ditt och datt. Som vanligt.

Idag hade jag min sista introduktionsdag. Börjar jobba "på riktigt" i morgon. Inleder mitt vikariat med att jobba 13-22. Goodie. 
 
Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om. Vi var iväg och firade på Mices trettioårskalas. Lite jobbigt är det med Malva som ska springa omkring överallt, men det gick rätt bra. Hon somnade dessutom och sov där trots allt prat, skratt och stoj. Men inte så konstigt kanske för vi la henne inte förrän 22. Hon vaknade dock innan vi skulle hem. Vet inte hur länge hon var vaken men när jag tittade till henne strax innan vi skulle åka så låg hon och stirrade rakt ut i luften. Nåja, kalaset var trevligt. Även om jag vanligtvis känner mig obekväm i såna där situationer. Det kändes dock lite trist att Mice (nästan) fick dublett på en av presenterna vi köpte. En upplevelsepresent som involverade en Lambourghini eller en Ferrari. Men det visade sig att de inte var helt lika, på den ena presenten ska han få åka sportbil och på den andra ska han få köra. Antar att det blir roligt för honom ändå. :) 
 
Under den kommande veckan kommer jag huvudsakligen jobba (måndag till fredag). Fredagen avslutas sedan med middag i oskarström med svärisarna. :) Om allt går enligt planerna dvs. Malva är som vanligt idag men hon har varit sjukt dålig i magen. Så pass illa att jag misstänker magsjuka. Dessutom kräktes hos nyss. Men det var väldigt lite och det är nog större chans att det beror på för mycket apelsin och vatten och att hon envisas med att köra ner fingrarna i halsen än att hon har magsjuka. Men men, vi får väl avvakta under natten och se vad som händer. Hoppas verkligen det är falskt alarm för det känns ju inte som någon höjdare att inleda vikariatet med att vabba (och eventuellt smittas av magsjuka *ryser*). 
 
 


Mat och historieskrivande

Idag hände det en olycka på dagis igen. Malva klämde fingrarna i en ytterdörr. :( Det är en liten fördröjning på dörrarna (troligtvis för att ingen ska klämma sig) och när någon gått in idag så hade tydligen Malva försökt följa efter och därmed klämt sig. Stackars lillan. :( Jag är ju inte sur eller så på personalen. Det är ju inte deras fel. Jag vet ju hur Malva är, hon skulle ju liksom behöva typ två från personalen helt för sig själv för att inte hamna i trubbel och olyckor. Men det gör ju ändå ont i hjärtat på mig. 
 
Men det var nog ingen allvarlig skada. Om man ens kan kalla det skada. Synd ingen svullnad eller något alls. Kan inte ens avgöra vilken han det var på så det var nog snarare så att det gjorde ont och hon blev rädd när det hände men sen var det inget mer med det.
 
Hon blev dock ledsen när jag skulle hämta henne idag. Hon stod och lekte i en sandlåda där det finns typ klätterställning osv. Så fick hon syn på mig och ville komma till mig men kunde inte ta sig över kanten så då började hon gråta. Första gången hon vill komma till mig så gärna när jag hämtar henne. Oftast brukar hon tjuta och springa glatt mot mig, varpå jag sätter mig ner med öppna armar och Malva rusar förbi (så mycket som en soon-to-be 1.5åring kan rusa dvs). 
 
Nu ska vi snart förtära pannbiff, potatis och gräddsås. Allt hemma gjort. Typ (jag har liksom inte fött upp djuren hemma och slaktat dem själv osv). I morgon ska jag väl försöka få någon ordning här hemma och komma underfund med vad vi (jag och Malva) ska ha på oss på kalaset på lördag. Sen i morgonkväll så blir det grillning i Falkenberg med systerystrarna (yepp, bägge två faktiskt). Ytterst trevligt. Tror det är första gången vi tre umgås här utan mamma. Ever! Med andra ord skiver vi historia i morgon! :)
 
Jaja, mat var det visst. Adjöken! 
 
