BVC-koll

Det gick bra när vi var hos bvc. För en gångsskull så skrek inte Malva hela vägen hem. Hon protesterade bara lite i början och sedan slummrade hon i vagnen. 
 
Hon är nu 5½ vecka. Blir 6 veckor nu på lördag och vägde idag 4520g, hon har alltså gått upp 770g sen födseln och följer kurvan bra. Hon är nu 56 cm lång (?!) Hur tusan gick det till? Jag har ju sett att hon växt lite men jag trodde inte det var sååå mycket. Liten börjar bli stor. Eller, det är väl snarare så att liten börjar bli mindre liten. Hehe. :)
 
Fick ny tid till bvc också. Sköterskan sa att vi fick tid om två veckor igen, men på lappen står det att vi ska dit den 14 februari. Haha, det är ju om ett år?! Nåja, jag känner mig ganska säker på att hon menade 14 mars så vi pallrar oss dit då. 
 
Nu ska jag strax plocka upp min protesterande bebis ur vagnen och krypa ner i sängen med henne. Jag fryser så hemskt sen vi var ute, och Malva vill sova men inte ensam (har legat i vagnen i typ 5 minuter och protesterar redan lite lätt). 
 
 


Trötthetstecken

Tror jag är en smula trött idag.. 
 
Först skulle jag ta mitt levaxin. Jag tog tabletten som vanligt och tog lite vatten och försökte svälja den. Då insåg jag till min enorma fasa att det inte var levaxin jag tagit utan en vitamintablett (de smakar pyton och är avsevärt större). Nåja. Tabletten var ju redan i munnen så jag kämpade tappert och fick ner den tillslut. Men nu kan jag inte ta mitt levaxin på ett par timmar för man får inte ta det samtidigt som vitaminerna. 
 
Sen skulle jag tända lampan i köket för jag tyckte det var mörkt. Det gick inte så bra för jag släckte den eftersom lampan redan var tänd. Då tänkte jag slå på lampan ovanför spisen i stället för att få lite mer ljus i köket. I stället för att slå på lampan drog jag igång fläkten. Och slutligen skulle jag tina köttfärs till middagen ikväll. Jag letade efter köttfärsen i kylskåpet, det gick med andra ord inte heller så bra. Så ja, jag tror jag är ganska trött idag, trots att natten varit bra. Jag somnade strax efter 23 och fick sova till efter 3 i morse, amning till strax efter 4 och sen somna om igen och sova till 7. Lyxigt med andra ord. Men jag antar att några bra nätter inte väger upp över en månad med dålig sömn. Synd. 
 
Idag ska vi på bvc och väga lillskruttan. Men vi har inte helammat denna gång. Hon har faktiskt fått ersättning två gånger (på 1½ vecka). Det handlar bara om små mängder men ändå. Lillskruttan verkar sova mycket bättre på det. Fast hon är ju ändå snuttsugen men hon somnar oftast fortare om hon fått lite ersättning. 
 

 
 

Allsång

 
Malva fick en superbra sångbok av Susanne förut. Finns både text och noter i boken plus att den spelar melodin. Och det är en massa låtar som jag känner igen från när jag var liten. Superkul! :D Så nu har jag haft lite allsång här hemma. Det gick bra ända tills jag började sjunga "Tänk om jag hade en liten apa". Då blev Malva förbannad, hon kanske tog det personligt? Haha  :P
 
 


Onsdag

Jahopp.. Då var det onsdag.. För mig kvittar det egentligen vilken dag det är. Den enda rutinen vi har är att vi någon gång under dygnets timmar äter några gånger och sover. Och går på toa så klart. Så en onsdag skulle lika gärna kunnat vara en fredag. 
 
Jag hade inte samma lyx i natt som de senaste nätterna. Har sovit 4 timmar. Kom i säng vid 2 i natt för lillskruttan fullkomligen vägrade att somna. Hon kämpade tappert mot sömnen i flera timmar men tillslut så orkade hon inte mer. Det var knappt så jag gjorde det heller. Nåja, egentligen så var ju inte natten fruktansvärd heller, har ju faktiskt sovit 4 timmar i sträck så det var ju skönt. Får se om vi hinner med någon mer vila idag. Bästa chansen att villa brukar vara under morgonen/fm, men klockan 9 ska vårdcentralen ringa mig ochjag hoppas på att få en tid där idag så de kan ta lite prover och se om något ska ändras med min Levaxindos. 
 
Nåja. Ska väl se om jag hinner slänga i mig lite nyponsoppa. Malva har börjat gräla på sin rosa spindel i babygymmet och då är det oftast bara en tidsfråga innan hon ledsnar på sällskapet och kräver lite mer mänsklig uppmärksamhet. 
 
