En dröm


I natt drömde jag en massa hemskheter. Jag drömde att min morfar dog (underligt med tanke på att han varit död i över ett decennium).
Hela familjen var så klart samlad och det var dagen innan begravningen. Vi skulle äta tacos. Jag, pappa och min morbror stod och stekte ihop tacos i varsin stekpanna för att det skulle räcka till alla. Jag var orolig för min morbror för han var så senil och glömsk, han gjorde helt fel hela tiden men ingen hade hjärta att berätta det för honom. Plötsligt var han så dålig att han var tvungen att åka rullstol.

Sen när det var dags för begravningen så befann vi oss på ett stort, lyxigt hotell för det var där begravningen skulle hållas. Flera av Mattias familj och släktingar var också där för de skulle hålla ett bröllop samtidigt som vi hade begravning (??????). När, jag Ida och mamma gick upp för att hämta min morbror fann vi honom på golvet i hans rum. Han hade fått ett slaganfall och dött, 58/59 år gammal. Det var fruktansvärt! Det blev då en dubbelbegravning eftersom han dött i samma veva som vi skulle begrava vår morfar.

Jag började undra vart Mattias var för jag kunde inte hitta honom. Vi skulle fört på begravningen och när den var klar så skulle vi kila iväg till bröllopet och gratulera hans släktingar. När likbilen kom visade det sig att Mattias åkt med den för han skulle vara med och bära kistan.

Sen hamnade vi i ett stort hus, det var massor med folk där. Vi diskuterade spöken och kom fram till att alla skulle komma på en lek/bana var.
Jag kom på att jag och Ida skulle sitta på en träflotte och åka länge en liten, långsam flod. När floden tagit slut skulle vi komma fram till en liten stig. I slutet på stigen skulle det stå en guldfärgad robot (typ C3PO  fast läskig) som höll i två svärd. För varje steg som jag och Ida skulle ta längs stigen skulle även roboten ta ett steg. Vi skulle mötas halvvägs och utmaningen var att jag och Ida skulle ta oss förbi roboten. Problemet var att när alla gått så många steg att vi kommit intill varandra så kunde inte jag och ida ta fler steg framåt för då skulle roboten döda oss med hjälp av de två svärden. Utmaningen var alltså att ta sig förbi roboten levandes.
Plötsligt var det inte en lek/idé längre utan jag och Ida befann oss verkligen på stigen med roboten. Vi kom fram till att vi skulle ta ett steg framåt samtidigt men åt varsin sida om roboten. Vi gjorde som vi planerat och när roboten sträckte sig efter oss med svärden så sprack den och gick i två delar.


Sen minns jag inget mer från den drömmen/delen. Men jag minns även att jag drömde att jag och Mattias var ute och åkte längs en skogsbilsväg och när vi passerade en öppning i skogen med en ängfick syn på tre älgar. Den ena var megastor. Det var den största älg jag någonsin sett, gigantisk och monstruös! Jag sa åt Mattias att släppa av mig för jag ville fota älgen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0