Heeelg!

Tjohoo jag har redan gjort helg (boss order). :-)

Det var rent ut sagt fruktansvärt att cykla hem i busvädret vi har idag. Motvinden var inte lika överjävlig som den brukar vara men snön.. Jösses! Ångrade att jag inte köpte en hjälm igår för jag var så rädd att jag skulle vurpa och slå skallen. Men men. Jag kom hem med både cykel och huvud i behåll.

På tal om gårdagen så var vi till team sportia. De hade en rätt bra rea som började igår och pågår nu under helgen (men bara här i Halmstad). Hur som haver blev det skor till mig och strumpor till mig och Mattias. Skorna var ju inte direkt gratis trots rean. Fick punga ut med 650 kronor (ordinarie pris var 1300) för dem. Men det är Gore Texskor så nu förväntar jag mig kvalité och lång livslängd på skorna. Hade lite tur för det var det sista paret (rena rama miraklet att det var en passande storlek).







Nu blir väl bilderna enorma som vanligt. Fattar inte hur man ändrar storleken från telen så ni får helt enkelt leva med det. Jaja drt var det. I morgon bär det av till Falkenberg. :)


Tisdag

Tusse lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag tycker det är hög tid för honom att pallra sig hem igen! 
 
Så vad händer i övrigt? Jag trivs fortfarande på praktiken så det lär jag nog fortsätta att göra. :) I morgon är det studiedag. Men förutom studier tänkte vi hinna med ett besök till Oskarström. Samma sak gäller för nästa veckas studiebesök. Då ska vi förvisso inte till Oskarström men det kommer vara ett avbrott under dagen för en tur till badet. Jag och Malva ska sällskapa dit igen med Harumi och lille Alrik. Ska bli kul. Kul för oss vuxna att hitta på nåt och kul för barnen att få bada. Och säkert skönt för Mattias att få lite lugn och ro även om det bara är en liten stund. :)
 
I helgen stundar besök från Ida med flera. Ja, jag orkar inte skriva ut alla längre. Ni kan ju ändå alltid utgå från att det är hela gänget som kommer om inte jag skriver något annat. För tillfället kan jag inte minnas vad syftet var med det hela men jag har något svagt minne av att det fanns ett syfte. I övrigt så ska jag väl dregla över diverse cyklar. Tanken är ju att jag ska köpa en egen cykel eftersom den jag har nu har jag bara lånat. Jag ska dock försöka lägga band på mig och avvakta en stund till. Tills det blir lite bättre före kanske. Vore ju lite mer trist att välta med min sprillans nya cykel än med Mices bortgivna hittecykel. Fast det vore så klart trist att välta över huvudtaget. Känner mig så klen så jag lär väl gå i tusen bitar om jag ramlar eller välter med cykeln. Uscha! Hög tid att börja gymma på riktigt och träna annat än kondition och rygg kanske. Nån dag. Nån gång. Kanske...
 
Det var det. Nu är planen att jag ska rensa huvudet på allt som bor där och sen gå och lägga mig. Blev en lång dag då jag tog en liten shoppingrunda direkt efter praktiken. Den var förvånansvärt givande. Landade på strax över 500 tror jag och då blev det 3 tröjor till mig (ironiskt för jag är nog i större behov av byxor, och en kavaj, guud vad jag har hängt upp mig på att jag vill ha en kavaj). Till Malva blev det 2 byxor, 1 tröja, 1 kofta, 1 t-shirt, 1 huvudband (ingick i ett set) och 1 body. Heeelt okej summa för 8 plagg (huvudbandet räknas inte). :)
 
Jaja, Rensa huvudet var det. Adjöken!
 
 


Söndag

Och nej. Förvånande nog så har jag ingen söndagsångest. Det är ganska lustigt eftersom jag och kollegorna diskuterade det innan vi gick hem i fredags och jag hade då meddelat att jag alltid får söndagsångest (jag var/är inte ensam om det direkt). Men inte idag. Nada. Konstigt. Särskilt med tanke på att jag till och med fått söndagsångest bara för att Mattias ska jobba, även om jag själv varit mammaledig.

Nåja.Det känns skönt att slippa det. Jag oroar mig mer för sömnen. Malva har vaknat och varit extremt ledsen de senaste två nätterna. Vi misstänker mardrömmar. Hoppas verkligen hon (och vi) slipper det i natt.

En annan sak som stör tankarna är Tusse. Han har varit borta i 5 dygn nu. Kattskrälle! :( Jag hoppas han fått frispel och tagit en tidig vårvandring, så inte han frusit ihjäl i ett dike nånstans eller blivit plågad av några skitungar. :( Tycker det är hög tid att han visar av sig här hemma så jag får se att han lever och mår bra.


1 down. 19 to go.

Jupp. Nu är min första praktikvecka över. Det känns bra. Inte bra som i "äntligen helg och veckan är över" utan bra som i att första veckan gått och det känns lika bra som i måndags. Det tar ju lite tid att orientera sig i nya miljöer med massor av nya ansikten, namn och uppgifter. Men det känns som sagt bra. Och ang. 19 veckor.. Med tanke på hur fort den här veckan gått så kommer nog min examen komma snabbare än jag hinner med. Kan inte upprepa för många gånger hur bra jag trivs på HEM. :)

Kvällen avrundades med ett besök på city gross. Vi shoppade "gotta" och annat onyttigt till en halv bataljon (har ingen aning om hur mycket det är men det kändes passande). I morgon ska vi på 25års kalas :) och sen på söndag ska vi nog bara mysa här hemma. Jag kanske gör något halvhjärtat försök att skriva på en uppgift till skolan också.