Jösses. TRE utropstecken (och versaler) på ytterst få meningar. Jösses, man kan nästan tro att jag skriker åt er. Hehe. :)
 

 
 

 

"Jag ska bara"

Igår fick jag hem den efterlängtade uppföljaren på Diana Gabaldons Outlanderserie. Med Mattias som vittne hävdade jag bestämt att jag inte fick läsa den nu utan skulle läsa ut bok 7 innan jag på började den här (dvs bok 8).
 
Tror ni det funkade eller? Så här utspelade sig kvällen:
 
Jag ska bara läsa introduktionstexten som ofta är lite poesiliknande och inte direkt avslöjar något som kommer komma i boken.
 
 
Senare:
 
"Jag ska baaara läsa sista sidan för det är ju bara några rader".
 
 
"OMG!!!!" (Drar efter andan i total fasa och inser att jag måste läsa den näst sista sidan med i hopp om att jag missuppfattat slutet). 
 
 
Bläddrar bakåt och råkar ta två sidor istället för en (ja, jag råkade faktiskt det var inte med flit, trott eller ej). Men då fanns det visst en kapitel där så.. Äsch, jag kan väl läsa hela kapitlet, det blir ju ändå bara 2½ sida (visade sig sean vara 4½ sida eftersom jag råkade bläddra dubbelt). 
 
 
Lugner ner mig eftersom jag faktiskt hade missuppfattat slutet (tack och lov). Slår på teven. Men jag ska baaara läsa första kapitlet också. Bara första. Inget mer. Helt plötsligt ligger jag i sängen och har läst 5 kapitel. Oops! :) MEN till mitt försvar kan jag meddela att det är väldigt korta kapitel. Så egentligen har jag inte läst så mycket. MEN ja, jag kommer fortsätta, det går inte att sluta nu. No way no how.
 
Trevlig tisdag på er! 
 

 
 
 
 
 

 

Iver!

Jösses! Det finns en fyra ledig. I vallås. På NYVÅNGEN!! :-O !! Förvisso på andra våningen men ändå. En fyra! På "min" gata. OCH det är loftgång vilket innebär att Maya eventuellt skulle kunna fortsätta vara ute. Vi har förvisso små chanser att få den men jag har givetvis blivit löjligt ivrig. Vore så roligt om vi lyckades få den. Roligt är en underdrift. Det vore underbart!!

Nåja. Det var väl bara det jag ville ha sagt egentligen. Kan passa på att meddela att midsommar firades på öland och att vi kom hem idag. Var en hel del trafik men mestadels vettig sådan. Såna där normala personer son håller avstånd och inte försöker puckla till arslet på bilen bara för att man håller hastighetsgränsen. Det tog dock lite tid. Tog nästan 4 timmar att köra hem för det var "lite" kö ut från Öland.

Nåja. I morgon är det åter till vardagen som gäller. Har en massa fix för oss i morgon. Tack och lov har Mattias semester då med. Men innan dess ska vi väl få lite sömn i den här rökiga hålan som ska föreställa vårt sovrum (och vardagsrum). Tror grannen har fest och har tänt upp en brasa. Av cigaretter. Misstänker att mina lungor mörknat fyra nyanser enbart under den senaste timmen.


Sambo, Minimidsommar, Godkänd och Minnen

Idag kom äntligen min kära sambo hem. <3 Ida och Mice var här på morgonen och förmiddagen. Leo och Malva badade lite med Elma fick betrakta dem från skuggorna. Tror hon var hyfsat nöjd med det ändå. Mattias mormor kom även på en snabbvisit och lämnade nyckeln till Öland. Ja, alltså inte hela Öland men det fattar ni nog. :) Snart åker vi. Tihii! :) 
 
På eftermiddagen åkte vi till förskolan för att fira lite minimidsommar. Jösses! Hade jag på allvar insett vad det innebar hade jag nog velat stanna hemma. Men vi dansade runt midsommarstången, och sjöng. Malva tyckte det var väldigt kul, särskilt när vi sjöng prästens lilla kråka (hmm, undra varför? ;)  ). Sen blev det lite mingel och fika. Eller, mingel vill jag väl knappast kalla det. Alla ungar sprang omkring och föräldrarna traskade efter. Och Mattias den busen fick nästan ett ragg där också. Haha. :D Jaja, hade det varit på riktigt hade jag kanske inte tyckt att det var så underhållande, men men. Aldrig kan man gå säker tydligen. Hehe. Och Malva blev nästan nertrampad av en man. Han blev lite förskräckt men Malva rörde inte en min, jag trodde hon kanske skulle bli rädd men icke, hon var bara nyfiken. :)
 
