levande


Känner mig lite mer levande idag. Men bara lite.
Har grupparbete idag med. Känns väl inte överdrivet bra men känner i alla fall inte för att gråta. Än.


"Catch you on the flip side"



Utmattningsgråt?

Idag har varit en oerhört jobbig dag. Spendare över 9 timmar i skolan. 9 TIMMAR!! :bigeyes: Och det säger jag er. Högskola/universitet kan fasen inte jämföras med att fjanta runt på något jäkla gymnasium eller komvuxutbildning.

Först 4 timmar föreläsning och sedan grupparbete direkt efter det. Vid 17- tiden var jag så trött och nere att jag var rent ut sagt gråtfärdig. Så där gråtfärdig när man känner hur tårarna bara vill komma men man måste tvinga bort dem för det går ju inte lättare att plugga om man börjar lipa. Uscha! Jag var så nere och ledsen och längtade bara hem.

På väg hem svängde jag in på ica för att hämta ut det mystiska paketet som jag glömde hämta ut i morse. När jag försökte låsa bilen så lyckades jag veva ner framrutorna i stället (har aldrig hänt förr). Så här i efterhand känns det ju lite lustigt men just när det hände var jag så gråtfärdig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen varvat med ett ursinne på väg bort från all kontroll.

När jag kom in på ica var det givetvis kö vid den där postgrejen. En irriterande liten ****piiiiiiiiip***** gubb****piiiiiiiiip* trängde sig före i kön precis framför mig när det var min tur. Det förbättrade inte mitt humör och jag pendlade då mellan att brista ut i en gråt ala syndafloden eller kasta första bästa, hårda, sak i huvudet på honom. Allra helst en atombomb men såna har de ju så klart inte på ica (ellleeeer..?).

Sen blev det äntligen min tur. Då kunde de så klart inte hitta det mystiska paketet utan att ska leta och ringa mig i morgon någon gång. Och på tal om i morgon, gissa vad jag ska göra då?

Japp! Jag ska plugga.

Fast nu har jag varit hemma 2½ timme  och hunnit äta, mysa med älsklingen, nöjessurfa och (givetvis) plugga lite till så nu känner jag mig nästan mänsklig igen. Trodde för ett tag där att jag blivit helt jävla tokig och att nedtrappningen av tabletterna kombinerat med stressen i skolan och det dåliga sömnen gjort att jag hamnat ännu längre ner i hålet än vad jag var i våras. Fast nu tror jag inte det är så längre.


Oj vilket flummigt och grinigt inlägg. Skyller det på tröttheten. Nu ska jag unna mig en propavan. Eller en halv rättare sagt eftersom jag måste fungera i morgon också. Hade tänkt ta ett bad innan jag gick och la mig men det orkar jag inte. Så nu, mot sömnens förlovade land. Jag har hört talas om att det faktiskt finns på riktigt.




Isglass med korvsmak

Har träsmak i arslet. Uscha! Om de envisas med att man ska ha långa föreläsningar så kan de väl åtminstone se till att stolarna är riktigt jäkla mjuka :(

Har lunch just nu och sedan föreläsning i ytterligare två timmar, och sen grupparbete. Bläääh! JAG.VILL.INTE! Fast försöker ändra min inställning för min negativa attityd lär ju inte göra det hela mer underhållande. Ett nödvändigt ont helt enkelt.

Ikväll blir det bergis mer plugg, och hela morgondagen med för den delen för på fredag ska eländet vara klart samt presenteras. PLUS att vi får en hemtenta på fredag. Buhuu! ;(

En annan inte så rolig sak är att Vallåspyromanerna börjat arbeta sig mot vårt lägenhetshus. I natt så eldades tre bilar på samma parkering som vi brukar stå på. Tack och lov så stod Mattias bil en bit därifrån så den klarade sig, men det känns ju lagom roligt när man beger sig till skolan på morgonen och bland det första man möter är ett avspärrat område med tre brända  bilar. Blä! Kan de inte hitta på någon annan hobby? Hfab borde seriöst börja sätta upp övervakningskameror på parkeringarna så att busarna kan få sig en rejäl känga av diverse statliga myndigheter.

Det här blev visst ett ganska tjurigt inlägg. Sorry för det, men det är verkligen ofrånkomligt när jag nästan somnar på föreläsningen förutom vid tillfället då jag unnade mig en koffeintablett, då vaknade jag till och faktiskt hängde med men insåg till min stora besvikelse att jag inte kunde komma på en enda sak att anteckna, så går det med fejkad pigghet. Inte blev det bättre av att min mat var antingen tokhet ala- det-brinner-i-min.mun varvat med iskall typ isglass med korvsmak. Inte okej. Jag måste seriöst sluta ta med mig fryst mat till skolan. Hmpf. Till och med min förklaring till varför jag är gnällig blev gnällig.
Gnäll, gnäll, gnäll. Det är jag det.




Gnäll.




ZzzZzzz

Gaaah vad jag är trött! Har "bara" haft grupparbete idag. Vi gjorde kväll strax efter 16 men jag skulle hämta ut ett paket så jag var inte hemma förrän runt 17. ZzzzZZzzz.. I morgon blir det DUBBEL föreläsning och sedan maffigt grupparbete på det. Jag. Kommer. Dö. Känns det som nu i alla fall. Tror att koffeintabletterna får åka med till skolan i morgon om jag ska ha någon chans att orka med dagen.

Jag drömde för övrigt härom natten om Brasilien. Rio de janeiro närmare bestämt. Det var en väldigt lång dröm med fokus på bland annat jesus statyn i Rio. Jag kom ihåg väldigt mycket av den när jag vaknade, men den är så lång att jag inte haft ork att skriva ner det. Men efter drömmen så har jag nästan blivit besatt av att åka till Rio.. Helknaisgt! :bigeyes:

Ikväll blir det mer plugg (förvånande va?). Hade velat krypa ner i sängen nu på direkten men det finns det inte tid för. Först plugg och sen kanske lite teve tittande. Orkar inte ställa mig och laga någon mat idag så det får bli mackor och oboy, utmärkt.




Kontrast


Jösses vilken kontrast det är med vädret idag jämfört med igår. Det stormade verkligen rejält igår, var oäker på om jag skulle våga mig iväg till skolan idag men nu verkar det vara helt borta så det ska nog gå bra. Blir nog för övrigt en låååång dag, har massor med grupparbete på dagordningen.





