Stress

Blev en stressig vecka det här. Igår gick jag och la mig redan vid 20.15 eftersom jag skulle gå upp 5 idag (sen lägger jag mig ju tidigt ibland ändå eftersom jag är så slut om kvällarna). Hur som haver så höll stressen mig vaken i över en timme. Kände mig (och känner mig fortfarande) stressig och orolig i kroppen. Inte ens det faktum att det är fredag i morgon hjälper. 

Helgen innebär nämligen att jag ska vila. Och samtidigt umgås med familjen. Och samtidigt komma igång på allvar med en hel drös med uppgifter/jobb som jag inte har en chans att hinna med på veckorna. Som sagt: stressigt. 

Men jag har bestämt mig för att lördag får bli en helt jobbfri dag trots stressen med alla uppgifter. Jag "måste" få en dag när det inte finns några måsten. 

Nåja. Det var det. Nu ska jag försöka sova om det går. Såg en repris av uppdrag gransknings reportage om islamofobi och blev så vansinnigt irriterad på alla idioter som (enligt mig själv) inte begriper något. 

Sen hjälper det ju inte direkt att foglossningen varit rekordhemsk idag. Skulle nämligen gå på frukostklubben på arenan i morse och var lite sen med att komma iväg. Naiv som jag var tog jag därför en genväg som innehåller en (tydligen) extremt lerig nerförsbacke. Jag var nära att vurpa flera gånger och mitt bäcken återhämtade sig aldrig. Tvärtom: det har bara blivit värre och värre sen i morse så jag hoppas att lite sängläge ska hjälpa. Ska ju överleva morgondagen också. Dvs lyckas cykla till och från stan. Helst utan att börja grina. Hejja livet som hurtbulle (eller nåt)!

Ditt och datt

ZzzzZzzz..
Tror Malva drömde mardrömmar eller hade ont eller något igår. Hon vaknade vid halv 22 och skrek i en halvtimme. Stackars liten. Bara grät och grät och grät och sa "aj, aj, aj" men det omöjligt att få något annat ur henne. 
 
Tack och lov så slocknade hon igen strax efter 22. Dessvärre gjorde inte jag det. Jag var så lycklig för att jag kom i säng 21 men tji fick jag som låg vaken längst av oss allihop. Sen kom Malva 05:20 i morse och ville pussla i vår säng. Har ingen aning om hur länge hon varit vaken då. Tokfia, hon lär ju vara måttligt rolig ikväll. 
 
Idag är det praktik som gäller i vanlig ordning. Jag har inte vågat undersöka vädret ännu. Hoppas verkligen att det inte regnar för jag vill inte använda linser idag då jag har huvudvärk (igen). Men är så sjukt störigt att cykla med glasögon för efter ett tag ser man ju ingenting. 
 
Jaja, det var väl vad jag hinner med att rapportera. Nu är det dags att rota fram täckbyxorna och bege sig ut.
 
 


Undermedveten söndagsångest?

Jag hävdar ju dyrt och hederligt att jag inte får söndagsångest. Inte för att det är söndag och jag ska till praktiken i alla fall. MEN är det inte liinte intressant Malva väckt oss strax före 6 eller klockan 6 hela helgen och trots att jag då varit uppe till runt 22 så har jag ändå varit hyfsat pigg, men nu när jag ska iväg till praktiken så är jag helt plötsligt vääldigt trött, trots att jag kom i säng 22 igår igen. Hmm? Nåja, ikväll så dyker jag nog ner i sängen vid 21. Eller kanske redan vid halv. Hehe, ja, mina dagar kretsar en hel del kring att längta till när jag ska få gå och lägga mig, och helt ärligt så anser jag inte att det har med lathet att göra (alltför mycket i alla fall :P)
 
Den här veckan blir ganska så spännande. På onsdag ska förmiddagen nämligen spenderas ute i Slotsmöllan för lite "andra" uppgifter. Mer än så säger jag inte. :D Och på torsdag är det dags för frukostklubben igen. Det gruvar jag mig faktiskt lite för. Ser fram emot föreläsningen väldigt mycket men inte mot att behöva gå upp så okristligt tidigt. Har dessutom inte riktigt löst hur jag ska ta mig dit än heller. Funderar nämligen på att lämna cykeln hemma och gå till arenan när det ändå är så pass nära. Så kan jag ta bussen hem och slipper där med cykla en dag. Slipper även cykla på torsdag så detta är ju rena rama lyxen. Men men, får se, kanske ska låta vädret avgöra. 
 
Sen till helgen ska jag och Mattias på dejt. Hihi! Vi ska ut och äta på wild west medan Ida och Mice kommer hit och håller ordning på Malva. Skoj skoj! :D
 


Pampers och en kärleksförklaring - orelaterat

Är det inte lite underligt (för att inte tala om helt vansinnigt irriterande) att när vi äntligen sparat ihop så mycket poäng i pampersklubben att vi kan välja vad som helst bland gåvorna så finns det bara tråkiga saker som vi inte vill slösa poängen på?! Och jaja, gåvorna ändras ju då och då så det är ju inte så konstigt. Men nu har vi väntat på att de ska variera utbudet i flera månader (som i ett halvår kanske? Känns i alla fall så). Men helt plötsligt så ändras inte utbudet alls så nu sitter vi på en uppsjö med sparade poäng som vi inte kan (vill) använda. Jag är ju egentligen nöjd med pampers blöjor för de är så tunna och smidiga men en liten (stor) materialistdel av mig önskar nästan att vi haft libro för de verkar ha så mycket roligt (tror jag. Har inte gjort någon undersökning direkt). 


