Uppskjut

Jag skjuter nog upp klänningsjakten. Regnet fullkomligen ÖSER ner och jag vägrar cykla in till stan i det vädret. Fast det är lite mysigt så jag har dörren öppen. :)
 
I brist på klänningsjakt kan jag ju roa mig med att skapa någon sorts näringsrik lunch. Vad nu det skulle kunna vara. Åt en tragisk pepparbiff igår som smakade kryddat bildäck så nu har jag tappat suget på kött. 
 
 
 
 


Kräkdöden

Zzzz... Sitter och försöker tvinga i mig lite filmjölk. Efter rejäla problem att få ner ena halvan av min vitamintablett så försvann all aptit. Det triggade nämligen kräkreflexen mer än vanligt idag så jag fick minsann rusa till badrummet och stå där och äckla mig en stund. USCH! :( Ett tag var det så illa att jag trodde tabletten skulle komma upp igen, då hade jag fasen börjat grina. 
 
Resten av dagen ska spenderas i städningens tecken, och om regnet håller sig borta och om jag inte blir alltför trött så blir det kanske en sväng in till stan på min räääser cykel för att kika på klänningar. Känns dock som mer troligt att jag kommer titta på det i morgon, då har jag ju hela dagen för mig själv.
 
Lär väl passa på att vara lite avundsjuk på mamma och lillasyster också, de ska snart bege sig till Cypern. Kan hända jag är en blekfis av värsta sort men jag hade ändå velat åka till Cypern. Jag skulle kunna ta ett bad i solskyddsfaktor 5000 så kanske jag också skulle klara av att åka dit.
 
 


Superman never made any money

 
Jag ääääälskar den här låten!! :D
 
 
 
 
Nu råkar jag ju älska väldigt många låtar, men just den här går på repeat idag. :)
 
 
Besöket hos tandis gick förvånanasvärt bra. Jag var en hjältinna! Eller typ. Hehehe.
Kände mig rädd och modig så jag tackade nej till bedövningen. Ett utmärkt val för lagningen kändes ju inte ens. Eller, man känner väl att de är och pillar i munnen, men det ilade inte alls och det gjorde inte ont heller. Förutom när de pressade någon av appartaterna hårt mot mitt tandkött, det gjorde faktiskt ont. 
 
Jag firade den lyckade lagningen med att köpa kattmat och balsam. True story! 
 
 
 
 
Uppdatering:
VAAAD är en appartat??! xD
 


Borrning

Jösses. Ska snart till tandis för att laga ett hål. Börjar faktiskt bli lite nervös nu, är så länge sedan jag borrade. Sist jag borrade fick jag bedövning. Kruxet var att de frågade inte först om jag ville ha bedövning utan de kom bara med en spruta och körde upp den i gommen på mig, och sedan två sprutor till kring tanden. Creepy. Önskar att de inte gjort så för det har gjort mig till en fegis. Vet inte om jag vågar borra utan bedövning nu bara för att jag fick bedövning sist. Hade de frågat mig hade jag tackat nej men nu vetetusan vad jag ska välja. Om jag ens får välja dvs. 
 
 
 


Fröken blodbad

Känns som om min mun varit i slagsmål. Själva tandläkarbesöket gick väl bra. De var så snälla och rara. Dessutom luktar ju tandvården i princip lika oavsett vart man går så det kändes ju nästan som hemma. Kruxet är bara att jag har så känsligt tandkött och efter lite omild behandling efter borttagning av tandsten så hade jag blod typ fulla munnen. *Kräks* Trots 4 grundliga sköljningar av vatten så smakar munnen fortfarande blodbad. Blä! :(
 
Dessutom ska jag dit i morgon igen för att laga ett hål. Hålet har jag haft i typ 4 år och nu anser de att det är dags att göra något åt det. Är det inte lite lustigt att det är dags att bry sig om mitt hål en månad innan mitt avtal går ut och att jag därmed behöver förnya avtalet? Men jag vetetusan om det är värt det. Som det är nu betalar jag 1200 kronor om året, det är ganska dyra tandläkarbesök kan jag lova. Och om jag förnyar avtalet när det går ut så kommer de placera mig i en högre riskgrupp vilket gör att beloppet helt plötsligt stiger till över 2000 kronor/år. Hmm hmm hmm.. Och ett vanligt besök kostar egentligen 400..? 
 
Fast tandläkarnotan springer väl iväg så fort de gör något med tänderna, så frågan är ju vad det skulle kosta om jag behöver borra eller något sånt. Hålet som de ska laga i morgon hamnar ju inom avtalstiden så den kommer inte kosta mig en krona (bortsett från de 3600 kronor jag totalt betalat under avtalstiden).. Men sen då...? 
 
 


Väntans tider

Hmpf! Har fortfarande inte fått något betyg i projektkursen. Trots att vi skulle få betyget "som senast" förra veckan..?!?!?!?? Enligt studentportalen är kursen "ej avslutad" och så länge den står som icke avslutad så lär det ju vara mission impossible att bli beviljad csn till hösten. Hoppas betyget trillar in snart. Vore ju kul att få veta om man klarat sig.

Nåja. Det var lite gnäll. Nu ska jag cykla till tandis här i Vallås. Sjukt läskigt att gå till en ny tandläkare, fattar bara inte varför..? Kanske för att jag haft samma sen jag började få tänder, men ändå.. Så hemska kan de väl inte vara?


Svullar

Hmm.. Satte just i mig en hårdbrödmacka på 3 minuter..?! :O Var så himla tokhungrig samt illamående efter tågresan från Lund så jag slängde i mig mackan. Imponerande nog så fick jag ingen dumpning, och illamåendet lättade faktiskt lite. :) 
 
Besöket hos Aleris gick väl bra. Vi kikade lite på mina provsvar från blodproven jag tog för en tid sedan, pratade lite om hur det går/hur jag mått, plus att det blev vägning och mätning av mitt blodvärde. 
 
