Nostalgi


Aaah, härligt med helg. Inga måsten alls idag :)

Kalaset igår var väl ganska trevligt. Men det kändes underligt att komma dit och inte känna en själ. Vi pratade mest med Mattias kusin och hennes fosterföräldrar. De verkade i alla fall trevliga.
Ljudnivån var ganska jobbig. Det var väldigt högljutt och livat, särskilt efter middagen, då steg den hela tiden kändes det som. Men vi fick i alla fall gå en liten husesyn i hennes hem (det var inte där kalaset var). Det var i och för sig ganska mörkt och svårt att se men gården verkade mysig. Såg ut som en renoverad bondgård typ. :)

Idag ska jag och älsklingen åka till Falkenberg (Vinberg). Först blir det en sväng till Fynda om de har öppet. Vill verkligen hitta en ram till tavlan/fotot som jag gjorde. Tänka sig att den är gjord i paint och inte i photoshop, haha xD :P



Efter Fynda åker vi vidare till syster för att fira nyår där. Tror dock inte vi blir uppe till över midnatt. Känns lite som om jag börjar bli för gammal för sånt. Inte gammal rent åldersmässigt eller så. Men jag ser inte lika mycket nöje i det som jag gjorde förut. Men men. Får se hur det blir.

--------------------------------------------------


Igårkvälls lyckades jag äntligen hitta lite klipp från en serie som jag och Ida tittade mycket på när vi var små. Nämligen Simbad sjöfararen. Jag tyckte den var serien var gudomligt bra och spännande. Men igår när jag såg några klipp från serien så blev jag alldeles full av skratt när jag såg specialeffekterna. Hahaa, monstren är ju inte på något sätt skrämmande. Äckliga och kanske motbjudande, men inte skrämmande :P


Hahhaa, åh, underbara nostalgi! :)




- Nä lägg av! Är ni från förorten?

Vi kikade på prinsessan och grodan igår. Den är SÅÅÅÅ bra! Haha :thumbup:



- Hur är det med dig krypet?
- Bara bra. Men din andedräkt tog nästan livet av mig.


- Ray! Hjälp mig ut ur det här skrinet!
- Vänta chiefen! Jag ska hjälp dig ut ur det här skrinet".


Idag har jag roat mig med tvättning. Kan inte påstå att det är särskilt underhållande men det måste ju göras. Ska snart sjunka ner i badet och inviga någon av mina nya väldoftande badprylar :)

Ikväll ska vi åka till Helsingborg för att fira Mattias kusin. Jag känner mig en smula nervös för det skulle visst bli ganska mycket folk där :S men men. Blir det alltför besvärligt så är det ju bara att gå ut antar jag.




Hat


Har alldeles nyss kommit hem. Värmer en försenad lunch i micron. Gröt. I väntan på att den ska bli varm sitter jag och poppar John Fogerty - Blue moon swamp och komponerar en hatdikt som jag tänkte dela med mig av.


Jag hatar när det blåser.
Jag hatar när det blåser och det börjar regna.
Jag hatar när det blåser och det börjar regna OCH bussen är sen.

Författad av mig, kom ihåg att du läste den här först! :P


Nu blir det gröt och Lark Rise to Candleford. Tänker minsann inte plugga mer idag. Vi blev färdiga med dagens påhitt snabbare än förväntat. Goodie.




Nedräkning


Det här året har gått förvånansvärt fort. Tänk att  det bara är två/tre dagar kvar. Knasigt. :bigeyes:

Efter skolan igår åkte vi till Oskarström och firade jul. Mysigt :thumbup:

Idag blir det skola igen. Och ikväll ska jag spela bingolotto. Jag tänker minsann vinna mer än en ny lott den här gången.

I morgon blir det mer skola. Vi har lagt produktionen då så vi ska filma och om allt går rätt kanske vi även hinner med lite redigering. Jag är ganska så nervös, är så mycket som kan gå fel. Tack och lov så har vi i alla fall en back up plan ifall det inte går som vi vill. Men jag håller verkligen tummarna för att allt flyter på så effektivt som möjligt för på kvällen ska jag och älsklingen iväg och fira en kusin till honom. Lite läskigt med tanke på att ingen av oss träffat henne förut och att de inte ens känner varandra. Men men, det kan nog bli trevligt.

Antar att det är dags för frulle nu.


Hejsvejs



Kvällsuppdatering


Den här dagen har mest bestått av att försöka återhämta sig från gårdagen. Det mest avancerade jag sysslade med idag (förutom svängen till Eurostop) var förmodligen middagen. Som för övrigt fick bli köttfärsfrestelse, mumsigt! :) T.om. älsklingen som inte är så förtjust i potatis gav rätten godkänt.

Strax blir det sängen. Ska möta upp gruppen på skolan i morgon vid tio och jag antar att vi kör en heldag i morgon, men det känns faktiskt helt okej. Ska bli lite roligt att hålla på med grupparbetet nu när jag inte känner mig lika stressad längre. Dessutom har ryckningarna i ögat nästan försvunnit helt, rycker kanske 5-10 gånger varje dag vilket är oerhört mycket mindre än när jag åkte upp till jämtland.

Sov gott allihopa ^^




Morgontankar

Det blev ändrade planer igår. Vi ska köra igång med grupparbetet i morgon i stället. Kan inte säga annat än att jag är sjukt lättad över det. Så skönt att bara få vara hemma en stund, utan "måsten". Underbart :) Tror det varit lite för många sådana den senaste tiden så nu blir det en "måste"-fri dag.

