Julstök. Och sånt..

Idag har vi julstökat nästan hela dagen. Städning och pyntning. Blev en tur in till stan också för att beställa en julklapp samt köpa en juldress till Malva. :)

Lägenheten är fortfarande rörig men så är det när man bor trångt. Sovrummet ser ut att komma från en annan planet. Eller möjligtvis från en soptipp. Men men. Tur vi kan stänga dörren och njuta av julfriden som lyder i resten av lägenheten.
Vi passade på att avrunda kvällen med att smaka på apotekarnes årsmust. Den har en hemlig ingrediens som i år består av...



(håll för nästa mening om ni inte vill veta) :




mörk choklad!




Visst låter det mumsigt? Jag tyckte dock inte jag kunde känna någon smak av det. Men men, det var gott ändå.

I morgon är det julskyltning som står på menyn. Plus att det är ljusfest inne i stan. Händer en hel del smått och gott och vi hinner nog inte ens med hälften av alla sakerna jag vill gå på. Men nån grej ska vi väl hinna med. Sen är det ju som sagt julskyltning också. Den avslutas med att svärisarna kommer hit och passar Malva medan jag och Mattias går på bio. Ska se uppföljaren till The Hunger Games. Ska bli intressant, har nog glömt en del ur boken.

Nåja, nu ska jag strax krypa ner i sängen och drömma mig bort till Skottland. Fy vilken längtan jag har efter att få åka dit igen.




Nej tack.

Nu har jag tackat nej till Getinge. Det gjorde faktiskt lite ont i hjärtat. Jag kan inte minnas att jag någonsin varit på en så avslappnad och skrattfylld intervju som den jag hade där. Det kändes ungefär som att ta en fika med några kompisar. Men men, jag vet ändå att jag valt rätt. För det känns så bra och jag längtar väldigt mycket. :)
 
Idag ska jag jaga rättpå bendtbil. Har försökt ringa dem flera gånger men jag blir avvisad hela tiden. Hmpf! Så jag ska försökta någon gång till och sen ger jag upp och helt enkelt traskar dit och hämtar bilen. Vi måste ju ändå ha den i helgen. Dessutom så skulle den vara klar tills idag så då blir det väl upp till bevis. Men först ska jag väcka Malva och busa lite med henne. Och förse henne med lunch förstås. Efter trippen till bendt blir det nämligen ett besök till Högskolan (hehe, jag råkade stava fel först och skrev höskolan, ja, jag tyckte det löjligt roligt)
 
Jahaja, det var vad jag hade att komma med än så länge. Längtar som en tok tills ikväll, mestadels för att jag längtar efter maten (tacos). Misstänker att jag börjat bli hungrig...
 
 


Research

 
Jag hade planer på att gå och lägga mig men fastnade framför datorn i stället. Vimlar runt på internet och läser artiklar och annat smått och gott som rör Aros energideklarationer. Mamsen var utan värme bra länge i sin lägenhet (och ja, det kan bli vääääldigt kallt i norrland på hösten/vintrarna). Nu har hon fått element somhon ska värma upp lägenheten med. Den elräkningen lär ju bli rena rama skräckhistorien! De har faktiskt meddelat att de kommer bidra till elräkningen eftersom uppvärmningen egentligen ska ingå i hennes hyra. Men de har inte skrivit med hur mycket de kommer bidra. De kan med andra ord slänga in en hundring eller två och tycka att det räcker.
 
Som om inte det är nog har hon inte fått en hyresavi på flera månader. Hon har fått tigga till sig dem. Hennes granne har inte betalat hyran på månader eftersom han inte heller fått någon avi. Som om inte detta var nog så cirkulerar det rykten om att de kommer försöka göra om huset till ett asylboende och därmed försöka vräka hyresgästerna. Sen om det är sant eller inte kan inte jag uttala mig om. Men man blir misstänksam av det man kan läsa om företaget. Grr! Jag sitter och på fullaste allvar överväger att höra av mig till Uppdrag Granskning. Företaget är inte direkt främmande för dem heller. Och jag skulle troligtvis inte vara den första som hör av sig efter deras tidigare inslag. Hmm.. Fast nej, jag ska kontakta hyresgästföreningen först. Vill dessutom inte göra en höna av en fjäder ifall det visar sig att företaget bara är enoooormt sega och tycker om att frysa arslet av sig. 
 
Kanske har de inte skickat ut avierna i hopp om att inte få in någon hyra? På så vis kan de utan problem vräka hyresgästerna. Hmm? 
 
Jag skulle i alla fall bra gärna vilja ge företaget en känga. Eller två. Eller hundra. De kan ju få sova i en lägenhet utan värme i oktober/november och se hur mysigt de tycker att det är. Grrr! Jag blir så ARG! Vet hut för fan! (och ja förlåt, man får inte svära men jag blir så förbaskad)
 
 
 
 

Torsdagsprat

 
*Gäääääsp* usch och fy vilken lång dag det här varit. Upp tidigt i morse och in i duschen medan Mattias fortfarande var hemma och kunde hålla ett öga på Malva. Sen var jag elak och väckte henne 6:50. Tanken var att trötta ut henne fram till 12-13 tiden eftersom jag skulle på möte med HEM vid 13:15. Malva fick med andra ord inte vila något på förmiddagen. Hon var väääldigt trött redan vid 10-11 så när det väl var dags att få henne att somna strax efter lunch så var hon jätteledsen. Stackars lillan, hon bara grät och grät. :'( Men hon somnade i alla fall tillslut och jag fick lite tid över till att göra mig i ordning. 
 
Lånade Idas bil in till stan eftersom vår är inne på service. Jag körde lite onödigt tidigt eftersom jag inte är van deras bil. Det resulterade i att jag kom en kvart för tidigt. :S Men jag är ju hellre 15 minuter tidig än 5 minuter sen. Alltid. 
 
Nåja, till mötet. Det gick bra, nu är avtalet underskrivet och jag påbörjar min praktik den 20 januari! LÄNGTAR! Det ska bli så roligt och spännande. Men visst bävar jag också. Känns gruvsamt att åka ifrån min lilla baby. :( Men det ska nog gå bra, vet ju att hon kommer ha det bra med Mattias också. Malva lär ju inte märka någon större skillnad. Det är nog bara jag som kommer tycka att det är jobbigt i början. 
 
Efter mötet bar det av hemåt, Malva sov fortfarande när jag kom hem så Ida hade haft det ganska lugnt (om man bortser från yrvädret Leo). 
 
Sen under kvällen har vi bara myst i soffan och mumsat gotta. Ja, även fast det inte ens är lördag (det var billigt på ica så vi "passade på" som det alltid heter). Jag straffades dock ganska direkt då ett inte alltför trevligt illamående infann sig. Känns som om jag druckit saft. :( Plus att jag fick ont i en tand så jag tappade suget. Lika bra är väl det. 
 