Nåja. Nu till kärleksförklaringen. Igår fick Mattias i uppdrag att åka till affären bara en liten stund efter att han och Malva kommit hem. När han skulle gå så sa jag det jag i princip alltid säger: "Kör försiktigt. Älskar dig". 

Malva som lekt inne på sitt rum kom då springandes genom hallen och mer eller mindre skrek till Mattias:

"Äälskar diiig". 

Hon sa det förvisso inte till mig men mitt hjärta smälte minsann ändå. ♡ Hon har aldrig sagt det förut och jag visste inte ens att hon kunde det. Sötfian vår. :-) 

Sen försökte jag givetvis få henne att säga det igen. Utan någon större framgång då konversationerna såg ut såhär:

Försökt 1:
Jag: "Malva? Jag älskar dig"
Malva: "Ja!"

Försök 2:
Jag: "Jag älskar dig Malva"
Malva: "mmh"

Försök 3:
Jag: "Jag älskar dig Malva"
Malva: "Hej mamma!"


Sen gav jag upp. Bara att acceptera att hon försökte undvika ämnet. Hehe 😂 

Men hon har faktiskt sagt det några gånger till sen dess. Sötisen. :-) 

Snart helg

Tjohoo! HEEELG! SOM JAG HAR LÄNGTAT! :D Det ska bli så underbart härligt! :D :D 
Men först jobb. Eller praktik om man ska vara noga. Och nu insåg jag just att jag glömt ringa ams och påanmäla mig efter vabbet. Jag som haft praktik hela veckan. Utan ams vetenskap. Oops. Bäst att ringa dem idag. Men det är ju så mycket som händer och som ska hinnas med så det är så lätt att glömma. Tycker att de verkligen borde ha ett smidigare system för det. Min handläggare går ju dessutom aldrig att få tag på (bara för det lär jag väl lyckas få tag på henne idag). Av alla gånger jag vabbat med Malva (vilket är rätt många den senaste tiden) så har jag inte fått tag på henne en enda gång utan alltid fått ringa till någon annan. 
 
Det blir även en tur till Specsavers idag. Känns så onödigt att köpa nya glasögon när jag bara haft dessa i 3 år, och det är ju inget fel på själva glaset. Bara bågarna. :/ Nåja, har dock inte beslutat ännu om det blir ett eller två par. Det får avgöras av bågutbudet. 
 
I övrigt har jag väl inte så mycket nytt att komma med mer än att det ska bli oförskämt skönt att inte behöva cykla på två dagar. Yesss! Igår fick jag så ont i magen att jag nästan hoppade av och gick, men är man envis så är man. Dessutom är det ändå redan försent när det väl börjar göra ont, då kommer det göra ont att gå också. Men men, Bara 4 veckor kvar av cykling. Ska bli skönt att slippa det, men samtidigt känns det tråkigt att min praktik snart är slut. För 4 veckor går skitfort. :/
 


2 år

Hmm, sackade visst efter lite med bloggen under helgen. I lördags hade vi kalas för Malva som fyllde två år igår. Weird. Min lilla baby, två år! Kalaset gick väl riktigt bra tycker jag. Malva var nog väldigt nöjd men hon sov väldigt oroligt den natten och hade väldigt svårt för att komma till ro. Samma visa ända fram till i natt egentligen. Svårt att komma till ro och sen vakna av mardrömmar eller vad det nu är som väckt henne. Men som sagt, nu den senaste natten sov hon som en stock. Var hejvild och babblig igår från att hon kom hem från dagis till att jag la henne. Hon var nog övertrött, vi kan troligtvis tacka dagis för att hon sovit så bra i natt. :) Igår hade de firat henne lite, de hade tänt ljus och hon hade fått en liten present.En liten gul Barbapappafigur som Malva kallar för spöke. Antar att hon tycker den liknar hennes "mamma-spöke" (en liten figur som följde med en bok om spöket laban).
 
Nåja, nu är det återigen vecka och vi är tillbaka i vardagen. Själv är jag på förvånansvärt bra humör. Bätte humör än på väldigt länge känns det som. Orsaken? Jag gick och la mig 20:20 igår. Helt UNDERBART! Låg i sängen och pratade ett par minuter med Mattias som satt vid datorn och sen när jag väl la mig till rätta så slocknade jag nog inom 10 minuter. Vaknade förvisso 4 gånger under natten men det spelar ingen roll, känner mig i princip utvilad. Härligt! Tror det är det som behöv för att jag ska orka med dagarna så jag ska försöka komma i säng tidigare om kvällarna. Då kanske mitt humör blir lite trevligare och jag kanske inte tycker att allt känns lika jobbigt heller. Värt att testa i alla fall.
 
