"Ledig" men ändå inte

 Min feber minskade faktiskt under natten så i morse mådde jag mycket bättre. Med det sagt så innebär det inte att jag är frisk ännu. Huvudet är i princip återställt. Känns inte som det sitter löst längre. Men jag var ändå hemma idag också. Kändes underligt men jag antar att jag borde ge mig själv ett dygn till att bli lite bättre. Så därför har jag varvat att lata mig i soffan med att göra lite nytta här hemma. Dvs:
 
1. Se ett avsnitt av the vampire diaries.
2. Dammsug hela lägenheten och dra igång en tvättmaskin.
3. Drick ett glas med vatten.
4. Se ett avsnitt av the vampire diaries.
5. Diska och städa i köket. 
6. Drick ett glas med vatten.
7. Se ett avsnitt av the vampire diaries.
8. Tumla den våta tvätten och vik samt lägg in /häng tvättberget. 
9. Drick ett glas med vatten.
10. Se ett avsnitt av the vampire diaries.
11. Töm och ta ut hushållss- och sopsorteringssoporna.
12. Drick ett glas med vatten.
13. Se ett avsnitt av the vampire diaries...
 
Jag tror ni fattar upplägget. Nånstans i denna röra åt jag även frukost. Tror jag. Kan dock inte minnas att jag gjorde det. Men jag åt definitivt lunch. Nån mystisk färdigrätt som inte var särskilt god. Men den smakade inte helt giftigt heller. 
 
Efter varje syssla blev jag ganska trött och andfådd så jag hade nog inte orkat jobba idag ändå eftersom jag kände behov av att vila ganska ofta. I skrivande stund lagar jag mat. Dvs maten sköter sig själv i ugnen. Heja heja! Ikväll bär det av till Falkenberg för övernattning till i morgon. Om orken finns så blir det en sväng till Långås marknad. Ma få si hur e vål. 
 


Det är okej

Det är okej som sommaren tar slut nu. Jag godkänner det. Jag orkar inte mer av den här skiten ändå. Idag är sommarens varmaste dag tror jag. Vi har 25 grader i skuggan.. 25 grader i lägenheten.. Men jag "går ändå omkring" (dvs ligger i soffan under en filt) och tycker emellanåt att det är lite små ruggigt och kallt. Yepp, jag har feber. Igen. Så låt mig sammanfatta eländet:
 
Inom den senaste månaden har jag:
 
1. Haft en ytterst obehaglig infektion i livmodern som gjorde mig mycket sjuk. Resultatet blev sjukhusvistelse och antibiotika i alla möjliga former och sorter (kändes det som i alla fall, men egentligen var det "bara" tre).
 
2. Ganska precis 6 dagar efter min friskförklaring från infektionen slog en förkylning till. Irriterande men inte lamslående. Jag jobbade hela tiden under dessa två perioder (kan dock inte fatta att jag inte stupade på jobbet när jag hade 40 graders feber under infektionen). 
 
3. Precis när förkylningen börjat ge med sig (ca efter en vecka) så fick jag löjligt ont i halsen igen, det känns som något i huvudet sitter löst (det gör för övrigt ont) samt feber. Usch och fy och blä! Jag är less på detta! Igår gick jag och la mig 19:40. 19:40(?!?!?!) Och då var jag helt jäkla slut. Ni vet när man är så trött och känner sig så dålig att man skulle kunna gråta en skvätt..? Så kändes det. Sov strax efter kl 20. Och sen upp i morse 5:25 bara för att upptäcka att gårdagens feber blivit värre. Så jag ringde jobbet och sjukanmälde mig. Känner mig som en svikare. :/ Men jag måste ta några dagar och bli frisk ordentligt nu. När Mattias åkte med tjejerna kl 7 drösade jag ner i soffan och sov till och från i 3 timmar till men är fortfarande trött. Har spenderat ca 30 min utanför soffan hittills idag. Orkar inte göra något. Vill inte göra något heller för den delen. 
 