 


Monster

Ja.. Ett monster. Det är exakt vad jag är. Eller vad jag känner mig som i alla fall. :/ 
Vi har så himla fint väder idag så jag tänkte passa på att ta en promenad och hoppades på att Malva skulle somna i vagnen för hon har inte sovit något alls idag. Nåja, under promenaden började hon skrika en massa. Jag vända hemåt men kan inte påstå att jag hade överdrivet bråttom. Jag trodde att hennes irriation gällde snutteriet. Hon har nämligen haft en extrem snuttdag hittils idag. Vanligtvis är det på kvällarna eller på eftermiddagarna iaf men idag har det verkligen varit hela dagen. Nåja, när vi väl kom hem och jag skulle klä av henne så upptäckte jag att hon var varm. Alltså verkligen tokvarm. Hon svettades av värme! Stackars liten. :( Hon var så upprörd, och att hon var upprörd gjorde ju henne bara ännu varmare. Fy vad dåligt samvete jag har. :( Jag drog av henne byxorna och då tystnade hon inom 2-3 minuter och var hur nöjd som helst igen. :S Tror dock att upprördheten störde hennes mage för hon hämnades genom att spy ner vår nybäddade säng (för tredje gången men den här gången var det en stor fläck), samt kräkas två stora fläckar i babygymmet. Så snart är hon väl hungrig igen för hon börjar låta misstänksamt irriterad. Nåja, får se det som en lärdom, nu har jag ju stött på fattar-du-inte-att-jag-håller-på-att-svettas-ihjäl-din-tokkärring-skriket. 
 
Det var det. Nu ska jag återgå till min högst irriterade bebis.
 


Underbara lyx!

Kors i taket! I natt hade Malva den enorma vänligheten att sova länge. Med betoning på lääänge. :) Det hela resulterade i att jag fick sova hela 5 timmar i sträck. Rena rama lyxen. :D Att sova 5 timmar i sträck är tusen gånger bättre och mer utvilande än att tex totalt sova 7 timmar men i flera omgångar. Just nu är lillskruttan hur pigg som helst, fullt förståeligt eftersom hon sovit typ 6 timmar. När hon vaknade i morse tror jag hon trodde att hon skulle svälta ihjäl, hon var verkligen missnöjd med hela situationen, men efter lite mumsig ammning i en kvart så var hon nöjd igen. Fattar inte hur det kan skilja så mycket, att hon kan bli nöjd efter 15 minuter på morgonen/fm men vill hålla på i minst två timmar på kvällen/natten. Tokfia. 
 
Nåja, idag blir det baras hemmahäng. Kanske ger oss ut på en promenix om jag uppbådar någon sorts motivation. Händer inte så mycket den här veckan. Vi ska kanske iväg och kika på en trea. Jag är dock inte så imponerad av den för den är bara på 68 kvadrat och har varken tvätt eller torktummlare. Men men, skadar ju inte att kolla för det, något sorts intresse måste vi ju haft för lägenheten eftersom vi skrivit upp oss på den. Sen på torsdag är det besök på bvc igen. Goodie. :)
 
Om två veckor är det dags för mitt återbesök på mvc för att kolla hur jag återhämtat mig/läkt sen förlossningen. Ska bli intressant. Och läskigt med för den delen. Som det är nu så vet jag med säkerhet att jag inte läkt helt. Har stygn som gick upp för någon/några veckor sen och det har fortfarande inte läkt. Men men, jag har ju inte direkt ont eller så. Inte ofta i alla fall, men det vore ju ändå trevligt om det kunde ta och läka någon gång. 
 
 
Time to go. Nu har Malva tröttnat på att flirta med den röda skon i babygyymmet och kräver min uppmärksamhet igen. 
 


Nyupptäckt hat

Nyss uppdagades det att jag hyser ett svart, kokande hat mot appar med notifikationer. Jag hade ÄNTLIGEN fått Malva att slappna av och somna och skulle just till att lägga mig ner i sängen och få lite välförtjänt sömn när Mattias telefon började vråla i högan sky p.g.a något idiotiskt spel. Ni kan ju gissa vad som hände efter det... :@

Och jag känner en likvärdig irritation (och avund) över att nästan alla (dvs mamma, dunder och mattias) somnade om inom loppet av typ två minuter. Och här sitter jag. Extremt trött och extremt vaken på samma gång.

Söndagsuppdatering

 
Kors i taket! Den här dagen har varit lugn, och det var då på tiden. Malva har ju varit lite kinkig de senaste dagarna men idag har hon mest sovit. Vilket i och för sig är en smula oroande för då är hon väl pigg i natt. Men men, det är bara att ta det sin det kommer och försöka överleva. Typ. 
 
Igår blev det lördagsmys framför teven. Jag var inte så imponerad av den här deltävlingen, tyckte den förra var bättre men men. Man kan ju inte alltid vara nöjd heller. 
 
Idag har vi bara hängt inne med undantag för en promenad till, samt vecko-shopping på, city gross. Efteråt myste vi ner oss i soffan och kikade på Alice i underlandet. Tror vi blev en smula nerkylda under promenaden för alla fryser trots att vi varit inne i flera timmar nu. 
 
I morgon åker mamsen tillbaka till jämtland. Hennes tåg går vid 11, efter att jag lämnat av henne på stationen hoppas jag på en lång power nap. Om jag får för Malva. Det återstår att se. 
 