Jaja, det var kvällens babbel. Heheh vem försöker jag lura? Stackars Mattias får väl lyssna på mitt surr tills han somnar. Men men, ni drabbas inte hårdare än så här. Nu ska jag slänga ihop välling åt min lilla skatt så hon kan få sova nån gång. Vi ligger ju helt klart efter i tidsplanen.
 
 


Depp

 
Sitter och deppar lite för HFAB har återigen lagt ut en fyra i Vallås. Exakt den planlösningen jag vill ha, och ännu viktigare: lägenheten är på bottenplan. Åååh, vill ha! :( Men vi har givetvis ingen chans. Dels för att det skulle öka vår hyra med nästan 1500 kronor/ månad och dels för att vi har som mest ca 1800 köpoäng och man måste ha en bra bit över 3000 för att ens få komma och kolla på lägenheten. Med andra ord så lär vi väl bo kvar här i all oändlighet. 
 
Jaja, nu var det visst färdigdeppat för det luktar skit här (och jag är oskyldig!). 
 
 


Ditt och datt. Igen. Och igen.

 
Hur kommer det sig att bilderna jag laddar upp från mobilen blir enorma? (???). 
 
Nåja, idag var vi till vårdcentralen igen. Denna gång tog vi av förbanden helt och ska bara smörja med jämna mellanrum. Sköterskan tyckte det såg så bra ut så vi avbokade tiden på fredag så nu blir det förhoppningsvis inga fler besök dit på ett tag. Förutom bvc besöket förstås, som äger rum den 12 eftersom vi åker bort sen. 
 
Blev även en lång promenad idag, först till Mattias jobb, sedan därifrån till högskolan (bibblan) och sedan hem igen. Mina ben är slut. Och mina fingrar med. Tror det var lite kyligt för dem för jag är alldeles stel fortfarande. Att sitta vid datorn förbättrar förstås inte heller händernas tillstånd. 
 
Har även fått tid för mitt möte på hem. Ska dit på torsdag igen. Spännande! :) Sen i helgen är det kalas och julskyltning som står på menyn. Goodie. Hoppas bilen är fixad tills dess, annars får vi hämta hem den igen och lämna in den igen på måndag. Men han trodde han skulle hinna med det under veckan så det är nog ingen fara. 
 
Jaha, det var det. Nu ska jag påbörja min tredje julkula. Goodie! :)
 
 


nu då..

haha omg! Glömde bifoga bilderna. NU får ni dem. På riktigt.



mössa


mössan igen


gårdagens julkula



dagens julkula

:-)

Bättre sent än aldrig

Det skulle liksom finnas bilder till gårdagens inlägg. Så de kommer nu i stället.


Stickning

Idag lämnade jag och Malva in bilen på service. Plus att de ska undersöka 1:an vi fick på besiktningen.

Väl hemma hann jag roa mig med att sticka. Gjorde färdigt min mössa.



Jag provade också på att göra en julkula. Kan hända att den inte är överdrivet estetiskt tilltalande men den är min, och det var mitt första försök. Malva tyckte i alla fall att den var rolig. :-)

Weekend

Jaha.. Då har denna weekend ended. Jaja, humorn ligger på en låg nivå idag. Jag kan inte avgöra om det beror på att vi kom i säng vid midnatt eller på att jag kört 5 maskiner med tvätt idag. Kanske båda? 
 
Igår hade vi först besök av Ida och Mice och alla barnen (ja Cola är inkluderad i den skalan. Kan hända han är den äldste av dem, men i själ och hjärta är han yngst). Efter en trevlig förmiddag fortsatte trevligheterna på Wapnö julmässa och senare även i Oskarström. Det var synd att det blev så sent för vi har varit sega och trötta hela dagen, men samtidigt var det ju mysigt att umgås. :) 
 
Den kommande veckan är tänkt att bestå av lite "första advent - förberedelser". Det låter liksom bättre att säga så än att vi måsta städa rent i det här katastrofområdet som ska framstå som vårt hem. Jaja, det är egentligen inte så illa som det låter. Det känns bara så illa eftersom jag vet att det är jag som får roa mig med det. Men men, lika bra att få det gjort så kan helgen bara bestå av en massa mys sen. :) 
 
Förutom "första advent- förberedelserna" så blir det minst två besök på vårdcentralen med Malva. Ska dit på tisdag och på fredag. Mitt möte med HEMs personalchef blir troligtvis (hoppas jag) den här veckan också. Och jag kanske vågar mig in till stan också. Känns som det börjar bli läge att shoppa julklappar nu. Sen på söndag ska jag väl försöka tjata med mig Mattias på lite julskyltning. Blir ju faktiskt Malvas första julskyltning. :)
 
Nåja, nu blir det välling (till Malva) och lite Allt för Sverige. Älskar mammas kommentar när vi såg på det när hon var här: "Jag tror det är den där amerikanen som åker ut". Haha, underbart! xD
 
(Till er som inte vet vad programmet handlar om: alla tävlande är amerikander).
 
Hejsvejs!
 
 

En (sen) fredagskvällskvist

Gaah jag blir VANSINNIG!! Har tappat bort en julklapp. Den är helt lost in space och jag har letat överallt (känns det som). :-(

Nåja. Idag var vi till vc. På väg dit rök jag ihop lite med en man/gubbe som var ute och gick med en hund. Den sket längs vägen och jag frågade om han inte skulle plocka upp det. Han stod nämligen och prasslade med en påse men gick bara vidare i stället för att plocka upp. Han blev visst lite sur på mig. Men ooops då!

Väl på vc så gick det bra. Malvas sår som såg enormt och skräckinjagande ut i måndags har nu slutat blöda helt. Hon har inget förband i armhålan längre. Det togs bort i onsdags. Och fortsätter det så här så slipper hon nog förbandet på armen nästa vecka. Skönt. :-)

Idag fick jag svar från hem. Det ser ljust ut. Ska på möte med deras personalchef nästa vecka och då skriver vi nog avtal. Jag vågar dock inte ta ut något i förskott ännu. Vad som helst kan ju hända innan avtalet slutits.

I morgon kommer Ida och Mice hit. De köper med sig lite frallor så kör vi gemensam frulle. Mysigt. :-) Sen åker pojkar och flickor år varsit håll. Mattias, Mice och Leo får roa sig på biltema medan jag, Ida, Malva och lilla Elma åker in till stan. Jaja, en extremfeminist kanske skulle fått en hjärnblödning men det hela har faktiskt med ärenden och utrymme i bilarna att göra. Senare på dagen blir det även en tur till Wapnö.

Det var det. Vi får ju besök tidigt i morgon så nu kryper jag till kojs, nöjd med vetskapen om att jag får vila ordentligt i natt för det är Mattias tur att sova bredvid spjälsängen. Sov gott, gott folk!



