Dag 1: Det stora frågetecknet

AAAAAAJ!! JAG HAR SÅ JÄÄÄÄVLA ONT I RÖVEN!
Längtar tills den blir van vid allt cyklande.

Men det blir bra motion det här:
20-25 min cykel till tågstationen. Tåg till Halmstad (givetvis) och sedan 20-25 min promenad från tågstationen till skolan. Och sedan omvänt på vägen hem ^^

--------------------------

Är egentligen ledig i morgon men eftersom läraren leker sadist så här första dagen så fick vi order att göra ett grupparbete som ska redovisas i två rapporter och 2 redovisningar. En av dem ska vara inlämnad på Torsdag. Antar att de tycker att det är lika bra vi vänjer oss vid stress och snäva deadlines direkt. Med andra ord så måste jag in till Halmstad i morrn med för att träffa min grupp. Vi är totalt 5 stycken varav jag kommer ihåg allas namns utom ett. Bör dock kanske tillägga att av de namnen så kan jag bara koppla ett av dem till ett ansikte, men men, det blir nog bra.

Så det blir alltså mer cykling i morgon. Och även på torsdag för då har jag skola igen. Men sen är jag ledig, najs :)

Hade en föreläsning på totalt 5 timmar idag och jag förstod kanske 5% av allt som sades. Inte bra.

Okej, jag kanske förstod liite mer.

Kanske 7%

Men det klarnar nog när jag får lusläsa studielitteraturen. För ärligt talat så kan jag inte förstå varför vi hela fridens namn behöver kunna det där.
Ett tag trodde jag att jag gått fel och hamnat i en kurs i filosofie eller nåt. Men den förhoppningen grusades sönder ganska snabbt eftersom resten av min klass var där och oddsen att exakt alla ska gå fel till exakt sammaställe måste vara ganska liten så jag fick motvilligt inse att jag var på rätt ställe och att det var på fullaste allvar att jag ska lära mig allt det där =/

----------------

Idag kom förresten csn så jag känner mig nyrik. Firade det hela med att betala alla räkningar.
Ska även hämta ut mitt första paket från adlibris med studentlitteraturen ikväll. Utmärkt.

En annan god nyhet är att min dator tycks ha repat sig för jag fick sms av elgiganten idag som skrev att den var "färdig och klar för avhämtning". Det var en aningen konstigt eftersom jag kommit överens med snyggingAlex om att de skulle skicka den hit ner. Jag ska ta och ringa honom och se hur vi ska lösa det här.

-------------------------

Fasen vilken skräcknovell det här blev. Snart dags för käk, och tur är väl det för jag är vrålhungrig.
Sen blir det plugg. Måste förbereda inför morgondagen. Ska träffa gruppen vid 11:30 så jag kan åtmistonde sova till 7:30 i morgon. Där snackar vi lyx! :thumbup:



Panorama


Idag var jag på panoramadag på skolan.
Det känns inte riktigt lika skräckinjagande längre att klassen är av storlek gigantikus.

I morse när jag väl hittat till MKVs tillhåll så kom en tjej och frågade mig vart receptionen var. Jag hörde direkt på dialekten att hon var avsevärt mer norrlänning än jag själv så det var ju roligt att veta att det finns fler med dialekt. Det visade sig att hon kom från Kalix, så jag hade rätt i mina iaktagelser. :P
Vi gav oss ut på jakt efter receptionen eftersom jag inte heller visste vart den var. Hittade den ganska snabbt faktiskt, men givetvis hade de inte öppnat. Öppnade inte förrän 9:00 =/

Blev även lite bekant med en trevlig tjej från Ggb som ansåg att Halmstad var världens minsta ställe typ. (????) Personligen tycker jag att staden i fråga är avsevärt mycket större än Strömsund :P
Jag och miss Gbg slog i alla fall följe eftersom vi båda pendlar åt samma håll. På tågstationen stötte vi på ytterligare en MKVare som skulle till Varberg, så nu har jag två pendlarkompisar, utmärkt. :)

--------------------

I morgon är första skoldagen. Creepy. Öppnar ganska hårt med heldag mellan 9-16. Men jag måste ändå pallra mig upp 5:30 igen om jag ska hinna med allt. Är väl hemma igen vid 18- tiden. Faaaasen vad gott jag kommer sova :thumbup:
Och på tal om att sova. Exakt VARFÖR kikar jag på paranormal state precis innan jag ska gå och lägga mig?!

Dumt, dumt DUMT!

Nu kommer jag vara rädd för boogeyman hela natten ;(

Fast kanske New moon kan få bukt med det. It's worth a try :)

bye bye then



söndag


Har beställt mer böcker så nu fattas det endast en bok till första delkursen, den boken var slut, Typiskt =/

I morgon är det panoramadag, det är inget obligatoriskt men jag tänker åka dit. Kan vara nyttigt att vistas lite på skolan så jag lär mig hitta där. Dessutom så lär säkert många ur mig jätteklass vara där så jag får passa på att träffa några av dem. Creepy.



