Natten

Uscha vilken natt jag haft! Gick och la mig typ kvart i 21 igår. Och sen låg jag vaken fram till 5 nån gång, somnade och sov typ 30 minuter och låg sen vaken till 6 halv 7 och somnade sen om och sov 30 minuter till. Nätterna blir sjukt långa när man knappt sover alls. 
 
Först gick det inte sova för att jag hade så ont i örat. Plus att det var obekvämt att ligga i samma ställning. Jag hade nämligen fått order om att ligga med huvudet så att inte dropparna rinner ut igen (fullt logiskt). Problemet var bara att ingen berättade för mig hur länge man måste ligga så. Så efter 2½-3 timmar gav jag upp och började ändra ställning (mina fogar blev då överlyckliga). Upptäckte då efter ett tag att mitt öra var förvånansvärt blött. Det knastrade och bubblade och levde fan om örat. Jag höll papper mot örat och det blev alldeles blött. Har runnit en rosa vätska ut örat ända sen dess. Blä! Och nu är många ljud väldigt konstiga, framför allt Malvas röst. Den låter metallisk till och från, likaså min egen. Hoppas inte jag håller på att få någon weird hörselskada.
 
Ringde 1177 i morse för att dubbelkolla om jag fortfarande kunde ta medicinen även fast örat beter sig konstigt. Det ska tydligen vara nemas problemas så Mattias fick droppa mig i örat igen och sen ordnade han frukost åt sig själv och Malva. Jag fick snällt ligga kvar och vips så hade jag faktiskt somnat och sov i ytterligare 30 minuter, tills Malva kom och väckte mig igen. Det var underbart skönt! Att sova alltså, inte att bli väckt. Det var dock rätt äckligt för då hade jag ju legat med "det rinnande örat" uppåt i typ en timme så när jag väl klev upp kändes det som rena rama niagara fallet. Blä! 
 
Smärtan är dock på en hanterbar nivå nu. Jag gråter inte och än så länge tänker jag stå emot och inte ta någon alvedon (eller apofri som den heter) innan jag absolut måste. Åt så många igår och åt ju en del under julhelgen och strax innan julhelgen så jag vill verkligen försöka att låta bli tabletterna. 
 
Nåja det var det. Nu ska jag försöka göra någon nytta. Svärisarna kommer ju hit och ska fira nyår med oss och lägenheten ser verkligen ut som skit. Nog för att det gör det ju oftast hos oss men nu närmar vi oss ett rekord. Jag hade tänkt städa igår men anser att jag hade giltiga skäl till att inte göra det, så det får bli ett ryck idag istället, så kanske jag kan sova med gott samvete sen när Malva vilar. 
 

 
 

Skenet bedrar

Det visade sig visst att jag faktiskt hade fått rätt medicin. Så det var väl bra. Shoppade även Apofri, som tydligen är någon billigare variant av alvedon. Eller i alla fall ska föreställa det. Hmpf. som om det spelar någon roll. Jag har ändå skitont i örat. Sist jag hade så här ont nånstans var nog i samband med Malvas förlossning. Typ. Förlossningen var troligtvis avsevärt värre (minns kappt längre). MEN jag grät i alla fall inte under den. Idag har jag börjat lipa vid tre olika tillfällen bara för att det gör så ont i örat. Jaja, hormoner gör mig kanske lite känsligare än vanligt också. Men ändå, det gör verkligen ont. Och fort har det gått också. :( 
 
Är så glad att Mattias är hemma nu och ska vara hemma i några dagar i alla fall. Känns mycket tryggare. Och han kommer jju dessutom få den stora äran att medicinera mig.
 
Förutom mitt katastroföra så har väl dagens övriga besök gått bra. Malva var faktiskt jätteduktig hos både MVC och VC. Och jag kan ju glädja mig åt att jag i alla fall inte har någon diabetes då mitt blodsocker taxade in på 3.7, som fastande värde alltså.

Inflammation

Idag ringde jag vårdcentralen igen. Gör rejält ont nu och trycket är vansinnigt. Pipet har blivit tydligare och jag har väldigt svårt för att höra på ena örat. Fick en tid till en läkare som undersökte mig. Hon konstaterade dock att det inte är öroninflammation utan en rejäl inflammation i hörselgången (???). Fick nån medicin mot det. Goodie. Hon gillade dock inte att jag varit sjuk så länge så jag fick lämna nåt prov för nån odling. 
 
