olika smärtlindringsmetoder inför förlossningen men jag känner mig redan hyfsat övertygad om hur jag vill ha det gällande EDA. Jag vill INTE ha det. Usch, vill verkligen inte! Som det känns nu så ska det mycket till för att de ska övertyga mig om att gå med på något sådant. Å andra sidan så är man väl inte lika morsk när man ligger där och har ont, men men, vi får se hur det blir, vill i alla fall undvika det så länge som möjligt för det känns helt enkelt inte okej att någon rotar runt i min ryggrad, utbildad eller ej, ryggraden ska vara i fred!
 
I morgon är det äntligen dags för TUL. Börjar nästan bli lite nervös, inte för själva ultraljudet men för själva kontrollundersökningen. Har lyckats inbilla mig att mina värden ska vara dåliga, typ att blodtrycket ligger jättehögt, att blodsockret ligger på tusen och att SF-måttet ligger på en miljon, ibland känns det så i alla fall.
 
Sen kommer helgen att springa förbi. Kalas på lördag och Göteborg på söndag, ska bli roligt men samtidigt känns det jobbigt att inte ha en dag till att enbart vara hemma. En sån där dag när man kan strosa runt i pyjamas (om man hade någon dvs) och inte behöva gå utanför dörren på minst 24 timmar.
 
 
 


55/58

 
Idag är det exakt 55 dagar kvar till BF. Vilket innebär att det är 58 dagar kvar till PF (planerad förlossning), hehehee, jag tänker ju som sagt gå över tiden med 3 dagar för det har jag minsann bestämt :P Idag går vi förresten in i V33, (32+0), Weird, tycker tiden går mycket snabbare nu på slutet än vad den gjorde i sommras, antar att det beror en hel del på skolan. 
 
Nåja, kanske är dags att äta någon sorts frukost? Är löjligt sugen på risgrynsgröt men vi har ingen mjölk hemma :( Fast även om vi haft det så lär jag ju knappast ställa mig och laga till det nu, är mega hungrig och det tar ju en mindre evighet att koka den förbaskade, men ack så goda, gröten. 
 
 


Tidsfördriv

 
Försöker fördriva tid så klockan kan bli 20 och jag med gott samvete kan gå och lägga mig. :tired: 
 
Transkriberingen idag gick bra, vi blev klara, men jag har fått träningsvärk i ena armen, eller nåt. Värker i lederna på ovansidan armen typ :question: 
 
I morgon är det skola som gäller igen. C-uppsatsgrejer för hela slanten, det är det alltid nu. Det enda vi har kvar på programmet är ju C-uppsatsen plus praktiken då. 
 
Dagens plus går till mig själv: jag har, för första gången på evigheter (verkligen EVIGHETER), lyckats dricka 1½ liter vätska. Och inte vilken vätska som helst utan 1½ liter ENBART vatten. Har inte räknat med någon vätska alls från mat osv, inte för att det jag ätit idag direkt innehållit någon vätska. Känns löjligt bra att ha druckit så mycket :thumbup:
 
Dagens minus går till bebisen eftersom den firar mitt vattendrickande genom att aktivt försöka punktera urinblåsan. Känns det som i alla fall. Jag tycker inte om den kombinationen. 
 
 


Tungviktare

 
Jag sneglade nyss runt på internet och läste lite om hur utvecklad bebisen är nu (är i vecka 32 (31+4) och vad som sker den kommande veckan i utvecklingen, typ. Nåja, jag försökte förmedla kunskapen till min kära sambo men råkade påstå följande:
 
"Snart väger bebisen 2000 kilo". 
 