Jaha. Det var det. Idag när jag kom hem förkunnade jag glatt för Mattias och Malva att jag minsann utan problem eller "sömnstress" skulle kunna vara uppe till minst 22. Nu är jag dock helt slut och tänker krypa ner i sängen i stället. Yepp. så ohäftig är jag. God natt på er! :)



Det där med att plugga...

Har väl gått sådär idag.. Jag är färdig med det PM som ska in till skolan senast på fredag. Jag skickar väl iväg det i morgonkväll så jag inte glömmer det. Har påbörjat nästa uppgift också. Den är avsevärt större och viktigare. Den här första är inte ens betygsgrundande, det är däremot de kommande två. Det är klurigt och jag vet inte riktigt hur jag ska, och vill, skriva. Hmm. Sen hjälper det ju inte att det är över ett år sedan jag höll på med sånt här. Rent "teckenmässigt" har jag skrivit cirka 1/6 del av uppgiften nu (är bara uppe 1045 tecken och det ska vara mellan 6000-8000). Deadline är förvisso inte förrän i februari men vi har ju ytterligare en uppgift att göra och jag vill vara ute i god tid. 
 
Har inte lyckats läsa något allt i litteraturen idag. Ska försöka hinna med det innan jag lägger mig ikväll. Är jättesvårt att plugga här hemma. Inte för att jag inte försöker, motivationen har det faktiskt inte varit något fel på. Men det är så stojigt och livat runt omkring så det är omjöligt att fokusera någon längre stund. Men men, tur jag kan åka till bibblan också och sitta där. 
 
Idag var Malvas 1års besök på bvc. Det gick väl bra. Lillskruttan väger 9600g och är 75cm lång. Med andra ord har hon vuxit 24cm och nästan lyckats gå upp 5900g. Liten börjar bli stor. Vaccineringen var som vanligt jobbig. Den här gången gick förvisso ingen spruta sönder så det var ju en klar förbättring sen sist. Men Malva blev vääääldigt ledsen. :( Känns så jobbigt när hon fått första sprutan och gråter en massa och jag inte kan trösta henne utan hon ska få andra sprutan först. Men när vi väl fick trösta henne så gick tårarna över ganska snabbt. Hon har dock fått en massa nya utslag på kroppen nu under kvällen. Vet inte om det beror på vaccinet eller på att hon fick i sig mjölk tidigare. Givetvis glömde jag fråga om utslagen och de sa inget heller. Nåja, en biverkning som defintivt kommer från vaccinet är att hon fått lite feber. Men nu med lite alvedon i kroppen så kommer det förhoppningsvis kännas lite bättre för henne snart. :)
 
Det var det. Nu ska jag förse min för tillfället fnissande baby med välling. I morgon bär det av till praktiken igen. Hoppas min ovana rumpa mår lite bättre tills dess så cykelturen inte blir så plågsam. I övrigt ser jag fram emot praktiken och morgondagen. :)

Studieringsdag

Jahopp. Idag är det min första studiedag. Som ni ser är det inte anledning nog att gå sovmorgon. MEN jag sov faktiskt ända till 06:15 för sen bestämde Malva att nu var det minsann morgon. 
 
Studiedag som sagt. Jag ska skriva ett PM som ska in till skolan. Det kommer gå busenkelt och fort (tror jag, särskilt med tanke på att jag skrev halva redan igår). Men uppgifterna slutar ju inte där, det är två större uppgifter som också ska göras innan första delkursen är slut (om ca en månad) och tills dess ska man hinna läsa ut två kurslitteraturböcker också. Så nog finns det att göra allt. Jag kommer dock inte hänga över böckerna hela dagen. Blir en liten tur in till stan. Eventuellt en tur till högskolan (kan dock inte minnas varför jag skulle dit) och slutligen en tur till BVC för Malvas ettårs kontroll. Är så glad att jag fick möjlighet att följa med på den. :)
 
Jaja, det var dagens morgonbabbel. Nu ska jag uppsöka källan till liv, köket - som det heter här hemma. På praktiken är det nämligen kaffet. Eftersom jag inte dricker kaffe har min källa till liv blivit den där automaten som spottar ut både te och varm choklaf (och annat mumsigt som kaffedrickare gillar). Utsikten från 7-vånningen är förstås också ett plus. Tänk att studera solnedgångnen (eller uppgången för den delen) ut på taket där under våren när det blivit lite varmare. Aaah. Fast det är ju inte säkert man kommer ihåg att göra det heller. Väl där finns det (än så länge i alla fall) hela  tiden något att göra. Inte så att jag känner mig stressad, men jag har inte känt mig utråkad heller. Och det håller borta min hemlängtan. Eller rättare sagt: Malvalängtan. Hmm, jag fortsatte visst mitt morgonbabbel. Sorry. Nu ska jag uppsöka köket. På riktigt den här gången.
 
Adjöken!

Kvällen H..