Nu sitter jag här hemma och tycker extremt synd om mig själv. Dels för att jag personligen tycker att mina symtom stämmer mer överens med öroninflammation än med inflammation i hörselgången. Och dels för att den jäkla medicinen skulle vara i droppform men när jag kommer hem och skulle ta den så upptäckte jag att jag fått en salva (??). Kan dessutom inte åka tillbaka till apoteket och fråga om det eftersom Malva ska sova nu. Och ärligt talat så vetetusan om jag orkar. Har släpat runt på henne ända sen 8 i morse. Först till MVC. Sen till hemtjänsten för att lämna tillbaka min bricka. Sen hem i typ en halvtimme. Och sen till vårdcentralen, följt av apoteket, stadium och city gross. Måste jag sätta in henne i bilen igen så kommer väl jag börja grina mer än vad Malva gör! 
 
Usch. Och dessutom upptäckte jag nyss att panodilen är slut. KATASTROF! Har tagit de två sista och får nu snällt överleva utan. Men Malva kanske är på bättre humör när hon sovit så då kanske hon orkar med en sväng till, får se om jag också gör det. Tror dock inte apoteket kan hjälpa mig med medicinen för skiten är ju öppnad! Gaah! Vilken jäkla struntdag det här är! 
 


Något förbjudet

 
Igår gjorde jag något förbjudet. Eller, förbjudet är väl att ta i men jag använda en nässpray trots att jag egentligen inte fick använda just den sorten. Hade mer eller mindre panik (okej, kanske inte panik) för jag hittade inte min vanliga nässpray och vi lyckades aldrig köpa någon med koksaltlösning (och ja, jag är för lat/trött/sjuk för att orka ställa mig och göra egen). Jag hade tänkt vara tapper och klara mig utan men det gick minsann inte och när det blev alltför jobbigt att andas så kom jag ihåg att jag råkat köpa fel nässpray en gång så vi hade en oöppnad som bara låg här hemma. Guld värt! Vet inte ens varför man inte får använda den men tack vare det kunde jag i alla fall andas resten av kvällen och nu på morgonen tänker jag envist klara mig utan. Sprayen ligger undangömd i säkert förvar. Så idag ska jag äntligen få tag på den förbaskade koksaltsprayen. Goodie. Har nämligen praktik så jag ska ju ändå cykla in till stan. I 9 minusgrader. Uscha! Men men, klarade jag att cykla till HEM under min praktik så ska jag väl klara upp att cykla till HNAB också. Det skiljer ju typ bara en halv kilometer eller nåt, om ens det. 
 
Känner mig dock tveksam att jag kommer orka hela dagen. Antar att det beror lite på vad jag kommer jobba med. Och på hur mycket stryk jag tar av cykelturen. Spännande tider. :/ 
 
Nåja, dagens positiva är att Malva är hos sin farmor och farfar i Oskarström idag så slapp vi lämna henne på "det där andra dagiset". Goodie. Dagens återstående måste är att ringa mvc. Och eventuellt vårdcentralen. Känns fortfarande dumt att ringa vc för en förkylning men jag har ju varit sjuk sen typ 24 november eller nåt så det kanske är dags att få lite goda råd åtminstone. 
 


Piiiiiip?

 
Har haft huvudvärk hela dagen idag. Inte så illa att jag inte kunnat göra något men jag har stundvid legat i sängen och tagit igen mig lite (lättare sagt än gjort med en busig Malva som vill hoppa på magen och åka kana på benen). Har dessutom haft någon form av tinnitus hela dagen, hade lite igår också men det gick över men idag har det suttit i hela dagen. Som om inte det varit störigt nog så känns det som ett tryck i örat, typ som om det håller på att slå lock och vid vissa ljud så skär det i huvudet typ. Vet inte om det beror på huvudvärken eller öronen, eller båda delarna. Sist jag hade det såhär visade det sig att jag hade en rejäl dubbelsidig örininflammation och fick knapra penicillin. Jag hade tinnitus i över en månad efter det. Hoppas verkligen att det inte är något sådant på gång. 
 
Sjukling till trots så kom vi faktiskt iväg till stadium. Visade sig att det faktiskt bara var ett par långkallingar i varje förpackning och att de från start kostade 500kr/st. Vansinnigt för ett par långkallingar tycker jag. Dock verkar de så himla bra så vi köpte ett par till till Mattias (fast vi betalade ju bara 200kr/st). Blev även två par värmestrumpor till eftersom han är kroniskt kall om sina fötter. Nu när kylan verkar ha kommit för att stanna så kan det nog vara rätt så skönt att ha sånna när man jobbar ute hela dagen. 
 


Julens ups and downs

Jag vet att det är mycket tjat om min förkylning just nu. Men det är svårt att låta bli när jag varit sjuk så länge. Och de senaste tre dagarna har jag dessutom vaknat med huvudvärk. Jag som aldrig har huvudvärk. Kan dock inte avgöra om det beror på förkylningen eller om jag gnisslat tänder. Kanske båda delarna. Nu har det dessutom gått så långt att gått ner 1½ kilo (??) såhär i Juletider så måste jag ju erkänna att jag tycker det är lite roligt. Men det förändrar ju inte det faktum att jag inte ska gå ner i vikt alls just nu. 
 
