Kalasdag

Igår hade vi kalas för Malva som fyllde 5 i fredags. Det tog en smula på krafterna för jag somnade i soffan vid 18. Frös så hemskt så jag ville lägga mig under en filt och sen var det kört. Jag sov till 22:45 och sen "gick jag och la mig". Haha. Sov dock inte så bra, vaknade många gånger i soffan och ännu fler gånger i sängen. Blev inte bättre av att Elsie låg och sparkade mig i ansiktet i natt. 
 
Nåja. Idag återhämtar vi oss och städar lite. Simskolan kör igång idag också. Jag var iväg med Malva vid 8. Hon simmar 8:30-9.05. Gick rätt bra. Båda tjejerna vaknade tidigt och var pigga i morse. Utöver detta så står veckohandling på menyn. Bläeh! Har inte alls lust med det. 
 


Räddad

Nu har jag nästan återhämtat mig från tentaperioden. Nästan. Har fått ytterligare ett tentaresultat. I förrgår fick jag resultatet från omtentan jag skrev 5 januari. Det var en omtenta i ellära och elektronik. Den svåraste tenta/kurs vi läst hittills. Det låter harmlöst men redan vid kursintroduktionen varnade läraren oss för att det var en svår kurs som många inte klarar. Av alla jag vet om som skrev omtentan (vilket inte är särskilt många, strax över 10 pers kanske) så var vi bara två personer som klarade den. Ja, jag var den ena. Blev så galet lättad och nöjd. Sen när jag hämtade ut tentan insåg jag att läraren med all sannolikhet "räddade" mig (eller så räknade hon fel på 1 poäng). Hon gav mig nämligen ett extra poäng för att jag skulle bli godkänd. Det tackar jag för. Å andra sidan drog hon bort väldigt mycket poäng från uppgifter som jag löst fel (men ändå haft rätt vid vissa beräkningar etc). Var säkert därför hon räddade mig. Jag är nöjd i alla fall, godkänt är godkänt. Så nu inväntar jag bara resultatet från den senaste tentan: Databaser. Tror inte jag klarade den, vi (jag och Stina) pluggade bara ordentligt till den i några få timmar dagen innan tentan. Vi lade all tid och all fokus på Datorsystemtekniken. Så jag blir inte särskilt ledsen om jag får underkänt, det är liksom väntat. 
 
Idag var jag till bvc med Malva för 5 års kontroll. Min lilla skrutt blir 5 år i morgon. Helt galet! :O 
Hon skulle egentligen vaccineras men vi sköt upp det till läkarbesöket som blir i slutet av januari. BVC-sköterskan tyckte Malva skulle få slippa risken att få feber och ont på sin födelsedag. Det var snällt av henne tycker jag. Sen på lördag är det kalas. Ska jag vara helt ärlig så ser jag verkligen inte fram emot det. Jag har inte bakat något. Jag vill göra det men vet inte om jag orkar. Eller om jag ens hinner. Tårtan beställde jag från city gross idag. Jag behöver knappast nämna att lägenheten ser ut som ett katastrofområde. Okej, jag kanske överdriver en smula. Men det är så det känns. Men leksaker, tvätt och katthårstussar lite här och var. Jaja, vi får väl ta tag i det. I morgon. Idag tänker jag inte göra något mer. Har lagat mat och tagit en snabb 30 minuters promenad, nu får jag lata mig i soffan. Punkt slut. 

Vinterns tentaperiod är slut. Och jag med.

Usch vilka långa jobbiga dagar jag haft den senaste tiden. Jag har varit i skolan VARJE dag i 12 dagar i sträck. De första två dagarna efter nyår, dvs 1a och 2a januari var jag bara där någon timme. Men fr.o.m. 3e januari har det varit "riktiga" dagar. Inklusive helgen. Helt slut! Hade omtenta i ellära förra fredagen. Sen igår hade jag muntlig tenta i Datorsystemteknik och idag hade jag skriftlig tenta i Databaser. Efter den muntliga tentan igår var jag så lättad. Har varit galet orolig över den och haft massiv ångest över den. Men den glädjen försvann förvånansvärt fort. Var så trött så jag orkade knappt vara glad. Trodde jag skulle vara glad idag över att tentaperioden är över men jag känner mig bara likgiltig. Efter tentan idag blev det lite snabb shopping på ica sen åkte jag hem. Var hemma igen nångång efter 12. Mattias var också hemma då Elsie varit lös i magen i två dagar denna vecka på förskolan. Jag tror inte det är magsjuka men för att lugna förskolans nerver var de hemma. När jag kom hem packade jag upp maten och pratade lite med familjen sen la jag mig på soffan och sov till 4 eller nåt. Jag sov dock inte hela den tiden för tjejerna bråkade en del och var väldigt högljudda. Jag vaknade till rätt ofta och skällde och gnällde lite och sen somnade jag om. Har ingen aning om vad Mattias gjorde under denna tid. 
 
Tjejerna lekte i alla fall med lera. Det var mitt eget förslag på morgonen att låta dem göra det. Men med den strikta regeln att de enbart fick ha den vid det stora bordet i vardagsrummet. Mattias lovade att upprätthålla denna regel. Det gjorde han inte. När jag vaknat till en stund så var det nämligen dags att preppa kvällsmaten - hemgjord pizza. Efter det tog jag tag i att dammsuga. Vi har inte gjort det sen nyår (!!!!!!). Ni kan ju tänka er hur jäkla skitigt och äckligt det varit här. Men jag har verkligen inte orkat göra något när jag varit i skolan så mycket. Så nu tog jag tag i det för att få det gjort. Och givetvis är det leklera över halva lägenheten. Varav det även trampats in och torkat in i mattan i hallen. Jag var ju liksom inte på jättebra humör innan och detta gjorde ju inte saken bättre. Så nu leker jag med tanken att slänga all lera vi har här hemma... Okej, jag tänker inte göra det. Men jag är frestad. 
 
Dock börjar irritationen släppa för nu börjar jag känna mig likgiltig igen. Skiter i vilket. Vill gå och lägga mig igen. 
 


RSS 2.0