Well if this is democracy you can keep it

 
"Well if this is democracy you can keep it. I've never been so bored in my life". Hihi, kära lilla Hector. Ja, jag har roat mig med att kika på Karl för sin kilt. :)
 
 
 
Det är så ironiskt. Först väntar man på att lillskruttan ska somna. Och sen när hon äntligen gjort det så väntar man på att hon ska vakna igen. (??)
 
Börjar för övrigt bli rädd att jag kanske fått eksem i öronen. Det kliar så förbaskat. Kom i samband med förkylningen. Började som vanligt med att det knastrar i öronen och känns underligt. Det brukar ju gå över när förkylningen släppt men jag har ju blivit mycket bättre nu men öronen fortsätter att klia, dock inte knastra, men det är ändå irriterande. 
 
 
 


Idag

 
Fortfarande ingen Maya här hemma. :( I början var jag väldigt orolig, det är jag väl fortfarande, men hoppet om att hon ska komma hem har väl halverats nu. :( 
 
Idag bär det av till mvc. Ska dit för att få instruktioner om hur jag ska sätta fast mina emla plåster inför nästa vecka då de ska sätta in en p-stav i armen. Hemskheter. Utöver det ska vi bara skrota omkring här hemma och mysa. Jag har hamnat i någon period när jag bara vill hålla i Malva hela tiden. Haha, vill knappt gå och duscha eftersom jag inte kan ha henne där inne. Men men, jag vill ju inte stinka heller så det är bara att pallra sig dit. Jag tror det kanske beror på att jag varit med och bidragit till att hon blivit stucken med nålar så många gånger den senaste tiden. Hon kommer väl knappast ihåg det, men jag gör ju det. 
 
 

 
 

Mmhm

 
Nu har jag klarat av samtliga punkter på dagens To do- lista. Med undantag för förskoledöden då förstås. 
 
Men på tal om något helt annat. I natt/ i morse drömde jag att Maya kommit hem. Jag var arg för att hon varit borta och gjort mig orolig men lättad för att hon var hemma. Men så vaknade jag och insåg att hon fortfarande är försvunnen. :( 
 
 


Hur

Hur hur HUUUUUUUR väljer man dagis?!  Lotta? Sten, sax och påse?!  -.-
 
Har funderat på detta länge men kommer fortfarande inte fram till något och egentligen borde vi redan ställt lillskruttan i kö. Inte okej. :/  Och det blir inte lättare att fundera genom att vara mega trött. 
 
Vi var helt slut här hemma igår. Malva slocknade vid 17, sov till 20, då jag väckte henne för att amma och sedan somnade hon om igen. Och tyckte därför att det var morgon klockan 3 i morse. -.- Fast jag fick henne faktiskt att somna om tillslut och sova till halv 7. Så så var det med den saken. Men nu är det som sagt hög tid att fatta beslut om dagis. 
 
 


Död och förbannelse

 
Gaaah! :@ Vilken skitkväll! Har känt mig som en zombie hela dagen. Har varit sådär trött när man är alldeles matt i kroppen och det känns som att man inte ens orkar lyfta armarna. (???)
 
Maya är dessutom fortfarande borta. Jag har gjort min livs första banankaka men den luktar äckligt och smakar ingenting. Tror jag. Jag har även gjort chokladbollar för att bli av med lite havregryn som börjat bli gammalt. I ren nyfikenhet smakade jag på smeten från mina fingrar och blev besviken eftersom det inte alls smakade lika gott som när jag var liten. Så nu är säkert chokladbollarna äckliga. Och sen efter att ha röjt i köket tänkte jag ta och desinficera lillskruttan nappar och flaskor mm. Givetvis hittade jag inte alla napparna bara för det. 
 
Jag börjar misstänka att universum konspirerar emot mig... Eller så kan det kanske vara så att Malva smittat mig med sin förkylning. Och alla vet ju att de där barnbacillerna är de värsta som finns! :O 
 
Nåja, nu ska jag återgå till napp och flasktjänst innan jag lockar på Maya en sista gång för idag i naivt hopp om att hon ska komma hem.
 
 

 

Maya

 
ZzzzZzzz.. Malva tyckte att jag skulle masa mig upp 5:50 i morse. :S Men vi har hunnit storhandla på city gross samt shoppa på Sko stop och Biltema och spanat in Stadium outlet. De har verkligen en rejäl rea där, men de har ju bara svindyra märken så det kostar ju en hel del i alla fall. Åtminstone så gjorde grejerna jag kollade på det.  Om två timmar bär det av till amningsmottagningen. Det blir ju inte bättre så de ska ta en titt igen samt kanske göra något prov lr ngt för att se om jag har en infektion eller något annat hemskt. Huvva. 
 
Sen ikväll blir det lördagsmys. Kanske beger mig ut en sväng igen och kollar efter Maya också. Har fortfarande inte sett skymten av henne. Min lilla kissemissbaby. :( Hon var ju borta två dygn i sträck förra sommaren, så det kanske bara är någon sorts vår/sommarvandring hon har för sig. Hoppas det. Tycker bara det är märkligt eftersom hon inte brukar våga gå särskilt långt från lägenheten. Kanske någon av grannarna matat in henne. Då jäklar får de det hett om öronen. Jag vet att man inte ska särbehandla men det är en sak om de försöker mata in Tusse, men om de ger sig på Maya, då jäklar... Å andra sidan så ser jag ju hellre att någon försökt mata in henne än att hon ligger skadad i ett dike någonstans. Usch, får ont i magen när jag tänker på det. :(
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 



 


Sur

Sånt här gör mig bara så sur..
 
