Gnäll

 
Ångrar bittert att jag sa att det var okej att Mattias åkte iväg och för att spela data med en kompis hela dagen. Det har ju resulterat i att jag haft Malva själv i princip hela dagen, och om jag var trött igår är det ingenting jämfört med idag. Zzzz :( Tack och lov ska jag åka iväg och hämta hem honom snart. Sen får han minsann vara babyansvarig fram till midnatt för jag orkar bara inte. Hon är underbar och jag vill ha henne nära men det är skönt när det är han är hemma och kan dela på ansvaret. Det är ju inte direkt så jag får vila ändå för av någon underlig anledning bestämde vi oss för att äta kyckling idag. Det tar en mindre evighet att tillaga (känns det som), och vi har inte hunnit storhandla heller. Får se om vi ens gör det idag, kanske skjuter upp det tills i morgon. Tror vi dessutom ska börja planera middagarna ännu noggrannare igen så jag slipper laga mat 7 dagar i veckan. Vore faktiskt skönt att slippa det någon dag. Blä!
 
Jaja, gnäll gnäll gnäll, men jag tror faktiskt huvudet trillar av snart. Dagens ljuspunkt var när vi slapp parkerkingsböter, som vi dessutom gjort oss förtjänta av. Vem vet, han tyckte väl jag såg ut som en tragisk och lortig fattiglapp när jag kom släpandes på Malva och inte hade hjärta att ge mig någon. Eller så hade vi helt enkelt tur som inte stod där så länge. Nåja det var det, nu ska jag hämta grinollen som hatar spjälsängen. Adjöken!
 


Mobilköp

Glömde ju skriva förut om mitt mobilköp/val. Fattade ju äntligen beslutet i förrgår. Goodie. Efter extremt mycket velande blev det en Samsung Galaxy S4 med Halebops "Rubbet". Det blev Samsung eftersom jag varit så nöjd med min S2a, så nu håller jag tummarna för att det ska vara lika bra kvalité på s4an. Sen velade jag ju ännu mer gällande abonnemanget. Hoppade mellan Halebop och Telia. Vilket nästan är löjligt dumt eftersom båda bolagen mer eller mindre hör ihop. Men men, efter viss tveksamhet ang. täckningen så landade beslutet i Halebop eftersom mamma, Ida, Ann-Louis och Mice redan har det. Och jag har ju haft Halebop förut och då var jag ju riktigt nöjd. Dock verkar deras internet-täckning vara en smula ifrågasatt så vi får väl se hur det går med det, jag surfar ju ganska mycket varje dag på telefonen...
 
Nåja, efter att ha frigjort mig från Telenor, som var svårare än väntat på grund av en idiot på telenor som bestämd hävdade att jag INTE behövde beställa någon slutfaktura för att flytta mitt nummer så lyckades jag tillslut. Jag sa åt henne flera gånger att det tydligt står på den nya operatörens hemsida att man MÅSTE göra det för att kunna ordna med en nummerflytt så sa hon lika bestämt att det inte alls behövdes. Så vad tror ni hände när jag försökte flytta mitt nummer från Telenor till Halebop? Jo jag fick ett tjusigt litet mail av Telia som meddelade mig att det inte var möjligt att importera mitt nummer. Så jag fick kontakta Telenor igen och fick då äntligen tag på någon vettig person som fattade hur saker och ting ska skötas. Telenor behöver nog be sin kundservicepersonal läsa på lite så de vet vad tusan de pratar om.
 
