Söndag

Jösses. Tråden jag startade igårmorse är nu läst över 11'500 gånger och har fått 300, snart 400, svar. Kul att det väckte debatt. Har fått höra allt från att allt jag skriver är vettigt och sant till att jag är en hobbypolis och en ren och skär trafikfara. Spännande! 
 
Idag var jag och älskling iväg på något medeltidgrejs i.. Ehh.. Något samhälle som började på S. Sjöred kanske det var. Nåja, vi hade lite otur med vädret och det kostade kanske lite men men. Vi fördrev ju större delen av dagen i alla fall. Köpte korv och marknadsgodis och kollade på Tornerspel.
 
 
Malva ledsnade lite på slutet och ville inte ligga i vagnen. Men när vi skulle tillbaka till parkeringen fick hon minsann finna sig i att ligga där. Jag orkade inte bära henne mer och älsk fick inte eftersom han har ont i ryggen. Lika bra var väl det för hon slockade inom någon minut bara och sen sov hon i 1½ timme. 
 
Just nu är Mattias i Oskarström och hämtar hem en barnstol som vi ska låna. Sen blir det en sen middag i form av  fläskfilé, rotfruktsplåt och bea-sås. Mums! :)
 


En het debatt

Som "nybliven" (ny och ny, det går ju att diskuteras) småbarnsförälder så hänger jag en hel del på forum. Min teori är att det fyller det lilla behovet av social kontakt.
 
Nåja, till saken. Jag blev ju väldigt upprörd härom dagen p.g.a. galningar (men framför allt en galning) i trafiken. Så i hopp om att få tag på dessa fartdårar och få vettiga förklaringar till deras körteknik (hahahaa okeeej! Jag förväntade mig inte att få vettiga förklaringar. Men lite förklaringar hade varit roligt att få) så startade jag i alla fall en tråd om detta. 
 
Hur som helst, jag startade tråden klockan 8 i morse. Den har nu blivit läst av över 2000 personer och har mer än 100 kommentarer. Goodie. De flesta håller med men vi har faktiskt fått tag på någon enstaka som faktiskt kör fort. Fascinerande, irriterande och sorgligt att höra de olika orsakerna. Men ändå. Ska bli spännande att följa debatten. Och alla "kunskap" som flödar.
 
Till exempel:
 
Och till er som varningsbromsar. Se upp med det! Eftersom varningsbromsa tydligen är samma sak som panikbromsa. Och det får man absolut iiinte göra! Och om man gör så, så ska man inte köra bil. Antar att jag lika gärna kan klippa mitt körkort nu då. ;)

Höjden av svaghet

När man går ner i vikt så är det lätt hänt att kroppen angriper musklerna. Särskilt om man inte gör något för att förhindra det. Blev nyss varse om hur klen jag blivit.

Klippte gräset med vår lilla trimmer. Den är inte särskilt tung och har ingen ställning man hänger den på utan all vikt hamnar på armarna.

Klippningen tog kanske 10 minuter. Max. Men när jag kom in var jag helt slut i armarna. Det är jag fortfarande. Tog ett glas vatten och iakttog förfärat hur armen skakade så vattnet guppade i glaset. Det var jobbigt att dricka vatten. VATTEN!? Som sagt. Höjden av svaghet. Pinsamt.


Men kör ihjäl er då för helvete och få det överstökat!! :@

 
Jag har visst spårat lite när det gäller bloggandet. Ska väl ta tag i det nån dag. Nån gång. Som nu till exempel. 
 
Idag var vi med Cola till Slöinge djursjukhus. Han har något sorts infektion på tassarna. Blev även vaccinering när vi ändå var där. Goodie. Sen åkte vi inom Sia glass innan det bar iväg tillbaka till Falkenberg för att lämna av Cola. Han var inte särskilt imponerad av sjukhuset. Kände sig nyfiken och lite rätt men tuff på samma gång när vi satt i väntrummet, men när han åkte upp på bordet inne i undersökningsrummet så blev han en liten fegis. 
 
Ang. rubriken.. På väg hem igen tappade jag humöret en smula. Vi åkte ju hemåt i värsta rusningstrafiken. Folk körde som galningar. Vi var en hel rad med bilar i omkörsningsfilen för vi skulle alla om en massa bilar/lastbilar. Men så kom det en jäkla galning och la sig jättenära bakom mig. Jag kunde ju liksom inte bara svänga åt sidan för att släppa fram dem. Och trots upprepade varningsbromsningar så fortsatte de ligga nära. Och nej, jag överdriver inte när jag påstår att det var mindre än en meter mellan bilarna och vi färdades i 120 km i timmen. :( Vi hade ju för faaan Malva i bilen!! Och vi har ju satt upp en sån där liten skylt där bak för att folk ska skärpa till sig och köra ordentligt men det struntade väl de i fullständigt. För de kan omöjligt ha missat skylten. Jag såg in i deras bil hur jäkla tydligt som helst för att de låg så nära.
 