 
Men jag blev iaf antagen till de andra kurserna. Nu ska jag bara lyckas välja en. Står mellan informationskompetens i praktik och teori eller förbättringskunskap, lärande och informationskompetens. Båda är på 7.5 hp så de är ju inte så stora kurser, och jag tycker de på minner en del om varandra. Och båda kurserna hålls av Linköpings universitet. Beslut beslut beslut.. Hmm..
 

 
 

Tröttfisar

Igår var vi väldigt trötta här hemma. Alla låg till sängs redan vid 21. Jag var lite orolig över att vi skulle få en kinkig natt eftersom em/kvällen varit så jobbig. Men oron var obefogad. Malva var helt slut efter den jobbiga dagen så hon har sovit hela natten. Jag fick tillslut väcka henne i morse för att förse henne med mat. Givetvis var jag själv inte lika duktig. Vaknade tre gånger i nat. Hmpf! Varför kan vi aldrig vara i fas med varandra? Detta är första långa, hela natten som hon sovit sen hon blev sjuk men givetvis ska jag fortsätta vakna ändå. Jag skyller det lite på min sambo som hade snott allt täcke två av gångerna så jag frös som en tok. 
 
Om lillskruttan mår bättre idag så blir det en sväng till Oskarström ikväll. :) Förutom det händer det inte så mycket, jag väntar spänt på ett mail från antagning.se som ska komma idag. Ska få veta om jag kommit in på någon av sommarkurserna. *Hoppas hoppas*
 


Försvunnen

 
ZzzzzZZZSNARK!!
 
Vi har en extremt irriterad baby som bara skriker, skriker och skriker. Hon har ingen feber, inte än i alla fall. Men hon har gjort klart för oss att hon hatar hela världen. Hoppas det inte håller i sig hela natten. 
 
En annan jobbig sak är att Maya är borta. Hon har inte varit hemma på hela dagen. Vi har t.o.m. varit ute en sväng och kollat efter henne men utan resultat. Hon brukar ju inte ens våga sig av gräsmattan men nu är hon putsväck. :-( 
 
Så när hon kommer hem blir det utegångsförbud och kommer hon inte hem ger jag mig på grannarna för nån lär ju ha sett henne. 
 


Opassande flin

 
Vaccineringen gick förvånansvärt bra. Lillskruttan protesterade lite, första sprutan reagerade hon bara lite på när de sprutade in vaccinet. Men den andra sprutan blev hon däremot ganska ledsen av. Men hon grät inte så länge faktiskt. Hon var ju ledsen ett tag efteråt men inte så ledsen att hon grät hysteriskt. Snarare protesterade lite.
 
Jag var däremot ganska nervös. Och alltid när jag är rädd, nervös, spänd, när något är sorgligt, ja you name it, i opassande situationer så har jag en tendens att le. Fattar inte varför men det där idiotiska leendet smyger fram när jag blir rädd. Haha. xD Så jag tror som sagt att det var värre för mig än för henne. Tack och lov passade Mattias på att ta lunch precis när vi skulle dit så han mötte upp oss vid bvc och agerade moraliskt stöd. :) 
 
Så det var det. Nu hänger vi bara hemma och håller tummarna för att lillskruttan inte får någon feber av vaccinet. Jag försöker övertala henne att sova men hon vägrar. Såvida hon inte får snutta på mig under tiden men det vägrar jag för jag vet att det bara kommer resultera i att hon spyr på mig senare.
 
Hon hade förresten gått upp bättre nu sen vi var på akuten. Nu väger hon 5560g. Hon är fortfarande en lättviktare men hon följer i alla fall sin egen kurva igen. Och själv har jag återigen blivit beordrad att kontakta amningsmottagningen eftersom mina white spots har blivit ännu värre än förra gången jag var där. Fast det visste jag redan eftersom det gör så fördömt ont. Är det, det här som är det ljuva livet eller vadå????
 


Meny

 
Idag har vi en piggelinbaby här hemma som tyckte det var lagom att gå upp 5:20 i morse och inte sova mer. -_- 
 
Idag står vaccination på menyn. :( Eller, jag tycker ju att vaccination är bra, men det är just hela processen med att göra det och det faktum att Malva kommer skrika som en stucken gris som känns gruvsamt. 
 


Kärlek

 
Aaah. Jag tror jag har blivit kär. I Synpotik
 
Specsavers i all ära, de var jättebra när jag skulle köpa mina glasögon och priset var kanon. Men nu när jag ska skaffa linser igen så tror jag faktiskt att Synpotik är strået vassare. Har nyss bokat en synundersökning hos dem och ska dit om 1½ vecka. Känns som när jag var liten och det är dagen innan julafton typ. Hihi! :D 
 
Nu ska jag roa lillkinken och se om jag kan övertala henne att sova i vagnen en stund så vi kan ta en promenad. Sen ska jag kasta mig ner i tårthimlen - eller helvetet - och se om jag kan komma fram till något vettigt. Måste börja organisera käket till namngivningen och räkna ut vad tusan det kommer kosta. Och ja, jag låter negativ nu men egentligen så tycker jag det är jättekul. Matte (och ja, det är ju lite passande att min kära sambo också kallas för Matte ;) )
 
 


Onsdag

Börjar misstänka att Malva smittat mig. Lillskruttan blir piggare och piggare och jag blir slöare och slöare. I natt/ i morse väckte hon mig inte förrän halv 5 så nu börjar hon sova bättre igen. 
 
Idag blir det troligtvis en promenad. Lillskruttan är så pass pigg nu så jag tror inte att hon skulle ha något emot en promenad. I övrigt så strövar jag bara omkring här hemma och roar mig med tvätt samt läser tidningen och lyssnar på radion. Om 1½ timme så blir det kanske strejk inom transport. Och om det blir strejk så inleds en lockout i morgon. Hemskheter. Men egentligen tycker jag såklart att facket gör rätt som strejkar. Det är hög tid att företagen skärper till sig och får hårdare reglage gällande bemanningsföretagen, någon jäkla måtta får det vara! Men men, ska inte säga mer än så för jag är ju inte överdrivet insatt i det hela, har bara läst lite om det och fått information av min kära sambo så jag har ju inte jättekoll på allt. 
 
