Kurslitteratur


Beställde just kurslitteratur för 500 kronor inför sommaren studier. Det tragiska är att det är knappt hälften av alla böckerna som finns med på listan. De övriga var antingen slut eller så fanns de inte. :S





En genant start


Okej. Det här inlägget kanske innehåller lite för mycket information, men so be it. Jag måste berätta om hur min morgon började.

Men innan jag kommer till berättelsen så måste jag först erkänna att jag, så länge jag sover hemma i alla fall, sover naken. Det är helt enkelt bäst. Nåja, till historien.

Jag försov mig och vaknade vid 8. Jag gick upp ur sängen och prallrade mig in till badrummet för att kissa. Utan att ta med mig några som helst kläder. Och vad händer när jag just satt mig? Jo det ska jag tala om! Elektrikern ringer på dörren. Jag drabbades av panik och lite lätt dödslängtan, hahah fy vad hemskt! Jag har nämligen något svagt minne av att vi gett tillåtelse för dem att gå in med nyckel om inte vi är hemma, men jag hade ju inga kläder på mig så jag vågade fasen inte gå ut ur badrummet. Men samtidigt så kunde jag ju inte låtsas att jag inte var hemma för då skulle jag ju få sitta instängd i badrummet hur länge som helst. Hahhaa usch! Nåja. Först försöke jag föra en massa oväsen så han skulle fatta att jag var på toan och snart skulle komma och öppna, sen började letandet efter kläder. Tack och lov så är vi lite slarviga här hemma så jag hittade ett par nytvättade jeans och en tröja som hängt där inne sen urminnes tider. SEN kunde jag slutligen släppa in honom. Samtidigt som jag haffade Maya för annars lär väl hon bara försöka störa honom i sitt arbete och få en stöt och dö. Lite onödigt tyckte jag. Fast det sa jag inte till honom. Jag sa att jag fångade henne så att hon inte skulle gå ut. Såhär i efterhand tror jag att han tyckte det var underligt för strax efter att jag sagt det rusade jag in i vardagsrummet och "slängde" ut henne på baksidan. Hahaha. Dubbla budskap much? :S

Nåja. Det var min morgon det. Och nu sitter jag här och sippar vatten. Vågar inte gå in i köket och ordna med frukost så det här kommer bli en lååååång förskjuten dag i matrutinerna. Men so be it. Jag tänker gömma mig här inne så länge som möjligt.





The bears have knives


Inledde morgonen med att kika på senaste avsnittet från Greys samt sörpla i mig 2dl vatten. Greys har förvisso blivit en ganska utdragen serie, men den har definitivt sina ljusa stunder:

Callie - "No it's awful, it's tense and it's cold and it's dangerous. It feels like defusing a bomb, in a haunted house, that's built on a mine field, and there are bears everywhere... and the bears have knives"

Bailey - "No no I have to be in the OR with them for 8 hours..."
Callie - "You have to tame them, or you will die, we will all die. Their hate will destroy this hospital and then the whole planet, I am counting on you Bailey."

Callie - "No it's awful, it's tense and it's cold and it's dangerous. It feels like defusing a bomb, in a haunted house, that's built on a mine field, and there are bears everywhere... and the bears have knives"

Bailey - "No no I have to be in the OR with them for 8 hours..."

Callie - "You have to tame them, or you will die, we will all die. Their hate will destroy this hospital and then the whole planet, I am counting on you Bailey."


Så härligt att sitta och fnissa för sig själv så här på morgonkvisten. :)




ZzzZzzz


Är väldigt trött idag. Vet inte om det är p.g.a vädret eller operationgen. Kanske en kombination av båda delarna. Var i alla fall nyss ute på en liten promenix här i området och innan dess lyckades jag ta mig an disken. Blev less på att den bara låg där i köket och jäste, men nu är nästan all disk väck. Duktiga jag. (Y) Har även påbörjat en opponering. Vi har ett seminarium på skolan nu på onsdag och om jag mår ungefär lika som idag så vill jag nog gå på det, så det är lika bra att vara lite förberedd i alla fall.