I övrigt har jag väl egentligen varit ganska nöjd med telenor. Jag har haft bra täckning och bra internet (med untantag för i Rudsjö för där försvann allt). Om man inte räknar med de sista månaderna för då försvinner det hela tiden också, men det tror jag snarare beror på min telefon och inte på Telenor. Det var väl en av fördelarna med Halebop också, har för mig att man faktiskt kan lyckas få täckning med dem i Rudsjö. Inte för att jag är där särskilt ofta men ändå. Ett plus i kanten. :P 
 
Idag ska jag väl gå omkring och låtsas städa. Är ganska trött eftersom de jobbiga nätterna bara fortsätter. Innan väckte Malva mig 2 gånger varje natt runt 4-5 dagar i veckan och de andra dagarna väckte hon mig 3 gånger. Nu har det ändrats så nu väcker hon mig minst 3 gånger nästan varje natt. ZzzzZzzz! Men om 1-1½ månad. Då lägger jag ner amningen helt. Då får jag sova. LÄÄÄNGTAR! Om inte annat så får jag väl sova om nätterna nästa år när jag börjar plugga och Mattias ska va hemma med henne. Fast jag gruvar mig faktiskt lite för det. Efter att ha varit hemma med henne i ett helt år så kommer det kännas konstigt och obehagligt att bara åka iväg och vara borta hela dagarna. Men men, ska bli skönt att dra igång hjärnkontoret också :) Kanske ska börja värma upp den om någon månad så att det inte blir kommer som en chock för min hjärna som gått på sparlåga sen Malva föddes.
 
Jaja, dags att roa min tandgnisslande busunge. Adjöken!
 
 
 
 

Torsdag

Idag var vi på BVC. Det var en annan tjej där med sin 10 månaders son. Han och Malva charmade varandra ganska rejält. :) Jag är dock rädd att Malva kommer bli en toffeltjej. Han hade nämligen en viss förkärlek för att försöka peta henne i ögonen men hon satt så snällt och lät honom göra det. Fast han var ju generös och gav henne en puss så det kanske var därför. En sån där söt bebispuss som egentligen inte är en puss utan bara en gapande mun som trycks in i ansiktet. Haha det var så sött. :) 
 
På BVC gick det i alla fall bra. Lillskruttan är inte så liten längre. Men våga inte börja kalla henne för "storskruttan" för det! Hon är nu 70cm lång och väger nästan exakt 8 kg. 8.07 eller nåt sånt, minns inte riktigt. Jag gissade ju härom dagen att hon vägde 8 kg så jag vill nog påstå att min gissning var riktigt bra. :) 
 
I övrigt fick Malva gåstolsförbud idag. Hon ålade ur sig den igen, den här gången fastnade hon upp och ner för ena foten fastnade i själva sittdelen. Jag var så klart snabb att lyfta upp henne men hon brydde sig ändå inte. Inga tårar, ingenting. Hon var bara glad. Tokunge! :) Jag hävde dock gåstolsförbudet ganska snabbt eftersom jag inte orkar jaga henne på golvet varje minut. Men hon får bara sitta i den om det är möjligt att ha uppsikt över henne hela tiden. Så när jag skulle städa idag var hon förvisad till vagnen. Något hon inte uppskattade alls. Men men, är man busig och klättrar ur gåstolen eller kryper under bordet och försöker äta upp min laddare så är det där man hamnar. 
 
Förutom BVC har jag bakat lite. Har gjort en repris på den jättemaffiga kakan som jag inte klarade av att äta. Gjorde dock lite annorlunda den här gången så vi får väl se om jag/den får godkänt av Mattias eller inte. Och nu är det väl snart dags att köra igång med maten, bruna bönor, potatis och fläsk. Jag som inte ens gillar bruna bönor. Ironiskt nog var det till och med mitt förslag att vi skulle äta det. Tur jag gillar potatis. :)
 
 


Planering

 
Idag ska vi bestämma huruvida vi ska till Gekås idag eller i morgon. Ida och Mice ska planera in ett BVC- besök och det avgör när jag och Mice ska till Gekås. Blir det bvc idag så blir det Gekås i morgon och vice versa. Ska försöka göra i ordning lite här hemma ifall det är så att vi ska till Gekås redan idag. Vilket det troligtvis blir, jag har svårt att tro att de kan få en tid på bvc redan idag. Men men, jag vet ju inte hur trångt det är med tider i Falkenberg. 
 