H som i Heeeelt slut! Har till och med lite huvudvärk. Inte så konstigt kanske. Är ju inte alls van kontorsmiljö och absolut inte van att matas med konstant information i 2½ timme (alltså SÅN information, filmer mm räknas inte i det här!). Och gissa vad? Jag njöt VARJE sekund. Jag njöt dock lite mindre mot slutet eftersom jag inte är van att sitta så mycket. Med andra ord var rumpan gråtfärdig och benen förbryllade över att det fanns en annan ställning än sittandes. Men men. Jag har varit orolig över hur första dagen skulle kännas. Rädd för att det skulle kännas jobbigt. Tänk er själva, att ha en sådan obehagskänsla och sen veta att man ska vara kvar där i 4 månader till. Så var dock inte fallet eftersom det kändes jättebra! *flinar sådär löjligt och lyckligt* 
 
Det gick till och med bra att vara ifrån Malva. Hon vaknade i morse innan jag cyklade iväg så jag tog på mig morgontvagningen och pussade givetvis lite extra på henne. Det var bara på vägen hem det var jobbigt. Då kunde jag inte komma fram snabbt nog (tror dock att mina rödlila och stelfrusna fingrar hade lite med det att göra också (ja, trott eller ej men jag hade faktiskt vantar)). På tal om att cykla så cyklade jag givetvis vilse i morse. Så jag blev 2 minuter sen men det var det ingen som brydde sig om (förutom jag då). Haha, sååå pinsamt! Jag har bott här i över 3 år nu och kan fortfarnade villa bort mig. Nåja, nu tror jag att jag lärt mig (cykel)vägen också. Men ska cykla tidigare i morgon ändå bara för att vara på den säkra sidan. 
 
Nu känner ju inte jag HEM så väl ännu men det verkar vara en underbar arbetsplats. Jag kan bara hålla tummarna för att när jag väl får jobb så är det på ett sånt ställe med ett sånt team. 
 
Jaja, känns som om jag babblar nu. Är så trött och har som sagt lite huvudvärk. Så nu kryper jag ner i sängen och vilar min stackars kropp som inte riktigt förlåter mig för att jag sitter vid datorn trots att jag mer eller mindre suttit vid en dator hela dagen. Kanske dags att boka tid på gymmet och börja träna "kontorsmusklerna"? 
 
Hej på er!
 
 

 

Dagen D

Eller dagen G.. För idag gäller det. Idag börjar terminen. Idag börjar praktiken. 
 
Maya har levt rövare hela natten och väckt oss med jämna mellanrum. Malva har väl vaknat lite också men hon han ändå varit förhållandevis snäll. Det har inte kattskrället. Sist väckte hon oss 5:20 och ansåg att vi inte fick sova mer så jag har varit vaken sen dess. Vilket i och för sig känns rätt bra just nu, jag var orolig över att jag inte skulle vakna av alarmet, eller ännu värre: att alarmet inte ens skulle ringa. Nu får jag aldrig heller veta om det skulle det eftersom jag kunde slå av det långt innan dess. Strax före halv 8 ska jag våga mig ut på ishalkan. Efter mycket fundrande har jag beslutat mig för att ta cykeln. Det återstår dock några problem: det finns inget lyse på den. Jag är ovan att cykla på det här underlaget, och jag har ingen hjälm. Med andra ord tänker jag bege mig så jag har 20 minuter extra på mig eftersom jag kommer ta det väldigt lugnt. 
 
Jaja, nu ska jag väl försöka uppbåda nån form av aptit. Är så nervöst och spännande att jag inte känner mig särskilt sugen.
 
 


1 år

Gör  ett tidsinställt inlägg för att det ska komma rätt. För exakt i detta ögonblick föddes Malva. För ett år sedan alltså. Min lilla baby blir ett år idag. Och vilket år det varit! Tänk att hon från att ha varit en liten baby som endast klarat av att äta, sova, skrika och hålla upp sitt huvud en liten stund så har hon vuxit till en (fortfarande min lilla) baby som kan (med viss hjälp) äta och dricka själv, krypa, stå, dansa, gå, och prata. Ordförådet kan man förvisso räkna på fingrarna, men ändå. Hon gör sig förstådd och vet att hon gör sig förstådd. Oftast i alla fall.
 
Igår var det ett år sedan jag skrev mitt sista blogginlägg som "icke förälder". Det handlade huvudsakligen om mitt mvc- besök. Ja, jag hade ett mvc besök samma dag som värkarna startade (värkarna väckte mig ju klockan 23 på kvällen samma dag). Den nyfikne hittar det inlägget här: http://elajsans.blogg.se/2013/january/kontrollerad-och-klar.html#comment Tänka sig. Man förbereder sig i 9 månader (dock 6½ månader i vårt fall eftersom vi inte visste om det från start) men ändå så är det en så märklig upplevelse. Och även om jag nu varit med om det så är det ändå svårt att beskriva. Men återigen för den nyfikne finns förlossningsberättelsen här: http://elajsans.blogg.se/2013/january/forlossningsberattelsen.html#comment
 
Det känns märkligt att läsa den. Det är så länge sen. Men det nästan pirrar i magen när jag läser det. För jag minns hur det kändes då. Alla känslor som var totalt kaos. Och hur ont det gjorde. Jag kan inte riktigt minnas hur det kändes, bara att det var väldigt, väldigt hemskt, smärtan alltså, inte det andra. :) 
 
Idag kommer vi bara vara hemma och mysa. Malva älskar alla sina presenter som hon fick igår och leker glatt med dem. De fick dock vänta lite på hennes uppmärksamhet eftersom hon fick en gammal almanacka i morse. Hon älskar att "läsa" så hon släpade runt på den en stund innan bland annat duplon vann hennes uppmärksamhet. 
 