Ska väl försöka få i mig lite vatten och kanske slumra en liten stund. Vore skönt med en tupplur. :D





Striden fortsätter


Då var det dags igen. Där ligger den och stirrar på mig. Jag kan riktigt känna hotet vibrera i luften. Den tänker sätta sig i halsen på mig. Förbaskade alvedon!




Home sweet home


Det är så underbart att vara hemma igen. :D Skönt att få sova i sin egen säng. Dock är min kropp duuuuum. Den tog sig friheten att i sömnen vända på sig så att jag låg på mage. Jag blev vansinnigt förskräckt när jag vaknade till och insåg hur jag låg. Det gjorde visserligen inte så ont men jag vill inte testa lyckan så jag vände på mig. Då kändes det desto mer. Men men.

Nu sitter jag i alla fall här och sörplar vatten och stirrar förfärat på fyra (halvor) alvedon som jag på något vis ska lyckas svälja. Jag brukar svälja dem med hinkvis med vatten. Och nu när jag bara får ta en liten zipp så känns det som mission impossible. Likaså med den vedvärdiga Omeprazolen som jag också måste svälja.

I övrigt så mår jag rätt bra. Har ganska ont idag. På smärtskalan eller vad man ska kalla det så pendlar jag nog mellan 4-5 (på en skala upp till 10). Det är därför jag ska försöka käka den förbaskade alvedonen. Usch!

Dagen ska spendas till att äta, dricka och promenera. Måste få i mig 1.5 liter vätska (då är maten också inräknad). Tyckte jag drack på ganska bra igår men kom ändå bara upp i exakt 1.5 liter. Och nu när man är hemma så är lite kämpigare att komma ihåg att dricka dricka dricka. Men eftersom jag är en "listmomma" (älskar verkligen listor) så har jag givetvis gjort lite förberedelser för att försäkra mig om framgång, hehe :P

Nåja. Nu är det bara att ta upp striden. Den där alvedonen har väntat länge nog. Nu är det dags att motvilligt svälja den. Usch!





Lidande


Bloggen har blivit lite lidande den senaste tiden. Det är så mycket som kretsar kring operationen så därför skriver jag det mesta här <--- nu. Men snart kommer det komma mer och förhoppningsvis lite bättre aktivitet här med.





Inte mycket tid


Har inte så mycket tid. Håller på och packar det sista. Är NERVÖÖÖÖÖS! :( Fast jag kanske har lätt för att somna till natten som kommer för nu i natt blev det inte överdrivet mycket sömn. Dessutom drömde jag en mardröm. :S Kristianstad here I come!

Om saker och ting går enligt planen borde jag vara framme vid 9:30. Fast egentligen borde jag inte säga så för oftast när jag tänker i de banorna så går det inte enligt planen.




Den korta, intensiva lyckan


Har börjat fokusera på packningen. Snubblade över en väska i garderoben som jag glömt bort stod där och blev överlycklig. Där låg den ju! Den helt perfekta väskan för ändamålet. Inte för liten och inte för stor. Men när jag tog i den vägde den ton, (kändes det som i alla fall) och då gick det upp för mig att det inte var en resväska utan älsklingens bowlingväska. Haha typiskt! :S





Swooosch


Jösses. Har redan varit vaken i 1½ timme. Tiden bara rinner iväg. Idag är det skola som gäller. Blir en sväng på apoteket först samt ett samtal till Kristianstad. Efter skolan ska jag väl försöka organisera ihop någon sorts användbar packning. Så. Det var min dag det, i korta drag.





Mr Ismail ikväll


Jahopp. Då var det helg igen. Meningslöst konstaterande för det är väl de flesta redan medvetna om.

Ikväll ska jag och älsklingen iväg och lyssna på Soran Ismail. Ska bli riktigt kul. Vi var iväg på Jonas Gardell för ca ett år sedan och det var verkligen lyckat, det blev alldeles vansinnigt mycket skratt. :)






Dålig


Jag har visst blivit dålig på att uppdatera. Jag brukar vanligtvis inte ha något vettigt att skriva om men lyckas skriva lite ändå men nu tycks även motivationen svikta. Dagen ska spenderas huvudsakligen framför datorn: plugg.

Sen kanske det blir en liten promenix om det inte regnar. Jaja, jag är kräsen idag.

