Slösa Sveriges pengar?

Alltså jag kan inte sluta störa mig på en grej med alla bränder som härjar nu.. Folk delar till höger och vänster på facebook om vad regeringen gör för detta och "lärde de sig inget 2014" och att de borde köpa in egna brandflyg.. Men alltså.. VA?! Ska vi lägga miljontals kronor på egna brandflyg (som för övrigt ändå inte skulle komma direkt bara för att Sverige köpte in dem, det finns något som kallas leveranstid och min spontana gissning är att leveransen på fyra brandflyg är en smula längre än på fyra paket från HM). Det gnälls om hur pengar slösas till höger och vänster men att köpa in fyra brandflyg för flera hundra miljoner känns som en vettig investering? 
 
Alltså ja! Det har varit fruktansvärt torrt, och bränderna nu är fruktansvärda och alla som kämpar mot dem ska ha en stor eloge. Och det kanske känns som en vettig investering just nu. Men det känns ändå inte rimligt att lägga såna enorma summor pengar på flygplan som vi KANSKE kommer behöva i en någorlunda nära framtid. Inte när det finns flygplan som vi har rätt till via EU (och folk undrar vad eu har för nytta, hmpf!). 
Jag fattar inte hur det kan vara så svårt att tänka efter innan man delar en massa skit?! Jag blir galen på såna dumheter! Det är så korkat att jag får ångest av det! Korkade människor ger mig på fullaste allvar ångest! Usch! 
 
Jaja det var dagens gnäll. Nu ska jag dricka te och sen ta tag i städningen igen. Försöker få lite saker gjort på förmiddagen för på eftermiddagen brukar jag vanligtvis inte orka. Hade det inte varit för att jag är ensam med tjejerna och det är bevattningsförbud så hade jag nog flyttat in i badkaret (fyllt med ljummet vatten förstås). 
 
En del av mig vill att bebisen ska komma nu (eller till helgen iaf så jag hinner få ordning här hemma), en annan del av mig vill att den väntar till hösten när det är lite svalare, november kanske? heh.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0