Vi hade som sagt kalaset för lillskruttan igår. Jag är imponerad över att vi lyckades vara 17 personer (då är varken Malva eller Elma räknade) och faktiskt få platts med alla. Det blev kanske lite spartanskt men ändå. Det gick. :) 
 
 
Här fick Malva lära sig konsten att öppna presenter som är större än en själv: 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtorna gjorde jag nästan helt själv. Det enda som jag inte gjort själv var fjärillarna, de små blommorna och marsipanen. Jag vet inte ens hur man gör marsipan? Men resten är moi! För att vara mitt första försök på bottnar, fyllning och dekoration så blev jag rätt nöjd. Dock var den inte riktigt så god som jag hade hoppats på. Lite för söt för min smak. 
 
 
 
Eftersom vi inte vill lära Malva att äta en massa skit så fick hon en egen, babyanpassad tårta, där det onyttigaste på tårtan var en skvätt grädde. Den var definitivt en hit för hon mumsade då i sig hela tårtan. :)
 
 
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med tacos tillsammans med Ida, Mice och barnen. Och Cola förstås, samt en omgång av Catan - äventyrare och pirater (som jag förövrigt vann, hehe ;) ).
Malva och Leo tröttnade visst på sällskapet och försökte bryta sig ut ur fångenskapen. 
 
 
 
Busted!
 
 
 
Det var det. Nu ska jag plugga lite medan Mattias leker med Malva. Sen blir det familjemys heeeela dagen lång. :)
 


Skräckblandad förtjusning

 
Nu har jag fått en liten översiktsplan över projekten under praktiken. Åh jag blev så taggad! Skräckslagen förstås. Hur ska jag klara det? Jag har ju varit ledig i ett helt år! Kunskapen finns väl nånstans i bakhuvudet, det gäller bara att plocka fram den. Trots nervositeten som ökat (rejält) så känns det faktiskt riktigt bra, och spännande. Det som känns jobbigast med alltihop är att jag ska vara utan min lilla baby hela dagarna. :/ Hon lär väl klara separationen bättre än jag. Hon är ju van att Mattias är hemma nu och vänder sig lika gärna till honom som till mig. Oftast i alla fall. Så Malva klara sig ju. Men hur ska jag göra det? Å andra sidan så blir jag säkert distraherad på praktiken, något är ju väldigt fel (med mig) om jag inte blir det. Åh spännande! :D 
 
Ang. registreringen på kursen så är jag fortfarande oregistrerad. Efter ett samtal med hon osm sköter det visade det sig att det har blivit något tokigt med registreringen för min klass så ingen verkar ha kunnat registrera sig. Det skulle tydligen åtgärdas idag så under den kommande veckan borde det fungera igen. Det värsta som kan hända är ju att CSN blir lite upprörda men jag tror inte det är någon fara. 
 
I morgon är det för övrigt ettårs kalas för min lilla baby. Hon fyller egentligen inte förrän på söndag men eftersom jag börjar praktiken på måndag så ville vi bara ta det lugn och vara själva på söndag. Jösses, på söndag är det alltså ett helt år sedan vi var på förlossningen. Ett helt år sen sen lillskruttan "ploppade" ut (om det ändå vore så enkelt) och skrek i en timme. Oj vad hon förändrats sen dess. Till det bättre måste jag säga. 
 
Nåja, nu har jag lugnat min iver gällande praktiken så nu ska jag väl fortsätta städa. Hallongegg och begynnande dumlefluff står i kylskåpen i väntan på lite kärlek. De får nog vänta ett par timmar till så att dumlen verkligen hinner kallna. Annars kan det gå åt pipsvängen och då får gästerna nöja sig med torra bullar och ett saftglas.
 


Vinter och Outlander

Joo då! Visst har det blivit lite mer vinter här igen (med betoning på lite). Men tillräckligt för att mina händer ska få frispel. Blir så torra att de spricker och det svider som ********@$^#●○>●☆@*** när jag smörjer dem.

Så vad gör vi ikväll? Malva var helt slut så hon la sig utan protester vid halv 8. Mattias hänger framför datorn och jag dreglar över en dokumentär på ettan. Är en repris som handlar om Susan Boyle. Då kanske ni undrar varför jag dreglar över den. Jo du.. Susan kommer från Skottland. Need I say more?