Jag hoppas verkligen att det inte stämmer. Hahaha :bigeyes:
 
 
 
Dagen har spenderats på skolan. Hade handledning fram till 12 och sedan satte jag och Filip igång med transkribering av vårt intervjumaterial. Snacka om att det tar tid, och då kör vi inte ens den ordagranna varianten. :bigeyes: Nåja, efter skolan hann jag åka in till den garnbutiken vi hittade i helgen och shoppa lite mer garn innan det var dags att åka och hämta älsklingen på jobbet. Kändes konstigt att vi kom hem exakt samtidigt, haha, tror det bara hänt typ 1-2 gånger förut kanske, vanligtvis brukar ju jag hinna hem från skolan och vara hemma en stund men inte nu inte. 
 
Nåja, i morgon fortsätter pluggandet. Förhoppningsvis blir vi klara med transkriberingen av intervjumaterialet som är klar + att vi hoppas på att hinna revidera det vi lämnade in inför handledningstillfället. Egentligen behövde vi inte lämna in en ny version men vi fick göra det om vi ville och tjae.. Ju mer feedback vi får desto bättre. :) 
 
Fick förresten veta idag att jag klarat tentan. Vet inte betyget men jag gissar på ett G. Jag trodde egentligen inte att jag skulle få underkänt men det är ändå skönt att veta helt säkert att man slipper oroa sig över tentan. Nu behöver jag aldrig skriva en tenta igen under det här programmet. Goodie! :thumbup:
 


Måndag :(

 
Zzzzzz... Åh vad jag hade velat sova en timme eller två till. :( Men icke! 9:30 börjar grupphandledningen på skolan och ska visst hålla på till 12:00 (??). SEN ska vi börja transkribera materialet. Vill. Inte! Vill. Sova!! :( 
 Maya vann förresten priset som lägenhetens buse. Underligt men sant. Hon var den förste av katterna att ge sig på spjälsängen. Först låg hon hos oss som vanligt med vid halv 23 hörde jag minsann en misstänksam plastigduns och jovisst, hon hade hoppat upp och lagt sig i spjälsängen. Försökte schasa bort henne lite diskret men hon valde att ignorera mig så då fick ja till drastiska metoder och blända henne med min ficklampa på telefonen samt skälla lite på henne. Då lämnade hon sovrummet helt, haha. Nåja, vet inte om hon varit dit något mer eller som hon fattade vinken, det återstår att se antar jag. Om inte annat så lär jag väl märka på filten om den börjar bli misstänksamt hårig. 
 
 

 

Söndag

 
 
Jah jösses vad klockan är mycket, börjar kännas i huvudet. Jag läser dessutom fel och ser fel hela tiden. :S Och ja ja, jag borde kanske börja komma på lite roligare rubriker. Nån dag..
 
 
Dagens inleddes med lite söndagsslapp här hemma, jag bjussade min kära sambo på munkfrukost eftersom det är farsdag, kan hända att bebisen fortfarande ligger i magen men nu är den så pass "gammal" att jag tycker det räknas ändå. 
 
 
Sen åkte vi till Oskarström för att fira lite farsdag där med. Det blev dessutom både middag och fika, ibland blir vi bra bortskämda :) Som om inte det var tillräckligt bra så fick jag även chansen att snusa lite bebis. 2 månaders bebis :thumbup: Och som om inte DET var tillräckligt bra så hade de dessutom världens sötaste hund, jag var seriöst frestad att stoppa ner den i värskan och ta med den hem. Då skulle Tusse dessuom ha någon att busa med. Tusse är förvisso ungefär 3 gånger så stor som hunden, MEN hunden verkade ha den klassiska "liten-hund-personligheten", dvs den är liten och är antingen inte medveten om det, eller kompenserar det genom kaxighet. 
 
 
När vi kom hem från Oskarström så tog vi och monterade spjälsängen, nu har vi alltså (förhoppningsvis) två månader på oss att lära katterna att den är förbjudet område. Efter monataget var det dags att plugga. :( Hade två rapportmojsar att läsa tills handledningen i morgon. Och nej, jag hade inte kunnat läsa dem tidigare eftersom deadline för dem var idag så jag fick dem inte förrän idag. Nåja, nu är det gjort och nu får jag ääääntligen rulla in mig i sängen. Eller i täcket åtminstone. Är sugen på att läsa lite Diana Gabaldon men jag vetetusan om ögonen klarar av en sådan ansträngning, jag lyckades nyss få en 8a till en 0a så jag känner mig skeptisk. 
 