Nåja, väl hemma så har vi firat att min slutrapport blev godkänd med att äta rester till middag. Om någon vecka kan jag ansöka om examensbevis. HÄFTIGT! :D Jaja, jag blev inte författare. Jag flyttade inte till Skottland och jag gifte mig inte med James Fraser. MEN jag tog i alla fall en examen. Och flyttade från Strömsund. Så en liten bit på vägen kom jag i alla fall. Kan hända att Mattias inte är skotte men han är ju 100 mil närmare uppväxt Skottland än vad jag är. Haha, alltid något. ;) Och Malva.. Tjaee.. Jag hade nog bytt bort skrivandet, skottland, tjae.. alltihop enbart för henne. Även om hon är en jobbig liten skit<3  ;)
 
Ang. minnena så läste jag gamla kommentarer på bloggen. Av nyfikenhet antar jag. Och total dumhet. Blev bara ledsen och irriterad av det. Och för er nyfikna själar kan jag bara meddela att det inte är någon mening att leta efter dem för att de är dolda. Eller ska i alla fall vara det. Det är så onödigt och dumt alltihop. Sen så här i efterhand kan jag ju bara konstatera att jag kanske inte hanterade det på bästa sätt. Snarare att jag hanterade påhoppen ganska dåligt. Vill intala mig själv att jag växt upp sen dess men å andra sidan så har jag ju inte varit utför sånt där på länge så ärligt talat vet jag inte hur jag skulle reagera på något sådant nu. Kanske bara ignorera. Det finns ju ändå inget man kan göra åt att någon annan vill bete sig som en skit. Jaja, det tillhör historien och ska stanna där. Nu ska jag joina Mattias och Malva. Dags för dagens sista bus innan det blir pyjamasmys med mina bästa- <3
 
 

 
 
 

Då var den här

Första dagen då Malva blev ledsen när jag  gick från dagis. Hennes humör har varit svängigt sedan igår, och idag stannade jag till längre på dagis för att meddela vilka tider Malva ska vara på dagis i sommar. När vi höll på med det så var Malva i ett annat rum och det var lite livat där. Men jag kunde ändå höra att hon började gråta. Jisses vad svårt det var att inte rusa dit för att trösta henne. :( Men jag tror inte det var något allvarligt, en i personalen gick dit och hade med sig Malva till vårt rum och då grät hon inte längre utan var bara sur. Jaja, utmärkt impulsträning för min del. 
 
Nåja, när jag skulle gå så stod Malva och ett gäng andra barn vid ytterdörren och ville gå ut men de fick inte (de skulle gå ut bara lite senare tror jag men de vill nog att det ska ske under någorlunda kontrollerade former antar jag). Nåja, jag gick ut genom dörren och sa hej då och vinkade till Malva. Hon försökte följa efter med blev stoppad av personalen och då började hon gråta och dörren stängdes. Svårt att inte gå tillbaka in igen. :( Men å andra sidan så blev hon säkert ledsen för att jag gick ut och hon var tvungen att vara inne. Hon avskyr när jag eller Mattias går ut på baksidan och hon inte får följa med. Men det var ändå jobbigt att höra henne gråta så jag stack därifrån fort som attan och intalade mig att hon redan var på bra humör igen. Det är som en i personalen sa, hon är väldigt svängig, När hon är glad så är hon väldigt glad, och när hon är ledsen så är hon oftast väldigt ledsen, och det kan svänga fort. 
 
Nåja, hon ska vara där bara till 11 idag. Och samma visa på torsdag, Själv ska jag passa på att jaga lite jobb. :) Och kanske planera inför öland om jag hinner. Vi beger oss dit efter dagis på torsdag,. Åh det ska bli så härligt! :D
 
 


Dreamhack

 
Är gräsänka medan Mattias är på Dreamhack i Jönköping. Än så länge tycker jag nog att jag och Malva klarar oss ganska bra. Men vi saknar honom så klart. Och ja, ska jag vara helt ärlig så är jag avundsjuk. Vet inte om jag skulle kunna vara ifrån Malva så länge med det verkar vara så mycket som händer där borta. Igår spelade exempelvis Sabbaton (min avundsjuka var med andra ord total redan första dagen), och i morgon ska tydligen Hoffmaestro spela, och dessa två är ju bara två saker av allt annat som händer där. 
 