Det blev för övrigt sovmorgon för oss idag. Jag vaknade inte förrän strax efter 8 av att Malva stökade. Ingen aning om hur länge hon varit vaken men jag gissar på 20-30 min i alla fall. För hon var klarvaken och hade lyckats slita åt sig saker som inte ens låg inom räckhåll för sängen (fast uppenbarligen gjorde de ju det). Kan inte påstå att det känns som om vi haft någon sovmorgon eftersom vi kommit i säng efter midnatt tre nätter i rad (med undantag för Malva då, hon lägger sig ju sin vanliga tid). Idag ska vi väl försöka återhämta oss antar jag. Blir kanske en sväng till Stadium outlet för att undersöka ett par långkallingar som jag köpte igår. Jag hade nämligen fått för mig att de skulle vara tvåpack men när jag väl kom hem var det ju bara ett plagg i så det ska vi försöka få klarhet i. Kommer det mycket snö och om den ligger kvar så kanske vi går ut och leker lite med den. Jag hoppas Malva inte gör en repris av gårdagens reaktion när hon såg att det snöat: "Uuuh Blääh!"
 



Dagen efter

 
Då har julafton kommit och gått, och hur har vi haft det? Om man bortser från min eländiga förkylning (och framför allt hosta) så har då jag i alla fall haft bra. Tror nog det gäller för Mattias och Malva med. Gårdagen spenderades i Oskarström och där blev det Kalle, middag, julklappar, fika. Och lek förstås. Malva var minsann väldigt glad över att ha nya "springkompisar".
 
I skrivande stund lastar hon sin nya trehjuling full med påsar för att sedan "cykla" runt med dem i lägenheten. Hon suckade ytterst djupt när jag ville ta upp ett par byxor ur ena påsen. Det var tydligen nästintill oförlåtligt. Hon når inte helt ner på tramporna men hon verkar ha förstått hur de ska användas för hon försöker använda dem med jämna mellanrum, kommer dock inte så långt för det saknas nån centimeter. 
 
I eftermiddag bär det återigen av mot Oskarström. :) Men innan dess ska vi åka ut till flygstaden och kika på elgigantens mellandagsrea. Känns lite märkligt att göra det idag men det är lika bra att få det gjort. Vi ska se om vi kan hitta en skrivare för en billig peng. Sen passar jag nog på att vila samtidigt som Malva. Gårdagens huvudvärk är tillbaka och hostan är väl oförändrad. Tror aldrig jag varit sjuk såhär länge förut/med så kort uppehåll innan nästa omgång (för jag är ju faktiskt inne på förkylning nummer 2 och inte 1 längre). 
 
Nåja det var det. Nu ska jag gå och stirra på tvättmaskinen. Försöker få den bli klar fortfare men den är inte det minsta mottaglig för min telepatiska (o)förmåga. 
 

 

Uppesittarkväll

Roar oss med bingolottos uppesittarkväll. Slog på stort med julmust, pepparkakor och godis mm. Hade dock känts ännu bättre om:

1. Jag inte hade någon hosta.

2. Jag faktiskt kunde känna smak och lukt. Så eftersom allt smakar likadant (dvs ingenting) håller jag mig till vatten. Antar att jag kan glädja mig med att det är kalorisnålt. 

3. Bingolottos uppesittarkväll inte höll på ända till midnatt. Är rädd för att jag inte orkar vara vaken hela kvällen. 

Men men. Bortsett från dessa tre punkter så har vi det ganska så bra. :-) 

23 december

Gaaah! Har sån beslutsångest om jag ska ringa vc eller inte. Känns ju störtlöjligt att ringa dem för en förkylning liksom. Men hostan har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Rosslar till och från och får (av förståeliga skäl) svårt att andas av hostan. Hmm. MEN å andra sidan så vill jag ju egentligen inte ha någon hostmedicin. Vetetusan om det ens finns någon hostmedicin jag får ta. Sist kunde de inte hitta någon så då satte de mig på en kortisonkur istället. Och det är väl inte heller särskilt aktuellt. Blir kanske en tur till apoteket ändå för att investera i halstabletter i alla fall. Zynx går tyvärr bort. Synd för de är rätt bra men jag blir så illamående av dem. :( Får se om det blir bafucin eller något annat skoj i stället. Blir dock lite illamående av dem med. Usch. 
 