Jag har kikat runt på nätet och läst lite olika artiklar kring stormen Dagmar. Jag och älsklingen hade nog ganska mycket tur att hemresan gick så bra som den gick, trots träd och isgator. Nästa gång vi hamnar i en liknande situation när vi ska hem från jämtland tror jag visst vi får se till att vi har fler ledighetsdagar så att det inte skulle göra något om man stannar en dag längre. Men en sak är säker: vi lär nog fortsätta köra genom Stockholm. Sjukt lättsamt, dessutom tror jag den vägen går snabbare (under förutsättningen att den inte är en storm på gång).

Jag måste ju även passa på att "skryta" och stolt meddela att det faktiskt var jag som körde genom Stockholm igår, trott eller ej men det är sant. Promise! Jag var dock besvärad av all trafik, det var verkligen bilar ÖVERALLT och de körde fort. Inne i stan någonstans dök det upp en 30- skylt längs motorvägen. All trafik stannade upp lite just vid den skylten men det dröjde inte länge innan alla började köra som dårar igen. Uscha. Men trots trafiken var det ändå lättare att köra genom Stockholm än att köra genom Göteborg när man ska ta 45an- vägen uppåt. I Stockholm behövde man nämligen inte gå av och på olika vägar som man måste göra i Göteborg.

Nåja. Nu blir det en sen frulle :)




Roadtrip i stormen

Jag och älsklingen åkte från Fagedal klockan 3 i morse. Vi hade bestämt oss för att köra "den stora" vägen igen och köra över Stockholm. Vi kom dock bara ca en mil söder om Hammerdal sen blev det stopp p.g.a ett träd som fallit över hela vägen. Vi tänkte först flytta på trädet men när vi klev ur bilen upptäckte vi att vägen var t.o.m ännu värre än vi trott. Det var bara is. Jag halkade så fort jag klev ur bilen. Då fattade vi det kloka beslutet i att vända och köra över Östersund i stället. Men det var verkligen helt sjukt halt. Innan vi nådde 45an igen skulle vi upp för en liten backe, den var liten och inte särskilt brant men bilen höll nästan inte på att ta sig uppför backen p.g.a all is.

Vid 8 i morse hade vi lyckat nå Sundsvall. Där blev väglaget lite bättre men det var fortfarande nedfallna träd lite här och där. Vi hade oturen att köra på den väghalva som låg sämst till med tanke på vindens riktning så det var mycket mer träd i södergående riktning än mot norr. I Sundsvall svängde vi i alla fall in på Coop Forum och investerade i lite frukost. Vart sjukt hungrig då eftersom jag varit vaken sen 02:30.

Söder som Sundsvall blev väglaget som sagt bättre och bättre och vädret också för den delen även om det fortfarande blåste en del. Vi kom fram till Halmstad strax efter 18, då hade vi suttit i bilen i drygt 15 timmar, jobbigt :bigeyes:

Väl framme i Halmstad blev det lite shopping på city gross innan vi äntligen tog oss hem och kunde börja med middagen.

Sen var det bara att ta tag i det jag försökt skjuta upp under julhelgen: skolan. Har med andra ord pluggat men nu får det räcka. Det har varit en lång dag :( Och morgondagen blir också lång. Blir ingen ledighet för mig inte utan jag har grupparbete i morgon. Funderar på att ta med mig en termos med varmoboy på skolan så får jag lite fuskenergi av sockret.

Nåja.. Det var det. Har inte så mycket mer att säga. Skriva. Sitter och sneglar på Zorro eller vad det nu är som går på femman. Ha det så bra alla.


Tjillevippen ^^




Ostkrok


Nu är det bara en dag kvar. Tidigt i morgonbitti åker jag och älsklingen hem igen. Vi verkar dock ha en dålig tajming då det visst ska vara storm i mellansverige. Spelar ingen roll om vi tar 45an eller E4an, vi kommer ändå inte undan den :bigeyes: Jag tycker det är ganska obehagligt att köra när det blåser så det lär nog gå långsammare hem. Har beslutat oss för att ta motorvägs-vägen via Stockholm även fast Ann-Louis inte ska åka med oss hem. Men vägarna var så fina så då håller vi tummarna för att de fortfarande är det. Dessutom känns det som mindre risk att bli ståendes i flera timmar p.g.a trädras om vi ligger på motorvägen.

Idag var vi in till Strömsund och hälsade på Natta och fick gå husesyn för första gången i deras hus. Mysigt :) Sen passade vi på att lösa in min bingovinst. Med andra ord blir det bingolottospelande igen den 29e. Den här gången satsar jag på miljonvinsten :P

Resten av dagen blir det häng i Hammerdal. Kommer försöka lägga oss tidigt ikväll eftersom vi ska iväg så tidigt.




knas


Har sovit gudomligt gott i natt men är ändå rejält trött..? Knas. Vi kom till Hammerdal för en liten stund sedan. Är knepigt väder idag. Regnar trots minusgrader :question:

Om en liten stund drar vi hem till Susanne och hälsar på. Det ryktas om pepparkakor och te :)

Jag drömde för övrigt en lite underlig dröm i natt (som vanligt). Ska försöka skriva ut den senare idag om jag kommer ihåg att göra det (och kommer ihåg drömmen tills dess).




Inaktiv


Jag har varit lite inaktiv de senaste dagarna. men nu kommer en "liten" uppdatering som bergis blir skitlång.

