Fejk-frisk-fas


Fick ett jag-tror-jag-är-frisk-för-att-jag-inte-har-feber-längre-ryck och bakade vaniljbullar. Direkt efteråt körde jag och älsklingen igång med middagen och gjorde lasange. Alltså riktigt lasagne. Egen ostsås å allt! Fast plattorna gjorde vi inte själva, där går gränsen. Kruxet är bara att nu har jag fått ont i huvudet och är helt slut. Ser inte ens fram emot middagen längre. Typiskt.

Kvällen ska spenderas i soffan. Så är det bara. Först ska vi kika på lite Once upon a time och sedan ska jag läsa Shakespeares hemlighet. Har lite beslutsångest om boken så jag befinner mig i något sorts gränsland än så länge, men då har jag ju inte kommit så lång heller. Måste bara läsa ut den innan jag får sjöfararna för då ska jag gotta mig i dem. Mhhh, längtar!






Eftersläntaren


Yepp. Jag hörde varken till innovatörerna, den tidiga majoriteten eller den sena majoriteten. Jag hörde till efterslätarna. Jag snackar alltså om twitter nu. Yes. Jag har skaffat twitter och har hittils gjort hela 1 inlägg. Spännande. Typ.





Väntan väntan väntan..


Det är så himla skönt att kunna gå och lägga sig i sängen mitt på dagen. Underbart! :thumbup: Jag och Maya låg och vilade och spelade Angry Birds space (okej, jag spelade Angry Birds space, Maya bidrog med ett konstant: Prrrrrr). Efter 15-20 minuter hade vi (läs jag) uppbådat tillräckligt med energi för att diska. Tjooheeej vad kul (eller inte).

Har dessutom ringt Hfab. Älsklingen ringde dem för två veckor sedan för att höra hur det gick med vår diskmaskin och än har det inte hänt något så idag tog jag och ringde direkt till huvudkontoret. Fick lämna lite uppgifter osv så får se om de hör av sig under dagen, hoppas! Det har trots allt gått 3 månader sen vi skickade in bekräftelsepappren, och ÄNNU längre tid sen vi faktiskt tog kontakt med dem ang diskmaskin och att de skulle beställa en. Nåja. Vänta, vänta vänta. Jag är sugen på att sätta mig ute i solen och käka upp den piggelin som älsklingen köpte åt mig förra gången jag var sjuk. Tror dock det är en dum idé att gå ut så jag får väl nöja mig med att sitta i fönstret och låtsas att jag är utomhus. Inte lika roligt dock. :(





Spara och slösa


Känns som om jag käkat sand. Usch dumma hals! :(

Dagen har hittills spenderats framför datorn. Har återigen (tredje gången) försökt byta abonnemang hos Telenor, tycker att det är kanonbra att man kan byta upp och ner  sig lite som man vill men alternativen man har när man får prata med kundtjänstmaskinen saknar valet byta abonemmang, omöjligt att veta vilken man ska välja så efter att jag provat lite olika blev jag less och valde "Säga upp abonnemang" tjohoo! Äntligen fick jag prata med en människa! :thumbup: Inom loppet av typ en minut hade han fixat iväg en beställning om att jag vill byta ner mitt abonnemang. Så nu är det gjort. Nu ska jag bara lära mig att inte prata lika mycket i telefon.

Anledningen till bytet är att min telefonräkning har en tendens att ligga runt 700-800 och det är på tok för mycket. Särskilt som jag inom kort kommer vara luspank, eller luspank och luspank, i maj får man bara halv csn och då är det bara att spara in på allt som går att sparas in på.

Nåja. Det var det. Kanske dags att äta frukost eller nåt?




Nedrans rabatter!


Fick sms från hemmkväll idag. De har byggt om lite i en hemmakvällsbutik här i Halmstad så den butiken hade nu öppningserbjudande.

Man fick hyra en film för 15 kronor (såna sms får vi ju lite då och då), och sen så fick man köpa deras gudomliga lösviktsgodis för 4:90/hg. Vilket är BILLIGT! Så när det fanns tid, dvs när älsklingen kom hem från oskarström och väckte mig ur min dvala efter att jag pluggat mig till utmattning (tog bara 30 minuters plugg för att åstakomma dvalan :O ) så ångade vi dit. Jag har med andra ord köpt gudomligt gott, och för en gångsskull billigt, godis från hemma kväll. Och nu står påsen på bordet och stirrar på mig och säger:


"Take one, I dare ya!"


Som om den skulla sätta sig i halsen på mig. Usch! Vad ska jag med godis till? Det enda som är gott är ju isvatten. :question:





Mmffmmm


Nyser och hackar tänder om vartannat. Tur att Mattias inte är så lättväckt. Det är störtomöjligt att somna. Så fort jag försöker slappna av upptäcker jag bara att det gör ont lite här och där. Uscha. Blir en heldag i sängen i morgon.