Blir så arg och ledsen.
Och besviken över hur många jävla idioter det finns. :( Om de nu promt ska köra ihjäl sig så kan de väl passa på att göra det när det inte stör någon annan!! Och gärna så fort som möjligt också så vi andra vanliga trafikanter slipper vara rädda för att åka iväg med våra barn. :((( Är flera timmar sen det hände men jag blir ändå så arg och ledsen nu när jag tänker på det.
 
Önskar att det kunde finnas poliser i farten jämt. Eller att det var tillåtet att ha en hel hög med bilar som såg ut som polisbilar så att alla puckon inte kan se någon skillnad. Dett skulle bergis minska alla olyckor. Även om det var fejkpoliser. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen och läsa lite beautiful creatures. Måste lura iväg tankarna, annars lär jag väl bara drömma mardrömmar.
 


Ledsenskrutt

 
Nu är vi hemma från bvc. Själva besöket gick väl bra, lillskruttan taxar nu in på 6905g och är 66 cm lång. Själva vaccineringen gick mindre bra. När hon skulle få första sprutan så hann bvcsköterskan precis sticka in nålen och börja trycka in vaccinet så gick sprutan sönder (?????). Så det var bara att ta ut den och förbereda nytt vaccin. Så i stället för två stick fick Malva 3 stick. Hon tyckte inte alls om det och blev väääldigt ledsen och bjöd på en fontän av tårar. Okej då, inte en fontän. Men för mig kändes det så. Nåja, det gick ändå hyfsat snabbt och lätt att trösta henne. Just nu slummrar hon i vagnen. Mår hon fortfarande bra om någon timme ska vi iväg och shoppa lite kläder. Ska hem till en tjej som säljer en massa kläder. Hoppas bara det finns en del kvar när vi väl kommer dit.
 
Igår kollade vi förresten på Berättelsen om Pi eller vad den heter. Jag gillade den. Det är inte direkt en film som man ser ofta, men jag lär nog kunna tänka mig att se den någon gång igen, men den är ganska sorglig.
 
Det var det. Nu blir det lunch, jag är sviiiiinhungrig. 
 
 


Tisdagsuppdatering

 
I morgon ska Malva få sin andra vaccination. Intet ont anande. Stackars liten. Fast det gick rätt bra förra gången. Antar att det är fördelen med att förvänta sig det värsta. Det blir liksom aldrig så illa som man trott då, oftast i alla fall. Var väl ungefär så med förlossningen också. Alltså visst gjorde det så ont att jag var frestad att slita ut tarmarna och hänga mig i dem. Men det pågick ju inte i flera dygn. Vilket jag hade varit rädd för. Efter 14 timmar med stegrande smärta var det över. Om man bortser från alla smärtor efter förlossningen då. Den tiden var faktiskt lite värre än jag trott. Det var definitivt värre än förlossningen. Den gjorde liksom ont i de där timmarna och sen var det över. Men eländet/smärtan efteråt höll ju på i flera veckor. Men men. Nu kan jag knappt minnas det, iaf förlossningen. Antar att den ljuva och obehagliga lustgasen bidragit en del till det. 
Uppdatering: insåg nu den troliga orsaken till att det gjorde så förbannat ont. Från att värkarna startade tills jag öppnat mig halvvägs (dvs 5 cm) tog det 11½ timme. De övriga 5 cm öppnades på 2½ timme *bleknar*  
 
 
Nåja, det var det. Snart ska jag köra igång med middagen. Det är väl ungefär vad som händer. Trodde hfab skulle komma men de dyker väl upp i morgon i stället. De ska komma och kolla på vårt kylskåp. Eländet är på högsta/lägaste beroende på hur man ser det men det spelar ändå ingen roll. Oavsett vilken temp vi försöker ställa in så fryser det förbaskade kylskåpet varorna. Hittills har vi fått fryst mjölk, yoghurt, purjolök, morötter och potatis. :@
 
Ska be dem kolla på frysen också. Tycker det går löjligt bort att få frost i den nämligen. Och nej, vi har inte dörren öppen ovanligt mycket. 
 