Men men. Jag har i alla fall hittat en länk till en sida där de sänder live lite då och då. Så ni kan ju också få den ifall ni är nyfikna av er. :)
 
http://www.twitch.tv/dreamhack
 
Tyvärr har min dator blivit överhettad så det är bäst jag rundar av detta innan den dör. Men vi har i alla fall haft en trevlig helg. Var i Falkenberg igår och sov över tills idag. Nice. :D 
 
Nåja, i morgon återgår vi till någon sorts vardag. 
 
Ha det! Nu ska jag glo på sexan och se om det är något att se (någon final från dreamhack). Om inte så har jag ju typ fem böcker jag ska läsa. Hehe. 
 

 
 

Hålla tummarna

Har just sökt ett jobb som vore helt perfekt för mig. Och med risk för att låta självgod: jag vore helt perfekt för jobbet också. :)  Så nu är det bara att hålla tummarna. :)
 
Idag var jag och Malva ute på ett cykeläventyr som körde ner mitt humör i botten. Nästan. Jag cyklade in till stan för att gå på babyprofsen och team sportia i jakt på en cykelsits till Malva. Givetvis hade vi motvind hela vägen dit. Väl framme hos babyprofsen så står det en skylt i fönstret att de flyttat och håller till mittemot byggmax. För er som inte vet vart det är så kan jag bara meddela att det är precis åt andra hållet. Så det var bara att vända och cykla ut dit istället. Väl framme så visade det sig att de bara sålde en sort (hemsidan hade tre olika). Så eftersom mitt förstahandsval inte fanns i butiken så ville jag inte köpa något utan att prata igenom det med Mattias först. Då tänkte jag (naiv som jag är) att jag kunde cykla till team sportia och kolla. De hade också flera bra stolar, enda skillnaden var att deras var dyrare, Typ. Men gissa vad?! Jo Team sportia ligger ju inne i centrum så egentligen borde jag ju cyklat dit innan jag cyklade ut till babyprofsen. Det hela gjorde mig så fördömt sur (och lat) så jag cyklade hem igen. I motvind, givetvis. Så vi får se om vi hinner shoppa en stol ikväll eller inte. Oavsett vilken det blir så är det billigare än alternativ två: dvs köpa en elcykel OCH en cykelsits. Det känns jättebra att jag har lite jobb i sommar men det blev himla krångligt med hämtning och lämning på dagis. Nu fattar jag varför vissa familjer har dubbel uppsättning bilar. Inte för att det är aktuellt för oss men ändå. Jösses! 
 
I morgon blir jag gräsänka när Mattias åker på dreamhack. Tyckte det bara var förra veckan som det var en månad kvar men det var det visst inte. Jag och Malva kommer då roa oss med att åka till Falkenberg för lite pyjamasparty. Vi har det rätt så lyxigt ändå. Mattias har ju bilen så Ida och Mice kommer och hämtar oss på lördag och kör sedan hem oss igen på söndag. Nice! :)
 
 

 

Till hälften godkänd

 
Nu har jag blivit godkänd på slutseminariet. Så då återstår "bara" slutrapporten. Creepy. Men det kan ju dröja minst en vecka till innan jag hör något om den. 
 
Igår fick jag mitt schema. Till min stora besvikelse jobbar jag när klassåterträffan är. :( Och har små möjligheter att byta så den skrytfesten kommer jag troligtvis missa. :/ Å andra sidan åker vi nog upp i augusti och hinner umgås lite med närmare vänner så man får väl vara tacksam för det istället.
 