Lite lätt efter


Vad jag hade tänkt säga:
"Det är bra tv på ettan om en kvart"

Vad som kom fram:
"Det är bra på tv om ettan"


Japp. Huvudet hänger inte riktigt med, och i morgon är det handledning. Känns som om vi har inget alls att presentera, men men. Tar det som det kommer, känner ingen prestationsångest alls just nu. Vet inte om det beror på förkylning eller på att jag helt enkelt inte orkar med det och har insett att i det stora hela så kvittar det lite hur seminarierna/handledningarna går. Huvudsaken är att projektet går framåt och att vi lär oss något. Fast just nu kan jag inte komma på något jag lärt mig. Tankarna har hakat upp sig på att jag inte kan bestämma mig och jag vill sjunka ner i ett hett bad eller rulla in mig i vårt två meterstäcke. Hmm. Båda kanske..?




Sjukdom


Gaaah! Leo den lilla skitungen<3 har smittat mig. :( Hmpf. Ida sa att han inte var förkyld utan bara lite snorig. Jojominsann! De snoriga bakterierna resulterade i en förkylning som slog till på bara några timmar, kände mig dålig i natt och fruktansvärd i morse. Blääh! :( Har proppat i mig alvedon och vacklar på gränsen till feber. Hoppas innerligt den håller sig borta, ska infinna mig på skolan om 2½ timme. ZzzzZzzzz..






Multitasking hero!


Känner mig lite lätt världsvan idag, haha! :D
Har ringt runt en massa och jobbat med projektet. Har sneglat på EKN och Scania idag. Nu kan man ju fundera på vad de har gemensamt. Inget! Förutom att de är B2B-företag och att de har köpt tjänster av Leon. Nåja. Vi hade eventuellt tänkt använda oss av dem men ska istället avvakta för svar på ett mycket viktigt mail som bör komma i början på nästa vecka.

Jag hade ett trevlig telefonsamtal med en tjej på Sveriges Informationsförening varpå jag skickade ett rekordlångt mail till henne (det är svar på det mailet som vi väntar på). Sen lyckades jag efter några om och men även få tag på vår handledare. Känner mig riktigt duktig. :thumbup:

Mitt i alltihop har jag dessutom dammsugit hela lägenheten och varit vansinnigt aktiv på facebook. Multitasking är mitt mellanamn idag!






Nattlig poesi

Ligger i sängen och kan absolut inte sova. Är för sent för att ta en propavan och ataraxen lyser med sin frånvaro (typ), så jag roar mig med nattlig poesi och har hittills fått ihop en dikt. Ehrm: "O Atarax. O Atarax. Varför ligger di i köket?" Och ja, "di" är INTE ett stavfel. Det ska vara så. Så det så.

5 rör senare


Har just varit på vårdcentralen och lämnat 5 rör med blod. :bigeyes: De var förvisso inte helt fulla så det är nog ingen större förlust egentligen. Men men.

Nu blir det frulle. Blodproven ska ju tas fastande så nu är jag svinhungrig. Frukost here I come!





Pizzaaaaa


Mmmh, ibland är det behändigt med besök. En kompis till älsklingen har varit här och hälsat på. Jag behövde inte lyfta ett finger för middagen utan grabbarna fixade allt och bjöd på hemmagjord pizza, och de gjorde det bra för det blev riktigt gott. :thumbup: Pizzan avnöjts med flädercider medan vi tittade på Gullivers resor.

Nu blir det häng framför datorn. Ska gå igenom lite bloggar medan jag sneglar då och då på älsklingen som sitter vid sin dator. Han är bra underbar han.

Har förövrigt drabbats av ett sug att åka upp till Jämtland. Har ingen aning om vart det kom ifrån?? Men jag längtar faktiskt dit lite. :question:




Listan


Jahopp. Nu har jag lyckats fantisera ihop en lista. Kanske kommer på något mer sen men det är ju en början i alla fall. Och kommer jag inte på något mer så kanske folk i alla fall får en idé av det som finns med på den. Så feel free att avvika från listan.:)


* Presentkort på Biltema (hade tänkt köpa mig en cykel där snart)
* Kylplatta till dator (Min dator är en 15.6 tummare)
* Presentkort på ögonbrynsfärgning (finns hos nästan vilken frisör som helst)
* Presentkort på triumph
* Presentkort på bio (hahaha I know, massor med presentkort!)
* Knivslip
* Mascara från Maxfactor (2000 calorie, Dramatic look)
* Trisslotter (gärna med vinst ;P )
* Bakformar
Jahopp. Det var listan det. Sen så finns det ju en bok jag suktar efter också men den är omöjlig att få tag på. Det är sjöfararna av Diana Gabaldon. Den finns i pocket men inte som inbunden eller kartonnage och jag vägrar ha den i pocket eftersom alla andra böcker jag har i serien är "riktiga". Dessutom skulle jag bara läsa sönder den om den var i pocket.



