Galenpanna i stresstider

När jag studerade (och även efter) poppade det upp artiklar i mina flöden om ingenjörsjobb och stress. Jag tyckte innehållet i dem kändes långt borta och var inte applicerbart på mig själv. Men nu är smekmånaden (året) verkligen slut. Den senaste tiden (senaste två veckorna dvs) har jag varit stressad när jag gått och lagt mig och stressad när jag gått upp på morgonen. Jag har börjat åka till jobbet lite tidigare (stämplar in vid 06.30 istället för vid 7 så det är ju inte jättemycket tidigare) och har svårt för att åka hem när jag ska. Om det inte vore för att det är jag som hämtar på förskolan så skulle jag nog jobba betydligt senare. Tror även jag kanske behöver ta kontakt med vården igen. Var kanske inte så bra att jag slutade med min medicin ändå. Är mycket känsligare nu. Är lite svårt att avgöra om det beror på ett ihopplock av saker eller avsaknaden av medicin. Men jag har noterat att vissa saker börjat komma tillbaka. Är lite oroligare av mig igen. Inte alls i den grad som det var förut. Men idag fick jag för mig att nån kanske skulle dö. Antingen jag själv eller Mattias. Enbart baserat på att Mattias skrev i ett sms att det var nåt som kändes konstigt. Alltså jag fattar ju att jag låter helt knäpp. Det är helt knäppt. Men det är ju ingen hemlighet att jag haft problem med katatroftankar förut.  Det störiga är att jag själv ser mig som en logisk och mycket analytisk person. Så himla störig att man måste vara knäpp också. Nåja, det höll inte i sig överdrivet länge (fast det beror kanske på vad man jämför med?). Tanken höll sig kvar ett tag men försvann när jag helt enkelt fick så mycket annat att göra att den föll bort.
 
Förutom jobb denna vecka så blir det ytterligare ett tandläkarbesök. Tror det blir mitt fjärde på en månad. Lagade en tand i fredags och nu passar inte min bettskena. Eftersom jag har en tendens att slå ihop tänderna och bita så hårt att jag får huvudvärk av det är det viktigt att jag använder den på natten (tror förresten jag skulle behöva den dagtid egentligen också). Så på onsdag ska tandläkaren slipa till tanden så skenan passar igen. Och på tisdagkväll lämnar vi in bilen för reparation efter mitt närgångna möte med en lyktstolpe. Eftersom jag tydligen älskar att slösa pengar när vi har som mest utgifter så passade jag även på att boka in en service. 5600 tyckte jag kändes hutlöst dyrt (om inte de byter ut oljan mot guld kanske?). Men vi vill inte ha bilen borta längre än nödvändigt så lika bra att slå ihop det när den ändå står på en verkstad. 
 
Tre veckor kvar till ledigheten. Förutsatt att jag hinner färdigt med det viktigaste. Annars får jag jobba i jul. Jag tror inte det ska vara något problem utan tror min leverans kommer hinna gå iväg. Frågan är bara om jag kommer hinna med allt annat som ska göras under dessa veckor. Nåja, ska jobba hemma onsdag, torsdag och fredag. Blir mer ostört hemma så då har jag stora planer på att försöka komma ikapp. Jaja, det var det för idag. Larmet ringer klockan 5 i morgon så det är väl lika bra att gå och lägga mig. Håll tummarna för att jag inte inbillar mig att det ligger ett monster under sängen. Fan också. Det ligger bergis ett monster under sängen. 
 
 

2 veckor i nya huset

 
Nu har vi bott i huset i 2.5 vecka. Sedan dess har följande hänt:
Vi hade stopp i avloppet i köket (redan innan vi flyttade in alltså)
Alexander skar sig så pass illa under liltån att han behövde limma den (hände igår). 
 Kylskåpshantaget gick sönder. 
Alexanders dörr "ramlade ner"
Jag backade in i en lyktstolpe med bilen
Den andra bilen dog. 
 
Så om vi ska ta och summera min bitterhet:
Städfirma:      2500:-
Flyttfirma:       5500:-
Garderob:      4000:-
Besiktning:    2900:-     (huset)
Hemlarm       15000:-   (Fanns redan men behövde kattanpassat + nytt lås)
Bilreparation  5100:-    (3600 + 1500 för onödigt inköp av batteri)
Självrisk         3000:-
 
Alltså stora delar var ju redan planerat men det kändes en aning surt att bilarna skulle gå sönder (eller i mitt fall, köras sönder. Fan). Samma vecka som vi köpte ett hus. Samma vecka fick vi även de inte alltför glädjande nyheterna att industriavtalen gäller från november och inte retroaktivt. Skit. Skit. Skit. Jaja. Vi lär ju ändå inte få åka på charter nån gång i närtid så vi kan väl lika gärna slösa pengar på annan skit. 
 
 
 
Jaja.. Utöver att vi haft hus i 2 veckor och redan blöder ekonomiskt (no worries! Vi är inte jagade av kronofogden eller inkasso. Lovar!), så börjar vi sakta men säkert komma i ordning. Är ett gäng lådor kvar, gardiner ska upp mm, men vi tar det pö om pö. Vi ska ju orka med våra vildingar, jobben och jag har ju skolan också. Ca 1.5 månad kvar, sen kan jag äntligen ansöka om examen. Woop woop!
 
 
 
 
 

RSS 2.0