Jag är så förbaskat sur på den här skiten! :( Om febern går över idag kanske jag jobbar i morgon, men det känns inte särskilt troligt att den kommer göra det. Och jag som ville gå på marknad på lördag. Hmpf! Alltid är det något som ska förstöra sommarmarknaderna för mig. 
 
Jaja. Gnäll gnäll gnäll. Nu har jag gnällt färdigt. Det var jobbigt att sitta vid datorn så jag går och lägger mig i soffan igen. Adjöken!
 

 
 

6 dygn

Knappt en vecka. 6 dygn för att vara närmare exakt.. Så länge var jag officiellt frisk. Igårkväll kom förkylningen krypande och nu håller den på att slå ut i full blom. Usch. Känner mig lite lätt överkörd så fort jag gör något mer ansträngande än att sitta i soffan. Men det är väl inte så konstigt. Efter infektionen och den rekordstora antibiotikakuren är det ganska förståeligt att kroppen hamnat i chocktillstånd och inte vet hur man beter sig eller hanterar baciller.. Jaja, det går väl över på en vecka förhoppningsvis. 
 
I övrigt är denna dagen tillägnad tvätten. Har en uppsjö som ska vikas och läggas på plats, och en uppsjö till som ska tvättas. Åkte till Gekås igår efter några trevliga timmar på Ästad vingård. Vi skulle bara köpa strumpor till oss alla i familjen och lite underkläder och nån tröja till mig. 45 minuter senare hade vi gjort av med över 3000 kronor. Haha helt galet. Men inte alltför mycket onödigt faktiskt. Blev lite nya sängkläder och lakan, sängskydd etc och då sprang kostnaden iväg. Men det får vara så. Vi tänkte försöka börja låta Malva sova utan blöja så det är bäst att ha dubbel uppsättning sängskydd och extra sängkläder. Blev även lite lakan och ett dyrt bäddset till vår säng (och vårt enorma täcke). Men men, det var det. Nu ska jag joina Mattias och ordna med tvätten. 
 

 
 

Det gick ju sådär..

Okej. Så mitt återupptagande av bloggen gick ju sådär.. Men jag har faktiskt en ganska så bra ursäkt. Jag blev sjuk. Riktigt jäkla tvärdålig. Har sneglat på min journal i efterhand och insett att jag var nog ännu sämre än vad jag själv riktigt fattade..
 
Nåja, de flesta i min omkrets vet redan om hur det hela började men jag tänkte att jag skriver det här i alla fall. 
I april upptäckte vi till min (vår) fullständigt enorma fasa att jag var gravid. Besök på kvinnokliniken i Halmstad visade att det var ett ma. Dvs missed abortion vilket innebär att man fått missfall men att kroppen inte stött ut det. Fick med mig ett hel hög med piller jag skulle ta för att slutföra aborten. Detta skedde på en fredag, dagen efter Elsies tvåårsdag. På lördagen hade vi kalas för mig och Elsie, kalaset var inplanerat sedan länge och jag hade helt enkelt inte lust med att ändra om planerna. Eller meddela alla varför vi skulle behövt göra det. Så kalaset blev det, och personligen tyckte jag det gick rätt bra även om jag själv egentligen inte mådde särskilt bra..
 