Hahahaa jaajaa, det var inte riktigt meningen att bilden skulle vara sådär stor. Men men, vi kan ju se det som ett försök från min sida att pointera att den ska vara i stooooort format. Heheheh :P




Dejt med systersonen


I morgon ska jag sticka till Falkenberg och hälsa på Leo. Och Ida och Cola också såklart.  Mice jobbar så han går miste om mitt underbara sällskap. :P

Älsklingen ska ändå vara hos en kompis hela dagen och jag längtar efter att få pussa lite på Leo så kan jag ju lika gärna åka dit. :) Tur att de ska vara hemma. :)

Idag händer nog inte så mycket. Försöker komma underfund med vad jag ska bjuda på när jag fyller år, hittade en kul grej som jag gärna vill pröva men det verkar vara jättesvårt och eftersom jag brukar misslyckas med mellansvåra grejer så lär det ju inte vara någon mening att jag försöker mig på det.

Ska även skriva ihop en liten önskelista. Kanske publicerar den här så kan ju den som vill kika på den. :)




Inte en dag förtidigt!!


Äääntligen freeedag! Tiihihihihihii! :thumbup:

Hade handledning idag och sen strukturerade vi upp framtiden lite. Till veckan blir det hårda tag för vi ligger lite efter. Dock känns det inte som undergång för det verkar vara fler grupper som gör det så vi är inte ensamma eftersläntare i alla fall. :)

Ikväll blir det fredagsmys med älsklingen. Funderar på att bjuda honom på vit kladdkaka. Har dock inte gjort det på år och dar så jag har ingen aning om hur jag brukade göra den. Men men, det är väl det internet är till för. :)





Nästan en timme


Det är nästan en timme sen jag påbörjade min individuella reflektion. Vi ska skriva tre sådana under projektets gång och det här var den första och den ska lämnas in på fredag morgon. Nåja, det har som sagt knappt gått en timme och jag har redan kommit upp i 3227 tecken och känner jag mig själv rätt så kan jag förmodligen vräka ur mig det dubbla till. Kan tillägga att maxgränsen är 4000 tecken. Nåja. Tänker inte skriva mer på den nu utan det får bli i morgon när jag kan granska den mer kritiskt.


Dagen har bestått av seminarium, projektarbete, sims, middag, uppdrag granskning och plugg. Och ja just ja, jag tog två tupplurar också. Först sov jag i lite mer än en timme i sovrummet. Gick upp, satte mig framför datorn och satt där i typ fem minuter sen la jag mig på soffan och sov i lite mer än en timme till. :bigeyes:


I morgon har vi sovmorgon. Vi ska inte ses förrän vid 14 så jag tänker minsann sova till 8-9- tiden. MINST! Dvs dagens tips: väck mig inte. :)




Mmmh


Som alla andra dagar (med undantag för igår) är det grupparbete som gäller idag. Men först har vi ett seminarium mellan 9-10. Känns på något underligt vis både bra och dåligt. Det är i betydligt mindre grupp den här gången, vilket resulterar i att prestationsångesten inte är särskilt stor och jag kan nästan se fram emot seminariet för då får vi chans att träffa vår handledare. Känns som om vi behöver handledning oftare.

Nåja. Förutom det ska jag nog inte göra så mycket. Fördriva tid på kvällen och längta tills på fredag när csn kommer.





Morgon-nöje


Har just kikat klart på senaste avsnittet av Pretty Little Liars. SJUKT SPÄNNANDE! Faktum är att nu är det så spännande (och jag står inte ut med att inte veta) så jag funderar på att köpa böckerna. :bigeyes:



Det var morgon-nöjet. Härnäst är det plugg som står på menyn. Har seminarium i morgon så jag ska förbereda lite inför det och sedan ska jag granska en konkurrent i sömmarna.




Juice och hemska saker


Urrrk! Är så mätt! Har just hällt i mig nästan en hel liter juice helt ensam. Underbart gott men usch vad mätt jag blev. Haha. Drabbas av extremt juice sug ibland. Njurarna gråter och smaklökarna jublar. Förutom juice har dagens spenderats dels på skolan (projektarbete), och dels här hemma framför datorn. Har försökt plugga lite men har mestadels suttit och lyssnar på dokumenterär från Sveriges Radios arkiv, har lyssnat på dokumentärerna som handlar om herdersmorden på Pela och Fadime. Minns inte ens vad det var som fick mig att börja lyssna, men men. Så är det i alla fall. Hemska saker.




En dröm


Får bli en rejäl förkortning av drömmen.


I natt drömde jag att jag, Ann-Louis, Ida och Mattias var ute och åkte båt i Rudsjö. Sen när vi kom in till "stranden" så hade det kommit dit en massa semesterfolk och vi tyckte det var jätteirriterande för vi ville inte ha dem där.


Jag minns också att jag försökte sova. Det var i huset som jag växte upp i, i Fagerdal. Jag var livrädd för det fanns en fruktansvärd ondska i rummet.


Sen hade jag skurit mig och fått världens sår på stortån. Dessutom var min hand underlig så läkaren tog blodprover och det visade sig att jag hade cancer i handen.

Alla delarna var imponerande lätta att relatera till "verkligheten". Jag har tänkt en del på Rudsjö den senaste tiden. Ondskan i rummet är inget nytt, det har jag drömt hur många gånger som helst. Drömmarna var ännu värre när vi faktiskt bodde där, och sjukdom i handen var inte heller konstigt för när jag vaknade hade just den handen somnat så hårt att det gjorde ont i den.