 


Lördag

 
Woop woop! Har lyckats sticka klart de två största delarna på mössan samt sy ihop dem. Den är väl inte sådär megasnygg men det är ju faktiskt den första mössan jag stickat också. Kruxet är bara att den ska ha "öronflärpar" eller vad det heter, men mössan är så lång så den täcker redan öronen. :S Får se om jag kommer på något vis att lösa det hela annars får mössan helt enkelt vara klar som den är, bortsett från att jag ska dekorera den på något vis förstås. 
 
Förutom stickning har dagen spenderats med bakning, shopping, hittade en underbar liten butik där de sålde en massa garn, samt tvättning. I morgon bär det av mot Oskarström och sen är även denna helg slut. Det går så himla fort! :thumbdown: Nästa helg kommer också bara  rinna iväg, då ska vi till Oskarström på kalas på lördagen och på söndagen ska vi pallra oss upp till Göteborg för att hälsa på Susanne som är nere då. Nåja, det var väl allt jag hade att komma med idag. Ska nog krypa ner i sängen snart, klockan är ju trots allt halv 21! :bigeyes:
 
 


Finally!!!!

 
Ääääntligen fredag! Som jag har längtat!! Dagen ska spenderas på skolan, plugg, plugg, plugg. 
 
Föräldragruppen igår gick väl bra. Jag kände redan till i princip allt hon gick igenom men ändå. Vi var 8 par som var där så det var ju en hel del folk. Och jag gillar ju i regen inte en massa människor så jag kände mig mest obekväm. Inte blev det bättre av att vi skulle göra någon minövning och berätta om oss själva, döden! Men men, jag förstår ju syftet med själva övningen så det är ju bara att finna sig i situationen. Efteråt försökte jag att förstå mig på mina quick knit grejer som kom igår. Det gick inte särskilt bra. Jag begriper liksom själva grundidén, men jag ska försöka mig på att göra en mössa och den beskrivningen stämmer bara inte! Det är något allvarligt fel på den. Eller så är det jag som tolkar den fel, men jag fattar inte hur man ska kunna tolka den på annat vis heller. :S Nåja, efter att ha stirrat på beskrivningen, stirrat på olika youtube-klipp och stirrat på guick knit sakerna så gav jag upp. Gick och la mig klockan 20, var helt slut då. Inte för att jag fick sova för det var någon som envisades med att prata i telefon i en halvtimme först. :P 
 
Idag är det exakt en vecka kvar till tillväxtultraljudet, gud så spännande det ska bli! :) Och det är exakt 60 dagar kvar till BF. Det känns snarare läskigt än spännande. Okej då. Spännande också. 
 
 
Jaha, nemen om man kanske ska ta och göra något tro?
 
 