Scar Tissue



mmh, sitter och lyssnar på RHCP, låten är så sjuuukt bra :)






checklista


* Beställa delar av studielitteraturen - check

* Beställa parfym - check

* Köpa concealer - check


Nu ska jag sortera posten. Kuuuul!




fishy


Gaah! Känner mig som en död fisk idag!



Gjorde det fatala misstaget att börja tänka på politik precis när jag skulle försöka sova igår. Det resulterade i att det tog sin lilla tid innan det ens var möjligt att slappna av, tror dessutom att jag gnisslat tänderna ganska mycket i natt för återigen vaknade jag med huvudvärk. Och usch och fy och blä!

- Nu har jag gnällt färdigt ^^


Funderar på att beställa några böcker som hör till studielitteraturen idag. Nu borde jag kunna beställa hem dem och ändå hinna betala den räkningen med studielånet innan sista betalningsdagen. Utmärkt. :)

----------------------

EU tycks ha fått arslet ur vagnen


- och insett att saker och ting inte gått riktigt rätt till här i Sverige.

Nu får vi det hett om öronen p.g.a vargslakten som ägde rum i våras och det var då inte en minut förtidigt!

Tack vare klagomålen från Naturskyddsföreningen, Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden WWF och
Djurskyddet Sverige så begär nu EU svar på ett gäng skarpa (och mycket intressanta) frågor kring jakten.
Sverige har till den 3 september på sig att svara. Är inte svaren bra nog så kommer vi förmodligen att hamna i EU domstolen.
Personligen hoppas jag för allt i världen att vi blir fällda och förväntar mig att åtskilliga personer ska få skaka galler för det här!

Klagomålet <-- fullständiga klagomålet som skickades

EU- kommissionens frågor
<-- responsen

-------------------------------

Visste ni att det var endast 11 vargar som sköts med ett enda skott? Det betyder att över 60% av djuren blev skadeskjutna, och då är inte den förmodligen gigantiska summan illegalt skjutna vargar ens inräknad! Från den första jaktdagen finns det siffror på att minst 4500 jägare deltog. 4500 jägare mot de stackars vargarna. SKÄMS!




Jag håller som sagt alla fingrar och tår för att så många som möjligt ska få sona för det här.

Något annat som verkligen borde ifrågasättas är renäringen. Är det verkligen rimligt att de ska ströva fritt över dessa gigantiska markområden oavsett vem som är ägare till dem? Samerna ska köpa marken, då först borde de ha rätt till den! De ska alltså ha tillgång till ca 40% av landets yta och vargen får inte etablera sig i dessa områden. Är tanken då att vargen ska bosätta sig längre söderut, där det bor dubbelt så många människor och miljön är inte den samma?

Jag läste i en rapport på nätet att de även klagar på vindkraftverkens inverkan på djuren. Skitsnack är vad det är! Och allt detta tjat om att bevara kulturen, är det inte lite hyckleri att vilja bevara en del av Sveriges historia och kultur men att även försöka SKJUTA bort en annan del?

Rennäringen bidrar knappast mycket tills Sveriges BNP så det är väl på tiden vi börjar gräva djupare i den för att se hur jäkla nödvändig den verkligen är.

-----------------

När ska den stackars vargen få vara ifred?









Terror

Det var en aningen påfrestande i Halmstad idag.
De hade ju en välkomstmässa på kåren, min plan var att snabbt gå in, ta fotot, få mitt tillfälliga kårleg och snabbt ta mig ut igen.

Jomen hejja vad bra det gick!

Fotografen var sen, och det kom två olika "nolle-klasser" dit in, så det var med andra ord främlingar ÖVERALLT. Samt kö för att få ta fotot.
Nåja, fick mig en almanacka och pratade med en trevlig typ som informerade om hjärteslaget, något som jag troligtvis kommer gå på :)
Passade även på att byta hälsocentral, kan ju inte ha kvar Strömsund som min valda hälsocentral, så nu tillhör jag Nyhems vårdcentral (vart nu det ligger ???).

Men nu är det gjort, mitt riktiga kårleg trillar väl in med posten någon dag. Tycker fortfarande det känns plågsamt att det ska vara så mycket människor överallt hela tiden! :S
Jag antar att det är den framavlade norrlänningen i mig som känner sig obekväm. Så fort den dött går det bergis över, man kan ju hoppas :)

Eftersom Ida hade tenta fick jag hänga runt i bilen i över 1½ timme. Och ja, det är lika tråkigt som det låter. Övervägde att leta upp Swedbank men eftersom jag inte hittar alls i staden så fick jag överge den planen ganska snabbt.