Söndag


Dagen har än så länge bestått av söndagsångest, sims medeltiden och tupplur.

Blev så vansinnigt trött att jag sov 1-1½ timme på soffan, vaknade för tio minuter sen. Underbart skönt. Undrar dock hur jag ska kunna somna ikväll? :question:





The one and only - Galaxy S2


Jahopp. Systeryster den yngre ville veta mer om min telefon och eftersom jag inte har något annat för mig så får det helt enkelt bli ett helt inlägg om det. :)

Till er som inte vet så jag jag berätta att jag har en Samsung Galaxy S2 som jag haft i cirka 6 månader.

När jag skulle köpa min telefon hade jag beslutångest och velade mellan Galaxyn och HTC sensation, men som ni förstår så vann Galaxyn min kärlek (efter X-antal recensionvideos på youtube).


Rent teknikmässigt kan jag inte särskilt mycket, och är inte särskilt intresserad heller. Men de egenskaper som min telefon har är att den oftast är snabb, ibland är internet segt men det beror vanligtvis på att jag befinner mig ute i ingenmansland där ingenting har täckning. Tror jag använder internet på telefonen minst 10-15 gånger/dag. Oftast i form av någon app som är kopplad till internet.

Telefonen har två kameror. En "bättre" som ska klara av foton på distans, den har blixt. Sen finns det ytterligare en kamera på telefonens framsida utan blixt för egofoton och sånt där. Kan tillägga att telefonens båda kameror är bättre än min digitalkamera, den stackaren har inte blivit använd sen jag köpte telefonen.

Telefonen har själv ett ganska stort internminne men jag har ett minneskort till som jag har lagt in musik och filmer på. Skärmen är så pass stor att jag tycker det är okej att titta på film i den, i alla fall om man tänker på att det faktiskt är en telefon man tittar i. Telefonen jag hade innan var ganska liten så jag trodde jag skulle vara besvärad över att Galaxyn var så stor men det stör mig inte så mycket. Det är svårt att skriva sms med en hand men utöver det ser jag inget problem. Men om man har supertajta kläder osv så kan jag tänka mig att det är jobbigt att ha den i fickan. Personligen har jag hellre telefonen i väskan än i fickan.

Jag använder telefonen ganska mycket varjedag vilket betyder att den suger en hel batteri. Jag brukar oftast ladda den under natten och då brukar den vanligtvis hålla en hel dag och börja varna för dålig batteri när det är dags att sova. Men visst händer det att den för ibland för att jag använt den mer än vanligt men det stör mig inte så mycket, det är ju bara att ladda den.


Hmpf. Det här blev ju mycket text men ändå litet innehåll. Nåja, jag sammanfattar i en plus- och minuslista:

Snabb
Mycket minne
Kamera
Stor


Stor (ja det är mingen att stor är både ett plus och ett minus)
Dyr (fast den är ju billigare nu än när jag köpte den)

Sen kan jag seriöst inte komma på mer minus med min telefon. Jag tycker helt ärligt att den är jättebra och är väldigt nöjd med den. :thumbup:


Å andra sidan kanske det kan vara värt att vänta. Det ska visst komma en ännu "värre" telefon. Galaxyn ska få ytterligare ett syskon, Samaung Galaxy S3. När den kommer så lär ju S2an sjunka i pris. Tror dock att S3an har ännu större skärm än tvåan. Men men. Finns att läsa mer om det här: http://samsunggalaxys3.se/




Förbättring


Den här dagen som redan var bra förbättrades ytterligare när Breaking Dawn trillade ner i brevinkastet. Utmärkt. Antar att jag inte behöver berätta vad jag och älsklingen ska kika på ikväll? :P






Planer


Wihooo!!! Har ju som sagt tagit helg. :thumbup: Idag tänkte jag bara gå omkring i pyjamas och njuta och inte vara utanför dörren en enda gång. Problemet är att jag har ingen pyjamas så då fick det bli en lång tunika i stället. Utmärkt.

Tänker spendera dagen med att lite smått planera den kommande dagens ekonomi, spela sims medeltiden och bara vara. Hihihihii! Blir på bra humör bara av att tänka på det. :D







Trött


Jag är så trött nu, och har ont i huvudet. Jag är seriöst så trött att jag inte ens orkar gnälla över hur dåligt det går med projektarbetet. Nåja, vi har i alla fall lämnat in det vi gjort hittills. Nåja, tröttheten över hela situationen har i alla fall resulterat i att vi tar helg nu, och så var det med den saken. Inget kan stoppa mig från att ta helg nu!





Magiska krafter


Ibland är jag nästan helt övertygad om att jag kan trolla. Igår kom mitt nya minneskort till telen, 32G yeah! :thumbup: Jag förde över det som låg på det gamla minneskortet till det nya och när jag skulle lägga det lilla minneskortet i förpackningen som det nya kom med så var det helt plötsligt borta..? :question: Jag minns att jag hade det i handen men när jag skulle lägga ner det i plastgrejen så var minneskortet borta. Knasigt. Hoppas det dyker upp snart för det känns ju lite surt att bli av med det även om det bara är på 4G. Hade ju kunnat använda det i soundflyern. Som sagt. Surt. Och trolleri.