En liten luring

 
Var på ica för att investera i livsnödvändigheter som salt, bröd och ägg. Och det slank visst ner lite juleskum i korgen också :P  Nåja, när jag var på väg in haffades jag av en försäljare. De var från telenor, nemasproblemas, jag ringer ju redan med telenor. Men de ville ändå försöka sänka min genomsnittliga månadskostnad. Det gick inte. Eller alltså, kanske hade det gått, grejen var bara att de ville att jag skulle ta emot en hemtelefon eller en surfplatta. Idén om hemtelefon funkar ju inte hemma hos oss, jag trodde ju ärligt att vi skulle få användning av det men det gjorde vi ju inte så vi har ju nyss blivit fria från den förra. Nåja, surfplattan var väl lite mer intressant, månadskostnaden för den, och mitt mobilabonnemang skulle landa på något med 500. Vilken redan är vad jag betalar i dagsläget så i princip skulle kostnaden inte direkt ändras men vi skulle då "få" en surfplatta. Fast man måste ju ha i åtanke att man ALDRIG får något. Nåja, det hela lät som vanligt som "för bra för att vara sant". Och visst, kanske det är en bra deal, kanske inte. Men vad ska jag och Mattias ha en surfplatta till? När vi inte bor framför datorerna så bor vi i telefonerna. Vi har inte tid med en surfplatta haha! Och visst vore det kanske soft att ha sen när jag är hemma själv med bebisen och ska försöka fördriva några timmar om dagen när jag inte ammar eller sånt, men då ska jag ju STICKA. Så nej, ingen surfplatta för oss inte. Dessutom frågade han om jag ringde mycket till det fasta nätet. Jag bara: "eeeh, nää jag tror inte det". Men han envisades och sa att han kunde se det på uppgifterna om trafiken på min telefon. Nåja, nu när jag kom hem så kollade jag upp den nyaste fakturan, enligt den  har jag (utöver de minuter som ingår i mitt abonnemang) ringt till det fasta nätet hela en gång. EN! Hahahahaa! xD Dessutom var min telefonräkning lägre den här månaden än någonsin innan så jag känner mig rätt så nöjd som det är. 
 
Nåja, det var det, nu ska jag tina fisk, rödspätta (igen) och inta soffan. Vill vila innan föräldragruppen annars kommer jag aldrig orka med det. 
 
Tjingeling!
 


Torsdag

 
Jag måste seriöst köpa bröd idag. Nu har jag blivit illamående alla gånger (4) som jag provat äta det förbaskade brödet till frukost. Det går helt enkelt inte så nu vägrar jag befatta mig med det på obestämd tid. Bläh! Snart ska jag jaga upp min kära sambo ur sängen. Vi ska lämna av honom hos en kompis innan det är dags för mig att dra till skolan och sedan till TV4. Ska köra sista intervjun vid 10, så underbart att ha alla intervjuerna klara. :D På måndag efter handledningsträffen kör vi troligtvis igång med transkriberingen, lär nog bli jooooobbiga dagar, men skönt när det väl är gjort. :) 
 
Nåja, jag håller tummarna för att den här dagen inte blir alltför lång, i skolan alltså. Hade helst vilat lite innan vi ska iväg på föräldragruppen, känns inte så kul att sitta och gäspa käkarna ur led när vi är där, och själva mötet är exakt under den tiden som jag brukar ligga på soffan och ta igen mig lite. 
 
 
 


Todayyyy

 
Aaah! Har spenderat morgonen i ett lättnadens rus gällande USA- valet. Heja heja! Jag hade nog aldrig förlåtit dem om det gått på något annat vis. Men någon gång så ska man väl lära sig av sina misstag (ja, jag syftar på Bush, för att inte tala om omvalet av Bush!). 
 
Nåja, nu är det snart dags att äta frukost. Är helt vansinnigt hungrig :question: Sen blir det skola för tenta plugg + C-uppsatsplugg. Med andra ord blir det troligtvis en låååång dag. Men men, efter idag är jag klar med den sista tentan jag någonsin kommer ha (i det här programmet i alla fall). Så underbart! :thumbup: 
 
I morgon blir det återigen C-uppsatsplugg, det kommer inledas med en sista intervju på TV4 Halland, såvida ingenting ändras under dagen (hope not) och under eftermiddagen är det första föräldragruppsmötet. Spännande :)
 
 


Tentaaaaa

 
 
Nu har jag faktiskt varit duktig och pluggat tenta hela förmiddagen, med undantag för frullen för då kollade jag på Gossip Girls nyaste avsnitt. :P 
 