-----------------------

Sen for vi på Brödskrinet och köpte gobullar och hem för att fika lite snabbt samt spela memory (vill bara pointera att JAG VANN! :thumbup: )

Sen bar det iväg ut igen för att Systeryster skulle till barnmorskan. Tråkigt värre eftersom vi fick först vänta i 20 minuter på att de skulle få komma in, sedan fick jag vänta ytterligare 30 min på att de skulla komma ut igen, och under hela den här tiden läste jag svenska Dam, samt någon tidning för mammor. Uäkk!

------------------------

Nu har vi ganska nyligen kommit hem från fynda. Blir värdens godaste middag idag: Köttfärssoppa<3 och sedan ska vi spela Drakborgen, kul kul :)

Jahapp, det var allt det

Tjillevippen



mornin'

Morgon people.

Om ett tag bär det iväg till Halmstad. Tenta för Idas del och kåren för min del.

mmh, det var väl ungefär allt jag hade att säga..

Mors!



saknad


Saknar lillfisen som är kvar i Jämtland ;(



Tycker faktiskt att Maya kan ta och hoppa på tåget och komma hit.





Etapp 5387:


* Upprop & registrering - check

* Skicka studieförsäkran - check

* Lunch; Bullens - check (mums)

Var löjligt nervös i morse när vi kom fram till skolan.
Först var jag bara trött, klev upp 6 men hade svårt att somna igår eftersom den jävla grannen levde om så mycket på övervåningen, började undra över om han kanske renoverade lägenheten :mad: Var tvungen att ta på mig mp3n och spela musik men det hjälpte väl inte. Trots att jag har såna där hörlurar som påminner om öronproppar så överröstade grannen musiken.

- Jag vet att den är gammal, och att alla redan sagt det, men vissa människor lever verkligen bara för att det är förbjudet att skjuta dem. Och tro mig, jag var väldigt frestad i natt.

Nåja, precis när vi begett oss mot Halmstad i morse så kikade jag i mina papper för tusendegången och upptäckte att uppropet var klockan 10, och inte klockan 9 som jag inbillat mig i flera veckor. Med andra ord så var vi i Halmstad en timme för tidigt. Vilket innebar att mina nerver hade massor av tid på sig att härja fritt. Och det gjorde de verkligen. =/
Men det hela gick ganska smärtfritt till. Min klass verkar vara ganska ung, typ nyss gått ut gymnasiet, fast det är klart, det fanns väl någon äldre också, och med äldre menar jag 25 år. Typ.

Och lite ironiskt är det eftersom jag som inte är så överdrivet förtjust i människor går i en klass med över 50 elever.


ÖVER 50 ELEVER!!


Hur gick det här till egentligen :question:
Men å andra sidan kanske det här botar min "jag-tycker-inte-om-människor"- fason.

-------------------------

I morgon blir det återigen en sväng till Halmstad. Systeryster har en tenta och jag ska passa på att gå till kåren och fixa foto och leg så jag kan ta mig in överallt. Eller överallt lär jag väl knappast komma in, men på de ställen som är specifikia för det här programmet i alla fall :)

-------------------------

Nu ska jag läääääääsa :) Pöööööörfect! :thumbup:



Vampyrer suger


JAG VILL SE ECLIPSE!!

Har stirrat på det här klippet säkert 10 ggr nu:



Gaahh, det är ju evigheter sedan jag såg den :(
När alla filmerna finns ute blir det ett äkta Twilightmaraton :D
Synd bara att det är obehagligt länge tills dess :S
Men men.. Böckern är ju förvisso ändå bättre så det får bli ett maraton med dem i stället :)



Måste även säga något om Vampyrer suger som vi kikade på igår.
Jag blev en smula besviken, den var FÖR överdriven, tröttnade på filmen efter ett tag. Men jag måste även erkänna att det givetvis fanns scener som skapade en några gapskratt ^^ Men det skulle aldrig falla mig att betala för att få se den.





Idag..


har vi ordnat hyllor till en garderob så jag har fått någonstans att ha mina grejer. Har även varit en sväng på återvinningen.
Och det har blivit en del läsning..
Känner mig mest bara trött idag :question:






I morgon är det upprop och registrering. Läskigt.




nanan alalaa hjdcfdf


Hmm.. Har inte åstadkommit så mycket sedan mitt hetsringande till alla företag.
Har bara läst idag, och när Ida kom hem från skolan åkte vi till Blackebo och gick en sväng med Tim. Blir middag om ett tag och sen ska jag se om jag övertala de andra till att se Vampyrer suger senare ikväll :P



great succes


Har nu fått lite ordning med följande:

* Handelsbanken
* Eon
* Ellos
* Skatteverket
* Bertmark
* Halebop
* Folktandvården

Man ska fasen flytta när man är så liten som möjligt och varken har mycket att uträtta eller många att underätta.

Det känns inte riktigt bra när man ringer ett ställe och får höra:

"Du har plats, 34, i kön"
.