Fast lite tråkigt är det förstås. Upp 05:45 och då rullar morgonen på i rutiner för att vi alla ska hinna iväg till allt. Sen när jag väl kommer hem så är oftast Mattias och Malva på väg hem (igår kom de dock faktiskt hem typ 1 minut före mig). Så är det bara att hänga av sig och laga mat. Äta och eventuellt leka med Malva om det finns tid, vilket det typ aldrig gör för det är då dags för hennes kvällsrutiner. Och när hon väl somnar så kan man äntligen sätta sig ner och andas ut, typ. Och då är klockan 19-nånting och dagen är nästan helt förbi. I alla fall för mig eftersom jag lägger mig så tidigt. 
 
I morgon ska förresten Malva på sin 2- årskontroll. Jag har ju inte varit särskilt imponerad av de där kontrollerna (de gör ju knappt någon kontroll/koll) men å andra sidan är jag inte ett dugg oroad över hennes utveckling. Fortsätter hon i sin vanliga takt så har hon väl gått om mig nästa år. Jösses, ungen pratar mer än mig och snart pratar hon bättre också. 
 
Jahopp, det var det. Nu ska jag ta mitt pick och pack och cykla in till stan. Yess! Jag cyklar faktiskt fortfarande. Lite kämpigt är det och det tar längre och längre tid, hehe men å andra sidan så är det gratis. Och hälsosamt. Ja jag försöker påminna mig själv om allt positivt med cyklingen eftersom när jag faktiskt cyklar så känns det som om mina organ ska tryckas upp i halsen. Å andra sidan så är det något jag knappt lägger märke till de gånger jag får ont i magen av cyklingen för då märker jag bara av det. Så det är väl något positivt och något negativt samtidgt, antar jag. 
 
Men för att hålla på min nya tradition så måste jag avsluta med något positivt: 
1. Vi har fått en ny praktikant på praktiken (hehe). Känns riktigt positivt och roligt. 
2. Jag har sovit underbart gott hela natten.
3. Malva är världens sötaste som i morse skulle säga hejdå till allt innan hon åkte till dagis. Och då menar jag verkligen allt:
 
"Hejdå bajbisen!" (hennes docka)
 
"Hejdå spöket!"
 
"Hejdå galgen!" (hänger en galge i hallen)
 
... Hihi sötfia! :D
 

Fredagsgöra

Är hemma med Malva idag också men hon är väl mer eller mindre frisk om man bortser från hostan som kommer och går och att hon är väldigt snorig. Men dagis ville ju att man skulle vara hemma en dag extra efter att all feber var borta så då fick det bli såhär. För tillfället sover Malva men hon vaknar nog snart. 
 
Att vara hemma har sina ljusa sidor. Jag har hunnit baka bullar. Blev förvisso misslyckebullar men ändå, bullar som bullar. Nästan. Så hur lyckades jag misslyckas med bullar kan man undra? Jo jag missade att ha socker i degen, med andra ord så är det bara socker i fyllningen och inte i själva bullarna, så de blev ju lite nyttigare i alla fall. Hehe. Kanske inte lika goda som "lyckade" bullar, men helt acceptabla. Så i morgon kommer jag alltså bjuda på misslyckebullar, misslyckekaka och misslycketårta. Behöver jag nämna att jag känner mig lite lätt misslyckad? :S Har inte ens bakat kolasnittarna ännu, vet inte om jag vågar.
 
I övrigt så har jag även hunnit med lite städning, skönt så blir det inte så mycket i morgon. Okej då, jag erkänner! Det är fortfarande mycket kvar. När det är trångt som hos oss så blir det liksom mest att man bara flyttar runt på sakerna. Hehe.
 
Nåja, ska väl passa på att vila lite innan lillskruttan vaknar, har ett ben/höft/bäcken som inte mår så bra och jag funderar på om det går att plocka av det (jaja, jag vet att det inte går, men fantisera går ju).
 
Positivt: 
1. Det blåser skitmycket ute men jag behöver inte gå ut. Tjoho! 
 
2. Tvättkorgen är nästan helt tom (resultat från gårdagens intensiva tvättande). Underbart!
 
3. Att i morse kom Malva smygande ut ur sitt rum och hälsade oss med ett glatt: "Mårrråån" :D
 


Byta yrke

Jag borde kanske ta och byta yrke. Kan ju snart öppna sjukstuga på heltid här hemma. Igår ringde dagis och var bekymmrade för att Malva inte mådde bra. Tydligen hade hon haft svårt för att andas, varit hostig och hon hade feber. När någon ringer och säger att ens barn haft svårt och andas så vill man (eller i alla fall jag) teleportera mig dit direkt. Det går ju dessvärre inte så jag fick säga hejdå till praktiken och skynda iväg till bussen. Känns verkligen inte bra att cykeln (som dessutom inte ens är min) har stått inne i stan hela natten. Men jag hade inte klarat att cykla med Malva hem från dagis. Och dessutom känns det inte bra att tvinga ner en hostig liten sjukling i en cykelstol och cykla hela vägen hem så det blåser i ansiktet. 