Igår var vi förresten i Falkenberg och hälsade på. Vi (jag) hade ju förlagt en liten insatsdel till babyskyddet som man ska ha när de är små så vi åkte dit och lämnade av den. Det blev ett långbesök där vi snyltade både lunch och middag. Och mys med lilla Elma och bus med Leo. Tänka sig att Malva har två lillkusiner nu. Malva som själv är så liten..? Först lillkusin Willgott och sen lilla lillkusin Elma. 
 
Nåja, kanske ska ta och packa skötväskan då. Jag har ju en tendens att alltid missa något när jag är tvärsäker på att skötväskan är perfekt packad (om det nu ens finns något som en perfekt packad skötväska).
 
 


Drama

Hjälp vilken dramatisk start den här dagen fick. 
 
Det började när min telefon ringde nån gång efter 6 i morse. Jag var förvisso vaken men blev ändå sur och frågade Mattias vad det var för idiot som ringde så tidigt (Malva var inte riktigt vaken). Det var Ida som ringde. Hon meddelade att hon ville förvarna mig om att de kanske skulle behöva åka in till förlossningen så jag var beredd på att ta Cola och Leo om det behövdes. Jag tacksam för förvarningen klev jag upp. Kanske en kvart senare ringde Mice och sa att de skulle åka in till förlossningen med det samma. Jahopp, jag tog och gjorde i ordning Malva. Ville ha det gjort innan Leo kom för då skulle ju min uppmärksamhet delas. En liten stund senare ringer Ida igen och meddelar att jag måste möta dem på sjukhuset i stället för att bebisen verkligen inte är långt borta. Jag blir ju en smula ställd men haffar Malva och "kastar" in henne i bilen och beger mig. På väg in till stan ser jag ambulansen och tänker att de kanske är på väg till motorvägen för att möta upp Ida och Mice. Nån minut senare har jag nästan nått stan, då ringer Ida igen och meddelar att jag kan åka hem igen för att bebisen redan är född. Alltså det var nog ett av de knäppaste telefonsamtal jag någonsin haft. Känner mig helt konstig bara jag tänker på det. Jag hörde ju hur ett spädbarn skrek intill luren men det var ändå svårt att ta in, det är ju liksom inte så det brukar gå till. Kan ju bara förställa mig hur sjukt det måste känts för Ida och Mice. De hann liksom inte ens kolla kön (fick veta senare av Mice att könet kollades långt senare i hissen med ambulanspersonalen när de var på sjukan). Jösses vilket drama. Jag känner mig helt matt och då har jag inte ens varit mitt uppe i det. 
 
Leo verkade dock knappt ha märkt det alls. Han har då varit helt opåverkad och relativt ointresserad av att han fått en liten (med betoning på liten) lillasyster (inte underligt jag tyckte Malva och Willgott var tjockisar när Ida envisas med att ploppa ut såna där pluttisar). Leo tyckte inte det lät särskilt kul att ha en lillasyster. Jag har dock berarbetat honom lite så han verkade mer positiv nu mot slutet innan de åkte hem. 
 
Idag har jag med andra ord fått pröva på att vara ensamstående tvåbarnsmamma med en mammig hund (som dock inte är mammig mot mig). En eloge till dem alla! Jag är slut! Och då hade jag ändå Leo och Cola i "bara" 10½ timme. 
 
Tösens tajming kunde ju varit bättre. Jag och Ida skulle egentligen till Gekås snart. Och till veckan ska Leo opereras, ett mindre ingrepp men ändå. Det känns som om jag alltid kommer minnas Idas förlossningar tusen gånger tydligare än min/mina egna, för hittills har hennes definitivt varit knasigare. Fast om jag får välja så vill jag nog inte ha någon knasig förlossning heller. Nervvrak som jag är så skulle jag väl aldrig repa mig från att föda i en bil vid sidan på en motorvägsavfart. ;)
 
Nåja det var det, nu blir det gos med Malva som varit extra mammig idag. Hon kan sitta för sig själv och vara nöjd men så råkar jag gå förbi eller om hon får syn på mig och då blir hon ledsen och vill bara bli buren. Knasfia. Men hon har väl känt av att den här dagen har varit lite annorlunda. Och det har den ju också. Och inte så lite heller.
 