- för att sedan äntligen nå fram, få ordning på allt och sedan ringa nästa ställe och få höra:

"Du har plats, 58, i kön"

(skatteverket vad annars)
:bigeyes: men men, nu är det finished :)


Nu har jag gjort mig förtjänt av att få borsta tänderna och sedan läsa Twilight. MUMS! :thumbup:



Måndag


Hmpf.. Ida är på skolan och Mice jobbar, vad lämpar sig bättre än en sovmorgon liksom.
Men givetvis vaknade jag i morse och låg vaken ett bra tag, när jag väl kikade på klockan var den 6:32.. Typiskt..

Nåja, somnade om och drömde en rörig dröm som involverade mig själv, mamma, Maddes travhästar i Alavattnet, Skottland, den vägilskne guiden i Skottland, vargar samt ett kikarsikte med makalös zoom :bigeyes:

Nu blir det frulle, sedan ska jag ta och ringa en massa företag och höra om de kan vara så gulliga att de skjuter upp mina räkningar i en si sådär 2 veckor tills studielånet kommer. Allt sägs ju vara tillåtet i krig och kärlek så jag tar till krokodiltårar om det behövs.

bye bye then


mmhmm


Jahapp.. Då var man sörlänning då. Fast egentligen så är jag väl inte det förrän i morgon för det är då folkbokföringsadressen ändras.
Resan ner gick bra, trots min gigantiska packning. Var framme vid halv 11 ^^

Efter en snabbdusch for vi till Stålboms och käkade en sen frulle, paninin var supergod där idag :)
Nu blir det te.

bye bye then




Finito


Nu är det inte långt borta.
Allt är packat, det som inte ska med är uppburet på loftet.
Vi åker om en kvart.
Tåget går 20:52 från Östersund


Herreguuuud vad underbart :thumbup:



A million people different


Hmm.. Har börjat vakna med huvudvärk allt oftare den senaste tiden, inte bra :question:

Men ingen rast ingen ro, jag som inte skulle sova så länge är nästan nyvaken :O

Lyckat Elisabet! :S
Så nu ska jag poppa Bittersweet Symphony<3 (vad kan vara mer passande liksom :P) och börja det hårda arbetet som innebär att sortera och packa.
Om 8½ timme sitter jag på tåget


Men fan att jag inte får med mig Maya ;(





Lilla älskilngen<3 får dock komma ner senare,
bättre sent än aldrig antar jag :)




lite mycket


Tänk att så lite kan göra så mycket

Satt och var på megadåligt humör av lite olika anledningar, verkligen så där jättedåligt humör så man bara vill grina men man vet ju att det inte hjälper ett dugg så man låter bli. Typ.

Nåja, jag satt som sagt framför datorn var var väldigt.. tjae.. Sur. Så får jag ett oväntat, enkelt och mycket uppskattat litet samtal som resulterade i att jag nu sitter här och ler som en fjant i världsklass. Som sagt, tänk att något så litet kan göra så mycket.

Blev vansinnigt imponerand av tajmingen :D



Kryssningen


Då var man hemma från kryssningen :)
Kom hem strax före 8 ikväll

Det har varit rejält kul, dock så öppnade vi en aaaaningen för hårt på onsdagskvällen/natten, alla blev pangfulla och var i diverse stadier av bakfylla dagen efter :P Med andra ord blev torsdagen jäkligt lugn eftersom ingen hade ork att göra en repris,  men kul hade vi :thumbup:

En massa skoj, och de i grannhytten var ett gäng fasansfullt blyga estnier. Eller så var vi frånstötande.
Den enda som var lite modig var kryckan. Men faaasen vad kass alla estnier är på engelska :O inte okej! =/

Note to self inför framtida kryssningsäventyr är att ta med en filt, tar mindre plats än en kudde och lätt att forma till :)

-----------------------------------

Om ett dygn sitter jag på tåget och är i närheten av Sundsvall, på väg ner för att inleda kapitel sörlänning. Knäppt och jobbigt. Men samtidigt bra, för även om det inte är där jag allra helst vill vara så är det åtminstone inte där jag absolut inte vill vara.

Hit flyttar jag inte igen.

Alla eventuella tvivlel har hela tiden blivit bortblåsa och nu tror jag inte det finns några tvivel kvar, fy vad jag längtar tills jag är på väg härifrån, vem vet. Jag kanske rent av blir normal.


bye bye then


host & nys.. fnys!!

Gaaah! Förkylning!!
Har just preparerat mig med ipren och alvedon, bara för att klara av morgonen liksom.
Ska snart pallra mig iväg till bussen, nu drar vi på kryssning :)

Blir dock inte så spännande fm. Har sovit ca 1½ timme i natt då jag planerar att slummra hela vägen ner till huvudstaden, varvat med att jag löser sudoku förstås :P


Nåja.. Dags att föna håret

Tjillevippen :)


En dyr historia


Har just kollat upp vad studielitteraturen för den första delkursen kostar.
Det kalaset går lös på 1633 rikstaler (exkl frakt).

