Snart så...


Har just käkat lunch i form av en macka. Nu mår jag såklart illa. :( Vågar dock inte ta någon primperan för jag så rädd att jag ska börja kräkas av den. Det är ju en aningen ironiskt.

Nåja, om 1½ timme ska jag bege mig mot skolan. Sov nästan en timme på soffan så jag kanske överlever dagen trots allt. :)

Ska bli så skönt ikväll när vi får gå hem. Då är kursen slut, inget mer undersökande, inget mer rapportskrivande. Inget mer helt enkelt. :thumbup: Men på måndag inleds nästa kurs, och då kommer det bli desto mer skrivande. Har redan börjat nosa runt på lärarplattformen och känner mig lika osäker som jag gjorde när jag skulle börja på MKV. Känns som om alla andra kursare har mycket mer koll, jag känner mig nyfödd på området. Vi ska dessutom diskutera en massa med varandra men jag drar mig för att skriva något ännu eftersom jag inte är det minsta påläst så då känns det bara dumt att yttra sig. Har till och med lekt med tanken på att hoppa av kursen, men ska försöka stå ut. Det blir säkert inte så illa som jag tror det kommer bli. Dessa två år på MKV har ju gått hyfsat bra ändå, och då hade jag ju ändå en ganska dyster start.

Kanske dags att organisera håret på något vis? Och packa min söta juiceförpackning som jag tänkte smutta på. Om alla andra kommer gå runt och äta godis i alla olika montrar så tänker jag minsann dricka juice!





D-day


Hjäääälp! Mässa idag! Egentligen gruvar jag inte mig för själva mässan, jag ser ju fram emot att få se producenternas arbeten, det ska bli riktigt kul faktiskt. Problemet är att vi ska vara på skolan från 15-22:30. Och jag brukar ofta sova runt 14-15 tiden bara för att orka med resten av dagen. :S Och även om jag sällan somnar före 23 så brukar jag ju ändå gå och lägga mig runt 21. Misstänker att jag kommer somna i montern, det vore pinsamt. :(

Hade tänkt ta en enorm sovmorgon för att orka med dagen men det går inte eftersom jag ska till labbet. Ska strax bege mig dit och sen hem igen för att käka frulle. Funderar på att förbereda lite hemma och sen lägga mig en stund igen så kanske jag orkar med dagen. :)

Inleder dagen med lite Lejonkungen, hoppet och motivationen stiger lite då. :P






Vet inte om jag nämnt det här eller inte, men det är i alla fall bestämt att vi ska upp till Jämtland i sommar. Och till svärmors lättnad kan jag meddela att vi ska åka tåg. :P :)
Åker nattåg upp den 12e juli och nattåg hem igen den 21a juli. Vi kommer mest troligt få bo i min pappas lägenhet i Strömsund samt låna hans bil så vi inte blir så låsta, så det är ju bra :) Särskilt som jag har världens längtan att åka till Rudsjö, har inte varit där på evigheter så den här gången bara måste vi åka dit och vara där lite. :D





1 dag kvar


I morgon är det mässa och sedan är det slut. Slut på projektet, slut med kursen. Slut med inriktningen på strategisk kommunikation. Slut helt enkelt. :)

Idag höll vi en presentation för klassen samt våra handledare/vår examinator. Det gick rätt bra. Vår redovisning var kortare än riktlinjerna vi fått men lärarna hyllade ändå vår presentation. Tror det berodde på att jag utgått stenhårt från de tips och förväntningar som examinatorn skickade ut i måndags, ibland är det visst bra att ha jobbig prestationsångest.

Efter skolan åkte jag hem och tog en "lång powernap" på ca två timmar. Hade egentligen ställt två alarm på telefonen men jag vaknade inte av något av dem :question:

I morgon ska jag till labbet på vårdcentralen och ta blodprov, ska bli skönt att få det överstökat. :)






Presentationsdöden


Dagen har egentligen inte varit så hemsk som rubriken antyder. Presentationen gick förvånansvärt bra och jag hann knappt bli nervös. Anledningen till att jag knappt hann bli nervös var för att vi var sena. :mad: Jag fullkomligen AVSKYR att vara sen. Det är så dåligt och så oproffsigt! Usch! Och jag som dessutom aldrig träffat uppdragsgivarna förut. Som sagt, dåligt. :(

Vi hade en del bekymmer p.g.a arbete på motorvägen och sen så hittade vi inte till järntorget i Gbg och när vi väl hittade till Järntorget så hittade vi ingen parkering, och när vi väl hittade en parkering så var man tvungen att ha parkeringstillstånd för att få stå där. Men efter många om och men tog vi oss äntligen fram till Infocubes kontor. Jag hann bara bli nervös i hissen på väg upp till 8e våningen, väl där hände allt så himla fort. Men det kändes helt okej, de var så snälla och verkade uppriktigt intresserade osv så det var faktiskt riktigt kul, jag kan nästan tänka mig att göra något liknande igen (??????) Weird, I know.

Efter presentationen fick vi varsin "sommarpresent" av Infocube och sedan pallrade vi oss iväg till en fik för att varva ner lite. Jag mumsade på en ostfralla, förvånanasvärt gott faktiskt. SEN vad det dags att bege oss hemåt igen. Då hamnade vi i fel fil på motorvägen vilken resulterade i att vi hamnade på motorvägen mot Stockholm i stället för Malmö. :bigeyes: Så vi svängde snabbt av och började leta efter rätt motorväg. Det tog över 30 minuter, 30 MINUTER(?!?!?!?!?!!!!) att hitta tillbaka. Så över 30 minuter och många uppdateringar av GPSen senare så vart vi slutligen på rätt "spår" igen.