Jag har visst brist på lite allt möjligt. Proteinerna och B-vitaminen är de som ligger sämst till, men flera andra värden låg även i underkant. Men men, blir nog bättre framöver nu när jag börjat äta bättre igen samt fått medicin i tuggform. Hoppas bara att den inte smakar röv. Men enligt läkaren skulle det smaka citron så jag får väl lita på det. 
 
En sak att glädjas åt är i alla fall att mitt blodvärde var lysande. Inte för att det säger mig särskilt mycket, men det är ju roligt att åtminstone något är bra. Nu behöver jag inte bege mig till Lund förrän vid halvårskontrollen, vilket borde infalla någon gång under hösten/vintern. Goodie. 
 
Nu ska jag försöka övertala mig att dricka lite vatten (har bara druckit 1 dl vätska på hela dagen :O ) samt påbörja middagen. 
 


Klump i halsen

 
Känns som om jag har något som sitter i halsen. Har varit så jättelänge. Det är sjukt störigt, dessutom triggar det både hostan och kräkreflexen. Har googlat runt lite men de flesta klumpar i halsar tycks vara infektion eller stressrelaterat. Eller båda delarna. Och det går dessutom inte att göra något åt eländet. Tjohoo! :( Nåja, ska ta upp det med Aleris i morgon ändå. Åker till Lund i morgon för återbesök, ska bli intressant att se vad som sägs, jag blir ju jävligt sur om de släpar mig till Lund fram och tillbaka bara för att väga och mäta mig, det hade jag minsann kunnat göra själv hemma liksom. 
 
 
 


Köttrecension

 
Mmmh. Köttet blev faktiskt riktigt bra. :D Kokade köttet i minst 2½ timme, goodie. Sen på slutet så slängde vi i lite lök, morötter och en palsternacka också. Är så dåliga på att äta grönsaker i det här hushållet så då får man väl passa på ibland. Det smakade dock inte så mycket, jag har ingen aning om hur man ska krydda sånt där så det blev bara kalvfond, soya, salt och peppar men det funkar ju det med. 
 
Tror katterna uppskattade köttutdelningen tidigare idag för de har varit riktigt lugna och snälla, vilket inte händer alltför ofta. Är det inte den ena som går omkring och gnäller och skriker så är det den andra. Nåja, ska återgå till mitt vattendrickande nu, har faktiskt snart druckit hela 6 dl vatten, ovanligt mycket faktiskt. Sen har jag ju druckit nutrilett samt käkat fil också så totalt har jag fått i mig cirka 1 liter vätska idag. 5 dl till och jag faktiskt når gränsen, tror dock inte jag kommer göra det, men men, man ska aldrig säga aldrig. Och med den klyschan sagd/skriven säger jag adjö. Så adjö.
 
 

 
 
 

Kött, kött underbara kött

 
Idag blir det jäklar i mig köttgryta! Var ju sugen på det i förrgår men insåg det inte förrän klockan var typ halv 17. Lite sent att börja koka kött då. Men nu står köttet på spisen och ska få puttra i minst två härliga timmar. Mmmh, tänkt så mört och fint det kommer bli. :)
 
Jag tror för övrigt att Tusse tror att han dött och kommit till himlen. Maya är ju lite småelak mot honom då och då så då passade jag på att skämma bort honom lite medan hon är ute. Han fick nämligen äran att få mumsa på lite rått oxkött som blev över från grytbitarna. Eftersom jag har en tendens att skära bort mer kött än nödvändigt så fick han givetvis inte allt. Ska snart släppa in maya och ge henne lite också.
 
Gårdagen spenderades i Falkenberg. Vi spelade kubb och sedan blev det grillning. Kubbspelet gick inte särskilt bra för mig. "Mitt" lag förlorade bägge gångerna. Försöker intala mig att det hade inget alls att göra med det faktum att jag var den enda gemensamma nämnaren i förlusterna. Haha. :P Senare på kvällen mumsade vi på en mycket god och maffig chokladtårta samt spelade Carcassonne, eller carcassonne-inspirerat spel eller vad det nu var. Det gick ganska dåligt för mig men slutade visst med att jag vann ändå, tokigt. 
 
Nåja. Nu ska jag ta och kika på mina små köttbitar, bäst för dem att de blir svingoda. Det känns dock ganska lönlöst att hota en död köttbit så min taktik känns tvivelaktig.
 
 


En dröm

Får bli en kort beskrivning av nattens drömmar för jag örsk inte vara så där extremt detaljerad som jag annars är. 
 
Nåja, först drömde jag att vi åkte tåg. Det var jag och ida och en massa andra personer som jag aldrig sett förr. Tåget var fullt med spöken, både onda och goda. Vi skulle gå en guidad tur bakåt i tiden. För att ta oss bakåt i tiden så skulle vi bara följa efter vår guide genom en dörr som fanns på tåget. Vid dörren stod ett ondskefullt spöke som var alldeles gul i ansiktet. Men vi tog oss igenom dörren och hamnade på kyrkogården i Hammerdal. En flicka lämnades kvar för att vakta dörren, hon var tvungen att ha handen på dörren alltid för annars skulle det onda, gula spöket stänga in oss i dåtiden för alltid. 
Jag blev ganska ledsen när vi kom till kyrkogården för jag hade tänkt att jag skulle träffa min morfar men jag fick syn på hans grav nästan direkt. Alltså hade vi åkt bakåt i tiden men inte tillräckligt långt bak för att han fortfarande skulle leva. Och den idiotiska flickan vid dörren hade släppt handtaget så vi hade blivit fast i dåtiden. 
 
Sen minns jag inte så mycket mer av den drömmen. Men drömde även att jag bodde i en stuga i Fagerdal, ängen som den stod på finns på riktigt men själva stugan var ett hopplock av min fantasi. Dessutom låg stugan i en hästhage och hästen som bodde i hagen var elak och jagade mig och försökte springa ner mig hela tiden. Jag försökte allt jag kunde för att ta mig fram till stugan men det gick inte. Sen vaknade jag.
 
 


Avtrubbad

 
Urk!!! Blev just tokillamående. Blä! :( Dagen ska spenderas inomhus. Är inte direkt ngt härligt midsommarväder idag. Det är bara ett överhängande hot om regn i luften.
 