Storm över jorm


Iofs är det nog mer storm här än det är i jorm, men kom att tänka på den låten :P Stormen ska visst kulminera om ca två timmar, men innan dess ska den öka i styrka. Jippie. :(

Dagen har mestadels bestått av att städa och pynta. Jag som skulle plugga också :bigeyes: Nåjam dagen är inte slut än så jag hinner nog det med. Är klar med städning och pyntning nu så nu är det juligt och mysigt här hemma :)

Maya har nog varit lite deppig för hon har, mot sin vilja, varit inne hela dagen. Men vill inte att han ska gå ut när det är så hemskt väder.




Göteborg

Nostra Loves spelning igår i Göteborg var kanonbra. Det kändes lite underligt för vanligtvis när man är iväg på spelningar och sådär så känns det som att det är en liten tunn vägg mellan bandet och publiken. Men så var det verkligen inte igår. De vandrade omkring i baren och pratade, skojade och bara hade det mysigt både innan, och troligtvis efter spelningen med. Jag och älsklingen åkte hem när de spelat klart för det hade varit en oerhört lång dag för oss både och det tar ju dessutom ca 1½ timme att köra hem från Göteborg. Men bra var det i alla fall :)

Även om inget i världen skulle kunna få mig att vilja byta min älskling mot någon/något annat så är jag nog lite kär i det bandet, haha xD

Nåja. Tog en lååååååång sovmorgon i morse och nu försöker jag samla kraft att ta itu med min ärkefiende: Disken.

Sen blir det plugg, och städning resten av helgen. Ska även försöka komma ihåg att stryka julgardinerna. Woop woop. Så spännande blir helgen.

Nu blir det en jäkligt sen frulle (eller tidigt frunch) jag är dödligt hungrig!




Psykopatluring


Kom just att tänka på gårdagens seminarium. Då och då svävade vi ut lite från seminariets huvudämne och den gången vi svävade ut mest så hamnade vi inne på ämnet psykopater och egenskaper som en del människor har som har psykopatiska drag. Det började med att vi jämförde med en högt uppsatt politiker. Examinatorn gav några exempel på vad sådana egenskaper kan vara och jag insåg till min stora förfäran att en av mina, tidigare, närmaste vänner var exakt så som hon beskrev. Nu syftar jag inte på någon enstaka händelse utan något som var genomgående under hela vår vänskap. Jag hade så roligt och trivdes (då i alla fall) med min vän så jag blundade för det, men förmodligen så såg alla andra det, och nu har jag insett vad som var fel, människan har/hade (har ingen aning om hon har det fortfarande, men jag skulle gissa på att sina drag inte bara förvinner utan vidare) psykopatiska drag. Weird. Och jag missade liksom det. Snacka om att man varit blind. Tack och lov så var ju det ett tag sedan jag insåg det hela och vågar nu med ganska stor säkerhet påstå att jag inte omger mig med sådana människor. Fast helt säker kan man ju aldrig vara, men min umgängeskrets är relativt liten så jag är inte orolig. Liten men perfekt :)




igår och idag


Gårdagen var en aningen jobbig. Hade seminarium i 3½ timme och sen blev det grupparbete en stund. Under kvällen var jag hundvakt medan Ida och mice på var sjukan med den andra lillfisen. Tack och lov var allt bara bra med Leo:)

Idag blir det skola, har en workshop med InDesign och sen blir det grupparbete. SEN ska jag snabba mig in till stan och införskaffa en present. Japp, vi ska på kalas igen i helgen, haha :P SEN ska jag hem och börja med maten samtidigt som jag duschar och gör mig i ordning. Blir med andra ord ganska stressigt idag. För så fort älsklingen kommer hem ska vi slänga i oss mat och han ska göra sig i ordning och sen bär det iväg till Göteborg, och "Glens- sportbar" närmare bestämt, hihi, spännande. Har dock börjat fundera, vad fanken har man på sig på en sportbar..? :question:




En dag kvar


Åhh! En dag kvar! Sen ska vi iväg och se/lyssna på Nostra Love :thumbup:

Idag är det seminarium som gäller. Creepy. Det tog mig över tre timmar att somna igår, usch.




två dagar, två låtar

Hihi!! Om två dagar ska jag och älsklingen åka in till Göteborg och mot alla odds infinna oss på en sportsbar :) Nostra Love ska nämligen ha en spelning där så vi bara måste in och lyssna på dem, sportsbar eller inte! Ska bli så kul! :thumbup:

Finns så många av deras låtar som jag älskar men här har ni mina två absoluta favoriter:



Åhh, såå bra! :D


-----------------------------------------


Idag har jag försökt får en översikt över min ekonomi de kommande månaderna. Det ser inte alltför mörkt ut så om ett par månader kanske jag har råd att köpa min efterlängtade symaskin :) Fast innan dess måste så klart julen finansieras och resan upp till jämtland, den är ju det allra dyraste. Men men, det ska nog gå bra, tack och lov så slukar ju inte Mattias bil en massa bensin så vi överlever nog både dit och hem.

Förutom lite ekonomiplaner ska jag försöka ta tag i pluggandet igen. Har läst igenom en rapport och gjort notering så  jag har därmed ytterligare en rapport att gå igenom. Ska även försöka få tag på gruppen och höra hur vi ska planera vår redovisning i morgon. Jag har ju lite svårt för att improvisera sånt utan vill ha en struktur att utgå ifrån annars blir jag så himla nervös.




Nedtrappning

Var hos läkaren på studenthälsan idag, dels för att få nytt recept och dels för att prata om nedtrappning av anti-depp-grejen. Jag har funderar på det ett bra tag och tänkte det var dags att diskutera det med honom och han höll med mig, tihii! :) Så nu ska jag börja trappa ner och i bästa scenario får jag sluta med dem helt om ca en månad, och i värsta scenario kanske jag behöver trappa upp igen i några veckor för att sedan göra ett nytt försök med nedtrappning, men det känns som om det kommer gå bra. Vi pratade även en del om sömnen för den är ju fortfarande helknäpp. Eftersom ataraxen bara fungerar ibland så ska jag få gå tillbaka till att prova med propavan, men bara en halv dos av den för jag har ingen lust att bli så där seg och trött som man kan bli av den. Dessutom så samverkar visst propavanen och sertralinet på nåt vis så att propavanen ökar den lugnande effekten från sertralinet och därför borde det bli lättare att somna. Men men, det återstår att se. Ibland händer det ju att jag klarar av att somna ganska snabbt också. Det är det som oroar mig med propavanen. Den sitter ju avsevärt mycket längre än ataraxen så ska jag ta propavan så måste jag ju göra det en stund innan jag går och lägger mig. Ataraxen kan jag ju ta efter att jag lagt mig och jag inser att det inte går att somna men det är lite riskabelt att göra det med en propavan. Men men. Får exprimentera med nätterna då jag är ledig dagen därpå tills jag vet vad som funkar.