SEN tänker jag titta på foton från Glasgow och London och fantisera om resor. Lovely! :thumbup:





Tidsfördriv


Poppar morgonpasset i P3 och försöker komma underfund med vad jag ska roa mig med i 2 timmar. Får nämligen inte tvinga i mig "frulle" förrän klockan 9. Och inte går det att somna om heller.

Idag blir det en sväng till skolan för att jobba med projektet. Tänka sig att tiden börjar krympa och innan vi vet ordet av är kursen slut. Weird. :bigeyes:

Har seminarium i morgon så vi lär nog checka igenom vår opponering en sista gång. Kruxet är att när den rapport man ska opponera på är skitbra så är det svårt att hitta så mycket att opponera på förutom lite slarvfel och formalia och sånt. Men men, blir väl en lusläsning till antar jag. Plus att vi ska fortsätta pilla med vår egna rapport.

Igår var vi förresten iväg och hämtade ut biljetter. På lördag ska jag och älsklingen lyssna på Soran Ismail på Halmstads teater. Ska bli kul. Vi var iväg för ca ett år sedan och lyssnade på Jonas Gardell och han var helt underbart roligt. Håller tummarna för att det här blir lika lyckat. :)





Måndagsångest


Uscha. Tycker verkligen inte om måndagar. De är bara snäppet bättre än söndagar. Tror jag.

Dagen spenderades dels på skolan och dels hemma. Blev även en sväng på apoteket för att undersöka vad medicinerna kostar och jag säger då det: Hello ekonomisk ruinering.



Nu blir det kvällshäng och tidigt i säng. Kan inte tänka på något annat än att få sova. Och resan till Kristianstad. Och hur jag ska hitta till hotellet. Och att jag först drömde om karaktären Cinna ur Hungerspelen i natt och sedan drömde jag om en enorm (nu snackar vi ENORM) björn som kastade omkring granar i Rudsjö. Och att projektkursen snart är slut. Och att mitt cykelköp var kasst. Jaha. Antar att jag tänker på mer saker än bara sova ändå.





The Hungergames


Gaaaah vad jag är trött! Ska bara knappa in det här blogginlägget och sen är det bums i säng. Kommer såklart läsa lite i Hungerspelen 2. Hahaha, jag är så trött att jag glömt bort var uppföljaren heter. :question:

Var i alla fall och såg filmen på bio ikväll. Tummen upp för den (Y) Jag läste ju ut boken igår så jag har så klart allt i färskt minne och det var en del saker som skiljer sig åt, men så är det ju alltid. Tyckte ändå att de lyckats lösa saker och ting i filmvarianten rätt bra. Hela tanken och storyn är ju fruktansvärd. Fruktansvärd som i hemsk och motbjudande. Antar att det är därför den fängslar också. Jag var förvånad över att det var så mycket "små-folk" på bion, själva filmen är ju ändå ganska blodig. Folk dör ju stup i ett. Men men. Sammanfattningsivs kan jag väl säga att jag tyckte om den och lär med största sannolikhet både läsa boken igen och se filmen igen. :thumbup:







Måste dock tillägga att även om filmen var bra så saknar den fortfarande en del saker som man bara får med hjälp av boken. Så läs den också. För det är där alla tankarna finns.






SLUT!


Nu är Hungerspelen slut. Jag tror jag tycker om böckerna ändå. Ja, det gör jag nog. :) Har påbörjat uppföljaren också. Spännande spännande. Nu börjar jag dessutom förstå hela den där "Nya Twilight" - vinkeln som folk verkar övertygade om.







Officiell kungörelse


Äsch. Antar att det är lika bra att jag gör det officiellt på allvar. Idag har jag varit i Lund för att få gruppinformation och bedömning om jag kan och får göra en gastric by pass. Och beslutet är nu fattat att ja, det kan och får jag. Jag har en annan blogg där jag skriver betydligt mer ingående om sådant som rör operationen och den hittar ni HÄR<--- ifall ni har lust att läsa.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och läsa ut Hungerspelen. Är helt jäkla slut. Tror aldrig jag vill kliva upp kvart över 3 på morgonen igen. Någonsin.





ZzzZzzz


Nej. Jag är inte vaken. Det är bara som det ser ut. Om en halvtimme är det dags att bege sig mot tågstationen. Blev löjligt tacksam över att det inte är minusgrader. Önskar dock att jag grävt fram min cykellampa igår i stället för att smyga omkring här hemma och leta lite halvhjärtat nu.