Idag blir det som vanligt skola. Och ikväll Once upon a time. :)







Antingen eller


Antingen har Maya skitit i vardagsrummet eller så sitter hon bredvid mig och fiser. Uscha. :O





Likis


Handledning - check
Projektarbete - njaaa
Diska



Kom hem tidigt idag. Har suttit och hängt framför datorn för vi väntar på en kontakt med vår uppdragsgivare men nu skiter jag i det här en stund och går ut. Det är så fint väder så jag tänker minsann passa på att njuta av en promenad i solen. :) Men var inte därför jag skulle göra ett inlägg.


Jag tänkte nämligen berätta att jag såg en Robert Pattinson lookalike idag vid skolan. Till er som inte vet vem Robert är så får ni en liten bild:


Det var sjukt hur lika han var Robert. Det var nästan så man hade kunnat gå fram och fråga efter en autograf, haha :)





Planering och nattslagsmål


Jahopp. Dagens händelser går väl att sammanfatta med tre ord:

Handledning
Projektarbete
Diska


Antar att jag ska lyckas slänga ihop någon sorts middag också men det får blir ett senare bekymmer.


----------------------

I morse när jag vaknade upptäckte jag att Maya hade rivit mig i ansiktet på näsryggen, hade en massa blod på näsan och när jag väl fick bort det så visade det sig att jag har ett "långt" sår. Hmpf. Lite taskigt av henne tycker ja men det var ju tur att hon inte träffade ögat i alla fall.




Disträ på apoteket


Hämtade ut medicinen idag. De brukar ju skriva ordinationen på en lapp som klistras på förpackningen och på min lapp står det såhär:

"½ Tablett på morgonen, efter en kan den ökas till. 1 tablett på morgonen".

Haha, undrar hur disträ hon som skrev det var?? Nåja. Jag har ju redan snackat med läkaren så jag vet redan vad jag ska ta. Och det var tur att jag gick in på studenthälsan idag för då gick det upp för mig att jag tydligen ätit sertralinet i snart tre veckor :bigeyes: trodde det hade gått typ en vecka. :question: med andra ord skulle jag redan gått upp till en hel tablett men jag går fortfarande på halv dos. Men men, ska bli ändring på det i morgon. Har nog missat det för det har varit så mycket i skolan att jag inte har koll på dagarna längre. Träffade förresten Prällen när jag var inne på studenthälsan. Har inte sett honom på evigheter så det var lite kul. :)





Borta


Hmpf. Tio minuter tills jag ska bege mig till skolan och all motivation har försvunnit och jag vill bara lägga mig i sängen igen. Typiskt. -_-





Optimist


Känner mig förvånansvärt optimistisk inför den här dagen. Har ingen aning om hur det gick till men hoppas innerligt att det inte går över. :)

Dagen ska som vanligt spenderas på skolan. Vi ska skriva omvärldsanalys, målgruppsanalys, konkurrentanalys och nulägesanalys. En massa analyserande med andra ord. Fast själva omvärldsanalysen är ganska utförlig nu, i alla fall enligt pest- och swot-modellen. är en aningen stolt över det, hehehe :) Så idag ligger priofokus på målgruppen och sekundärfokus ligger på konkurrenterna, kommer nog bli en hel del ringande. Usch! Kan nog räkna med en dyr telefonräkning denna månaden. Och egentligen är det Infocube som ska betala det för vi ska inte behöva ha utgifter, men men, vi överlever nog ändå. :P

Nåja. Nu ska jag ta och jaga upp älsklingen ur sängen, han får minsann inte sova längre. Vi är ju en smula lika varandra så tar han för lång sovmorgon så lär han ju har problem med att sova i natt. Så nu ska han upp. Och Maya tror att jag "slänger" ut en stund så blir hon glad. :)




Jaha.. Och sen då?


Funderar på att gå och lägga mig igen. Ska vara på skolan lagom till strax efter 10 och vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden till dess. Dessutom är jag sjukt trött. Älsklingen väckte mig rakt upp ur en dröm vid 05:40 i morse och jag har känt mig helkonstig sen dess. Var jätteyr när jag vaknat och var tvungen att sitta på sängkanten en stund innan jag kunde gå upp. Knas. :question:

Just nu sitter och jag och njuter till de ljuva tonerna av Ulfric Munther och fantiserar om att slippa gå till skolan. Men men. Så länge jag inte drabbas av magsjuka så är det bara att pallra sig iväg. Och i ärlighetens namn så går jag nog hellre till skolan än har magsjuka. Tror jag i alla fall. Fast jag hade en klumk i magen igår så fort jag tänkte på att jag skulle på skolan idag, och idag känns det likadant. Vill verkligen inte. Men men. Ska träffa våran handledare/examinator idag så efter det kanske motivationen går upp och det känns lite bättre. ^^





Vår på Nyvången


Nu måste ju ändå våren vara här för att stanna.  Tänk att marken var täckt med snö för bara någon dag sedan. Uscha. Tur den försvann lika snabbt som den kom.