Tror vi var tillbaka i Halmstad strax före halv 3 om jag inte minns fel. Väl hemma käkade jag jordgubbskräm och mjölk och sedan kröp jag ner i sängen och sov tills älsklingen slutade jobba. Riktigt skönt var det, dock lite kallt. :S Har återupptagit pluggandet nu, vi har ju en presentation i morgon igen, denna gång inför klassen och vår examinator. Hoppas det inte kommer alltför många att lyssna, vi har ju turen att vara först så jag håller tummarna för att folk vill ha sovmorgon i morrn. :P Nåja, är väl lika bra att fortsätta med presentationen, ville bara ha en liten paus. Får tänka på att det är två dagar kvar. Två ynka dagar sedan är kursen slut. Terminen är slut. Wohoo! Sommarlovet börjar och därmed mina invecklade sommarstudier. Spännande. :)






På rymmen


För en liten stund sen gav katterna sig ut på rymmen. Älsklingen skulle till jobbet och jag stod i dörren och pratade med honom, lagom tills jag skulle stänga kom Tusse rusandes i världens fart och sprang ut, jag märkte det inte ens förrän han redan var ute. Grrr. Och när Maya såg att han minsann var ute ja då skulle hon också ut. Jag försökte med de klassiska knepen: skaka matpåsen, hälla upp mat i skålarna osv. Men det var på tok för intressant ute för att de skulle vilja komma. Tusse parkerade sig under en buske och flyttade sig bara om man kom nära. Maya å andra sidan var på väg på upptäcktsfärd. Jag vandrade ut i underkläder och en kofta och ballerinaskor för att plocka in kattskrället. Maya var relativt lätt att få tag på. Fast det blåse rejält så nu har jag väl blottat mig för halva Vallås men who cares. Är så irriterad på katterna att jag bryr mig inte. Tusse är jag extra arg på så han kan minsann stanna ute. Rätt åt honom om han måste vara ute hela dagen, för om ca en timme beger jag mig mot göteborg. Till saken hör att han återigen har kissat i duschen. Han tycks variera mellan duschen och badkaret. Nu får man torka kattpiss och/eller kattskit 2-3 gånger VARJE dag. Står inte ut. Tusse ska hem igen, så är det bara. Men tjejen som kom hit med honom har inte svarat på mitt mail än...?

Dessutom har katterna busat sedan halv 5 i morse. Rusat fram och tillbaka i lägenheten, strött ut mina läskort inför dagens föreläsning över hela vardagsrumsgolvet. Och med "katterna" menar jag huvudsakligen Tusse. Har vaknat typ 6 gånger sen strax efter 2 i natt så det har inte blivit mycket sömn heller. Och ja ja, det här blev ju också ett gnälligt inlägg. Hade inte de fördömda katterna smitit ut så hade jag inte varit lika bitter. Jag håller tummarna att det regnar idag, det vore minsan rätt åt Tusse den lilla satans avkomman.


 

 



Jaha, kanske ska försöka ordna lite klädsel och frulle? Det är en sak att gå halvnaken i Vallås klockan 6 på morgonen och jaga katter och en helt annan sak att göra det under presentationen för uppdragsgivaren.

 

 






Kycklingkatastrof och frestelsefall


Hmpf. Kycklingen blev ju också en katastrof. Marinerad i över ett dygn, mumsig och fin. Jag tog två tuggor och åt en krockett sen fick älsklingen resten. I stället har jag mumsat kräm och mjölk. Ja, jag föll för frestelsen. Köpte även sockerfri blåbärssoppa så det tänker jag också minsann äta någon dag. Ju mer blött desto bättre. Kanske kan få ordning på vätskebalansen till slut.

Nåja, i morgon bär det av mot Göteborg. Ska strax gå och lägga mig men det känns lönlöst, lär ju ligga vaken till efter 12 ändå, har blivit övertrött och då är det ju så himla svårt att somna. :S
Efter presentationen i morgon så blir det eventuellt en avslutningslunch med gruppen innan vi åker hem till Halmstad igen. Tvivlar på att jag kommer äta något men man kan ju alltid följa med och dricka vatten (försöker i alla fall intala mig själv att jag kommer dricka vatten).

Tänka sig att detta är sista veckan. När den här veckan är slut har jag läst färdigt min fjärde termin/ mitt andra år på högskolan. Jag har då läst 67% av utbildningen och det enda som står mellan mig och examen är C-uppsatsen som påbörjas till hösten. Nästa vår är det nämligen praktik som står på menyn, oh vad jag längtar! :)

Jaha, det var det. Nu ska jag ta min negativa aura och gå och lägga mig. Tur jag har en så snäll och tålmodig sambo som inte tröttnar på mig när jag är så grinig som jag varit idag. Han är bra underbar han. :thumbup:





Kräm och mjölk


Ååååhhh! Vill bara gå och lägga mig och inte kliva ur sängen på några dagar. Är så törstig men blir illamående när jag dricker. :(

Har varit fullfart på skolan. Kom alldeles nyss hem. Den förbaskade läraren hade inte skickat ett mail som var utlovat i fredagseftermiddag. Vi tyckte det var underligt att han fortfarande inte mailat men då visade det sig att han hade mailat. Han hade bara inte mailat till oss. :mad: Mailet innehöll bland annat informatiom om presentationstider som gäller onsdagen. Min grupp är först ut för att grillas, det känns både bra och dåligt. Skönt att vara först och slippa jämföra sig med andra. Däremot så får vi mindre tid på att förbereda oss. Så förutom presentationen för Infocube har vi fått slänga ihop en presentation inför onsdagen också. Stressigt. :(

Som om inte det var illa nog så är den förbaskade färgskrivaren fortfarande inte lagad vilket innebär att vi nu endast har en rapport fast vi egentligen ska ha tre. Men vi vägrar skriva ut vid vaktmästeriet för det kostar skjortan att göra det. :bigeyes:

Nåja, rapporten som vi lyckats skriva ut tack vare en gruppmedlem blev i alla fall bunden idag, och i morgon sticker vi till Göteborg och lämnar över den till vår uppdragsgivare samtidigt som vi håller en presentation för dem. Sen på onsdag ska vi hålla i en annan presentation för klassen och direkt efteråt ska vi arrangera utseendet på vår monter för det har vi inte hunnit än, och SEN på torsdag är det mässa. Bläää. Vill som sagt bara sova, men det får jag inte. Så fort jag kom innanför dörren var det bara att köra igång ugnen. Jag har marinerat kyckling sen igår så den ska minsann inte få gå till spillo. Och när middagen väl är gjord så måste jag öva på presentationen inför i morgon, samt planera kläder, och tanka. Ska hämta upp en gruppkamrat halv 8 i morgon och sedan beger vi oss direkt mot Göteborg. Jag.Vill.Inte.