Men i morgon är det andra bullar som gäller! Då åker jag och älsklingen till Falkenberg och hälsar på systeryster med familj. Om vädret tillåter tänkte vi åka och bada en sväng och sedan blir det grillning hemma hos dem. Goodie. Ska nästan bli roligt att bada, är ju tusen år sedan jag gjorde det. Eller tusen och tusen. Men tror det är 4 år sedan i alla fall, har för mig att sist jag badade så var det på Mallorca år 2008. Så det kanske är på tiden..? Sen kan man ju ifrågasätta hur intelligent det är att bada i svinkalla havet när man är förkyld, men men. Jag har sommarlov, då blir man lite avtrubbad. 
 
 

 
 

Två rövare och en sjukling

 
Jag la mig på soffan en stund i morse och slocknade visst som ett ljus. Vaknade för bara en liten stund sedan och nu sitter jag och försöker äta lite filmjölk. Aptiten har visst hamnat i underjorden, inte p.g.a illamåendet utan snarare p.g.a förkylningen, men men, det gör inte så mycket. För en gångs skull så smakar ju filmjölken fil i alla fall. Great succes! :D Har ännu inte mått illa, vet inte om det beror på banden eller ej, men skulle det vara så att det faktiskt är dem så go sea-band go! Tror älsklingen ska få prova såna här nästa gång han blir åksjuk. Perfekt!
 
Tusse kom förövrigt hem igår. Vi hade bakdörren öppen och när jag gick till köket för att påbörja middagen så satt han plötsligt bara där och käkade.
Han och Maya ränner runt i lägenheten nu som några dårar, vet inte om de busar eller bråkar, tror det är något mellanting. 
 
 


Hostaaaaaa

Uscha! Hostar så mycket att det är mission impossible att sova. Dessutom är nässprayen försvunnen och jag kan inte andas. Inte bra start på dagen. 
 
Men har i alla fall bestämt (intalat) mig för att vara frisk till helgen. Och både Ida och Leo åker på smisk om de smittar ner mig igen. Så det så! 
 
Nu blir det en tidigt frulle bestående av resterna från gårdagens nutrilett som jag inte lyckades dricka upp. Det smakar förvånansvärt mycket bättre nu än vad det gjorde igår. :)
 
 


Host host host

Sitter och sippar på en Nutrilett Hunger control med chokladsmak. Tycker den smakar oerhört mystiskt. Och med mystiskt menar jag inte gott, snarare äckligt. Tror det är förkylningen som busar med smaklökarna. Men men. Dietisten ordinerade ju "typ" såna här så då dricker jag väl på då. Jag tror att hon egentligen menade såna där vidriga pulverpåsar men det struntar jag i. Den här är ju åtminstone drickbar även om den inte är god just nu. 
 
En slutsats angåenge mina åksjukeband har jag inte riktigt. Jag har inte mått lika illa som vanligt idag, men det kan ju lika gärna bero på att jag nästan lyckats äta som vanligt. Eller så beror mitt normala ätande på att jag mått mindre illa. Who knows.. Känns bättre än normalt i alla fall, har inte lust att ligga i sängen och lipa för att jag mår så dåligt så det är ju ett framsteg. Jag står dock inför en prövning: borsta tänderna. Igår när jag skulle borsta tänderna så triggade det kräkreflexen något så fruktansvärt! Uscha vad jag stod och hulkade. Vidrigt! Får hålla tummarna för att mina magiska armband faktiskt är magiska och jag kanske kan borsta tänderna som en normal människa.
 
 


Desperata tider

 
Yes, det är en bistra sanningen: jag är desperat nu. Släpade med mig älsklingen till apoteket och investerade i något som heter Sea-band. Det ska tydligen hjälpa mot illamående av olika slag.
 
 
 
Det tycks finnas en hel del åsikter kring huruvida banden hjälper eller inte och många kritiserar det som en placebo effekt. Jag skiter i vilket, det får gärna vara hur mycket placebo som helst! Om mitt illamående försvinner så är det värt att lura hjärnan lite. Så nu sitter jag här med ett lustigt band på varje handled och håller tummarna för att jag inte ska vara så illamående hela tiden. Goodie. 
 
En annan bra sak är att när jag kollade kontot idag så hade det helt plötsligt ramlat in strax över 1000 kronor. Schyrrans tänkte jag. Är lite osäker på vart pengarna kommer ifrån men är 85% säker på att det är ersättningen från alla utgifterna jag hade i samband med operationen. Dock så står det inte att det är från Halland, det står bara en massa mystiska siffror, men men. Det var ju alldeles lysande tajming för nu överlever jag en månad till, wihoo. 
 
 
 
 

Intro från barndomen

 
 Aaah, jag gillar verkligen intron till olika serier man kikade på som liten, hihi :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nåja. Dags att återgå till middagen. Håller på och värma på keldas tomatsoppa. Den är såååå god. Sorgligt nog så innehåller den väl inga proteiner alls, typ. Men för tillfället skiter jag i det, huvudsaken är att jag klarar av att äta den och att det dessutom är flytande. Vore ju trevligt om jag slutade tappa ansiktet och om fingrarna slutade spricka. Heja heja för mer vätska!
 
 


Sjuklingar undanbedes


Blääääääää!! SJUUUUUUUUUUUUUK!!
Ida och Leo har med gemensamma krafter gett mig hostan from hell. Vaknade strax före fem i morse och då var hostan igång, det känns verkligen inte bra eftersom hostan dessutom triggar kräkreflexen. Torr som fasen i halsen och det enda jag kan tänka mig skulle hjälpa är ångande hett te. Vilket jag inte får dricka. Usch! Har inte varit sjuk på länge men nu jäklar är det på gång. :( Ska nog sluta umgås med sjuklingar, det är helt klart inte värt att bli smittad.




Shut up forever

Hahaha! :)






Kvällen har spenderats i ett nostalgiskt rus. I brist på annat sneglade jag runt på olika kanaler och hamnade på en kanal med barnprogram. Och just då visade de thundercats. Ett av mina favoritprogram när jag var liten, haha.