Ute på vår lilla gård har det börjat dyka upp blommor. Jag fick syn på dem när jag och älsklingen röjde där för ett tag sedan. Misstänker att den ena blomman gick av efter min oömma behandling. Men det är bra mysigt att de börjar komma upp i alla fall.




Maya är också glad att snön är borta igen. Hon är inte alls förtjust i den. Idag har hon strukit omkring på gräsmattan och spanat på skator och duvor. Lilla sötnosen. :)






Melodifestivalen


Jahapp. Då var melodifestivalen slut för i år. Tycker att det var en helt okej låt som vann. Tror vi har en rejäl chans i Eurovision med Loreens låt. Dannys hade nog också haft en chans men jag gillade hennes mer ändå. :)

Fast det var ju inte min favorit som vann. Min absoluta favorit av alla låtarna var Ulrik Munthers låt - Soldiers. Hjärtat bara smälter när jag lyssnar på den. 


Faktum är att om jag inte redan hade universums underbaraste pojkvän så skulle jag nog vara lite kär i Ulrik, haha :P




Taco-time


Idag siktar vi in oss på tacokväll med en kompis till älsklingen och rundar av det hela med att kika på Melodifestivalen. Utmärkt. :)





Fantasier och opinionsbildning


Kvällen har bestått av lite lätt fredagsmys med älsklingen samt fantiserande om Madeira. Har fått för mig att jag verkligen, VERKLIGEN vill åka dit. :)




Jag kan visserligen ingenting om stället. Jag vet att det tillhör Portugal, sen tar mina kunskaper slut. Haha. xD Jag såg lite bilder från madiera på facebook och sedan var det kört. Jag måste ju vara den ultimata personen att utsätta för opinionsbildning. Fast jag går ju inte på vad som helst, jag skulle givetvis aldrig ge vika i hela "varg-licens- historien/skräckscenario". Inte så läget ser ut nu i alla fall. Men men. Utöver vissa bestämda åsikter så är jag nog ett lätt offer för opinionsbildning. Å andra sidan så är ju hela svenska folket det. Hela världens befolkning, typ. Men men. Opinionsbildning eller inte, jag skulle ju inte lida direkt av att få åka till Madeira, hehe. Om inte jag blev biten av en giftig spindel eller så. Hmm. Känner att jag bara babblar en massa strunt nu. Time. To. Stop. Tror jag ska bälja i mig en halvliter vatten och krypa till sängs. Min bästa plan under hela veckan. :thumbup:

Men innan jag kryper till sängs så får ni lite öron och ögongodis.





Fredag


Försöker fördriva tid. Ska vara på skolan vid 10 men klev upp 6 i morse så jag har lite tråkigt. :tired:
Vaknade för övrigt strax efter 12 i natt och trodde det var morgon. Gissa om jag blev glad när jag insåg att jag fick sova i lite mer än 5 timmar till. Underbart! :)

Längtar tills ikväll. När den här dagen äntligen är slut och den här veckan äntligen lider mot sitt slut. Nästa vecka kommer inte blir ett dugg bättre, förmodligen blir den ännu värre. Läskigt. Men den dagen den sorgen. Idag är det freeeeedag. Härligt. :)






P.E.S.T.


Dagen har bestått av artikel-läsning samt knapprande om omvärldsanalysen. Påbörjade även målgruppsanalysen idag. Vi har ju lite problem med vår undersökning som ska ut till målgruppen men har nu bokat in ett möte med vår handledare så vi ska träffa honom på måndag och eventuellt få ut undersökningen på tisdag. Blir stressigt som tusan.

Kvällen ska spenderas framför teven. måste dock skapa någon sorts middag först samt duscha, håret ser förjävligt ut. :( Men SEN blir det tv, wohoo! Först Once upon a time på femman och sedan Revenge på trean och sedan bums i säng för i morgon är det bara till att fortsätta skriva på omvärldsanalysen, känns som om jag inte gjort något annat den här veckan. Och ang. rubriken så kan jag upplysa er om att det inte står "pest" utan "P.E.S.T" som är en omvärldsanalysmodell som vi skriver på just nu, därav rubriken. Vi för övrigt påbörjat en SWOT analys med, inte för att jag ni bryr er i det men men, ni får veta det i alla fall.

Nu blir det middag. Usch. Jag borde skaffa mig såna där små nissar som den där skomakaren hade? De som fixade alla skor när han låg och sov. Undrar vart han fick tag på dem. Tänk vad skönt det vore om middagen "fixade sig själv".





Besviken


Jösses vad besviken jag blev i morse när jag klev upp och insåg att det var alldeles vitt ute. Jag utbrast högt i ett förtvivlat:
"NEEEJ!" :(

Som om inte det var illa nog. Det snöar fortfarande. :thumbdown:

Vad hände med våren?! Jag var helt säker på att den var här för att stanna.