Nåja, tiden gick. Och gick. Och gick. Och jag slutade inte blöda. Jag muttrade på detta till "vården" men fick det klassiska svaret "det är normalt". Faktum är att jag fick det svaret flera gånger. Tills de började tycka att det inte var så normalt längre. De insåg det när jag kallades till sjukhuset och skulle göra cellprovstagning i juni nån gång (minns ej när, strax innan jag började jobba) och jag upplyste dem om att jag fortfarande blödde. Då fick jag en kur av en medicin som heter primolut nor. Det ska tydligen nollställa kroppen eller vad det nu var. Poängen med de tabletterna är att man ska sluta blöda när man tar dem och sedan börja så fort man slutar ta dem. Typ. Jag åt dem i tio dagar. De fungerade förstås inte på mig. Dagen vid återbesöket efter medicinkuren hade jag börjat må dåligt. (Eller jag mådde egentligen redan dåligt för jag hade uvi också, men jag mådde ännu sämre). Kände mig darrig, skakis, matt och allmänt trött och sliten (hade upptäckt låg feber tidigare under veckan, meddelade detta men var även dum och sa att jag inte trodde jag hade någon feber just då). Därmed togs inga prover alls på mig utan läkaren gjorde "bara" en gynundersökning (notera det  var den första undersökningen den dagen/veckan).  Han ville ge mig en chans till att slippa skrapning (något jag själv väldigt gärna ville slippa) och gav mig därför fler cytotectabletter att ta under helgen (dvs midsommarhelgen) för att sedan återkomma på måndagen då man skulle fatta beslut om ev skrapning. Den dagen skulle Mattias till oskarström så jag hämtade upp honom och tjejerna och sen åkte vi till mitt jobb och släppte av mig så de kunde ta bilen. Vid det laget var väl klockan 12 eller nåt. 
 
Hur som haver.. Jag började må allt sämre. Vid 14 föreslog min fadder på hms att jag kanske borde gå hem om jag inte mådde bra. Men jag sa att jag ville kämpa på lite till så jag stannade kvar. Slutade ändå 15:30. I ett närmast liknande zombietillstånd gick jag till österskans och tog bussen hem till vallås. Då började jag ana att jag var ganska så krasslig. Frös så rysningarna dansade längs ryggraden, trots att jag hade jacka på mig och övriga resenärer satt i tunna sommarkläder och t-shirts. Väl hemma (vilket förövrigt var ett äventyr det med eftersom jag gick till fel hus först) tog jag en temp.  Den var på 40 grader (senare klättrade den upp till 40.5). Jag tog och ringde en barnmorska på kvinnokliniken igen och där konstaterade de att jag skulle komma tillbaka till sjukhuset. Men till akuten då eftersom de snart stängde där. Mattias kom hem medan tjejerna var kvar i Oskarström. Han följde med mig till akuten och där fick vi vänta. Och vänta. Och vänta. Dröjde väl ca 1.5 timme innan vi fick komma in. På akuten är väl egentligen inte det särskilt länge men när man mår så jäkla uselt känns det som en evighet.. Tillslut var  det i alla fall min tur. Blev lite prat, lite undersökningar och sen fixade fram en säng jag fick vila i medan vi väntade på gynläkaren. 
 
Nälr gynläkaren väl kom fick jag göra min andra gynundersökning för den dagen (skitkul! Eller inte...). Läkaren nämnde att de skulle ta en del prover på mig och framförde lite försiktigt att hon ev ville lägga in mig och undrade vad jag ansåg om den saken. Jag var väl inte så sugen på det, jag ville bara hem och sova men sa att jag skulle göra som de trodde var bäst. Hon kom och gick och vi väntade lite till och jag minns inte allt som hände. Men hur som haver så kom hon tillbaka och sa att hon ville lägga in mig oavsett vad provresultaten skulle bli eftersom jag hade så hög feber och var så allmänpåverkad. Hon ville att jag skulle få drop och antibiotika. Dels för att jag var dålig och dels för att preppa kroppen ifall det skulle bli en skrapning dagen därpå. Sagt och gjort. Jag gick med på att bli inlagd och sen kom det nån och tog en himla massa blod av mig. 
 