 


Galgberget

 
Har varit på promenix uppe på Galgberget. För att vara en gammal avrättningsplats så är det ganska så mysigt. Blev bara en kortare runda på typ 1½-2 km kanske. Knappt. Men men, det var lagom. vi hann till och med handla innan lillskruttan vaknade till och blev tokförbannad. 
 
Under promenaden så passade jag på att fota lite också. Är ju roligt att jag kommer ihåg att ta med kameran ibland. 
 
Lillskruttan sov hela tiden. Märkte inte ens att jag lyfte ut henne ur bilen och la henne i vagne (vi hade återigen en natt med lite sömn)
 
 
 
Dunder var glad och sprallig 
 
 
 
Några växter fattar visst inte att det är mitt i vintern
 
 
 
 
 
Jag lekte såklart lite med zoomen också. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var tyvärr några besvärliga isgator där. Tur att vi har en vagn som är lätt att manövrera.
 
 
 
Ikväll är det mello som står på menyn så nu tar jag och avslutar det här inlägget med ytterligare en bild på min jag-behöver-ingen-sömn-lillskit. :)
 
 
 

 

En massa skit

Nu har jag visst halkat ifrån bloggen lite igen. Men ni har inte missat något särskilt. I onsdags var jag och älsk in till stan och bekräftade faderskapet. Han var vänlig nog att skriva under på alla papper. Hehe :P Vi passade även på att anmäla att vi vill ha delad vårdnad, känns ju en aningen orättvist att all vårdnad så stå på mig för då får ju jag göra precis hur jag vill. Inte helt rätt. Men nu är det fixat. :)
 
Igår gick jag och mamma bort till city gross. Malva protesterade hela vägen och var snudd på hysterisk när vi väl kom fram. Efter lita gungande och lite jollrande med henne så orkade hon inte mer och slocknade tvärt och sov gott hela vägen hem. Goodie. 
 
Sen på kvällen tog jag och mamsen och kollade på 2012 som gick på 6an. Jag tyckte den var bra, men jag har någon sorts hat-kärlek till naturkatastrof-filmer/jordens undergång. De är ofta spännande och bra men de drar fram en sån himla ångest, usch! Tack och lov så drömde jag i alla fall ingen mardröm om det. Inte än i alla fall. Tror att det är den äckliga och plötsliga massdöden som illustreras som jag ogillar.
 
Nåja, det var det. Nu ska jag vänta på att lillskruttan blir trött. Det har varit två jobbiga nätter utan sömn. Eller, egentligen var natten som var inte särskilt jobbig (inte jämfört med i förrgår), men lite sömn har det blivit ändå. Lillskruttan envisas med att snutta sig full och sedan kräkas ner sängen där jag ska ligga. :( Så i natt när hon spytt en stor fläck på sängen så den var alldeles blöt så tog jag och la henne på skötbordet, då blev hon hur nöjd som helst och låg där tills hon somnade (?????) utan att vilja snutta alls. Det var bara att bädda ner henne i sängen igen och sen sov hon gott i två timmar.
 
Idag blir det nog en inne-dag. Det är så kallt ute. Uscha. Och i morgon ska jag och mamma kanske ta en promenix på Galgberget medan älsklingen får passa på att hälsa på en kompis en sväng. Sen på kvällen blir det mello som gäller. :) Nåja, nu har jag ju lyckats slänga ihop en massa skit, goodie. 
 

 

1 månad

Idag blir Malva 1 månad. Besöket på bvc gick bra. Läkaren hade inget att anmärka på och lillskruttan hade gått upp rätt bra i vikt så jag ska få fortsätta att helamma. Goodie. Sen födselvikten har hon gått upp ½kg. Från ca 3.7 till 4.2kg. 
 
Idag får vi besök av Ida, Mice, Leo och Cola. Vi ska bjussa på mat. Jag lär ju laga enormt mycket förmycket mat, men det är bara bra, då får vi matlådor. (Y) 
 


Summering

Jaha, då var den här helgen slut också. I morgon inleds den tredje veckan ensam här hemma. Eller, egentligen kommer jag inte vara ensam eftersom mamma kommer hit i morgon eftermiddag, men det är den tredje veckan utan Mattias iaf. 
 
Jag tänkte bjussa på två videoklipp på lillfisen för dem som vill se. :)
 
 
 
 
 
 
 
 Idag lämnade jag bort Malva för första gången. Det var inte för någon längre stund, men svärisarna tog med henne ut på en promenix. Jag och Mattias passade på att städa, tvätta och ordna med disken mm. Jag ser ingen direkt skillnad här hemma, men men, lite renare och mindre kaotiskt måste det ha blivit. :) Jag trodde det skulle kännas jättejobbigt att lämna bort henne men det var inte så farligt. Lite gruvsamt var det men vi hade så mycket att göra när hon väl var borta så vi hann knappt märka det. Sen var ju lillskruttan inte så upprörd heller. Hade hon gråtit hysteriskt så hade jag nog inte klarat av att vara ifrån henne. Men men, så är det. 
 