Om en timme ska jag infinna mig på skolan. Vi tog lite sovmorgon idag och beslutade oss för att ses vid 10 istället för 9. Inte för att det gjorde någon större skillnad för mig. Jag vaknade ändå 6 i morse men lyckades tvinga ner mig själv i sömn igen vilket bara resulterade i att när jag skulle gå upp vid 7 så var jag svintrött. :tired:

Förutom att spendera morgonen framför datorn lyckades jag göra ett ofrivilligt experiment: jag råkade sniffa ansiktspuder vilket resulterade i värre nysningar än när jag råkat andas in cayennepeppar. Så nu vet jag det. Och ni också.





Same mistake again


Jag har gjort det igen.

Jag har skurit mig i fingret på knivens ovansida. Dvs den sida som INTE ska vara vass. Det är andra gången inom loppet av en månad som jag lyckas med det. Borde jag känna mig hotad? :bigeyes:







Kluven


Känner mig kluven. Är förvånanavärt taggad att hålla på med projektet idag. Samtidigt som jag är trött och är riktigt sugen på att lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet.

Idag är det som sagt projektarbete som gäller. Inte särskilt förvånande eftersom det är det som gäller typ varje dag fram till juni. :bigeyes: Ska även möta upp syster vid tolv för att käka lunch och snacka skit och sedan fortsätta med grupparbetet igen. Så där har ni det, min dagsplanering so far. Om jag kommer ihåg det när jag kommer hem så ska jag skriva en rad eller två angående nattens dröm. Den var en smula kopplad till gårdagens sista inlägg.





Livet är gott


Jag och älsklingen har just pratat om musik och hur man ibland förknippar viss musik eller vissa låtar med vissa händelser eller skeden i livet. Såhär på "rak arm" tänker jag direkt på två låtar som jag förknippar med två helt olika tillfällen. En positiv och en negativ.

Den första låten är från 2005 tror jag och det var den här låten:



Den spelades på repeat under en lång tid och händelsen som jag förknippar med låten var när mitt ex (min första pojkvän) började hångla med min absolut bästa vän medan vi alla tre låg bredvid varandra i en dubbelsäng och slappade/skulle sova. Till saken hör att det skedde bra några timmar efter att han dumpat mig och att jag en stund innan suttit i hennes kök och gråtit ögonen ur mig medan hon försökt trösta mig. Usch vad hemskt det var. Jag orkar inte gå in på hur det kom sig att vi alla befann oss där jag har så svårt för att förklara kort så ni får helt enkelt nöja er med att vi var där. Jag kunde inte lyssna på låten på flera år för att den var så starkt förknippad med hur de två personer som låg mig närmast om hjärtat tog fram en varsin motorsåg och köttade sönder det. Kanske inte bokstavligen, men det kändes verkligen så. Ironin i det hela är att jag dessutom älskade låten innan händelsen. Så typiskt. Inte nog med att de skulla såra mig på det viset, de förstörde en utmärkt låt dessutom.

Nåja, även om det suger till i magen när jag tänker på det och även då och då när jag hör låten (för jag minns fortfarande tydligt hur ont det gjorde) så kan jag ändå lyssna på den igen och faktiskt njuta av den geniala musiken.

----------------------------------------------


Ett annat minne förknippad med musik (ett betydligt gladare minne) är förknippad den här låten:


Jag lyssnade mycket på den mot slutet av 2010, vilket var i samma veva som jag träffade Mattias. Minns inte exakt dag men flera av dagarna när jag skulle träffa honom i början så lyssnade jag på den hela tiden. Det var den där tiden när man är nervös och inte vet vart det är påväg, man känner inte varandra. Det kan ju lika gärna vara en galen yxmördare som en själsfrände man träffat. Tack och lov visade han sig vara det sistnämnda :) Förutom lyckliga nerver är den förknippad med sol och klarblåhimmel. Aaah, underbar låt! :)


Och det bästa av allt är att jag nu omger mig av personer som aldrig skulle göra så mot mig som det som hände 2005. Personer som aldrig skulle vara så onda och bete sig så illa. Livet är gott! :)




Favoriten


Ska strax packa det sista och sedan bege mig mot skolan. Ska släpa med mig både dator och en del kurslitteratur. Håller tummarna för att det blir mycket gjort idag. Känner mig lite mer optimistisk än igår. :thumbup:

Så under dagen får ni hålla tillgodo med några korta filmer på min favoritsysterson från sist jag var barn- och hundvakt. :)










Go morrn'


Tänka sig att jag vaknade 05:21 och har varit vaken sedan dess. Mitt alarm skulle ringa vid 05:45 så jag såg ingen mening i att somna om när jag ändå var så pass pigg och vaken.

Strax blir det en sväng till älsklingens jobb. Jag ska följa med så jag får ta med mig bilen tillbaka och ha den idag för jag måste släpa med mig datorn på skolan idag. Ska skypa med vår expertperson. Känns både spännande och läskigt. Och fruktansvärt. Haha, jag måste sluta vara ett sånt nervvrak! :)





Lite ditt och datt


Har visst varit lite frånvarande här idag. Jag skyller det på mitt dåliga humör. Blir så less och arg på skolan. Det går inte som jag vill. Låter som om jag är en bortskämd liten unge men skitsamma, då får det låta så då. Blir bara så frustrerad och stressad. Försöker intala mig att det inte är någon fara eftersom vi ska hålla på med det här till i början på juni. Men det blir inte bättre av att tänka så. Ska den här stressen sitta i till i juni?? :bigeyes: då är det bara en tidsfråga till mitt öga börjar leka rövare igen som det gjorde i slutet på förra terminen. Huvva!

