Ledighet

Jag har tydligen varit ledig i två veckor nu. Känns som om jag varit ledig en evighet. För alltid typ. Skulle inte gissat på två veckor i alla fall. 
 
Mattias har precis inlett sin semester, men han var hemma nästan hela förra veckan också för han var så sjuk. Vi var nära att sjukanmäla honom för att spara semesterdagarna men så repade han sig. 
 
Idag har vi haft Elma och Cola på besök då Ida, Micke och Leo fick spendera större delen av dagen på sjukhuset i väntan på gips. Leo lyckades få någon mystisk skada på sin handled. Det har varit så varmt att vi har hållt oss inne. Jag vågade mig ut till affären en sväng för att köpa onyttigheter idag. Misstänker att jag haft saltbrist då jag mått illa hela dagen idag och igår och känt mig krasslig. Jag gick all in och köpte extra saltat smör, saltade kex, salta pinnar och marabous salty-crackers- choklad. Efter ett gäng salta pinnar och en uppsjö med vatten började jag faktiskt på lite bättre. Kan ju ha varit så att jag behövde äta något också. Nåja, när jag gick till affären i strålande sol med typ 34 grader i skuggan så såg jag först inga människor, inga fåglar, tjae, inga varelser alls helt enkelt. Fick värsta domedagskänslan. Sen när jag närmade mig ica så började det dyka upp lite liv och rörelse men just inne på själva bostsområdet var det helt dött. 
 
I övrigt har vi inte gjort många knop idag. Var ute och cyklade med tjejerna på kvällskvisten. Dvs de cyklade och vi promenerade. Malva har fått kläm på det nu. Hon ville inte ens cykla från början men jag var lite elak och tvingade henne. Och det var sååå värt det när jag fick se hur stolt hon blev över sig själv och hur hennes självförtroende fick ett rejält uppåtsving när hon insåg att hon kunde cykla helt själv. :D Fantastisk känsla (och naturligtvis var jag också stolt över henne). 
 
I skrivande stund är Mattias iväg och spelar. Och ja, det är bf-datum idag faktiskt. Men som jag sagt hela tiden: det blir en augustibebis. Personligen tror jag att den "tittar ut" på torsdag. Å andra sidan börjar jag känna mig skeptisk eftersom jag inte har några känningar alls. Mattias trodde att jag skulle gå så länge att jag skulle behöva igångsättning. Måtte han ha fel! Dels för jag har inte alls lust att vänta så länge, plus att då finns det en överhängande stor risk att bebisen föds på vår bröllopsdag. Inte okej. 
 
Nåja, eftersom jag får roa mig på egen hand så tog jag och spontanbeställde en parfym. Lite märkligt kan tyckas eftersom jag inte ens använder parfym. Haha. Eller, det händer väl en sisådär 5 gånger / år eller nåt. Men oddsen att jag kommer använda parfym nu inom någon sorts nära framtid är ju obefintlig då jag lär konka runt på en bebis mesta tiden. Och på tal om den: i natt drömde jag faktiskt att bebisen föddes. Den vägde 6 kg och var 80 cm lång. Låt oss hoppas att det är långt ifrån verkligenheten.
 
 

Halt och löjlig

 
Igår blev det faktiskt en sväng till förlossningen. Hade känt minskade fosterrörelser i över ett dygn. Kände mig inte orolig (snarare löjlig) men de säger ju hela tiden att man ska höra av sig så då gjorde jag det. Ringde förlossningen och nämnde det, och meddelade även två gånger att jag faktiskt har en tid hos ordinarie mvc idag. Men de tyckte ändå jag skulle komma dit. Så då blev det en tur dit för en ctg. Givetvis såg allt normalt ut även om bebisen är slö. Kanske kan bero på att jag själv är så himla slö. 
 
Och idag är det som sagt dags för ett vanligt besök. Ugh! Har inte alls lust att gå ut. Det ska dock bli skönt att sitta i bilen med fullt ös på AC:n. Efter besöket på förlossningen igår satt jag i bilen med ac på och åt en glass (ja jag körde samtidigt, busigt). Det var himelskt! 
 
