Snart så

Woop woop! Snart helg! Då ska jag sova till 8. Tjohoo! Om jag får för Malva alltså. Vilket jag troligtvis inte får eftersom hon gärna sover längre på veckorna och mindre på helgerna..? Ska försöka vila ryggen med för jag har en sån irriterande värk i svanken av alla ställen? Har jag sovit böjd över en stol eller nåt??
 
Gårdagen spenderades mestadels hemma men jag var ju på bibblan och pluggade en sväng med. Är dock inte alls färdig ännu, har kommit halvvägs ungefär så fredagkvällen lär ju spenderas framför datorn. Om jag orkar. På lördag är det tydligen loppis på teatern så vi ska dit med Ida och Mice. Goodie. Sen blir det får jag väl se hur det blir med pluggandet den dagen. Har ju söndagen också. Men känns inte bra att sitta sista dagen, å andra sidan gjorde jag ju det förra gången också och det gick ju bra. Lämnade in 6 timmar före deadline så helt stressad var jag ju inte direkt. 
 
Vad händer annars då? Min klass planerar tioårsjubileum. Jag är verkligen sugen på att gå på den. Men när man bor så långt ifrån är det ju inte bara att åka. Dels kostar det en uppsjö med pengar, och sen måste vi ju fundera ut hur vi ska göra med jobb, semestrar och inte minst Malva. Jag vill ju förstås ha med mig henne men vi får väl se hur det blir. I så fall blir det bara jag (och eventuellt) Malva som åker upp. Jag har spanat lite på tågbiljetter med de är svindyra än så länge så det får vara. Och det billigaste flyget Halmstad-Östersund landade på 3700 tur och retur. Såå nää tack. Jag avvaktar. Men men, vore himla kul om det blev av. Sen känns det förstås trist att åka ifrån Mattias också. Vi har ju inte varit ifrån varandra så länge på evigheter ju. Men men, vi får som sagt se hur det blir.
 
Nu ska jag väl proppa i mig lite B12 och kanske fixa håret så jag inte skrämmer slag på mina medarbetare. Vore kanske lite pinsamt om VD:n spillde kaffe över sig för att jag hoppar fram runt hörnet och ser ut som en fågelskrämma.
 
Fast jag brukar inte hoppa fram runt hörnet. Alltför ofta...

Längtan

Kom just på mig själv med att längta till Öland. Och Rudsjö. Till semestertider helt enkelt. Alltså den typ av semester och känsla som infinner sig på dessa platser. Inte för att jag egentligen vill bort från HEM eller så. Jag trivs fortfarande bra där. 
 
Men just den känslan, att vakna till en vacker morgon med strålande sol och klarblå himmel. Att dagens enda måste är en mysig promenad och att dagen sen kan spenderas med att dels läsa en härlig bok i skuggan och dels springa barfota med Malva och busa i gräset. Aaah *suck-av-längtan*
 
 
 
 
Jaja, tillbaka till verkligheten. Idag ska jag till högskolan och plugga. Men först måste jag in till stan en sväng. Misstänker att jag sparade en viktig grej i fel format igår. Eller fel och fel. Jag sparade i det automatiska formatet vilket innbär att den enda som kan öppna dokumentet är jag. Och jag ska ju inte ens jobba idag eftersom jag ska plugga. Med andra ord ska jag in dit och fixa det först. Gör om gör rätt helt enkelt. Blir lite snopen om det visar sig att jag sparade rätt. Hehe, men det återstår att se, men SEN är det bibblan som gäller. Känner att jag har lite tidspress eftersom deadline är på söndag och jag har inte kommer särskilt lång med uppgiften. 
 
 
 
 

Energiboost

Jag är verkligen i behov av en energiboost idag. Malva har krånglat och gråtit/skrikit halva natten tror jag. :( Jobbigt för henne, och jobbigt för oss. Särskilt som jag haft svårt att somna om efteråt. Sen har jag en tendens att bli sur på Mattias för att han inte försöker lugna henne tillräckligt snabbt, alternativt ger upp och ignorerar henne en pytteliten stund (nu handlar det alltså som sekunder, tror jag) Men han kan ju inte rå för om jag vaknar snabbare av det. :/ Vid ett tillfälle blev jag så less att jag tog henne. Stoooort misstag. Hon blev förvisso lugn efter lite gråt, gnäll och sprattel men i gengäld tog det en mindre evighet för mig att somna om. Uscha, det här blir en lång dag får oss allihop. 
 