Hade tänkt äta lunch vid 12 men insåg just att klockan strax är 13. Så går det när man är "inne i tentan". Men men, tar en lååång paus nu. Har kommit en liten bit till, har kanske skrivit 2/3 av tentan nu, men det är en vild gissning. Vi har ju inte word på någon av våra datorer så jag kan inte se hur många sidor jag skrivit, enda sättet att få en uppfattning om hur lång tentan är, är genom att använda en ordräknare på internet för det förbaskade dokumentet räknar varken ord eller tecken. :thumbdown: Önskar verkligen att jag hade word, tusan att det ska vara så dyrt!! :( Men när jag köper ny dator, (förhoppningsvis någon gång nästa år) då ska jag minsann ha word också. Kosta vad det kosta vill (man kan ju låtsas i alla fall). 
 
Nåja, lunch var det. Börjar bli hungrig och jag har en bebis som tycker det är hög tid att jag byter ställning. Kan inte göra annat än att hålla med :)
 
 


Men rubrik!

 
Hmm.. Jag har verkligen inte suttit lika mycket med tentan som jag borde gjort idag. Efter besöket på TV4 snackade vi igenom läget lite och sedan stannade jag kvar på skolan för att skriva på tentan, det gick hyfsat bra i början men sen kom det in en massa högljudda människor i datasalen och störde mitt "flow". Men jag har i alla fall skrivit ungefär 1/3 på tentan så jag är ju på rätt väg i alla fall. Eftermiddagen spenderades huvudsakligen i soffan, sov mellan 15-16 och det var sååååå skönt! :thumbup: Nackdelen är att jag blir så himla otymplig när jag legat ner/suttit tillbaka lutad så det är svårt att liksom komma igång igen. Dessutom får jag ju ont i diverse leder här och var. Huvva. 
 
I morgon ska jag INTE på skolan, känns ovanligt att inte vara där när det är en veckodag men morgondagen ska ägnas till tentan och inget annat plugg. 
 
I morse insåg jag för övrigt att föräldragruppsmötena börjar på torsdag. Sjukt. Jag hade helt glömt bort att de skulle börja snart så när jag såg det i almanackan blev jag ju nästan lite rädd, det är så mycket i skolan så jag hinner inte riktigt med saker och ting längre känns det som. 
 
Det var det, nu ska vi snart äta en förhoppningsvis mumsig middag (kyckling) samt snegla på senaste avsnittet från Once upon a time. :)
 


Djävulens avkomma bortskänkes, typ!

 
Igår var Tusse billig igen. Eller, det är han väl fortfarande för jag tänker då INTE förlåta honom i första taget. Jag snokade runt i sovrummet både iförrgår och igår för jag tyckte det luktade kattpiss. Jag trodde att Maya kanske varit i farten för hon har ju kissat inne lite här och var förut även om det var länge sedan dess nu. Hon har ju haft en tendens att alltid ge sig på klädhögar, och jag hade under den senaste veckan lyckats skapa en tjusig liten klädhög bredvid sängen. Men kläderna var det inget fel på. Ett tag trodde jag att jag blivit knäpp och inbillade mig det för min kära sambo kunde inte känna någon stank alls, och kattpiss har ju en tendens att lukta överjävligt, ännu värre om det är en hane. Nåja, efter några om och men upptäckte jag att han kissat högt upp, mitt under sängen, typ alldeles under våra huvuden, och på våra kablar, precis där medarna är. Och våra medar är givetvis i trä. Snacka om att jag blev skogstokig men det är ju ingen mening att bråka på katten då för han fattar ju inte vad han gjort för fel. Att jag misstänker Tusse beror huvudsakligen på att det som sagt låg kläder på golvet och när Maya vill vara illful brukar hon ge sig på dem. Men det värsta i hela den här historien är att själva kattlådan var helt jäkla ren! Inte ren som i nyligen rensad, utan ren som i kontinuerligt uppsköljd/ursköljd med vatten under en hel jäkla dag innan jag fyllde på med splitter ny, svindyr sand. :question: Så nu har han i alla fall troligtvis förstört medarna på vår säng för de har ju stått i kattpiss i två dagar. ;( :mad: Får se om han håller sig borta därifrån i fortsättningen, först städade vid med såpa och sedan öste jag på med ättiksprit. Kanske ska börja skura hela sovrummsgolvet med lite ättiksprit så kanske vi slipper ha dem där inne alls.. Blev så förbaskad på katten att jag hade svårt att somna efter det. hmpf :mad:
 