Tror min starka ovilja beror på att jag är så trött. Pratade nyss med Aleris och har fått rådet att kontakta vårdcentralen för det kan vara så att jag har en infektion i kroppen eller någon brist eller något. Brister lär jag väl ha massor av med tanke på hur dåligt jag ätit och druckigt. :S Så i morgon (om jag hinner mitt i presentationsröran dvs) ska jag boka en tid hos vårdcentralen på labbet för att de ska få kolla en massa underliga saker i stil med, CRP, vita blodkroppar, kalium, natrium, albumin, vitaminer, solas och B12. Ja, jag skrev av allt från min lilla fusklapp sen jag pratade med dem. True story.

Nu ska jag försöka ge kycklingen min odelade uppmärksamhet. Men det är svårt när jag inte kan tänka på annat än iskall jordgubbskräm och mjölk.  :question:





Ole dole doff..


I morse kom jag på Tusse med att kissa i badkaret så nu har jag verkligen vittnesbevis på vem av katterna det är. Jag blev fullkomligen vansinnig. Skällde på honom och sedan rusade jag ut för att leta reda på vattensprutan. Givetvis var jag så irriterad så jag såg den inte ens så det var bara att rusa tillbaka in i badrummet och skälla lite till. Gaaah! Han får en, eller möjligtvis två chanser till. Det är inte normalt beteende och det är dessutom så äckligt att jag blir arg! :mad:

Försöker trycka i mig lite vatten men lusten (som ändå knappt finns) elemineras fullständigt av att stå och torka stinkande kattpiss. Grrrr. :mad:

Maya var i alla fall duktig hon. Hon förstod att jag var förbannad på honom så hon tog tillfället i akt att bråka lite hon med: hon jagade in honom sovrummet. Duktig tjej. Hoppas han inser nu då att han gjort fel för som jag har förstått tidigare så är det absolut ingen som lärt honom "rätt och fel" angående kattlådan.

Nåja, det var min morgon det. Vid 11 ska jag infinna mig på bibblan och hoppas på att färgskrivaren är fixad. Sen blir det bindning av rapport, planering och klockning av presentation mm. Usch, har verkligen inte lust att åka till Göteborg, hade mycket hellre sparat de stackars korvören jag har men de ryker ju i morgon, buhuu :(





ZzzzZzzzz


Gick aldrig och la mig efter kräkattacken. Klockan var ju så mycket så då hade jag ju förstört min nattsömn i stället. Men men. Mådde lite bättre efteråt och har nu lyckats tvinga i mig en liter vätska. Goodie. Har minst 5dl kvar då. Tror dock inte jag kommer klara det på typ två timmar, men men.

Lyckades slänga ihop en riktigt god middag också. Pasta och köttfärssås. Var första gången jag ätit det sedan operationen, var riktigt gott. Jag var lite nervös för att käka spaguetti även fast vi körde på fullkorn men det gick fin fint, ingen dumpning här inte. :)





Kräkvarning


Mådde som vanligt illa, och har knappt lyckats äta idag. Frukosten bestod av juice utblandat med vatten och lunchen bestod av tre små tuggor på en tacopaj. Har lyckats dricka 5dl vätska hittills och tänkte jag skulle försöka få i mig 3 dl till, i form av juice utblandat med vatten. Verkar som om jag har lättast för att dricka det så då kör jag på det som funkar.

Försökte dock svälja en "mot illamående tablett" först. Men när jag svalt så kom den och juicen som jag svalt ner den med rakt upp igen i munnen som rena rama fontänen, av ren reflex svalde jag ner det igen, och då stannade det kvar där nere. Så där brukar det bli för mig relativt ofta när jag ska svälja piller, särskilt om pillren smakar illa. Nåja, tillbaka till händelsen: jag fick extrema kväljningar när jag lyckats svälja ner den och det kändes verkligen som om jag skulle kräkas. Fick pallra in mig till toan och hann inte mer än dit så satte det igång. Hulkning efter hulkning efter hulkning efter hulkning. Bläää! ;( Men jag har ju absolut ingenting i magen (den lilla juicen och tabletten rinner ju igenom på nolltid) så det enda som kom ut var luft och lite slem, typ. Usch! :( Fast hellre det än mat för det är ju nästan ännu värre. Nåja, fick stå där ett tag och sedan när det lugnat ner sig stod jag och fuktade läpparna med iskallt vatten en stund, det hjälpte faktiskt lite. Men nu har jag fått hosta i stället. Halsen blev väl upprörd av de bryska hulkningarna. Dessutom har jag blodsmak i munnen men vågar inte röra min juice än. Är skiträdd att det ska börja igen. ;( I morgon ringer jag aleris, det kan ju inte på fullaste allvar ska vara såhär?!


Uppdatering:

Som om inte det var illa nog så skulle jag sträcka mig ut mot fåtöljen för att flytta på en kalender som låg där och givetvis stötte jag nu till mitt juiceglas så det åkte ner i golvet i världens smäll. Jag vattnade 80% av alla kablar tror jag. Dessutom var katterna alldeles i närheten så jag var rädd att de fått glassplitter på sig. Men som vanligt så har jag den underliga talangen att när jag på något vis "skadar" glas på ett våldsamt sätt så tar det ingen skada alls. Det är inte ens en repa på glaset tror jag. Men om jag råkar vicka ett glas i diskhon då jäklar går det i tusen bitar. :question:

Jag tycker verkligen inte om söndagar och det här förstärker bara min åsikt. Vill bara ligga i sängen och grina en skvätt och tycka synd om mig själv. Men det var kanske ett tecken, ett tecken på att jag inte behöver dricka upp min juice. Eller så har energi och vätskebristen börjat påverka mina koordinater. Troligtvis är det det senare alternativet. Nu går jag fasen och lägger mig en stund.