Igår var vi på kalas. Det gick rätt med lillan men efter ett tag blev hon väldigt upprörd. Är så frustrerande när hon skriker och är arg och ledsen och man inte kan göra något åt det. Men men, vi var där i 1½ timme och sen när vi åkte hem så lugnade hon ner sig nästan på direkten. Det är något magiskt med bilen. :)
 
 Jaha, det var väl vad jag hade att komma med för idag. Nu är det dags att arrangera fram något sevärt så jag har något att göra när Malva vill fortsätta sitt traditionella snuttmaraton, vi har en liten paus just nu (kors i taket).
 


Lördag

 
Tjohoo, i natt har jag sovit 6, nästan 7 timmar. :D Har förvisso bara sovit som längst två timmar i sträck så helt normal känner jag mig väl inte. Lite frustrerande för när jag var höggravid sov jag alltid bara två timmar i sträck innan jag vaknade av mig själv men jag kände mig ändå inte såhär död. Nåja, lillskruttan verkar tycka att det går alldeles utmärkt bra att bara sova som längst två timmar åt gången. Just nu ligger hon och i babysittern och försöker kommunicera med en val. Den är lika ohyfsad som pingvinen i babygymmet.
 
Idag är det kalas som står på menyn. Fast jag vet inte än om jag kommer åka. Som det känns just nu så skulle jag nog orka med det, men kalaset är inte förrän vid 15 och jag brukar ju tackla av redan vid 14. Men men, vi får se, kanske lyckas vila något under dagen också. Men det känns lite gruvsamt ändå. Jag är ju extremt bacill-rädd. Eller egentligen så är jag inte rädd min skull utan rädd för att Malva ska bli sjuk. En gång räcker när hon är så här liten tycker jag, och om vi åker så lär det ju vara en massa människor där, varav samtliga ska hålla och pilla och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den saken. Att lämna bort henne då och då till några enstaka åt gången som ska hålla och gosa går väl bra, men inte om det är många. Det är ju MIN bebis. Hehe, så lite svårt känns det minsann. Hoppas det går över tills hon börjar på dagis. :P
 
Om två dagar kommer för övrigt mamsen och Dunder ner och hälsar på. Goodie. Hon ska få passa Malva på onsdag medan vi åker till familjerätten en snabbis för att bekräfta faderskapet, ska bli skönt att få det gjort. :) Sen efteråt blir det nog en prommis på stan. Mattias är ju inte så förtjust i att gå i affärer så då får mamma minsann ställa upp i stället. I gengäld får Mattias vara hundvakt åt Dunder medan vi är borta. :P Funderar på att unna mig ett par nya byxor då. Har liksom ett par jeans (som jag kan ha alltså), men de är så himla slitna, men men, vi får se hur det blir med den saken. Det är ju bokrea också.. Hehe. :)
 


Lyckliga dag!

 
Tjohoo! Äntligen är det fredag. Helgen är inom räckhåll! :D Den här natten var också jobbig. Inte lika jobbig som gårdagen då jag inte kom i säng förrän vid 4 på morgonen, men i natt så fick jag sova en timme. Sen väckte lillskruttan mig för det var dags att äta. Sen fick jag sova en timme igen innan hon väckte mig igen. SEN fick jag sova hela två timmar innan hon tyckte att jag sovit tillräckligt. Kan inte påstå att jag håller med. Men men. Jag lär ju få sova ut ordentligt i morgon kanske. :) Då tänker jag minsann sova MINST 8 timmar. Blir första gången på en månad som jag kommer göra det så det ska bli underbart. :)
 
Natten blev inte roligare av att jag drömde en mardröm. Ska skriva lite om den senare idag. Nu ska jag passa på att dricka lite nyponsoppa. Tog och köpte det härom dagen eftersom det går snabbt att få i sig, jag glömmer nämligen bort att äta. Härom dagen åt jag bara två gånger (under samma tid som jag egentligen ska hinna äta 6 gånger) för att jag hade inte tid. Resultatet var inte alls roligt, mådde dåligt och var helt skakis. Trodde nästan jag skulle svimma ett tag så nu är det skärpning på den fronten. Med hjälp av nyponsoppa :)
 
En annan trevlig sak förutom helgen, är att jag och min kära sambo varit tillsammans i 26 månader idag. Hehe, yes, jag räknar fortfarande. Varför inte liksom. :P 
 


Torsdag

 
ZzzzZzzz.. Den här dagen har varit jobbig. Eller. Egentligen har den väl inte det, det var natten som var jobbig men det har liksom smittat av sig på dagen. Troligtvis för att jag är mer död än levande. Skulle lägga tvätt i tvättkorgen men var ruskigt nära att trycka ner det i sopkorgen i stället. :S Och igår var jag på väg att hälla vatten över min mat i stället för ketchup. :S 
 
Besöket på bvc gick i alla fall bra. Hon har gått upp till 4150g nu, är 54.5 cm lång. Malva var ganska ledsen när vi gick därifrån. Bvc-tanten smörjde på med något grejs på naveln som ska fräta på någon liten plupp som sticker ut. Tydligen kunde det svida lite och lillskruttan tyckte inte alls om det. 
 