 

 
 

Bättringsvägen

 
Lilla skrutt mår bättre idag. Hon väckte mig bara en gång i natt, vid halv 4. Man kan dessutom se på henne att hon är lite piggare. Men det betyder ju inte att hon är helt frisk än. Hon tycker det är spännande att ligga i babysittern och nu somnar hon iaf inte i den, men hostan är kvar även om den är mildare än igår, och nästäppan är också kvar men den kan jag ju lindra lite i alla fall. Koksaltlösningar is the shit! :)
 
 


Rubrik

 
Jahopp. Då ligger lillskruttan och sover. Tredje gången idag. Det är rekord. Sen har hon ju slumrat lite emellanåt också. 
 
Men efter 5 timmars extra sömn förut idag så orkade hon busa lite och bjussa på några leenden :)
 
 
 
 
 
Igår var jag för övrigt lite duktig. Jag ville ju frosta av frysen men trodde att jag skulle göra som vanligt, dvs skjuta upp det. Men icke! Igår fick jag äntligen arslet ur vagnen och gjorde det. Och det var minsann på tiden!
 
 
 
Isen ur frysen resulterade i 63 deciliter vatten. Sjukt! Folk i afrika får dricka jordigt vatten och här sitter vi med över 6 liter vatten i frysen. Sjukt! 
 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag påbörja middagen så den är klar tills min kära sambo kommer hem. :)
 

 

Sjukling

 
Min lilla baby är sjuk. :( Jag och Mattias var brydda igår över att vi tyckte hon somnade förvånansvärt lätt och ofta. Vi tänkte att hon kanske kommit i en sovperiod eller något, hon har ju inte direkt haft någon sådan alls. Inte ens som nyfödd. Men fram mot kvällen började hon rossla och hosta och under natten har det bara blivit värre. :( 
 
Hon har hostat så illa att hon väckt mig flera gånger, men underligt nog inte sig själv (?). Och på grund av incidenten som slutade på akuten så är det ju inte så där överdrivet lätt att somna om när jag hör hur hon rosslar och är täppt i näsan. Usch. :( 
 
Har inte kollat någon temp idag, vill inte bråka med henne mer än nödvändigt men hon känns inte varm, och hon hade då ingen feber igårkvälls i alla fall. Ska ringa BVC om en timme och höra om vi ens får komma dit idag. Tanken är ju att lillskruttan ska vaccineras men de kanske skjuter på det nu när hon är sjuk. Fast jag vill gärna dit och väga henne ändå för att se om ersättningen hjälper något. *Hoppas*
 
Man känner sig löjligt hjälplös. Jag vet att det bara är en liten förkylning. Det drabbar alla. Men när man hör hur hon rosslar, och ser hur det rycker i den lilla kroppen när hon hostar, så blir man bara så ledsen. :( Stackars min lilla baby 
 
 

Dumma människor!

Grr! Jag blir så förbaskad på dumma människor! Som tjejen som var med i nyhetsmorgon i morse. Nu såg jag förvisso bara en liten del av det samtalet (för jag blev så irriterad att jag bytte kanal) men någon måtta får det vara!
 
Tjenen sitter och "gråter ut" i TV p.g.a. fruktansvärda biverkningar från något vaccin (jag vet inte vilket men gissar på svininfluensan eller nåt). Och när Tilde frågar om hon inte fick någon information om eventuella biverkningar så berättar hon att nej, hon fick ingen som helst information om eventuella biverkningar. Jag säger: SKIT SNACK!!! Folk är så jäkla puckade! Visst finns det fall när läkarna kanske glömmer berätta, men då FRÅGAR man väl?! Vem proppar sig full med en massa läkemedel(skit) som kan skada kroppen på diverse vis utan att fråga/läsa på om biverkningarna?! Enligt tjenen var det förvisso hennes mamma som ordnat med vaccinet så kanske fick mamman infon om eventuella biverkningar, men då borde hon vara förbannad på sin mamma som inte berättade, och sig själv som inte frågade, men inte på någon annan. GRRR! För jag tror inte att hon frågade och läkarna vägrade berätta om det. HMPF!
 
Som ni förstår så TÅL jag INTE såna där dumheter. GRRR!!
 
 
 
Nåja, det var dagens raseri. Resten kommer huvudsakligen spenderas hemma men undantag för en kort liten prommis till ICA. City gross är en bra affär, men VARFÖR har de inte Keldas "mild ostsås" (hel och halvfabrikat FTW! hehe (A) Eller inte)? 
 
Nåja, vi ska väl kanske städa lite eller något också. Och jag känner mig smått inspirerad att baka. Men det blir nog inte av eftersom jag vill avfrosta frysen först. 
 


Home sweet home

Men hejja! Nu är vi hemma från Lund. lr typ. Jag och Malva väntar på Mattias medan han är på apoteket. Men vi är i Vallås iaf. Det har gått bra, Malva har varit lugn och snäll och sorgligt nog har hon sovit nästan hela tiden. Så nu är jag och Mattias tvärtrötta och sugna på vila men vi kan ju räkna med att ha en piggelinbaby här hemma ikväll.

Hemlängtan och mardrömmar (?)

 
Dumma (underbara) bajs-stiftelsen som ger mig hemlängtan. (?????)
 
 
 
 
 
 
 
Snart blir det lunch och sedan Gekås.
 