Nåja, ska snart krypa ner i sängen och läsa lite. Fryser så förbaskat så jag har bestämt att jag får gå och lägga mig redan nu. Måste dock äta något först. Vet bara inte vad jag ska våga mig på..






Uttorkad

Tror jag är ganska så uttorkad. Är vansinnigt torr i huden. Huden i ansiktet och på händerna spricker. Inte alls trevligt. Dessutom svider det när jag ska försöka smörja in eländet. Uscha. 

Hela dagen idag kommer gå ut på att dricka så mycket som möjligt. Det går inte så bra. Har under de senaste två timmarna lyckats dricka en halv deciliter. Mår löjligt illa, kanske ska prova kolsyrat vatten i stället?! 

Igår var jag i alla fall på hundutställning i Borås. Systeryster ställde ut Cola. Han gick vidare till grupptävlingen men sedan blev han utslagen. Men hans kritik var verkligen bra. Han fick bara en massa beröm och ingen negativ kritik alls. Leo var också med till hundutställningen. Har var däremot under all kritik. Usch vad jobbig den lilla skitungen var (han tyckte nog hela dagen var aptråkig). Å andra sidan är han ju så söt så man förlåter honom hela tiden. Vi hade lite otur med vädret. Det var mest mulet och småregnade lite då och då, kom bara en riktig skur. Men jag uppskattar molnen ganska mycket nu. Solen var nämligen framme i totalt kanske en kvart under hela dagen. Och eftersom jag är på gränsen till albino eller nåt så brände jag mig så klart. Är illröd nedanför halsen. :S



Nåja. Ska väl försöka svälja ner lite mediciner utan att få upp dem igen. Sen ska jag ta och ringa dietisten hos Aleris. Skulle ju ringt henne i fredags men det glömde jag bort. Senilvarning på mig. 




Övergiven och rädd

Eller njaa.. Inte direkt. Jag är snarare ensam och sur. Men surheten har absolut inget med ensamheten att göra. Jag hoppas älsklingen får det roligt där borta i Jönköping.

Maya tyckte det var lägligt att väcka mig 02:50 i natt. Det tyckte inte jag men det struntade hon blank i. Jäkligt taskigt anser jag. Nåja, väl vaken så började tankarna snurra och vanligtvis brukar jag lyckas somna om inom en timme. Men inte den här gången. Jag hade fortfarande inte somnat om när älsklingen gav sig av mot Jönköping vid 6 i morse. Jäklar var sur jag var då, bara för att jag inte kunde somna om. :mad:

Nåja, somnade väl om vid halv 7 tror jag och vaknade igen strax efter 8. Detta kommer bli en låååång dag. Så jag tänker inte göra så mycket förutom att gå omkring och se ut som en zombie. Samt eventuellt åka till Falkenberg. Ska hänga med systeryster på hundutställning i Borås i morgon men åker nog till Falkenberg redan ikväll så slipper jag gå upp onödigt tidigt i morgon. Dessutom kanske jag lyckas sova en hel natt i sträck när det är lite miljöombyte. Har ju vaknat runt 3-4 tiden varje natt i en hel vecka nu, börjar bli lite tjatigt. Det underliga är att det är inte Maya som väcker mig varje natt, ibland bara vaknar jag ändå. Knasigt. 





Fått nog av tablettdöden


Nu har jag fått nog av den här tablettdöden! De små tabletterna brukar gå hyfsat bra. Jag kanske blir illamående ibland av att svälja dem men jag kräks inte. Men vitaminerna är en annan femma. Tanken är att jag ska äta en sådan tablett två gånger varje dag men som det är nu har jag tur om jag lyckas tvinga i mig en tablett varannan dag. Först åker den hiss i halsen några gånger. Sen när jag väl fått ner den så går det ibland några sekunder och ibland 1-2 minuter sedan sätter det igång. Om det inte vore för operationen så hade nog tabletten kommit upp igen, men som det är nu så ska jag ju egentligen inte kunna kräkas. Så det enda som kommer är slem och luft. Men det är ändå äckligt. Dessutom gör det ont i magen tillslut. Blir alltid så arg och ledsen efteråt för det känns så jäkla fjantigt att inte ens kunna svälja en töntig vitamin och det är så jobbigt och äckligt att dagligen "kräkas" bara p.g.a. en eller möjligtvis två tabletter.

Nåja. Ska släpa med mig älsklingen in till stan så jag kan ta ut pengar och sedan shoppa på apoteket. Pank eller ej: jag SKA ha en tablettkrossare! Och om det sedan visar sig att jag inte får krossa de förbaskade tabletterna ja då får jag väl ringa en hjärnskrynklare eller gå på hypnos eller nåt så de får ordning på mitt underliga inre så jag lär mig att det går att svälja tabletter. 

Eller





????????????


 

Filmsnuttar på söten


Tänkte dela med mig av två filmsnuttar på "min" sötfis sen jag var barnvakt förra fredagen. :)




Med Leo har man sällan tråkigt.




Blodvärden


Mina blodvärden (eller vad det nu heter), var nog lite sämre än jag förstått. Pratade nyss med en kirurg från Aleris och mitt proteinvärde var inte bara lågt utan det var fullkomligen oacceptabelt, så jag får nog börja förlika mig med tanken på att behöva dricka näringsdryck. Kirurgen trodde att om jag lyckas få upp mitt proteinvärde så kanske det kan hjälpa lite mot illamåendet. Det är visserligen bara en liten tröst men å andra sidan så har jag ju ett mål att sträva efter. Sen visade det sig visst att mitt B-vitaminvärde också var på tok för lågt, så nu ska jag börja med dubbel dos av mina B12 vitaminer. Tjohheeeej för jag tycker ju det är såååå kul med alla piller :( Tur att tabletten är liten i alla fall.