Resan upp till jämtland gick i alla fall bra. Vi hade riktigt fint väder och hyfsat bra väglag hela vägen tills vi nådde jämtland. När vi hade ca 10-15 mil kvar så blev det allt sämre och de sista 5 milen var allra värst. Tack och lov var det älsklingen som körde då, han har ju allra mest körvana och är dessutom allra mest van sin bil. Det blev en liten paus i Gävle när vi hämtade upp lillasyster. Först för att gå husesyn i min farbrorslägenhet. Jag har aldrig varit där förr. Sen passade vi även på att låna toaletten, är en aningen svårt att stanna och gå ut i skogen när man ligger på motorvägen i 60-70 mil :P Efter en liten felkörning i Gävle blev det Subway lunch ( gudomligt gott!) innan vi fortsatte.

Igår när vi kom fram blev det middag hos mamsen och sen åkte vi till Fagerdal och intog min morbrors hus. 

Idag har vi mest hängt i Hammerdal. Jag och älsklingen följde med Ida och Mice (och Leo såklart) till flata* en sväng. På väg från Strömsund till Hammerdal såg vi tre älgar. Känns verkligen att man är här. Luften är torr och klar. Det är massor med snö och djuren dyker upp lite här och där. Härligt, under förutsättningen att man inte kör på dem :)

I morgon ska vi hälsa på Susanne en sväng och sedan ska vi återigen till Strömsund. Dels för att shoppa lite och dels för att fira minijul med pappa då han inte kommer bara med den 24e. 


-----------------------------------------

Ryckningarna i ögat börjar bli färre nu. Nu rycker det bara några gånger varje dag i stället för hela tiden. Så himla skönt. Ledigheten var med andra ord i högsta grad behövlig. Fast helt ledig är vi ju inte. Jag går omkring med planerna på en site map i bakhuvudet för den ska jag göra tills vi ska fotsätta med grupparbetet igen efter jul. Ska träffa gruppen den 27e så då brakar allt lös igen. Haha, ögat börja rycka igen bara jag skriver om det här. Jobbigt :bigeyes:

Känns dessutom läskigt att vi under våren kommer börja med projektarbetet. Läser bara en 7.5hp kurs och sen börjar projektarbetet som är på 22.5 hp. Det är GIGANTISKT! Känner mig inte alls redo för det. Har ju studerat det här i 1½ år nu men man känner sig ändå osäker och okunnig. Och till projektarbetet ska vi givetvis skriva en rejäl rapport och sen efter sommaren kör jag igång med C- uppsatsen. Helt sjukt vad fort det går :question: Tänka sig att jag snart bott i Halland i 1½ år. Ångrar verkligen inte det beslutet :thumbup:

Hmm.. Nu blev det visst väldigt långt. Och ögat har fått fnatt igen. Bara för att jag skrev att det varit lugnt, typiskt. Nu ska jag gå och mysa med älsklingen i soffan så kanske ögat lugnar ner sig igen.

Tjillevippen :)

ps:
* = Flata är det lokala namnet på Strömsund. Eller, egentligen är det inte det. Det används felaktigt som lokal benämning av Strömsund. Flata är i själva verket en del/ ett område i Strömsund men det är det nog inte många som vet om, eller ens bryr sig om, men eftersom jag är en hopplös bessserwiesser så kände jag ett sug att berätta det, hehehehehee :P





Resfeber


Tror jag börjar få resfeber. Har packat in det mesta i bilen, packar resten av sakerna i morrn bitti när vi ger oss iväg. Hoppas att det slutar snöa innan vi beger oss, är så jobbigt att köra i snö. Å andra sidan får det hellre snöa än att det blir minusgrader, för då blir det nog ganska så halt. Vi ska bege oss vid 4- tiden så jag ska försöka kliva upp 3:30 hade jag tänkt, med andra ord måste jag snart gå och lägga mig :bigeyes: Tänkte ta itu med disken, ta en atarax och sedan krypa ner i sängen. Ska bli så roligt att komma upp till jämtland en sväng :)




Woop woop


Trots att jag varit helt vansinnigt trött hela dagen så har den varit förvånansvärt bra. Allra först fick jag det goda beskedet att min tenta var godkänd, UNDERBART :thumbup: och sen efter föreläsningen kom vi i gruppen fram till att skjuta upp produktionsdagen då det känns som att vi inte är riktigt redo för den ännu. Så i morgon ska jag på skolan och träffa gruppen och köra igång hårt på den strategiska biten och kämpa med den i morgon. Känns mycket bättre :) Produktionen får helt enkelt vänta till efter jul.

Efter morgondagen blir det äntligen helg "for real". Ska lägga mig så tidigt det bara går eftersom jag ska gå upp 03:30 onsdag morgon. Huvva! Ska försöka köra härifrån vid 04:00 någon gång så att vi kommer fram på eftermiddan/kvällen.

Nu blir det julkalendern samt en godisbit från kalendern, det har jag förtjänat :)




Startskott


Huvva. Nu börjas det.
Antar att det bara är att tänka positivt. Det är ju trots allt bara två dagar. Visserligen fruktansvärda, men det är bara två. I morgon är det bara en. Håller tummarna för att dessa envisa ryckningar vid ögat ska gå över under julen.





låg söndagsångest


Har varit förvånansvärt låg nivå på söndagsångesten. Min hjärna kanske inte har insett att jag måste på skolan i morgon. Har två väldigt hektiska dagar att se framemot. Dubbel föreläsning i morgon samt grupparbete och på tisdag har vi produktionsdag. Det är schemalagt mellan 9-12 men vi ska ses redan vid 8 på morgonen och spendera två timmar på ljussättningen, om vi har tur dvs. Börjar bli lite nervös inför produktionen, är ju så mycket som kan gå fel. Jag tror inte det finns en chans i världen att vi blir klara till 12 utan det blir nog långdag i skolan hela dagen, och kanske även hela kvällen.