Nåja. Det var det. Utöver läkarbesöket har jag inte haft mycket för mig. Var helt slut i morse för det var så svårt att somna igår, så jag gick upp och var vaken en liten stund och sen somnade jag i soffan och sov till 13 :bigeyes: Har två papers från två grupper i klassen som jag ska läsa igenom för under seminariet på torsdag ska vi ha opponering på dem.

Hmm. Ja det här inlägget kanske inte var så megaintressant. Sorry. Känner mig bara så disträ och trött. Funderar på att äta mannagrynsvälling till middag.




lååång dag


ZzzzZzzzz... Har varit en sjukt lång dag idag.
Normalt sett brukar jag och älsk lägga oss vid 9 halv10 nångång på kvällarna men av någon underlig anledning kom vi inte i säng förrän vid halv 12 igår. Trots att jag var löjligt trött var det givetvis svårt att somna :question: Hade kursintro till den fjärde delkursen idag, vilket betyder att jag nu officiellt läser två kurser samtidigt, tjohoo! Eller inte. Hämtade ut kurslitteraturen till fjärde delkursen idag så nu har jag ett tjusigt litet berg här hemma:


Notera att den allra största boken inte finns med, jag var helt enkelt för snål att köpa den. Utöver dem har vi visst nåt kompendium vi ska läsa med :bigeyes:

Litteraturen från och med "Din upphovsrätt och andras" är till den delkurs som påbörjades idag så jag lär nog köra igång med den ikväll eller i morgon. Har t.o.m organiserat böckerna i den ordning jag ska läsa dem (med undantag för dem ovanför upphovsrätts-boken). Om lite mindre än två veckor får vi hemtentan i delkurs 3, creepy. Känns som om det var hundra år sedan jag hade en hemtenta (???), och innan dess ska vi även klara av ytterligare ett moment. Det är den största uppgiften i kursen (med undantag för tentan antar jag). Jag och gruppen kör igång med den på torsdag för vi bestämde oss att vi förtjänade lite ledigt när vi varit så duktiga idag.


Nu blir det en sen middag: Lax står på menyn. Mumma!





Söndagsångest

Usch ja! Har inte alls någon lust med att det är måndag i morgon. Usch, fy och blä! Har kursintroduktion, workshop och som grädden på moset ska vi ha grupparbete efter workshopen. Så från och med i morgon läser vi två kurser samtidigt *gulp*. Känns inte helt okej. Ska hämta ut min kurslitteratur till den kursen i morgon. Känns inte så lockande för det är så dyrt :S

Idag har jag och älsk bara hängt framför datorerna. Vi lär väl se ut som ostkrokar innan vi fyllt 30 :bigeyes: har lyckats åstakomma lite pluggande. Ska ta ett hett bad lite senare och sedan försöka plugga lite mer. Försöker även uppbåda motivation till att städa, det går dock inget vidare bra med det.




Nu vet jag

Hihi! Älskligen drog med mig in till stan till en chokladbutik/fik. Vi beställde varsin varmchoklad som var riktigt mumsigt och till chokladen fick vi mer choklad :P nämligen några chokladplattor eller vad man ska kalla det. Mums!


Det var riktigt mysigt att sitta där inne och dricka varmchoklad medan det duggade lätt utanför. Efteråt valde vi ut några praliner/chokladtryfflar/bitar (kärt barn har många namn) var. Kan inte påstå att det var billigt, men det är nog inte tanken att det ska vara heller. Men mysigt var det i alla fall :)

Sen droppade vi in på Sibylla för en snabblunch (ja, vi åt efterätten först verkar det som :P ) sen bar det av till Wapnö och marknaden. Fanns en del fint att titta på men det var lite jobbigt med alla människor och regnet hade förvandlat parkeringen till en rejäl sörja. Måste därför tvätta mina skor men det får bli i morgon. Förutom att kika på saker så blev det lite shoppande och provsmakande på lite allt möjligt som folk slängde i ens väg. Vi var sugna på att köpa rökt fläskfilé eller liknande men det var så mycket folk där så vi gav upp den idén. Men vi fick iaf smaka på något rökt kött som var mumsigt. Det var nog lite halvdumt att äta lunch innan vi åkte dit. Vi hade ju kunnat få en hel lunch där om man bara gått några varv :P

Ikväll blir det filmtittning och jag försöker övertyga mig om att jag kommer plugga lite också. Känns dock inte så troligt. Är nämligen mer sugen på att skjuta upp det tills i morgon.




Inte än...

Nope. Vet fortfarande inte vad det är för något älskling hittat på/planerat. Fanns inte nog med tid idag så vi kunde inte åka iväg. Men det verkar som om det blir av i morgon. Spännande :) Förutom det så blir det nog en sväng till Wapnö i morgon. Bilen är uthämtad från verkstad så vi kan ta oss iväg till marknaden ändå. Sen på em/kvällen blir det plugg, plugg och plugg för min del.




Lördag

Freiiiidag!!! Men det känns som lördag. :/
Sitter för tillfället och käkar frulle medan jag kikar på nyaste avsnittet från The big bang theory. Om 1½ timme ska jag bege mig mot skolan för att inleda fas 2 på grupparbetet. Håller tummarna för att det inte tar hela dagen. Vore nice att komma hem någorlunda tidigt.

Så.. Det var väl ungefär vad jag hade att meddela.
Tjillevippen :)




Evighetsgöra

Ja.. Pluggandet känns verkligen som evighetsgöra. Träffade gruppen efter föreläsningen. Blir plugg ikväll igen och ska även träffa gruppen i morgon igen och kanske även på måndag. Verkar inte som jag får veta vad älsklingen hittat på för något för jag måste plugga i stället. Har jag tur och vi i gruppen lyckas vara supereffektiva i morgon så kanske det hinns med och jag får veta. Det återstår att se :)

Nu blir det mer plugg. Snark!