Så om man gångrar det med 4 har jag alltså en ungefärlig summa på vad hela kursen kostar, dvs ca 6532:- :bigeyes:


Det blir en dyr historia det här :S



ett fniss


Från Falkenbergsrevyn:

Norsk 1 - Vad han va sur da!

Norsk 2 - ja verkligen!

Norsk 1 - Ja vet varför.

Norsk 2 - Varför?

Norsk1 - Han e svensk.

x)



Nu har jag packat färdigt allt inför Tallinkryssningen med undantag för min necessär.
Telefonen, mp3n och kamerabatteriet är på laddning.
Ska snart ta och dricka en mugg med varm oboy och följa mammas exempel och glida ner i soffan en stund :)
Sen blir det lite packning inför flytten också så inte det kommer som en chock när vi kommer tillbaka till Sverige ^^

bye bye then



Presenter


Avslutningslunchen var riktigt mysig, blev en hel del skratt och skoj :)
Kände mig dock ändå lite malplacerad, just att det var p.g.a mig som vi var där. För min skull, typ. Konstigt.
Fick presenter och grejer med :)
Fick en supersöt blomma, ett jättefint 'tro, hopp och kärlek'- halsband i äkta silver och även ett mobilsmycke i form av ett hjärta och ett band av blingstenar :)
Fick även ett personligt arb.intyg och ett vykort som faktiskt gjorde mig lite rörd. Alltså inte så att jag lipade eller så, jag tror inte ens att de märkte att jag blev rörd, kan liksom inte riktigt förmå mig att visa sådant. Men kortet var gulligt i alla fall :)

Nu ska jag poppa lite musik och packa inför morgondagen, bussen går 04:50 från Strömsund ^^




äh!


Det drar ihop sig.
Ska på en sen avslutningslunch vid 13:30. Läskigt :bigeyes:
Men det blir nog kul också, sen är 'kapitlet jobb' slut.
Ska bli så härligt att få återgå till att vara studerande och pumpa hjärnan med en massa saker :)

Om 4 dagar kliver jag på tåget och flyttar, och på måndag är jag officiellt en Falkenbergbo för det är då folkbokföringsadressen flyttas :)

Utmärkt.



pepp pepp pepp


Lalalaaaa..

Det känns bättre och bättre med flytten hela tiden
LOVELY är vad det är :thumbup:

Har fått nog av dessa frispels dårar,
de som är värda att ha kvar, kommer finnas kvar
och det räcker mer än väl :)




freeeeeedom!

Nu är lägenheten besiktad och klar. FRIHET! :thumbup:
försov mig dock i morse, inte alls bra. Vaknade 9 och skulle infinna mig i strömsund vid 10 :/ Så det blev en snabbdusch och sedan racing till Ström.
Efter besiktningen bar det iväg till Ösd med Sandra och Amanda, blev ingen shopping för min del. Vad typsiskt att det ska vara superrea överallt när man inte har några pengar.. :S
Nåja, har i alla fall hämtat ut min laddare, braa mkt braa :)

Börjar dessutom bli mer pepp inför Tallin igen. Skoj kommer vi ha :)
Passade även på att investera i några Strongbow idag.. Får se om de kanske skapar några Glasgow- flashbacks. Man kan ju hoppas ;)

Tänk att nu är jag officiellt en "icke- strömsundsbo".. Bodde här i strax över 6 år, men nu är det slut på det kapitlet. ÄNTLIGEN! :thumbup:


bye bye then


Zzzz

Blaa vad trött jag är..
Hade tänkt lägga mig tidigt men har väntat på att få låna datorn i typ 4½ timme så det vart inte så imponerande tidigt..
Och inte hade det hänt något intressant heller, vad typiskt =/
Börjar snart tappa hoppet om hfab.. Hmpf! :S



irriterande läsning


Hmpf! Fick en gruppinbjudan på fejjan till SD.. Idioti!
Jag seglade in på deras hemsida och läste lite, men blev tvungen att sluta för jag blev så förbannad.. :mad: Jag blir fasen generad om deras stöd från det svenska folket ökar något mer. Vad har hänt med intelligensen? Och om det nu skulle råka göra det så kommer jag med all säkerhet att flytta ifrån det här urblåsta landet för att inte sätta min fot här igen! Tänk att man ska behöva skämmas!