Energiförbrukning

 
Som ni alla vet så börjar ju första advent närma sig. Jag insåg därför att det är högtid att köra igång med julstädningen, lika bra att passa på för jag hade så mycket energi i morse.. Så givetvis har jag bakat i stället.
 
Lyckades åstadkomma två saker jag aldrig bakat hörut. Daimsnittar samt saffranslängd med vit choklad och mandelmassa. Dessutom blev det dubbelt upp på saffranslängden eftersom jag varken gjort längd förut eller bakat med saffran. Spännande. Nu finns det givetvis ingen energi kvar till städningen. Den tog slut helt när jag tömde diskmaskinen. Ooops! Nu blir dt soffhäng i en halvtimme (om Malva fortsätter sova så länge dvs), sen är det hög tid att påbörja middagen. Blir köttbullar (hemmagjorda förstås) och fejkstuvade makaroner. Goodie. 
 
Ma höres nä ma råkes!  :)
 
 


Midnatt råder

Idag är det fart på Malva. Hon har ställt sig upp helt utan stöd flera gånger. En av gångerna skrek hon åt mig. Jag försökte packa undan hennes kläder och Malva gjorde sitt bästa för att sabotera hela projektet. Lilla sötisen <3 Det är så märkligt att hon ställer sig upp utan att vara medveten om det och sen när hon kommer på att hon står utan stöd så måste hon antingen ta tag i något eller sätta sig ner. 
 
Nåja, förutom lite halvhjärtad klädsortering (jag gav upp på slutet och slängde bara ner alltihop i en plastlåda) så är det lite städning som står på menyn. Vi ska ju julpynta i helgen (?!). Och när man julstädar så får man faktiskt lyssna på julmusik. Städningen blev dessutom roligare när jag snubblade över den här gamla låten. Tror jag blev 10 år gammal igen? 
 
 
 
 
 


En lögnaktig supporter

Yes.. Jag ljög visst. Jag har inte börjat läsa än trots att jag skulle det. I stället gjorde jag ett uppriktigt (halvhjärtat) försök att kolla på fotbollen. Matchen är tydligen viktig.

Nåja. Från start och fram tills för 10-15 minuter sen satt jag i fåtöljen framför 4:an.. Jag spelade spel på mobilen. Sen tröttnade jag på fotbollen (som jag inte kollade på) och när Portugal dessuton gjorde mål så stängde jag av. Ja, jag är en dålig supporter.

Kanske grundar det i bristande intresse. Eller oförmågan att fatta att man kan tjäna miljoner på att jaga en lerig boll. Weird.. Å andra sidan kanske det är avundsjuka. Jag vill också "ha det lätt". Å tredje sidan så skulle jag väl få hjärtsnörpen redan efter 5 minuter av att spela fotboll i ett vm-kval. Jaja! Jag erkänner väl då! Jag skulle få det redan efter 5 sekunder..

Eftersom jag var så upptagen med att "kolla" på fotboll så blir det nog ingen läsning. Jag sover i stället.

God natt på er.


Torskrygg

Idag hävdade jag att färsk fisk inte är så dyrt.. Nåå, det var baserat på förra veckans erfarenhet när vi köpte torskfilé. Idag införskaffade vi som sagt torskrygg. Den kostade dubbelt, jag upprepar DUBBELT (!), så mycket som torskfilén. Ooop! Så det är bäst för torskfilén att den blir himmelskt god. Och det är bäst för mig att jag inte förstör den. Ja, jag känner lite press faktiskt. 
 
 
Det var det. Nu ska jag läsa lite Diana Gabaldon - som ett eko, innan det är dags att sjunka ner i drömmarnas land. Adjöken.
 
 
 
 

Möte

Idag var jag på intervju/möte på hem.. SÅÅ spännande! Givetvis var jag löjligt nervös. Varför blir man det egentligen? I flesta fall är det trevliga och härliga människor man möter. Så var det i alla fall idag. Vi var lite mer opersonliga än vid min förra intervju men det kändes väldigt bra ändå. Ikväll ska jag fixa ihop lite dokment som jag ska skicka till dem och sen ska de ta sig en funderar så får vi se vad som händer *håller tummarna*. 
 
Ikväll blir det nog en tidig kväll, vet inte varför men jag har varit vansinnigt trött sen mötet. Tokigt. Hoppas på nya krafter och ny energi i morgon. Då bär det av till vårdcentralen igen. Var där med Malva igår. Vi hade turen att det var vår bvc sköterska som tog emot oss så vi fick ju någon som vi redan känner. Jag tyckte hennes sår såg jättehemskt ut medan sköterskan tyckte såg bra ut och att det inte alls var särskilt farligt. Men Malva är ju min lilla baby så givetvis såg såret enormt ut i mina ögon. Alltså, jämfört med Malvas storlek så var väl såret ganska stort också. Men det var inte infekterat eller så, och blåsan i armhålan sprack aldrig så där är det än så länge inget sår alls. :) Men men, i morgon ska vi som sagt tillbaka för att byta förband. Både jag och sköterskan ville klämma in ett byte till innan helgen så vi ska dit på fredag också. 
 
I helgen får vi besök av Ida och Mice. Sen blir det eventuellt en tur på Wapnö, vi velar lite hur vi ska göra. Det är ju inte överdrivet dyrt att lösa in sig där men samtidigt så blir det ju dyrt om man bara åker dit och inte köper något. Men men vi får se hur det blir, har ju faktiskt varit dit alla andra år så det är ju lite tradition. Själv går jag som vanligt omkring och suktar efter en tur till Göteborg och Jul på Liseberg, det är sååå mysigt där vid jul! Har bara varit där en gång och det var julen 2010.. Men men, nästa år kaaanske det blir av. :)
 
På tal om jul. Det är först nu jag börjat inse hur nära det är. Vi åker liksom till Jämtland igen om en månad.. Crazy! Börjar redan gruva mig för bilfärden. Jag har ju blivit mer åkrädd på äldre dar och vintern har en tendens att förvärra den. Fast vintertid är jag nästan mer körrädd än åkrädd, vilket egentligen är ironiskt med tanke på vart jag växt upp och med tanke på att jag höll på med körkortet när det var halt. Tror dock att det mesta av snön faktiskt hade försvunnit vid själva uppkörningen.  Jaja, nu förvandlades ju det här till en massa babbel. Kanske dags att väcka Malva. Vi ska hämta Mattias på jobbet idag så vi kan åka inom affären och införskaffa lite färsk, mumsig torskrygg. :)

Home sweet home

 
Nu är vi hemma igen. Eller nu och nu, Vi kom ju hem redan igår vid 14. Körandet gick bra. Malva sov nästan hela vägen både dit och hem. När hon började prata eller hojta så ignorerade jag henne bara och då somnade hon om igen. Vid ett tillfälle hojtade hon lite väl högt på väg dit "babbaaaaaaa (!!!!)" så då höjde jag volymen på radion och då somnade hon också om. Lilla tokan! :) Hon blev dock extremt ledsen när jag stängde av bilen och gick ur den när vi skulle hämta Mattias. Hon blev väl besviken för hon trodde kanske att bilresan äntligen var över.
 