Längtar tills på lördag. Då får jag förhoppningsvis sova ordentligt. Tjohoo, tänka sig lyxen att få sova ordentligt en gång i veckan. :S
 
Nåja.. Nu skriker hon som om hela jorden håller på att gå under så jag får väl infinna mig i soffan igen. Som vanligt. :@
 
 

 
 
 
 
 

*suckar djupt*

 
 
Seriöööst! Jag vill sova!!! GRRRR!!! :(
 
 


Kräkbebis

 
Lillskruttan har varit slöare än vanligt idag. Sovit mycket och ammat mindre än vanligt. Kanske beror på att natten var kämpig. Men hon har kräkts betydligt mer än vanligt. Hon har spytt så himla mycket åt gången. Hon har nästan kräkt upp mer än vad hon ätit. :( Hon har spytt ner sig så mycket idag att man tydligt kände kräkdoften av henne. Uscha! :( Så jag tvingade ner henne i badet. Hon protesterade i ungefär två sekunder sen insåg hon att det var ju riktigt skönt med ett bad. Ska snart se om jag kan förse henne med lite ner mat och hålla tummarna för att hon inte får upp det för iså fall måster jag börje ge henne teskedar med vatten så hon inte blir uttorkad.
 
 


Normal igen

 
Woop woop. Nu känner jag mig nästan mänsklig igen. :) Blir troligtvis inget bvc idag. Hon hade ringt mig när jag sov (jag kör nu mera på ljudlöst när jag sover så jag får sova i fred. Finns endast två personer som får väcka mig nu mera och det är Malva och Mattias. Men båda måste ha en bra ursäkt så klart. :P ) Nåja, hon hade gett mig en tid och bokat en annan så det var därför det blev så tokigt. Mest troligt är att vi får komma dit i morgon. Alternativt på eftermiddagen idag men jag gissar på att det blir i morgon. Får veta senare för hon hade lämnat ett meddelande där hon sa att hon skulle prova ringa mig senare, så nu är det bara att vänta och se. Kanske borde slå på ljudet på telefonen också. Goodie. 
 
 


Normal igen

 
Woop woop. Nu känner jag mig nästan mänsklig igen. :) Blir troligtvis inget bvc idag. Hon hade ringt mig när jag sov (jag kör nu mera på ljudlöst när jag sover så jag får sova i fred. Finns endast två personer som får väcka mig nu mera och det är Malva och Mattias. Men båda måste ha en bra ursäkt så klart. :P ) Nåja, hon hade gett mig en tid och bokat en annan så det var därför det blev så tokigt. Mest troligt är att vi får komma dit i morgon. Alternativt på eftermiddagen idag men jag gissar på att det blir i morgon. Får veta senare för hon hade lämnat ett meddelande där hon sa att hon skulle prova ringa mig senare, så nu är det bara att vänta och se. Kanske borde slå på ljudet på telefonen också. Goodie. 
 
 


Telefonmord

Jag har (med mkt korta uppehåll) ammat i över 4 jävla timmar. Snart 5. Skjut mig!!! :@

Malva vägrar sova och jag är så irriterad att det bara är en tidsfråga innan mitt huvud börjar snurra 360 grader och exploderar. Inte blev det bättre av att telefonen började dumma sig när jag försökte gnälla av mig i bloggen. Det resulterade i att jag dängde telefonen så den dog. Det kändes faktiskt lite bättre efter att jag mördat något. (A)

Har för övrigt beslutat mig för att prioritera sömnen framför maten. Oftast när jag har chans att vila så måste jag ställa mig och laga mat. Nu är det fasen slut med det! Nån jäkla gång ska jag sova, så är det bara (fast jag lär ju ångra mig när jag blir hungrig).

Nåja. Nu har jag gnällt färdigt (och fått ont i tummen av att knappa på telen med en hand), det är väl dags att fortsätta stirra på teven och låtsas att jag inte har ont i ryggen av att sitta här..Bläh!!


Tisdag

 
Hmm.. Idag ringde vår sköterska från bvc. Hon hade talat in en meddelande på min tele där hon berättade att vi skulle ha varit på bvc idag 11:15 och att eftersom vi inte dök upp och hon inte har några fler tider så får vi komma dit på den öppna mottagningen som är på torsdag. Underligt tycker jag med tanke på att det står att vi ska vara där i morgon 11:15 på lappen som jag fick av henne. Försökte ringa upp för att be henne dubbelkolla när vi ska vara där men det var lättare sagt än gjort. Har hon inte ringt tillbaka i morgon så får vi väl pallra oss dit på torsdag i stället då. Men lite knasigt att jag fått en tid och att hon bokat en annan. hur ska man då kunna veta när man ska vara där..? 
 
Nåja. Den här dagen har bestått av maratonammning. Och i princip enbart maratonammning. Iaf sen 11-12 tiden. Vi har gjort kortare pauser så jag har hunnit slänga i mig lunch, men lillskruttan blir skitförbannad så fort jag lägger ner henne. Nu protesterar hon igen. Efter  typ 2 minuter. Hon spyr dessutom hela tiden så jag tror inte på att hon är hungrig. Inte nu längre i alla fall.. Zzzzz!
 
