Vabb

Idag är det vabb som står på dagordningen. Följt av en massa tvättande. När jag hämtade barnen igår meddelade förskolan att min minsting fårr springmask. Bara tanken på det får det att vända sig i magen på mig. I äckelhet är det i klass med magsjuka för mig. Eller nä. Mask är äckligare. Tusen gånger äckligare (magsjuka är dock jobbigare). Så det blev samtal till jourmottagningen och medicin till hela familjen. Alex är egentligen för liten för den, gränsen är två år. Men de tyckte att han är ju snaaaart två år (ca 2 månader kvar). Så han fick han också. Antagligen eftersom det var han som man konstaterat mask på. Uscha. De får komma till förskolan bara de är behandlade men eftersom jag inte visste igår om vi skulle hinna ordna med medicinen redan då hann jag anmäla vabb. Så då kan jag lika gärna vara hemma och sanera. Så tvättmaskien går varm idag. Jag tror dock att han åkte på biverkningar. En väldigt vanlig biverkning är att man kan få ont i magen. Och han vaknade igår några timmar efter han fått medicinen och var jätteledsen och hade svårt att komma till ro. Dock är jag inte helt säker, han kan även ha drömt något för han blundade, grät och sa: "nej, nej, nej. Miin. Miiiiiiiin!. Så det kan ju även vara så att han trodde att någon tagit nåt av honom..
 
Utöver det rullar allt på. Känns som om vi springer mellan jobb och husvisningar. Jag pendlar mellan entusiasm och beslutsångest. Med betoning på ångest. 
 
Jag har känt mig hängig ett tag, sliten och ur gängorna (mer än vanligt alltså). Haft huvudvärk ofta och blivit andfådd av ingenting. Alltså jag vet att jag har dålig kondition. Men att bli andfådd och matt av att gå över parkeringen eller uppför trappan här hemma är bara konstigt. Det brukar jag vanligtvis inte bli. Så i måndags träffade jag en läkare som tog lite prover. Jag trodde ju att det var min hypotyreos som spökade och att jag skulle behöva höja dosen. Men icke. De värdena låg fint. Däremot var min järndepå väldigt låg. Hade inte hunnit utvecklas till blodbrist men det var nog bara en tidsfråga. Hade tydligen brist på folsyra också (?). Har ingen aning om vad det innebär, jag förknippar behov av folsyratillskott med graviditeter. Hur som helst. Nu har jag order om att äta järn och folsyra (utöver mina vanliga piller allts). Blir det inte bättre skulle jag återkomma. Men med tanke på hur låg min järndepå var så känner jag mig rätt säker på att det kommer bli bra bara jag får upp det värdet.
 
Jaja, det var det. Jag orkar inte ens ge mig in i alla tankar som virvlar kring hus-letar-eländet. 
 
 
 
 

RSS 2.0