Så hur spenderar vi dagen före julafton då? Tjae. Mattias jobbar och jag och Malva (jag) ska väl städa lite. Dammsuga igen och ge soffan en omgång eftersom Melo redan hårat ner den totalt. Jag är dessutom lite sur på honom för han envisas med att gå på kattlådan när vi ska sova/har nyss somnat. Antagligen känner han sig mer trygg då för det är mörkt, lugnt och ingen  springer omkring här hemma. MEN han evisas med att stå och gräva i den i en mindre evighet och det håller oss vakna. :/ Sen har han som tradition (som startade för två dagar sen) att försöka bryta sig in i Malvas rum runt 1-2 på natten och därmed väcka henne så hon blir ledsen och måste tröstas. Kattskrälle! Och nej, jag vägrar ha dörren öppen så han kan komma och gå som han vill där inne. Misstänker nämligen att han mycket väl kan hoppa uppp i hennes säng och lägga sig över Malva. Sist vi hade honom låg han ju gärna i vår säng, allra helst i våra ansikten liksom. 
 
Nu framstår han ju som katten-from-hell. Vilket egentligen inte är en så rättvis bild heller. Han är ju ganska lugn och håller sig för sig själv. Bortsett från ovanstående gnäll så gör han bara väsen av sig på kvällen när vi fyller på matskålen för då tror han minsann att han håller på att svälta ihjäl.
 
Jaja, jag och Malva ska väl försöka få ner lite frukost mellan hostattackerna. 
 


Motivation

Host, krax och snörvel. I morse var min motivationsnivå rätt så låg. Men inte nu längre. :-) Sitter och tar igen mig lite under lunchen innan det är dags för ett ryck igen. Tänk vilken bra miljö detta är. Önskar alla hade privilegiet att ha en så himla bra arbetsplats (eller i mitt fall praktikplats).

Bortsett från förkylningen så är dagens enda krämpa foglossningen. Haltar en del och vill helst inte gå, stå eller sitta. Eller röra mig för den delen. Men men. Så länge jag håller mig stilla är det inte så farligt så jag är positiv. Just idag i alla fall. 

Dagens orosmoln gäller dagis. De har sammanslagning under julen och det kändes verkligen inte bra att lämna Malva i morse. Jag var så upprörd (arg och ledsen) när jag åkte därifrån. Skönt att hon bara ska vara på dagis två dagar under sammanslagningen (idag och nästa måndag). Jag är medveten om att jag överreagerar en smula men det förändrar ju inte  det faktum att det kändes hemskt att lämma henne där. Känslorna försvinner ju inte  bara för att det ligger lite hormoner i mixen. 

Nåja. Nu är det back to work som gäller. Slutar om 3.5 timme och då får jag ju hämta hem min "baby" för lite långledighet. :-) 

Produktiv helg

Vi har haft en ganska produktiv helg. Trots att Malva är sjuk. Och nu har även jag trillat dit igen. Tror jag fick vara frisk i 1.5 dygn. Har haft rethosta (IGEN) sen igår och nu börjar även halsen göra rejält ont. Är glad att jag har bilen i morgon så jag slipper cykeln. Uscha. Det här är ju vansinnigt. Jag har haft praktik i 5 veckor. Av dessa fem veckor har jag varit sjuk i 4. :-( Om inte rethostan lagt sig i morgoneftermiddag så ringer jag vårdcentralen på tisdag. Jag VÄGRAR hosta i ytterligare två veckor. Vägrar! Lika bra att ta tag i det före jul isf. 

Nåja. Den här helgen har jag spenderat mycket tid i köket. Har gjort egen daim. Sjukt  jobbigt för jag fick inte upp den till rätt  temperatur och tillslut tröttnade jag. Så nu har vi seg daim här hemma. Men men. Har även gjort  två mjuka pepparkakor, fudge i två olika smaker samt misslyckade kladdkakemuffins med en extra misslyckad fyllning. Först förstörde jag smeten genom att hälla 3 dl mjölk i smeten (??). Jag tyckte det var ett underligt recept och när jag dubbelkollade så stod det förstås  3 dl mjöl (notera att jag dessutom redan haft i mjölet så jag fattar inte varför jag ens läste på den raden igen). 

Nåja. Påhittig som jag är ibland så försökte jag rädda smeten. Den blev ju inte perfekt men fullt ätbar. När det var dags att göra fyllningen så brände jag den förstås. Två gånger!! (???). :@ 

Nu har jag hunnit ta en dusch och krupit ner i fåtöljen. Har ont nästan överallt känns det som. :-/ 





Rond.. 3?