Överst på morgondagens meny står ett telefonsamtal till Aleris dietist. Ska ringa till henne och diskutera vad jag kan göra att höja proteinvärdet. Jag vet redan att hon kommer säga att jag ska äta fisk, kött och ägg. Men den lilla mängd jag lyckas få i mig räcker inte så vi får nog ta till andra metoder. Med andra ord blir det bergis proteinpulver eller näringsdryck. Uscha!





Gnällfis och post


Blåbärssoppan var ju ett skämt. Det var alldeles för stora klumpar/bitar, dessutom smakade det mysko så efter tre tappra små klunkar fick den åka ut i slasken. :(

Håller just nu på att kyla ner nyponsoppa och ska prova det i stället. Håller tummarna för att det ska vara lika himmelskt gott som jag inbillat mig. Köpte mariekex också men blev inte särskilt imponerad. Blir bara törstig. :thumbdown:

Min blogg har verkligen blivit gnällig. Men det har jag också. Gnällig har jag väl alltid varit men nu är det verkligen extremt. Tur för älsklingen att han ska bort snart och vara borta i några dagar så slipper han mitt dåliga humör. Personligen hade jag tänkt bädda ner mig i soffan och köra greys anatomy maraton varvat med lite härlig skönlitteratur av Diana Gabaldon i fyra dygn. Lär väl ligga i soffan och svära och lipa med jämna mellanrum. Känner jag mig riktigt äventyrlig kanske jag rent av går utanför dörren. Eller öppnar posten.

Okej då. Posten öppnar jag alltid. Det är ju tragiskt nog dagarnas höjdpunkt. Typ. Tror att anländandet av post blir mer och mer spännande desto äldre man blir. För 5-10 år sedan kände jag mig relativt likgiltig inför posten men efter massor av nätter på äldreboendet Åshamra och den intensiva längtan efter morgontidningen så har det rubbat av sig på mig: Det ÄR spännande med post. Och i Åshamras fall innebär det att morgonronden stundar och att natten snart är slut så man får åka hem och sova medan alla andra börjar arbeta.

Hmpf. Varför började jag skriva om det här?! Nu längtar jag tills posten kommer. :(





Näringsdryck?


Funderar över om jag borde pallra mig till apoteket och köpa näringsdryck. Det är verkligen omöjligt att äta och dricka "normalt". Igår fick jag i mig knappt 6 dl vätska. Dagen innan var det 5dl. Och idag har jag hittills lyckats tvinga i mig 1½dl samt en macka. :S Men samtidigt känns det onödigt att köpa näringsdryck eftersom jag är 95% säker på att jag inte tycker om dem. Uscha.

Men ska i alla fall till affären och investera i citroner i ett desperat försök att göra vattnet mer attraktivt. Kanske införskaffar osötad nyponsoppa också, om jag kan hitta någon dvs. Väntar för övrigt på ett samtal från Aleris. Ska ringa en kirurg efter 16 någon gång. Då ska jag passa på att fråga hur fanken jag ska lösa mina tablett problem, det spårar ju bara mer och mer. :( Struntar i alla mediciner idag förutom omeprazolen. Har missat den de senaste två dagarna men lyckats äta en eller två av de andra sorterna. Så då får omeprazolen prioriteras lite. Den är ju trots allt mot magsår så det kanske är därför jag haft ont i magen de senaste dagarna. Måste bli skärpning på det här!

Nåja. Nu ska jag göra lite blåbässoppa och avnjuta den tillsammans med det senaste avsnittet av Pretty Little Liars. SEN blir det en liten cykeltur. :)





Övermoget päron


Hade ett övermoget päron i kylskåpet. Shit vad mumsigt tänkte jag. Saftigare än saftigast.

Jag tar tillbaka min åsikt. Övermogna päron är ungefär lika goda som den sista skvätten vatten jag alltid ska svälja som nästan alltid envisas med att komma upp igen. Uscha!

Så nu stirrar jag bistert på mitt fat med övermogna päronbitar och fantiserar om en god lunch. Är löjligt sugen på potatisgratäng. Det slår övermogna päron med hästlängder!





Illamående och infinity


Illamåendet har visst återvänt lite. Skulle svälja en b12 tablett idag. Men just när jag skulle svälja blev jag äcklad av vattnet och kunde inte få ner tabletten. Men plötsligt bara gled den och vattnet ner i halsen när jag inte var beredd. Vilket gjorde mig vansinnigt illamående. Stod och hulkade som en galning. Usch det var vidrigt! :( Jag blir lite illamående nu bara av att tänka på det. :S

I övrigt har mest sovit idag. Var upp tidigt och följde med älsklingen till jobbet, men efter jag ätit frukost så fick jag jätteont i magen så jag la mig i sängen igen och tyckte väldigt synd om mig själv. Funderar stundvis på att rings 1177 men så gick det över och jag blev helt slut så jag somnade vid 9 och sov ända till halv 13. :bigeyes: Trots den långa sömnen så är jag ändå trött redan nu. Tokigt. -.-

Smakade förresten magnums nya glas infinity idag. Jag blev inte så imponerad. På tok för stark chokladsmak för att passa mig, trots att älsklingen köpte den med choklad och kolasmak i stället för enbart choklad.


Tycker den ser godare ut än den är :P





Frullen åker hiss


Den senaste tiden har jag fallat pladask för tunnbrödsmacka med ost på. Det triggar inte direkt illamåendet så det är ju kanon. Tror jag åt tre sådana mackor igår, haha. Men men, får ju i mig fler måltider då i alla fall.
Men det finns ett tillfälle då inte ens den underbara tunnbrödsmackan kan hålla illamåendet i styr. Det är när jag ska svälja mina eländiga tabletter. Kan inte svälja dem med vatten, så då får det bli mat i stället. Så när maten och, i det här fallet den vedervärdiga vitamintabletten, åkt bergochdalbana/hiss i min hals några gånger så mår man ändå inte så bra. Blä. :(

Funderar på om jag ska våga mig ut på en promenix men det ser ut att börja regna när som helst. Kanske dags att leta fram min asfula regnponcho från fynda.