 


Dagdrömmar och en ohyfsad pingvin

 
ZzzzZzzz.. Ja, jag sitter och dagdrömmer om sömn. Malva roar sig med att skälla ut den ena pingvinen i babygymmet. Det börjar alltid likadant. En försiktig konversation med alldagliga frågor. Men den satans pingvinen svarar ju aldrig så tillslut blir hon bara förbannad. Hon får en lite aggressivare ton och tillslut ger hon upp konversationen helt och börjar skrika och gråta i stället. Stackars liten som har en så oförskämd pingvin i sitt babygym. 
 
Vi är nu inne på vecka nummer två när jag är ensam hemma. Det fungerar rätt bra. Jag önskar förstås att jag fick sova mer, men det är väl något som nästan alla önskar sig. På onsdag ska vi på bvc en sväng. Mer action än så blir det inte den här veckan. Utmärkt! :)
 
 


3 veckor

 
Idag blir vår lilla skrutt 3 veckor. Om 25 minuter för att vara exakt, men vem räknar. ;) :P  Det firar vi med att kolla på melodifestivalen ikväll (fast vi hade nog kollat på den även om hon inte blivit 3 veckor idag :P )
 
 
Idag fick jag sovmorgon. Typ. Sov till 11 ungefär. Fast jag har bara sovit typ 1-2 timmar mer än vanligt. Vaknade vid 8 i morse ändå när Malva jagade upp Mattias och sen var jag även uppe mellan 4-6 i morse också. Men vi kom i säng lite tidigare än vanligt igår, har för mig att jag lyckades lägga Malva redan vid 00:30. Men men, det var skönt att bara få stänga igen sovrumsdörren och somna om i morse. :)  
 
Morgonen har spenderats med att tvätta samt plocka runt lite skräp här hemma. Så nu har vi ett någorlunda kontrollerat kaos är hemma i stället för att enbart ha kaos. Snart lär väl lillskruttan vakna. Då blir det bebismys i soffan och en massa serie-tittande. Har 5 avsnitt av Greys anatomy jag "måste" kolla på, och ett avsnitt ur Pretty Little liars samt Vampire diaries och The big bang theory. Ja ni ser ju, jag har ju MASSOR att göra. Hehe.
 


Äntligen! :D

ÄNTLIGEN är det fredag. TJOHOOO!!! :D I morgon kommer jag få sovmorgon. SOVMORGON!! Min första sovmorgon på.. Tjae.. Hur länge som helst. Hade ju ingen sovmorgon innan Malva föddes heller för jag vaknade hela tiden. Redan då sov jag ju ca 2 timmar i stöten. Fast totalt fick jag ju mer sömn då, men i morgon, då ska jag minsann ta igen en massa sömn. Tihii! Och ikväll kommer jag kunna sätta Malva i famnen på Mattias och bara säga: "ta den här" utan att ha dåligt samvete, hehehee. Då ska jag ta en lååååång dusch.  
 
Hade en seg natt i natt där ovanligt lång tid spenderades inne i badrummet. Av någon underlig anledning tycks hennes favoritplats här på jorden vara på skötbordet. (???) Så hon fick ligga där och jollra och titta. Och fisa lite så klart, hur nöjd som helst. Själv fick jag sitta på toastolen och snällt vänta på att hon skulle tröttna. Jag var inte riktigt lika nöjd. Tyvärr tröttnade ju aldrig så jag gav upp först och tvingade med henne till vardagsrummet igen. Malva straffade mig med att enbart nöja sig med ett snuttmaraton som kompensation. Så det var det jag fick välja på: att sitta på toastolen eller ha snuttmaraton med en missnöjd bebis. Jag valde som sagt tillslut snuttmaraton. Soffan är avsevärt bekvämare än toastolen.
 
I övrigt rullar saker och ting på som vanligt. Malva är fortfarande krasslig och blir hemskt snorig ibland. Hon tycker inte om koksaltlösningen men den hjälper faktiskt så hon får finna sig i det. Igår fick hon för övrigt sitt andra bad. Hon var inte alls lika upprörd den här gången. Visst var hon missnöjd, men hon gallskrek i alla fall inte. Det började hon med efteråt. Nåja. Det var det. Är väl bara en tidsfråga innan hon vaknar och kräver lite uppmärksamhet igen så jag borde väl passa på att äta något. Måste få ordning på matvanorna för jag har börjat få så förbaskat ont i magen då och då. Kan inte vara ett gott tecken. 
 

 
 

Rea

Idag rear jag ut en katt. Maya är extra billig. Vi har liksom två ynka mattor i hela jävla lägenheten. TVÅ! Från början hade vi fem men antalet har minskats successivt eftersom den jävla ****** envisas med att kräkas på dem. 
 