Fjällfil del 2


Den "underbara och fantastiska" fjällfilen blev ju ett skämt! :(
Lyckades tvinga i mig ca ½-1 dl. Och det var minsann inte gott. Alldeles för tjock konsistens. Blää! Undrar om man kan blanda ut den med vatten? Eller mjölk kanske? Hmmm :question:






Fjällfil del 1


Jag inleder dagen med en härligt syrlig och kall fjällfil till frulle. Dock var det inte det första jag gjorde. Överst på listan över morgon rutiner står det alltid att tvinga i mig vatten. Blev dock bara 1 dl. Får köra hårt med det under resten av dagen. :S

Nåja. Ska bli spännande att se hur det går med filen. Det är ju betydligt fetare än den lättfil jag ätit den senaste månaden, så magen får väl en chock Håller tummarna för att jag inte dumpar på det, vore lite ledsamt om jag fick ge upp min älskade fjällfil.

Klockan tio ska jag möta upp gruppen på skolan. Vi ska försöka köra intensivt idag och bli klara så tidigt som möjligt. Ska nämligen binda vår rapport idag. Spännande. :) Plus att vi ska orda färdigt med presentationen inför uppdragsgivaren samt klura ut vad vi ska sätta upp i våra montrar på avslutningsmässan.

När väl det är gjort så ska jag pallra mig hem igen. Runt ett någon gång ska Mice komma hit med grabbarna. Han ska till utexpo och hälsa på Ida så då får jag passa Leo och Cola. Ska bara bli roligt. :)






Mjaaaah..


Drömde en massa underliga och osammanhängande saker i natt. Det har resulterat i att jag känner mig allmänt underlig och skum även fast jag knappt kommer ihåg något från drömmarna. :S

Dagen ska spenderas på skolan. Ska träffa min grupp vid 12 och fortsätta med projektarbetet. Sen, om vi hinner, så blir det kanske en sväng till Utexpomässan för att hälsa på systeryster och kanske även för att kika på de andra utställarna. Hinns det inte idag så blir det i morgon.

Så det är väl ungefär så min dag ser ut. Jag försöker intala mig att jag ska städa när jag kommer hem. Men det har jag gjort varje dag de senaste dagarna, men varje gång jag kommit hem har jag varit så utmattad att jag knappt fungerat normalt. Den här värmen kom lite som en chock tror jag. Och ja, det är varmt idag också. Fast just nu har vi "bara" 20 grader. Men risken finns ju att det hinner stiga under dagen.





Värmeslag


Gaaah! Föreläsningen var INTE obligatorisk. Det fick jag veta när jag kom dit. Typiskt. Den var obligatorisk för MKV ettorna men inte tvåorna. Men men. Det var väldigt intressant och spännande. Det räckte dock inte hela vägen. Vid lunch masade jag mig på ica för att köpa en korv. Det gick inge vidare bra. Lyckades tvinga i mig halva korven och en fjärdedel av brödet typ, sen stod jag inte ut med att plåga mig själv längre. Dessutom kände jag mig inte lika bra som i morse så korven åkte ner i soporna och jag bestämde mig för att åka hem igen. Vi skulle ändå inte hinna med något projektarbete idag för föreläsningen var schemalagd ända till halv 5 i em. :bigeyes:

Jag tog som sagt mitt pick och pack och cyklade hem igen. Vilken mardröm! Det är verkligen dödligt varmt ute. I morse när jag cyklade till skolan tänkte jag att "oooh vilken underbart väder det är" och "nu är sommaren verkligen här" och "det var verkligen en svinbra idé att flytta till västkusten" osv. Jag har ändrat mig. Just nu känner jag mig sugen på att bo på antarktis. DET.ÄR.FÖR.VARMT! *pust*  Cykelturen hem var en mardröm. Väl hemma och inomhus kunde jag dra en lättnadens suck för det var verkligen mycket svalare inne. En snabb titt på termometern sa mig att (trots att solen inte hunnit runt byggnaden för att värma upp den helt så) var det 27 grader ute. Döden. Vet inte om det stämmer eller ej, men en sak är sant: DET ÄR VAAAAARMT!

Nu ska jag dricka 3 dl iskallt vatten och göra Maya sällskap i slappandet. Blev helt slut av cyklingen.





Första på länge


Har en föreläsning idag. Det är första föreläsningen på evigheter. Hade nästan glömt bort vad en föreläsning är. :P Den är dessutom obligatorisk så jag förväntar mig en fullständigt "mind blowing" fantastisk föreläsning som kan förändra liv. Typ.

Så så ser min dag ut. Livsförändrande föreläsning och sedan projektarbete. Sen när jag kommer hem ska jag snacka allvar med Tusse, han måste seriöst sluta trampa runt våra huvuden på morgonen, det är inte alls någon trevlig väckning. Å andra sidan så är hans approach bättre än Mayas. Han är det ju bara att knuffa ner från sängen (gjorde det typ 4 gånger i morse). Men om man ens har möjlighet att putta ner Maya för att hon är besvärlig så börjar hon ju bara jama i stället. Ännu värre! :bigeyes:

En kul grej är att jag inte mått illa än idag. Illamåendet hade nog med blodsockret att göra. Jag skötte mig hyfsat bra igår och det är kanske därför jag mår bättre idag. Fick i mig 3dl vätska för lite men idag kommer jag lyckas få i mig den där förbaskade 1½ liter vätska. Ligger på 4dl hittills så det ser ljust ut. Goodie. Dags att arrangera lite klädsel kanske. Ska snart cykla mot skolan.
ÄÄÄÄLSKAR att jag äntligen kan cykla dit. UNDERBART! :thumbup:





Söndag


Är som vanligt inte särskilt förtjust i söndagar, men jag och älsklingen åkte till Tylösand och gick en promenad. Det var rätt mysigt. Sen delade vi på en glass. Eller delade och delade. Han fick köpa en glass och sen fick jag snylta på den. Var nyfiken på att se om jag skulle få en dumpning eller inte men det gick hur fint som helst. Dessutom var det bra tajming för jag hade fått lågt blodsocker och mådde lite halvtaskigt men glassen piffade upp blodsockret lite. Så någon gång i framtiden i sommar kanske jag vågar äta en hel kula glass själv. I övrigt händer inte så mycket. I veckan är det skolan som gäller. Slutputs på rapporten, planering och förberedelse inför en presentation för vår uppdragsgivare samt planering inför den avslutande mässan. Jösses vad det börjar dra ihop sig. Innan jag vet ordet av så är hela den här mega 23.5 poängskursen slut. Och den kommer vara godkänd. Nice. Vore jobbigt om man blev underkänd på den här kursen för då skulle dels csn ryka direkt och dessutom skulle man sakna behörighet för att få komma in på utbildningen nästa år. Surt värre. Men men, jag är som sagt typ 80-90% säker på att jag får godkänt. Jaha.. Det var väl allt jag hade att komma med. Ska ta och gräva fram någon sorts kvällsfika nu tror jag. Samt mumsa omeprazol. Om man nu kan kalla det mumsa när jag bara blir äcklad av den.