Nåja, det var det. Det var ett riktigt bra dygn i jönköping. Vi hann dess värre inte med så mycket. Första dagen kom vi fram, packade upp lite (resesängen i alla fall) och gick sen på en promenad och sen var dagen mer eller mindre över. Ja, det var en lång promenad. ;) Susanne hann dock övertyga mig om att fläskfärs faktiskt kan vara gott (det är en bragd att lyckas med det). Vi avslutade det hela med lite vitt vin, ostbricka och tjejsnack. Mysigt. Vid det laget sov Malva. :)
 
 Sen dag två packade vi ihop och gick på ytterligare en promenad och sen var det dags att åka. Malva blev dock ganska förkyld under natten. Hon var lite små krasslig innan (snuvig) men under natten eskalerade det och blev värre. Inte för att hon är trött eller hängig. Hon är precis som vanligt. Men hon är snorig och hostar en del. Stackars lillan. Inte fick vi vara friska särskilt länge den här gången heller. Jag hade faktiskt tänkt göra ytterligare ett besök när jag ändå var i Jönköping, men tiden försvann så himla fort och när det väl var dags att åka hem så ville jag bara köra raka spåret mot Halmstad utan att väcka Malva (hon somnade nästan direkt när vi åkte). Tur det kommer fler turer dit. :)
 
Nåja, det var en skönt helg. Fast jag måste nog erkänna att jag blev lite avundsjuk på Mattias. Malva hade (trots sin förkylning) en hyfsat bra natt, hon vaknade rätt många gånger men det var lätt att få henne att somna om. Så det blev nog i alla fall 7 timmars sömn utspritt på många vak. Hade kunnat bli fler om det inte vore för att jag hade svårt att somna och somna om ibland. Mattias den lyckosen sov däremot i härliga 13 (!!) timmar. Men min avundsjuka är inte särskilt vidsträckt. Dels för att jag inte skulle klara att sova så länge, och dels för att det är ju jättebra att han kunde sova ut ordentligt nu när chansen fanns. :)
 
Idag ska vi bara skrota omkring här hemma. Jag ska gosa med Malva ( i den utrsträckning jag får dvs. Hon är på bushumör just nu i alla fall och inte det minsta intresserad av gos), sen blir det kanske lite städning eftesom det ser ut som om stormen Simone tagit en danskurs i vårt vardagsrum. Sorligt men sant. Jag ska även rota fram B- och C-uppsatsen. Kan vara bra att ha med dem i morgon på mötet i fall de vill kika i dem. 
 


Vaken

I morgon ska jag köra cirka 20 mil. Vore ju kul om man fick sova något. Om 5-6 timmar kommer Malva vakna och tycka det är dags att gå upp. Det jobbiga med det hela är att hon fortfarande är vaken. :@ Hon vakna vid 23 och har tjutit mer eller mindre sen dess. Våra humör här hemma är ju inte direkt ljuvliga just nu. Och mitt är värst.





Trauma

Gårdagen var ju mindre trevlig. Eller, det var kvällen som var jobbig, inte själva dagen. Kvällen förstödes när jag hällde 5000 liter kokande tjära över Malva. Okej, det gjorde jag kanske inte. Men det känns som om jag gjorde det. :(
 
Vi hade planerat lite kvällsmys i form av te, mumsiga skorpor och That 70's show, och vad händer? Jo Malva välte ena temuggen och fick det över sig. :( Jag fick syn på henne när hon sträckte sig mot muggen och la en hand på den. Jag satt då i fåtöljen men flög nästan upp och rusan fram till henne, han få tag i Malva och rycka undan henne lagom tills hon välte muggen. Men jag var inte tillräckligt snabb för hon hann få det på sig. Och till saken hör att vattnet i muggen var helt nykokat. Jag hade ju redan grepp om Malva så jag vrålade till Mattias att han skulle öppna dörren (han var på toan nämligen). Sagt och gjort. Rusade in med henne i duschen och slog på vattnet. Hade ingen tanke på vilken temperatur det var på det. Stackars Malva, hon kunde ju ha blivit chockskadad. :( Och fy vad hon skrek! Troligtvis för att det gjorde ont men sen blev hon kanske rädd och chockad över hur jag behandlade henne. Spolade vatten över hela henne, med undantag för huvudet, eftersom jag inte visste vart hon brännt sig. När kläderna åkte av en liten stund senare var hon helt illröd över vänstra sidan på bröstkorgen och vänster arm. Åh mitt lilla hjärta! :(
 
Jag ville ju inte kyla ner hela ungen så vi virade in henne i en handduk och la henne på skötbordet i stället och la små blöta handdukar mot det röda. Malva skrek hjärtskärande hela tiden. Mattias fick i uppdrag att ringa 1177, tack och lov var det kort kö. Men det var nog de längsta 2-3 minuter jag någonsin varit med om. Jag övervägde att beordra honom att ringa 112 i stället. Det var ju inte livshotande så jag var givetvis inte ute efter en ambulans, men man kan ju få akuta råd därifrån också. Men eftersom kön var så kort så stod vi kvar i den. Malva hade vid det här laget fått några blåsor på armen. 1177 sa åt oss att fortsätta kyla, ge henne en alvedon och sedan linda in det brända i plastfolie (?) och sedan bege oss till barnakuten. 
 
Jag brydde mig inte ens om att ta på henne overollen utan hon fick mössan på sig samt en kall handduk mot armen över plastfolien och sen virade jag in henne i en filt. Ville inte bråka mer än nödvändigt för hon var ju fortfarande extremt ledsen och bara skrek och skrek. :( 
 
Väl framme på akuten fick vi komma in direkt och träffa en sköterska. Hon vägde Malva och kollade lite syresättning osv och gav henne ipren. Malva var fortfarande ledsen och grät till och från men det inte lika illa/mycket/högljutt som innan. Efter det tog sköterskan en snabb titt på brännskadan. Det över bröstkorgen hade tack och lov försvunnit helt, men under armen var (är fortfarande) illröd med blåsor som spruckit. Sen hade hon även börjat få blåsor i armhålan, det hade hon inte när vi åkte hemifrån. :( 
 
Vi fick byta rum och efter ett tag kom en sköterska och  tittade till oss. Malva hade vi det laget lugnat ner sig mycket och grät inte längre. Kom någon enstaka protest bara. Efter ytterligare en stund kom en läkare och tittade på henne och bestämde behandling. Han sa att brännskadan var av grad 1 och 2, men att det inte var så pass allvarlig att vi behövde stanna kvar över natten utan att vi skulle få åka hem. De skulle bara linda armen och armhålan med lite kompresser och sedan skulle vi få åka igen. Efter det blev det mer väntan och sen kom en sköterska och lindade armen samt skapade en proviskorisk undertröja för att hålla kompressen i armhålan på plats. Så för tillfället har Malva på sig något som ser ut som ett nätlinne. Vi var framme på akuten strax efter 20 har jag för mig och kom hem igen nån gång mellan 21-21:30 om jag inte minns fel. Så det gick ju ganska fort ändå.
 