 
 

Nytt smeknamn kanske..

Hmm.. Tror det börjar bli hög tid att komma på ett nytt smeknamn till Malva. Jag har ju, i olika former, refererat till henne som "lillskruttan". Nu har det dock börjar krylla av "lillskruttar" överallt på min facebook. Hmm.. Fast jag lär ju inte lyckas, Malva har varit en lillskrutt redan i magen. Även om hon var en liten tjockis på 3700g när hon föddes. :)
 
Nåja, just nu ligger LILLSKRUTTAN och sover. Tredje gången gillt. :) Själv försöker jag fördriva tid. Ska hämta upp min kära sambo vid halv 17, sen ska vi till hemmakväll och lämna av en film som vi "hyrde" (gratis) igår, och SEN ska vi äntligen montera stolen. Eller vi och vi. Vi lär ju bara titta på medan någon medarbetare i butiken monterar den. :)
 
På tal om filmen igår så kikade vi på This is 40. Det var helt okej, lite knäpp men ganska rolig. Tror dock jag hade uppskattat den mer om jag inte varit så trött. Fast jag är ändå mer förtjust i "föregångaren" På smällen. Å andra sidan kanske det beror på att Katherine Heigl är med i den och jag tycker hon är fenomenal! :) 
 
 
 
 
På smällen/Knocket up utspelar sig som sagt före This is 40. 
 
 
 
 


En uppdatering

Det blir inte så mycket bloggande från min sida nu för tiden. Till mitt försvar så har jag faktiskt försökt. Skrev ett ganska långt inlägg från mobilen och precis när jag var klar och skulle publicera det så bestämde sig telefonen för att den inte kunde få kontakt med blogg.se. Jag blev liksom lite sur och har därför inte försökt blogga något sen dess..
 
Så vad har hänt sent sist? 
Vi firade Mattias i förväg i lördags (han fyller egentligne år idag), det var ett bra kalas med det blev väldigt många intryck för Malva, hon var övertrött och helt omöjlig på kvällen. 
 
I söndags åkte vi till Göteborg för att hälsa på Hanna, Kenneth och lille Willgott. Och liten är han minsann! Har svårt att minnas att Malva någonsin varit så liten men det har hon visst. Hehe, jag blev visst lite bebissugen av hela besöket. Fast sen räcker det ju med att spendera en kvart med Malva för att förvandla suget till förskräckelse. Haha, hon är underbar min lilla raring men ack så jobbig. 
 
Igår åkte vi in till lekcenter igen för att kolla på bilbarnstolar igen. Jag gillade dem bäst där, vi hade inte samma tant som visade oss stolarna men hon vi hade igår var också trevlig. Malva fick provsitta Britax multitec och Axkid kidzone. Det är ju de två stolarna som jag velat mellan hela tiden. I övrigt så är de väldigt likvärdiga varandra. Axkiden har ett mycket fiffigare nack och ryggstöd (som kan justera sig självt), å andra sidan är Britaxens nackstöd bredare och fångar upp huvudet lite snabbare. Jag har personligen varit lite mer förtjust i Axkiden men Britaxen har utnämnts till bäst i test.. Nåja, efter månader av velande har vi slutligen bestämt oss.Vi lät helt enkelt prislappen på avgöra. De hade nämligen "rea/rabatt" på vissa av Britaxstolarna. Det hela berodde på vilken färg man köpte. Vi velade lite mellan en blå (billigaste, för 2800) och en grå för (3000). Men tillslut så fick det bli den gråa stolen. Så nu har de lagt undan en sådan åt oss, vi ska dit i eftermiddag och köpa samt få den monterad i bilen. Det känns så sjukt att inte använda babyskyddet längre. Malva är ju fortfarande min lilla baby... :/ Å andra sidan känns det ju bra att slippa släpa runt på babyskyddet också.
 