Nåja.. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till Ström. Sista rycket sen är lägenheten finito :thumbup:



Tankattack

hmm.. Varför är jag vaken nu..? VAD ska det vara bra för?! Sooov.. Sooov.. Sooov.. Hmpf.. Det går ju inte! =/ kan inte sluta tänka på alla telefonsamtal jag måste göra på måndag. Känns som om det är 1 miljon saker kvar att ordna innan flytten.. Tänk att om en vecka är jag officiellt en sörlänning, vad knäppt.. :s näe.. Det här går inte.. Tror jag ska ta och skriva en lista över alltihop, då kanske jag kan somna efter det ^^

Lördagsångest


Är hos Natta nu, vi har varit duktiga så duktiga så! Städat och sedan avrundat det hela med en supergod middag :thumbup:
Nu blir det avancerat slappande tills grabbarna kommer för att tigga fika :P

Sen ikväll blir det en sväng till Rudsjö för att lämna diverse skräp jag hade kvar i lägenheten :/

I morgon blir sista rycket, sen är eländet klart, sååå härligt :)



mmh, ska nog ta och dregla lite över min video från mysbron..
Pirr i magen - typ
:P

Det borde vara förbjudet att ha en sån röst<3



Idag är det world pipe band championship på Glasgow Green

Ångest :bigeyes:



länstrafiken


Lita ALDRIG på länstrafiken.
Det kan ni lita på!



Räddaren i nöden


Yepp, det är jag det!

Skulle ut med Dunder men hann bara ut på gräsmattan innan mitt skosnöre gick upp så satte jag mig på huk för att knyta skon, blev irriterad på hunden för han drog så förbannat i kopplet. När jag såg upp så insåg jag varför.

Han hade fått syn på en liten fågel som han absolut bara ville ha. Den var bara någon meter ifrån oss och kunde uppenbarligen inte flyga. Vet inte om det var en unge eller om det var en vuxen som var skadad.
Hur som helst, eftersom jag är som jag är kunde jag ju inte bara lämna den där. Tarzan skulle ju kunna käka upp den i samma stund han kom ut så jag föste upp hunden på terassen och stängde in honom där och sedan stolpade jag iväg efter den skräckslagna varelsen.
Eftersom jag gjort detta sedan barnsben gick det snabbt att fånga den lilla krabaten.
Tog med den in i lägenheten för att leta upp något att bära den i så jag kunde släppa ut den i skogen.



Givetvis hittade jag inget.
Och katterna höll så klart på att få frispel. (Med katterna menar jag Maya, Tarzan låg bara lugnt på golvet och iakttog det hela med ett bristande intresse)
Stackaren tog sig ur mitt grepp och tog till flykten under morsans säng.



Efter några om och men fick jag tag på den busen och beslutade mig helt enkelt för att ha den i handen.
Så med en fågel i ena näven och Dunder i den andra traskade jag ut för att leta rätt på en lämplig buske. När det väl var avklarat gick jag och Dunder på en promenad. När vi kom tillbaka kikade jag in i busken för att se om fågeln var kvar.
Den hade inte rört sig en millimeter.
Stackaren kanske blev chockskadad :bigeyes:




Inte som jag tänkt


Blev inget städ idag.
Var alldeles för trött i morse. Antar att allt tar ut sin rätt tillslut.
Så idag är jag hundvakt i stället. Får se om jag hinner in en sväng ikväll eller inte.
Annars blir det panikryck lördag och söndag, det går ju det med ^^



terminate


Mår fasansfullt illa..
Verkligen så där "jag tror jag måste kräkas"- illa
Tänk om jag fått magsjuka :bigeyes:
döööden

Det tar jag som ett tydligt tecken på att jag inte borde åkt hem..

Kan inte fatta att vi redan är hemma.
Och vad roligt vi haft det!
Massvis med fniss och galenskaper hela veckan som började redan på tåget ner till Gbg, helt underbart :thumbup:

När vi väl landade i Prestwick så var vi ju en aningen osäkra på vart vi skulle osv.. Så det var med nervösa steg vi satte oss på tåget. Försökte insupa så mycket som möjligt av naturen som blåste förbi. Kändes som om tågen gick i 500km/h.. Skulle inte förvåna mig om de gjorde det heller med tanke på själva trafikpulsen. Nåja.. När vi väl började närma oss Central station i Glasgow så mummlade den metalliska rösten som ropade ut hållplatserna något som vi inte uppfattade och avslutade meningen med:

"... and then this train will terminate"

Vi var spända, övertrötta och fnissiga så det frammanade diverse hemska bilder i hjärnan kan jag lova!
Haha, men fyy vad underbart roligt det var :D

förresten, ang. förra inläggets rubrik.
Jag och Susanne letade oss mot Glasgow Green en dag, och vi gick en väg vi aldrig gått förut så vi var som vanligt lite vilse, så hörde vi musk och blev på så vis lockade till den mest suspekta pub jag någonsin varit in på. Vi stod och velade i dörröppningen men några skottar vinkade in oss och började surra, sådär pratglada som de flesta verkar vara där.. Nåja, vi lät oss övertalas att dricka en cider och en av dem (den enda på hela stället som verkade normal (med undantag för bartendern)) berättade för oss att man ska ge en Glasgow kiss till någon man tycker mycket illa om.

- En Glasgow kiss är nämligen den skotska varianten av en dansk skalle xD

Han var rätt rolig att prata med, han var så där vansinnigt kär i sitt hemland, och framför allt i Glasgow. Han led (som de flesta andra här i världen) av det klassiska "jag tycker inte om huvudstaden och huvudstaden tycker inte om något annat än sig själv"- syndromet

usch vad jag saknar att vara där.