På tal om Skottland.. Jag "sneglade" på den första trailern för serien som är baserad på guds gåva till folket (diana gabaldons outlanderserie). Jaja. Jag sneglade inte på den. Jag tryckte på repeat flera gånger medan hjärtat körde långt över hastighetsbegränsningen. Hoppas verkligen att Sverige får tillgång till serien. Jamie har varit min (inte så) hemlige pojkvän i 9, snart 10 år. Det är på tiden jag får se honom in action och inte bara i min hjärna (även om filmkvaliteten där är väldigt bra). Och Claire, vilken stjärna!! Ååh vad jag längtar! När serien kommer ut på dvdbox (det måste den göra) så kommer jag nog vara sjuk i ett helt år så jag har gott om tid på mig att se den. Om och om igen. :-) Besatt? Näää, hur menar du nu? ;-)




Onsdag

Fy vad trött man blir av att vara ledig. Nu har jag förvisso varit "ledig" i ett helt år. Men jag är inte van att ha Mattias hemma. Den senaste tiden har jag fått så mycket hjälp så det känns ju som om jag har ledigt. Och om 4 dagar börjar praktiken. Fy vad nervös jag börjar bli. Det kommer säkert gå bra bara man finner sin roll och kommer in i den ordentligt. Jag är dock orolig för att min kunskapsnivå ska vara för låg. Det är ju ändå ett helt år sedan jag studerade. Alltså visst läser jag på lite här hemma, men ändå, det är inte samma sak.
 
Idag har jag roat mig med bakning inför Malvas kalas. Daimsnittar och bullar. Hälften vanilj och hälften kanel. De blev väl sådär. Försökt göra snurror av de med vaniljsmak och hjärtan av de med kanelsmak. Men nästan all fyllning rann ur så de blev säkert torra. Jaja, nu ligger de i säkert förvar i frysen och kommer inte fram förrän på lördag. 
 
Har även provat göra marsipanrosor. Jösses vilken tid det tar! Inte var jag särskilt duktig heller, men övning ger färdighet och nu har jag lyckats knåpa ihop tio stycken i varierande storlekar. Tanken är väl att jag ska göra 2-.3 till. Kanske. Och några blad. Har hört (läst) att marsipan är lite jobbigt att arbeta med (jämfört med sockerpasta). så ni kan ju tänka er hur det för en total nybörjare som jag.. Nåja, jag har fått för mig att marsipan är godare (fast jag har aldrig smakat sockerpasta) så därför plågar jag mig med den. Den stora skräcken stundar på fredag när det tänkt är att jag ska lägga marsipantäcke på tårtorna. Skulle inte förvåna mig om jag får ett vansinnes utbrott och skivar ut bårde marsipan och tårta genom fönstret. Fast näää. Jag ska försöka hålla mig i skinnet. :)
 
I övrigt händer det inte mycket. Jag jublar lite inombords för att licensjakten blev inställd. Igen (tjohoo!). Fattar inte vad de tänker med? Trodde de på fullaste allvar att de skulle kunna genomföra den? Vad skiljer det här året från de tidigare? Alltså visst. Jag fattar att problemet med inavel måste lösas. Men jag tror inte för en sekund att den kan lösas med licensjakt. En massa skjutglada människor som skjuter först och SEN så ska en undersökning göras för att fastställa de sköt några inavlade vargar?! För de hinner inte ta reda på om det är en inavlad varg eller en alfavarg de skjuter. Hmpf! Rena rama vansinnet. Det måste finnas en bättre lösning. Alternativt kan vi ju avliva hela stammen. Bara för att slippa bråket liksom.. Men de borde vi ju göra samma sak med björnarna, järven, älgen och gärna renen också. Rätt ska vara rätt. Människan förpestar ju ändå allt annat så varför inte. Jaja, känner att jag spårade lite. Jag är som sagt glad över att jakten (som det ser ut nu) inte blir av.
 
Det var det. Nu ska jag återgå.
 
Bye bye then
 
 

Oh the irony!

 
Har lusläst mitt kurskompendium för tredje gången. För att bli klokare på uppgifterna jag ska lämna in så måste jag logga in på skolans läroplattform - blackboard. So far so good! Problemet är att när jag loggat in där (blev imponerad över att det ens gick eftersom jag haft studieuppehåll), så kan jag inte komma åt kursen för att jag inte är registrerad. Antagen är jag, men inte registrerad. För att registrera sig på kursen måste man gå via en annan plattform - studentportalen. Återigen, jag kommer in där utan problem. Men det är mission impossible att registrera sig på kursen. Den finns med som kurser jag är antagen på (och därmed ska kunna registrera mig på). MEN när det väl kommer till kritan så går det inte  välja den kursen?? Jag blir tokig!! Så nu har jag skickat iväg ett halvstressat mail till min riddare på kontoret (lärare och handledare) så vi får väl se om han kan komma med några kloka råd. 
 
Så vad har hänt i övrigt idag då? I morse var jag duktig och gymmade igen. Tror dock jag gjorde mig illa när jag stretchade för jag har lite ont i höften/ryggen och det strålar ut i benet. Känslan påminner om foglossningen hade (innan den blev så hemsk att jag hade problem med att gå). Nåja, har bokat en tid i morgon också, får väl se hur det känns då. Tränar jag i morgon kanske jag tar en vilodag sen. Samtidigt känns det lite som att jag knappast behöver nån vilodag för det är ju inte direkt nån stenhård träning jag håller på med... 
 
Ikväll ska vi eventuellt köpa en present till Malva. En fruktansvärd, hemsk grej som låter hela tiden. Hon kommer älska den!
 
Jaja, det var det. Nu ska jag invänta svar från min kontorsriddare och se om vi kan få någonordning på min kursregistrering (jag får inget från csn heller så länge som jag inte finns registrerad på kursen).
 
Bye bye then!