Malva är som sagt sjuk. Igen. Efter ett gäng uppvak i natt och hosta och grejer så kom vi i morse fram till att hon får vara hemma idag. Vilket resulterade i att jag också måste vara hemma. Kändes inte helt bra för jag hade en grej som jag absolut skulle bli klar med idag. En väldigt liten grej som eventuellt någon annan skulle kunna göra. Men ändå. Hur som haver löste vi det genom att jag gjorde färdigt uppgiften här hemma i stället så lite nytta har jag lyckats åstakomma ändå. 
 
Tänkte även passa på att göra fudge eller kola eller något annat enkelt idag när jag ändå är hemma.Om det går för Malva är inte alltid på sitt soligaste humör. Flera av barnen på dagis hade haft feber men hon har klarat sig än så länge, har bara lite förhöjd temp men är ändå en bit under feber. Håller tummarna för att den håller sig borta. 
 
Notera att jag själv faktiskt är frisk nu. Tjohoo! Får ett litet rethostinfall ibland men det är inte så ofta så nu räknas jag som frisk. Snuvig är man ju alltid på vintern ändå så det räknas inte heller. 
 
 


Frustration

Tror att jag av någon underlig anledning lider av frustration. Eller jag och jag. Alla andra får ju också lida för att jag är frustrerad. Är på så förbaskat dåligt humör. Var arg när jag gick och la mig. Arg när jag vaknade i natt och arg när jag vaknade i morse. :( Och inte blir det bättre av att Malva häller mjölk över sig själv (notera att för en gångs skull var det inte ens med flit). Det blir heller inte bättre av att alla jävla föräldrar envisas med att lämna sina pesthärjade ungar på dagis så de smittar ner alla andra. Ja, Malva är sjuk. IGEN! Vilket innebär att det troligtvis bara är en tidsfråga innan vi alla är sjuka. IGEN! Jag har ju inte ens blivit helt frisk än!! :(
 
JAG VET att det är svindyrt att ha ungarna hemma, Mattias vabbade i typ fyra dagar eller nåt förra (eller förrförra?) månaden och inkomsten som försvann av det var ju enorm. Man måste vara rik för att ha råd att vara sjuk eller missa jobb. I know! Men om folk bara tänkte ett steg längre så kanske man skulle kunna få bort sjukdomarna innan de spridit sig till 50 personer, eller nåt. Men nej nej, sprid det så mycket som möjligt så att många fler riskerar att förlora inkomst. 
 
Och vad som gör mig ännu mer irriterad är att jag är en jäkla hycklare. För gissa vart Malva ska vara idag - jo, på dagis förstås! Nu är hon förvisso inte överdrivet sjuk ännu men hon är sämre än igår och hostade så pass att hon vaknade av det två gånger i natt. Men rent energimässigt märks det inte alls, men det gör det ju nästan aldrig på henne så den är inget man kan använda som måttstock på Malva. Så idag är jag en hycklare. Usch! Jaja, som sagt, jag är på mycket dåligt humör. 
 
Idag är för övrigt första dagen som jag inte ens vill åka till praktiken(?!). Jag vill INTE cykla. Jag vill INTE hosta så illa att jag nästan spyr (nu mera blir det nästan enbart så när jag är ute i kylan). Jag vill inviga vårt nya te och sen lägga mig i sängen, dra på mig en filt och sova. I en vecka. Eller möjligtvis två. 
 
Men mest av allt vill jag bara vara på bra humör. Jag vill inte vara frustrerad och arg men kan av någon underlig anledning inte låta bli. Usch. :( Hoppas det går över snart annars slänger väl Mattias ut mig helgen och låter mig sova i bilen. Hehe. Fast det känns inte så troligt, han är alldeles för snäll för det. Det är väl mer troligt att jag slänger ut mig själv och tvingar mig själv sova i bilen. 
 
Jaja, det var morgonens gnäll, komprimerat och sammanfattat (säkert skitkul läsning, NOT!). Men nu kanske jag kan ta mitt järn (tablett, inte sprit alltså :P ) och cykla till praktiken och känna mig tacksam över att jag har hamnat på ett så bra ställe. För det har jag verkligen. 
 

 

8 dagar

Insåg just att det är jul om 8 dagar. 8 DAGAR?! Var det inte 8 veckor nyss??? Och inte har vi köpt alla julklappar heller, så det är med sorg i hjärtat jag inser att vi måste åka in till stan i helgen och roa oss med sista minuten (eller helgen)shopping tillsammans med alla andra. Usch. 
 
Men med undantag för den hemska upptäckten så har vi väl det ganska så bra. Vi hostar och kraxar lite fortfarande, tror jag själv är värst ännu. Det är det förbaskade cyklandet som ställer till det. Hostar så jag knappt kan andas ibland medan jag är ute. Fördömda kyla! Fast egentligen ska jag väl inte klaga på kylan för vi har ju inte ens minusgrader. I alla fall inte när jag cyklar till praktiken. 
 