Överblick


Ikväll får jag min cykel! Wiiiieee! :D :D Blir nog en liten invigningstur innan jag dunsar ner i sängen. Hade tänkt gå och lägga mig 19. Ja, ni hörde (läste) rätt. Jag tänker gå och lägga mig 19. Tillåter mig själv att läsa Hungerspelen till 20 (vilket betyder att jag kommer läsa till 21), och sedan är det dags att falla in i en djup och underbar sömn som håller i sig ända fram till 03:30 då alarmet ringer. Ska cykla till tåget vid halv 5 så det är bäst att vara uppe tidigt för att hinna ordna med frukost och sånt. Lär nog ta med mig den och käka på tåget annars kommer jag ju vara aphungrig långt innan lunchen. Nåja. Så ser kvällen ut. Och nej, jag har inte glömt att nämna middagen. Jag struntar i den och planerar att byta pedaler på min cykel i stället. Utmärkt.






Den förbaskade sömnen


Alltså jag gick och la mig 21:30. Och ändå finner jag mig själv sittandes här framför datorn? Hjärnan snurrar som en tonardo. Misstänksamt lik min dröm i natt som för övrigt också involverkade en tornado, eller orkan eller vad det nu var, det kvittar, det var i vilket fall som helst fruktansvärt.

Åååh, vill så gärna sova. Var helt slut efter skolan och kunde knappt tänka på något annat än att få sova. Men sen när jag väl får så går det plötsligt inte. Jag kan nästan höra hur propavanen ligger i skafferiet och fnissar åt mig bara för att inte tog en. Jag var så trött så jag tänkte att sömnen inte blir något problem. I och för sig så är det väl inte så farligt att vara vaken den här tiden egentligen. Men jag försöker få lite gungning på dygnrytmen för att jag ska gå upp fem i morgon. Dvs 5 timmar tills alarmet ringer. Uscha! ;( Och enda anledningen till att jag ska tvinga upp mig klockan fem är för att jag ska kunna gå och lägga mig extra tidigt i morgon och för hoppningsvis slippa sömnsvårigheter. För på fredag morgon ska jag nämligen gå upp fyra. Ve och fasa! Det är verkligen länge sedan jag klev upp så tidigt. Och jag får inte under några som helst omständigheter försova mig. Bäst att ställa fem alarm utöver mina vanliga tre som alltid ringer. Minst.

Nåja. Nu har jag fått gnälla av mig lite så jag tror jag ska vandra tillbaka till sängen igen. Kanske kan smyga igång lampan lite svagt utan att väcka Mattias så kan jag läsa lite mer ur Hungerspelen. Goodie.






Hit och dit och hit och dit


Suck. Känns så ovärt. Kom nyss hem och ska iväg igen om tio minuter. -_-

Ska dock bara iväg till älsklingens jobb och hämta honom. Sen ska väl han hämta ut sin telefon och SEN får jag komma hem och faktiskt ta av mig skorna. Tror inte ens jag orkar laga middag idag. Snark. Dock har grupparbetet gått bra, vi var riktigt effektiva idag och jag börjar faktiskt känna lite stolthet över rapporten som börjar ta form på allvar. Det kommer nog gå bra tillslut. Hoppet har inte dött i alla fall. :)





Tre dagar kvar


Hmpf. Försökte sova lite efter frullen men tji fick jag. Tankarna störs så mycket av det som ska hända på fredag. Eftersom mitt lokalsinne är så dåligt och jag är allmänt nervös av mig så är jag så osäker på tåg och bussar och sånt. Tog mig i kragen och ringde till stället och frågade hur tusan jag ska ta mig fram efter att jag kommit till centralstationen (fast jag uttryckte mig inte riktigt så såklat). Verkar vara rätt vanligt för hon visste exakt hur jag ska åka och beskrev det så pass noggrant så nu är jag inte lika nervös längre. Dessutom verkar hon riktgt trevlig så jag blev på bra humör också. Imponerande hur sådant smittar av sig. :) Till och med en virrpanna som jag kanske kan klara upp det här. Ovh ang vad som ska hända på fredag så får ni veta det senare. Cliffhanger. I know, men så är det.