Känns som om det kommer bli en sån där dag när allt bara är skit. Allt kommer bara gå åt skogen och egentligen borde jag aldrig ha lämnat sängen. Blä! :@
 
 
 

Lite mindre värd

Yepp, det är vad jag är. Eller lite och lite. Ganska mycket, närmligen 50% mindre värd. Enligt Folksam i alla fall.
 
Min försäkring hos Folksam gick ju ut när jag blev 25 så då var det dags att förnya. Eftersom både Mattias och Malva också är försäkrade hos Folksam via facket så tänkte vi att vi kör väl samma på mig då... Jaja, nu kom domen i alla fall. Jag misstänkte förvisso att jag inte skulle få samma skydd som förut. Jag är trots allt tjock. Och opererad. Och har hypotyreos (som för övrigt inte är lika hemskt som det låter). Då är man helt enkelt lite mindre värd.
 
 
 
 
Jaja, jag vet väl att det inte är så de menar. De vill ju undvika att betala ut pengar. De livnär sig ju på att andra betalar in summor hela sina liv utan att behöva kräva något tillbaka. Men det känns ju ändå surt att ha haft dem i hela mitt liv, att inte ha krävt något ersättning trots att tillfälle funnits och sen helt plötsligt så är man inte riktigt okej längre. Alltså fine, egentligen så gör det ju inte mig så mycket. Dör jag så dör jag, då finns jag ju inte längre. Men det känns ju taskigt mot Malva och Mattias att de ska få hälften så mycket som "alla andra" bara för att jag är tjock liksom. :@ Sen saknar jag nu skydd mot diagnoser och jobbinvaliditet eller vad det nu hette. Med andra ord är det helt kört om jag exempelvis får cancer eller nåt. 
 
Hur som haver, jag var på ett lysande humör i morse och även när jag cyklade hem. Vi har haft fint väder och även om jag känt mig gäspig och trött så har jag på ett annat vis samtidigt känt mig pigg. Svårt att förklara. Nåja, brevet från folksam sänkte ju mitt humör en smula (okej då, mycket!). Så nu ska jag kontakta andra försäkringsbolag och se om de resonerar lika. I så fall får jag väl finna mig i att ha ett superkasst skydd och helt enkelt vara lite mindre värd än alla andra. Men det får bli ett senare projekt. orkar inte hålla på med det där tjafset mer idag. Det gör mig bara på dåligt humör. 
 
 
 
Nu ska jag mysa med Malva och hoppas att jag inte blir påkörd i morgon på väg till praktiken. Tack och hej!
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig

För ett tag sedan var ju vi (jag, Mattias, Ida och Mice) iväg med barnen och åkte pulka. Jag utlovade ju nån bild då.. Nåå,, de kommer väl nu då.. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag får vi besök av Ida mf och i morgon fortsätter vardagen som vanligt.Goodie. 
 

Skrik och panik

Gårdagens kväll var rätt jobbig. Malva var väldigt närhetssugen. Det gör väl egentligen inget alls, mysigt. MEN hon ville absolut inte sova i sin säng. Började redan natten innan. Och igår blev hon helt jäkla hysterisk om man ens närmade sig spjälsängen. Minsta lilla hint om att man ville lägga henne och tårarna bara sprutade! :( Hon hade ju varit grinig under dagen med så jag började misstänka feber. Sagt och gjort, hon hade ingen hög 38.2- 38:3 men när jag själv brukar ha 38 så brukar jag må riktigt uselt. Som som vanligt när det gäller dålig tajming så hade hennes alvedon valt att försvinna just då. Tur ica har öppet länge så Mattias fick kasta sig iväg på svärmors (eller mammas beroende på om man frågar mig eller han) räääsercykel och sticka till ica. Natten har väl inte varit gudomlig precis men jag tror alvedonen gjorde så hon (och vi) kunde sova lite mer. Men vi är nog trötta och slitna allihop idag.
 
Jag drömde dessutom en mardröm som utspelade sig när jag utomhus när jag cyklade. Ja jag känner mig ju inte sugen precis att cykla till jobbet längre. Kolmörkt är det ute också. Jäkla regn! 
 
 
Jag har dock ganska dåligt samvete. Det började ju som sagt mycket tidigare, och jag hade känt på henne och tyckt att hon var varm. Upprepade det till Mattias flera gånger i onsdags att jag tyckte hon kändes varm men jag trodde det var inbillning för han tyckte inte hon var varm, och jag har varit så kall om mina händer så jag trodde det var därför, så jag tog ingen temp på henne då. Så nu har vi ingen aning om hur länge hon haft feber ju. :( Tur att den inte är hög.  
 