Nåja, nu ska jag snart förse mig med frukost. Ska infinna mig på TV4 vid 8 och resten av dagen ska spenderas till plugg. Så typiskt att det är Mattias lediga dag idag och jag hinner ändå knappt träffa honom. :(
 
 


Tvätthögar och hemliga kärlekar (?)

 
ZzzzZZzz...
  
Trott eller ej man jag har faktiskt börjat med tentan. Fast jag kan ju inte påstå att jag kommit särskilt långt, men jag är ändå inte orolig. Ska nog skriva lite på den i morgon på skolan om inte besöket på TV4 tar alltför lång tid, men det tror jag inte, enligt planen så har vi ju ingen intervju i morgon och även om vi gör en spontan intervju så lär vi ju vara klara före 12 ändå. 
 
Så i vanlig "helg-anda" har jag roat mig med att tvätta. Det stod mellan att tvätta och städa och då vann tvätten. Vi har ju fått låna en massa av Leos kläder sedan han var liten. Och massor är verkligen en underdrift, haha, bebisen har redan större garderob än mig även om 95% av den är lånad. :P Det tog minsann sin "lilla" tid att gå igenom alla kläderna, sortera dem efter tvättempereratur och sedan tvätta dem och sedan sortera dem igen för att se vad som kan tumlas och inte. Är inne på sista maskinen nu, så om en timme ska den sorteras och sedan ska en del hängas och en del tumlas, och SEN ska jag sortera alla kläderna igen, i storleksordning. Zzzzzzz. Finns det någon ork kvar sen så kanske jag tar och tvättar våra kläder också. 
 
Idag är det förresten 65 dagar kvar till BF. Sjuuuukt länge, och sjuuuukt kort tid kvar! :bigeyes:
 
 
 
Snart kommer väl min kära sambo hem, då ska jag upplysa honom om att han minsann inte får lämna mig ensam mer. I natt drömde jag att jag hade en relation med Rumpelstiltskin i Once upon a time. Haha, nog för att han är en solklar favorit för mig men jag blir ju lite fundersam över mig själv, haha!
 
 
 
Hahaha jaa den här bilden/texten stämmer väl uppenbarligen in på mig :P
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon kommer det förövrigt ett nytt avsnitt, hoppas det är lika bra som det förra. Förra avsnittet handlade ju väldigt mycket om min kära favorit. :)
 


Inte redan!

 
Kan inte fatta att helgen snart är över. Det har gått på tok för fort! Och jag har fortfarande inte börjat med tentan. Tänkte ge mig på en kraftsamling och göra det idag. Skjuter dock på det för jag mår illa. :( Mådde illa igår på kvällen också när jag kommit hem, stupade i säng strax före 8 och sov nästan hela natten (vaknade 4 gånger men somnade om relativt snabbt, inom 15-20 minuter i alla fall)
 
Nåja, jag hade en trevlig kväll igår och även om det var ruggit och kallt på kvällen så var det ändå mysigt på kyrkogården, så oerhört fint med alla ljus. Men nu orkar jag inte sitta här mer, tänker parkera mig i soffan under favoritfilten och försöka mota bort illamåendet med ren envishet. 
 