Resten av dagen ska spenderas med att först aktivera Malva en del och sedan få henne att varva ner. Vi vill få tillbaka rutinen att hon slocknar vid 20-21 på kvällen. Jag och älsk orkar liksom inte vara uppe till midnatt även om hon tycker att det är jättekul.
 


Stucken gris

Idag fick Malva smaka lite morotspuré. Hon är så matintresserad så jag tänkte att vi testar väl då. Det gick riktigt bra. Till en början. Malva fick ju bara en liiiten liten mängd och hon var glad och i högsta grad intresserad. Men så helt plötsligt började hon skrika som en stucken gris. Alltså det var verkligen från 0 till 100 på en tiondels sekund. Hon blev illröd i ansikten och var så arg och ledsen och amningen hjälpte inte ens. Tror det rann för långsamt så då fick det bli ersättning. Hon åt tills hon somnade och bara snuttade på flaskan. Då bytte jag mot nappen men då började hon illskrika igen. :( Så vi fick hålla på så en stund tills vi slutligen fick henne att somna. Stackars lillskruttan♥ :( Jaaah jösses. Det lär ju dröja innan jag vågar ge henne morot igen.
 
Igår var det midsommarfirande i Oskarström. Trevligt trevligt trots ösregn. :) Och även om det mot för modan hade varit otrevligt så hade det ändå varit en gnutta trevligt för vi mumsade grillat ♥
 
Idag blir det en vända till Falkenberg. Vädret avgör om det blir grillat idag igen eller inte. Hoppas bara Malva inte är lika ledsen då. Men det blir nog bättre efter att hon fått sova lite. Brukar bli det i alla fall. :)
 

 

Nybakade frallor

 
Frallfrukost på midsommarafton. Ja, du läste rätt. Mumsigt värre! Jag var dock inte så ambitiös att jag bakade dem själv. I stället fick det bli en sväng till mitt kära ica som öppnar 7. Goodie. (Y) I helgen blir det en massa rännande. Idag åker vi till Oskarström och firar midsommar. Sen åker vi till Falkenberg i morgon och firar en sen midsommar där. På söndag blir det kaaaanske teater. Men bara kanske. Jag är en snålis så jag tyckte inträdet var dyrt. Men men, vi får se hur det blir. 
 
 


Hurtbullarna

 
Hurtbulls-fasonerna fortsatte igår på kvällen också. Fast bara lite. Det blev en promenad in till stan igen. Fast den gången följde älsk med också. Men så överdrivet nyttiga var vi inte eftersom vi gick dit för att köpa godis på hemmakväll. Hehe. Men till vårt försvar så valde vi hemmakväll som låg längst bort. Så för att få godis fick vi minsann promenera en bit. Det var knappt värt det, vi kom hem 22 på kvällen (notera att vi gick hemifrån typ 19:20 eller nåt) och jag hade fyra skavsår. Varav två av dem redan uppkom vid den första promenaden, så mina fötter var ju inte överlyckliga. Å andra sidan var det effektivt, när vi kom hem var jag så trött att jag orkade knappt äta något godis. Och Malva som sovit nästan hela dagen fick vi inte i säng förrän  strax före halv 12 i natt. Men vi slocknade då jäääkligt fort efter det. Tror inte jag somnat så snabbt på evigheter. Sen blev jag ju väckt 5-6 gånger i natt, men men. Idag är vi nästan funktionella (men bara nästan). Malva är förstås sitt vanliga spralliga jag.
 
I övrigt har vi inte hunnit så långt. Jag har mumsat frulle, eller mumsat och mumsat, det var inte ens gott. Har också kommit igång lite med sommarkursen nu. Tog ju 1 vecka för mig att komma underfund med vad fanken jag ska skriva om. Men nu har jag äntligen beslutat mig för att fokusera på det jag någorlunda kan: Sociala medier. Med en rejäl avgränsning förstås för annars klarar jag min aldrig under 9 sidor (ska vara runt 6-8 sidor). 
 
ZzZzzzzZzzzzsoooooovaaaa! -_-
 
 


Samma spår

 
Jag fortsatte på hurtbulle-spåret och var ute en sväng idag med. Packade ner Malva i vagnen och vandrade in till stan. I ösregnet förstås. Innan hade jag dock proppat henne full med mat så hon sov som en stock hela tiden. Vaknade till när vi hade typ 5-10 meter kvar till dörren här hemma. 
 