Hur som haver så gick det dessutom avsevärt snabbare med bussen. De ringde vid 15 och jag fanns på plats ca 15.50. Hade jag tagit cykeln hade nog klockan hunnit bli mer. När jag kom in så satt Malva i knät på en fröken. Nöjd med att bara sitta och gosa. Med andra ord var hon ganska allmänpåverkad (något som blev värre under kvällen). Och de som känner Malva vet att det ska till ganska mycket innan hon blir allmänpåverkad. 

Vi struntade i bussen hem utan gick istället. Malva var så nöjd med att få ligga och halvslummra i vagnen. Själv tog jag lite stryk av allt promenerade för jag fick vansinnigt mycket foglossning igår, gjorde skitont. :'( Inte blev det bättre av att jag "rusade" iväg på en massa olika affärer på kvällen. Blev en sväng till BR på Eurostop, och lekcenter för att lägga undan ett babyskydd (blev en Axkid) samt en tur till city gross. Skulle åkt inom apoteket med men de hann visst stänga. 

Nåja. Malva mår avsevärt bättre idag. Hon väckte oss strax före halv 7 i morse. Nu leker hon och sjunger som vanligt. Lite varm men ingen feber. Lite hostig men inte så överdrivet farligt så det ser helt klart ut att gå åt rätt håll. Hon åt till och med lite frukost (vägrade äta igår). Jag är så glad att hon mår bättre, men jag kommer nog sakna trötta och gosiga Malva lite. Det är ju iofs bra att vi inte ser henne så ofta, men hon är väldigt lättsam att ha att göra med. 

Uppdaterat:
Oops! Jag glömde ju något positivt (även om det förstås är positivt att Malva mår bättre).

Positivt: 
1. har insett att när jag cyklar hem från praktiken så är det inte kolsvart längre.

2. Dagens vabbande resulterar i rena kläder (yesss hade nog inte hunnit/orkat/ tänkt på det en vanlig dag). 

3. Hade inte ens gått upp ett gram sen förra besöket hos mvc (fast egentligen hade jag nog det, men jag gick ner i vikt när jag var sjuk så det jämnade väl ut sig. Hehe). 

Avsluta positivt

Eftersom jag alltid gnäller så mycket i mim blogg har jag nu beslutat att (försöka) avsluta alla inlägg med något som är på ett eller annat vis positivt. Men först en massa gnäll. 😉

Idag var det svårt att gå i trappan upp till praktiken  (ligger på tredjevåningen). Var svårt (som i obehagligt och smärtsamt) att gå både upp och ner. Hoppas inte det håller i sig. 

Vi har fått lite dåliga besked gällande bilen idag. Tydligen så tillåter inte Opel att man kopplar ur airbagen så nu har vi diskuterat huruvida vi ska ge upp och helt enkelt köpa en ny bil. Så himla surt att vi inte får ha babyskyddet fram. :-( Efter lite diskussion har vi dock kommit fram till att vi båda vill avvakta med bilköp. Behovet av större bil finns. Men det väger inte över andra faktorer och ingen av oss vill köpa första bästa bil nu bara för att få en större. Då avvaktar vi hellre och är lite mer kräsna så vi får en vi verkligen vill ha också. Så tills dess får jag helt enkelt sitta trångt. Har vi tur så försvinner min foglossning och alla de besvären snabbt. Om inte så får jag väl helt enkelt undvika att åka bil tills det gått över. Som det är nu kan jag (och behöver stundvis) sitta i baksätet men det är ju slut med det när vi närmar oss förlossningen. Som det för övrigt bara är 70 dagar kvar till. Sjukt lite, och samtidigt så känns det vissa dagar som alltför mycket.

Dagens bakning gick ju sådär. Efter noggrant övervägande valde jag ett recept. Och misslyckades. :-( Ångrar att jag inte var trofast och körde på samma tårtbottenrecept som förra året. Den här reste sig knappt alls. Blev så tunn och ful att det bara gick att dela den en gång istället för två som det egentligen skulle vara. Och inte provsmakade jag hellee utan jag snyggade bara till sryggelsen lite och körde in den i frysen. Får provsmaka en smula på fredag när deg är dags att tina skiten. Smakar det illa får jag väl göra ny då eller helt enkelt köpa färdiga. Hur som haver så blev jag besviken eftersom de jag gjorde förra året blev väldigt höga och fina.

Avslutar gnället med ryggen. Kan ingen byta med mig? 

Och inläggets positiva: (okej det finns flera positiva men jag orkar bara lista en nu)
* HFAB har varit här och lagat luckan i köket. 😃Tydligen måste nånting torka i två dagar så än så länge står luckan till soporna vid sidanom. Han skulle återkomma och hänga tillbaka den på torsdag. Spontant känns det som något vi skulle klara av själva. 😂

Frågor

ZzzzZzzzzZZzzzz.. Stackars lilla Malva, hon hostar och vaknar och blir så vansinnigt ledsen. Brukar dock lugna ner sig lite efter midnatt så det är ju bra, men det är så jobbigt att hon blir så ledsen. Igår fick jag mer eller mindre tvinga i henne vatten för att försöka lindra hostan lite. Tack och lov fungerade det, i några timmar i alla fall. 
 