Malva sov som en stock hela natten. Hon var väl hög på läkemedel kanske. Jag däremot hade enorma problem med att somna och sen vaknade jag flera gånger under natten. Inbillade mig hela tiden att vi inte kylt tillräckligt mycket och att brännskadan letade sig djupare in i henne och in i skelettet. Inte så lätt att somna när såna tankar rusade omkring i huvudet. 
 
Idag är vi väl mer eller mindre som vanligt. Malva tycktes inte ha ont alls i morse men jag gav henne alvedon ändå eftersom läkaren sa åt mig att ge henne det. Min dag går ut på att vara febervakt. Än så länge lyser den med sin fråvoro. Lillskruttan ligger för tillfället och sover. Hon brukar egentligen inte somna förrän vid halv 11-11 på förmiddagen så hon är lite tröttare än vanligt. Inte så konstigt med tanke på hur sent hon kom till ro igår. 
 
Så ja.. Vår myskväll förstördes ju totalt igår. Och jag kommer nog inte dricka te igen på vääääldigt väldigt länge. Livsfarliga skitsaker är vad det är! Och allithop är mitt fel eftersom jag hade ställt muggen för nära kanten. Jag trodde att Malva satt på golvet bredvid mig som satt i fåtöljen men helt plötsligt så var hon vid muggen. Men det är ändå ingen ursäkt. Jag är en idiot! :@  :(
 
Just nu hänger trippen till Jönköping löst också. Får hon ingen feber innan så blir den av men blir hon krasslig så kan vi ju inte åka iväg för då vill jag ha nära till vården. Alltså, det finns säkert vårdcentraler med helgöppet där också, men det känns ändå bättre att vara hemma om hon blir sjuk. Men just nu är hon ju som sagt som vanligt. 
 
Jahaja.. Det var vad som hände igår. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och försöka förtränga att jag är en jubelidiot. God dag på er gott folk! 
 
 

 
 

Behörig del 2 + skrämseltaktik

 
Yepp! Nu är jag officiellt behörig. Vet in vad som gått snett men efter några timmar fick jag svar av nån som höll med om att jag är behörig. Så de uppdaterade det hela så nu borde det inte vara några problem för mig att komma in på kursen. Puh! :D 
 
I övrigt har dagen hittills spenderats på öppna förskolan. Malva levde rövare och skrek på en stackars 7-8 månaders baby samtidigt som hon försökte stjäla flickans napp några gånger. Tillslut blev den stackars flickan så rädd och ledsen att hon började gråta. Haha lite pinsamt. :/ Sen när mamman plockat upp flickan för att trösta henne gav sig Malva på den flickans kompis. En kille i ungefär samma ålder. Han hade ingen napp hon kunde stjäla men hon gjorde sig bästa med att skrika på honom också. Hans svar var bara att flina glatt över hela ansiktet. Han var inte lika lättskrämd och tur var väl det. :) Det var rätt många där idag faktiskt. Ganska många små, tror Malva var näst äldst. Den äldste var en liten kille på snart ett år som vandrade omkring och lekte med bollar. Han erbjöd faktiskt både mig och Malva bollen några gånger också, underbart sött! :)
 
Nåja, allt bus tog ut sig rätt så nu ligger Malva helt utslagen i sin säng och sover medan jag roar mig med att sitta här en sväng. Överväger faktiskt att lägga mig en stund jag med.
 
 


Behörig

GRR! Nu har jag fått mail från antagning.se igen! De påstår fortfarande att jag inte är behörig till min utbildning. Jag finner det hela ytterst ironiskt (och vansinnigt irriterande) eftersom jag VET att jag är lika behörig som årsklassen under mig, dvs de som jag ska läsa kursen med under våren. DESSUTOM har jag ju redan skickat in mina betyg . som visar ATT jag är behörig.
 
Har jag läst kurserna som jag ska läsa? - ja? Har jag godkänt i dem - ja,  allihop! GRR!
 
Som om inte det var nog så har jag faktiskt också en platsgaranti. Hur svårt ska det vara att begripa? Platsgaranti??? Jag kan med andra ord inte vara "inte behörig". Jag blir tokig!  Nu har jag tröttnat på deras valsande så jag skickade iväg ett mail till skolan frågade vad fanken de håller på med. Om de inte skärper sig så åker jag väl dit och kör upp min platsgaranti i ögat på dem så kanske det blir någon ordning. Under de tidigare åren har jag aldrig, ALDRIG (!), behövt skicka in betyg eller några andra papper för att få fortsätta plugga. Trots att utbildningen blivit mer avancerad år för år så har det inte behövts. Men nu helt plötsligt när jag varit hemma så tycks skolan ha glömt/glömt/tappat bort alla som helst bevis på att jag någonsin pluggat där och därmed tycks de också tvivla totalt på mina tidigare kunskaper, trots "bevis" (betygen). Hmpf, nog för att jag också betvivlar mina kunskaper med jämna mellanrum men det här är ju bara löjligt. 
 
Jaja, nu har jag gnällt av mig. Idag blir det kanske en tur till öppna förskolan. Och senare, ikväll, eventuellt en promenad. Vi (Mattias) har nu investerat i varsin reflexväst och en liten reflexboll till vagnen så nu vågar man ju vistas ute igen. Nu återstår det bara en reflex till som jag vill ha till vagnen sen får det minsann duga. 

Pyjamasparty!!

 
Min och Malvas roadtrip till Jönköping har nu förlängts till ett pyjamasparty. Eller i mitt fall blir det nattlinne/t-shirt/pyjamasbyx-party. Eftersom jag inte äger någon fullständg pyjamas. Lika bra det för jag använder det ändå så sällan, blir så fruktansvärt varmt då. Men men.. Det ska bli skoj! :D Hoppas Malva fortsätter sova lika bra som hon gör nu, idag vaknade inte Malva förrän 06:40 medan jag själv var vaken redan 5:20. Typiskt. -_-
 
Igår åkte vi en sväng till Oskarström och satte på vintersulorna på bilen. Eller vi och vi. Jag satt inne och busade med Malva och det enda jag bidrog till var att käka upp fikat när det väl var dags för det. 
 