Utöver det så gör vi nog inte många knop idag. Mattias är sjuk så han är hemma med oss. Han har åkt på en halsinfektion av något slag. Och ingen orkar gå ut med ungarna för det är så äckligt varmt så de rusar omkring som duracellkaniner (dock har de faktiskt inte bråkat något än, helt otroligt!).
 
Enligt smhi ska vi ha 30 grader idag. 34 grader i morgon och 31 grader på lördag. Döden! :(  Värmen är ju jobbig för vem som helst, men jag kan liksom inte göra något alls. Det räcker med att jag sitter i soffan och gör ingenting så blir jag blöt av svett. Och då överdriver jag inte. Det fullkomligen rinner om mig! I nacken.. I ansiktet.. På kroppen.. Överallt! Mina kläder blir blöta på nolltid. Det är så hemskt! 
 

 
 

Slut i rutan

Oooooch där! Där tog min energi slut för idag. *gäsp* Ugh! Har roat mig med att tvätta, sortera tvätt och kläder samt städa hallen. Gör några små städryck varje dag. Sakta men säkert blir det bättre här hemma. Antar att det är fördelen med att ha det så förbaskat stökigt och skitigt - man ser skillnad hyfsat snabbt. Heh. 
 
Har även insett att vi måste införskaffa någon form av garderob eller byrå till. Det är smockfullt i tjejernas nu med andra ord har vi inte plats för bebisens kläder. Just nu ligger de ihoptrycka längst upp i tjejernas garderob tillsammans med en massa övriga prylar, typ böcker. Jaja, det tänker jag inte ta tag i idag. Kanske nästa vecka. 
 
Nu ska jag ta mig en kopp te och vila lite så kaaanske jag orkar ett ryck till. Ska bara avstyra ett begynnande bråk också. Tjejerna har en tendens att leka snällt med varandra medan jag städer (för då är det extra kul att stöka ner), men så fort jag sätter mig ner har de en tendens att ryka ihop. Suck! 
 


Slösa Sveriges pengar?

Alltså jag kan inte sluta störa mig på en grej med alla bränder som härjar nu.. Folk delar till höger och vänster på facebook om vad regeringen gör för detta och "lärde de sig inget 2014" och att de borde köpa in egna brandflyg.. Men alltså.. VA?! Ska vi lägga miljontals kronor på egna brandflyg (som för övrigt ändå inte skulle komma direkt bara för att Sverige köpte in dem, det finns något som kallas leveranstid och min spontana gissning är att leveransen på fyra brandflyg är en smula längre än på fyra paket från HM). Det gnälls om hur pengar slösas till höger och vänster men att köpa in fyra brandflyg för flera hundra miljoner känns som en vettig investering? 
 
Alltså ja! Det har varit fruktansvärt torrt, och bränderna nu är fruktansvärda och alla som kämpar mot dem ska ha en stor eloge. Och det kanske känns som en vettig investering just nu. Men det känns ändå inte rimligt att lägga såna enorma summor pengar på flygplan som vi KANSKE kommer behöva i en någorlunda nära framtid. Inte när det finns flygplan som vi har rätt till via EU (och folk undrar vad eu har för nytta, hmpf!). 
Jag fattar inte hur det kan vara så svårt att tänka efter innan man delar en massa skit?! Jag blir galen på såna dumheter! Det är så korkat att jag får ångest av det! Korkade människor ger mig på fullaste allvar ångest! Usch! 
 
Jaja det var dagens gnäll. Nu ska jag dricka te och sen ta tag i städningen igen. Försöker få lite saker gjort på förmiddagen för på eftermiddagen brukar jag vanligtvis inte orka. Hade det inte varit för att jag är ensam med tjejerna och det är bevattningsförbud så hade jag nog flyttat in i badkaret (fyllt med ljummet vatten förstås). 
 
En del av mig vill att bebisen ska komma nu (eller till helgen iaf så jag hinner få ordning här hemma), en annan del av mig vill att den väntar till hösten när det är lite svalare, november kanske? heh.


Semester! Eller nåt..