Men på tal om något annat. Kan spädbarn drömma? Malva börjar gråta i sömnen ibland. Oftast så börjar hon illskrika och sedan vakna, Men när hon gjorde det för en liten stund sedan i min famn så såg jag på hennes uttryck att hon blev ledsen. Och mycket riktigt, hon började gråta en massa. Jag trodde att hon var vaken men inte ville öppna ögonen, men när jag pratade med henne så märkte jag att hon vaknade, och så fort hon vaknat blev hon tyst igen och var glad så jag börjar tro att hon kanske drömde en mardröm. Eller så låg hon obekvämt. Eller båda delarna. Stackars liten. 
 


When in doubt

Alltså när man velar om att göra något.. Då ska man helt enkelt inte göra det. 
 
I morse hade jag beslutsångest om huruvida jag skulle försöka sova lite till eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att försöka somna. Jag vaknade efter 50 minuter och hade då drömt en jobbigt svartsjukedröm.. (????????) Såna har inte jag drömt på evigheter, jag är ju inte ens svartsjuk. Det finns liksom ingen anledning till det eftersom jag för en gångsskull dejtar/är tillsammans med någon som faktiskt begriper sig på monogami. Sjukt irriterande. Drömmen alltså. Dessutom var drömmen så typisk mig. Eller, jag var så typiskt mig i drömmen. Å andra sidan kan jag väl knappast förvänta mig att jag ska vara som någon annan? 
 
Nåja. Så först var jag irriterad på Mattias, dvs innan jag hunnit vakna ordentligt. Och nu är jag irriterad på mig själv. Hmpf, svartsjukedröm. Störtlöjligt! :@ Men men, så är det. 
 
Om ungefär en timme kommer systeryster med övriga familjen. Jag ska vara hundvakt medan de busar med Leo på busfabriken eller vad det nu heter. Sen blir det lunch här hemma och sedan snyltar jag skjuts av dem till Gekås. Är lite smått nervös över att åka dit med Malva men det ska nog gå bra. För ovanlighetensskull är jag inte så bekymrad över alla pestinfekterade människor (än). Jag är bara orolig över att hon ska vara kinkig för att det inte är tillräckligt spännande. Å andra sidan finns det ju tusen saker att titta på så det kanske går bra i alla fall. Nu ska jag bälja i mig en liter vatten (dvs 1 dl kanske, men det känns som 1 liter) och busa med min morgonglada baby. :)
 

 
 

Försäljare

Igår trillade jag dit. De stod ju där utanför ica och planerade bakhåll. Försäljarna.
 
Men vad skulle jag göra då? Jag möttes av en liten söt tjej med jättefina, enorma bruna ögon som pratade om svältande barn. Givetvis köpte jag en majblomma. Det blev en krans, men jag tycker minsann att de inte är lika fina som när jag var liten (fy vad gammal jag blev helt plötsligt). Å andra sidan så fungerar ju blomman bara som en symbol, det är ju inte det den handlar om egentligen, så den får väl se ut som 'hej kom och hjälp mig' om den vill.
 
Sen när jag var på väg därifrån såg jag flera personer som inte ville köpa. Undrar vad de har för ursäkt egentligen? Om man vistas på affären så har man ju uppenbarligen pengar. De har förvisso höjt priset, till och med dubblat det på de små blommorna. Jag har dock ingen aning om när det skedde, vilket ger en hint om när jag köpte majblommor sist. Fy på mig. Men jag anser ändå att man kan strunta i två paket mjölk (förlåt alla bönder) eller någon annan vara för den delen för att kunna köpa en endaste liten blomma. 
 
Det var det, nu blir det frulle.
 


Instängd

Hmm, jag känner mig lite lätt missnöjd med den här dagen. Min kära sambo frågade mig i morse om jag behövde bilen något idag, utan tänka mig för sa att att han kunde ta den för jag skulle ju ändå ingenstans. Vilket i och för sig är sant. Däremot tänkte jag ta en lååång skön promenad med lillskruttan idag. Dels för att hon ska kunna sova ordentligt och dels för att jag själv ska få motionera lite. Det är minsann på tiden. So far so good. Gissa vad jag kommer på när vi ska bege oss ut??
 
JO, att  vagnen är i BILEN som står på älsklingens jobb. Typiskt. -.- För att ha så lätt för logik är jag förvånansvärt trög. :@
 
Så i stället för en skön promenad i strålande väder så har jag nu suttit instängd i lägenheten med irriterande katter och en irriterad bebis som inte riktigt lyckas somna. Tror dock vi lyckats nu, efter 3 timmar. Skam den som ger sig. Eller nåt. Jag kompenserade den uteblivna promenaden med lite tristessbakning samt dammsugning och diskning. Kan inte fatta att jag faktiskt är en akademiker. Känner mig snarare som en 24/7 hushållerska. :/
 
Just nu väntar jag på telefonsamtal från min barnmorska. Jag ska dit och eventuellt sätta i en P-stav någon dag. Känns lite gruvsamt. Känns obehagligt att fjanta runt med hormoner på det där viset, men men, det blir kanske bra tillslut, jag kan ju inte andvända piller och sånt längre. Eller kan, kan jag väl. Frågan är ju bara hur effektiva de skulle vara.
 
Sen lär väl kvällen spenderas i soffan. Jag har lagt in veto och vägrar laga middag idag. Min kära sambo har ju bilen så han kommer hem tidigt, och vi ska bara äta korv och makaroner och det kan man ju slänga ihop på 20 minuter typ så han får minsann inta positionen vid spisen ikväll. Mohahahaa! :)
 
 


Avundsjuka

Jag har tur jag. Har känt mig avundsjuk på min kära sambo för att han får sova mer än mig. Dvs han får lägga sig före mig på kvällarna, kliva upp senare och har dessutom gåvan att kunna somna snabbt. Som sagt, jag är avundsjuk. Men insåg nu att jag har ju faktiskt turen att få krypa ner i en varm säng igen medan han får se fram emot en halvtimmes promenad i ett klimat som hotar med regn. Det är förvisso skönt med lugna morgonpromenader, och det är dessutom varmt idag, redan 9 grader ute, men han hade nog hellre legat kvar i sängen. Som sagt, jag har tur jag. Fast det hade ju så klart varit mysigare om han varit hemma.