Nåja, nu blir det middag. Eller kvällsmat som man säger här nere. Älsklingen har lagat lasagne, alldeles själv dessutom, hihihi :thumbup:




Jag efterlyser resonemanget


Jag skulle gärna vilja veta hur de resonerade när de parkerade såhär?? :question:


Det syns inte så bra på bilderna men det fanns gott om plats bakom husbilen så de hade faktiskt inte behövd dubbelparkera på det där viset.







Trädgårdsfix


Om man nu kan kalla det trädgård alltså. Vi fick låna en kratta av svärföräldrarna så jag har roat mig med att kratta vår lilla bakgård. Kan inte påstå att den blev särskilt snyggare, men det försvann ju en del löv och annat rat i alla fall. Älsklingen hjälpte också till och när vi fyllt två sopsäckar med löv och annat skit så gav vi oss på våra enorma buskar. De fick sig en rejäl omgång. Trots den rejäla omgången är de fortfarande ganska långa, men men, det får duga.


Just nu sitter vi bara och väntar på maten ska bli klar. Har nyss ställt in den i ugnen så vi får minsann snällt vänta till klockan 18.


Kvällen ska spenderas framför teven. Vi hade tänkt kika på en film som älsk lånat av en kompis. Killer Elite heter den visst. Jag har ingen aning om vad den handlar om men att döma utifrån namnet så tror jag inte att det är en dramakomedi.





De hänger kvar


Hyllorna hänger fortfarande kvar. Goodie. :thumbup:
Dagen har hittills dedikerats till städning. Inte så kul men ett ondeskfullt måste.





Hyll-action i betongdöden


Idag hade jag och älsklingen planerat att slappa och ta en mysig promenad på stranden. Så blev det inte. I morse/förmiddags drabbades jag av plötslig inspiration och lite "jävlar- anamma" och bestämde mig för att nu ska hyllorna upp. Jag har velat ha hyllor ovanför databordet ganska länge nu, vore så skönt att ha det där just för förvaringens skull. Så efter lite snabb efterforskning på nätet åkte vi till cheapy och investerade i två snygga hyllplan och fyra konsoller i ek.

Det tog en mindre evighet att få upp hyllorna. Väggen som de skulle upp på är en betongdödenvägg och var därför äckligt svår att borra i, trots min tjusiga slagborrmaskin från biltema som jag skaffade när jag byggde Mayas klösträd. Men skam den som ger sig! Efter lite envist borrande från vår sida så fick vi upp dem. Kanske inte på milimetern rakt, men vem bryr sig, huvudsaken är att de sitter kvar på väggen och att de inte är så sneda att sakerna ramlar av. :)

Här kommer lite före- efterbilder.






Jag är i alla fall riktigt nöjd. Det enda som återstår att skaffa nu är ett bokstöd av något slag, men det är ingen brådska med det.


Resten av kvällen kommer ägnas åt melodifestivalen och i morgon blir det mer städning (ja, vi städade ganska intensivt innan min hyll-motivation steg i höjden) och eventuellt en promenad samt lite röjning på vår lilla gård om vädret håller i sig. :)




Vill.Sova.Måste.Plugga.


Uschaaa vad jag är trött! :tired: Är verkligen frestad att lägga mig ner i soffan och sova en timme. Eller fjorton. Men får inte för vi lyckades hitta massor med saker att läsa till vårt projekt, dessutom har jag fått kontakt med en expertperson i Göteborg som vi ska intervjua nästa vecka för att lättare kunna sätta oss in i braschen och även kanske få lite idéer så vi måste komma på ett gäng bra och användbara frågor också.

Fast det hade varit bra skönt att sova.
Tur att de snart ska ringa från vårdgarantiservicen, jag kanske vaknar till lite när de ringer.

I morgon fortsätter pluggandet, och efter en sväng i skolan ska jag hem och passa Leo och Cola. Utmärkt. :)





Att vara eller vara... Trött.


Samlade mod igår och testade en halv propavan i stället för en hel som jag brukade ta för något år sedan. Är länge sedan läkaren skrev ut det till mig den här gången men jag har inte riktigt vågat testa. Jag tror det funkade för jag märkte inte att jag somnade, låg och vred och vände på mig i typ 1½ timme men sen slocknade jag bara. Har dessutom sovit konstant hela natten. Kruxet är bara att trots att jag bara tog en halv tablett så är jag ändå trött idag och känner mig mer död en levande. Tokigt.

Det är ett ganska så ironiskt val jag står inför: Strunta i sömnhjälpmedel och vara trött, eller ta sömnhjälpmedel och vara trött.








RSS 2.0