Men sen är det äntligen lite jul-ledigt :)

Har spenderat dagen med att undvika att göra saker som behöver göras (men undantag från tvätten). Jag har visst fastnad i någon brittiska dramaserie som brukar gå på ettan, haha, hur gick det till? :bigeyes:


"The best way to outfox a woman, is with another woman"




Ang. Sherlock Holmes


Ryck, ryck ryck...



Ryck...



Japp. Det rycker fortfarande i ögat.. :(


Nåja. Vi var ju på bio igår och såg Sherlock Holmes. Jag tyckte den var ganska bra. Tror dock att jag hade lite för höga förväntningar på uppföljaren eftersom jag tycker att ettan är så himla bra. Tvåan lever inte riktigt upp till den höga ribban som första filmen satte. Men den är ju bra för det, och ganska snyggt gjord. Var bara något enstaka klipp i filmen som jag inte riktigt förstod mig på. Men som sagt, om jag ska välja en Sherlock Holmesfilm så prioriterar jag första filmen. :)

Så, det var det. Nu ska jag äta frulle. Stod och kokade risgrynsgröt sent igårkväll så att jag skulle slippa göra det idag. Tjohoo för planering! :thumbup:




Ryck ryck ryck


Japp.. Inne på fjärde dagen med ryckningar vid höger öga. Alltid på samma ställe. Rycker typ i snitt säkert var 10e minut, men vanligtvis oftare. Jag blir totalt galen snart! :(

Nostra Love igår var givetvis bra. Blev dock ganska störd av en annan av gästerna. Han dansade nämligen vitt och brett och viftade med hela kroppen, typ. Folk får gärna dansa för min del. Men inte så att de nästan slår till en. Jag har ganska utbredd "personligsfär" där bara jag och utvalda får/kan vistas. Kommer någon närmare så är det väldigt obehagligt. Och tro mig, han var nära. Inte konstigt heller, vi var ju på en bar med ett liveband som de flesta ville se. Men ändå, jag var oerhört besvärad. Att han dessutom druckigt gjorde ju inte saken bättre heller. Usch, usch usch! Jag blev rent ut sagt äcklad så det var svårt att njuta av musiken.

Haha, jag har t.o.m. ritat en bild åt er för att demonstrera graden av ogillandet. Den innersta cirkeln är det kritiska läget när jag är så besvärad att jag blir arg.




Tro mig, jag var väldigt frestad att gräva in en vass armbåge i sidan på honom men det är taskigt så det kan man ju inte göra.

Efter pausen var älsklingen så snäll och bytte plats med mig. Jag var förvisso fortfarande besvärad av människans blotta närvaro men det gick i alla fall att lyssna på musiken. Det är ju nästan löjligt hur känslig man är ibland. Social störning much? :question:


Idag blir det lite städ samt tvättning så vi slipper det i veckan. Åker ju på onsdagmorgon och tills dess ska lägenheten vara tipptopp (försöker i alla fall intala mig det).  Får besök av svärföräldrarna och sen ikväll ska vi på bio och se Sherlock Holmes, spännande :)




Stress..?


Misstänker att jag är mer stressad än vanligt. Har haft muskelryckning under högra ögat jätteofta de senaste två, snart tre dygnen. Det är sjukt irriterande. Ibland är ryckningarna så starka att själva synfältat vibrerar lite. Jag seglade in på 1177s sida och fann följande:

"Små ofrivilliga ryckningar i några muskelfibrer är något som nästan alla människor upplever någon gång. Detta är alltså ett mycket vanligt fenomen som uppträder oftare om man känner sig psykiskt pressad eller på annat sätt är spänd." Källa: http://www.1177.se/Halland/Fraga-1177se/Fragor/Det-rycker-ovanfor-ogat-Vad-kan-man-gora-at-det/

Vilken tur att det bara är två dagar kvar i  skolan innan det bär iväg upp till jämtland, behöver lite ledigt nu.





Om ett tag bär det av mot Götet. Jag och älsklingen ska upp och lyssna på Nostra Love igen, tihi :)







1 år


Var ruskigt trött igår efter grupparbetet, huvva. Men idag är det nya tag, har dubbel föreläsning idag men går inte riktigt lika länge som i tisdags, och tur är väl det för jag och älsk ska till HFAB idag och skriva upp mig på lägenheten. Sen blir det nog bara allmänt mys. Känns lite surt att jag har långdag i skolan när han är ledig, men men, vi får umgås ikväll i stället och fira att vi varit tillsammans i ett år :thumbup:




Hade tänkt skriva historien om hur vi träffades idag men hinner inte just nu, så vi får se hur trött jag är ikväll. Jag har ju nämligen det problemet att jag inte kan förklara något kort. Allra helst ska det bli en novell :question: Men för er som eventuellt inte vet så jag kan i alla fall säga att vi träffades på en bio :)


Nu blir det frulle.





host, nys och snörvel


Fortfarande sjuk. Jag som var bombsäker på att jag skulle vara frisk igår :question:

Idag är det grupparbete som står på menyn, ska träffa dem vid 10 och har ingen aning om hur länge vi kommer hålla på så det återstår att se.