Nyfikenstrut

Är sååå nyfiken!


Älsklingen<3 sa att han hade planerat någon sorts överraskning. Han berättade det för mig i tisdags men jag får inte veta vad överraskningen är förrän i morgon och jag är så nyfiken! :)

Har för övrigt bestämt mig för att sluta pilla med uppgiften. Den får helt enkelt vara klar. Efter föreläsningen som slutar klockan 12 ska jag ha grupparbete. Har ingen aning om hur lång tid det tar men jag kan nog tänka mig att vi kommer sitta några timmar. Det är verkligen hårdare tids- och kurslitteraturspress i den här kursen än vad det var i den förra. Uppgifterna går nämligen in i varandra lite i den här kursen så då blir det till att försöka disponera tiden väl. Men men, det ska nog gå bra. Strax efter jul är både delkurs 3 och 4 klar och då har jag kommit halvvägs genom högskolans programm. Lysande sickan! :)


Undrar vad överraskningen är?? :)





Tokig!

Gaaah jag blir gaaleen!
Var så svårt att somna igår så jag hade tänkt sova till sju - halv åtta nångång idag men det var ju bara att glömma. Hade en katt i örat som tyckte det var sååå sjukt mysigt..

Kiiirrrr. Kuuuurrrr. Kiiirrrr.. Kurrrrr.. Kiirrr. Kurrrr...

Som sagt: Tokig.

Så nu är jag uppe. Blir en sista överblick på min aktör- och omvärldsanalys. Sen vetetusan vad jag ska hitta på tills jag ska iväg på föreläsningen.

Kiirrr.. Kuurrrr.. Kiiirrrr. Kuurrrr. Kiirrrr. Kuurrrr. Kiiiirrrr.. Kuurrrr.. Miiiauuu??? Kiiirrrr.




Övergång

Mitt slappande övergick i två timmars sömn. H.Ä.R.L.I.G.T! Har sedan dess försökt färdigställa min aktörsanalys så jag kan sätta igång med omvärldsanalysen på allvar. Dagen är snart förbi och det ska vara färdigt i morgon och jag har fortfarande ingen deadlinesångest. Imponerande. Tror jag är för trött och förvirrad för det.

Just nu sitter jag här och bloggar medan jag kluddar på aktörsanalysen samtidigt som jag gör hemmagjorda köttbullar. Shit vad duktig jag är! :)

Är för övrigt ett nummer från strömsund som försökt ringa mig två gånger idag. Who is it?? Det är ett hem-nummer men finns inte registrerat så man kan få fram vem det är som ringer. Hmm. Funderar på om jag ska samla mod och ringa upp eller om jag ska skita i det. De hade ju faktiskt kunnat lämna ett meddelande eller nåt så jag vet vem fanken det är men det hade de inte heller gjort. Mysterium.
Näe. Nu ska jag återvända till köttbullarna.


Bye bye then ^^



Inställt

Jag är tröööööööööööött!!
Kom i säng efter halv 3 någongång i morse. Blev därför inte särskilt mycket sömn. Jag och Ida gnällde över att vi hade föreläsningar på väg till skolan. När jag väl kommer fram så får jag veta att min föreläsning är inställd. Jag hade alltså kunnat ta sovmorgon idag. Hmpf. Kul å veta det när man släpat sig hela vägen till skolan. Men men.

Ang. filmen så tyckte jag den var rätt bra. Boken är ju en aningen skum så det hade de löst bra. De har lyckats bra med att få Bella att se riktigt jäkla sjuk ut också, snyggt (och äckligt så klart).

Nu ska jag slappa. Kanske rent av sova en sväng, innan jag kör igång med min omvärldsanalys.



Kärlek

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 11 månader.
Helt otroligt att vi haft 11 underbara månder.
Tänka sig att vi snart är uppe i ett helt år tillsammans :)




Dagen till ära lyssnar jag på en massa kärlekslåtar och försöker skjuta upp pluggandet.




Vi hinner dock inte umgås så mycket ikväll. Mattias hinner bara äta och sen ska han iväg på bowlingen och när han väl kommer hem igen hinner vi umgås en liten stund innan han måste  gå och lägga sig för att han ska upp tidigt i morgon. Och för min del bär det av in till stan för att möta upp systeryster Ida och gå på bio.

Antar att vi får kompensera för det antingen på torsdag eller nästa månad. På torsdag är det trots allt ett år sedan vi träffades. Är ni snälla kanske jag bjussar er på "Första-mötet-berättelsen". :)





Planeringsfail

Mina sovmorgonsplaner gick inge vidare bra. Hade tänkt sova till 9-10 men vaknade för lite mer än en timme sen av ett sms.. Inte för att nämna några namn men, erhm hosthostIDAhosthost ehrm.. Sneglar på gossip girl nu och försöker övertala mig själv att jag kommer börja plugga så snart avsnittet är slut.




Kvälls-skryt :)


ZzzzZzzz... Har haft en lång dag idag. Först föreläsning och sedan seminarium. Föreläsningen ländes långdragen och jag blev trött redan då. Men seminariet var inte alls så illa som jag trodde att det skulle vara. Passade även på att hämta ut kommentarerna på uppgifterna som vi hade i förra kursen. Jag blev lite bitter och glad samtidigt. Eller, glad är en underdrift.
Jag blev faktiskt lite stolt när jag fick se det här:


Jaja, jag vet att det är en smula skrytigt att nämna det och lägga ut bilden, och att skryta är ju såååå tabu. Men jag blev verkligen stolt och glad! Det är många duktiga i min klass och nej, min klass består inte av två personer utan avsevärt många fler än så. Som sagt, stolt :)

Nu ska jag strax krypa i säng. Hade egentligen tänkt vara uppe länge men jag tror inte jag orkar, är alltför trött. Därmed blir det en tidig kväll och en låååååång sovmorgon. Ska ju vara uppe länge i morgon och med spänning kika på Breaking dawn del 1 premiären.. hihihii! PEPP! :thumbup:




pepp

Plugg, plugg, plugg står på menyn idag. Inte så roligt kanske. Men egentligen så är det ganska intressant, bara man lyckas fokusera på det hela.