Avslut

Den här veckan avslutas i nyttighetsenstecken. Om man bortser från att jag åt choklad igår... :P

Nää men det nyttiga ligger i att jag gymmat (hör och häpna) både igår och idag. Ingen märkvärdig träning utan bara lite crosstraining (5km) och lite rygg. Som sagt, inget märkvärdigt men det är väl bättre än inget alls. Ska hålla mig till 5km ett tag till innan jag ökar. Målet är väl att orka en mil igen utan att gå under.

För nån dag sen shoppade vi en matta till Malva. Jag är väldigt nöjd med den. :)



Sådär. Nu har ni sett den. Nu ska jag försöka mig på en tårtbotten. Det blir mitt (ja jag skäms för att erkänna det) tredje försök.


Inget ont som inte för något gott med sig

 
I trippel bemärkelse. Vi skulle köpa fler stolar till vårt köksbord idag. Rowico har en saftig utförsäljning och givetvis fanns vi på plats. Dock hade vi glömt bort att Malva skulle till tandläkaren idag (men jag upptäckte det i god tid) så vår plan att finnas där när de öppnade gick i stöpet. Men men. Vi fann en stol som passade vårt bord. En dög så klart inte (dessutom var den skev/vinglig) så det blev inga stolar för vår del. Vi funderade på att köpa någon annan sort men liknande men det hela slutade med att vi avstod. I stället köpte vi en jättegullig matta till Malva. I hopp om att hon får ett eget rum nån gång. 
 
Efter turen till rowico åkte vi till stan. Jag tänkte använda upp mitt presentkort. Jag hittade inget märkvärdigt förutom en kavaj som jag föll pladask för. Givetvis kostade den 499:- så jag hoppade det. Känns onödigt att köpa något som jag inte använder så ofta. I alla fall som det är nu, då är det ju bättre att prioritera något jag behöver. Nåja, det blev som sagt ingen shopping. Efteråt åkte vi till partman med den stackars datorn. Den är troligtvis död för all framtid MEN det finns kanske hopp för allt som fanns på datorn. Han skulle ta sig en titt och se om det gick att rädda något. :) 
 
Ang. "inget ont som inte för något gott med sig" i trippel bemärkelse så fick vi ju inte lägenheten på nyvången. Men det har nu kommit ut två nya lägenheter i Vallås. En 4a på kornhillsvägen där jag sååå gärna vill bo. Vi kommer givetvis inte få den eftersom den redan är uppe i över 1900 poäng så vi är redan körda, dessutom är den på andra våningen så det är ett minus (fast ett minus kontra alla plus är inte så mycket). Men det har även kommit ut en trea. På bottenplan. :D Än så länge har vi en liten chans på¨den i alla fall. Den ligger längs strandvallen. I princip granne med ica. Rätt nice. Nära till affären (fast vi har ju redan nära dit) och nära till bussen. Goodie. :) Men men, vi får väl se hur det går. Har skrivit upp oss på bägge lägenheterna. 
 
Jaja, jag ska väl skriva hur det gick hos tandis också. Malva var lite tillbakadragen i början (typ en minut eller nåt). Sen levde hon rövare där inne och höjde tandläkarstolen som man brukar sitta i. Vi fick massor med information om kost och tandborstning och sånt där. Lite lustigt att vi fick så mycket information om kost från tandläkaren men på bvc fick vi ingen information alls. Förutom när jag frågade om det och då var ändå informationen knapphändig. Efter all information fick Malva visa sina åtta små gryn. Tydligen har hon ramlat nån gång och slagit i framtänderna för det har åkt ur en liten flisa i ena framtanden (?????). Det hade vi missat helt. Stackars lillan. Men hon skrev ner det i hennes journal och uppmanade oss att hålla koll på tänderna är hon ramlar och ringa in direkt ifall det händer något. Så allt finns noterat ifall vi ska nån gång ska koppla in förskringsbolaget osv.
 
Det var det. Nu ska jag återgå till middagen. 
 

 
 
 
 
 

Svar

 
Vi fick svar från hfab idag. Vi fick inte lägenheten. :( Det känns trist men inte förödande. Vi överlever här ett tag till. Och krisar det så flyttar väl jag och Mattias ut i vardagsrummet så Malva får sovrummet för sig själv. På så vis kan man ju läsa en bok och prata i sängen utan att hon vaknar. Plus att jag är rädd att om vi väntar för länge med att börja låta henne sova i eget rum så kanske det blir svårt och jobbigt för/med henne när vi väl börjar. Jaja, vi får väl se vad som händer.
 
Idag investerade vi i en ny kakform. En sån där med löstagbar kant eftersom den vi hade bara läckte hela tiden. Det var väl ett bra köp. Givetvis invigde jag den och försökte göra en tårtbotten. Det gick väl sådär. Formen är en smula (mycket) större än jag räknat med så det som skulle resultera i tre bottnar till en tårta visade sig i slutändan vara en och en halv (en när jag väl skurit bort allt ojämt).  Jaja, jag ska exprimentera lite till och se om jag får till något. I värsta fall får väl folk leva på singoalla kakor för d et fanns billigt på city gross idag. 
 
Så var det med den saken. I morgon blir det eventuellt en tur in till Partman, vi har ju en kraschad dator som behöver lite kärlek och omvårdnad. Jag vill även in till stan en sväng eftersom jag har hört talas om att kappahl har börjat med sin rea nu, så jag tänkte fynda lite kläder för mitt presentkort jag fått. Jaha, nu vet ni det. Nu ska jag sjunka ner i soffan och bara vara en stund. Adjöken!
 