 
Uppdatering:
Nu har febern stigit till 39.3. Stackars min lilla baby! :( Vill bara vara hemma och tycka synd om henne idag. Men men, off to "work" (praktik). Mattias är ju lika kapabel att tycka synd om henne som jag. Antar jag.
 


Pinsamt!

Jag ska ju försöka hålla igång det här med bloggandet. 
 
Så idag/kväll bjuder jag på gårdagens hemgång. För mig var den en smula pinsam.
 
Det är nämligen som så att HEM inte tar emot spontana besök längre (och har inte gjort den under hela det här året än så länge). Så kommer det kunder som står och hänger i receptionen så ska man givetvis fråga om man kan hjälpa till på något vis. Jag har förstås gruvat mig för det för hur hjälpsam kan jag vara? Alltså visst, jag har varit här i 3½ vecka nu, men de enda avdelningarna jag har koll på är 1,2 och 6. Så det är ju omöjligt för mig att dirigera folk rätt när jag inte ens hittar själv (tror för övrigt inte någon annan har riktig koll heller).
 
Nåja, när jag skulle hem igår så såg jag till min fasa att det stod och hängde en man och en kvinna precis vid receptionsdisken. Jag hälsade sådär glatt och trevligt som man ska, jag var ju fullt påklädd och på väg ut men jag stannade upp och frågade artigt om de väntade på någon. Till min enorma förskräckelse flinar bägge och kvinnan svarar vänligt:
 
"vi jobbar här"
 
Det.Var.Förödande!
 
 
Haha fyy vad jag skämdes! Min reaktion var:
 
"Oj herregud!!".
 
haha, jaa, tyvärr så tänkte jag det inte bara utan jag sa det högt också. Följt av ett snabbt "förlåt jag är praktikant och det är så många ansikten att ha koll på". Haha, de skrattade lite och sa att det inte var någon fara och att det bara var bra att jag faktiskt frågat om jag kunde hjälpa till med något. Så ja, ingen skada skedd direkt men det var ganska pinsamt. Haha, har tack och lov inte sett dem mer sen dess. :P
 

 
 

Ang psykbesvär och body shop

Hmm, jag har visst slappat en del när det gäller bloggen. Får visst ta och skärpa till mig lite på den fronten. 
 
Nåja, nu till inlägget:
Igårkvälls åkte vi in till stan, skulle hämta ut vårt ps4 som vi lämnade in eftersom det dummade sig. Egentligen fick vi ett helt nytt men eftersom det också dummade sig så kunde vi byta tillbaka igen. Game fixade problemet förstås, man behövde göra en uppdatering men det var mission impossible och så länge den uppdateringen inte var gjord så kunde vi inte utföra vissa saker på den. som tex att kolla på en film. Nåväl, Game uppdaterade den och nu är saken biff! Personligen kan jag väl tycka att det är märkligt att man måste uppdatera en sprillans ny konsoll det första man gör. Tokigt. 
 
Nåja, medan Mattias fixade det smög jag mig in på body shop. Kan inte minnas att jag varit inne på en sån affär med akt och mening att handla förut. Jag är i extremt stort behov av en riktigt bra hudkräm. Tänkte först prova nåt av alla ställen som ger hudbehandlingar, de lär ju ha en massa bra produkter. Men de lär ju kosta en mindre förmögenhet också så jag gav body shop en chans först. Det är här de psykiska besvären kommer in. Jag har, så länge jag kan minnas, haft problem med män. Eller problem är egentligen fel uttryck, jag undviker dem bara, om jag kan, och särskilt om jag är ensam. Varför vet jag inte men det har varit så så långt bak jag kan minnas (vilket i och för sig inte är så långt bak). De som jag redan känner går väl bra, men andra,"okända", nä fy! Ska jag tex be om hjälp går jag alltid till en kvinna om det går, likaså när jag ska välja kö på affären (fast där väger faktiskt köns längd in också, men bara lite, om kvinnans kö bara är 2-3 personer längre så väljer jag ändå den).
 
Nåja, när jag väl gick in på body shop och insåg att den enda personalen där var en man så var jag seriöst nära att vända i dörren och gå ut igen. Jag velade fram och tillbaka medan han hjälpte några andra. Innan jag hann bestämma mig för att gå så kom Mattias in och eftersom jag tjatat om hudkräm i tre  dygn så kunde jag ju inte gärna gå då. Sen kom mannen för att hjälpa mig. Usch! Eller usch och usch. Det var ju jättebra. Han verkade väldigt duktig. Sen var han ju über trevlig också.
 