En positiv grej med schemat är att jag i alla fall är ledig under Mices trettioårskalas. Faktum är att jag inte ens börjat jobba då. Jag börjar inte förrän 1 juli. Men lyckades tigga till mig en introdag till den 10 juni. Känns så länge att vara borta från arbetsplatsen i 3 veckor. Hur ska jag minnas något? Känns säkrast att vara där en dag till strax innan. Och fortfarande inte bära på fullt ansvar liksom. Men men, efter den 1 juli rullar det på till den 10e augusti. Men jag kommer nog försöka ta på mig extra jobb någon vecka till för vi åker ju inte upp till jämtland förrän Mattias går på semester, dvs efter 22a. Men ska se om han kan ta ledigt den dagen eftersom det stundar bröllop den 23e. Blir tajt om tid om vi åker upp natten mellan 22a-23e och sen ska på bröllop direkt. Vi måste lösa det på något vis. 
 
Jaja, nu ska jag väl äta frukost. Malva har faktiskt fått lov att kolla på tv (drömmarnas trädgård). Idag börjar jag inte förrän 16 så vi har lite tjejmys idag medan Mattias jobbar. Honom träffar jag inte alls för jag jobbar 16-22 men så kan det ju bli ibland.
 

 

Söndag

 
Trööööttt! Vi var i falkenberg igår och kom inte hem förrän halv 12 eller nåt sånt. Med andra ord är vi lite sega idag. Med undantag för Malva förstås för hon har ju sovit mer eller mindre som vanligt. Gårdagen bjöd på tacos, fika och spel. Jag bakade kanelbullar och daimbiskvier häromdagen. Denna gång blev inte biskvierna misslyckade! :D De blev ju inte särskilt snygga men ack så goda! :D Dock lite maffiga för min smak så nästa gång ska jag nog göra dem lite mindre. 
 
Idag bär det av till oskarström för lite kalas. Goodie. Sen ikväll ska vi väl städa om vi orkar och sen bara preppa inför morgondagen. Malvas första riktiga dag på dagis (jaja, förskolan) och jag har först bredvidgång på min sommarjobb och sedan möte direkt efteråt och Mattias har sin första dag tillbaka på jobbet efter föräldraledigheten. Vi lär ju vara helt slut allihopa i morgon. Tack och lov så ska svärmor hämta upp Malva på dagis så hennes dag inte blir så lång. Fast det blir ju lång ändå, mer än 5 timmar. :( Hon som bara är van typ 2. :S 
 
I morgon får jag mitt schema för sommaren. Ska bli skönt så att vi kan planera dagis lite mer, och lite längre fram osv. 
 
Nåja, trött eller inte. Jag har gjort lite nytta idag genom att klippa gräset. Har verkligen inga muskler så nu är armarna helt slut efter att ha konkat omkring på vår trimmer. Den väger ju knappt något men jag blir minsann matt i alla fall. Jag försökt även besöka grannen ovanför för att be hen att sluta slänga fimpar på vår uteplats. Men antingen var det ingen hemma eller så ville personen ifråga inte veta av mig för det kom då ingen och öppnade i alöa
 

Hus

 
Blääh! Har hittat ett fint hus i vallås som nästan vore perfekt. Om det inte vore för att det kostar pengar. Hehe. 
 
Ligger mindre än 1 km från Malvas dagis. Är på 120 kvadratmeter och har 5 sovrum. Kruxet är bara att det kostar nästan 2 miljoner. :( Och har en kontantinsats på nära 300 000 kronor. :( Alltså visst, man kan ju låna till kontantinsatsen men det finns ju inte en chans i världen att vi skulle få ett sådant lån så länge jag inte har ett fast jobb. Och även om jag fått ett fast jobb så lär det ju ändå inte vara särskilt troligt att vi får ett lån eftersom jag har ett csn lån också. Bajs! Blev nog lite kär i huset. Är en visning 15 juni som jag var sugen att gå på men känns ju bara dumt att plåga sig själv med något man ändå inte har råd med. Eller råd och råd. Det är det som är det störiga. Även om vi saftar till driftstkostnaden så har vi råd med avgifterna som det skulle innebära men det kan ju inte bankerna veta. Eller fatta. Blä! :(
 
 


Done and done!