Kruxet är att det är ganska svårt att fokusera. Om två dagar ska jag och Ida på premiären av Breaking Dawn del 1. PEPP! :thumbup:




Fin vere

Vi har underbart väder här i Halmstad idag. Sol, klarblå himmel och småkylig höstluft. Härligt :)
Jag har nyss kommit hem. Har varit på högskolebibblan och kopierat det saknade kapitlet. Jag tog bussen dit men promenerade hem då jag insåg att det kommer ta längre tid att ta bussen. Det var faktiskt riktigt skönt med en promenad :) Nu ska jag strax hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning. Eftersom bilen står på verkstan så ska Mattias föräldrar hämta oss vid 13 och sedan bär det iväg till Oskarström och kalaset. Ikväll blir det plugg på hög nivå. Känner mig ganska taggad faktiskt. Risken finns att det hinner gå över tills vi kommer hem igen, men men. Det är en risk jag får ta.




Tröttisen

Hmm. Var en aningen trött tror jag.
Hade lagt mig i sängen för att plugga. Det fick faktiskt förvånansvärt bra ändå, lyckades hålla fokus genom ett helt kapitel och göra lite noteringar och sådär. Dock behövde jag rensa huvudet och jag blev trött så jag letade upp ljudböcker på internet där man fick höra ett kapitel gratis så jag valde August Strindbergs Hemsöborna, jag måste dock ha varit väldigt trött för jag minns bara att jag startade den och att det var en kille som pratade och att någon satt i en båt, sen somnade jag.
Vaknade av att älsklingen kom hem och då hade jag sovit i cirka två timmar. Det var underbart (både att sova och att han kom hem).
Är dock lite orolig för hur det ska gå med min textreflektion. Tänkte jag ska påbörja det andra kapitlet ikväll och se hur långt jag kommer. Förhoppningsvis orkar jag igenom hela så kan jag läsa sista kapitlet i morrnkväll och sedan skriva under hela söndagen.




Utredning

Jahopp.. Nu är jag officiellt under utredning. Jag avbokade mitt blodprov på sjukan för de tog blodplov på vårdcentralen också och de hade problem att få tag på blod så då känns det ju bara onödigt att släpa sig ända till sjukhuset. Dessutom är det ingen mening att finnas med som blodgivare när jag står under utredning för beroende på vad den visar så kanske jag inte ens får ge blod :S
Blev stucken tre gånger. Först två gånger i armen men det funkade inte så då blev det handen i stället. Är fortfarande öm sen jag blav stucken i handen :question:

Min läkare ska visst ha semester i tre veckor nu så jag lär ju inte få veta något om provsvaren förrom om typ en månad eller nåt. Men men, så är det med den saken i alla fall. De kollade även hur lång jag var och det var verkligen en trevlig suprice. Jag är nämligen två centimeter längre än jag trodde. Så nu känner jag mig lång och ståtlig med mina 168.5 centimeter, hihi :)

Nu när sjukan är avbokad så ska jag nog försöka städa lite här hemma, får se om jag åker till bibblan för att kopiera det sista kapitlet som ska vara med i textreflektionen, känns dock inte som om jag orkar. Det är en jobbig dag idag. Den 11-11-11 är ett väldigt speciellt datum. Folk förlovar och gifter sig hit och dit på såna här datum, och nästa år är sista året som vi kommer få uppleva som är sådant (12-12-12) sedan kommer vi vara döda sedan länge innan ett sånt datum dyker upp igen. Men för oss här hemma känns det inte så mysigt. Jag är som sagt under utredning och Mattias är på begravning idag. Stackars älsklingen<3 Vet hur jobbigt det är :/




Stopp 1

Omg omg omg! Ska alldeles strax pallra mig iväg till första stoppet. Var så trött i morse att jag inte hann med någon frukost så det får bli när jag kommer hem. Ska bli spännande att se vad de säger för något, är inte så nervös just nu men nerverna lär ju kicka in när som helst. Creepy.




Kompensation

Herregud!!! Bloggade jag inte alls igår?! Det var ovanligt. Nåja. Jag var väldigt trött efter Gekåstrippen. Vi gjorde en del fynd så det var ju kul, men jag åker nog inte dit igen direkt efter en föreläsning, huvudet hängde liksom inte riktigt med. Tror det blev kvar någonstans på motorvägen.

Idag har jag också ränt runt en massa. Besiktigade bilen strax efter halv 8 i morse. Efter det fördrev jag lite tid och sedan bar det in till stan och banken. Sen shoppade jag en present till Mattias kusin som fyller år idag, vi ska på hans kalas på lördag. Sen gav jag mig ut på jakt efter Bent bil för att de skulle få fixa blinkerslamporna bak för de blev inte godkända på besiktningen. Jag hade en aning om vart det låg men när jag skulle köra dit så hittade jag det plötsligt inte :question: jag cirkulerade runt området och skulle precis ge upp och åka hem när jag fick syn på infarten, hihi xD
Väl där så fixade de lamporna i ett litet nafs och jag pratade lite med dem om att bilet gått underligt och, hackigt och typ bromsat sig själv trots att man gasar ibland. Dock hade ju bilen gått fint hela dagen så då kunde de inte göra något utan föreslog att jag skulle komma tillbaka när bilen muppade sig så skulle de göra en koll då.

Jag gav mig då ut på motorvägen på en liten roadtrip för att få bilen varm, och det dröjde inte särskilt länge innan den började busa. Det var seriöst riktigt obehagligt att köra den. Omkörningarna kunde gå hur snabbt som helst och sen plötsligt ta jättelång tid. I ena stunden låg jag i 120 och sen så saktade bilen ner till 80 TROTS att jag gasade ännu mer, och när det väl släppte så rusade den fram för att sedan någon sekund senare började hacka igen. Som sagt, mycket obehagligt. Jag vände om (alltså jag gick av motorvägen och på den igen. Jag vände ju inte rakt uppochner på motorvägen om ni trodde det), och gasade sedan söderut igen. In på Bent och de kom ut och stoppade in någon konstig apparat i nåt uttag i bilen. Efter en liten stund gick det upp för oss (dvs honom, men han sa det till mig), att det såg ju inte alls bra ut. Apparaten hade reagerat på 6 olika grejer som inte var bra så de tyckte jag skulle lämna in bilen direkt, så jag gav dem nycklarna och fick sedan pallra mig hemåt, tur att det var fint väder idag i alla fall :)

Sedan dess har jag pluggat/läst (har dock inte läst den texten som jag verkligen borde läsa), diskat och strukigt. Börjar bli sjukt trött. I morgon ska jag först på Vårdcentralen, spännande med läskigt samtidigt. Sen ska jag till sjukan för blodprov. SEN ska jag försöka plugga. Har ju trots allt ett seminarie på måndag och min textreflektion måste vara top noch!