Nu ska jag bara försöka intala mig att lillskruttan inte slutar andas bara för att jag inte hör henne och sedan kanske lyckas somna om jag med.


Skräckrekord

 
Jaah jösses. Gårdagen tog nog skräckrekord. Malva hade ett andningsuppehåll. Det var förvisso en väldigt kort stund, inte ens en minut tror jag, men det kändes som tusen. 
 
Jag och Mattias satt och pratade med varandra. Vi satt i varsin soffa och Malva låg bredvid honom i soffan. Vi tittade på henne med jämna mellanrum och bara pratade med varandra. Efter att vi tittat på varandra så tittade vi ner på henne och upptäckte att hon viftade konstigt med armar och ben. Jag trodde hon krampade och flög upp ur soffan och då insåg vi att hon inte andades. hon kämpade för att få luft. 
 
Mattias som satt bredvid henne var snabb att lyfta upp henne och klappa henne på ryggen. Hon återfick andan ganska snabbt (men det kändes inte så). När hon väl kunde andas igen blev hon ledsen en liten, liten stund. Inte hysteriskt ledsen, snarare lågmält. Jag slängde mig över telefonen och ringde 1177, misstänkte att vi skulle åka till akuten men ville prata med dem först ändå. 

"Det är för närvarande kö. Kötiden beräknas vara... 6 minuter... Din plats i kön är... Nummer 1". Jag fick lust att gnissla tänder över kötiden men det tog definitivt inga 6 minuter att komma fram. Sjuksköterskan som jag fick prata med tyckte att vi skulle åka till barnakuten och få henne undersökt. Dels för hennes egen skull och dels för vår skull. Jag antar att jag lät en aningen panikslagen. Så vi vinkade adjö till vår mumsiga middag som blev förstörd och åkte iväg. 
 
Efter ca 3½ timme och flera undersökningar så fick vi åka hem igen. Troligtvis satte hon spya i halsen och tappade andan. Hade vi inte rört henne så borde hon troligtvis återfått andan av sig själv men även om det skulle hända igen så kan man ju inte bara låta henne ligga. Herregud HON fick ju också panik! Men men, så det verkar inte vara något fel på henne i alla fall. Hon syresatte sig hur bra som helst (99%) och var sitt vanliga jag direkt efteråt. Däremot upptäckte de att hon har järnbrist. Bristen är inte superallvarlig men tillräckligt allvarlig för att de vill granska den ytterligare. Så nästa vecka kommer läkaren höra av sig ang. provsvaren.
 
Så, så avslutade vi gårdagen. Och den bilden, bilden av att hon fäktar vilt med armar och ben och kämpar för att få luft, den är fastbränd i ögat. Usch, jag får fortfarande ont i magen när jag tänker på det. Det är inte klokt vilken våldsam ångest händelsen orsakade. :(  Men men, får fokusera på att hon faktiskt mår bra, och att det troligtvis var en engångshändelse. Önskar bara att jag inte behövde skriva "troligtvis".
 
Vi har pallat upp hennes spjälsäng med böcker igen ifall hon skulle kräkas på natten. Och eftersom hon väger för lite så fick vi nya matrestriktioner från akuten. De var inte riktigt lika försiktiga som bvc så nu ska lillskruttan ha avsevärt mer ersättning plus att hon inte får sova som hon vill längre utan nu har jag fått order om att väcka henne så hon äter på natten också. Men i natt gjorde jag inte det, vi la oss så pass sent så jag lät henne sova och väckte henne tidigt i morse i stället. Lillskruttan somnade om efter en stund så nu ligger hon och Mattias har det gott.
 
 
 
 
 
 
Själv sitter jag här, försöker ta rekord i gäspning medan Maya stirrar på mig och påstår att hon inte har någon mat i sin skål. Hon ljuger.
 

Lurad

 
Den här dagen har gått åt till att tänka på namngivningen. Egentligen började jag med det redan igår. Kunde inte somna för jag låg och tänkte på maten till namngivningen. Det resulterade i att jag blev svinhungrig och fick ännu svårare att somna. Men men, tillslut gick det visst för helt plötsligt var det morgon.
 
Släpade mig själv och Malva till vårdcentralen helt i onödan. Vem det än var som svarade på mitt mail via mina vårdkontakter ljög i alla fall eftersom det inte alls fanns någon beställning, och eftersom min läkare råkar vara sträng så vågade sköterskan inte ta provet på mig trots att jag har bevis på att någon påstått att det finns en beställning. Så nu måste jag boka en telefontid med läkaren innan det händer något mer. 
 
Efter äventyret på vårdcentralen så blev Malva ganska kinkig och vill bara sätta i knät. Men men, nu, efter många om och men, så sover hon. Stackars lilla hjärtat. Det är utmattande att vara arg. 
 


Besviken

Jag är en smula besviken p.g.a. bvc besöket. Lillskruttan väger bara 5100g, hon går fortfarande upp för lite så nu ska vi börja ge ersättning igen. Det har jag inte alls lust med. :( Och jag fick även förslaget att kanske sluta amma på den sida som krånglar hela tiden, om det är så att jag inte står ut med det dvs. Det gör inte lika ont idag som igår så jag ska nog tjura på ett tag till. 
 