På stan blev det lite shopping. Passade på att använda upp det jag hade kvar på mitt presentkort. Blev dessutom lunch på Subway. Den var dock ganska kall när vi kom hem. Hade inte lust att äta den där inne för jag ville hem. Ville dessutom inte äta den i regnet. Subway mackor är himelsktgoda. Men för mig så tappar de sin attraktion om de är blöta. Nåja, jag körde lat-fasoner när jag skulle hem, tog bussen. Som för övrigt var sen. Alltså, jag tycker egentligen om regn, och om jag inte har bråttom så skiter jag fullständigt i om bussen är 5 minuter sen. Men om jag är svinhungrig, dyblöt och kall så känns 5 minuter som 5 år. Ungefär. Som straff körde jag på en busschaufför på foten med vagnen. 
 
Okej då, det var inte som straff. Det var inte ens meningen. Och jag fick dåligt samvete, fast det var hans fel som var i vägen i gången, (det är ju ganska begränsat framkomlighet på en buss) Haha, att man är en sån mes ibland. 
 
Väl hemma sov Malva en stund till. Sen var hon vaken en stund och somnade om lagom tills Mattias kom hem. Så hon har väl varit vaken typ 3-4 timmar idag och sovit resten. Det har varit rätt skönt men jag ser nu fram emot natten med skräck i hjärtat. 
 
Jahaa.. Det var väl vår spännande dag. Har sneglat på Jack the giant slayer också. Så nu vet ni rubbet. Oh, vi åt ju tacos till middag också. Med starka kryddor i stället för de vanliga så nu är det hög tid att dricka fjorton liter vatten. Goodie! :)
 
 

 
 

Semesterdag 2

 
Idag åkte vi ut till Haverdal. Tänkte kika på Trollskogen som finns där. Dock parkerade vi lite dumt så vi såg inte så mycket av den. Men nu vet vi i alla fall vart vi ska stå till nästa gång. Det blev i alla fall en promenad längs stranden. Lite krångligt med vagnen i början men tillslut insåg vi vart det var bra och inte bra att gå så nu har vi lärt oss det med.
 
Efter strandpromenixen tog vi en snabb picknick i bilen på väg mot nästa mål: Laxön. Blev en liten minipromenix där med innan vi åkte hemåt. Jag passade även på att investera i fästingmedel. Mohahahaa!
 
Nåja, det är vad vi roat oss med idag. Tänkte bjussa på lite bilder för givetvis lekte jag med kameran lite. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Himlen?

Undrar lite hoppfullt om jag dött och kommit till himlen? Malva har sovit till sju tre dagar i rad. SJU liksom! :D Hon har förvisso väckt mig tidigare under natten/morgonen. Men ändå, sju!! :D Dock har vi fått envist vara uppe till efter 22 och vid den tiden är jag mer död än levande.
 
Igår hade Mattias sina första semesterdag. Det firade vi med att vara inne i princip hela dagen. Sen när jag insåg det på kvällen så fick det bli en mysig liten promenix i kvällsolen. Goodie. Idag kanske det blir en liten roadtrip, om man nu kan kalla det så när det är inom ett så litet område. Jag ska i alla fall tjata lite om det. Hehe. :P Nåja, det var det. Malva har fått frulle och sedan dumpade jag av henne i sängen hos Mattias. Hehe, rena rama semestern för mig med det här. :) Så  nu blir det frulle för min del och lite Sims 3. :)
 
 


Facebook är INTE en dagbok!

 
Kan inte låta bli att störa mig på folk som hanterar Facebook som en jäkla dagbok. Att skriva saker på Facebook är i princip samma sak som att prata om saken inne på HM, förskolan eller arbetsplatsen. Det är inte en dagbok! Det är en mötesplats online. Lite som ett virtuellt fik, utan fika. Eller kanske ett torg. Att hantera det som en dagbok är bara så dumt. Skriver man dumma/korkade och privata saker kan man inte bli upprörd över att man får reaktioner. Vill man häva ur sig en massa skit eller dumheter är det avsevärt smartare att skriva det på ett vanligt papper, alternativt en fil på datorn. Någonstans där andra inte kan se det. Såvida inte ens syfte faktiskt är att provocera förstås. Då är Facebook ett alldeles lysande val. Vad jag inte förstår är folk som skriver en massa hemskheter om sitt ex, om pappan till sitt barn, eller de som skriver att de kanske ska säga till på sitt jobb att de är sjuka så de kan gå hem och vila eftersom de sovit dåligt under natten. HUR resonerar man då? Vill man ha reaktioner så varsegod. Om inte, så sluta behandla det som en dagbok. Om man inte vill ha sparken, så sluta låtsas att facebook är din vän som du viskar med på fikarasten! 
 