Igår


Igår lyckades jag nästan dricka 1.5 liter vätska. Lyckades kravla mig ända upp till 1.45L så jag var bara 0.5dl ifrån. :D Kändes oerhört bra, och dessutom fick jag i mig alla måltider utom en. Tjohoo. Hoppas bara det går lika bra idag. :)

I övrigt fick inte dagen någon bra  start. Katthelvetet (Läs Tusse) väckte oss klockan 5 i morse, han vandrade runt i lägenheten och bokstavligen skrek i 40 minuter, jag blev rasande. Rusade upp ur sängen och "slängde" (släppte) ut båda katterna och gick och la mig igen. Men då kunde jag inte somna om på evigheter för älsklingen envisades med att snarka. Efter en miljon puttar på honom somnade jag om i alla fall. Och sov evighetslänge till strax efter tio. :bigeyes:

Angående bion igår så tyckte jag att Snow white and the huntsman var rätt bra. Tyckte kritiken de fått i någon tidning var lite väl hård. Filmen var inte riktigt som jag förväntat mig, men det är de ju aldrig, Jag tyckte inte riktigt om slutet, eller vinklingen i filmen över lag. Det är definitivt inget romantiskt tjafs i den, vilket jag förväntat mig, utan det är snarare lite hämd, lite krig osv. Men den är lätt sevärd ändå. Vid vissa scener gav den mig Sagan om ringen flashbacks. Det var verkligen filmat lika, men men, finns väl begränsat antal sätt att filma på antar jag.

Idag fortsätter städandet. Kul. Eller inte.





Städning och bio


Känner mig nästan lite duktig nu. Fick ju bland annat en fönsterskrapa av systeryster och Mice igår så nu tog jag äntligen tag i fönstren och putsade dem. Det var verkligen behövligt. Men att putsa fönster är verkligen inte min starka sida, får aldrig till det helt blankt och bra. Men de var så skitiga så det ser ju ändå bättre ut nu än innan. :)
Ska väl försöka åstakomma något mer städaktigt idag. Tror jag tvingar med mig älsklingen också. Han måste inte spendera fyra timmar framför Diablo varje dag. Dessutom är han redan uppe i över två timmar nu så det är inte ett dugg synd om honom om han måste städa lite ;) :P

Ikväll blir det eventuellt bio. Efter att jag varit barnvakt hela dagen igår så fick vi dels våra saker som Ida och Mice köpte åt oss på Gekås gratis PLUS att vi fick presentkort på bio av dem. :thumbup: Tror visst Ida och Mice var inne i någon sorts köp-fas igår. Både bilköp och storhopping på Gekås och presentkort åt oss. Goodie. :P Jag och älsklingen funderar i alla fall på att gå och se Snövit som hade premiär igår, Ida och Mice var ju på premiären av den igår medan jag var barnvakt.




Jaja, det var visst städning som gällde....






En comeback


Igår bestämde Tusse sig för att det var dags att komma tillbaka. Han satt utanför vår bakdörr. Stackarn ser ut att ha haft två tuffa veckor. Slängde sig över maten och åt visst som en galning så älsklingen (jag var inte hemma när det här hände) fick i uppdrag att gömma kattmaten. Är ju inte bra om han äter för mycket och spyr ner halva lägenheten sen. Bortsett från att han ser lite sliten ut och tappat lite vikt så är han sig själv. Fräsar och bråkar lite då och då med Maya, enormt gosig och lika gnällig som Maya är.

Fast jag släppte ut kissemissarna under morgonen så vi får väl se om han återkommer lite snabbare den här gången. Men han kom ju tillbaka igår så det är nog ingen fara. Han vet ju vart allt käk finns. :P





Pilutta dig

Wihoo skattepengarna ha kommit! Och de försvann lika fort igen. De stackars hundralapparna jag fick försvann direkt när de kom in på kontot för phonehouse tyckte det var dags för mig att betala försäkringen på telefonen. Var bombsäker på att det nästa månad, men men. Nu slipper jag ju tänka på den ett litet tag i alla fall. Till nästa kvartal för att vara exakt.

Just nu håller jag ett getöga på Leo medan jag lyssnar på pilutta visan. Bra grejer. :thumbup:



Tror dock det är dags för blöjbyte nu. Leo börjar lukta misstänksamt. -.-





.....


Fick klara mig utan djupsömn i natt. Har de senaste nätterna vaknat runt 3-4 tiden. Men nu vaknade jag strax efter 2. Och strax före 3. OCH strax före 4. :tired: Känns inte helt okej. Tror nog jag tar mig en tupplur samtidigt som Leo idag. :)




Inbillning


Känns som om jag gjort något viktigt idag. Men det måste vara rejäl inbillning för jag har ju inte gjort något alls. :S

Ätandet har faktiskt varit lite lättare idag. Men jag har haft problem med drickandet som vanligt. Har gjort tjockpannkaka så i morgon ska jag försöka mig på att äta det. Kan bli spännande.

Morgondagen kommer för övrigt spenderas i Falkenberg. Ska vara barnvakt medan Ida och Mice sticker till Gekås. Så det blir en heldag med Leo, kan bli mysigt. :) Och förmodligen skitjobbigt också, haha :P





Livin' on the edge


Jag har nu tvingat i mig 1 deciliter vatten. Ja det smakar illa igen. OCH jag har alldeles nyss sagt upp CSN. Kändes förvånansvärt frigörande. Haha :D Och samtidigt livsfarligt. Jag räknar kallt med att jag kommer ha jobb i sommar. :S





Provsvar


En kirurg från Aleris ringde nyss. Provsvaren hade kommit. Och de visade på nästan ingenting.
Det visade återigen att jag har proteinbrist, men det hade jag ju redan innan operationen. Så idag ska jag dricka proteindricka, och käka "en massa" fisk och ägg. Typ. Det känns ju skönt att jag inte hade några som helst tecken på infektion eller så. Men det förklarar ju heller inte varför jag mår så dåligt ibland. :question: Så han sa att jag får bara kämpa vidare. Jaa, jag har ju inte så mycket annat att välja på.

Men idag smakar inte vattnet pyton i alla fall (inte än så länge åtminstone), så jag överlever nog den här dagen också. Goodie.