Idag så blir det kaaaanske en tripp till stadsbiblioteket. Jag har inte köpt någon biljett till babyrytmiken än. Men det blir vädret får avgöra det. Okej jag erkänner väl då! Jag skiter fullständigt i vad det är för väder så länge det inte är storm, det är väl snarare så att min lathet som får styra. Problemet är inte att orka gå dit utan snarare när det är dags att gå hem igen. Tur det finns bussar. Hehe. Jaja, latmaskvarning på mig, jag vet. 
 
 
 


Lyssna på barnen

 
Jag har fått höra (och läst) otaliga gånger att man ska lyssna på barnen för de (försöker) talar om vad de vill/vad som är fel. Framför allt ang. maten. Om barnet inte vill ha mer, ja då äter det helt enkelt inte mer. Samma sak om det är tvärtom. Jag tog upp med bvc förut att Malva nästan alltid blir extremt upprörd när maten är slut. Framförallt vällingen och gröten. Nåå, jag fick rådet att prova ge henne lite mer för hon kanske inte är mätt. Jahopp, sagt och gjort. Malva har fått en liten, liiiten skvätt extra varje dag, detta utan framgång så idag fick hon ytterligare lite mer. Typ en och en  tredjedelsportion kanske. Och vad resulterade det i? Spya, spya spya.. Och klädbyte. Hmpf. Skitungen ljuger! Hon skrek som en stuckengris när maten var slut för hon blev så arg och sen några minuter senare spyr hon upp överskottet. Malva är minsann en liten lögnare. Eller så är hon ett tidigt fall av bulimi.Who knows. Hädanefter tänker då jag inte tro på hennes påhitt. 
 
Nåja, det var det. I övrigt har vi haft en lugn men orolig morgon. Nån har troligtvis blivit mördad på Andersberg och gissa vart min kära sambo går när han går till jobbet?? :( Jag försökte ringa honom för att kolla läget, men utan framgång. Sen skickade jag två sms om att han gärna får höra av sig, (samtalet och första smset skickade jag innan han börjat jobba). Det är fortfarande radiotystnad, troligtvis har han väl inte tid att svara, jag försöker i alla fall intala mig själv att han inte blivit mördad av en yxgalning som gömt sig i nån buske. Det går inte särskilt bra eftersom min fantasi alltid löper amok. -_- Sen kan man ju försöka vara logisk också. Det lär ju krylla av poliser där (hoppas jag) så vilka är oddsen för att mördaren fortfarande skulle befinna sig där? Å andra sidan har jag fått för mig att det är någon som bor i området som gjort det, och vad baserar jag det på? Tjae.. Ingenting? :S . Jaja, min hjärna lever ett eget liv. True story. 
 
 
 

Snabba puckar!

 
Tjohoo! Nu ska jag på ytterligare ett möte ang. praktiken. Har redan hört från HEM. Snacka om att de var snabba att höra av sig. :D Mötet är förvisso inte förrän om en vecka så jag hoppas Getinge står ut med att vänta så länge. Så nu börjar förberedelserna inför det mötet. Tihii! *pirr i magen*
 
 


Tajming

Känner att tajmingen verkligen inte är på topp just nu. Hade bokat in en tid till mvc idag för att ta ut p-staven from hell. Men så helt plötsligt försvinner biverkningarna. Försvann i fredagskväll och då var det ju försent att ringa in och avboka tiden. -_-  Men eftersom jag fortfarande var normal igår så avbokade jag över internet via mina vårdkontakter (lysande påhitt det där!) Tack och lov så "okejades" min avbokning trots att de inte läste den förrän 8 i morse och jag skulle vara där 10. Så nu ger jag p-staven en sista chans. Muppar den sig igen åker den ut. Men nu är jag glad och lättad att biverkningarna försunnit eftersom jag gärna vill ha den kvar (jag slängde ju faktiskt iväg över 600 på det där skräpet).
 
Nåja, den andra dåliga tajmingen är att jag loggade in på skolmailet för att maila Getinge och tacka ja till praktikplatsen (under förutsättningen att jag får den, det vet jag ju inte än) och samtidigt fråga vad deras flytt av huvudkontoret innebär för mig. Men när jag loggade in så hade jag äntligen fått svar från HEM (!!!!). Så nu vet jag inte hur jag ska göra. HEM skrev bara att de vidarebefodrat min förfrågan till kommunikationsavdelningen och att de skulle återkomma med svar. Men hur lång tid tar det då?? Vill ju inte vänta alltför länge med att höra av mig till Getinge, men samtidigt så vore det skönt att på praktikplats på HEM. Dels för att jag sökte där först, dels för att är i Halmstad och dels för att jag gärna vill vara där. Åååh! Beslutångest! Känns som om jag vill vara överallt nu! :( Nåja, jag avvaktar väl två eller kanske till och med tre dagar. Sen MÅSTE jag ringa HEM och tjata lite. På torsdag är det ju en vecka sen jag var på Getinge så jag kan ju inte vänta för länge med att höra av mig, men samtidigt så vill jag inte säga något förrän jag vet hur det blir med HEM.
 
Det var det. Malva leker för sig själv och själv ska jag snoka på Facebook. Tydligen har jag (???) lagt till en ny vän som accepterat min förfrågan. Ironiskt nog har jag ingen aning om vem personen i fråga är så nu ska jag rota fram honom och ta bort honom. Önskar jag gjorde det direkt i morse när jag såg det på mobilen men jag var nyvaken och trött. Det kanske till och med var en dröm? Jag har verkligen inte addat någon så facebook ljuger. LÖGNARE! Jaja, nu ska jag babbla. Det här blev ju bara en massa struntprat. Enjoy! Eller inte. Eller nåt. ;)
 
 

 

Den dära söndan..

 
Jaha, då var den här helgen över. Jaja, jag vet att det är söndag och att dagennyss börjat. Men man gär mest bara runt och väntar på att det ska bli måndag så det känns ändå inte direkt som helg. Den där linjen mellan helg och vecka suddas ut på söndagar tycker jag. Tycker rent av att en fredag nästan känns mer som helg än en söndag. Ja, logiken är inte på topp idag. 
 
Igår var vi och kalasade i Oskarström. Sen på kvällen fick vi besök av två vänner. Vi svullade tacos och kikade på film. Jag var faktiskt vaken ända till 23 (otroligt men sant)! Vet inte om dagen bjudit på för mycket intryck eller om det bara var en klassisk dålig natt men Malva sov i alla fall väldigt orolig. Mycket gråt och protester i natt. Vid 6 var hon fortfarande ledsen trots att hon brukar vara glad och utsövd vid den tiden. Så det hela slutade med att hon fick mysa ner sig hos oss och vi alla tog en långdragen sovmorgon till 8. :) 
 
 

Vem tröstar du nu?