That's when we all win


Har haft en lååååång och tröttsam dag i skolan idag. Kom nyss hem efter dubbel föreläsning. Trodde jag skulle tuppa av mot slutet. Har t.o.m. fått huvudvärk. Uscha! I morgon blir det nya tag igen, då ska jag träffa gruppen och sätta igång med det massiva grupparbetet. Håller orken uppe med hjälp av musik, har blivit helt beroende av en låt från Nickelbacks nya skiva, den är helt fantastiskt bra, tycker om den så mycket att jag får rysningar :)




Nu ska jag försöka bli torr från det envisa regnet och sedan försöka skaka liv i mig själv, måste förmodligen börja med maten om 40-50 minuter. Är evigt tacksam mig själv att jag tog itu med diskberget igår. Misstänkte att det skulle vara en tung dag idag, så underbart skönt att slippa se disken :)




Besviken


Hade faktiskt förväntat mig att jag skulle vara frisk idag. Men nu känns det som om förkylningen tagit omtag. Taskigt. :(





Söndagsångest


Usch vilken hemsk vecka jag har framför mig! :( Har dubbelföreläsning 3 dagar denna veckan ;( Utöver det så ska vi bergis sätta igång med grupparbetet i den sista delkursen för terminen, och det säger jag er, det är INTE ett litet grupparbete.

Det positiva är dock att det är den sista veckan som jag går hel vecka, för veckan därpå går jag bara måndag och tisdag för sen på onsdagen åker vi upp. Mattias fick klartecken i fredags att han får ledigt så nu är det 97% säkert att vi åker upp, om inte det skulle dyka upp en storm eller något sånt otrevligt. Sen när vi kommer hem igen så lär ju mellandagarna bestå av grupparbete.

För närvarande ser de kommande veckorna ut såhär:



Söndag: Jämtland
Vecka 50





Måndag: Skola 9-16

Tisdag: Skola 9-16

Onsdag: Grupparb?

Torsdag: Skola: 9-14. Firar 1 år med älsklingen :)

Fredag: Nostra Love i Göteborg

Lördag: Bio med Mattias kompisar (och Mattias också såklart :P )

Söndag: S.O.V.A


Vecka 51

Måndag: Skola 9-15

Tisdag: Skola 9-12, grupparb?

Onsdag: Mot Jämtland :)

Torsdag: Jämtland

Fredag: Jämtland

Lördag: Jämtland

Söndag: Jämtland


Jahapp.. Det var det. Nu blir det nog sängen snart :)


Toodles ^^







Än så länge:


Julklappsfix - check

Jag och Mattias kom nyss hem från stan. Har fixat lite julklappar och passade även på att käka korv på icamaxi när det ändå är så himla billigt där.

Nu blir det tvättning. Försöker även intala mig själv att jag ska diska men det går förnärvarande inte så bra. Är mycket roligare att kika runt på nätet på en massa sidor med underliga, onödiga prylar :)





Besök


Idag kommer min underbara lillfis hit :thumbup:
Ida och Mice ska in till stan för att roa sig med lite shopping så under tiden ska Leo och Cola hänga här en stund :)

Sist de var här såg det ut såhär: Cola var allmänt trött och Leo var raka motsatsen





Lathet

Jag har varit så lat idag att jag inte orkat blogga. Har bara varit hemma och det närmaste jag kommit till att lyckas göra något vettigt var när jag diskade.

Under kvällen bar det iväg till Oskarström för att fira en kusin till Mattias som fyllde år i veckan, trevligt trevligt :) Blev dock lite jobbigt ett tag p.g.a den förbaskade förkylningen, blir så svårt och jobbigt att andas, men lite nässpray och en bafucin senare var jag så gott som ny igen :)

I helgen blir det bara hemma mys. Får se om jag lyckas tjata med mig Mattias in till stan någon av dagarna för att köpa lite julklappar, känns som om det börjar brinna i knutarna snart, nästa helg ska vi ju på spelning i Göteborg samt bio med några av Mattias vänner så då blir det nog inte mycket gjort, och helgen därpå är det ju jul :bigeyes: Tänka sig att om 1½ vecka är vi i jämtland igen. Ska bli mysigt att åka dit, håller tummarna bara för att det ska ha kommit rejält med snö uppöver tills dess och att det hunnit frysa på ordentligt så halkan försvinner.




Lite ditt och datt


Hmpf. Som om det inte är tillräckligt illa att bli sjuk. När jag skulle lägga mig och vila förut idag så lyckades jag göra illa handleden på något underligtvis så nu gör det ont när jag använder handen. Särskit när jag sträcker ut vissa av fingerlederna, exempelvis när man skriver :S Fast det kan jag leva med, var däremot väldigt svårt att diska. Vågar inte försöka mig på tunga saker som kastruller och de stora tallrikarna så de får nog Mattias ta annars lyckas väl jag bara tappa dem.

Nåja. Somnade förvånansvärt snabbt, slog på ett uppdrag granskningsprogram på svtplay där det pratas ganska mycket på ett baltiskt språk, vet inte vad det är med just de språken finner jag avslappnande på något vis så jag slocknade som ett ljus och sov till 13. Oerhört skönt :D

Ikväll blir det bara slapp och kurering, febern taxade in på 38.3 nyss. Blir dock en sväng till affären också. Mattias present har kommit och jag längtar som en tok efter att få hämta ut den och se hur det blev :D




Ingen skola


Blir ingen worshop för min del idag. Kom nyss hem från skolan, har varit där sen ca 7:30 i morse och pillat med tentan, blev helt slut av det så bestämde mig för att åka hem igen. Orkar verkligen inte med att vara kvar där ända till 12. Så nu ska jag vila (förhoppningsvis sova) några timmar. Får besök senare idag.




Ve och fasa


Usch det är så jobbigt att bara sjuk! När man väl lyckats somna så är det plötsligt morgon så man måste gå upp :(

Sitter för närvarande och käkar frulle. Ska strax göra mig i ordning och bege mig till skolan. Ska färdigställa tentan på bibblan och sedan lämna in den. Sen är det workshop i photoshop. Har verkligen ingen lust att gå men jag har ju så lite kunskaper om programmet så det är väl bäst att pallra sig dit.