Det hela resulterade i att jag inte köpte något alls utan fick med mig två krämer på prov hem (en dag och en nattkräm), samt ett presentkort som egentligen var på makeup rådgivning men han sa att jag kunde ta upp hudfrågor och sånt också. Presentkortet räckte för övrigt ända fram till slutet på mars eller nåt sånt. Det var bra för ofta när man får sånt så sätter de en kort tid på typ 1-2 veckor bara så man hinner inte använda det. 
 
Gårdagans flyktönskan (eller vad jag ska kalla det) har fått mig att grunna lite på det hela. Varför jag reagerar så där? För jag har verkligen, vad jag kan minnas, ingen som helst vettig anledning att känna så. Konstigt. Så sett är ju praktiken lysande för mig. De har ju, som många andra såna organisationer, en majoritet av män. Den är väl ren tur att jag faktiskt sitter vid en tjej. Fast vi sitter ju tre stycken tillsammans, varav en är en man. Och ja, jag vänder mig betydligt oftare till henne när det är något, men men, träning ger färdighet antar jag. 
 
Nåja, det är funderingar som får läggas på hyllan för idag ska jag kasta mig in i akademinsvärld, igen. Har studiedag idag så ska till bibblan och plugga. Borde egentligen redan vara där men en underbar liten baby tog sovmorgon och väckte mig inte förrän 8:15. Det tackar jag för! Snälla lilla Malva <3 Hon var orolig sent igårkväll så jag trodde vi skulle få en jobbig natt men den var ju helt okej. Och sovmorgonen var ju underbar! :D Första sovmorgonen på.. Tjaee.. Jag minns faktiskt inte. 
 
 
 

Intågande sjukdom

Ja jag tror att en förkylning eller nåt sånt är på G. Det började igår när jag var på praktiken. Min ena handledare var föräldraledig och min andra låg hemma i magsjuka. Jag var med andra ord "ensam" (men inte bokstavligen förstås). Efter ett tag började jag känna mig konstig i kroppen. Ibillade mig att jag kände mig sjuk bara för att jag visste att andra var  det. Men efter lunch kände jag mig forfarande konstig i kroppen men kunde lägga till att vara matt också. Knas. Och dessutom var halsen löjligt irriterad. Typ sandpapper? 
 
Jaja, jag känner mig likadan idag. Matt, konstig och irriterad i halsen. Kanske är min levaxindos knasig igen eller så är jag faktiskt krasslig. Jaja, anywhow. Idag är det praktik som gäller igen, jag kommer återigen vara "ensam". Men det ska väl gå bra ändå. 
 
Ang kvällen så lär vi väl bara hänga hemma. Försökte komma på något roligt att göra eftersom det är alla hjärtans dag. Men när jag väl kom på något så var det alldeles för sent för att genomföra det. Så så kan det gå. Men det gör inget, då har vi ju en idé till nästa år i stället. :)
 
 


Woops!

Hoppsansa! Det var visst ett dagar sen jag bloggade. 
 
Så vad har hänt sen förra veckan? Jag har börjat sticka. Ska försöka sticka en enkel klänning till Malva. Spännande! Och roligt förstås. Sen hur snyggt det blir återstår att se, har inte kommit så långt ännu. 
 
På praktiken går det fortfarande bra och igår hade vi vår första viktiga deadline i skolan (dvs något som blir betygsatt). Jag kände mig inte helt nöjd men det gör man ju aldrig. Är alltid osäker i början av såna här större uppgifter. Besvärligt med hur man ska skriva osv. Särskilt när jag inte hållt på med sånt här på över ett år. Hade varit betydligt lättare att göra det direkt efter C-uppsatsen när man har den här typen av skrivande i färskt minne. Men men, det ordnar sig nog. Det är bara att ge sig på nästa uppgift och invänta domen från den första. 
 
Hmm, ja det var väl vad jag hade att komma med. Ska snart göra mig i ordning och cykla till HEM. Ska bli intressant att se hur min hjärna klarar den cykelturen, i mörket och allt.. Vi kikade nämligen på en skräckfilm/rysare igår och givetvis har min fantasi löpt amok hela morgonen. Jag "ser" spöken och monster överallt. Usch, ibland tror jag inte att jag är 25 (snart 26) år. 
 


Fredagsmeny

Jaja. Jag vet att det är torsdag idag. Men dagen är ju mer eller mindre över (jag fantiserar om att gå och lägga mig 20:00). Så därför får ni i stället en fredagsmeny. 
 