 
Idag har det varit en bra och dålig dag på samma gång. Vi hade skoj på badet, Malva trivs verkligen där. Och har sovit två långa perioder (1-1½ timme) idag. Så hennes humör har i alla fall varit lysande. :)
 
Men så har jag även fått veta att en arbetskamrat på det ställe jag arbetat som längst på gick bort i natt. Jag kan inte påstå att vi stod varandra nära. Men vi jobbade tillsammans otaliga gånger och det var någon jag tyckte mycket bra om. Och återigen drar det igång och späder på en massa funderingar som jag utan framgång försökt stoppa undan.
 
Jag har så svårt för att acceptera döden. Det är bara inte okej! Jag har jobbat upp i den massvis med gånger: suttit vak och hållt handen när någon tagit sina sista andetag, och sedan gjort i ordning kroppen efteråt. Spelar ingen roll att jag gjorde det flera gånger. Jag kan ändå inte acceptera det. Det är så opegripligt! Att någon i ena stunden är här och sen poff (!) så är personen borta. För evigt eller inte, det vet vi inte. Jag antar att det är det som grämer mig. Jag är inte troende. Jag vet inte vad jag ska tro, men jag vet att jag inte tror på gud. I alla fall inte på den gud och det efterliv som hör till kristendomen. Det har inte med trots eller nåt sådant att göra. Jag tror bara helt enkelt inte. Kanske beror det på att jag är förtjust i, och fascinerad av, vetenskap. Eller så beror det på att jag inte kan tro på den gud som målas upp? Varför skulle gud exempelvis vara så krävande och svartsjuk? Nåja, struntsamma. Känner att jag glidit ifrån ämnet lite. Jag har som sagt svårt att acceptera döden. Vilket är ironiskt eftersom det hela egentligen är fullkomligt logiskt. Först finns vi inte, sen gör vi plötsligt det. Sen föds vi, vi lever och vi dör. Men sen då? Försvinner vi sen? Logiskt sett borde vi göra det, om vi inte fanns från början så finns det väl ingen orsak till att vi ska fortsätta finnas efter vår död? Eller så fanns vi innan början, vi var bara inte medvetna om vår existens. Eller så minns vi det bara inte.
 
Jaja, det blev en massa krångligt babbel det här. Det har snurrat runt i tankarna länge. Hur man i ena stunden kan finnas och sen helt plötsligt inte existera mer. Nej, det känns så konstigt och ologiskt att det låter som om det inte är sant. Det låter som något någon bara hittat på för nöjesskull. Det är ju så dumt att det inte kan vara sant. Och ändå så är det ju det. Sant menar jag. Jaa, saker och ting är bra konstiga. Tänk om man ändå kunda begripa åtminstone hälften av dem. Så! Nu fick tankarna luftas lite.
 
Nu ska jag inte surra på om mer existensfunderingar. Det är för sent för sådant och lägger jag inte av nu kommer det hålla mig vaken halva natten.
 
I morgon är det kalas som står på menyn. Eller, först veckohandling, sen kalas, sen handling igen inför vår tacokväll som står på den riktiga menyn. 
 
Nu ska jag ta och ägna mig lite åt Jilly Cooper. Men när jag väl läst ut Falskspel så överväger jag faktiskt att ge mig på "Samtal med Gud" igen. Minns inte så mycket av boken mer än att jag gillade den. Då kanske jag kan ta mig igenom de två uppföljarna också för det har jag ju faktiskt inte gjort än (fy skäms på mig, jag har haft dem i flera år). Dessutom kan den komma väl till pass nu när det är så mycket funderingar som trängs i skallen. Kanske kan det lindra min ångest också som blåssat upp igen. Trodde jag blivit av med den för gott men den har sakta men säkert kommit smygande igen. Ska ta ut p-staven snart eftersom jag tröttnat på den, det finns definitivt bättre alternativ för mig (det måste det), så jag avvaktar väl tills efter dess ifall det visar sig att det inte är ångest utan "bara" hormoner som klätt ut sig till ångest. Låt oss hoppas det för jag har verkligen inte lust att äta mer medicin nu. :(
 
Jaha, jag kanske ska sluta babbla. Det är ju knappt så jag orkar läsa inlägget själv. Men först, oavsett vad man tror och inte tror på så tänkte jag dela med mig av en fin låt tillägnad de som inte finns blans oss längre.
  
 
 
 
God natt på er gott folk och glöm inte bort att krama varandra!
 
 
 

En uppdatering

Mötet idag gick bra tror jag. Det kändes bra i alla fall. De som jag mötte var så öppna, skojiga och förfriskande (och förvånansvärt) ärliga. :D Det känns väldigt bra och positivt så jag tror att jag har goda möjligheter att få praktik där. :D

Under tiden var Malva i Oskarström, och det hade gått bra. Det var ganska lätt att åka ifrån henne idag för hon var på ett bra humör. Grät och gnällde hela vägen dit men det var bara en protest mot bilåkandet för hon blev lugn så fort jag hade stängt av bilen och öppnat hennes dörr.

Nu ska jag avrunda dagen med lite lättläst romantik av Jilly Cooper. I morgon ska vi följa med min badkompis till badet igen. Skoj. :) Och helgen kommer bjuda på kalas och kvällsbesök av vänner på lördag, och farsdagsfirande på söndag. Jag har konsulterat Malva angående vad hon vill hitta på för Mattias men hon är extremt hemlighetsfull på den punkten.

Nåja. Det var vad jag hade att babbla om denna gång. Nu ska jag försvinna in i Falskspels småromantiska och humoristiska värld.

Adjö och god natt! :)

Framsteg i praktikvimlet

Oh my gosh! I morgon ska jag på möte ang. praktiken. JAG ÄR SÅ SPÄND! Tihi! :D Malva ska få spendera lite kvalitetstid med sin "gammel"mormor medan kag är iväg. Ja, "gammel" hamnar definitivt inom citationstecken eftersom hon egentligen är för ung för att vara en gammelmormor. Det skiljer ju faktiskt bara nåt år mellan henne och min pappa, need I say more? 
 
Nåja, jag känner mig i alla fall väldigt förväntansfull. Har läst på lite om företaget så jag inte ska känna mig som ett totalt frågetecken. Men visst känns det väldigt nervöst. Men spännande också. Fick dessutom tipset att se en liten inspirationsfilm som företaget gjort. Och nog tusan fungerade den för jag blev då riktigt taggad. Ni vet när man bara vill slå ihop händerna, resa sig upp från stolen eller vart man nu sitter, och säga "nu kör vi igång". Precis så känns det. :D 
 
Han som jag hade kontakt med idag verkade dessutom riktigt trevlig så då känns inte mötet lika skräckinjagande heller. Alltså, visst är jag rejält nervös, men det är för att mötet är så viktigt. Det känns ju inte direkt som om att de ska sätta mig på ett spett och grilla mig till frukost. Eller middag i det här fallet eftersom mötet är på eftermiddagen. Så ja.. Jag är nervös, men inte rädd. Jaja, känner att jag börjar svamla. Ska sluta nu. Promise!
 