 


En timme

 Nu har hfab en timme på sig att ge oss svar ang. lägenheten. GRRR! 
 
Vi var i kontakt med dem idag ang. vårt garage och passade då på att fråga om lägenheten på nyvången. Jojo minsann. Den skulle de behandla idag. Och eftersom allt ska gå så snabbt och smidigt i den här informationsåldern så förväntar jag mig också att vi får svar idag. Så nu får de rappa på! 
 
Förutom att leka stalker på hfab:S hemsida så har vi varit till öppna förskolan idag. Av någon underlig anledning fick jag för mig att det var torsdag och att de hade baby café idag. Det hade de inte. Men det var ändå mest barn i Malvas ålder ändå. Inledningsvis var hon yngst (åldrarna var 11, 12, 13 och 14 månader). Fast man skulle nog inte tro det om man såg henne eftersom hon är så lång så ser hon äldre ut än vad hon är. Sen att hon stapplar runt (och nu även av någon underlig anledning går på knäna) så skulle hon lika gärna kunna vara en liten bit över ett år.
 
Efter öppna förskolan blev det en tur till ica. Jag har nämligen bakat bröd. Har dock ingen aning hur det blir för vi hade ingen mjölk hemma så jag körde med ökad vattenmängd och grädde i stället. Så snart brödet är klart blir det ytterligare en tur till ica. Jag minns dock inte vad vi skulle ha men det ska visst finnas på en lista nånstans. 
 
SEN ska jag väl börja med middagen så småningom. Jag längtar löjligt mycket för jag ska göra något som jag inte gjort förut, nämligen blomkålsoppa. Gaah det blir säkert svingott! Sen är ju jag besatt av kött (misstänker proteinbrist på mig själv eftersom jag är sugen på kött HELA tiden), så ska vi även ha lite knaperstekt bacon till. Goodie! :)
 
Men allra först blir det nog en skiva nybakat bröd med lite smör och ost till. Mmmh mums! 
 


Bättringsvägen

 
 
Tror vi är på bättringsvägen nu. Jag är lite snuvig och har bara ont i halsen. Eller bara och bara, det gör ganska mycket ont i halsen, men ändå. Är inte så illa som i början när jag vaknade mitt i naten och var tvungen att ta alvedon. 
 
Malva är fortfarande snorig och lite hostig men hon är pigg och glad. Mestadels i alla fall. :) 
 
Igår fick Malva gå ut och gå för första gången. Hon tyckte det ovant och konstigt att gå i skor. Men i övrigt var hon jätteduktig. :) Det blev först en sträcka på kanske 15-20 meter. Sen vila i vagnen under resten av vägen till ica och sen ytterligare en sträcka på kanske 15-20 meter innan vi var hemma igen. Det låter ju kanske lite i våra öron men för en liten sjukling som inte är van så är det nog ganska långt ändå. 
 
 
 
 
Som sagt: Krasslig men glad ändå. :)
 
 
 
 
Det var väl vad jag hade att komma med för den här gången. :)
 
 
 
 
 

Lördag

 
Malva tyckte det var en utmärkt idé att kliva upp klockan 6 i morse. Jag delade inte hennes uppfattning så efter ett tag fick hon komma mysa i vår säng en stund. Jag antog att hon skulle somna om för hon var fortfarande sömnig. Kruxet var bara att hon låg och pillade mig i ansiktet så jag vaknade till ordentligt och kunde inte somna om. Så jag lämnade över ansvaret till Mattias och klev upp. Givetvis sov de bägge två igen inom ganska kort tid. Avundsjuk? Ja!
 
Men men. Istället roade jag mig med en tripp till ica och investerade i både smör och frallor. Hade jag varit riktigt ambitiös hade jag väl bakat frallorna själv. Men.. Nää. Inte idag (inte någonsin. Tror aldrig jag gjort frallor med undantag för HK-lektionerna i skolan)
 
Idag får vi besök av Ida och resten av familjen. Jag var ju en dålig tomte sist eftersom jag glömde hälften av alla deras julklappar här hemma hos oss. Så de kommer hit för minijul 3: julklappsutdelning, försök 2. Samt lite sällskapande förstås. 
 
Det var det. Nu tänker jag ockupera soffan. 
 


Klen

Varför lär jag mig aldrig?!
 
Jag och Malva latade oss i soffan i 1½ timme på förmiddagen. Vi fick då lite mer energi och jag bestämde mig för att göra en shoppingtur. Till Jula, Jysk och Rusta. Det gick ju inte som planerat. Eftersom bakluckan är paj så kunde jag inte ju inte ta med mig vagnen. Det innebar att inne på Jula (som var första stoppet) fick jag bära Malva. Det tog lång tid innan jag bestämde mig för rätt plastlåda. De hade nämligen rea och vi behöver förvaringslådor till Malvas kläder som är för små. Ironiskt nog kostade den jäkla lådan 89kronor och jag vetetusan om jag vill kalla det för vare sig kap eller rea. Nåja, dessutom var det kö i kassan, Inte särskilt lång, vilket gjorde det hela med frustrerande för det gick sååå långsamt. Tillslut var jag tvungen att sätta ner Malva på golvet för jag orkade inte bära henne mer. Väl tillbaka i bilen på parkeringen var jag andfådd och skakis. Med andra ord så strunade jag i Jysk (skulle ha ett bädmadrasskydd) och Rusta (plastburkar/förvaring för mjöl mm, vet dock inte om det ens finns där). Väl hemma ramlade vi ner i soffan och har nu suttit där i en timme för att hämta andan. Usch! 
 