Lite ditt och datt


Tusse har verkligen förändrats sedan han kom i torsdags. Redan igår var han betydligt mer säker och gosig. Han vågade vistas i både hallen, köket och i badrummet. Men bara om jag eller Mattias var där samtidigt som honom. Sen vågade han sig in i sovrummet när vi gått och lagt oss igår. Maya tyckte inte alls om arrangemanget. De låg på varsin sida om sovrummsdörren och morrade åt varandra. Vanligtvis brukar hon alltid sova en stund hos mig och Mattias. Ibland bara en kvart och ibland flera timmar, men igår gick ju inte det eftersom Tusse hann in till sovrummet först. Sen klockan sex i morse väckte han oss genom att vara megagosig och trampa runt våra huvuden hela tiden. Sjukt irriterande. Men men, är ju roligt att han känner sig mer säker. Han spontanmorrar lite då och då när han tror att Maya kan höra honom, tror jag i alla fall. Han håller sig borta från vardagsrummet, jag antar att han känner att det är absolut hennes rum så därför vill han inte vara där. Ironiskt nog är Maya inte ens inne just nu men det vet ju inte han. Nåja, det var lite om kissemissarna. Så vad händer annars då? Jag kämpar vidare med vätskan. Är väldigt tacksam för primperanen som jag hämtade ut igår, det håller illamåendet i chack. Om vädret håller i sig och det inte är alltför kallt så tänkte vi bege oss till stranden senare idag och gå en promenad. Mys. :)




Iiillaa, jag mår iiiillaaa


Jupp. Den meningen går på repeat i mitt huvud. Och vad värre är: det är min verklighet. Har hittills druckigt 25ml vätska och tagit en halv sertralin och jag mår redan illa. Urk! :( Önskar jag kunde få ett dropp i armen och sånt där smått och gott så man slapp äta och dricka. Det vore nice.

Nåja. Jag är långledig nu. Var på skolan i tisdags och ska inte dit förrän på måndag igen. Riktigt nice. Och det är bra också för "Tusse" kom igår. Han heter egentligen inte Tusse. Faktum är att han inte har något riktigt namn alls så vi får döpa honom till vad vi vill. Tjejen som tog hand om honom kallade honom för Tusse och jag och älsklingen har inte kommit på något annat så Tusse får duga tills vidare i alla fall.

Så vem är Tusse? Tusse är en tjusig 2åring som inte alls tycker om oss. Han är matt orange och vit och har fina gula ögon. Han fräser ofta och tycker att allt är skitläskigt. Han är förvisso inte sådan egentligen, men nu har han ju hamnat i Drottning Mayas revir och han tycker inte alls om läget. Men men, om någon vecka kommer han nog ha en annan åsikt. Tills dess får vi helt enkelt ha tålamod med honom och låta han ta saker och ting i sin takt.

Nu ska jag fokusera på mitt äckliga vatten. Har nästan lyckats dricka 25ml till medan jag skrev det här inlägget. Wihoo. Då återstår det "bara" 200ml. Bajs. Alltså det återstår 200ml VATTEN och det känns inte bra, därav "bajset". Hmpf. Bäst jag slutar skriva nu. Adjöken!




Konstaterande


Har just konstaterat att köket är definitivt en av de saker som gör mig illamående. Oavsett om jag ätit eller ej. Skulle nämligen göra ett mellanmål/källsfika men tänkte röja lite i köket först. Vi får ju besök i morgon och det vore ju trevligt om inte exakt hela lägenheten såg ut som ett inferno så jag tog och pysslade med diskmaskinen och torkade spis och bänkar och sånt där. Nåja, när jag väl var färdig så mådde jag givetvis illa igen. Sitter nu och försöker övertyga mig om att jag verkligen borde äta en macka. Eller fil eller nåt. Det går dock inte så bra. Är svårt att övertyga sig själv att äta när man mår illa. :S

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Har varit på skolan och haft handledning samt pysslat med rapporten. Tog en premiärtur med cykeln till skolan. Fattar inte varför jag valde idag av alla dagar. Ösregnade när jag skulle hem. Så jag blev blöt, kall och glasögonen blev fulla med regndroppar så jag såg inget. Dessutom var det en taskig kille som sa åt mig att jagf borde lära mig cykla när jag nästan cyklade på tjejen som han gick bredvid. Till saken hör att jag cyklade långsamt bakom dem för att sedan cykla om dem på vänster sida. Jag har ju ingen ringklocka på min cykel så jag kunde inte förvarna att jag kom, men de gick ju ändå vid sidan om gång och cykelvägen så jag hade hyfsat gott om plats att cykla om dem. Just som jag skulle passera dem så börjar tjenen och killen vrida på sig och gå snett så hon gick ut rakt framför mig. Jag hojtade så klart till bromsade som en tok. Tack och lov körde jag inte på henne. Hon bad ju om ursäkt och jag tror hon kände sig dum för att hon gick ut framför mig. Han å andra sidan var jävligt oförskämd. Jag var frestad att säga åt honom att jag minsann kan cykla men att han borde lära sig gå. Och ännu hellre: se sig för.

Jaha.. Det var väl min dag. I morgon kommer herren på prov. Ska bli spännande att  se Mayas reaktion. Men innan dess ska jag sova, Massor med underbara timmar. Och tvinga i mig mat. Usch.





Tråkiga damen


Jösses vad jag varit inaktiv idag. Älsklingen har övergett mig för att spela Diablo 3 med en kompis. Och lika bra är väl det för jag mådde lite halvkasst under förmiddagen så då kröp jag ner i sängen och kikade på Greys anatomy. Har spenderat runt 5 timmar i sängen. Det är ju nästan hela dagen. :bigeyes: Men men. Känner mig seg nu men har inte ont i alla fall. Goodie. Nu ska jag bara försöka övertala mig själv om att köket inte luktar så illa som jag tror. Jag ligger efter med två måltider samt vätska så det är dags att göra ett ryck. Usch.