Vi behöver inte ge så mycket ersättning, lite extra bara 2-3 gånger per dag efter att hon ammat, men ändå. Känns som ett nederlag. :( Om hon fortfarande inte går upp som hon ska med hjälp av ersättningen så kanske de ska börja kika närmare på hennes kräkningar. Hon på bvc trodde inte att kräkningarna hade något med vikten att göra men om ersättningen inte hjälper så är det ju defintivt något som inte står rätt till. 
 
Hon ville även boka tid för vaccineringen. Tanken är att det ska ske när lillskruttan blir 3 månader. Men det är den enda dagen under den veckan som vi inte kan för då är vi nämligen hos Aleris i Lund. Så vaccineringen skulle bli veckan därpå i stället. 
 
Nåja, nu ska jag krypa ner i sängen och fantisera om kakor. Fantasier har den utomordentliga fördelen att de inte innehåller några kalorier. 
 

 

Utveckling

 
Igår gjorde Malva sin första vändning från mage till rygg på plant underlag. Jag hade henne först på min mage och låg och pratade med henne men hon tippade hela tiden åt sidan så då tänkte jag se om hon kunde vända sig. Hann knappt lägga ner henne i sängen innan hon snurrat runt. :) 
 
Så här kommer nu videobevis till er andra. Det här är hennes 5e vändning. :)
 
 
 
I videon så bjuder hon även på sitt nyaste uttryck. Malva kör stenhårt med det och använder det i princip hela tiden. Är så roligt när man tydligt kan se hur hon utvecklas. Och vad hon än gör så blir jag ju ofantligt imponerad. Haha, igår när hon vände sig så skulle jag inte blivit förvånad om det börjat spruta stolthet ur mina öron. :P
 
Nu ska vi snart börja göra oss i ordning inför bvc. Har tid där 11:45. Hoppas hon gått upp lite mer nu. Hon växer som ju som en galning på längden men väger dessvärre inte så mycket. 
 


Apr. 10, 2013

Den här dagen har spenderats i Falkenberg. Just nu väntar jag och en sömnig Malva på att systeryster ska komma hem igen med Leo som varit på dagis.



I morgon ska vi till bvc igen. Jag längtar, vill diskutera lillskruttans kräkande igen. Plus att jag tror jag fått nya white spots. Det ser iaf ut så och gör ont som tusan. Jag blir kanske skickad till amningsmottagningen igen. Varför kan det aldrig vara helt bra?? Varför ska något så nödvändigt som amning vara så besvärligt?! :-/

Tisdag

 
Jahopp.. Vet inte riktigt vad jag sja hitta på. Har redan klarat av dagens promenad. Blev en tur på ca 5 km så det är ju helt okej. Gick bort till Eurostop och shoppade en ny mössa till lillskruttan eftersom den hon har börjar bli lite liten. Och dessutom är det bara en tidsfråga innan den blir för varm. Den nya var för övrigt rätt billig, kom undan med 30 kronor, mössan var billigare än strumporna som de hade där.. (?) 
 
Men men, kanske myser ner mig i sängen med Malva en stund för nu börjar jag bli trött. Är hon på humör kanske jag kan ha lite högläsning för henne. Hon brukar dock inte vara särskilt intresserad när jag läser för henne ur "Magikerna" som jag håller på och läser nu. Då tyckte hon det var avsevärt mer underhållande när vi i lördags rappade trollmors vaggsång, haha. :) Det fick mig för övrigt att inse att jag verkligen suger på att rappa. Alltså, jag är över lag dålig på att sjunga, men seriöst, rappning, HUR gör man?! Det är visst betydligt svårare än man kan tro. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag underhålla min småfisande bebis. För att vara en ljuvligt doftande bebis så stinker hon prutt ganska ofta. 
 


Dåliga svar

Haha, ibland är dem ju lite roliga på vårdcentralen. Jag skickade en fråga till dem via "mina vårdkontakter" på internet. Jag har inte riktigt koll på hur ofta sköldkörtelgrejset ska kollas och vc ger mig inga nya tider och säger inget så då tog jag och hörde av mig där. Nå, nu har jag slutligen fått svar, och svaret jag fick var:
 
"Jag svarar senare". Typ.
 
Haha whaaat? Var det ens nödvändigt att skriva något svar alls då? 
 


Foton

 
Har lagt ut några bilder på lillskruttan facebook men jag lägger upp dem här med. 
 
Såhär kan det se ut på morgonen ibland:
 
 
Fas 1
 
 
 
Fas2
 
 
 
Fas 3
 
 
 
 
Sen var hon ju kalasfin i lördags när jag fyllde 25 och hon själv blev 11 veckor.
 
 
 
Fast v i fick minsann byta klänning redan efter någon timme eftersom den var dyblöt. Av spya. Haha, kanske borde börja klä henne i galon.
 
 


Ombytta roller

Det där med ombytta roller är visst inget för oss. Jag och Mattias har nu konstaterat att vi är en sån där klassisk familj som sätter ilska och skräck i genusfanatikerna. 
 
Igår var det ju jag som var iväg och jobbade och han var hemma med Malva. Jag var helt slut när jag kom hem. Alltså verkligen slut. Jag somnade nästan snabbt igår, SÅ slut var jag. Och Mattias var också helt slutkörd när jag kom hem. Så nu återgår vi till den vanliga ordningen, mannen jobbar och kvinnan stannar hemma med barnen/barnet. Haha, något annat orkar vi visst inte med. :P Men men, jag tror nog det beror på ovana. Jag har ju liksom klarat av intensiva 13- timmarspass och mindre intensiva 26- timmars pass, men det var ju ett tag sen. 
 