 

 

En sån där natt..

 
Usch vilken vansinnes natt vi haft! Malva är definitivt sjuk hon med. Från att vi lagt oss strax efter 22 och fram till midnatt så vaknade hon till hur många gånger som helst (kändes det som i alla fall). Jag blev bara tröttare och tröttare. Så vid midnatt gav jag upp och väckte Mattias och sa att jag inte stod ut längre. Jag brukar vanligtvis ha längre ork än så men ni får lägga på minnet att jag är sjuk också. Vänlig som han är så bytte vi plats. Det hjälpte inte min sömn särskilt mycket, men jag lyckades åtminstone somna vilket var en förbättring från innan.
 
Malva fortsatte förstås att vakna stup i ett. Strax före 4 väcktes vi (för "hundrade" gången eller nåt). Malva var mer ledsen nu och min förkylning hade blivit avsevärt värre. Mattias ska ju dessutom upp och jobba så han var ju tvungen att få lite mer sömn. Så jag tryckte i mig två alvedon och gjorde i ordning soffan samt rotade fram alvedon till lillskruttan med. Provade dock att ligga i sängen och ha armen i hennes spjälsäng en stund. Det lilla hjälpte faktiskt för tillslut så somnade hon igen, så vi slapp sova på soffan.
 
Sen vaknade hon inte mer förrän strax efter 6 men somnade faktiskt om igen vid 6:45 eller nåt sånt. Hon sov förvisso bara en kvart till för jag blev väckt igen vid 7. Då fick hon komma till vår säng och mysa lite och mycket riktigt, vi somnade om bägge två och sov till strax före 8. Med andra ord tänker vi skrota omkring i pyjamas här hemma idag och inte göra ett dyft! Med undantag för att jag kanske kör diskmaskinen och lagar någon form av middag. 
 


Sjuuuuk!

Ja, jag har blivit sjuk. Vilken icke lysande start på året! :@ Kände mig misstänkt krasslig igår men avfärdade det som inbillning (samma sak hade nämligen hänt dagen innan). Men i morse var det ingen tvekan längre. Usch och fy och blä! :( Tur det är helg snart så jag får ha Mattias hemma igen. Kan ju bara konstatera att jag blivit väldigt bortskämd av att få ha honom hemma. Tack och lov så jobbar han ju bara två dagar sen är han hemma i ett halvår. Eller fem månader för att vara mer exakt. :)
 
Men vi har redan börjat skifta våra roller. Igår var det han som fick laga middag. Vår första middag för året. Och hans första middag på.. tjaa. Ett halvår. Nää, det måste vara ännu längre sen. Om man inte räknar utemat förstås. :P Men ringrostig var han då inte. Och det tyckte inte Malva heller för hon mumsade då i sig 1½ portion. :) Men hon var vansinnigt grinig igår. Jag var tvungen att väcka henne inför middagen och hon blev så ledsen. Bara grät, skrek och grät. Tog en stund innan vi ens kunde börja mata henne för hon var så upprörd. :( Sen slocknade hon i Mattias famn efter maten. Vi lät henne sova en stund men fick återigen väcka henne efter 25 minuter eftersom vi gärna vill få sova under natten också. Natten var dock inget problem för lillskruttan väckte inte mig förrän 7 ändå. Hon är säkert också krasslig. Stackars lillstumpan. 
 
 

 
 

2014

Jaha, då var vi här då. 2014. Inledningen på det nya året har spenderats i något sorts halvlevande tillstånd här hemma. Vi kom hem vid halv 2 eller nåt sånt igår. Malva var snäll och lät oss sova till halv 8 men jag hade nog behövt lite mer.. Kanske ett helt dygn mer. Känns det som i alla fall. 
 
Minijulen plus nyår hos systeryster med familj var trevlig. Tyvärr så glömde vi (jag) hälften av julklapparna hemma så vi ska göra ytterligare ett försök i helgen. DÅ ska pojkarna kanske mixtra lite med bilen också och se om de kan få ordning på bakluckan eftersom det bestämt sig för att förvandlas till en dödsfälla. 
 
Vi han med 3 omgångar av Catan så nu börjar vi få kläm på det. Fast det är ju frusterande när man har en briljant plan som sedan bara går åt skogen. Fast så är det väl med alla spel. 
 
Senila som vi är så lyckades vi ju glömma både välling och flaska i Oskarström när vi var där sist. Jag hävdade att det inte gjorde något för vi har ju faktiskt (för tillfället) dubbel uppsättning av både välling och flaska. Ironiskt nog så glömde vi den andra uppsättningen i Falkenberg igår.
 
 
 
 
 
Så Malva får nöja sig med gröt ikväll igen för vi orkar inte åka iväg och hämta den. Jag tror inte hon lider av det direkt. 
 
 
Jaja, nu ska vi väl snart förtära någon form av lunch. 
 


RSS 2.0