Nåja. Har skrivit ner rubbet på en liten lapp så nu kanske hjärnan får ro.





God morgon. Eller nåt.


För ovanlighetens skull var det inte så svårt att gå upp i morse. Har sovit oroligt och vaknat flera gånger i natt. Sista gången vaknade jag någon minut efter 5 och då kändes det meningslöst att somna om så jag och låg och slummrade bara till kvart i 6 då det var dags att pallra sig ur sängen. Nemas problemas.


Idag återgår saker och ting till det "normala". Dvs påsken är över och nu är det hög tid att ta tag i projektarbetet och jobba på som tusan så vi blir klara någon gång. Vi hade faktiskt en hyfsat bra plan när vi planerade upp det hela vid projektstarten. Vårt största misstag då var att vi inte räknade med den minst pålitliga faktorn av alla: människor. Vi har varit tvugna att förlita oss på en rad olika människor som ärligt talat snott vääääldigt mycket tid från oss. Inte okej. Men en lärdom inför framtiden.






En liten snabbis


Jag har visst varit ovanligt inaktiv de senaste dagarna. Har helt enkelt inte haft tid att blogga. Och inte inspiration till det heller. Men nu kommer det en liten snabb uppdatering:

För två dagar sedan firade vi min födelsedag, det ösregnade hela dagen men det var en trevlig dag ändå. Har dock svårt att förlika mig med tanken på att jag faktiskt är 24. Tokigt vad fort tiden går.

Igår var vi på påskmiddag hos svärföräldrarna. Blev en massa god mat och roligt spelande. :thumbup:

Idag kommer Ida, Leo och Cola hit en sväng. Utöver det ska vi nog inte göra något alls. Skönt. :)





Bulldoft


Haha känns att jag är ovan att baka. Det är ju asjobbigt! -_- Är strax klar, och då har jag kört 5 bullplåtar. Har dock inte haft så många bullar på plåten åt gången för de sväller ju till enorma storlekar. :bigeyes:

Aja, det luktar ju mumsigt av bullar i alla fall här hemma. :) Ska snart ta tag i städningen. Vet dock inte riktigt vart jag ska hitta energin till det? Hade bra gärna sjunket ner i badet och börjat läsa Sjöfararna, men det får visst bli någon annan dag.


Tror för övrigt att jag är så torr i halsen/munnen att det blöder nånstans. :( Vårt annars så goda, smaklösa vatten smakar nämligen misstänksamt mycket järn. :thumbdown:






En dröm


Jag slänger in en liten kort beskrivning av nattens dröm (som jag kommer ihåg i alla fall).


Jag och några till var i Rudsjö. Minns inte exakt vilka men Ida var i alla fall med och vi väntade på en gäst. Jag var i "vårt" sovrum och drog på mig en rutig skjorta. När jag kom ut så hade det kommit dit en kille/man. Han var kompis med Ida men jag hade aldrid träffat honom förut (men han var misstänksamt lik en gästföreläsare vi haft på skolan). Han gick runt i huset och sa att det luktade så himla gott. Han letade efter doftens källa och berättade att det var en gudomligt god doft, och att den goda doften luktade hö. Sen kom han fram till mig och sa att det var jag som luktade gott. Jag blev ganska generad men sträckte fram en hand för att hälsa men då skakade han på huvudet för att han inte ville hälsa med en handskakning. Så då kramades vi i stället och sedan skulle vi gå rundtur i Rudsjö. Minns inte så mycket mer än så, resten är luddigt men jag minns att vi hela tiden var i Rudsjö.




Är gåtan löst?


Jag tror jag har löst gåtan med min hals. Igår unnade jag mig alvedon och ipren för halsen var helt hopplös. Tabletterna verkar ju inte hela dagen men det räckte med att jag tog en av varje på morgonen och sen kände jag mig i princip frisk hela dagen. Men igår när jag försökte sova började halsen igen. Jag börjar misstänka att det beror på de här små pillren jag käkar. Sertralinet gör att man kan bli väldigt torr i munnen (yttrest obehagligt) och det verkar som om det börjat påverka halsen också. För när jag vaknar på morgonen och inte har druckigt vatten på ett par timmar så är halsen snustorr. Uscha. Håller tummarna för att jag inte behöver äta dem så länge till. Vore nice att bli bra och helt enkelt slippa dem.