Idag är det praktik som står på menyn (som vanligt) och sen ska jag tydligen försöka baka tårtbottnar och frysa ner dem. Har dock två frågor.
1. Kommer jag ens orka baka?
 
 
Och nu till dagens totala rysare:
2. Får de ens plats i frysen?
 

 
 

Bacillkarusellen

Usch! Malva bara hostar och hostar! Och gråter. :-( Enligt dagis hade hon inte direkt någon hosta när hon va där men här hemma har hon det. Och allra mest när hon sover. Tänk om hon är allergisk mot typ katten eller nåt?! :-( Å andra sidan så har hon ju sällan hosta när hon är helt frisk, då kansle hon bara hostar till nån gång ibland. Kanske är något fel på luften i lägenheten? :-/ 

Själv har jag börjat få ont i halsen. Om jag blir/blivit smittad med en tredje förkylning vet jag inte vad jag tar mig till. Kanske hoppar av praktiken, och arbetsförmedlingen och ringer sjukhuset och ljuger ihop någon skräckhistoria om ebola så kanske jag blir isolerad ett tag. Malva skulle nog få hoppa av dagis också för det verkar vara enda sättet att slippa alla dessa jäkla baciller. 

Jaja.. Jag tänker givetvis inte sluta låta Malva gå på dagis på riktigt (eller göra något av det andra för den delen). Men man måste ju få fantisera om en värld fylld av färre baciller. Och jo, jag äter fortfarande penicillin. Sista dagen i morgon. Så så sett borde jag vara kärnfrisk. Om det inte vore för att penicillinet motverkar bakterier och inte virus... Usch! Blir jag sjuk igen kommer jag seriöst att börja grina. 

Nåja. Ska väl försöka sova. Lika bra att passa på för Malva lär nog vakna och behöva tröst ett par gånger till innan det är morgon..



Storm, babyskydd och tårta

Okej då, det blev väl "lite"storm. Det blåse rejält på kvällen/natten. Och har fortsatt idag även om det inte är i samma styrka. Blev halvdåligt med sömn i natt men det hade då ingenting med ovädret att göra. Jag kunde inte få ro i kroppen utan vred och vände mig och kunde inte hitta någon bekväm ställning. Kändes nästan som om det kröp lite i benen, kan inte beskriva det på något annat vis. Störigt var det i alla fall. 
 
Nåja, idag har vi veckohandlat (av förståeliga skäl ville vi inte göra det igår). Åkte även till Lekcenter och sneglade på babyskydd. Är ju hög tid att börja tänka på sånt och ta och köpa ett. Vi köpte ju Malvas nuvarande barnstol där så därför fick den bli första anhalt. Jag hade förstås läst runt lite på internet i förväg och även tvingat Mattias att göra det/lyssna på mina tankar och åsikter om det som skrivits. Vi har troligtvis bestämt oss för en stol nu. Så nu återstår det bara att köpa den. Efter velande och funderande och upplysning från hon i butiken så kommer babyskyddet få stå i framsätet. Helst hade jag velat ha den bak i mitten men det går helt enkelt inte, fel form på sätet och stolen vi provade fick inte plats med stödbenet. Så därför får stolen troligtvis stå fram, om det blir en sådan vi provade idag dvs. Och för er nyfikna kan jag meddela att det var en Axkid Babyfix. Står huvudsakligen mellan den och Brio Primo men blir nog den från Axkid. Fast jag hinner väl ångra min 30 gånger innan vi väl köpt en stol. Fast vi ska försöka ta tag i det ganska omgående nu när vi ändå mer eller mindre fattat beslut om det. 
 
I övrigt har vi inte gjort så mycket idag. Busat med vår sjukling som hostar illa till och från. Samt planerat kalaset för lillskruttan som faktiskt snaer fyller två år (weird). Av någon extremt underlig anledning påstod ju jag att jag skulle bjuda på tårta och fika. HUR tänkte jag då (???). Så under veckan ska jag baka tårta och bullar och nån småkaka. Försökte hålla det på en realistisk nivå med tanke på hur trött jag är på kvällarna, tårtbakningen är uppdelad på tre dagar. Hehe, en för själva bottnarna (som ändå ska frysas) och en för själva fyllningen och sen ytterligare en för dekorationen. Om det nu blir någon dekoration, blir inte lika ambitiöst som förra året, men då hade jag inte varit sjuk så jäkla länge innan heller.  
 
Jaja det var det. Dags att valla in Malva i duschen och sen ta hand om tvättmaskinen som snart piper. Hejja vardagslivet! (Och nej, jag är faktiskt inte ironisk även om man kan tro det). 
 