Tillökning


På torsdag får vi kanske tillökning. Jag har under en vääääldigt lång tid funderat på att skaffa en katt till. Mest för Mayas sällskap. Hon kan behöva ett eget husdjur. Hehe. :P Nejmen skämtåsido så även om hon kommer bli sur i början så lär hon uppskatta det på sikt, så slipper hon vara helt ensam på dagarna. Kissen som ska komma är en fin, kastrerad hanne som egentligen är i behov av en fodervärd, men om det fungerar med Maya och om han trivs hos oss så lär han nog få stanna för alltid. Så på torsdag ska tjejen som för tillfället tar hand om honom komma förbi om hon har tid. Det är inte helt spikat ännu. Vi kommer ha honom på prov i några dagar för att se hur han trivs och hur Maya reagerar. Finns ju en risk att hon får frispel och slutar vara rumsren, om så är fallet får vi kanske skaffa en hona istället. Men men, det återstår att se.

I övrigt har det varit en ganska lugn dag. Var på skolan en sväng under förmiddagen och sedan har jag och älsklingen haft ostbricka och kikat på Once upon a time. Mysigt. :) Jag tog även en tupplur under eftermiddagen. Blir alldeles vansinnigt trött hela tiden.

Jag har inte haft något problem med magen sen jag ringde Aleris. Känner mig lite öm och så ibland efter jag ätit. Kanske råkat äta för fort eller så. Däremot så har jag svårt att uppbåda matlust. Känner mig sällan sugen på någon varmrätt. När jag äter så är det väl gott och sådär. Men jag klarar inte av att vistas i köket efter jag ätit för då tycker jag det luktar så illa där inne av all mat att jag nästan blir illamående. Tycker att det lukar illa inne i kylskåpet också. Usch. Så numera håller jag andan när jag går in där efter att jag ätit. Snabbt in och hämta vatten eller mjölk och sedan snabbt ut igen. Hoppas det inte alltid kommer vara såhär.





Dark shadows


Igår var jag och älsklingen på bio och kikade på Dark shadows. :) Trailern hade gett mig lite för höga förväntningar tror jag för jag tyckte inte filmen var så bra som jag förväntat mig. Men det betyder inte att jag tyckte att den var dålig, för det var den inte. :)




Idag händer så lite som möjligt. Har inte ont i magen längre, kände av det lite i morse men nu känns inget alls. Det tar dock en mindre evighet att trycka i mig 1½ dl filmjölk. Men men. Bättre sent än aldrig. Om regnet håller sig borta kanske jag tjatar med mig älsklingen till en promenad på Galgberget, är länge sedan vi var där.





Läskiga känslor


Idag var jag för första gången riktigt rädd sedan jag opererade mig. Fick väldigt ont i magen. Och då menar jag verkligen väldigt. Kunde inte sitta ner för varje gång jag satte mig ner så blev det bara värre. Kändes dock lite bättre när jag gick runt i lägenheten. Ironiskt nog inträffade smärtan precis lagom tills jag egentligen skulle äta lunch så nu ligger jag efter med både mat och vätska. :S När smärtan inte gick över så tog jag och ringde till Aleris. Fick först beskriva känslan och sen hur det går med mat och mediciner och allt sånt där. Sen fick jag vänta på att kirurgen skulle ringa upp mig. Det gick faktiskt förvånansvärt fort. Skatteverket och vårdcentralen kan ju slänga sig i väggen med sida väntetider. Inom typ 1-2 minuter ringde kirurgen upp. Smärtan kan bero på att jag nyligen börjat med purékost plus att jag också nyligen börjat med alla medicinerna. Så därför ska jag nu varva puré med flyt samt hoppa över alla vitaminer i en vecka till.

Just nu gör det inte så ont men om det börjar igen så skulle jag ringa direkt till kirurgen. Usch. Hoppas smärtan håller sig borta. Är rädd att om jag ringer igen för att det gör ont så kommer de plocka in mig och då är det bara att fara ända till Kristianstad. :( Å andra sidan så är det ju bättre att få vård direkt om något skulle vara fel istället för att gå hemma och trycka.

Nåja. Jag blev som sagt väldigt rädd när det gjorde ont. Verkligen skiträdd. Började böla som en idiot för att det gjorde ont och kunde inte sluta?! :question: Som om inte det var illa nog så började jag även hyperventilera. :thumbdown: Tog och ringde till min riddare i den gula hästen och lät honom prata på om lite allt möjligt och vips så var det bra igen. Eller bra och bra. Jag kunde i alla fall andas normalt igen.

Nu är jag istället helt slut. Vill bara sova. Det är så underligt det där. När jag gråtit mycket eller intensivt (eller båda delarna) så blir jag alltid helt slut. Känns som om jag skulle kunna sova i en månad. Men istället måste jag tvinga i mig lunch. Och vänta på att tvättmaskinen ska gå klart. Men SEN kryper jag ner i sängen och sneglar på greys anatomy eller något annat drama.  Idag får jag det.





Förtälja


Åååh. Kan det inte vara söndag idag? Normalt sett tycker jag inte om söndagar. Men det är så dystert väder ute idag. Det ösregnar förvisso inte (utan kommer miniminismå droppar i en relativt jämn ström), men det är så himla mörkt. Det vore så nice att sitta inne i pyjamas hela dagen. Om jag hade någon det vill säga. Men morgonrock eller nattlinne funkar också. Ha tända ljus, dricka oboy och spela wii med älsklingen hela dagen lång. Nu är det såklart omöjligt. Jag har i och för sig både morgonrock och nattlinne. Men jag vetetusan om jag kan dricka oboy. Och älsklingen är inte ens hemma för han jobbar. Och jag ska bege mig till skolan om 1½ timme ungefär. Först ska vi ha handledning om pressreleaser och sedan ska vi fortsätta jobba med projektet. Så ja. Mission impossible. Dessutom är det ju inte ens söndag idag.