Längtar tills ikväll, ska bli så skönt att gå och lägga sig igen :D dessutom kommer vi då officiellt att bara läsa en kurs igen i stället två :)





..........


Vaknade strax efter 4 i morse och kände mig mer död än levande. Kurerade mig med alvedon, ipren och bafucin och lyckades faktiskt mot förmodan somna om igen.

Vacklar på gränsen till feber så tanken på att sitta och skriva tenta hela dagen gör mig nästan spyfärdig :(





Sjukling


Neeeeeeej!!!

Jag håller på att bli sjuk. Känns som om en feber håller på att smyga sig fram.
Är 87% säker på att det var Leo som smittade mig. Inkubationstiden slår nästan aldrig fel. Usch! Har verkligen inte tid med att vara sjuk :(




Onödigt surr..

Otroligt! Har faktiskt kommit igång en del med tentan nu. Var gå väg att drabbas av lite tentaångest förut idag men skrivblockeringen släppte så nu hålls tentaångesten på en ganska så balanserad nivå om jag får säga det själv (vem ska annars säga det liksom?).

Ska sikta på att bli färdig i morrnkväll för på torsdagmorgon är det deadline om jag inte minns fel. Bäst att dubbelkolla det sen.

Bjuder på några relativt omotiverade bilder:


Ååh jag vill ha brunt hår igen :(















Plugg plugg plugg



Ja, som ni förstår så roar jag mig med att plugga. Ska dock erkänna att jag haft paus ett tag så det är snart dags att göra ett ryck igen. Utöver pluggandet har jag roat mig med att spela skyrim, hör och häpna: jag var inte rädd en enda gång :thumbup:

Fick dessutom ett trevligt samtal från min "gamla" granne. Vi brukar ju höras en sisådär var tredjemånad ungefär och surra i en timme eller två. Hoppas det finns någon tid över i sommar så kanske han kan komma hit och hälsa på oss en sväng, var ju flera år sen man sågs. Tiden går så fort att man hinner inte riktigt med.

Drabbades för övrigt av en enorm lust att åka till Skottland igen. Det är helt ofattbart hur man kan vara så beroende av ett land :bigeyes: har ju dessutom bara varit där en gång men det nästan värker i hjärtat av längtan att få åka dit igen. Hoppas det inte dröjer alltför länge. Jag håller tummarna för sommaren, eller i värsta fall sommaren därpå.


En bildskur från när jag var där: :)















Åååh! :D





Random bilder + En fegis

Har roat mig med att spela lite skyrim ikväll. Fattar egentligen inte varför jag envisas med att spela såna spel. Jag är ju så himla lättskrämd. Ett tag var nerverna så spända att jag blev megarädd när Mattias telefon ringde. Nåja, träning ger färdighet antar jag så när det här väl är över kanske jag törs gå ner i en grotta utan att få pirr i magen, fast det är väl kanske därför många spelar också..?


Nåja. Ska strax krypa ner i sängen, har en heldag med tentaplugg att se fram emot. Önskar jag kunde låta lite entusiastisk men det går inte.

Tänkte bjussa på några random bilder innan jag går och lägger mig, var ett tag sedan jag hade någon bild.


Bildbevis från bakningen förra helgen:


Sötaste Leo:






Maya myser i Fåtöljen:




Det som återstod efter branden på parkeringen:




Och avslutningsvis en bild från Glenns sportbar i Göteborg när Nostra Love spelade där:


Nu blir det sängen. God natt gott folk :)




En liten uppdatering

Idag blev det en låååång sovmorgon, så underbart skönt :) Utöver sovmorgon var vi på citygross och shoppade köttfärs, de har något sorts erbjudande eller nåt nu så köttfärsen kostar typ 30kr/kg. Billigt och bra, så ikväll blir det tacopaj och i morgon blir det köttfärssoppa. Mumma! :)

Har även satt igång med tentan. Den ska vara klar på torsdag så än så länge håller tentaångesten sig på avstånd.




Home sweet home <3


Är hemma igen. Så underbart skönt :thumbup: Lyckades ta mig in tack vare en extra nyckel som befann sig i Oskarström. :) Nu blir det övningskörning någon gång framöver så jag lär mig hitta dit ordentligt.

Känner mig så upprymd och glad, tänk att det verkligen finns så snälla människor :)

Maya var för övrigt väldigt glad att se mig. Hon är nog ledsen över att hon varit ensam hemma så länge för nu går hon runt och gnäller, stackars lilla sötnosen. 




En dominoeffekt av otur


Ja, jag har verkligen haft otur idag. Det hela började när vi skulle till Oskarström och jag glömde min telefonen hemma. Vi kom på det nästan på direkten men jag tänkte att jag ändå inte kommer behöva den så den kunde lika gärna få ligga kvar där hemma.

Sen när vi skulle bege oss hemåt åkte vi till preem i vallås för att byta bil, Mattias skulle iväg på konsert med sin pappa så de åkte iväg och jag körde Mattias bil hem. Just som jag parkerade hemma insåg jag att jag inte hade någon nyckel med mig, min nyckel låg ju inne i lägenheten. Jag brukar inte ta med mig den när vi lämnar lägenheten tillsammans eftersom vi vanligtvis kommer hem samtidigt också, ack vad jag ångrar det nu.

Jag körde vallås centrum för att leta upp numret till HFABs trygghetsjour, de om någon borde ju kunna hjälpa mig. När jag väl hittade numret i deras kontorsfönster gick jag på ica för att fråga lite snällt efter en telefon.