Ingen storm här inte

Vi får nog ingen storm här. Alltså, visst regnar det och blåser en del. Men kommunen har inte gått ut med någon information alls på sin hemsida? De kanske ha tröttnat och tycker att folk minsann borde veta vad som gäller vid det här laget. Eller så är det ingen som börjat jobba än efter julledigheten (mer troligt). Nåja, vi avvaktar och håller oss inne idag. Maya tjatade som en galning om att få gå ut så tillslut tröttnade jag släppte ut henne, hon satt ute och kurade i nån minut och sprang in så fort jag öppnade dörren igen. Hehe. 
 
Malva har energi som tusen själar och springer omkring i alla rum här hemma (?). Det var faktiskt hon som väckte oss strax efter 6 i morse. Då kom hon in till oss och förkunnade glatt att det var morgon, sen slog hon sig ner i sängen som ett busigt bombnedslag med kudde, snutte, gosedjur och nappar. Lite obarmhärtig väckning men mysigt ändå. :)
 
Sen har vi dock inte gjort många knop (förutom Malva då som springer omkring hejvilt). Tror det bästa vi någonsin gjort var att ställa in den lilla soffan i hennes rum. Mattias har legat utslagen i den i snart två timmar och jag själv låg i vardagsrummet och vilade i typ 1½ timme för jag hade så ont i magen. Malva var helt nöjd och lekte för sig själv eftersom en av oss faktiskt var inne på hennes rum, jag fick några besök jag med. Så soffan var veeerkligen en bra idé för såna här lata dagar. 
 
Jaja, antar att jag måste slänga ihop nån lunch annars får vi väl ingen mat idag.
 


3 gånger

TRE jäkla gånger har jag vaknat i natt av en kramp i benet utan dess like. Aj aj aj! :-( Har sen vaknat 3 gånger till bara för att (?). Detta blir en lång dag. Och lillskruttan kanske är sjuk igen för hon har då hostat misstänksamt mycket i natt. Hejja Fredag! Typ. 

Första natten

Som några av er kanske vet så fick Malva sova i en "riktig" säng själv för första gången i natt (eller säger man kanske igårnatt?). Vi har lånat en gammal växasäng som Malva ska få ha. Jag var lite nervös (som vanligt) över hur det skulle gå. Var dels rädd att Malva skulle ramla och slå sig när hon försöker ta sig ur sängen och dels rädd för att vi helt enkelt skulle få en jobbig natt med mycket spring. Min oro var helt i onödan. 

Malva gick förvisso upp två gånger själv. Vi var snabba och mötte henne i hennes rum eller i dörröppningen. Med det blonda håret på ända stod hon och kramade hårt om både apan, kaninen och kudden. Hon ville inte sova och blev lite ledsen/besviken när vi bäddade ner henne igen. Sängen kändes väl främmande och konstig antar jag. Men med lite övertalning, eller snarare distraktioner,  så gick det. Hon började även protestera en gång och gråta högljutt en annan gång. Bägge gångerna låg/satt hon dock kvar i sängen. 

Sen sov hon gott hela natten. Enda orosmolnet nu är när hon vaknar på morgonen (eller om hon gör det mitt i natten). Malva har nämligen en tendens att ställa sig upp innan hon vaknat ordentligt. Hon är då väldigt vinglig. Vilket i morse resulterade i att hon nästan trillade ur sängen när hon försökte stödja sig på spjälorna som inte längre finns. Förhoppningsvis lär hon sig snabbt att hon inte har något sådant skydd längre utan bara en betydligt lägre kant. 

Nåja. Ikväll gick väl nattningen också förvånansvärt bra. Lite tårar en gång bara och sen slocknade hon. Å andra sidan var väl stackaren helt slut efter en heldag på dagis. Hon blev så ledsen vid middagen/kvällsmaten att vi bar ut henne ur köket för hon bara grät och grät och sa att hon hade ont i benen. Underligt nog blev det sååå mycket bättre efter ett tag, när hon fått sitta och mysa i fåtöljen en stund. Misstänker att hon kanske har växtvärk, och är man då helt slut i både kropp och knopp så känns det väl ännu värre än vad det egentligen är. 

För egen del känns det bra att vara tillbaka på praktiken och i rutinerna. Lite gruvsamt att cykla bara men det ska nog ordna sig. Jag borde ju klara det i ett par veckor till i alla fall. Mesigare än så kan man ju inte vara. 💪



Alltid sena?

Mötet idag gick bra tror jag. Vi ska i alla fall ha fortsatt kontakt och se vad som händer. 

I skrivande stund sitter jag hos tandis. Haft många besök hit den senaste tiden. Och VARJE gång har de varit sena. Hur kan de ALLTID ligga efter??? Nån borde ta och styra upp det här stället lite. 

Efteråt bär det av in till stan igen för lite praktik. Kommer jag ihåg det så kanske jag skriver ett inlägg till ikväll och berättar hur Malvas första natt i "ny" säng gick.

Uppföljning

Strax efter mitt förra inlägg ringde läkaren från vårdcentralen och meddelande att jag hade en infektion i kroppen och att hon ville att jag skulle påbörja en penicillinkur. Min reaktion var att jag började gråta. Vet inte om det berodde på besvikelse, eller på att jag var så arg på banken, eller på alla hormoner eller på huvudvärken jag haft de senaste fyra dagarna. Troligtvis alltihop. Hur som helst så lipade jag en stund och accepterade sedan läget. Har hämtat ut medicinen men inte börjat ta den ännu. Tänkte börja med den i morgon.