Annons:
Katt bortskänkes! Hon är söt, kelig och äter inte överdrivet mycket. Hårar ner allt som kommer i sin väg och kräks gärna på dina mattor. Ju besvärligare mattan är att tvätta - desto större är chansen att hon spyr på just den. 
Erbjudande: om ni nappar just idag så följer det även med en orange, högljudd odåga på köpet, OCKSÅ helt gratis. Dags att slå till kanske!! 
 
 
GRRR!
 
Mitt humör blir ju inte soligare av att jag inte fick vila färdigt heller. Lillskruttan höll låda fram till 1 i natt, vilket i och för sig inte är så länge, då och då håller hon ju på till 3-4 tiden. Men det blev inte så mycket sömn i natt heller. Men efter lite morgonkäk fick jag henne faktisktt att somna om igen, och efter många om och men så kunde även jag själv slappna av och somna om, - bara för att 1½ timme senare väckas av att någon från familjerätten ringde. Hmpf! Jag som var bombsäker på att jag satt telefonen på ljudlös. Men icke! 
 
Nu var förvisso samtalet ganska bra ändå, hon ville snacka försäkringar och skulle skicka hem lite papper till oss. Däremot så gjorde hon mig lite osäker så jag måste försöka komma ihåg att ringa folksam någon dag. För enligt henne på familjerätten så skiljer sig försäkringen på om man tar den privat eller via facket. Mattias frågade ju folksam det när han pratade med dem och de sa själva att det inte var någon skillnad alls på dem, men enligt tanten från familjerätten så skiljer sig karensdagar och lite sånt och hon påstod att den privata var "mycket bättre" än den via facket. Hon tjänar kanske på att lyckas sälja på oss en privat försäkring eftersom hon lovsjöng dem så intensivt men samtidigt blev jag lite osäker så jag vill kontakta folksam igen och fråga (igen) om det är någon skillnad på dem. Personen som Mattias pratade med kanske trodde att vi bara undrade om det skillde sig något i själva skyddet.
 
Nåja, så var det med den saken. Nu ska jag väcka lilla skrutt och förse henne med lite kläder. Jag vågar nästan slå vad om att hon kommer kräkas ner kläderna inom 30 minuter efter att hon fått på dem. Det har varit rutin här hemma de senaste dagarna. Faktum är att jag (och Malva själv så klart) blir nerspydda minst 3-4 gånger varje dag. Vanligtvis är det oftare. Och med jämna mellanrum så passar hon även på att bajsa ner mig också. Gärna när jag har helt nytvättade kläder på mig. Yes, jag lever verkligen glamouröst nu när jag är mammaledig.
 
Ibland blir man bara så trött. -.- ZzzzZzzzz
 
 

 

Mönster

 
Tror att jag börjar ana ett mönster nu. Två nätter i rad brukar vara jobbiga och sen var tredje natt får jag sova förvånansvärt mycket, dvs 5-6 timmar totalt. I natt/idag har jag fått sova 4 timmar totalt (och det är inklusive en tupplur i morse). Ska förse mig med lite mat och sedan hoppas på att få vila en timme till innan lillskruttan vaknar igen. Sen blir det nog en liten promenix. Är så mysigt med snön och det är ju inte särskilt kallt heller. Utmärkt. :)
 
 


Ditt och datt

 
GÄÄÄÄÄSP och BRÖÖÖÖÖL. Jag vill sova. Mina farhågor i natt stämde väldigt väl. Så fort jag lagt mig till rätta i sängen så vaknade Malva. Tack och lov somnade hon om rätt fort ändå, hon ville bara snutta lite till. 
 
Idag var vi på bvc. Jag var nära att missa tiden eftersom jag lyckats inbilla mig att vi skulle vara där 14 när vi i själva verket skulle vara där 11:15. Jag upptäckte mitt misstag klockan 11 så vi missade såklart vår tid, men fick komma dit lite senare i alla fall. Först hade hon tänkt skjuta upp tiden två dagar men när jag berättade om hur slö Malva varit i helgen så fick vi komma in i alla fall. Och det visade sig att lillskruttan gått upp bra nu. Hon har passerat födselvikten och taxar nu in på 3850g. Och hon är 53.5 cm lång och har ett huvudomfång på 36.5cm, ifall någon var nyfiken. :P 
 
Nåja, det var det. Har just tagit hand om tvätten och ska väl ge mig i kast med att diska nånting. Kanske. 
 


Sömnen infinner sig

 
Kan hända Malva är svårväckt och gärna sover lite väl länge, men hon har verkligen börjat få längre och längre vakenperioder också. Jag har ÄNTLIGEN fått henne att somna. Vilket jag aktivt försökt med sen nån gång mellan 22:30.23:00. Men hon höll sig vaken ända från 21-tiden fram till nu. Jag vågar dock inte lägga mig riktigt än, vågar inte lita på att hon inte kommer vakna om 5-10 minuter igen. Det känns oerhört frustrerande när hon vaknar och jag hunnit krypa ner under täcket, vilket hon har en tendens att göra varje dag, så därför ska jag tjursitta här en liten stund. På så vis blir besvikelsen inte lika stor ifall hon vaknar igen. 
 
