Onsdag

Fy vad trött man blir av att vara ledig. Nu har jag förvisso varit "ledig" i ett helt år. Men jag är inte van att ha Mattias hemma. Den senaste tiden har jag fått så mycket hjälp så det känns ju som om jag har ledigt. Och om 4 dagar börjar praktiken. Fy vad nervös jag börjar bli. Det kommer säkert gå bra bara man finner sin roll och kommer in i den ordentligt. Jag är dock orolig för att min kunskapsnivå ska vara för låg. Det är ju ändå ett helt år sedan jag studerade. Alltså visst läser jag på lite här hemma, men ändå, det är inte samma sak.
 
Idag har jag roat mig med bakning inför Malvas kalas. Daimsnittar och bullar. Hälften vanilj och hälften kanel. De blev väl sådär. Försökt göra snurror av de med vaniljsmak och hjärtan av de med kanelsmak. Men nästan all fyllning rann ur så de blev säkert torra. Jaja, nu ligger de i säkert förvar i frysen och kommer inte fram förrän på lördag. 
 
Har även provat göra marsipanrosor. Jösses vilken tid det tar! Inte var jag särskilt duktig heller, men övning ger färdighet och nu har jag lyckats knåpa ihop tio stycken i varierande storlekar. Tanken är väl att jag ska göra 2-.3 till. Kanske. Och några blad. Har hört (läst) att marsipan är lite jobbigt att arbeta med (jämfört med sockerpasta). så ni kan ju tänka er hur det för en total nybörjare som jag.. Nåja, jag har fått för mig att marsipan är godare (fast jag har aldrig smakat sockerpasta) så därför plågar jag mig med den. Den stora skräcken stundar på fredag när det tänkt är att jag ska lägga marsipantäcke på tårtorna. Skulle inte förvåna mig om jag får ett vansinnes utbrott och skivar ut bårde marsipan och tårta genom fönstret. Fast näää. Jag ska försöka hålla mig i skinnet. :)
 
I övrigt händer det inte mycket. Jag jublar lite inombords för att licensjakten blev inställd. Igen (tjohoo!). Fattar inte vad de tänker med? Trodde de på fullaste allvar att de skulle kunna genomföra den? Vad skiljer det här året från de tidigare? Alltså visst. Jag fattar att problemet med inavel måste lösas. Men jag tror inte för en sekund att den kan lösas med licensjakt. En massa skjutglada människor som skjuter först och SEN så ska en undersökning göras för att fastställa de sköt några inavlade vargar?! För de hinner inte ta reda på om det är en inavlad varg eller en alfavarg de skjuter. Hmpf! Rena rama vansinnet. Det måste finnas en bättre lösning. Alternativt kan vi ju avliva hela stammen. Bara för att slippa bråket liksom.. Men de borde vi ju göra samma sak med björnarna, järven, älgen och gärna renen också. Rätt ska vara rätt. Människan förpestar ju ändå allt annat så varför inte. Jaja, känner att jag spårade lite. Jag är som sagt glad över att jakten (som det ser ut nu) inte blir av.
 
Det var det. Nu ska jag återgå.
 
Bye bye then
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0