Bild? Självklart!
 
 
 
Jag troooor (med rejäl betoning på tror) att det är en sån här vi skaffat. Det finns nämligen en till gråaktig så jag blev lite osäker nu, men jag tror som sagt att den vi bad dem lägga undan igår såg ut såhär. 
 

 
 
 

Ditt och datt. Igen.

ZzzzZZzzz.. Malva har verkligen gjort det till en regel att vakna flera gånger varje natt varav vi måste amma vid minst två av dem. Behöver jag säga att det är jobbigt...? :(
 
Idag har vi roat oss med städning, eller jag i alla fall. Har även beställt en tårta. I år bakar jag absolut ingenting till kalaset. Har varken tid, ork eller inspiration till det. Men vi mixtrade dock lite med "originaltårtan" som fanns att beställa så det är bara att hålla tummarna för att det jag beställde blir gott. Om inte får väl folket livnära sig på kakor, funkar det med. :)
 
Under eftermiddagen fortsätter städandet, jag har liksom inte hunnit ikapp sen vi var i jämtland. Vi (jag) har alldeles nyligen lyckats packa upp allt. Tror jag i alla fall. Så det blir städning och sedan iväg en sväng för att hämta älsk på jobbet. Stackarn har fått jobba över varje dag hela den här veckan och ikväll är det fotbollsträning, så ska han hinna med den är det bilen som gäller. Nåja, det gör inte mig så mycket, en ursäkt till att bara kom bort från all städning en stund, det tackar jag inte nej till. 
 
Nåja, nu ropar både disk- och tvättmaskinen på mig. Jag hyser en stark hatkärlek till dem båda. 
 

 

Hur man vet...

... Att det är dags att höja gåstolen.
 
Malva trillade ur den idag. Eller trillade och trillade. Hon snarare ålade sig ur den. Jag satt i fåtöljen och hon stod bredvid mig. Hon sträckte sig efter något och jag såg hur hennes fötter lämnade golvet. Hon fortsatte sträcka sig och jag insåg att hon skulle tippa över kanten. Sträckte mig efter henne med det var redan försent. Sakta men säkert gled hon över kanten och ner i golvet. Hon slog sig inte alls eftersom det gick så långsamt och smiditigt till. Men jag tror hon blev lite chockad, och ställningen var säkerligen obekväm för hon började gråta när jag lyfta upp henne. Haha, stackars liten, så går det när man ska vara så nyfiken. Så nu är den höjd, höjde den så långt jag kunde. Sen ska jag väl fortsätta med städningen här hemma så hon kan få leka runt på golven igen. Det svåra är att jag vill få rent sofforna innan jag dammsuger, men jag kan inte rengöra sofforna sålänge Malva är i vardagsrummet för de dammar så fruktansvärt mycket. Men jag vill ju inte lämna henne i ett annat rum där jag inte har någon uppsikt heller. Får bli en promenad senare idag i det naiva hoppet att hon ska somna. Hon gjorde ju faktiskt det igår, men då var jag ju ute i 2½ timme också varav hon sov i ca 30 minuter. Hmm..
 
 


Bekännelse

Kanske dags att bekänna att vi är hemma i Halmstad igen... Fast det visste ni nog redan. 
 
Resan hem ägde rum i onsdags och gick ganska smärtfritt. Malva vaknade inte förrän vid 5 halv 6 eller vad klockan nu var. Då hade vi ju kört i 9-10 timmar så vi hade ganska närma hem. Blev ett uppehåll i Falkenberg för att lämna resesäng och hämta upp katterna, samt käka en snabb frulle. 
 