I morgon har jag studiedag igen. Yepp, du läste rätt. Det blir den andra studiedagen för den här veckan. Med andra ord innebär det att jag kommer infinna mig på på högskolebibblan i morgon och hänga där ett tag. Förhoppningen är att jag ska komma väldigt långt på uppgiften, helst bli mer eller mindre klar så det är finputs och korrläsning och sånt kvar på onsdag då det återigen är studiedag och deadline för uppgiften. Känner jag mig själv rätt så kommer jag misslyckas med min plan. Men ska jag göra så gott jag kan. 
 
Efter pluggandet bär det av till badet för min och Malvas del. Och sen när vi väl infunnit oss hemma igen bär det av ut till flygstaden. Partman närmare bestämt. Dödsdomen för datorn har vi ju fått. Nu ska vi bara få en siffra på vad det kostar att rädda innehållet och bestämma oss för om det är värt det. Troligtvis är det väl det, vi behöver ju ingen ny hårddisk utan kan kanske använda oss av den externa som vi redan har. Rena rama guldgruvan det där. Om det någonsin skulle börja brinna här hemma så är det nog den jag räddar. Efter att jag räddat Mattias, Malva och katterna alltså.
 
Ikväll ska jag som vanligt bänka mig i soffan och glo på farmen. Haha ja det är sant. Och vad som kanske är ännu mera tragiskt är att jag inte missat ett enda avsnitt än så länge (tack vare tv4play). Och vad som kanske är ÄNNU mer tragiskt är att jag finner det underhållande. Men nånting måste jag ju roa mig med när ungen sover, Mattias sitter vid datorn och Awkward har säsongsuppehåll. 
 
Ang. helgen har jag fått för mig att det händer något. Kan bara inte minnas vad...
 


Onsdagsmeny

 
Snart bär det av mot praktiken. Vet inte riktigt vad jag kommer jobba med idag. Misstänker att det kanske blir företagspresentationen men det återstår att se vad dagen har att erbjuda. Spännande! :)
 
Det har dock blivit väldigt tydligt att jag inte är vad att vara så stillasittande. Jag har inte riktigt lärt mig ännu hur jag bör sitta. Vissa dagar klarar jag mig nästan hela arbetsdagen och får ont 1-2 timmar innan jag slutar. Men oftast får jag ont 1-2 timmar efter att jag börjat. Mest axlarna med ryggen ibland också. Kanske har fel höjd på skribordet. Who knows. Jag trivs ändå. :)
 
Här hemma är det väl mer eller mindre lugna gatan. Jag inleder dagen med ljuv musik från EdSheeran. Stackars Mattias, jag lyssnar nästan inte på något annat just nu. Med undantag när jag cyklar till och från jobbet men det är bara för att jag inte har låten på telefonen. 
  
 
 
 
Det som stör vår ro lite är väl en sjukdom.  Vi misstänker att Malva blivit förkyld. Hon var snorig igår och hon är som sagt aldrig det om inte hon är sjuk. Dessutom var hon grinigare än vanligt och orolig under natten. Stackars lillan! 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag njuta av I see fire en sista (tredje) gång medan jag gör mig i ordning. Nycklar, lampor, passerkort, lunch och annat smått och gott måste organiseras. Hoppas ni får en trevlig dag. 
 
Tjillevippen!
 
 

Ett måndagsinlägg

Ja du läste rätt! Jag skriver ett inlägg på en måndag. Under arbetstid! :O
 
Men allt (okej, det mesta) har en logisk förklaring. Även detta. Jag har två pluggdagar den här veckan, både idag och på fredag. Därför bär det snart av mot högskolan för lite kvalitetsplugg (eller försök till det åtminstone). Bibblan öppnar dock inte förrän 8 så det är ingen mening att åka än. 
 
I helgen var väl det mest intressanta som hände att vi åkte till Falkenberg. Dagen bjöd på lite pulkaåkning och en massa käk. Vi fick både lunch, middag och efterrätt. Och vi hann även med att spela lite Talisman. Kan inte påstå att det gick särskilt bra för mig. Fast jag ska väl inte klaga. För er som känner till spelet kan jag meddela att Mattias blev en passa och precis när han var på sina sista runda som en padda mötte han ett monster och dog. Surt! 
 
Jag hade tänkt bjussa på några bilder från pulkabacken men de flesta blev så mörka så ni får bara en på en nyvaken Malva (och Ida och Leo i bakgrunden) tills jag redigerat de andra lite :)
 
 
 
De två bilderna nedan är från förrahelgen (fast nu heter det kanske förrförra helgen), när vi var på kalas. Malva passade på att spela piano, hon var väldigt road av det och uppskattade inte vårt beslut om att hon inte fick spela mer (just då alltså, hon lär ju få spela mer nån gång). :)
 
 
 


RSS 2.0