 


snorstorm

 
 
Telenor eller Halebop.. Telenor eller halebop...?! 
 
Mitt abonnemang går ut i september och det börjar bli dags att bestämma mig.
 
Halebops abonnemang är typ 30-40 kronor billigare. Men är begränsat till 600 samtal och 6000 sms/mms och 3 g surf. Plus att mamma m.f. kan ringa gratis till mig eftersom de också har halebop.
 
Telenors abonnemang har dock fria samtal och fria sms. Begränsat till 2 g surf.
 
Jag lutar lite mer mot halebop. Jag ringer ju aaaaaldrig upp 600 samtal så egenltigen behöver jag inte fria samtal. Har fått veta av telenor att jag sällan surfar över 2 g per månad så surfmässigt räcker ju båda till. Är dock lite skeptisk när det gäller mottagningen. Jag har rätt bra mottagning med Telenor och vill inte att den ska bli sämre. Hmm.. Sen är det ju lite läskigt att byta igen även om jag haft halebop förut. Å andra sidan så kan man ju fundera på vad det värsta är som kan hända? Min mottagning blir sämre. Eller kanske bättre? Jag får en lägre telefonräkning? Oavsett vilken jag väljer så kommer telefonräkningen bli lägre än vad den är nu. Det är ju i alla fall positivt. 
 
Ska se om jag kan övertala Malva att sova lite. Själv längtar jag efter Rudsjö och är trött och svinhungrig samtidigt som jag mår illa. Känns som om magen består av en storm av snor och slem. Inte för att jag tror ni ville veta det men jag känner mig extra givmild med detaljer idag. :P 
 
 
 
 
 
 

Sjukling

 
ZzzzZzzzz.. Bläääh för att vara sjuk. :( Mer än så orkar jag inte skriva. Dags att inta liggläge. 
Adjöken

Onsdag

Jaha.. Då är jag officiellt studerande igen. Har just registrerat mig på en sommarkurs vid Linköpings universitet som är på ca 6 veckor: Informationskompetens i teori och praktik (7.5). Goodie. Uppropet är idag med det gäller inte för oss som läser på distans. Kommer logga in där igen senare idag och i morgon i hopp om att själva uppgiften som ska göras finns presenterad då. Under hela kursen så kommer vi göra en enda uppgift, en uppsats. Känns lite läskigt. Jag har ju inte pluggat på 5 månader nu ju och nu ska jag helt plötsligt skriva en 7.5 poängs uppsats. Å andra sidan klarade jag ju C-uppsatsen på 15 poäng och B-uppsatsen på 22.5 poäng så man kan ju tycka att jag borde överleva en uppsats på futtiga 7.5 poäng. Men men, vi får väl se hur det går. 
 
Idag fortsätter städningen. Det tar lång tid för jag gör inte många knop åt gången. Dessutom är jag lite tröttare idag för lillskruttan väckte mig klockan 3 i natt. Sen vaknade hon igen 5:30 när Mattias alarm ringde och väckte oss allihop. -_- Men nu har han bara 2 (3 med idag) arbetsdagar kvar sen har han semester. Lite surt bara att jag kommer plugga under hela hans semester. Men vi är ju inte så uppbunda för det. Tänkte försöka bli klar så snabbt som möjligt så vi har det ur världen sen. Men det känns lite väl optimistisk att tro/hoppas att jag ska klara en 6 veckors kurs/uppgift på enbart 2 veckor. Men men, som sagt, vi får väl se hur det går. Är ju inte jordens undergång om jag skulle få underkänt heller. Är ju bara att komplettera i så fall. 
 
Nåja, nu ska jag väl gå och roa Malva. Hon somnar hela tiden men så fort jag lägger ner henne så vaknar hon igen. Just nu försöker hon äta upp sin dinosaurie. Kanske ska ta och rädda den innan hon dränker den i saliv och snor. 
 

 

Fattat

Nu är beslutet fattat. Det fick bli Rännebackens förskola. Trots att den låg näst längst bort. Ängsgårdsförskolan låg för övrigt inte närmast. Det fanns en till som låg ännu närmare. Det är dock ganska klurigt för oss att räkna ut hur många timmar hon ska vara där. Just nu utgår vi ju från älsklingens arbetstider men vi vet ju inte hur mina kommer se ut. Så vi kanske kan hämta tidigare. Som det ser ut nu så kommer vi behöva ha lillskruttan på dagis i 52.5 timme varje vecka. Och då är det ett tajt schema där älsk inte har tid för några förseningar. Så jag hoppas innerligt att mina tider bli lite smidigare. Som tvåa valde vi dagiset som jag förälskade mig i. Det i Frennarp. Men men. gör inte så mycket om det blir Rännbacken. Tycker det verkar rätt mysigt där.
 