Idag är det handledning som gäller. Först handledning och sedan projektarbete. Sista arbetsdagen innan vi tar påskledigt. I mitt fall "födelsedagsledigt". Ska försöka ordna med det mesta idag inför morgondagen. Shit vad mycket jag ska hinna med idag. Det är jobbigt att fylla år ibland. :bigeyes:




Mmmhm


ZZzzzsnark! Trodde jag skulle vara frisk vid det här laget. Har trots allt varit sjuk i en vecka nu. Längre än så går jag inte med på! :mad:

Om en halvtimme ska jag åka till Bendt och lämna in bilen. Sen blir det en "trevlig" promenad hem i kylan (vi har hela -1 grader ute).  Ska infinna mig på skolan vid 10 så det blir väl till att pallra sig mot bussen någongång innan dess.

Sjukt att jag fyller 24 om två dagar. När blev jag såhär gammal? Blev jag inte myndig nyss? Tänk att det är åtta år sedan jag gick ut högstadiet. Åtta år sedan jag flyttade hemifrån. Jösses!





Gnällarsle


Ja.. Jag känner mig verkligen som ett gnällarsle. Rören i halsen känns fortfarande större än vad de borde vara, sjukt obekvämt. :(

Går omkring och fantiserar om att driva eget när jag egentligen borde lusläsa användarvillkoren en gång till. Uscha.

Dessutom har jag återigen börjat fundera på om jag borde skaffa en katt till så Maya får lite sällskap. Hon har ju iofs skaffat sig en söt, helvit liten kissemiss som brukar hänga här utanför. Jag tror de är vänner för Maya fräser inte åt den. Men det är ju inte riktigt samma sak som att ha en kompis i hemmet som kan hålla henne sällskap då hon är ensam. Nåja, får se vad som händer. Nu ska jag roa mig med att ringa Sveriges Informationsförening eftersom jag inte hört något från dem än. Vi börjar få en rejäl tidspress på projektarbetet. :bigeyes:





Dagen idag


Skolbesöket blev kort. Vi delade upp arbetet och sen fick jag pallra mig hem igen. Blev dock en sväng till Däckia också. Måste medge att jag var lite impad över mig själv att jag tog mig dit utan att köra fel och utan att drabbas av panik, hehe, jag börjar bli mer och mer hemma här i Halmstad, och det är väl inte så konstigt heller, har ju bott här i ca 1 år och gått skola här i 2 år snart. Otroligt vad tiden går fort. Om 4 dagar fyller jag år. Och om 11 dagar ska jag tillbringa dagen i Lund. Har aldrig varit där innan så jag oroar mig lite över att lokalsinnet ska få frispel men får ta det som det kommer.

Nåja. Förutom Däckia har jag sneglat på användarvillkor för twitter (till projektarbetet) samt börjat snegla på Youtubes användarvillkor, blev dock så trött av det så jag somnade på soffan och sov en timme tills det var dags att hämta älsklingen på jobbet.

Just nu står han i köket och håller på med hemlisar. Jag är givetvis dödligt nyfiken men har lovat att hålla mig i vardagsrummet tills vidare. :)

Jaha, det var väl min dag än så länge. Ska snart påbörja någon sorts middag, tror det blir köttfärssoppa och sedan ska vi kika på senaste avsnittet av Once upon a time. Spännande! :)





Framsteg


Hfab ringde för en liten stund sedan. Jag förklarade hur det låg till och hon konstaterade precis som vi att vi har fått vänta en bra bit utöver väntetiden som var angiven på beställningen. Så hon skulle nu ta kontakt med företaget som håller i det hela så skulle det företaget sen återkomma till mig med en förklaring antar jag. Och en upplysning om hur det går med vår diskmaskin också.

Så vad händer annars då? Har löjligt ont i halsen för att den blir så himla torr hela tiden, känns som om väggarna i halsen klibbar fast i varandra. :bigeyes: Fantiserar om sängen men ska snart bege mig mot skolan. Lite motivation skulle inte vara fel.





RSS 2.0