Efter skolan ska jag träffa en läkare på studenthälsan för att checka av hela sertralin-historien. Jag tror inte det kommer dyka upp något nytt, lär ju bara ska fortsätta äta dem som vanligt. SEN händer det dock något nytt. Och läskigt. Jag. Alltså JAG: Lena Elisabet Lilja ska gå en promenad med en total främling. Det kanske inte kan tyckas särskilt märkvärdigt. Men notera att detta är en PLANERAD promenad. Jag ska nämligen möta upp en tjej i närheten av högskolan som ska få ärva mina modifast och cambridgepåsar. Så det blir överlämning av dem och en promenad. Lär nog bli en hel del snack om operationen. Vi "träffades" eller hur man ska säga, via ett forum gällande gastric bypass. Hon ska opereras i början på sommaren och lär säkert vara nyfiken på hur det har gått för mig.

Nåja. Det var väl allt jag har att förtälja för tillfället. Och ja, jag säger förtälja idag. Har börjat läsa kurslitteratur inför sommarens kurs och där dyker det upp massor med såna ord. Jag är lättpåverkad. I know.





Agraff-fri


Jahopp. Nu har jag varit utan agrafferna i ett dygn. Var öm och hade lite ont igår men idag känns det bättre. Det var lite underligt. Det gjorde inte ont att ta ut agrafferna men en stund efter att hon tagit ut dem så började det göra ont. Åkte direkt till skolan efter besöket på vårdcentralen och sen gav mig ut och cyklade en sväng efter skolan. Det var skönt att cykla men jag fick ont i magen av det. :(

Morgonen har spenderats framför datorn. Har pluggat en del. Börjar dock bli trött nu. Fattar inte?! Jag sov 10 timmar i natt. 10 TIMMAR!!! Och är ändå trött redan nu. Och nej, jag har inte sovit för mycket. Spelar ingen roll om jag sover 6, 8 eller 10 timmar. Blir ändå trött. Skillnaden är att sover jag 10 timmar så är jag pigg i några timmar i alla fall. Usch. Hoppas det går över snart.

Nåja. Nu ska jag snart försöka äta min d-vitamin utan att sätta den i halsen och dö. Finns en stor risk för det. Den är ju större än Maya. Känns det som i alla fall.





En snabbis


Klockan 11 är det dags att ta ut agrafferna. Spännande. :) Direkt efteråt bär det av mot skolan. Ska bli skönt att komma tillbaka även om jag helst av allt hade velat ligga i sängen hela dagen. Tror jag dragit på mig en förkylning. Känns inte alls bra. :(




Utmanad


Jag har blivit utmanad av Sandra att svara på några frågor. Perfekt tajming med tanke på hur lite jag tycks ha att skriva om, :thumbup:


Vilket är ditt tidigaste minne? Oj vilken svår fråga. Jag velar mellan två minnen som direkt ploppar fram i huvudet. Men jag vet inte riktigt hur gammal jag var vid händelserna, runt 4-5 år kanske. Det ena minnet är då jag och mina systrar lämnades ensamma hemma för att mamma och pappa skulle åka in till Hammerdal för att köpa eltejp. Middagen (kyckling) stod i ugnen. Min två år äldre syster Ida var rädd för ugnen och var rädd för att det skulle börja brinna. Det resulterade i att hon skrämde upp mig så jag blev också rädd och vi började gråta. Och min två år yngre syster kände väl av vår rädsla för hon började också gråta. Vi var livrädda och trodde verkligen att huset skulle brinna ner. Så när mamma och pappa kom hem stod alla och storbölade för att vi var så rädda.
Det andra minnet är då jag och en släkting lekte i mina föräldrars dubbelsäng. Nedanför sängen låg min mammas schäfer och vilade. Vi busade i sängen och böjde oss ibland ner för att snabbt stryka honom över ryggen. Vid ett tillfälle tappade min släkting balansen och ramlade ner rakt på hunden. Hunden blev skiträdd och attackerade henne för han trodde att hon attackerade honom. Jag minns att min pappa rusade in och lyfte bort oss därifrån, in till ett annat rum och att jag såg bloddroppar på golvet. Hon fick sys och stackars Gambler avlivades. :(




Vad kommer du ta med dig från din egen uppfostran? Hmm. Också lite klurigt. Det beror på hur livet kommer se ut. Om jag till exempel någon gång får barn så kommer jag vara extremt noggrann med att inte särbehandla dem på något vis. Jag vet så väl vilka hemska känslor som uppstår och minnen som klänger kvar kan fortfarande ge mig ont i magen.


Vid vilken ålder sa du första gången att du älskar någon? Minns faktiskt inte. Jag tror jag sa det när jag var liten. Men första gången jag sa det till en person i en relation var jag 16 år (med undantag för kändisar och sånt som jag periodvis var besatt av).



Vilket är det viktigaste valet du gjort i ditt liv? Det absolut viktigaste, och helt enkelt det bästa valet jag gjort i mitt liv var när jag valde att börja på högskolan i Halmstad och därmed flyttade söderut. Hela min tillvaro tog en enorm positiv vändning och jag ångrar det inte under en endaste sekund.



Om du valt annorlunda, hur tror du ditt liv sett ut idag? Hemska tanke! Hade jag inte flyttat ner hit hade jag aldrig träffat min underbara sambo. Jag hade förmodligen bott kvar i Strömsund och varit fastanställd som personlig assistent. Jag hade varit vansinnigt olycklig och mått fruktansvärt dåligt. Jag hade inte lyckats ta tag i problemen och bett om hjälp utan skulle fortsätta gråta hela nätterna. Jag hade dessutom fortfarande grämts av en riktigt stor ilska mot en massa personer som sårat eller svikit mig genom tiderna. Men som det är nu är de bara en svag dimma som irriterar mig ibland, och så kan de minsann förbli för de förtjänar inte ett dugg mer.



Tror du att man kan vara fullkomligt lycklig? Nej. Jag tror inte det ligger i människans natur att vara fullkomligt lycklig. Jag tror att det helt enkelt är omöjligt. Det finns alltid något som grämer en, även om det bara är småsaker. Men jag tror att man kan vara väldigt, väldigt lycklig ändå, trots vissa gråzoner.




Vilken människa har haft mest inflytande över dig och dina värderingar? Jag känner mig ganska övertygad om att det är min äldre syster Ida.