Men hoppsan vad långt det blev! Antar att det är någon sorts babblig kompensation för gårdagen. Lovar att lägga ut lite olika bilder någon dag, är alltid roligare att läsa då, men just nu saknar inspiration. Och eneri. Och sladden till min mobil är begravd under en hög med skrivblock och kurslitteratur och jag har absolut ingen lust att börja gräva i det. Ve och fasa!





Glömsk

Insåg just att jag inte bloggat något idag. Senilvarning på mig alltså.

Idag har jag mest struttat runt i ett lyckorus och varit allmänt trevlig. Tror jag i alla fall. :P
Har haft en ängel och en djävul på axlarna. Ängeln sa åt mig att plugga och vara duktig medan djävulen försökte övertala mig att spela det töntiga hästspelet som jag blivit beroende av. Jag försökte mig på en kompromiss. Diskade två gånger och spelade sen. Blev inget pluggande dock.. (A)

Hade besök av Ida, Mice, Leo och Cola också. :) Ovanligt att hela familjen Mogensen/Lilja var samlad här samtidigt. Oftast kommer de en och en eller två och två.

Ska försöka läsa lite sen i några kapitel jag kopierade härom dagen. Vi ska ha textreflektion på dem nästa vecka så det är lika bra att komma igång på direkten så man slipper spendera hela helgen med att skriva den. För övrigt har jag inte tid med det heller för i helgen ska vi på kalas IGEN. Haha! Tror inte jag varit på så många kalas totalt under hela min livstid som jag varit under det här året. Men det är bara att vänja sig, så det så. :)

I morgon efter föreläsningen åker jag och älsk till Gekås. Jag längtar löjligt mycket, hihi! Ska bli så roligt och mysigt att strosa runt där och bland annat shoppa inför julen :thumbup:

Sådär. Nu har ni koll på mig. Bra att nån har det när jag själv är så förvirrad och glömsk.



Tillfälle lämpat för dödslängtan:


Eftersom nästa delkurs är invävd i den delkurs som vi påbörjade idag insåg jag att det var dags att beställa kurslitteratur. Har ju introduktionen om två veckor och böckerna ska ju hinna komma också. Men man blir sjukt lefsen när det ser ut så här:


Det är liksom sista csn vi får innan jul (ja, jag räknar bort det csn som kommer den 23e december), längtar till den dagen jag kan börja sälja bort lite böcker. Men då är de bergis för gamla för att vara intressanta för då finns säkert de flesta i nya upplagor för femtioelfte gången. ;(

-------------------------------------------------------------

Uppdatering: "Lefsen"?!?!?! HAHAHAHAAA!

Det gjorde min dag så därför får det stå kvar :thumbup:





"You're a slave to money then you die"

Jag har gjort det igen! Så snart vi fick en paus från den första föreläsningen så flydde jag fältet. Vet inte vad det är som gör det men jag står helt enkelt inte ut! :bigeyes: Det går bara inte att lyssna.. Whyy?!

Nåja. Har föreläsning på onsdag igen så då gör jag att nytt försök. Har ju något att se fram emot då för direkt efter föreläsningen som kommer älsk och hämtar upp mig och vi drar sen vidare mot Gekås för några timmars shopping. L.Ä.N.G.T.A.R! Gekås tycks ju ha värsta töntstämpeln här omkring men det skiter jag fullständigt i. Gekås är ett paradis för människor som vill spara pengar. Det handlar inte om huruvida man har bra eller dålig ekonomi, bara om man vill handla smart eller inte. Jag köper ju tex hellre en vinterjacka för 3-400 på Gekås än en för 1500 någon annanstans. Tycker det är sjukt att folk betalar tusentals kronor bara för att skryta med ett märke. Sinnessjuka låter det som. Jag kan ju förstå om man verkligen fastnar för ett visst plagg, en viss design eller så. Men de som inte klarar av att handla på Gekås för att "det är töntigt". Hmpf! Det är snarare just de personerna som är töntiga.

Aja, så är det med den saken. I övrigt tar jag det bara lugnt just nu och väntar på att disken ska torka. Poppar Bitter sweet symphony, därav rubriken. Mmmh. Den är så bra! Passar även på att sjunga lite innan Mattias kommer hem


"Cause it's a bitter sweet symphony that's life"


Nåja, känns inte som jag har så mycket mer att skriva om för tillfället.



Hejsvejs i lingskogen och sprängd anka och allt det där.



Mhmm

*Gääääääsp*. Ja, jag känner mig en smula trött. Har inlett morgonen med att kika på ett avsnitt av Pan am. Jag gillar verkligen den serien :) Är en bra start på dagen, och det kan ju behövas för klockan 13:00 har jag introduktion till den 3e delkursen den här terminen. Det händer en hel del den här veckan, skola, bilbesiktning, Gekås, träffa en läkare här i Vallås samt en tripp till sjukan för att ta blodprov och se om jag får bli blodgivare.



Flingpaketskörkort

Har varit ute och gått med Leo. Vi kom till ett ställe där gångleden tog slut och fortsatte på andra sidan vägen. Så vi skulle givetvis pallra oss över övergångsstället men då kom det en idiotungdom och brassade på betydligt snabbare än 40km/h. Han släppte inte ens på gasen uten skyndade sig över övergångsstället i stället för att släppa förbi oss trots att VI hade förträde. Jag blev så jävla förbannad. Såg han inte att jag gick med en barnvagn?!?!?!??? Blev som sagt arg så jag skrev ner regnummret och har nu rotat fram vem som står som ägare på bilen. I kväll ska jag med andra ord  författa ett väldigt argt och nedlåtande brev som sedan ska skickas till idioten. Hoppas han lånat sin pappas bil. Då blir det extra pinsamt. Tror puckot hittat sitt körkort i ett flingpaket, är oroväckande hur många som idioter som verkar ha hittat dem där.