Äckelvatten


Seriööööst! Nu kan jag inte ens dricka vatten längre!! :O Har nästan lyckats tvinga i mig en ynka deciliter men nu ger jag upp, det är så äckligt, har typ 20-30ml kvar men klarar inte av det. Får kväljningar och kräks nästan upp det igen. Blää! ;(

Och vid frukosten så berättade jag för Mattias vad bra det var att vi köpt fil för att det är ju så gott, och även om jag inte kan äta andra saker så kan jag ju i alla fall äta fil. Jo tji fick jag, efter några skedar så var inte filen god heller. Fast jag lyckades i alla fall äta upp allt. Usch! Hoppas innerligt att Aleris får provsvaren den här veckan.
Nu ska jag ta en lång varm dusch och tycka synd om mig själv.





Frätande hemtrakter


Finns en risk att vattnet här hemma är frätande. I brist på annat gjorde jag en liten för- och nackdelslista kring hela vattnet-är-giftigt-grejen.



Fördel:
Jag har en perfekt ursäkt till att dricka lite väl för lite.


Nackdel:
Jag är skitsugen på vatten.





Besviken


Har varken hört något om något jobb idag eller något från Aleris. Jag försökte ringa dem men kopplades bara till telefonsvararen som sa att man ska återkomma i morgon. :(

Dessutom körde folk som galningar när jag skulle hem. Jag hade en bil långt bakom mig men jag såg att den körde fort, jag låg nära en lastbil och tänkte köra om den först. Jag blinkade ett tag för att signalera till bilisten bakom mig att jag tänkte svänga ut, men den kom bara närmare och närmare ändå. Så började jag svänga ut men inte fan bromsade idioten för det. Och då hade han/hon nästan nåt mig så jag var fasen tvungen svänga in i högerfilen igen för den körde som en jävla blådåre. Notera då att jag redan körde 120 km/h. Galningar! Tycker folk borde bli avskräckta när de passerar en bilolycka men det tycks inte ha någon större effekt på vissa knasbollar. Det hade varit en olycka några mil tidigare fast på motorvägen i andra riktningen, var sjukt lång kö.

Sen när jag skulle av motorvägen så hade bilen till vänster om mig (jag skulle svänga höger och låg därför i det fältet) kört ut så jävla långt så jag såg ingenting. Jag viftade med armarna åt idioten att jag inte såg något men idioten rullade ändå inte bakåt utan låg kvar där han låg, typ 1½ meter utanför linjen. Puck! Jag blev tvungen att smyga mig så långt ut i väggrenen att jag nästan var inne på körbanan innan jag kunde se om det kom bilar eller inte. Värdelöst! Folk ska ju fasen inte ha körkort!





Dags att färdas mot norr. En liten bit i alla fall.


Idag bär det av mot Falkenberg. Ska hälsa på systeryster med familj. :) Sen håller jag tummarna för att få några viktiga samtal under dagen. Väntar på svar från minst två jobb som jag sökt. Eller sökt och sökt. Det ena har jag inte ens sökt, men de råkar vara i behov av folk och jag råkar vara i behov av jobb. Dessutom är jag så lämplig man bara kan bli för jobbet; lång erfarenhet och sånt där, vilket förmodligen skvallrar för flera av er läsare att det är inom vården, och yes, det är det. Jag hade gärna jobbat med något inom min utbildning i sommar, men det tycks inte vara särskilt intressant att ha sommarvikarier inom den branschen så jag får helt enkelt vänta med sådana jobb tills jag är färdigutbildag, och tills dess kan jag ju lika gärna jobba med något som jag faktiskt kan. Så så är det, väntar på minst ett samtal om ett arbete som personlig assistent (har "sökt" två olika), samt ett extra jobb inom reklamhantering.

Sen håller jag även tummarna för att Aleris ska ringa idag. Tror dock inte de kommer göra det, men som det känns nu så har jag inte tålamod med att vänta tills i morgon med att ringa dem. Jag vill ringa idag. Jag vill ringa NU! Även om det så bara gäller vitaminbrist så vill jag veta det, och jag hade velat veta det redan förra veckan. Förra månaden, typ. Så jag får ett slut på det här illamåendet mm.

Nåja, så ser i alla fall min dag ut. Viktiga samtal (förhoppningsvis får jag viktiga samtal i alla fall), struntprat med systeryster och Mice samt bus med Leo och Cola. Utmärkt. :thumbup:





Söndag


Kom i säng vid 00:30 i natt. Snacka om att jag var trött då. Var så trött att jag var yr. Det i kombo med att jag tog av mig glasögonen resulterade i att jag nästan gjort en vurpa över tvättkorgen och ner i badkaret. Inte för att jag inte såg tvättkorgen, det gjorde jag, men jag var så trött och yr att jag tappade balansen. :S

Hade besök igår, det blev tacos och film-maraton, därav den sena timmen. Fast för min del blev det inte så mycket tacos. Blev mest köttfärs, lite ost och cremefraiche och lite, liiite tacosås för grabbarna hade haft mig i åtanke och köpt mild. Jag hade i och för sig kunnat käka gurka också men näe. Tycker inte gurka är så gott i tacos för det är så vattnigt. Sallad däremot, och löööök. Rå lööök. Det är inte tacos om inte jag har rå lök i, men det vågade jag inte äta igår. Då hade det väl blivit så starkt att kopplingarna i magen smällt av eller nåt. :bigeyes:

Just nu har jag faktiskt käkat godis. Käkade tre "sura björnar", förvånanasvärt gott. Men nu är det slut på det roliga, ska få i mig 3dl vatten. *Suck*




Sen kommer dagen fortsätta i samma anda som gårdagen. Tvätt, städ och förmodligen häng framför datorn. Tråk.