Vad skulle du göra om du fick styra över Sverige en begränsad tid? Oj. Jag skulle verkligen inte vilja ha det ansvaret. Men om jag kunde styra över Sverige, och även hade lönen som följer ansvaret, så skulle jag snabbt som ögat utnyttja läget och köpa upp mängder med skog och skapa naturreservat för Sveriges ynka vargstam. Eventuella områden som inte skulle tillhöra naturreservatet skulle ändå vara helt jaktfria.




Vilken låt gör dig mest nostalgisk? Den här frågan var också väldigt svår. Jag har haft så många låtar som jag förknippat med olika minnen. Men jag kan i ärlighetens namn inte komma på någon särskild låt. Jag har lyssnat igenom en rad olika låtar som spelades flitigt under antingen gymnasietiden eller högstadiet. Men ingen av låtarna ger mig någon direkt nostalgikänsla/längtan längre. Antar att jag har lagt det mesta bakom mig.


Uppdatering: Hehe, jag kom på en sak som faktiskt har nostalgikänsla över sig. Ledmotivet till Thundercats. Den serien var definitivt en av favoriterna när jag var liten http://www.youtube.com/watch?v=2Qd_IsxgAf8.




Vilken låt skulle du vilja ha som soundtrack, när du spöar den där riktigt hemska människan som inte lyssnar på rim och reson? Egentligen skulle jag nog inte vilja ha någon låt. Jag skulle vilja kunna skrika och svära och skälla så mycket det bara går. Och tro mig, det har jag fantiserat om. Många gånger. Men om jag ändå måsta välja en låt så skulle jag nog ta något mörkt och kraftfullt. Typ Dimmu Borgirs Vredesbyrd eller nåt. Men som sagt, helst ingen musik alls.

Nu är egentligen tanken att jag ska komma på nya frågora och utmana andra bloggare. Kruxet är att de bloggar som jag oftast läser redan tycks ha gjort utmaningen så jag är helt enkelt så tråkig att jag avvaktar med att utmana andra. Men innan jag avslutar inlägget så måste jag bara dela med mig av lite smått och gott.





Åhh! Vill alltid åka till Skottland när jag hör "For the love of a princess" :')







Det är helt sjukt hur mycket underbar musik det finns! :D <3




Dålig


Alltså jag har verkligen blivit dålig på det här. Jag glömmer på något vis bort bloggen. Och när jag väl loggar in så kommer jag ändå inte på något att skriva.

Nåja. Idag ska jag i alla fall ringa vårdcentralen i hopp om att få en tid redan idag eller i morgon för att ta ut agrafferna. Och om agrafferna tas ut idag så kommer jag, beroende på klockslag, åka till skolan och köra igång med projektarbetet igen. Känns som om jag varit borta i tusen år. Det har nästan också. Har varit borta i typ två veckor. Sjukt.





Ang. bloggar med lösenord


Ja. Bloggar med lösenord är verkligen något som retar gallfeber på mig. Inte för att jag tycker det är fel att ha lösenord. Vill man bara skriva för vissa människor och ha kontroll över vilka som läser så är det fullt förståeligt. Men vad som retar mig är alla dessa idiotiska människor som länkar till sin blogg från höger och vänster för att locka läsare men ändå lagt ett lösenord på bloggen så att man måste rota fram lösenordet för att läsa. VARFÖR kan de inte bara inse att om de vill ha lösenord så får de räkna med ett lägre antal läsare. DET.ÄR.BARA.SÅ! Blir så irriterad när folk frestar med sina bloggar och sen tar det stopp. USCH!

Nåja. Så var det med den saken. Idag har vi haft besök av Ida, Mice, Leo och Cola. Mice och älsklingen har fixat lite med min cykel så nu ska jag nog kunna använda den lite i alla fall. Tills däcken går sönder. Vilket de troligtvis kommer göra ganska snart, men men.

Nåja. Känns som om dagen har varit ovanligt lång. Är helt slut och skulle gärna sova en timme eller två. Men men. I stället ska jag ta och värma lite soppa. Köttfärssoppa rättare sagt. Men den är mixad så det ser snarare ut som en hög med diarré. Yepp. Det är min middag det. Smaklig måltid. Typ. :bigeyes:





Kanske, kanske inte


Idag får vi KANSKE vår diskmaskin. "Kära" Crendo (stavning??) ringde ju i måndags och var så trevliga och sa att de skulle komma och installera vår diskmaskin på onsdag. Men när onsdagen väl kom ringde de igen och sa att de inte hade någon diskmaskin att installera.





Det är vääääldigt underligt eftersom de uppgett till hfab att de haft vår distmaskin ståendes där. Och det är dessutom länge sedan eftersom vi fick vänta på elektrikern i en mindre evighet. Så troligtvis har Crendo gett bort vår diskmaskin till någon annan. GRRRRRRRRR!




Så de tyckte väl att när vi ändå väntat på diskmaskinen i "8-10" veckor (LÄS: 4 MÅNADER) så tyckte de väl att vi lika gärna kunde vänta lite till. INTE OKEJ! Jag blir så förbaskad på det där jävla företaget! Det är deras fel att elektrikern inte kom för de glömde/missade att ringa dem och säga till. Detta trots att vi ringt hfab massor med gånger och tjatat och att de i sin tur ringt Crendo och tjatat. USCH!






The Hungergames


Nu har jag läst ut hela serien. Eller nu och nu. Det gjorde jag redan igår. Eller om det kanske rent av var i förrgår. Minnet är bra men kort. :P

Nåja. Jag tycker serien är rätt bra. Min favorit av böckerna är utan tvekan den första boken. På andra plats kommer tvåan och på tredje plats kommer trean. Tror jag i alla fall. Andra boken slutar väldigt spännande så man vill bara kasta sig in i tredje boken för att få veta vad som hänt/händer. Och både tvåan och även trean kommer med flera överraskningar och vid några tillfällen tappade jag seriöst hakan. Så författarinnan vet verkligen hur man skapar cliff hangers. Dock känner jag mig lite skeptisk inför seriens slut. Vissa saker tyckte jag var riktigt bra och andra mindre bra. Å andra sidan så ska väl inte böcker alltid sluta som man vill heller, det skulle ju bara förstöra berättelsen. Men de är definitivt läsvärda, tycker jag i alla fall. :)









RSS 2.0