 


Stickning

 
Jag har fått dille på stickning idag. Är på jakt efter nya stickor och garn eftersom mina gamla mystiskt nog har försvunnit. Hittade 3 stickor men jag har haft avsevärt många fler än så. Så någon dag framöver ska jag kanske investera i lite sånt :)
 
Tentan som jag tänkt sitta med idag har jag inte ens börjat med (ooops!). Men det är så svårt att fokusera här hemma, om jag hinner ska jag sitta med den lite när älsklingen åkt iväg mot Göteborg och om inte så har jag ju morgondagen samt måndag kväll och tisdag-onsdag på mig också så det är nog ingen panik, inte än i alla fall :)
 
Ikväll/em ska jag iväg och fika hos en tjej jag träffat på ett forum och sen ska vi bege oss iväg till västra kyrkogården, kommer nog vara hur mysigt som helst där ikväll. :)
 
 
 


Långdag + vagnsfoto

Fy bubblan vad trött jag är! Tur att det var älsklingens lediga dag idag så jag slipper i alla fall ordna middag. Kom hem strax efter 16 så det blev verkligen en heldag på skolan. Hemtentan är utdelad och jag känner att jag vill börja skriva på den men jag orkar helt enkelt inte. ZzzzZzzzz.. 
 
Mötet med programansvarig idag gick väl bra. Det finns inget vi kan göra ifall jag missar opponeringen men det känns mer okej nu, kanske för att jag haft en vecka på mig att smälta det, men jag ska ju ändå kämpa/sträva efter att kunna vara med men det hela hänger ju en hel del på hur tillväxtultraljudet går/hur bebisen mår. Nåja, jag fick även min farhåga gällande praktiken bekräftad - att den får endast göras på vårterminen, vilket innebär att jag inte kommer ha något att göra förrän nästa vårtermin. Det är ju ett helt år. :( Så nu måste jag och älsklingen komma fram till hur vi ska lösa det här. Läraren rådde mig att ta föräldraledigt hela året men det känns så himla taskigt mot Mattias. Han skulle kanske kunna vara ledig under sommaren om jag får sommarjobb, kan ju bli inom vården eller vad som helst, men men, vi måste som sagt diskutera det hela och se vad vi kommer fram till.
 
Nåja, nu orkar jag inte hålla isär tankarna längre så jag avslutar med att visa några dåliga bilder på vagnen. Det är så dåligt ljus här inne och det är ju mörkt ute när man åker iväg och mörkt när man kommer hem igen.
 
Här är bilder när själva hårdliften ligger i vagnen:
 
 
 
 
 
Och en bild på vagnen utan hårdlift:
 
 
 
Nu tänker jag seriöst lägga mig på soffan en stund. Idag får jag verkligen det.
 

 

Fredag :)

 
Seminarium idag. Huvva. Jag gruvar mig inte för presentationen, eller ens att två grupper ska opponera på oss. Däremot gruvar jag mig inför vår egen opponering, man ska ju alltid komma med båda bra och dåliga saker och kritiken ska vara konstruktiv, men ang. de bra sakerna.. Man kan inte hitta på hur mycket som helst. Och den ena rapporten.. Alltså den var verkligen inte bra. :bigeyes: Nåja, det är ju inte mitt fel att de gjort ett megaslarvigt jobb, de får ju faktiskt skylla sig själva för jag är ganska övertygad om att de kunnat göra det mycket bättre. 
 
Men men, seminariet börjar inte förrän 13 så innan dess ska jag och Filip ha grupparbete, ska ses på skolan vid 9. Och vid 10 ska jag träffa programansvarig för att prata om C-uppsatsen samt studieuppehållet, gruvar min nästan lite för det också, jag har så himla svårt för auktoritärer. De är så läskiga! :S Nåja, snart är den här dagen över och då är det ÄNTLIGEN helg. Fast någon direkt avslappning och vila lär det ju knappast bli då vi får en tenta i eftermiddag,. Ve och fasa!
 