Det är som jag sa till Susanne redan när vi satt på tåget från Prestwick till Glasgow:


"Jag har kommit hem"




Glasgow kiss


Hemma igen.. Usch och fy och blä.. :/

Har varit på resande fot i strax över ett dygn så man känner sig kanska mör..
Tåget hem var jävligt jobbigt för de som satt i vår vagn var så högljudda.. Men men.. Vid halv 23 eller nåt sånt unnade jag mig en sömntablett och vaknade då bara 1 gång i timmen, bra mycket bra ^^

Ska skriva en sammanfattning av vår resa senare, är alldeles för trött nu för att orka. Och mycket går inte ens att skriva om eftersom man inte kan förstå om man inte var där.

Sista natten var jättehemsk, rena fontänvarningen på mig bara för att jag inte ville åka hem ;(
Men men, vi har ju våran pakt i alla fall, så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi kan åka iväg igen :)

Idag blir det vila, tror jag avvaktar med att städa lägenheten tills i morgon, städ hela helgen med andra ord.
På måndag är det besiktning av skiten,
på tisdag är det avslutningslunch
och på onsdag drar vi till Tallin..
Ojoj, jag hade aldrig anat att semester var så här mycket jobbigare än att jobba :bigeyes:

Nåja.. Nu ska jag försöka mig på att käka frulle, men här får ni i alla fall ett bildregn:


Utsikten från vårt rum


Favvo haket


Vid Loch Lomond







De 3 systrarna (fast jag fick bara med 2 på kort :P)


Slottsruinen vid Loch Ness




Picknick i Glasgow green, kanske himlen på jorden.


Mums- varning


Edinburgh






Ingång till Edinburgh castle


utsikt

utsikt


utsikt


Kyrkogård för militärhundar





Önskar vi kunnat stanna lite längre och gått på detta. Men nästa år blir det av :)




Bye bye Scotland ;(




Gekas kan slanga sig i vaggen!


Igar var vi pa Primark och shoppade, Gekas kan slanga sig i vaggen. Kladerna var billigare har.. Och de hade aven en port till himlavalvet, till skohimmlen. :thumbup:

Idag var vi forst till Glasgow green och hade picknick, oerhort mysig plats, jag skulle kunna bo dar, mitt i parken. :) Efter picknicken lyssnade (samt dreglade) vi en smula for det var ett gang kiltkladda Skottar som hade en sackpipekonsert, mycket.. Intressant ;) :thumbup: Hade garna tagit med mig en hem :P

Efter det tog vi turbussen till botaniska tradgarden, hur fint som helst var det :)

Snart blir det krubb, (haggis kanske??) och sedan far vi se vad staden har att erbjuda..

Tjillevippen :)



uppdatering


Har varit en ganska lugn dag idag..
Vi har strosat runt pa stan och akt runt med turistbussen.
Givetvis borjade det regna :p men det gjorde inte sa mycket, regnet har ar sa latt jamfort med de kaskader som brukar kunna komma hemma i Sverige.
Ikvall lutar det mot en lugn hemmakvall pa vandrarhemmet. Ska pallra oss upp tidigt i morgon for att aterigen se oss omkring en massa och aven planera var tripp till Edinburg som blir av pa Mandag :thumbup:

Nagra noteringar vi gjort an sa lange ar att folket har ar trevliga, valkladda (vi ser massvis med kostymnissar varje dag), de verkar dricka konstant oavsett vilket tid pa dygnet det ar, och de flesta verkar roka ocksa, de ar aven korta men ocksa jaaavligt snygga :P

Var till hoglanderna igar och det helt fantastiskt. :D

Jag har absolut ingen som helst lust att aka hem. :thumbdown:

Hmm.. Naja, ska ta och pallra mig upp till rummet pa 8e vaningen nu, trottnat pa det har jakla tangentbordet som jag inte riktigt forstor mig pa.. :question:





Skottland update

Sitter på en pub i centrala Glasgow och dricker applemartinis. Nu är det party :thumbup: vi hörs nästa vecka :P

Träsmak i arslet

Jahapp.. Sitter på tåget mot Gbg.. Är mer än 8 timmar kvar.. Gaaah!! :bigeyes: tråååkigt som bara den, samt obekvämt och kvavt.. Tror människorna här fått frispel och gått lös på sig själva med några liter parfym, blää :(

irriterande avbrott


Hmpf!
Har snackat med folktandvården nu..
Eller rättare sagt försökt.

Räkningen är tydligen förlängningen på själva abonnemanget, fast det är konstigt att jag ska betala den nu redan :question:

Men men.. Medan vi försökte få lite rätsida på saken så bröts samtalet 3 gånger. 3 GÅNGER!! :mad:

Jag måste verkligen skaffa en ny telefon :bigeyes:

Ska försöka nå en kvinna på ekonomiavdelningen och påminna henne om att jag skulle betala/kvartal och inte en skräckinjagande klumpsumma. Usch vad jobbigt det är med människor!