Wihoo! DET ÄR ÖÖÖÖVER! :D Inom en snar framtid (om jag blir godkänd dvs) kan jag begära ut mitt examensbevis och lägga till en kandidatexamen i medie och kommunikationsvetenskap i bagaget. Fine! Jag är inte läkare, eller advokat eller något annat tufft. Men jag har i alla fall en examen och det känns "gött". Hehe. :) 
 
 
Dagens seminarium gick väl ganska smärtfritt. Två av mina tidigare professorer fanns med så bland de trettio ansiktena som fanns där så kände jag i alla fall igen två. Efter seminariet fick jag bege mig ut i regnet för att leta rätt på en buss. Jösses, tror inte jag åkt stadsbuss på evigheter. Hade glömt hur sjukt irriterande det är med alla idioter som envisas med att röka o busskurerna. En extra idiot som faktiskt hade paraply envisades med att ändå stå en meter från mig och bolma. Trots att hon lätt kunnat stå i regnet utan att bli blöt. GRRR! Vid första stoppet gick jag till och med därifrån och stod ute i regnet bara för att slippa få förkolnade lugnor men avsaknaden av jacka resulterade i att jag slutligen fick infinna mig bland människorna som av någon underlig anledning tvingar på oss dödspinnarnas gift. 
 
Jaja. En annan kul grej är att skattepengarna tycks ha rullat in. Jag skulle till ica och ville först undersöka om mina stackars korvören skulle räcka och blev då måttligt förvånad när det rullat in stålar från en misstänksam avsändare (ett tag trodde jag det var från HEM men det fanns liksom nästan ingen logik i det). 
 
Jaja, det var det. Vi har även anmält Mattias cykel stulen, men det lär ju knappast hända något där antar jag. Hoppas idioten cyklade i diket och bröt handleden eller nåt. Men men, jag har väl något sorts hopp så jag scannar blocket för att se om den dyker upp där. Har dock inte riktigt kommit fram till vad som händer om vi skulle råka finna den där. 
 
Hmm, känner att jag mest babblar en massa nu. I morgon ska jag iväg till inskolning. Med andra ord får arbetsförmedlingen faktiskt vänta lite eftersom jag inte har tid att träffa dem i morgon. Sen på torsdag är det möte. Kan hända att jag är nybliven arbetslös (eller vad man nu säger) men det känns ändå som om jag har tusen saker att göra och hinna med. Men idag (ikväll när Malva somnat) tänker jag hänga i soffan (eller fåtöljen), och kanske mumsar jag lite på min B&J new york super fudge chunk. Har ju faktiskt haft den i en vecka men inte haft någon riktig aptit att "smaka" den p.g.a all stress.
 


Gissa...

 
Gissa vad jag gjort idag?
 
 
 
 
Exakt! Jag har pluggat. Och då och då tänkt förbannat det själva arselhålet som inte lämnade tillbaka litteraturen. 
 
Men min rapport är i alla fall inlämnad och nu ligger det bortom mina händer. Har varit så stressad idag. Tog en paus mitt på dagen när Malva sov. Då slog jag mig ner framför teven för att tänka på annat. Lyckades dock inte så bra eftersom jag gick igenom kapitlen som jag inte orkade gå igenom igår. Med andra ord pluggade jag under pausen också. När rapporten väl var inlämnad kunde jag inte gå någon ro i kroppen, tack och lov hade vi gymmet från 18. Mattias skulle egentligen träna först men han hade vänligheten att låta mig börja. Det hjälpte faktiskt lite, känner mig lite lugnare inombords nu. :) 
 
Förhoppningsvis får vi gymmet i morgon med. Men då ska jag inte springa något. Har börjat få så ont i benen. Jag springer liksom inte ens långt men att vara tjock och ha dåliga skor är verkligen ingen bra kombo. Så i morgon får jag väl bara köra lite gym och lite crosstraining så benen får lite vila. Om jag lyckas låta bli. Nu när jag insett att jag faktiskt kan springa så är det ju lite roligt också även om min kondis är pinsamt dålig. :)
 
Nåja, det var det. Så fort Mattias kommer tillbaka ska jag slänga mig in i duschen. Har inte haft vanliga kläder på mig alls idag. Först nattline fram till 17:45. Sen träningskläder och sen tänker jag mysa ner mig i badrocken. Lovely! 
 
Men innan dess ska jag väl iaktta Malva medan hon leker med lego och nynna på lite smått och gott av Bryan Adams. Nu känns det rätt bra. :)
 
 
 
 

RSS 2.0