Nåja, idag ska jag njuta av bebismys, jag missade ju liksom 7, nästan 8 timmar igår som aldrig kommer igen! :P Blir troligtvis en promenix. Jag tror det är fint väder för solen bländar mig genom fönstren men jag har inte riktigt kikat på himlen än. Men men, det blir nog en promenad oavsett. Vill ju hålla igång nu när jag börjat gå lite oftare. Går dock inte så långt, blir oftast 2-3 km bara, med undantag för när jag möter upp älsklingen från jobbet, då blir det 5-6 km. Men det är fortfarande inte någon imponerande längd. Men men, bättre än inget antar jag :)
 

 

Lärdom

 
ZzzzZzzz! Idag har jag lärt mig en ny sak om mig själv. Jag är INTE någon bra reklamutdelare. :S Åkte hemifrån 7:10 i morse och påbörjade själva rundan vid halv 8. Efter att ha yrat omkring i stort sett hela dagen, plus kört vilse så fick jag helt enkelt ge upp. Jag tror att jag varit på de flesta ställena men kartan är ju helt värdelös. Okej, inte helt värdelös, men den var inte särskilt bra heller. Jag slutade rundan vid 14, då hade jag alltså kört i 6½ timme. Det plus 1½ timme som det tog att sortera reklamen så har jag arbetat 8 timmar. Och då är inte tiden för själva packandet av reklamen inräknat. Och dessa 8 timmar har då genererat ca 400 kronor. Det är alltså 50 kronor i timmen. :@ Jag får ut ca 500 före skatt, men i den summan så är ju milersättningen inräknad också, och jag tror för övrigt inte en enda sekund på att den lilla skruttsumman täcker sträckan man kör. Och jag vet vad de stackars korvörena som blir över kommer gå till: att rengöra bilen! Eftersom jag kört i lervälling halva dagen. Så med andra ord  har jag gått plus minus noll. Fast egentligen har jag fått minus för jag fick inte tillfälle att äta på evigheter så jag fick lågt blodsocker, plus att jag nu är helt slut. PLUS att jag saknade min lilla bebis. Nej ni! Det här gör jag inte igen, dels för att jag är kass på att dela reklam och dels för att det inte genererar några pengar, och då menar jag verkligen att det inte generar några pengar alls. 
 
 
Nåja, det var den dagen. 
 
Igår fyllde jag för övrigt år. Det var en bra och trevlig dag. :) Hinner tyvärr inte skriva mer än så för nu ropar Malva på mig. ^^
 
 



Dålig start

 
Min start som 25åring blev inte särskilt imponerande. Jag vaknade i natt strax före 3 av att jag hade väldigt ont i magen. Det tog en mindre evighet men jag lyckades somna om tillslut. Bara för att typ en timme senare väckas av Malva. Så nu har jag varit uppe sen halv 6. Kan inte somna om. Och magen är inte alls snäll. Faktum är att jag ledsnat och unnade mig nyss två panodil. Fast det känns inte heller särskilt bra. Panodilen gör det ju inte bättre, den döljer bara smärtan. Om den fungerar som den ska dvs. 
 
Nåja, nu ska jag försöka tvinga i mig lite frukost. Usch! :( Sen ska jag jaga upp Mattias. Jag börjar bli lite rastlös nu när jag redan hunnit duscha samt påbörja städningen. Men men, frukost först. :(
 
 


Done and done

 
Då var det gjort. Blodprovet inför besöket hos Aleris. Fast när jag kommer dit har det inte gått ett år sedan operation, det saknas faktiskt en vecka, men men, det lilla gör nog ingen skillnad. Själva provet gick väl bra. De snodde 7 rör blod och stack mig 3 gånger. Jag har så klena vener så de går sönder stup i ett. Men men, det resulterade i ett stick i handen och tillslut fick de tillräckligt med blod i alla fall. I övrigt är det lungt idag. Min förbannade våg spelade mig ett försent aprilskämt. Haha. 
 
Skulle väga mig i morse och vågen påstod att jag tappat 12 kg. Sen igår alltså. Haha xD Jag trodde naturligtvis inte på den utan vägde mig igen. Då påstod den att jag tappat 10 kg sen igår. Ett svagt, naivt hopp började spira men jag tänkte 3e gången gillt. Då visade den att jag var 200g tyngre än igår. Skitgrejer! Haha xD 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag mysa ner mig i sängen med Malva och se om jag kan övertala henne att sova lite. Bortsett från 10 minuters slummrande så har hon inte sovit något alls sen i morse. As usual. Malva är förvisso men första bebis men jag tycker ändå hon sover ovanligt lite. Den mängd Leo sov när han var typ 1 år, så länge/lite sover hon redan nu. Hoppas inte hon ärvt mina kassa sömnvanor. Tokerier. 
 
 


Ändrade planer

 
Jahopp, vad ska vi hitta på idag då? Tanken var att jag skulle ta blodprov inför min ettårs kontroll hos Aleris. Jag är dock så fast i mina rutiner att jag både tog min medicin samt åt innan jag kikade mer ingående på mina papper och upptäckte att proven ska tas fastande. Så det får bli i morgon i stället. Efter proven var det tänkt att jag skulle åka till Falkenberg men lilla storfisen Leo har fått feber. Så därför håller vi oss såklart borta. Främst för Malvas skull men det är ju knappast särskilt roligt för honom att ha besök heller när han mår dåligt. 
 
Antar att jag kan sätta igång och sortera reklamen jag fick hem igår. Det lär ju ta sin lilla tid. 
 