Den här dagen kommer förövrigt troligtvis gå väldigt fort. Eller väldigt långsamt. Förmiddagen kommer spenderas på kontoret men vid lunch ska jag (vi) iväg på någon julavslutningsgrej. Vet inte riktigt vad det är eller vad som kommer hända, vet bara att det pågår fram till 16 enligt schemat. Och efter det händer det något på kontoret och sen slutar jag. Min gissning är att dagen kommer gå fort. Goodie för jag måste hem och städa. Sen kan man ju fråga sig varför jag sitter här och skriver istället för att passa på att städa nu. Men det gör jag inte. Alltså jag ställer mig inte den frågan. Punkt slut. 
 

 

LuciaHobbit och minijul

Igår firade vi lite lucia i Oskarström. På eftermiddagen bytte vi ut Malva mot svärfar och åkte in till Halmstad igen för att se sista Hobbitfilmen. Utmärkt! Den hade fått väldigt dåligt recension i Hallandsposten men jag tyckte ändå filmen var rätt bra. Jag kommer ju liksom definitivt se den igen. Dock tror jag att jag tyckte bättre om tvåan. Men det beror nog mest på att man fick se mer av Smaug då. Hehe. 
 
Idag firades minijul i Falkenberg. Det blev lite gomat i form av laxfilé, potatis och romdressing. Barnen fick sina julklappar och vi (jag) fick ett presentkort på Wildwest för att jag ställt upp som barnvakt en del tidigare. Oh my! Så ekonomiskt framgångsrik har jag nog inte varit på hela året. Hehe. :) 
 
I övrigt har inte mycket ändrats. Jag är fortfarande sjuk, stundvis känner jag mig mycket bättre men stundvis så får halsen frispel och snör ihop sig och gör väldigt ont. Så nu har jag varit sjuk i tre veckor. Måste vara något sorts personligt rekord. Å andra sidan så vet jag ju att jag har nedsatt immunförsvar nu så det är väl inte helt lätt för kroppen att bli frisk när jag inte vilar utan jobbar på som vanligt och cyklar till och från stan stup i ett. Lyckos de som faktiskt har möjlighet att vila och kurera sig. En vacker dag ska jag också göra det. 
 
Jaja, nu är det dags att tvaga vår lilltornado och stoppa henne i säng. Lång dag i morgon igen. 
 


Storm igen

 
Jaha, då var det dags för storm igen. Eftersom jag fortfarande spenderat större delen av mitt liv i fusknorrlands inland där det inte förekommer så mycket stormar (nej, massor med snö och snöyra räknas inte) så blir jag givetvis lite (mycket) nervös av det hela. En del av mig tänker att jag inte borde läsa tidningen för att då kanske jag inte blir så upptrissad och nervös. Men en annan del tänker att det är bra att läsa tidningarna så att jag vet hur den utvecklar sig. Men men, de har ju en tendens att kanske överdriva för att få läsare också. Nåja, hur som haver så är tanken att jag ska cykla till och från praktiken idag. Det blåser en del redan nu så jag ska bege mig i god tid så jag inte blir sen. Men i eftermiddag efter praktiken ska jag till frissan. Det innebär att stormen får extra tid på sig att biffa till sig innan jag ska cykla hem. Och givetvis varnar smhi för att man ska befinna sig i skog och mark p.g.a. risk för nedfallande träd. Givetvis ska jag cykla genom ett skogsparti. Kan bli spännande. Å andra sidan så ska stormen (enligt min senaste uppdatering) vara som värst vid 21 och jag borde väl börja cykla hemåt redan vid 18-tiden, så är jag inte hemma till 21 är det kanske hög tid att börja oroa sig.
 
Gaah! Kom just på en sjukt störig grej. Av ALLA dagar det ska bli storm så blir det det den dagen jag ska till frissan. Jag kommer vara snygg i håret i ungefär 30 sekunder och ingen kommer hinna se det (mer än jag och min braiga frisör förstås). Typiskt!
 


Sjuuuk!