En dröm


I natt drömde jag en massa hemskheter. Jag drömde att min morfar dog (underligt med tanke på att han varit död i över ett decennium).
Hela familjen var så klart samlad och det var dagen innan begravningen. Vi skulle äta tacos. Jag, pappa och min morbror stod och stekte ihop tacos i varsin stekpanna för att det skulle räcka till alla. Jag var orolig för min morbror för han var så senil och glömsk, han gjorde helt fel hela tiden men ingen hade hjärta att berätta det för honom. Plötsligt var han så dålig att han var tvungen att åka rullstol.

Sen när det var dags för begravningen så befann vi oss på ett stort, lyxigt hotell för det var där begravningen skulle hållas. Flera av Mattias familj och släktingar var också där för de skulle hålla ett bröllop samtidigt som vi hade begravning (??????). När, jag Ida och mamma gick upp för att hämta min morbror fann vi honom på golvet i hans rum. Han hade fått ett slaganfall och dött, 58/59 år gammal. Det var fruktansvärt! Det blev då en dubbelbegravning eftersom han dött i samma veva som vi skulle begrava vår morfar.

Jag började undra vart Mattias var för jag kunde inte hitta honom. Vi skulle fört på begravningen och när den var klar så skulle vi kila iväg till bröllopet och gratulera hans släktingar. När likbilen kom visade det sig att Mattias åkt med den för han skulle vara med och bära kistan.

Sen hamnade vi i ett stort hus, det var massor med folk där. Vi diskuterade spöken och kom fram till att alla skulle komma på en lek/bana var.
Jag kom på att jag och Ida skulle sitta på en träflotte och åka länge en liten, långsam flod. När floden tagit slut skulle vi komma fram till en liten stig. I slutet på stigen skulle det stå en guldfärgad robot (typ C3PO  fast läskig) som höll i två svärd. För varje steg som jag och Ida skulle ta längs stigen skulle även roboten ta ett steg. Vi skulle mötas halvvägs och utmaningen var att jag och Ida skulle ta oss förbi roboten. Problemet var att när alla gått så många steg att vi kommit intill varandra så kunde inte jag och ida ta fler steg framåt för då skulle roboten döda oss med hjälp av de två svärden. Utmaningen var alltså att ta sig förbi roboten levandes.
Plötsligt var det inte en lek/idé längre utan jag och Ida befann oss verkligen på stigen med roboten. Vi kom fram till att vi skulle ta ett steg framåt samtidigt men åt varsin sida om roboten. Vi gjorde som vi planerat och när roboten sträckte sig efter oss med svärden så sprack den och gick i två delar.


Sen minns jag inget mer från den drömmen/delen. Men jag minns även att jag drömde att jag och Mattias var ute och åkte längs en skogsbilsväg och när vi passerade en öppning i skogen med en ängfick syn på tre älgar. Den ena var megastor. Det var den största älg jag någonsin sett, gigantisk och monstruös! Jag sa åt Mattias att släppa av mig för jag ville fota älgen.




Väntan och val


Idag har jag faktiskt varit lite huslig av mig. Försökte intala mig att jag skulle "försöka" läsa lite i kapitlen som jag kopierade till den kommande kursen härom dagen. Men givetvis när det står mellan att städa och plugga så väljer jag städa. Alla gånger om. Typiskt.

Å andra sidan är det ingen brådska, kursen har ju inte ens börjat än :)

För tillfället poppar jag musik och väntar på att tvättmaskinen ska gå klart så jag kan sätta igång en till. Jag fullkomligen ÄLSKAR att vi har tvättmaskin och tumlare (notera: torktumlare, inte tumlare som i en delfin) i lägenheten. UNDERBART! Ska nog komma förbi en riktigt suverän lägenhet innan vi skulle få för oss att byta.

Ang. musiken så står följande låtar på repeat (men inte samtidigt så klart. Det vore ju dumt) :




Och en låt som jag aldrig kommer få nog av. Jag fullkomligen ÄLSKAR den här låten:



ååh! Lovely! <3<3<3<3


Oh! Nu är maskinen strax klar (tvättmaskinen alltså. Inte gruppen maskinen ( vore ju konstigt om jag hade dem här).) Tihii! Så fort allt tvättande är klart ska jag tappa upp ett bad och bara vara. Och ikväll ska jag och älsk käka Lax och mammas romdressing (megagod!), lyxigt värre :)

Hörde jag avundsjuka? Tänkte väl det. :P




Över

Jaha.. Då var den här kursen avklarad också. Seminariet idag gick väl bra, antar jag. Eller okej. Eller nåt. Tror i alla fall vi blev godkända. Kändes inte som om att ribban för godkänt på det här momentet låg inte särskilt högt och därmed är kursen över. Drabbades av en oemotståndlig lust att sjunga Gyllene tiders: "Det e över nuuuuuuhuuuhuuu". Synd bara att jag inte kan texten.

Halva terminen är i alla fall genomförd nu. På måndag inleds tredje kursen för terminen. Känns både spännande och gruvsamt men men, det blir nog bra tillslut.

Idag tog jag förövrigt tag i en sak som jag funderat kring under lång tid. Och då menar jag lååååååång tid, så det kändes ju bra att få det gjort i alla fall. Sen vad det blir av det hela återstår att se. Under en låååång tid. Haha. Nåja. Ni som inte är "in the know" så att säga får för närvarande inte veta mer, det är en aningen personligt och jag tänker inte babbla en massa om det här ifall det inte skulle bli något av det. Å andra sidan så är jag ju vansinnigt spontan av mig så jag lär väl knappast kunna hålla mig särskilt länge innan jag berättar om det..


-------------------------------

Ikväll blir det fredagsmys med älsklingen. Och med Fredagsmys menar jag då att vi ska äta mackor till middag och mysa framför teven, kanske kika på Poppers pingvinger :)

I morgon vetetusan vad som händer. Älsk ska överge mig för att hälsa på en kompis i Oskarström så jag och Maya får roa oss på egen hand, men det ska vi nog klara av.