 
Tjohoo! Nu har jag "typ" semester. Eller sommarlov. Fast egentligen inte eftersom jag på papperet är föräldraledig. 2.5 vecka kvar till bf, så med andra ord är det en månad kvar till bebisen kommer (jag försöker vara realistisk). 
Idag bär det av mot Falkenberg för umgänge och busig grillning (busig eftersom jag vetetusan om vi egentligen får grilla). Först ska vi dock ut till flygstaden och kolla på ett babyskydd. Ja vi har fortfarande inte köpt något. Jag har stirrat på dessa förbaskade babyskydd i över en månad. Minst! Jag har läst på, gjort listor, letat reor mm. Men jag tröttnar på att vara den som hela tiden måste engagera mig mest så det har hamnat i skymundan i form av någon undermedveten (eller smula medveten) protest. Men idag ska vi ut till flygstaden i alla fall. Hittar vi inget där så måste vi nog ta och beställa. Jag tänker inte ta bussen hem med bebisen i alla fall. Och som nyförlöst tänker jag ABSOLUT INTE gå hem. 
 


Hormonstinn och trött

Hugaligen vad skönt det ska bli att göra min sista dag i morgon. Inte för att jag inte tycker om att vara på jobbet - för det gillar jag verkligen. Det är bara det att jag orkar inte med något annat. Jag lägger mig tidigt men vaknar nästan en gång i timmen varje natt. En riktigt, riktigt bra natt har bara 4-5 uppvak, men de nätterna är sällsynta. 
 
Den senaste veckan har jag varit extra trött och haft problem med huvudvärk. Så idag när jag kom hem fick jag ett visst ett litet utbrott. Hade hämtat barnen och varit in med dem på ica en snabbis efter jobbet. Givetvis testade de mitt tålamod, det gör de alltid. Men sen när jag kom hem och insåg att Mattias som kom hem en smula tidigare än oss hade satt sig framför datorn istället för att börja med maten så var det droppen som fick bägaren  att rinna över. Hade hade tydligen inte slagits av tanken att påbörja maten. Detta gjorde mig vansinnigt irriterad och upprörd så jag skällde på Mattias och sen grät jag en skvätt medan jag lagade mat för jag var/är så slut. Usch. 
 
Nåja, efter att vi (mestadels jag själv förstås) lagat mat och ätit så började jag känna någon form av mänsklighet pyra i mig så då bad jag faktiskt om ursäkt för att jag blivit så arg och kanske överreagerat en smula. Dock tycker jag fortfarande att det är en självklarhet att börja preppa maten i den mån man kan när man kommer hem först. När jag kommer hem så får jag kasta av mig sakerna jag har med hem, tvätta händerna och sen ge mig in i köket direkt. VARJE dag. Trots att jag också jobbat hela dagen, och sovit urdåligt i flera månader och haft ont i flera månader osv. Men men. Det är tydligen bara något som ska genomlidas. För när man säger att man är trött så förstår folk sällan vad man faktiskt menar. Det är inte vanlig trötthet som kan botas med lite vila. Det är en trötthet som inte går att beskriva, och bara de som själva upplevt den kan ana sig till hur det känns. 
 
Jaja det var det. Elsie vägrar sova så jag ska försöka få henne att sluta stöka så mycket i alla fall. Oddsen är dock att jag somnar före henne.
 
 

 
I natt drömde jag förresten om zombies. Det är mitt absoluta hat-tema på drömmar. Bläeh!
 

 
 

Sliten

 
Uscha vad jag känner mig sliten nu! Direkt när jag klev ur sängen i morse så planerade jag för när jag skulle gå och lägga mig. Vaknar så himla ofta, bara för att behöva vända på mig, eller för att jag får kramp, eller för att min arm somnat. Och i natt/morse vaknade jag 1.5 timme innan alarmet skulle ringa (dvs vid strax efter 3) och var så kissnödig att det gjorde ont. Huvva! Men den resterande 1.5 timmen sov jag faktiskt ostört.
 
Utöver idag så har jag en arbetsvecka kvar. Men jag ser inte fram emot någon vila för det. Med mina två vildingar här hemma lär det ju bli hela havet stormar. Ska försöka lägga upp en plan över hur jag ska kunna aktivera och underhålla dem och samtidigt lata mig. Ska bara gräva fram lite fantasi så går det nog.
  
 
 

RSS 2.0