Kom ihåg att hålla tummarna för mig i morgon!
 
 


Hjälp!

 
Nu har jag efterfrågat hjälp i den här praktikhärvan så vi får väl se om det blir någon ordning tillslut. Skolan brukar få in efterfrågningar kring praktikanter. Kruxet är bara att eftersom jag inte är registrerad student ännu eftersom jag inte börjar förrän i januari så får inte jag ta del av efterfrågningarna. Med andra ord har jag inte en susning om vart det kan vara lätt att få praktikplats. Lite lätt avundsjuk har jag nu kontaktat en ansvarig för att tigga lite info. Och kanske lite motivation med. 
 
Malva skrek i nästan 30 minuter igår i samband med att jag och Mattias skulle lägga oss. Hon hade korta uppehåll på runt 30-40 sekunder och ibland någon längre på nån enstaka minut. Tillslut tröttnade hon och somnade. Och gjorde om det hela vid 2-tiden, och sedan ytterligare en gång vid 3. Hejja! 
 
Det är som om hon fattar att det är någon som bor hos oss och då måste man uppföra sig men så fort vi blir själva så ska det krånglas på nätterna igen. Hmpf! 
 
Nåja, det var det. Idag ska det eventuellt inhandlas en julklapp till lilla Elma. En julklapp som jag rent av är avundsjuk på eftersom jag också vill ha den. Men men, Elma har första tjing ändå. Yepp, så snäll är jag idag. Bäst att slå in den på direkten så jag inte ångrar mig. Hehe. 
 
Om 1½ vecka ska jag hälsa på Susanne i hennes nya lya. LÄNGTAR! Fast jag gruvar mig lite över körningen. Har aldrig kört så långt ensam med Malva förut. Men men, ditresan blir nog inget problem för där har jag mina knep. Risken är att hemresan blir besvärlig. Men men, då får den väl bli det, jag har ändå inte bråttom hem för Mattias kommer roa sig kungligt medan vi är borta. Eller kungligt och kungligt. Han slipper en gnällande sambo och barn, och kommer i stället spela dator med en kompis hela dagen. Det är en win win helt enkelt. :)
 
 


Zzzzz

 
Zzzzz! Var ute på en längre promenad med mamma i morse och det tog visst all energi för efter dess har jag varit slö och trött. Lämnade av henne på tågstationen i Falkenberg vid 11. Sen har jag inte gjort många knop. Tänker eventuellt sträcka mig till att dammsuga idag. 
 
Igår provade jag på att göra egen vaniljsås. Hade en "öppnad" vaniljstång hemma plus en del mumsiga äpplen från svärisarna så jag tog och bakade äppelpaj och passade som sagt på att göra egen vaniljsås. Blev riktigt mumsigt om jag får säga det själv. Mamma fick dock assistera mig med kokningen/uppvärmningen av såsen för jag hann inte riktigt med så jag kan ju inte ta åt min all ära. 
 
Nåja, det var det.. HFAB var här för en liten stund sedan. Nu är det bara en dag kvar som de ska komma hit och fixa något så sen slipper vi det. Goodie. Då kan alla kryddor få flytta tillbaka till kryddhyllan. 
 
 
Jaha.. Nä nu ska jag nog slå mig ner i soffan en stund. Malva sover och jag deppar över praktikdöden så idag tar jag en paus från det. Blir nya tag i morgon. 
 
 


Nej, nej och åter nej

Nejandet fortsätter. Jag är tydligen ytterst oattraktiv som praktikant. Eller så är jag korkad. Eller båda kanske. Eftersom jag bara tycks söka på ställen som inte har möjlighet att ta emot en praktikant. Fast så säger de kanske bara för att vara snäll. 
 
Bläh! Börjar tappa motivationen. :( Är mer sugen på att söka jobb än praktikplats. Dessutom önskar jag att jag utbildat mig till något annat. Typ föreskolelärare eftersom de verkar söka en hel uppsjö med såna. Hmpf.. Lyckat att vara efterklok. 2½ år efterklok. Dåligt. 
 
 


Bio

Igår använde vi upp vårt sista biopresentkort. Vi såg Thor - The Dark World. It. was. AWESOME! 
 
Tyckte riktigt bra om den. Jag fullkomligen avgudar Loke! Jag vet att han var huvudskurken både i första filmen om Thor och i The Avengers. Och jag vill ju inte att han ska vinna egentligen.. Men kom igen.. Hur man man inte älska honom? Han är ju helt "underbar". :D :D Många är ju mer eller mindre förälskade i Thor och det kan jag väl också fatta.. Jag menar.. Se på honom.. Men i övrigt så är Loke mer underhållande. Troligtvis för att han är så genomfalsk. Jag skulle ju inte gärna ha honom som sambo men jag är nog lite hemligt kär i honom i alla fall. 
 
 
 
 
Sen så måste jag se catching fire när den kommer.
 
 
 
Här i Halmstad kommer de vista Hunger games först och sen catching fire efteråt. Kostar 195 kronor och då ingick det tydligen någon meny också, tror det var stora popcornmenyn. Vad nu det innebär. Popcorn och dricka antar jag? Nåja. Jag vill så himla gärna gå på det. Men jag har blivit för gammal. :( Det börjar klockan 21. Det är runt den tiden jag brukar stupa i säng. Sen pågår ju filmerna i minst 4 timmar också. Då är klockan  01 så jag tror inte jag skulle orka. Usch! Känns så trist att inte orka saker längre. Att vara så trött att man ibland står ut att vara vaken till 22, eller kanske rent av 22:30 men då är man så trött att huvudet snurrar. Gaah! :( Jag får se filmen senare helt enkelt, som alla vanliga dödliga. Eller vanliga lite klenare dödliga. Som går på bio redan vid 18 i stället för vid 21.Och som ser en film i stället för två. Vi började till exempel kolla på The Hobbit i förrgår. Det var vi tvugna att dela upp i två omgångar eftersom jag inte orkade titta på hela i ett svep. Klockan var ju liksom 22 så jag orkade inte vara vaken längre.. Trist.
 
Nåja, det var det. Kommer en del på bio som jag "bara måste" se helt enkelt. När jag orkar. 
 
Idag hade vi egentligen tänkt ta en strandpromenad, men eftersom det regnar lite då och då så vi skjuter nog upp det tills i morgon. Blir eventuelt en roadtrip med bilen i stället. Tänkte åka längs lite fina kustvägar kanske.  Fortfarande trist att det regnar men i bilen så slipper vi ju bli blöta i alla fall. :)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0