 
Åh vad trött jag blir på detta!! Jag vill bli frisk! NUUU!!! :@ Hostan blir ju inte direkt bättre av mina cykelturer ute i den kalla luften heller. I början så kom hostattackerna när jag cyklat klart. Men nu hinner jag inte ens komma halvvägs innan attackerna kör igång. Bläh! :( 
 
I övrigt tror jag att det här är en ganska lugn vecka. Inte lika mycket möten den här veckan i alla fall. I morgon blir det dessutom ett avbrott för tandis, plus att jag ska på kontroll samt träffa psykologen. Försöker klämma ihop allt sånt på en och samma dag. Lyckas rätt bra hittills tycker jag. Sen på fredag är det luciafirande på dagis. De har ju lagt  det på en helt värdelös tid så varken jag eller Mattias hade tänkt gå. Han kan liksom inte ens om inte han ska ta ledigt hela dagen och det är ju bara orimligt. Jag har dock börjat få beslutsångest. Det är ju hennes första luciafirande med dagis, känns surt om ingen av oss är där. Så ska se över mina flextimmar och eventuellt åka dit under firandet och sen åka tillbaka till praktiken igen. Malva lär ju bli måttligt glad när jag lämnar henne på dagis igen efter firandet. 
 
Nåja det var det. Nu ska jag göra ett sista ryck (bädda sängen) innan det är dags att cykla iväg. Jag känner mig inte så motiverad idag. Alltså, jag ser fram emot praktiken, och jag har inget emot att cykla, det är bara den där jäkla hostan som ställer till det! 


Nattlig tradition

Sendrag/muskelkramp har nu blivit en nattlig tradition. :@ Som om inte det räcker med att vakna 2-3 gånger per natt utan anledning utan jag ska även vakna av smärta nångång. Försöker med strech och massage men det hjälper ju tamigtusan inte! Håller i löjligtlänge (känns det som i alla fall men det kan ju bero på att det är mitt i natten) och när det väl gått över så kommer det tillbaka ibland bara för att jag inte kan slappna av. Spänner mig av rädsla för att det ska komma tillbaka. Vilket i sin tur gör det svårt att somna om. Huvva! Kanske behöver jag magnesium eller kalk. Har ju haft enorma problem med att få i mig rätt kalkdos och har inte lyckats med det på flera månader (och då hade jag redan brist på det när jag åt rätt dos). Måste verkligen skärpa till mig annars ramlar jag väl i vinter och bryter alla ben i kroppen. Typ. 
 
Men bortsett från den kassa sömnen så är väl saker och ting som vanligt. Vi hostar ikapp här hemma och just nu hoppas jag bara att vi är friska lagom till jul i alla fall. Snabbare än så känns det inte som att det kommer gå. :( 
 
 

äntligen fredag

Gårdagen gick förvånansvärt bra. Jag försov mig inte trots att klockan ringde 4:45 och trots att jag knappt sovit under natten. Malva var mestadels oskyldig, hon väckte mig bara en gång men jag vaknade av mig själv ungefär en gång i timmen. Samma sak i natt. Med undantag för mellan 2 och 4 för då sov jag inte alls (???). Blir så torr och får så ont i halsen och tät i nästan att jag tror det är det som väcker mig. Sen tycker jag ju inte om min bettskena särskilt mycket för jag tror den också har ett finger med i spelet. Efter att ha plågat mig i två timmar i natt så plockade jag tillslut ut den vid fyra och då somnade jag som sagt om. Ska bli intressant att se hur vaken jag är om ett par timmar. 
 
Helgen kommer huvudsakligen att spenderas i Oskarström. Jag hade tänkt släpa ut oss på stan i morgon för lite julklappsshopping men egentligen har jag ingen större lust. Både jag och Malva har hosta och den kyliga luften gör inte saken bättre så vi får väl se hur det blir med den saken. 
 


skulle jag inte trott

Om man för en månad sedan sagt till mig att jag idag skulle stå utanför försvaret och uggla klockan 6 på morgonen så hade jag nog inte riktigt trott på det. Men här står jag. Lycklig över att jag tog dubbla byxor.

Hade dåligt samvete i natt över att Malva ska på dagis idag. Hon fick en rejäl hostattack vid två i natt och lyckades inte bryta den förrän jag tvingade i henne lite vatten. Stackars lillan är inte frisk än. Och inte jag heller för den delen. Har snart varit sjuk i två veckor. TVÅ VECKOR! Det här är ju löjligt!

Bättringsvägen?

 
Jag vågar inte påstå att vi är på bättringsvägen, MEN jag tror att vi kanske är det. Malva sov mycket bättre i natt, bara det är ju ett gott tecken. Dessvärre har även hon börjat hosta en del. För egen del känns det som om det är dags att byta ut halsen. Hostar tills jag somnar av utmattning och sen hostar jag igen det första jag glör på morgonen. Och fortsätter givetvis med det resten av dagen. Usch. Tanken är ju att Malva ska tillbaka till dagis igen i morgon så att jag kan gå tillbaka till praktiken. Men om hostan inte går över får jag nog ta och investera i rejäla halstabletter så kanske kan dämpa den för annars kommer jag ju förstöra morgondagens möten. Tanken är dessutom att jag ska anteckna och skriva ett reportage av Guldmorgon och då är det ju en fördel om jag hör vad som sägs, vilket jag intek ommer höra om inte min hosta lägger sig lite. Nåja, bara att avvakta och se, jag kan bara inte missa morgondagen. Å andra sidan hänger det ju inte bara på mig. Jag kan ju inte slänga iväg Malva på dagis bara för att jag inte får/vill missa morgondagen. Är hon sjuk så finns ju inte så mycket att välja på, men jag tror nog att Malva repar sig snabbast av oss allihop så hon är nog redo för dagis i morgon. :)
 