 


GIVETVIS!

Grrr!! Har nu varit på skolan och lyckats åstakomma ungefär ingenting. Eller nej, det är fel. Jag lyckades åstakomma exakt ingenting. Grrr! 
 
Det var mission impossible att ta sig in på bibblan med barnvagnen, och jag lämnar INTE en så ny och dyr vagn utanför. Jag fick ge upp min önskan om att kunna skriva ut i färg (skrivaren som skriver ut i färg står nämligen inne på bibblan). Nåja, jag samlade mod och gick till media i R-huset i stället. Och ja, det gick väl bra. Men då visade det sig att jag bara hade 2 kronor kvar på mitt utskriftskonto. Det är ganska svårt att skriva ut 84 sidor på två kronor. Och gissa vart man kan fylla på kontot? Jo, på bibblan! GRRRR! Man kan även göra det via vilken dator som helst, men då måste jag ha tillgång till min bankdosa och givetvis var den hemma. Det enda som var bra var att Malva var lugn och snäll under hela turen. Fast det betyder väl att hon vaknar snart, lagom tills jag ska äta lunch för jag är svinhungrig.
 
Ytterligare en dålig sak är att informationen som lärarna gått ut med gällande inlämning av C-uppsatsen inte ens stämmer! Jag tog och ringde hon som stod som kontaktperson och fick veta att det var ju helt tokigt och fel. Och att vi måste skriva ut uppsatsen, "ge" (dvs posta) den till vår examinator (som inte ens bor i Halmstad) och sen ska hon skriva sin namnteckning på den och sen lämna in den. Vi ska alltså inte ens lämna in den men vi måste fortfarande skriva ut den och posta den till henne för det ska inte hon behöva. Precis som att vi inte ska behöva lämna in den. Tjohoo! Återigen önskar jag att vi haft en examinator som faktiskt jobbade på högskolan. Hmpf! Så nu skiter jag i det här för jag tänker INTE bege mig till skolan i morgon igen. Det får bli på lördag då älsklingen är hemma så slipper jag ta med Malva. 
 
Bitter? JA en aning! 
 


Bättringsvägen

 
Malva är definitivt på bättringsvägen. :) Hon har varit piggare idag och har lättare för att andas, är inte lika snorig längre. :) Idag passade hon på att bajsa ner mig fullständigt. Jag skulle byta blöja och var helt enkelt för snabb med att ta av den. Jäklar vad hon sköt på mig! :O Haha, antar att det var ett försenat straff för den gången jag roade mig kungligt åt att Leo bajsade ner Ida. Haha, nåja, tur att vi har tvättmaskin här i lägenheten, skulle inte överleva utan den.  
 
I morgon ska jag nog försöka våga mig iväg till skolan. Känns gruvsamt men Malva är ju mycket piggare och jag vill verkligen få det överstökat. Sen kan jag njuta på allvar och slippa fundera mer på skolan. För tillfället i alla fall. 
 
 


Sömntutan

 
Stackars lillan. Hon är helt slut. :( Det gick inte att väcka henne förut och hon hade inte ammat på länge (med undantag för knappt tio minuter klockan 8 i morse då hon tvärslocknade och inte orkade amma). Tempen var 37.5 så hon har ju ingen feber i alla fall men jag tog och ringde till sjukvårdsupplysningen ändå. Hon sa att Malva kanske tar igen sig efter en kämpig natt, MEN eftersom Malva är så liten så tyckte hon att vi ändå skulle bege oss till akuten för säkerhetsskull eftersom vi inte kunde få liv i henne. Just som vi började göra oss i ordning så lyckades vi faktiskt väcka lillskruttan så pass att hon kunde äta. Men hon är verkligen trött. Men men, vi avvaktar med akuten eftersom hon vaknade tillslut. Snart är det dags för rond två. Hoppas bara det inte tar lika lång tid att väcka henne den här gången. 
 


Rekord?

 
Den här natten slåss med första natten på BB om att vara den jobbigaste hittills. Malva var vansinnigt kinkig. Mattias tog henne mellan ett och två så jag fick sova en timme. Sen strax efter två var det min tur. Och jag insåg då vad problemet var: Jag är ganska säker på att hon blivit sjuk :( Hon är slemmig och snorig, rosslig. Stackars liten. ;( Hon mår med andra ord inte särskilt bra och var bara ute efter närhet så jag och Malva har slummrat till och från i soffan resten av natten. Kan inte påstå att det var särskilt bekvämt men Malva tyckte i alla fall om arrangemanget. Just nu sover hon hos Mattias som jag tog mig friheten att väcka så jag kunde få frukost. Var så hungrig att det sved i magen. :S Ska kolla tempen sen, hoppas innerligt att hon inte har någon feber, men hon känns i alla fall inte särskilt varm, till skillnaden från igår, då var hon rätt varm, men hon är definitivt slöare än vanligt. Jag sa det förut och jag säger det igen: alla de saker som jag gruvade mest inför verkar inträffa. Blä! 
 

 

RSS 2.0