 


Pärlan har anlänt

 
Fick ett telefonsamtal från en kille på dhl som hade "ett jättestort paket" till mig. Han skämtade verkligen inte. 
 
 
Det är ju uppenbarligen vagnen (annars har teutonia använt sig av en onödigt stor låda). Synd att den inte kom lite tidigare, då hade Leo kunnat få lådan att leka med när vi var på kalas i helgen, sånt var ju skitkul när man var liten. :)
 
Nu går jag förbi och sneglar lite på den och försöker uppbåda all självkontroll jag kan. Tänkte vänta med att öppna den tills Mattias kommer hem så han också får vara med. Dessutom är det ju trots allt han som betalat vagnen. Men det ska bli spännande att se om vi fått rätt sort och rätt färg och allt det där. Och se hur hårdliften ser ut för det fanns ingen bild på den på hemsidan så det är bara att hålla tummarna för att den är fin. Om beställningen blev rätt (vilket jag antar för jag dubbelkollade den så många gånger) så ska hårdliften vara i samma tyg/mönster som övriga vagnen. Tihii, kul kul. Nu ska jag försöka plugga lite så jag kan roa mig med matlagning samt vagninspektion sen när älsklingen kommit hem. Den här dagen som började stressigt kommer ju sluta riktigt bra. Lax till middag, sedan vagninspektion, och slutligen en chokladboll till efterätt. :thumbup:
 
 


stress-lunch

 
Aaaaj! Är hemma för en snabb lunch innan det är dags att bege sig till skolan igen. Nackdelen med att äta lunch hemma är det det blir så förbaskat stressigt. Jag bokstavligen slängde i mig maten (makaroner, enbart makaroner, fy på mig), och nu har jag så himla ont i magen. :( Men men, ville hem och titta till Tusse och eftersom jag inte hade någon matlåda idag så kokade jag makaroner i stället för att köpa något från affären. Nåja, Tusse tycks ha repat sig rätt bra nu, han och Maya fick dela på lite blötfoder som jag spädde ut med lite vattenm kan ju lika gärna passa på eftersom jag vet att det är vanligt att katter blir uttorkade, han mumsade i sig rubbet plus torrfodret som han fick efteråt och sen ville han minsann gå ut så då fick han göra det. ^^
 
Nåja, det här har jag verkligen inte tid med. Ska rota fram lite papper och sedan bege mig mot skolan. 
Tjillevippen ^^
 
 


Bättringsvägen

 
Idag mår Tusse mycket bättre. Han är inte helt återställd men nu under morgonen så har han i alla fall brytt sig om vår närvaro och strosat runt i köket och tiggt mat, han till och med pratade lite med oss och retade Maya lite lätt. Men han är inte riktigt lika energisk som han brukar vara men han är definitivt mycket bättre, så jag avvaktar ett tag till, samlar nog mod och släpper ut honom sen också innan jag åker iväg till TV4. 
 
 
Förutom besök på TV4 Halland är det skolan som gäller, vi har som vanligt massor med plugg att se fram emot. Tack och lov är det torsdag idag så snart är det helg. :) 
 
 
På tal om idag, idag går jag in i vecka 31 (30+0) om jag inte minns fel, och det är 15 dagar kvar till tillväxtultraljudet. Efter det antar jag att jag kommer få komma på tätare kontroller igen, det börjar ju trots allt närma sig nu och under graviditetens första halva så var jag ju hos barnmorskaran med bara två veckors mellanrum ju. Och på tal om bebisar och sånt. Nu har vagnen för övrigt "landat" i Sverige vi får den nog troligtvis i början på nästa vecka kanske.
 
 
 
De har hållt leveranstiden väldigt bra då det skulle ta 8-10 veckor men på söndag är det "baaara" 7 veckor sedan vi beställde. Ja jösses vad tiden går fort. Nåja, nu ska jag ta och unna mig själv lite frukost och sedan förse katterna med lite mat. :)
 
 


RSS 2.0