De var så hjälpsamma på ica och lånade ut den direkt. Hon på trygghetsjouren var riktigt trevligt, ända tills jag förklarade att jag inte stod på lägenheten, då vände hon tvärt och vägrade hjälpa mig. Jag bönade och bad och kom med flera argument men hon vägrade i sten. Då blev jag seriöst gråtfärdig. :(

Velade mellan att köra till Oskarström eller till Falkenberg. Oskarström ligger ju lite närmare med jag kan inte den vägen så det fick bli Falkenberg. Just nu sitter jag hos systeryster och väntar på att klockan ska gå så jag kan börja köra hemåt igen. Mattias borde vara hemma vid 2-3 någon gång tror jag så då får jag väl komma hem. Ååh det är ju hundra år dit känns det som! :(

Men men. Det spontana besöket var ganska trevligt ändå. Fick träffa den snoriga, dregglande sötfisen (Leo alltså, inte Cola, fast han var också här). Blev dessutom bjuden på middag. Nice. Hoppas de aldrig flyttar långt härifrån för man vet ju aldrig när man kan behöva dyka upp oanmäld.




En dröm


Drömde som sagt en lång, invecklad och konstig dröm i natt, blir ingen megalång beskrivning men kan bland annat säga att jag och Catrine åkte buss, busschauffören körde apfort! han körde 110km/h rakt över att fartgupp. Och det trillade ner ett kryp från taket rakt framför mig på min lilla bordsyta som man kan fälla ner och jag fick total panik för krypet var så äckligt. Haha xD


Sen drömde jag att jag och två till åkte tefat efter hästar. En kille red på en liten ponny och han höll i ett snöre som var kopplat till ett tefat, och den som satt på det tefatet höll i ett snöre som var kopplat till en häst, och ett annat snöre som var fastnutit i den hästens träns gick till ytterligare en som satt på ett tefat osv. Han som red först red jättesnabbt genom skogen, och hästen kunde hoppa hur högt som hels, vilket resulterade att tefaten som vi åkte på lättade från marken och kunde flyga flera meter upp i luften.


Drömde även att det var avslutning med klassen men att jag missade det mesta för att jag sov, ingen hade väckt mig och jag blev skitsur och ledsen för att jag missade nästan allt.


Mot slutet innan jag vaknade drömde jag också att när vi åkte i med han som körde som en tok så åkte vi genom en skog på en jättesmal skogsbilväg. Jag fick bråttom hem för jag insåg att klockan var 18 och Mattias redan hade slutat jobbet, och jag tyckte det var konstigt att han inte ringt mig. När vi kom ut på en vanlig väg igen, (tror vi körde längs Laholmsvägen här i Halmstad) så såg vi att det brann i en liten livsmedelsaffär, jag skulle just ringa 112 när jag vaknade.





Partytime!

Idag bär det av mot Oskarström och kalas. Men först lunch hos svärföräldrarna. :)


Jag drömde en lång och knasig dröm i natt. Det kommer i en rejäl förkortning i ett eget inlägg alldeles strax :)





Inte som planerat

Jag skulle ju färga håret idag. Det gick inge vidare bra. Har lyckats förlägga mitt ena bankkort (givetvis det bankkort där "alla" pengarna fanns). Så det blev ingen färgning. Kanske var ett tecken från universum att jag borde låta bli? Iså fall säger jag F.U Jag SKA färga/tona håret för jag VILL. Så det så!

I brist på hårfärgning har jag spelat skyrim och blivit skiträdd, käkat middag, tagit ett helt underbart bad i rosa skummande vatten och slutligen trasslat ihop håret till något som föreställer flätor. Eftersom vi ska på kalas i morgon vill jag inte riskera att lägga mig med blött, okontrollerat hår för då kommer jag förvandlas till troll i morgon. Och det känns ju inte så lockande att vara partypoopern som skrämmer alla barnen :bigeyes:





Inte för att skryta men...

Efter ett års träning har jag nu lyckats skrämma Mattias. Hehehehee :P  Han satt vid datorn och hade därmed ryggen mot öppningen till hallen. Jag skulle ge honom en kram och böjde mig framåt, i samma stund vred han på huvudet för han trodde jag just var på väg in i vardagsrummet., haha han blev ganska skraj när det visade sig att jag var typ en decimeter från hans ansikte, haha xD

Fast det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Vår proffessor (som det egentligen heter, lärare håller ju hus på gymnasiet och grundskolan) har skickat ut noteringar från en första genomgång av alla rapporter, och av de saker hon anmärkte på så kunde jag inte ta åt mig av en enda sak :S :D  Jag låter en aningen självgod som skriver så men det är faktiskt sant. Men vad jag inte kan förstå hur ens någon kan få en anmärkning på några av de sakerna hon anmärkte på. Men men. Det kanske beror på hur mycket man är van att skriva och framför allt läsa. Läsningen är ju rena rama guldgruvan till allt som har med språk att göra. Under förutsättning att man faktiskt läser vettiga texter utan alltför mycket slang.

Nåja. Just nu sitter vi och väntar på att pastan ska koka klart. Blir kyckling&bacontjofs med pasta till. Mumma. Tills det ska vi snegla på julkalendern och sen ska jag ÄNTLIGEN ta mig ett hett, skummande bad. Har tjajat om, och planerat det, hela veckan men inte haft tid men nu ska det bli av :)

I morgon bär det av till Oskarström, tänka sig att det gått hela två veckor sen sist det var kalas :P Innan kalaset ska vi dock svänga inom svärföräldrarna och käka lunch där, vi passar på då Mattias bror är i svängarna och hälsar på.