 
Förutom dagisplanerande och ansökande så har jag experimenterat med middagen. Vi har hämtat ut älsklingens stationära dator. Lämnade in den igår eftersom den fick frispel under dagarna vi var i Stockholm. Den bytte lösenord medan vi var borta (?????)! Vi har desstom smakade daims nya glass med jordgubbssmak. Det var helt okej. Men jag tycker nog den vanliga med vanilj är godare. 
 
Jaha. Det var allt jag hade att komma med. Har liten baby här som vill sova. Och det kan man ju inte göra utan den traditionella kvällssnutten.
 

 
 

Svårighet

Allså jag har seriöst svårt för att fatta viktiga beslut. Jag kan tycka det är svårt att bestämma vad vi ska äta ibland eller vad jag ska ha för kläder på mig så ni kan ju gissa hur svårt det är att bestämma dagis. Vi har minskat urvalet till två olika dagis nu. Egentligen stod det mellan tre. Det dagiset som jag var mest intresserad av låg längst bort så det sorterades bort p.g.a det. Och av de tre som återstod sorterade jag bort ett bara för att presentationen var tråkig. Så nu återstår dessa:
 
http://www.halmstad.se/forskolaskola/forskola15ar/forskolor/skolomradesoder/rannebackensforskola.489.html
 
http://www.halmstad.se/forskolaskola/forskola15ar/forskolor/skolomradesoder/angsgardforskola.499.html
 
Jag lutar lite mer mog Rännebackens förskola. Vi åkte förbi förut och försökte kika in men det var seriöst mycket träd där. Så jag hoppas att den där gräsmattan faktiskt är stor och inte bara en liten plätt. Men den andra förskolan har fördelen att den ligger närmast, plus att en tjej på förskolan sa att hon har alla sina barn där och att de trivs med den för skolan. Hmm.. Beslut beslut beslut. Kan ingen annan bestämma? :(
 
Utöver dagistankarna kommer dagen spenderas i städandets tecken. Tänkte försöka få lite ordning här hemma innan helgen så vi har det fint och organiserat lagom till älsklingens semester. Han gör ju sin sista vecka nu innan semestern. :)

Mot Jönköping och viidareee!




Jag ska nog sluta blogga från mobilen. "Så sprutade var det" Om jag bara skulle skriva och ignorera alla fel så skulle inläggen bli svåra att tyda. :-P

Nu är vi iaf på väg hem. Malva är fortfarande sjuk och långt ifrån överlycklig. Men hon är feberfri just nu i alla fall. Hon sov som en stock hela när hon väl somnat. Hon ignorerade mitt alarm så jag blev tvungen att väcka henne. Typiskt att hon behövde sovmorgon just idag.

En suddig sjukling:





Såå.. Glömde vi något? Ja!!

Vi glömde kamera! GRRR!!! :@ Tur det fortfarande är ett gäng kvar så det löser sig ändå. Men typiskt eftersom jag ville fota längs vägen. Missade det på vägen upp också. -_-


Jun. 08, 2013

Malva har blivit sjuk. Inte lite snuvig utan så där febrig-frustrerad-trött-ledsen-och-snoret-rinner-förkyld. Jag skyller det på mamman på öppna förskolan som var där med sin dotter som bara var "lite snorig". Snoret sprutade ju för tusan ur ungen. Nästan.

Nåja, Malva är som sagt sjuk och ledsen och hon tyckte inte om att vara på kalas. Själv tyckte jag det var trevligt och området var riktigt fint. Men det jobbigt att Malva var då ledsen . Tycker så synd om henne men det man kan göra för henne är ju ganska begränsat. Men efter en alvedon och liiite sömn så blev det lite bättre även om det inte öre helt bra.

I morgon åker vi hem igen. Tiden här har verkligen gått fort. Känns både bra och lite tråkigt att vi redan ska hem. Vi åker tidigt i morgon i hopp om att vi ska orka köra till Falkenberg och hämta katterna när vi kommit hem. Och sprutade var det med den saken. Nu blir det en andra middag. :D


Huvudstaden

Ja då har vi varit i Stockholm ungefär ett dygn. Blir inte så mycket bloggande för vi har en massa annat för oss. Men resan gick iaf bra. Lillskruttan sov från vårt stopp i Jönköping och ända fram till Stockholm. Goodie.