På tal om morgondagen så har vi beslutat oss för att åka till Helsingborg. Ska på ikea och köpa en madrass till Malva och efter det ska vi hämta hem en säng hon ska få låna. Dags att börja träna och bli fri spjälsängen.  Jag känner en stark skräckblandad förtjusning inför äventyret (utmaningen), med betoning på skräck.


Åttonde gången var droppen!

Nu har jag försökt ringa swedbank 8 gånger.. Inte en, inte två utan ÅTTA JÄVLA GÅNGER!!! 
 
Det är så enormt tryck att det enda jag får göra är att:
 
1. Köa till Halmstadkontorets växel.
2. Bli kopplad till mötesbokningen.
3. Försvinna ut kön till mötesbokningen och omdirigeras till växeln över hela Swedbank. 
 
Varje gång!! Första gången är det snopet, tredje gången är det irriterande och åttonde gången går något sönder i hjärnan på mig.
 
Jag blir så rasande att jag inte vet vart jag ska ta vägen! :@ Till saken hör att jag pratade med någon telefonist tredje gången jag kickades ur kön till mötesbokningen och han skickade då ett meddelande om att de skulle ringa upp mig. Tror ni att någon ringt?! GIVETVIS INTE!!! GRRRR!!! Nu är jag så förbannat jävla urless på den här skiten så nu vill jag nog inte ens ha något löjligt jävla lånelöfte av dem. Vi får väl kontakta någon annan jävla bank som det åtminstone går att få tag på! GAAAH! *vulkanutbrottavhormonerochannangalenskap*
 
 
 
 


Söndagsångest och söndagsmys

Oh no! Helgen är slut. 😕 Jag är förvisso ledig i två dagar till men Mattias måste jobba i morgon. Då får jag underhålla Malva på egen hand samt ringa försäkringskassan (kan dock fortfarande inte minnas varför), samt swedbank. Ska även besöka hfab för att hämta ut någon nyckel. 

Ang. Banken så ska vi besöka dem ang. lånelöfte igen. Var ju ganska nära att få ett löfte förra gången och den här gången är vi intresserade av en avsevärt lägre summa så det går nog bra. Vi måste bara få en bra tid för ett möte. Inte helt lätt att få det att klaffa bra med jobben. Nu är det ju inte ens säkert att vi köper någom bostad men vi funderar på att gå på en visning och vad jah förstått så är det bättre att ha ett lånelöfte redan innan man går på en visning. Men det här med bostadsköp är verkligen rena rama djungeln. Tacka vet jag härliga trygga hyresrätter. Synd bara att de är så fördömt svåra att få tag på när man är det minsta kräsen. 

I morgon kommer för övrigt min läkare höra av sig. Skulle få svar från odlingen i fredags eller senast på måndag. Jag tror helt ärligt inte den kommer påvisa något konstigt. Tror min förkylning blev så rejäl och långdragen för att jag fortsatte som vanligt istället för att vila och kurera mig. Har dock haft huvudvärk idag igen. Tog en tablett men den hjälpte verkligen inte alls. Har jag huvudvärk i morgon ska jag kanske ta upp det med läkaren. Vet inte om det beror på örat eller om mitt blodtryck kanske blivit knasigt eller nåt. Är lite orolig över min hörsel också eftersom vissa ljud får en robotklang. Känns inte helt normalt.

Nåja. Vi trotsade våra krämpor idag och invigde den nya lekplatsen. Den är riktigt fin och kommer nog ha rätt många besökare. Särskilt under sommaren tror jag. Var en hel del med folk där när vi var där också. Jag lyckades docl nästan undvika alla när jag fitade. :-) 

Lekplatsen har i alla fall en basketplan och en inhängnad plan med fejkgräsmatta och mål. Fyra rutschkanor, två olika gungställningar, en stor klätterställning flera små studsmattor och smågungor och en gungbräda. Finns även utegym intill och ett område som jag tror kommer innebära lek med vatten så snart det är varmt nog. Malva tyckte i alla fall om lekplatsen mycket och ville helst inte gå därifrån.






Piiiiip

I morgon har jag haft tinnitus i två veckor. Känns märkligt nog inte så länge. Stundvis idag har locket faktiskt försvunnit och jag har hört rätt bra på örat. Men det har bara hållt i sig i korta stunder. Då menar jag verkligen korta, som i mindre än en 1 minut åt gången. 

Dagen har dock återigen kantats av huvudvärk. :-( Hoppas verkligen jag slipper den i morgon. Vore skönt med en paus. I övrigt går vi (jag) nästan på tå här hemma av rädsla för att vi ska ha smittats med magsjuka. Hade nämligen besök av en liten dam idag som efter besöket här kräktes upprepade gånger. Tror nästan jag självdör om vi åker på magsjuka, 😭 känns inte som om jag orkar med mer sjukdom. Vore skönt om vi alla fick vara friska i en vecka eller två samtidigt. Tycker helt ärligt att det inte är för mycket begärt. 