I-landsproblem


Hmm.. Lördag. Idag blir det eventuellt lite plugg. Funderar även på att gå på affären och investera mina stackars korvören i en ny hårfärg. Vill så gärna färga håret brunt, men det får bli nästa höst. Först ska jag göra skiten en nyans ljusare hade jag tänkt. Frågan är om jag ska slinga eller färga.. hmm?




Vad i..?


Seriöst..?`Var i helvete gör jag vaken nu?!?!?! Fortfarande..?!?!?! :bigeyes:


Näe det här går inte. Nu springer jag till sängen.



Adjöken



SJUKT SMART presentproblemslösning :)


Kan inte sova. Inte så förvånande. Men men. Jag var nämligen så nära att få ordning på älsklingens andra julklapp som jag pillat med lite då och då de senaste dagarna/kvällarna när jag gick och la mig. Kunde inte sluta tänka på den så jag gick upp och fortsatte pilla. Har haft ett återkommande problem som jag helt enkelt inte kunnat lösa p.g.a bristande kunskap. Men eftersom jag är helt SJUKT SMART så har jag nu överträffat mig själv och fått ordning på saken. Gäller bara att vara lite finurlig och helt enkelt skitsmart. Hehehehee. (A) Jag kan tyvärr inte säga vad jag gjort eller vad som var problemet förrän efter jul, så ni får helt enkelt vänta tills dess och tro mig på orden att jag var smart ikväll :P

Tror minsann jag kirrat alla julklappar till Jämtlandsfamiljen (Maya får vara utan för den jäkla vattenfontänen är så dyr). Funderar på om systerystrarna ska få något mer, får se om pengarna räcker. Och om de varit snälla i år :P Nu åtstår dock Mattias familj. Där ligger vi verkligen efter. Ska nog tjata igång honom till veckan eller något så vi kirrar alla julklappar till dem med, ååh, det är så roligt att komma på fiffiga saker och ge bort dem. Hihii :)




Max


Tjohoo! HELG! :thumbup:
Redovisningen idag gick väl ganska bra. Jag drabbades av extrem prestationsångest och var helt sinnessjukt nervös :question: Tack och lov gick det över ju längre in vi kom i vår presentation, så när vi var klara var nerverna bortblåsta.

Ikväll blir det kvällsmat på Max, ingen av oss orkar laga mat så då är det praktiskt med Max :P




Suit up!

Japp. Nu känner jag mig helt återställd från den gångna veckan. Har sovit underbart gott i natt, tog dessutom bara typ en timme innan jag somnade igår/i natt, lovely :)

Har roat mig med lite pill på grupparbetet och nu blir det frulle. Ska träffa gruppen halv 12 för att förbereda presenationen, jag ser nästan fram emot den lite. Knas :)




Rekord!!!!!!

Gaah denna dag har varit rekordlång!!!:bigeyes: Känslomässigt alltså. Jag VET att dygnet bara har 24 timmar. Men ändå.

Har spenderat strax över 9 timmar i skolan idag, varav vi aktivt pluggade under hela tiden, t.o.m. när vi åt lunch/middag så hängde vi över datorerna och pillade. Men nu är vi i princip klara. Har lite korrläsning och sånt småfix framför oss men det gör jag i morgon. Min hjärna har lagt av för idag. Ska träffa gruppen i morrn igen ca 1½ timme innan vårt seminarium. Den tiden borde räcka till allt som ska ordnas. Och om inte läraren ger oss sjukt mycket beröm så dör jag. Om det inte lyser igenom vilket jäkla jobb som ligger bakom den här rapporten så hoppar jag av skolan! I mean it! :O Vår rapport är megasnygg och svinbra, och gigantisk, typ en tredjedels C- uppsats. Vi var uppe och nosade strax över maxgränsen för antalet tecken ett tag, tror vi var uppe i 18'024 tecken om jag inte minns fel.

Är så trött att jag börjar få ont i huvudet. Men är för uppe i varv för att kunna somna. Ironiskt. Ska hänga lite framför datorn innan jag kryper ner i sängen och gosar med älsk. Han hade redan somnat när jag kom hem :( Vi som hade planerat att mysa och kika på julkalendern tillsammans ikväll men det var bara att skrinlägga de planerna. Får ta igen det i morgon eller senare under helgen. I morgon får vi vår hemtenta. Känns ju inte så bra. Typ döden :bigeyes:

Och i helgen, dvs på söndag, ska älsklingen överge mig och åka på konsert. Eller överge och överge. Det är väl snarare jag som överger honom för jag var ju erbjuden att följa med men avstod. Ångrar det lite nu. Men men. Lika bra att inte åka iväg för då kan jag använda den tiden till tentan.  Buhuu :(




Neeeeeej!

Jag ska egentligen sitta på föreläsning nu. Första föreläsningen i delkurs 4. Problemet är bara att jag vaknade för en stund sen.

Lyckades alltså försova mig. :( Fast det var ändå bara en tidsfråga med tanke på hur dåligt jag sovit de senaste nätterna. Misstänker även att propavanen har något att göra med min försovelse. Jag hade ju faktiskt ställt TVÅ alarm på klockan. Hmpf! :(

Nåja, jag har ingen lust att klampa in mitt under föreläsningen, antingen är man i tid eller så kommer man inte alls. Iaf så funkar jag så, jag skäms så mycket när jag är sen. Men men. Så nu blir det en sen frulle och en överblick av grupparbetet. Ska träffa gruppen vid 12 och göra färdigt ALLT. För i morgon är det deadline och redovisning. Usch. Jag kommer dö. Känns det som.




RSS 2.0