Ajajaj! Aaaaaaaj!

Borde ha anat att jag inte skulle ha för stora förhoppningar... Varit vaken en liten stund nu. Vaknade av smärta. Dels i halsen men nu även rejält ont i... Dattarada: öronen! Hade bestämt mig för att genomlida utan penicillin men känner mig inte så kaxig längre. Ironiskt nog pratade jag med Mattias i förrgår om det året då jag hade hörselgångsinflammation vid nyår. Det gjorde så ont att jag grät.  Och eftersom jag fortfarande minns det så pass väl så tänker jag ringa helgmottagningen i samma sekund som de öppnar. För just nu ger öronen halsen en rejäl fight kring vad som gör ondast.  Det smärtar, trycker, piper och knastrar. Blä blä blä jag orkar inte med det här! Jag vill verkligen inte ha en repris av nyår 20-när-det-nu-var. :'(

Vinst!

Plötsligt händer det! Alexander somnade tidigare än föregående dygn! De senaste 4-5 dygnen har han somnat senare och senare. Igår toppade han det med att somna kl 3 på morgonen. Gissa om jag var trött! Är helt salig över att jag fick lägga mig redan nu. Och trött. Helt slut faktiskt. Så trött så länge.. Så pass att jag inte duschat på en vecka. Insåg det idag. Det är en hel jäkla vecka sen jag duschade. Jag är sååå smutsig!! Det hela gör sig ännu äckligare genom att Alexander för två dagar sen spydde ner mig och då även passade på att kräkas i mitt hår. Jag orkade ändå inte duscha. Har inte ens borstat håret på hela veckan heller. Kanske måste klippa av skiten. Vet ej. Orkar inte bry mig så värst om det heller. Har varit så lite och dåligt med sömn den senaste tiden. När Alexander väl somnat för natten så brukar han kunna sova bortåt 4-6 timmar ibland. Jag gör dessvärre inte det. Vaknar av att jag mår dåligt. Har ont i halsen. Hostar. Eller helt enkelt andas dåligt. Jäkla viruselände! (Ja jag tror det är ett virus jag fått. Så ingen mening med att blanda in vården). 
Sen en månad tillbaka har vi hunnit med 2 besök på akuten (båda gällde Alexander). 4 av 5 i familjen har haft magsjuka. Alexander fick en mystisk öroninflammation som betedde sig som en lunginflammation. Mattias åkte mest troligt på influensan. Den var så elak att den också började bete sig som (utvecklas till) en lunginflammation i ena lungan. Och nu har jag åkt på halsfluss. Alternativt en genomond förkylning som beter sig som en halsfluss. Usch för sjukdomar! Fick lättare panik idag när jag insåg att alvedonen var slut. Tack och lov får jag äta Ipren nu och det lindrade faktiskt halsen förvånansvärt bra. Men har ändå svårt att svälja. Och mitt smak- och luktsinne är obefintligt. Febern är förvisso borta nu men huvudvärken håller i sig och yrseln lika så... Men hoppsan! Detta blev visst ett gnällinlägg.  Jag som skulle fira att jag fick gå och lägga mig före 3. Jaja.. heja mig! Eller nåt. 
Nästa milstolpe är att få sova minst 3 timmar i sträck. Håll tummarna gott folk! Och god natt på er! 

Älskar svensk sjukvård!

 
Alltså ibland älskar jag verkligen den svenska sjukvården!
Idag ringde de från barnsjukhuset enbart för att kolla hur Alexander mår. Tydligen var det inte helt ovanligt att barn med den basilusken hanhade kan behöva medicineras två ggr med antibiotika. Men eftersom lilleman är så mycket bättre (helt frisk undantaget rosslet och lite hosta ibland) så kom vi överens om att avvakta. Så himla bra att de gör sånt! 
Dock blev jag lite snopen för jag trodde de ringde från ögonmottagningen med en tid åt Malva. Men men. Tids nog hittar vi nog en tid åt henne. :) 
 
En annan bra sak är att vi slutligen (efter mååånga terminer och tusenlappar) lyckats boka tjejernas simskola så de har tid exakt samtidgt! SÅ HIMLA BRA! Och en bra tid dessutom, kl 9 på morgonen. Så alla söndagar under det kommande halvåret kommer vara "fria" eftersom simskolan är avklarad så tidigt. Sjukt bra! Dock bokade vi inte in något åt lilleman. Han får helt enkelt vänta ett tag till innan ha får börja. 
 
 

Vilken vecka!

Usch vilken vecka vi haft! Eller snarare plural. Usch vilka veckor vi haft! 
 
Lilleman har varit sjuk länge. Natten mellan torsdag och fredag förra veckan fick han en feber på 39.2. Det är inte en ok grad för någon som inte ens hunnit bli 4 månader. Efter kontakt med 1177 kom vi överens om att vi skulle ge alvedon och avvakta och uppsöka vårdcentral på morgonen. Sagt och gjort. Jag, Alexander och mina busfrön (Malva och Elsie förstås) besökte vårdcentralen kl 14. Efter undersökningar och kontakt med sjukhuset blev resultatet att vi beordrades att åka upp till akuten för sjukhuset ville också undersöka honom. Han hade hög feber, förhöjd sänka (över 70) och han hade slem långt ner i lungorna. Där följde fler undersökningar och det slutade med att Alexander lades in på infektionskliniken i ett dygn. Där fick han  intravenös antibiotika, alvedon, andras adrenalin och göra en lungröntgen.  Det var så synd om honom! Och jag var sååå trött! Det är inte superlätt att ha med sig ett spädbarn, en 3 åring och en 5 åring ensam på varken vårdcentralen eller akuten. Till saken hör att tjejerna inte hunnit äta lunch så de var förstås hungriga, uttråkade och stidslystna. Gaaah! Mattias kom dock upp till akuten direkt när han slutat. Men det var väl vid 17:30 eller vad klockan nu kan ha varit. 
 
Jag har precis börjat repa mig efter de senaste  två veckorna som varit tortyr. Igår var jag så trött och frustrerad att jag var arg och fick ångest. Slutade med att lilleman sov i vår säng hela natten för jag orkade inte bråka med honom. 
 
Efter att vi blivit utskrivna fick han käka oral medicin. Han fick sista dosen idag. Så skönt att det är över. Han har inte haft feber på några dagar och han är sig själv, omän lite rosslig fortfarande. Men enligt läkarna är det högre upp i lungorna och det är mer normalt (acceptabelt). 
 
I övrigt tuffar vardagen på. Mattias sliter på jobbet (black friday och julhandeln innebär en hel del övertid) och jag försöker hänga med i skolan. Dock börjar det kännas rätt så stressigt trots att jag bara läser en kurs. 
 
En rolig grej är att vi hade möte med HMS angående examensarbete igår och vi fick det. Nu ska bara skolan godkänna det också men det är jag inte särskilt orolig över. 

RSS 2.0