Till veckan ska jag försöka få tag på hfab för lite frågor. Behöver även prata med försäkringskassan men jag kan i skrivande stund inte minnas varför (??). Sen börjar det ju även dra ihop sig för mitt viktiga möte jag har på onsdag. Är underligt nog inte nervös ännu. Känner inte ens av någon prestationsångest vilket är extremt ovanligt för att vara jag. Men skönt är det i alla fall. :-) 


Fredag

Tjohoo! Helg igen! 😊

Har varit en lång dag idag. Nu när jag varit ensam med Malva hela dagen så har jag känt av att jag inte är frisk från förkylningen ännu. Har dessutom drabbats huvudvärk igen (???). Jag som vanligtvis aldrig har huvudvärk blir ju lite paranoid nu när jag haft det så ofta och undrar om jag har järnbrist, havandeskapsförgiftning eller en hjärntumör. Mest troligt är väl att det är spänningshuvudvärk p.g.a. mitt jäkla öra. Trycket är värre idag igen och jag har nästan inte hört något alls på örat. Men under eftermiddagen kunde jag med nöd och näppe börja tryckutjämna i alla fall. Men ofta när jag gör det så visslar det jättehögt ur örat. Sjukt obehagligt. 

Det var dagens örongnäll. Kvällen har jag spenderat med att dregla över bostäder. Vi hittade ett sjukt billigt hus i Oskarström. Så billigt att jag undrade om det var mögelskadat,  fel på taket eller om någon blivit mördad där. Insåg sen att mäklarna taktiskt nog inte nämnt vilken uppvärmning det är men att elen kostar närapå 1500kr/månad. Misstänksamt dyyyyrt! Finns även två lägenheter i Vallås vid den s.k. vallås"sjön". Inte riktigt där jag vill bo men rätt bra ändå. Men även om skulle få ett lån till nån av lägenheterna så skulle vi aldrig klara en budgivning. Men men. Kanske åker på en visning ändå och dreglar lite. 😂

Det var det. Ska väl krypa ner i sängen och få de traditionella dropparna. 3.5 dag kvar med eländet sen slipper jag dem. Lysande! 

Sömntuta

Idag har jag verkligen inte gjort många knop. Sov typ hela förmiddagen. Jag klev upp i morse och åt frukost osv, men sen när jag fått mina droppar i örat så slocknade jag visst igen och väcktes senare av Mattias som påpekade att det var dags att äta lunch. Innan dess hann Malva dessutom ta sönder mina glasögon så nu måste jag verkligen bege mig till optikerna igen eftersom bäggeparten är trasiga, på samma sätt, på samma sida. Tokigt. 
 
Jag känner mig lite skamsen ang. sovandet eftersom han roat och passat Malva själv hela förmiddagen medan jag sovit, och jag är rätt så säker på att jag inte skulle ha varit lika snäll och låtit honom sova ända till lunch. :/ Fast å andra sidan har jag ju haft några hårda dagar nu så det känns bra att bli bortskämd med lite sömn. :)
 
Gårdagen firade vi med svärisarna. Trerätters som jag tror blev hyfsat bra ändå. Avslutade 2014 med att faktiskt få tillbaka lite smak och luktsinne. Allt smakar förvisso väldigt svagt ännu och vissa saker kan jag inte känna alls, men ändå. Det är en klar förbättring. :) Jag blev dock besviken på sufflén. Det reste sig och betedde sig som den skulle osv så jag kan väl egentligen inte klaga på den biten, men det var på tok för sur för min smak. Var godare den gången jag gjorde med choklad. Men men, skoj att göra i alla fall (och läskigt eftersom det ska vara så lätt att misslyckas med den (??)).
 
Efter middagen spelade vi sällskapsspel, skålade in det nya året och fortsatte sedan med spelet. Som på något underligt vis tog typ 4 (?) timmar att spela. Men roligt var det. :) Malva kom i säng lite sent (strax före 21) så vi fick faktiskt sovmorgon till 8 i morse.
 
Den här dagen har jag som sagt spenderat en hel del tid på att sova. Har haft huvudvärk och trycket i örat har ökat igen. :( Hoppas det beror på att jag sovit så mycket (legat ner) och inte på att det håller på att bli sämre igen. Den här förbaskade hörselgångsinflammationen tog definitivt första pris i värsta fysiska smärta 2014. Och då är ändå min foglossning inräknad där jag vissa dagar haltat riktigt illa och stundvis haft svårt att gå. 
 
Under morgondagen ska jag och Malva roa oss själva. Det ska visst bli storm igen sägs det. Känns inte särskilt bra eftersom Mattias ska jobba och kommer vara ute på vägarna när det (enligt senaste uppdateringen) kommer blåsa som värst (för oss alltså). Fördelen är väl att han är mer skyddad i lastbilen än på en cykel eller i en vanlig bil. Men det förändrar ju inte det faktum att lastbilen har ett enormt vindfång också. :( 
 
 
 

RSS 2.0