En dröm


I natt drömde jag att pappa, jag, Mattias och Mattias föräldrar var i Rudsjö. Det började som semester men sen visade det sig att tanken var att vi skulle ordna upp i och runt huset så att jag och Mattias skulle kunna bo där. Huset såg inte riktigt ut som det gör i verkligheten. Invändigt var all träpanel borta och väggarna var målade i ljusblått. Jag kom fram till att jag ville måla om väggarna och göra dem mintgröna. I köket står det en gammal kökssoffa, jag låg på den och hade handen utsträckt, då landade det plötsligt en glödlampa i min hand. Det var väldigt underligt för i taket hängde två lampor men det satt glödlampor i dem båda två. Jag lade lampan på bordet och började diskutera vad vi skulle äta till middag. Jag var sugen på pannkakor med hade beslutsångest om jag skulle göra morotspannkakor eller mintpannkakor. Men eftersom vi tänkte måla köket mintgrönt så beslutade jag mig för att göra gröna mintpannkakor och sen sade jag åt Mattias att han inte kunde ha vanlig grädde på det för då skulle det smaka konstigt, han vägrade dock äta mintpannkakor utan grädde så jag fick ge mig.
Mattias mamma var ute och damsög skogen och pappa var ute och gick på berget. Medan vi pratade om middagen kom Mattias pappa in till köket och då ramlade det ner en glödlampa till, jag lyckades med nöd och näppe fånga den men återigen så satt fortfarande glödlamporna kvar i lamporna i taket. Mattias pappa gick fram till en lampa för att inspektera den men när han tog i den gick den sönder och det kom glassplitter överallt. Då kom Mattias mamma in och var arg för att hon just dammsugit hela skogen och tyckte det var onödigt att vi haft sönder lampan.


Sen drömde jag också att jag, ida, Ann-Louis, mamma och Mattias gick omkring i strömsund. Det var något sekel tillbaka i tiden och jag hade hyrt en lägenhet högt upp i ett hus. Problemet var att huset var ondskefullt och ville inte släppa in oss. Vi försökte ta oss in och kom några våningar men var tvugna att gå tillbaka ner igen för vi var så rädda och ondskan hotade att döda oss på olika vis. Mattias övertalade oss dock att försöka igen för när vi kommit ut och vänt oss om så upptäckte vi att det lyste i ett fönster. I fönstret satt två dockor, bakom dockorna kunde vi se att det stod en massa tvättmaskiner. Jag bar jätterädd för dockorna för jag visste att de var onda och att de skulle försöka döda oss. Men vi gick in ändå. När vi kom till våningen där det lyst så var det mörkt där inne. Vi såg tvättmaskinerna med dockorna var borta. De hade gömt sig och planerade ett överfall. Vi skyndade oss iväg och försökte ta oss högre upp i huset för att nå mitt rum. Återigen gick det inte, en av dockorna attackerade och vi var tvugna att slås för att överleva. Jag råkade döda dockan som attackerat och sedan flydde vi snabbt som tusan ut därifrån. Jag bestämde mig för att säga upp rummet eftersom det inte ens gick att vara där. När vi kommit ut och gått över gatan så upptäckte vi att dörren till huset stod öppen. Då förstod vi att dockorna lyckats ta sig ut och skulle jaga oss tills de gjort slut på oss allihop. Minns att de kom springandes emot oss för att försöka döda oss men då vaknade jag.




Länge sedan jag mindes någon dröm så tydligt som jag mindes de här två. Knasigt hur det varierar hela tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0