Idag har vi hälsat på släktens stam-mödrar, dvs Malvas gammelgammelmormor och gammelgammelfarmor. Vi har snyltat både lunch, fika och middag. Och tagit fem generationskort förstås. :-)

Bortsett från värmen så tror jag nog att Malva haft ett bra dygn i huvudstaden. Det har vi andra också så klart. :-)

Avundsjuk och ledsen

 
Det gick bra öppna förskolan. Var dock inte där så länge. Det inträffar ju under den tid som Malva oftast sover så vi fick pallra oss hem och mycket riktigt. Efter lite snuttande så slocknade hon. 
 
Jag har dock tappat lusten att gå dit mer. Känner mig bara utanför. Alltså, de som går där känner ju varandra redan och pratar om en massa personliga saker som jag inte har någon aning om. Men det är helt okej, man kan ju inte förvänta sig annat. Men när jag skulle gå därifrån så var det liksom ingen som sa hej då. Utav fyra vuxna personer så var det en, EN (!!) som besvärade sig med att ge mig en blick när jag sa hej då. Inget hejdå, ingen vinkning, inte ens en nick. Bara en likgiltig blick. Jag kände mig ungefär lika välkommen och uppmärksammad som en sten. :/ Men men, ska dit i alla fall en gång till för jag lovade hon som håller i det att jag skulle komma igen och visa foton från Stockholm. Dessutom är hon så himla trevlig så jag skulle ju kunna gå dit bara för att umgås med henne. Och Malva tycker ju också att det är kul. Antar att det bara är att bita ihop och plågas några timmar då och då för hennes skull. 
 
Aaah, det känns bra att gnälla av sig. Nu ska jag gotta mig med ett chokladflarn och lite isvatten och slappa i fåtöljen medan Malva sover. Ska försöka hålla mig borta från internet så gott det går. Framför allt facebook. Min klass tar nämligen examen idag. Jag är så stolt och lycklig över Malva och jag skulle absolut inte byta bort henne... Men det svider ändå rejält i hjärtat att se alla lyckliga statusuppdateringar om den stundande examen. Och jag då? Jag kommer ta examen om ett år med en hel hög av främlingar som jag inte känner. Jag kommer vara lika ensam då som idag på öppna förskolan. Om inte ännu mer ensam. :( Ja, idag är jag ledsen. Och avundsjuk. 
 


Måndag

 
Besöket på BVC gick bra. Jag var inte helt ute och cyklade när jag hoppades på 6.5 kg. Hon vägde nämligen 6475 g. Så jag vill nog påstå att det var ganska nära. ;-) Nu ska vi inte dit förrän om ungefär en månad. Om jag inte minns fel. Då är det i alla fall dags för vaccinering igen. Creepy. 
 
Minns inte om jag skrivit det innan eller inte men Malva har i alla fall fått sin första smak-grej. Jag har ju misstänkt förstoppning så vi har börjat ge henne lite plommonpuré. Först fick hon det på sked. Hon tyckte att det smakade underligt men hon drog sig inte undan från skeden. Snarare tvärtom. Däremot så kom det upp ganska snabbt igen. Vet inte om det var för att magen inte klarade av det eller för att hon helt enkelt skulle spytt ändå. Svårt att avgöra med vår lilla kräkfia. Nåja, nu har hon fått lite puré utblandat i ersättningen varje dag och det tycks ha gjort susen så vi fortsätter nog med det ett tag och avvaktar med att introducera något annat. Plommon is the shit! Så att säga... I morgon funderar jag på att pallra mig till öppna förskolan. Borde inte dyka upp något förhinder och Malva skulle nog tycka det var kul. Och jag med för den delen. Jag är ju sån där att jag gruvar mig inför sociala situationer av olika slag men när jag väl är inne i dem så kan jag ju faktiskt tycka att det är trevligt. 
 
När Mattias slutat jobba så åkte vi runt och kikade på de olika dagisen. Men det gjorde det inte lättare. Är så svårt att fatta beslutet eftersom det är så himla viktigt. Dagiset som låg allra längst bort tog det 10 minuter att köra till (inklusive en liten avstickare) så de ligger ju inte så jättelångt bort. Men det är ju inte den enda faktorn som väger in. Åååh, beslut beslut beslut. Usch!
 