Sen på söndag kommer den sötaste och underbaraste i hela världen hit. Vi ska nämligen vara barnvakt till Leo :thumbup: Haha, är nästan så jag längtar tills dess! Känns som om det var evigheter man såg den lilla gofisen men vi var ju trots allt där förra helgen och firade honom. Dock var han inte på särskilt bra humör när vi var där. Men vi firade ju honom i förväg så jag har ju faktiskt inte haft äran att träffa Leo som ettåring än. Tror dock inte det är någon större skillnad på honom sen sist förutom att han bergis är busigare :P




gnällkväll


Känner mig allmänt konstig ikväll. Är dessutom vansinnigt illamående? :(
Jaja.. Det här har varit en gnällig dag. Men jag mår seriöst inte bra idag. Jag skyller det hela på den envisa förkylningen som klänger sig kvar. Fast snart är den väck.
Tror faktiskt jag kommer vara helt frisk i morgon eller senast övermorgon. Hurra för det! :)

För tillfället står Mattias och diskar. Han är bra duktig han<3 :) Funderar på att smyga mig ut i köket och störa honom lite :) Stackarn fick jobba över både igår och idag. Inte okej. Jag får väl ta och pyssla om honom lite i helgen. Om jag känner mig snäll dvs :P




Happypills

Sitter på skolan och väntar på min grupp. Vi skulle ses 12 men ingen förutom jag har kommit än, och jag har dessutom bara parkering fram till strax efter 14 :(

Har på börjat det vi ska göra men vill inte göra något mer innan de andra kommer. Tråk att sitta å vänta. Har ingen större lust att måsta fylla på parkeringen och göra av med mer pengar bara för att jag var i tid :S Å andra sidan kanske jag bir så illa tvungen. Hade tänkt droppa in på studenthälsan idag och boka tid hos både barnmorskan och läkarn. Eller läkaren vet jag inte om jag måste träffa, han ska väl bara skriva ut ett recept till på medicinen. Fast det hade varit roligt att veta om jag får börja trappa ner snart och sluta med den. Har väl ätit den i cirka ett halvår nu och det var ju ungefär så lång tid han sa att det skulle ta. Happypills är inte så roliga som de låter. Så det så.



Terminer

ZzzZzzz.. Börjar bli löjligt trött. Fattar inte, är trött hela tiden men har ände svårt för att somna om kvällarna :bigeyes:

Pluggandet gick rätt bra idag. Blev i princip klar med själva synopsisen. Ska träffa gruppen i morgon igen så vi kan göra klart det sista innan seminariet på fredag. Sen är den här kursen slut. Weird. Det har känts lång och kort på samma gång. Jag gruvar mig mycket inför de kommande veckorna. Vi kommer läsa två kursen invävda i varandra så det lär nog bli en hel del att göra och läsa. Å andra sidan kommer nog tiden gå fort, så plötsligt är det jul och sen nyår. Och strax efter jul kommer 4e kursen att vara helt avklarad (och förhoppningsvis godkänd) och då har jag läst hela Strategisk kommunikation 1-30. Det innebär att jag har läst hälften av programmet och det återstår då tre terminer. Termin 4 läser jag fördjupning/påbyggnad i strategisk kommunikation. Termin 5 innebär C- uppsats (läskigt!) och Termin 6 kommer bestå av praktik, sen är jag förhoppningsvis redo för arbetslivet på allvar. Tihi!! :)




Insidious


Nu har jag och älsklingen kikat på Insidious. Den var ganska läskig ändå. Dock förstördes hela filmupplevelsen av att skivan hackade så vi var tvugna att starta om den flera gånger, säkert runt 8-10 tidninger :( så jag tror den känns bättre och läskigare om man slipper det. Nivån på hela läskigheten var bra. Man bröt inte ut i total skräckfasa men jag hoppade i alla fall till ett par gånger och var allmänt nervös.

Nu blir det lite nätsurfing och sen sängen :)



Vatten/drickfontän


Hade föreläsning idag mellan 10-12. Efter det letade jag mig till N- huset för att kassera in lite pengar från systeryster. Kändes nice med tanke på hur pank jag är. Efteråt gjorde jag givetvis det enda rätta och pallrade mig bort till Hemmakväll och hyrde film samt köpte godis, de hade för övrigt rabatt för studenter vilket uppskattades. Varje krona räknas! Så nu ska det slutligen bli av. Ikväll ska vi se Insidious.
Jag kommer säker skita på mig av skräck! Haha xD



I morgon blir det grupparbete på skolan med Elvedin och Amanda. Vi ska skriva en filmsynopsis med utgångspunkt i ett av våra reportage som vi skrev förra veckan. Vi ska även skriva en reflektion som lämnas in på fredag i samma veva som vi presenterar och pitchar vår idé. Jag tror vi kommer kirra uppgiften galant för vi är så duktiga så :)


----------------------

I övrigt har det varit en lugn dag idag. Dagens stordåd: Jag blev lite stolt när jag hittade till hemmakväll nästan helt av mig själv. Jag säger då det, det är verkligen skönt att ha gps i telefonen, hehe :D

Dagens minus går till Jonte som smsade mig 05:45 i morse för att han var uttråkad och inte kunde somna. Olyckan vill ha sällskap antar jag .:P Givetvis så somnade han efter ett tag. Det lyckades däremot inte jag med.

I julklappsväg har jag förövrigt bestämt vad Maya ska få i julklapp. Hade egentligen inte tänkt ge något till henne för hon har ju trots allt fått klätterträd ala XXXXL (både storleksmässigt och prismässigt). Men jag har nu ångrat mig. Jag ska skämma bort henne ytterligare och ge henne någon sorts high-tech vattenskål som har rinnande vatten. Min lilla fröken har nämligen för en tid sedan bestämt sig för att det går bara att dricka ur badkaret. Inte för att det stör oss särskilt mycket att hon tror att badkaret är hennes vattenskål. Kruxet är bara att hon kan ju bara dricka när vi är i närheten och sätter på kranen åt henne. Så därför har jag nu beslutat att köpa en ny vattenskål till henne. De två skålarna som hon redan har i lägenheten kan väl få konvertera till matskålar. Har för mig att man ska sprida ut vatten på lite olika ställen så det kanske man ska göra med maten med.

Hade tänkt mig något sånt här:




Personligen tycker jag den sista är finast men det blir priset och kapaciteten som avgör vilken sorts fontän hon får.





RSS 2.0