Resten av förra veckan bara rusade på, och nu är den borta för all framtid. Vi hann inte få ordning här hemma så det ser fortfarande ut som ett bombnedslag men just nu är jag så trött att jag inte orkar bry mig. Igår fick jag ligga i sängen i 20 ynka minuter innan Malva jagade upp mig. Hann precis slappna av så pass mycket att jag nästan somnade och sen var det kört. Uscha vad sur jag blev. Nåja, sen fick jag ju faktiskt sova ända till halv 5, och sen upp för dagen med en superpigg bebis kvart över 6. :/ 
 
Idag ska jag väl försöka fortsätta få någon ordning här hemma. Fast inte förrän efter jag har varit hos tandläkaren. Ska dit klockan 9. Är nästan lite nervös. Fattar inte vart jag/de ska göra av Malva när de fotar. Tandläkaren måste nog ta med henne ut eftersom de inte ska vistas i rummet när de fotar tänderna. Men samtidigt så känns det inte särskilt bra att se någon total främling bära ut henne och stänga dörren.. Hmm.. :/ Tur det inte handlar om någon längre stund för då skulle jag kanske få för mig att hon blivit kidnappad. 
 
 

 

Det där med egenföretagare..

 
Alltså ibland tänker jag att det vore nice att vara egenföretagare. Och ha ett smart koncept. Typ Gekås (om det inte vore för att det redan finns). Idag är jag extra sugen efter att ha sneglat på olika företags vinster från förra året. Förra året gick Gekås med en vinst på över 200 miljoner. 200 MILJONER!!! (?!). Företaget Mattias jobbar åt gjorde en vinst på över 50 miljoner. Så nu sitter jag här och tänker på min futtiga föräldrapenning. Den taxar väl in på ynka 20 tusen på ett år eller nåt.. Alltså det ligger ju massvis med jobb bakom företagen, det fattar väl jag med. Men seriöst, 50 MILJONER!!? Jag fattar att Mattias chef blir pjutt över att betala övertid för det är ju såååå dyrt. Tänk om han bara gjorde en vinst på 45 miljoner, hur skulle det gå då liksom? 
 
Undrar vad Gekås gör med sina vinstpengar? De expanderar ju stup i ett men ändå, lite nyfiken på vart resten tar vägen blir man ju. 
 
Nåja, det var det. Nu ska jag jaga i fatt Malva som försöker bestiga mammas tvbänk samtidigt som hon skriker: ddahhdaah aaagh! 
 
 


En liten uppdatering

Gaaah! Inför resan hit var vi lite fundersamma om Mattias skulle klara av att ligga i Ann-Louis säng. Vi trodde att han kanske skulle få ont i ryggen för den är så mjuk. Men han klarar sig fin fint han. Jag däremot får så ont i ryggen att jag knappt kan vända mig på morgonen. Who knew! Typ. Fast om jag ska göra sängen rättvisa så tror jag in det är dens fel, jag skyller det hela på tjockiskudden som i smyg försöker bryta nacken av mig. 
 
Idag har vi, återigen, strålande sol, vi har faktiskt haft rejäl tur med vädret när vi varit här. Första delen av helgen spenderades i mitt underbara, men myggiga, Rudsjö. 
 
 
 
 
Malva och Mattias busade så mycket på kvällen att lillskruttan fullkomligen skrek av skratt. <3 :)
 
 
 
Idag blir det först och främst shopping. Vi ska spendera morgondagen med att baka tunnbröd<3 aka "stutar" så idag ska vi shoppa ingredienser. Jag är även sugen på att bada men vet inte hur det blir med den saken. Först ska jag ju övertala resten av gänget. Och sen måste jag ju hitta en lämplig badplats. Strömsunds Camping vore ju enklast, där finns ju t.o.m. en tempererad pool som Malva kan bada i, men vi kan ju inte släpa med oss Dunder dit. Tror inte det skulle uppskattas. Å andra sidan tror jag inte Malva får bada. Sen bajshistorien i Turkiet så är jag inte särskilt impad av barnpoolar eftersom en del idiotföräldrar inte tycks ha rätt badkläder på sina ungar så det läcker bajs och skit i badvattnet. Inte okej. 
 
 
 

RSS 2.0