Sen på onsdag ska vi börja packa samt lämna av katterna i Falkenberg och låna med oss Leos resesäng. Goodie.
 

 

Idiot

Ja, jag sitter här och känner mig som en komplett idiot. :S  Den stackars kursansvarige för mina sommarkurser lär väl få migrän på grund av mig snart. 
 
Först mailade jag för att anmäla vilken av kurserna jag ville gå. Sen trodde jag att jag anmält fel så jag mailade igen och ändrade. Hon var så snäll och ändrade om alltihop. Men så insåg jag nyss att jag hade gjort rätt första gången. Så nu har jag mailat igen och håller tummarna för att det inte är försent att ändra tillbaka. Haha, usch. Sitter här och skäms. Tur att jag aldrig behöver träffa henne. Känner mig så dum. 
 
Tror förresten att sömnrutinerna håller på att återgå till det normala. I natt blev jag inte väckt förrän strax efter 3. Och då ville hon inte ens amma utan hon ville bara ha nappen. Hon somnade om efter 15-20 minuter. Sen upp igen vid 6 för lillskruttan vaknade av Mattias alarm. Men sen somnade hon om igen vid 7 - halv 8. Goodie. Som på den gamla goda tiden. :) 
 
I eftermiddag bör det av till bvc. Haha jag längtar faktiskt lite. :) 
 

 

Inbillning

Jag har funderat så mycket över Stockholmsresan idag att jag nu lyckats inbilla mig att vi ska dit i morgon. :O Vilken jäkla tur att det inte är så. 
 
Ska strax krypa i säng. Lillskruttan sover redan. Hon lär väl väcka mig vid midnatt som vanligt och sedan gör vi väl morgon vid 4 i morn. Som vanligt. :/
 
Håller tummarna på för ett telefonsamtal från hfab i morgon. Vi har stopp i avloppet i duschen trots mina helhjärtade försök att åtgärda det. Har dock inte provat med propplösare. Gör det bara om de föreslår det för jag har blivit informerad om att propplösare inte alltid är särskilt bra. De kan hjälpa en liten stund men ibland kan de göra det ännu värre. Inte för att jag begriper mig på hur det skulle gå till. Men jag är ju inte rörmokare heller. 
 
Jaja, sängen var det visst. Och kanske lite beautiful creatures. Om ja örsk. 
 
 

 
 
 

Nya rutiner

 
Vi har definitivt fått nya rutiner här hemma. Eller en ny rutin i alla fall. Har varit vaken sen 4 i morse. IGEN! Tredje dagen i rad. ZzzzZzzzz..
 
Dagen spenderas med lite städning här hemma. Kanske en och annan omgång med tvätt också. Vill tvätta gårdagens kläder som blev helt dygnsura när vi var på andersbergsfestivalen. Det var helt sjukt vad det regnade. Det var hyfsat fint väder när vi åkte hemifrån men vi hann bara vara där en liten stund innan himlen blev alldeles mörk och regnet öste ner. Det var en utmaning att få in Malva i bilen utan att hon skulle bli alltför blöt. Vår nya parasoll till vagnen som ska fungera som solskydd kom väl till hands i alla fall. Huvva, regndropparna var så stora att det gjorde ont. :S
 
I morgon bär det av till bvc. Ska bli intressant att se vad lillskruttan väger nu. Jag håller tummarna för att hon väger över 6.5 kg. Gärna bortåt 7 kg. Men men, vi får väl se. Ska försöka komma ihåg att sno med mig nya D-droppar för de är snart slut. Sen ska jag väl börja klura över vad vi ska ha med oss till Stockholm. Det kräver ju lite planering. Jag gruvar mig och ser fram emot det på samma gång. Haha. :)
 
 


Ösregn

Malva jagade upp mig 4 i morse igen. Efter upprepade försök gav jag upp att få henne att somna om. Då var väl klockan typ halv 6 så jag lämnade pratkvarnen i sängen hos Mattias och la mig på soffan en stund.

Idag var vi till Andersbergsfestivalen. Men det blev rejält oväder, åska, regn och någon enstaka blixt. Ett tag var regndropparna så stora och slog ner med sån kraft att det gjorde ont. Malva var den enda som klarade sig undan regnet. Men det krävdes gemensamma ansträngningar för att lyckas få in henne i bilen utan att drunkna. Typ.

Efter ovädret repade vi oss hemma med fika och varma drycker. Och nu försöker jag söva ner Malva. Önskar och hoppas innerligt att hon inte väcker mig före midnatt.


RSS 2.0