En dröm


I natt drömde jag att pappa, jag, Mattias och Mattias föräldrar var i Rudsjö. Det började som semester men sen visade det sig att tanken var att vi skulle ordna upp i och runt huset så att jag och Mattias skulle kunna bo där. Huset såg inte riktigt ut som det gör i verkligheten. Invändigt var all träpanel borta och väggarna var målade i ljusblått. Jag kom fram till att jag ville måla om väggarna och göra dem mintgröna. I köket står det en gammal kökssoffa, jag låg på den och hade handen utsträckt, då landade det plötsligt en glödlampa i min hand. Det var väldigt underligt för i taket hängde två lampor men det satt glödlampor i dem båda två. Jag lade lampan på bordet och började diskutera vad vi skulle äta till middag. Jag var sugen på pannkakor med hade beslutsångest om jag skulle göra morotspannkakor eller mintpannkakor. Men eftersom vi tänkte måla köket mintgrönt så beslutade jag mig för att göra gröna mintpannkakor och sen sade jag åt Mattias att han inte kunde ha vanlig grädde på det för då skulle det smaka konstigt, han vägrade dock äta mintpannkakor utan grädde så jag fick ge mig.
Mattias mamma var ute och damsög skogen och pappa var ute och gick på berget. Medan vi pratade om middagen kom Mattias pappa in till köket och då ramlade det ner en glödlampa till, jag lyckades med nöd och näppe fånga den men återigen så satt fortfarande glödlamporna kvar i lamporna i taket. Mattias pappa gick fram till en lampa för att inspektera den men när han tog i den gick den sönder och det kom glassplitter överallt. Då kom Mattias mamma in och var arg för att hon just dammsugit hela skogen och tyckte det var onödigt att vi haft sönder lampan.


Sen drömde jag också att jag, ida, Ann-Louis, mamma och Mattias gick omkring i strömsund. Det var något sekel tillbaka i tiden och jag hade hyrt en lägenhet högt upp i ett hus. Problemet var att huset var ondskefullt och ville inte släppa in oss. Vi försökte ta oss in och kom några våningar men var tvugna att gå tillbaka ner igen för vi var så rädda och ondskan hotade att döda oss på olika vis. Mattias övertalade oss dock att försöka igen för när vi kommit ut och vänt oss om så upptäckte vi att det lyste i ett fönster. I fönstret satt två dockor, bakom dockorna kunde vi se att det stod en massa tvättmaskiner. Jag bar jätterädd för dockorna för jag visste att de var onda och att de skulle försöka döda oss. Men vi gick in ändå. När vi kom till våningen där det lyst så var det mörkt där inne. Vi såg tvättmaskinerna med dockorna var borta. De hade gömt sig och planerade ett överfall. Vi skyndade oss iväg och försökte ta oss högre upp i huset för att nå mitt rum. Återigen gick det inte, en av dockorna attackerade och vi var tvugna att slås för att överleva. Jag råkade döda dockan som attackerat och sedan flydde vi snabbt som tusan ut därifrån. Jag bestämde mig för att säga upp rummet eftersom det inte ens gick att vara där. När vi kommit ut och gått över gatan så upptäckte vi att dörren till huset stod öppen. Då förstod vi att dockorna lyckats ta sig ut och skulle jaga oss tills de gjort slut på oss allihop. Minns att de kom springandes emot oss för att försöka döda oss men då vaknade jag.




Länge sedan jag mindes någon dröm så tydligt som jag mindes de här två. Knasigt hur det varierar hela tiden.


Velarsel


Ååååh varför måste jag ha sån beslutsångest jämt?!?!??? Har återigen varit inne på läroplattformen som gäller under distanskursen och varje gång jag går in där så känner jag mer och mer motvilja inför kursen. Ska jag hoppa av så måste jag ju göra det snart, och jag måste kontakta csn också och säga att de inte ska skicka några pengar.. Gaaah, beslutsångest! :( Kan ju dessutom inte gå utan pengar hela sommaren.

Men beslutsångesten resulterade i alla fall i att jag kastade mig ut på nätet i panik och letade jobb. Hittade ett extra jobb som jag skulle kunna hålla på med i sommar även om jag kommer plugga (fast just nu har jag ingen lust att plugga mer). Men extrajobbet gäller typ bara helgen och arbetstiden är ganska kort så om jag får jobbet så lär jag nog behöva ett jobb till också.

Men ang. jobbet jag sökte nyss så verkade det ljust i alla fall. Först registrerade jag mig via deras hemsida och sedan tog jag och ringde direkt till dem också bara för att synas extra mycket. :P Det verkade i alla fall positivt och han trodde att om de hade någon öppning som passar mig så skulle de höra av sig i början på nästa vecka. Goodie.

Men ååh, hur ska jag göra med den fördömda kursen?! :question:





Flyttplaner


Har just konstaterat att vi måste flytta. Jag har nu besökt 3 olika affärer här i Halmstad på jakt efter kalops. Utav dessa tre var det INGEN som sålde det. :mad: Närmast kom Willys som sålde kalops som fryst färdigmat, på andra plats kom Citygross som haft kalops men som inte säljer det längre. Och på sista plats kommer Ica. Ica hade över 30 olika (!!!!!!) olivburkar men inte en enda burk med kalops (ja, jag räknade, men tröttnade vid 30). Värdelöst! :( Och nej, jag orkar inte ställa mig och tillaga det själv. Jag har varit sugen på den fördömda burk-kalopsen i en vecka snart. Lär väl inte få äta det förrän vi kommer till Jämtland i sommar. Hmpf.





Frulle och disney


Tror jag gör frulle och disney till tradition.


I alla fall disney. Frullen känns inte lika rolig.

Mässan igår gick i alla fall hyfsat bra. Min grupp var luffargänget och jag var luffarledaren. Nästan alla var uppklädda men vi lade ingen energi allt på sådant. Ingen av oss ville ju egentligen vara där. Det la nog de flesta märke till.

Nåja, nu är det en ny dag. Och jag ska snart på skolan. :P  Ska binda vår rapport samt lämna in den tredje, och sista, reflektionen. SEN är det sommarlov på riktigt. :thumbup: Tror inte jag tänker göra något mer "skolaktigt" förrän i morgon, eller möjligtvis på måndag. På måndag startar ju sommarkursen så då är jag så illa tvungen. Känns både bra och dåligt. :S





RSS 2.0