Blev en del mer väntan och sen fick vi en eskort genom sjukhusets katakomber för att komma till min avdelning. När jag väl kommit tillrätta begav sig Mattias hemåt och sedan vidare mot Oskarström. Jag hade tidigare frågat läkaren o, jag skulle få åka hem dagen därpå och det sa hon att jag skulle få göra så jag höll fast vid det. De tog lite mer prover och satte kanyl i armen för antibiotika och dropp. Jag sov oroligt och dåligt men de gav mig en hel del febernedsättande under hela min vistelse där. 
Morgonen därpå var det mer provtagning och vid 10 kom läkaren för att utföra gynundersökning. Dvs min tredje gynundersökning på 2 dagar. Läkaren hade beslutsångest ang skrapning och ville avvakta en dag till och meddelade därmed att jag INTE fick åka hem.Den insikten gjorde mig en smula deppig. Detta var då på fredagen, midsommarafton. De kom dock inte fram till beslutet att avvakta förrän efter kl 13-14 på eftermiddagen, och eftersom det av skulle bli operation hade jag varit fastande sedan midnatt. Men då fick jag iaf två mackor och nyponsoppa (det var himmelskt! I klass med fikan efter förlossningarna), Jag var som sagt deppig över att vara fast på sjukhuset på midsommarafton med Mattias skulle i alla fall komma förbi med tjejerna. Så där satt jag ensam hela förbannade dagen och väntade på att de skulla komma medan folk och stack nålar i mig. Jag såg fram emot att få varm och riktigt mat vid kvällsmaten. Men ironiskt (och inte särskilt förvånande) var det sill och potatis.Jag tycker inte om sill. Så jag åt mest potatis och gräddfil, försökte plåga i mig lite sill också. Till efterrätt vad det jordgubbar och grädde. Betydligt godare. Men hade inte så mycket aptit så jag åt nog bara hälften. Sköterskan trodde nog jag var lite konstig när hon kom för att hämta mig bricka och jag tackade nej till att få ha kvar jordgubbarna. 
 
Tror klockan var 18:30 eller nåt sånt när Mattias och tjejerna kom. Tjejerna var helt slut och jag med. De var ledsna och tyckte väl det var konstigt att jag var där på sjukhuset. Elsie ville knappt veta av mig. Det gjorde minsann ont i hjärtat. Usch. 
 
SEN kom äntligen lördagen. Jag hade vid det laget fått en förträngning (?) i venen som kanylen satt i. Gjorde vansinnigt ont när de sprutade in antibiotika i armen.Så därför tog de ut nålen men hade problem med att hitta en ny ven, Slutade med att jag fick kanylen/porten i handen. Inte så roligt. På lördagen konstaterades att skrapning vad troligtvis onödigt och jag blev utskriven. Med två recept på olika antibiotika som jag skulle ta i 7 respektive 10 dagar. Den dagen var den även kalas i Oskarström. Jag blev lite trött och åkte hem tidigare med barnen, men tyckte jag hängde med rätt länge ändå. 
 
Allt antibiotika på sjukhuset (fick 6 sprutor totalt tror jag det var) plus antiobiotikan i pillerform gjorde min mage otroligt ledsen och upprörd. Hoppas jag slipper antibiotika de närmaste åren. Jag tyckte t.o.m att jag själv luktade antbiotika och jag hade hela tiden smak av det i munnen. 
 
Först tyckte jag att det hela var lite väl överdrivet. Kände mig som en bedragare när jag var inlagd på sjukhuset för jag trodde inte att jag var så dålig. Har i efterhand upptäckt att kvällen jag kom in på akuten låg min sänka på över 60. Och morgonen därpå låg den på över 70.. Med andra ord hade jag otrevlig "liten" infektion i livmodern som gjorde mig väldigt dålig. Det är inget jag rekommenderar till någon. I måndags blev jag officiellt friskförklarad. Så himla skönt känsla. Tydligen hade de hittat någon form av streptokocker från gruppc ??? Jag har ingen aning om vad det innebär. Har googlat men får mest fram nåt om baktierer bland kreatur typ... (?).. Jaja, strunt samma. Jag är frisk nu. Och jag har jobbat på HMS i fyra veckor. Det känns bra och jag trivs. Mina stackars handleder gör dock inte det. Monotona rörelser har gjort att mina gamla belastningsskador har blossat upp igen.  Jaja, det var det. Nu är det helg. Halelujah för jag är helt slut! 
 


RSS 2.0