Nåja.. Har just varit ute med Dunder på en liten promenix, har packat allt nu.
Tror jag.

Hoppas jag.

Spännande :) :)

Resten av dagen ska vi:

* Ta ut pengar (i alla fall jag)
* Växla pengar
* Fixa tågbiljetten
* Käka med David
Och slutligen:
* åka tåg

faaasen vad länge sen de var jag åkte tåg..?



Första etappen

:D
Om 3½ timme startar första etappen:

Dvs vi ska ta hos in till Östersund :P
Åker med bussen som går strax efter 13 :)

Gruvar inför tågresan, känns inte roligt att åka nattåg med sittvagn hela vägen ner till Göteborg när jag fortfarande har träningsvärk, huvva :S
Fast idag är den inte lika illa som förut, med lite tur kanske den rent av hinner försvinna :)

Nåja.. Nu blir det frulle och sedan är det dags att packa det sista..
Tjohoo!! :D
Om ca 23 timmar är vi i Göteborg (under förutsättningen att sj inte klantar sig, peppar peppar) då väntar vi bara på flyget.. OMG! Kan inte fatta att det här verkligen händer :thumbup:



Det drar ihop sig


packa, packa, packa..
Vaaad ska jag packa egentligen?? :bigeyes:

Vi har i alla fall ordnat våra boardingpass nu så de är i säkert förvar hos Susanne :)

Ska snart ta en snabb dusch och sedan blir det sova, kan inte packa så mycket mer idag.
Roar mig just nu med att ladda mobiltelefon, mp3 samt kamera :)

Tåget går 20:52 i morrnkväll, men vi åker mot stan redan vid 13- tiden. Vi ska hinna växla pengar, boka om min Falkenbergs-biljett hos sj och sedan lämna den biljetten hos lillsyrran osv..
I övermorgon i Göteborg blir det en paus i väntan på flygbussen. Flyget går 13:15 och då åker vi inte från Landvetter utan från den mindre flygplatsen, det borde kanske kännas betryggande men det gör det inte.. :S
Men men.. Det blir nog bra det här.
Tänk att efter 7 (??) års längtan ska jag äntligen ta mig iväg :thumbup:














De ska få se vem de roat sig med


Dödens död!
Om jag var en häxa så skulle jag kasta en saftig jävla förbannelse över tandvården!

Som ni kanske minns var jag till tandläkaren och lagade 3 hål för ett tag sedan.
Jag var en smula orolig över huvudvida det skulle kosta något eller inte eftersom jag inte riktigt förstår mig på det förbaskade abonnemanget som jag har. Men de försäkrade mig om att det inte var något som helst problem. Den här gången skulle det inte komma någon chockräkning som det gjorde vid mitt förra besök!
JAMEN HEJJA! Idag fick jag ett skräckinjagande brev från landstinget som kräver mig på 1200 spänn!! DÖÖÖDEN!!
Är så vansinnigt arg! Svinpälsar är av de är! :mad:
Ska ringa tandvården här i Hammerdal i morgon och fråga vad fan som menas med det här, och sedan lär jag väl få ringa till ekonomiavdelningen i östersund och då jävlar ska de få sig en utskällning mätt i orkanstyrka! :mad:
Jag har inte ens råd med studielitteraturen, aldrig i livet att jag tänker betala för något som jag var lovad inte skulle kosta något extra tack vare mitt abonnemang. Känner mig lurad :(




Checklista


* Boka lägenhetsbesiktning - check
* Ringa sj - check
* Ringa Vikariebossen - check
* Köpa resväska - check
* Byta folkbokföringsadress - check
* Åka på Lia - check

Nu återstår det att:

* Käka middag
* Sortera allt, vad ska till Skottland och vad ska till Falkenberg
* Packa
* Skriva ut flygbiljetterna

Utmärkt :)



Nycklarna på bordet

Där ligger nycklarna.
En hotfull hög på bordet.
Det var jag som lade dem där.
Gammalt skråck säger att det är otur.
Otur för den som plockar upp dem.
- Jag har plockat upp MÅNGA nycklar.
Är det därför allt går åt helvete?
För de satans jävla nycklarna på bordet?!

Dundersatan

Städ, städ, städ.. Men det känns bra å veta att jag kan åka till Skottland utan att behöva oroa mig över det här.. Nåja, har hållt på hela dagen så nu är det paus och frunch som gäller, dvs potatisgratäng - mums! :) sitter och tänker på fredagen: 'dundersatan' haha xD typiskt att jag inte kommer ihåg parodin på dunderklumpen som han sjöng, den var fasligt rolig. :) aja, om ett tag kommer morsan med släpet, då blir det en vända till rudsjö med sängen.. Har sovit min sista natt i det här lägenheten, utmärkt! :thumbup:

RSS 2.0