Provet i Helsingborg igår gick för övrigt sådär. Det var, precis som jag misstänkt, klurigare än testet på internet. Det var några "frågor"/klurigheter som jag inte hann med för att tiden tog slut. Jag hoppade över dem när jag gick igenom häftet och sedan när jag gick tillbaka för att kika igenom dem så tog tiden slut. Men men, vi får väl se om en månad vad jag får för resultat. Är det tillräckligt högt kanske jag vill prova igen, resultatert kan ju vara missvisande p.g.a stress och för att jag var sjuk osv. Men om resultatet är lågt/normalt så lär jag nog inte bry mig om att göra det igen. Då är jag helt enkelt inte så smart. :)
 
Nåja, nu ska jag tvätta av min glada baby och sen ge mig iväg ut en sväng innan det är dags att ta tag i reklamen som hänger i hallen.
 


Sjukstuga

Idag väckte Malva mig 5:19. Typ. Hon var sjukt ledsen. Hon brukar inte vara så extremt ledsen på morgonen som hon var i morse. Stackars lillskruttan. Hon är säkert också krasslig. Jag känner mig då som om jag blivit påkörd av ett tåg eller nåt. Nåja, efter besvärande morgonamning då varken hon eller jag var det minsta nöjd så myste vi ner oss i sängen igen vid 7 och sov 1½-2 timmar igen. Så underbart skönt. Jag känner mig mer levande, om än fortfarande sjuk, och Malva som väckte mig gjorde det med joller och leenden så hon var då definitivt på bättre humör. :)
 
Idag bär det av mot Helsingborg, jag ska göra ett övervakat IQ-test. Spännande. :) Men samtidigt känns det lite motigt eftersom jag blivit sjuk. Jag har dock ingen feber så jag känner mig inte trögare än vanligt än, däremot känner jag mig avsevärt långsammare. Alltså jag kan tänka klart men det tar lite tid ibland, men men, det får gå som det går. Nu ska jag inta en "second breakfast" och sedan mysa med min för tillfället glada baby. 
 
  
 


Äventyr

 
Jaha, och nu då? Är hemma igen från introduktionen. Blir en testrunda nu i helgen och om det går bra, samt om jag vill, så kommer jag få bli ordinarie som kör den rundan. Känns lite läskigt eftersom mitt dåliga lokalsinne är vida känt. Men om man kör några gånger så lär jag väl mig att hitta tillslut. Dessutom kan jag ju använda mig av guds gåva till folket: gps:en :P
 
Jag var för övrigt med om att oväntat litet äventyr, jag blev nämligen invinkad och stoppad för min första poliskontroll idag. Jag blev löjligt, ja nästan ologiskt, glad. Hihi :) Bältet var som vanligt på och jag var inte full (jag hade blivit extremt förvånad om den gjort utslag) så det var bara att köra vidare. Det faktum att polisen stod här i Vallås gjorde mig extra lycklig för folk har en tendens att köra som tokar här ibland. Hoppas de satte dit en hel hög med puckon! Mohahahaa! :D Apropå poliskontroller så finns det ju tyvärr en totalidiotisk grupp på facebook som går ut på att varna folk för poliskontroller. Jag begriper inte vad folk har emot poliskontroller egentligen, det är väl bara de kriminella som behöver vara rädd för dem liksom?! 
 

 
 

Intro + foto

Woop woop! Snart introduktionsdags! Jag börjar dock svikta lite i min motivation. Jag har väl inte alls någon lust att jobba på helgerna (hur tänte jag där?!). Men samtidigt så kommer det kännas bra att jobba. Det är så länge sen jag gjorde det, och ännu bättre: det kommer kännas bra att kunna bidra. Kan hända att de ynka kronor som det kommer generera är som en fis i rymden, men för samvetet känns det bättre i alla fall. Inte för att Mattias direkt är typen som gnäller om pengar, men jag är inte van att vara den som inte genererar pengar. Kan hända att jag alltid har haft kass lön/kass inkomst, men jag har åtminstone haft en. Och föräldrapenningen är så låg så den räknas knappt. Men men, det här blir nog bra. Kan vara så att det är så länge sen jag jobbade att jag har blivit avskräckt, det är så himla lätt att bli lat och bekväm. Men det ska det bli ändring på. 
 
Förutom introduktionen så ska jag leta mig in till stan med lillskruttan för lite fotografering. Om hon inte är megasur förstås men det är hon inte så ofta längre så det lär nog inte vara något problem. Men first thing first. Frukost kanske? 
 
 


Något hårt i huvudet

 
Jaa... Ibland har jag sådan lust att drämma något hårt i skallen på mig själv. Eller be någon annan göra det. Jag blev så trött förut, typ jag-kan-somna-ståendes-trött. Så min kära sambo tog med sig vagn och bebis ut så att jag kunde få sova lite.
 
Tror ni det gick?
 
Nope. För min dumma lilla hjärna begriper inte att den faktiskt får slappna av och ta en paus. -.-   Så nu sitter jag ensam här hemma och muttrar över att jag har ett gyllene tillfälle att sova men saknar förmågan att faktiskt lyckas. Man kan ju tycka att det borde vara ganska enkelt men icke. Grrr! 
 
 


Påsk

Tycker den här påsken har rusat förbi. Men men, roligt har vi haft i alla fall :) 
 
I lördags var det mumsig påskmat tillsammans med prat, spel och fika hos svärisarna. Och vad passar bättre på påsken än en tårta som ser ut som ett ägg? :)
 
 
 
 
 
Sen igår var vi hos systeryster. Där bjöds det också på god mat, fika och spel. Blev även en liten promenad. Leo  tar sitt ansvar som kusin på största allvar. :)
 
 
Kan hända att Malva väger knappt 5kg men det var ändå lite kämpigt att styra vagnen. 
 
 
Så då fick hjälpen ingripa :)
 
 
Idag ska vi bara hänga hemma och ta det lungt. Dagens mest actionfyllda äventyr blir veckohandlingen på city gross. 
 


RSS 2.0