2 år

Hmm, sackade visst efter lite med bloggen under helgen. I lördags hade vi kalas för Malva som fyllde två år igår. Weird. Min lilla baby, två år! Kalaset gick väl riktigt bra tycker jag. Malva var nog väldigt nöjd men hon sov väldigt oroligt den natten och hade väldigt svårt för att komma till ro. Samma visa ända fram till i natt egentligen. Svårt att komma till ro och sen vakna av mardrömmar eller vad det nu är som väckt henne. Men som sagt, nu den senaste natten sov hon som en stock. Var hejvild och babblig igår från att hon kom hem från dagis till att jag la henne. Hon var nog övertrött, vi kan troligtvis tacka dagis för att hon sovit så bra i natt. :) Igår hade de firat henne lite, de hade tänt ljus och hon hade fått en liten present.En liten gul Barbapappafigur som Malva kallar för spöke. Antar att hon tycker den liknar hennes "mamma-spöke" (en liten figur som följde med en bok om spöket laban).
 
Nåja, nu är det återigen vecka och vi är tillbaka i vardagen. Själv är jag på förvånansvärt bra humör. Bätte humör än på väldigt länge känns det som. Orsaken? Jag gick och la mig 20:20 igår. Helt UNDERBART! Låg i sängen och pratade ett par minuter med Mattias som satt vid datorn och sen när jag väl la mig till rätta så slocknade jag nog inom 10 minuter. Vaknade förvisso 4 gånger under natten men det spelar ingen roll, känner mig i princip utvilad. Härligt! Tror det är det som behöv för att jag ska orka med dagarna så jag ska försöka komma i säng tidigare om kvällarna. Då kanske mitt humör blir lite trevligare och jag kanske inte tycker att allt känns lika jobbigt heller. Värt att testa i alla fall.
 
Fast lite tråkigt är det förstås. Upp 05:45 och då rullar morgonen på i rutiner för att vi alla ska hinna iväg till allt. Sen när jag väl kommer hem så är oftast Mattias och Malva på väg hem (igår kom de dock faktiskt hem typ 1 minut före mig). Så är det bara att hänga av sig och laga mat. Äta och eventuellt leka med Malva om det finns tid, vilket det typ aldrig gör för det är då dags för hennes kvällsrutiner. Och när hon väl somnar så kan man äntligen sätta sig ner och andas ut, typ. Och då är klockan 19-nånting och dagen är nästan helt förbi. I alla fall för mig eftersom jag lägger mig så tidigt. 
 
I morgon ska förresten Malva på sin 2- årskontroll. Jag har ju inte varit särskilt imponerad av de där kontrollerna (de gör ju knappt någon kontroll/koll) men å andra sidan är jag inte ett dugg oroad över hennes utveckling. Fortsätter hon i sin vanliga takt så har hon väl gått om mig nästa år. Jösses, ungen pratar mer än mig och snart pratar hon bättre också. 
 
Jahopp, det var det. Nu ska jag ta mitt pick och pack och cykla in till stan. Yess! Jag cyklar faktiskt fortfarande. Lite kämpigt är det och det tar längre och längre tid, hehe men å andra sidan så är det gratis. Och hälsosamt. Ja jag försöker påminna mig själv om allt positivt med cyklingen eftersom när jag faktiskt cyklar så känns det som om mina organ ska tryckas upp i halsen. Å andra sidan så är det något jag knappt lägger märke till de gånger jag får ont i magen av cyklingen för då märker jag bara av det. Så det är väl något positivt och något negativt samtidgt, antar jag. 
 
Men för att hålla på min nya tradition så måste jag avsluta med något positivt: 
1. Vi har fått en ny praktikant på praktiken (hehe). Känns riktigt positivt och roligt. 
2. Jag har sovit underbart gott hela natten.
3. Malva är världens sötaste som i morse skulle säga hejdå till allt innan hon åkte till dagis. Och då menar jag verkligen allt:
 
"Hejdå bajbisen!" (hennes docka)
 
"Hejdå spöket!"
 
"Hejdå galgen!" (hänger en galge i hallen)
 
... Hihi sötfia! :D
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0