Nåja, nu är det dags för frukost. Blir rester (lyxigt va? Hehe). Gårdagens risgrynsgröt gick nämligen hem och Malva åt det till både frukost och lunch. Enformigt och kanske inte särskilt näringsrikt, men hon åt i alla fall utan att gråta över smärta i mun/hals, eller vart det nu är hon får ont. 
 


Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här hemma. Malva har problem med ätandet. Igen. Hon började klaga på munnen för flera dagar sen men jag antog bara att det var en tand. Nu är jag dock inte lika säker längre eftersom hon gråter när hon försöker äta. Igen. :( Har dock inga mystiska småprickar (ännu). Bara de vanliga torrfläckarna och en konstig "flamma" på ena handen/armen, ser nästan ut som ett brännsår men jag tror (hoppas), men betoning på tror (hoppas), att det kan bero på torrhet (hoppas). 
 
Hursomhaver så har vi inte fått särskilt mycket sömn i natt. Redan efter läggning vaknade hon tre gånger på en timme och behövde "rejäl" tröst för att kunna somna om. Sen fortsatte liksom större delen av natten i samma spår... Efter 6 uppvaket var klockan bara 23 så då fick hon komma till vår säng. Hjälpte väl inte direkt, Malva fortsatte att vakna och gråta. Och jag fortsatte att inte sova. Skillnaden var väl att jag slapp springa upp till hennes rum varje gång. 
 
Nåja, nån gång efter midnatt, tror klockan var runt halv 1, gjorde jag i ordning soffan. Pallade upp den med kuddar så jag kunde liggsitta med henne i famnen. Hon var så tät i näsan att det störde andningen så jag tänkte att det kanske var därför hon inte kunde sova ordentligt. Vi låg på soffan till efter 2 nån gång. Har för mig att Malva vaknade fyra gånger under den tiden. Uscha. Stackars lillan. Tillslut gav jag upp, tröstade henne en sista gång och la henne sen i spjälsängen igen. Underligt nog hjälpte det för sen vaknade hon bara en gång till tror jag. Och upp för morgonen vid 6. 
 
Äteriet fungerar dock fortfarande inte och med tanke på hur dåligt hon sovit så får hon vara hemma idag. Ungen kommer ju aldrig bli frisk om hon fortsätter att utsättas för den där bakteriehärden som ska föreställa förskolan. Personligen känns det både bra och dåligt. Känns inte bra att missa praktiken, men samtidigt så har jag själv också blivit sämre igen (hade inbillat mig att jag höll på att bli frisk). Det i kombination med att jag inte somnade förrän vid halv 3 i natt och sen upp igen 6 gör ju inte saken bättre. Så idag har vi sjukstuga. Håller för närvarande på att koka risgrynsgröt i hopp om att Malva ska äta det. Utmärkt tidsfördriv i väntan på att klockan ska gå så jag kan få tag på arbetsförmedlingen och a-kassan. Att skriva det här inlägget hjälpte tydligen också för nu är klockan visst åtta. Goodie!
 
 

Back to work

Den här helgen har verkligen sprungit förbi och nu är det återigen dags att återgå till vardagen. Och inte är jag frisk än heller. Och ingen annan heller för den delen. Har lite lättare för att andas nu men har dragit på mig torrhosta. Malva är snorigare än allt annat. Men pigg och glad. De dagarna hon är hängig kan man med säkerhet veta att hon är riktigt jäkla dålig. Tack och lov händer det inte särskilt ofta. 
 
Under veckan händer det inget särskilt vad jag kan minnas. Förutom att jag börjar jobba 06:00 en dag (gaah HUR ska det gå?). Men helgen kommer bestå av en massa trevligheter. Goodie. Tänkte jag skulle försöka hinna baka lussebullar men vi får se hur det blir med den saken. Hade tänkt göra det igår men jag hann/orkade inte riktigt. Slängde ihop saffransskorpor istället medan Malva sov. För nej, jag tänker inte involvera den bakteriehärden i köket när hon är så snorig som hon är. Vi vill ju att vi själva och eventuella bjudningsobjekt ska överleva julen. ;) 
 


RSS 2.0